Mitt neste prosjekt

er ikke strikket....Image Hosted by ImageShack.us

Bakfra

Her er samme jakken bakfra. Hetten har økning midt bak.

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg heklet krepsemasker rundt alle kantene.

I ml!

Da er voksejakken endelig ferdig!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Det fantes ingen modell i heimen, ikke en kleshenger en gang. Bare en tovet ball som "hode". Jaja.....

Mønsteret er fra Nøstebarn, men jeg strikket jakken i Babyull fra Dale siden det var det som fantes på lageret mitt. Angrer faktisk litt på garnvalget, men det får stå sin prøve. Det går med 80 gram av originalgarnet, denne varianten spiste nesten 150 gram. Jeg hadde bare et bittelite nøste igjen til slutt.  Dessuten synes jeg at den superwashbehandlete babyullen har dårligere fall og blir mer tjafsete enn Nøstebarngarnet. Dyrere blir det faktisk også siden det går med mer garn.

Vel, nok klaging. Jakken ble helt OK den. Så nå ender den i sykehusbagen sammen med det opprinnelige hentesettet. Vi får se hva som passer. Tror uansett ikke jeg rekker å strikke mer, men klær skal no guten få uansett!  :o)

Ugler i mosen...

Dette ble da slett ingen ugle? 

Image Hosted by ImageShack.us

Det har blitt lite tid til strikking de siste dagene. Men så langt har jeg altså kommet på det siste prosjektet mitt. Nå begynner det vel etter hvert å ligne på noe?

Fru ugle

har slått seg ned i sofaen min.

Image Hosted by ImageShack.us

Tro hvilke planer denne damen har?

Et eksperiment

Dette mønsteret er kanskje kjent etterhvert?

Image Hosted by ImageShack.us

Her har jeg prøvd å lage en firkant av sjalmønsteret. Det gikk jo greit, så nå vurderer jeg om det blir et lite teppe.


I grunnen vurderer jeg vel litt for mye for tiden. Jaja, det får jo tiden til å gå om ikke annet.


En koselig gave

Dette bildet og kortet fikk jeg fra Gullklumpen min.

Image Hosted by ImageShack.us

Frøkna er kreativ - Her har hun brukt sevietter, ispinner, stråhatter, bevegelige øyne, en spiralskolisse, stoffbiter, en glassbrikke, piperenser, mosegummi mm og limt & sydd alt sammen.


Vet ikke helt jeg....

Denne boken har jeg ventet lenge på. De hadde ikke hørt om den på biblioteket "mitt", så jeg maste til de bestilte den. Hadde egentlig veldig store forventninger til innholdet.

Image Hosted by ImageShack.us

I dag hentet jeg boken. Og nå vet jeg ikke helt.....
 
Det var lite strikking i den, mest andre teknikker. Egentlig ikke noe som fenget. Det eneste jeg likte var det asymetriske skjerfet med pulsvarmere til. Ellers var det en del sært og en del gammelt nytt. Man blir nok litt bortskjemt av å "bo" på HB/HF; vi ligger vel gjerne litt i forkant av hva som blir utgitt av norske hobbybøker og strikkeoppskrifter.

Vel, vel. Egentlig bør jeg jo bare være glad til at ikke boken var proppfull av saker jeg bare MÅTTE gjøre. For jeg har slett ikke tid til nye prosjekter nå. Må få ferdig voksejakken, og så var det flyttingen da. Og Junior kommer vel ut etterhvert han også.

Da tror jeg at prikken flytter seg litt ned og blir et punktum. Og at jeg leverer boken tilbake til biblioteket. Kanskje nestemann på listen blir lykkelig snart!  :o)

Voksejakke

Dette må jo være tingen å strikke når man er superforvirret i forhold til størrelsen på babyen.Voksejakken fra www.nostebarn.no skal visstnok passe fra 0-8 måneder. Det burde holde! Og oppskriften finnes alt i heimen.

Da får jeg finne fram garn og pinner.  :o)

En stor liten overraskelse

Jeg trodde at jeg ventet en liten baby. Derfor strikket jeg et lite hentesett. Tenkte at stakkaren skulle slippe å drukne i klærne. Alt ligger pent nedpakket i sykehusbagen, klart til bruk.

I løpet av helgen fikk jeg meg en uventet tur på KK. Junior ville visst ikke komme ut likevel, men det ble tatt ny ultralyd. Og han var slett ikke liten! Faktisk var han nesten 1 kg mer enn legen min hadde forespeilet. Image Hosted by ImageShack.us  Ojda!  "Minien" min er ikke mini likevel! Han er jo stor!  

Gjett hvem som har gravd gjennom alle permer & bøker med babyklær nå? Her må det strikkes nytt ja. Luen og sokkene passer vel, men så var det jakken og buksen. Og Nøstebarntrøyen...... 

Himmel og hav, dette blir travelt!


Pyttsann!

Jeg rekker opp igjen Odessasokkene. De ble for slappe i bråtet, og jeg synes ikke at passformen ble noe særlig. De så liksom litt forvridde ut. Men nå har jeg i alle fall prøvd. Garnet ender nok som vanlige raggsokker da.

Jeg har et par andre ideer til det samme mønsteret, så kanskje det blir litt mer eksperimentering.


Image Hosted by ImageShack.us  I dag har jeg ikke kastet en eneste strikkepinne på noen.  *rolig og harmonisk*

Musekongen

har tatt seg en tur ut fra boden igjen.   :o)

Image Hosted by ImageShack.us


Her er Hans Majestet iført mitt nyblokkete rosa Impressionsjal med "pelskant". Legg merke til hvor godt fargen matcher snuten og innsiden av ørene hans. 

Øh, snuten og innsiden av ørene synes visst ikke. Jaja. Bruk fantasien eller scroll nedover etter gamle bilder.

Sjalet ble jo ganske stort likevel det. Og kanten ble ikke så verst den heller. Etter flere forkastete forsøk endte jeg opp med å hekle en omgang picotbuer med lyst beige Trofè-garn. Hvitt ullgarn ble ikke så fint, og syntetisk pelsgarn ble liksom feil til dette sjalet.  Men denne luftige "blondekanten" synes jeg fungerte bra.

Sjalet ender nok opp hos en liten prinsesse med en mor som vet hva Milo er og hvordan ull skal vaskes.
Og jeg har faktisk veldig lyst til å lage flere slike sjal. Har fått litt dilla på dette mønsteret - det er både pent, raskt og enkelt å strikke. Vi får se hva jeg rekker.

Nattsokker

er sokker man strikker om natten. Ikke sant?

Image Hosted by ImageShack.us

Her er mitt lille eksperiment: Odessa-sokker.

Jeg la opp 60 m med raggegarn på pinne # 3 1/2 og strikket etter lueoppskriften. Dvs ikke helt; jeg laget  noen ekstra omganger på vrangborden for at den skulle holde bedre oppe.  Hælen er i glattstrikk, og så fortsatte jeg med mønsteret etter å ha plukket opp masker langs sidene. Maskene til kilefellingen strikket jeg bare rett, slik at mønsteret stemte etter at de var felt av. (Dårlig forklaring, men de som kan strikke denne hæltypen forstår det kanskje? )

Nå nærmer det seg sannhetens øyeblikk: Hvordan blir passformen på disse sokkene? De er jo ikke så elastiske som den vanlige modellen, og mønsteret vrir seg rundt. Kilene blir også litt vridde, vi får se hvordan det tar seg ut.

Dette er et eksperiment akkurat på mitt nivå for tiden: En "strikke-i-søvne-modell" med en liten fornyelse. Akkurat passe spennende!

Det verste som kan skje er at foten blir rar og skeiv. Da rekker jeg den opp igjen og strikker vanlig glattstrikk. Bråtet og hælen er jo uansett OK.

Angende sprsml p bloggen

Jeg får en del spørsmål i kommentarfeltet om noen av strikkesakene mine. Bare hyggelig det. Men ofte står det ikke noen mailadresse til den som spør, og da er det vanskelig å gi en tilbakemelding. Så derfor svarer jeg her i bloggen under samme innlegg. Dere får lete!  :o)

Ellers skinner solen i Bergen i dag,  det blokkete sjalet mitt er tørt og ser bra ut, jeg finner ingen feil på sokkene jeg strikket i natt, og Junior har tatt pause fra kickboksingen. Så da er ikke livet så verst.
Humroppdatering

Til de som ikke alt har oppdaget det: Trø ikkje denne damen for nære!!!    Image Hosted by ImageShack.us

Noen har alt fått brannskader, og det er merker etter flygende strikketøy m/spisse pinner i veggene.Neida, fullt så ille er det ikke. Men hormonnivået er relativt høyt her for tiden. Og humøret er særdeles svingende.


Siden jeg ikke kan brukes til stort annet så MÅ jeg jo strikke for å få tiden til å gå. Spesielt om natten når jeg ikke får sove. Etter et par utbrudd à la Vesuv har har jeg kommet til følgende konklusjon:
- Mohairgarn er nei-nei.
- Kompliserte mønster er enda mer nei-nei.
- Store prosjekter er uaktuelle.
- Kreativiteten synker paralelt med antall timer nattesøvn.
- Tynne strikkepinner er vonde å bli truffet av!

Det rosa sjalet ligger til blokking. Det fikk faktisk heklekant til slutt også. Men det var farlig nær å bli FSO.
Nei, FSO er IKKE feilstavet UFO. Det er et Flygende Strikket Objekt. Med pinner i.

Nå strikker jeg raggsokker. Et trygt og ufarlig prosjekt som ikke engang krever at jeg har øynene åpne. Det kan til og med puttes i sykehusbagen når (hvis) den tid kommer. Så da senker atter freden seg i heimen.

Skal ta bilde av sjalet når det er tørt. Og så er jeg redd for at det blir mange spennede raggsokkbilder framover. Hihi!Snufs!

Og hark! Og host! Og Snyyyyt!
Skjønner du opplegget?   Image Hosted by ImageShack.us

Det hjalp ikke at jeg fant løsningen på garnproblemet mitt i gårkveld. Det ble minimalt med nattesøvn uansett. Dett dese, sår hals, halsbrann og en sparkende, roterende unge i magen. Det ble litt for drøyt.

Jeg gikk til sengs rundt midnatt. Fikk ikke sove.
Jeg stod opp klokken ett, spiste en skål vaniljeis (mot halsbrann) og strikket litt. Gikk til sengs igjen men fikk ikke sove.
Jeg stod opp klokken tre og strikket til kvart over fire. Gikk til sengs og duppet av et par ganger.
Jeg stod opp klokken halv åtte og sendte Gullklumpen på skolen. Frokosten min var en kopp te og to paracet.
Klokken 9 sovnet jeg endelig, helt utslitt.
Gjett om telefonen ringte like etterpå???!!!! Og om jeg fikk sove igjen?

Jaja, sjalet er ferdigstrikket det. 11 mønsterrapporter. Nå skal jeg bare hekle kant rundt. Jeg måtte sjekke at jeg ikke bare hadde drømt at jeg strikket. Heldigvis er resultatet håndfast nok. Til og med feilfri mønsterstrikk. Du verden! Dette kan jeg vel ikke selge; det blir for dyrt siden det er strikket etter natt-tariff.

Hehe, humoren min er visst litt preget av tingenes tilstand. Nå skal jeg bare skru lakenet løs fra madrassen og så prøver jeg meg på en liten før-Gullklumpen-kommer-fra-skolen-lur.

God natt!


Akkurat ja

Jeg VET at jeg hadde 5 nøster av det tåkerosa Impression-garnet. Så hvorfor finner jeg ikke flere nøster på boden tro?

Svaret finnes muligens i Odessa. Nærmere bestemt i form av en lue og et par pulsvarmere. Stønn!

Jeg rekker IKKE opp igjen! Nix og nei! Dette krever kreativ tenkning.


Image Hosted by ImageShack.us


Det brune sjalet mitt, som er stort og godt, har 16 mønsterrapporter. Så langt har dette 8, og jeg har så vidt begynt på det tredje og siste nøstet. Og jeg bruker tykkere pinner. Da bør det jo kunne bli brukbar størrelse på dette også etter blokkingen.

Rosa er en populær småjente-farge. Og småjenter kjenner jeg jo en del av. Tror en liten prinsesse kommer til å få rosa sjal med pelskant rundt.


Jepp! Sånn blir det! Da kan jeg sove i natt også!  :o)


En liten trst

Det er ikke så lett å finne en behagelig stilling å sove i nå. Synes til tider litt synd på meg selv når jeg roterer i sengen så jeg omtrent skrur meg ned i madrassen. Men så fant jeg dette bildet av en 35 ukers baby. Ser ut som Junior har betraktelig trangere kår enn det jeg har.


Image Hosted by ImageShack.us

Rart at han er så stor. Han kan jo komme ut når som helst nå.

Retningssansen hans er visst ikke helt velutviklet. For han tror visst at det går an å sparke seg ut gjennom mageskinnet mitt. AU!!!


Blh!

Jeg finner ikke garn som passer til frilly-scarf-et.   *sur*

Image Hosted by ImageShack.us

Her ligger tre påbegynte og forkastete versjoner:

- Trofè ble for loddent slik at mønsteret forsvant.
- Mystic Stretch var forsåvidt OK, men jeg fant ikke noe matchende garn til rysjen. Og jeg har bare to nøster av grønnfargen.
- Dobbel Impression ble for hardt og klumpete.

Nå har jeg begynt å strikke bladmønstersjal av Impression-garnet mens jeg tenker. Det er ikke plass til meg inne på boden der garnet oppbevares. Så jeg får bruke opp de nærmeste nøstene og jobbe meg innover. Hvis jeg rekker det da.....

Hvem trenger vel scanner?

God gammeldags avskrift er tingen. (siden fotoapparatet mitt heller ikke ville gjengi en leselig oppskrift.....)

Her kommer altså oppskriften på  Smarte sokke-tøfler

Størrelse: 38-40
Garn: ca 200 gram garn som passer til pinne 7. (Det står litt om mitt garnvalg i de andre innleggene)
Strikkefasthet: 14 m = 10 cm

mønster:
1. rad: rett
2. rad: vrang
3.rad: rett

Legg opp 32 m og strikk 26 pinner mønster. (Hvis du strikker på ermepinne/strømpepinner blir det 3 omg r, 3 omg vr) Sett de ytterste 10 m i hver side på reservepinner og fortsett med de midterste 12 m i mønster, 39 pinner. Strikk så  maskene fra høyre reservepinne, plukk opp 20 m langs den ene siden på pløsen, strikk pløsens 12 m og plukk opp 20 m på den andre siden av pløsen. Strikk til slutt maskene fra den venstre reservepinnen. Bruk 2 sett pinner (eller rundpinne) og fortsett i mønster 8 pinner. Fell av 30 m i hver side, og fortsett ytterligere 50 pinner med de 12 m til sålen.Fell 2 m i begynnelsen av de 2 følgende pinnene. Fell av. Sy sokken sammen. Strikk en til på samme måten. 

Jeg har jo ( selvsagt  ) endret litt på mine tøfler. Hvis du vil ha "Mimouna-utgaven" får du lese gamle innlegg! Hehe!

Da gleder jeg meg til å se mange fine tøfler!  
 

Image Hosted by ImageShack.us

En deilig kake

Gullklumpen har laget kake til sin mor.  :o)

Image Hosted by ImageShack.usDeilig salt hjemmelaget turkis modellerkitt. Nammenamm!  


Det var ikke s lett

å ta bilde av sine egne hender. Det var faktisk helt umulig.

Image Hosted by ImageShack.us


Så det ble et uskarpt bilde av en arm og en løs pulsvarmer.

Jeg la opp 40 m på strømpepinner og strikket som luen. Avsluttet med en tilsvarende vrangbord som jeg begynte med.

Har lyst til å prøve å lage disse i to farger, slik at  de skrå maskene får en annen farge enn bakgrunnen. Vi får se.

Rare tfler

Det går jo ikke an å strikke tøfler til pappa og ikke til mamma. Så nå får de hvert sitt par.  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Siden modellen etterhvert begynner å bli gammelt nytt har jeg for anledningen fotografert den fra en litt annen vinkel. Slik ser de ut før og etter at sålen er sydd på.

Jeg strikker sålene i tykkere garn, her har jeg brukt dobbelt raggegarn. Og så strikker jeg dem i vanlig rillestrikk, ikke 3 pinner rett og 3 pinner vrang. Synes det blir mer behagelig å gå på slik.


Nå skal jeg bare prøve å få liv i scanneren så kommer oppskriften. Mønsterert er klippet ut fra et ukeblad for bortimot 40 år siden, og det står bare "tykt ullgarn" og ikke noe spesielt garnmerke. Så da regner jeg med at ingen skyter meg for brudd på copyrighten.


Odessa

Da var Odessa ferdig. Dvs den var klar et par timer etter at jeg oppdaget mønsteret, ingen tid å kaste bort nå.  *fnis*  Men jeg er ikke fullt så kjapp med å ta bilder for tiden. Her er den i alle fall!

Image Hosted by ImageShack.us


Perlene droppet jeg. Og jeg har strikket den i et annet garn: Impression fra Rosarios, kjøpt hos Marit på www.strikkinnom.no  Garnet hadde akkurat lik løpelengde per 50 gram som originalen og passet helt supert til modellen.

Jeg syntes luen ble litt kort,  jeg vil gjerne ha den godt ned over ørene. Så jeg endte med å rekke opp igjen fellingen og strikke den ca 2 cm lenger enn i oppskriften. Da ble den bra.

Jeg holder på med pulsvarmere i samme mønster, det var jo superenkelt å strikke. Men først må jeg få unna noen tøfler som venter......

Rugeprosjekt

Her er jeg fortsatt. Junior har roet seg litt ned, og jeg har prøvd meg på litt lett husarbeid. Får magesår av alt rotet her. Men konklusjonen ble at det ikke går mange minuttene før "vondtene" mine kommer. Så da kapitulerer jeg og lar oppvask og hybelkaniner formere seg fritt. Tilbake til sofaen!

Siden konsentrasjonen ikke er på topp har jeg strikket sokker og sett på TV. Egentlig ganskje kjedelig når det er bortimot det eneste man gjør på hele dagen. To varianter av bladmønsterskjerfet med rysjekant ligger til opprekking - mønsteret var både fint og enkelt å strikke, men jeg har ikke funnet det rette garnet så langt. Får grave litt mer i rollerne senere.

Så dukket denne opp: "ODESSA"

Image Hosted by ImageShack.us


Nytt luemønster fra www.magknits.com  Det ser ut som noe som bør inkluderes i luesamlingen min.  *fnis*  Og jeg vet akkurat hvilket garn jeg skal bruke. Så da setter jeg i gang!  :o)

Her finner dere mønsteret: http://www.magknits.com/feb06/patterns/odessa.htm
Neon

Skikkelige pangfarger, eller hva?

Image Hosted by ImageShack.us

En venninne ville ha mobilveske og kameraveske, så jeg fikk overlevert to nøster neonfarget Cortina. Her er altså resultatet.  :o)

Etter at veskene var ferdige var det fortsatt mye garn igjen, så jeg strikket like godt et par pulsvarmere. Og da de var lange nok var det jammen enda litt mer garn. Det holdt akkurat til en bitteliten myntpung med strikk og snorstopper. Men da var det såvidt nok tråd igjen til avfellingen.

Veskene skulle toves, men det var ingen suksess. De kom ut igjen av vaskemaskinen nesten like store. Den grønne ble til og med tovet to ganger. Regner med at det skyldes at garnet var så tykt. Jeg strikket rundt for å unngå tykke og klumpete sømmer. Anbefalt pinnestørrelse for garnet var # 8, og det var også de tykkeste strømpepinnene mine. Dermed ble veskene ganske faste i fisken i utgangspunktet. Tror de skal passe bra likevel.

Det blir ikke lett å forlegge disse her tipper jeg! De er nesten selvlysende og synes godt i terrenget.

Min nye favoritt

Egentlig er jo modellen slett ikke ny da. Men jeg blir mer og mer fornøyd med den.

Image Hosted by ImageShack.us

Takket være "trekkspilleffekten" ( = 3 omg rett, 3 omg vrang) blir tøflene utrolig elastiske, og de sitter godt på foten.

Jeg har (hehe..) endret litt på oppskriften, blant annet strikker jeg dem på liten rundpinne og ikke fram og tilbake. Dermed slipper jeg mesteparten av monteringen.

Jeg tror jeg har funnet en grei garnblanding også: En tråd vanlig raggegarn og en tråd Ida eller Silja strømpegarn sammen blir akkurat passe tykt.

Disse tøflene skal pappa få. Og de lekre banankassene i bakgrunnen inneholder litt av flyttelasset vårt. Men det er ikke jeg som har pakket altså!hits