Ny fantasialong

fantasi6      Denne har jeg meldt meg på.  :o)

Dette er en kal der du velger hva som skal lages, hva slags materialer du vil bruke og hva slags teknikker du vil bruke.
Altså det er helt opp til deg! Et eneste kriteriet er at du skal lage noe utifra et gitt tema. Hva du velger å gjøre ut av det eller hvordan du vil tolke det er også helt opp til deg.

Tema blir offentliggjort den 15 mars av Silja.

Du har ikke lov til å si noe om hva du tenker av løsninger, du har ikke lov til å blogge løsningen din før sluttdato. Alt skal være hemmelig, poenget er at du skal bruke din egen kreativitet og tenke selv!!!

Dette kan jo bli spennende!

                                               whateverhappybunny

Mimounas uteliggervotter

designeralong

Det "fine" navnet skyldes kommentaren niesen min fikk da hun brukte vottene sine. :o)

Mønsteret er "eyelet cables", har ikke funnet noe godt norsk navn på det. "Juksefletter med hull" kanskje? I alle fall er det enkelt å strikke, så ikke la deg avskrekke selv om du ikke har strikket fletter før.

Mønsteret er i to størrelser, dame og herre. Damestørrelsen passer mine små hender.

Garn:
Safir
fra Gjesdal Spinneri eller annet garn med samme strikkefasthet. Det går med litt over ett nøste til den minste størrelsen.

Pinner:
Strømpepinner #3,5.

Flettemønster:
1. omg: *1 r, kast, 1 r, 2 vr* Gjenta ut omg.
2. omg: *3 r, 2 vr* Gjenta ut omg.
3. omg: *Som 2. omg.
4. omg: *1 m løs av, 2 r, trekk den løse m over de 2 m, 2 vr* Gjenta ut omg.

Legg ogg 40/48 m og fordel dem jevnt på 4 pinner. Strikk rundt, 3 omg 2 r, 2 vr. Deretter starter du med flettemønsteret. Gjenta omg 1-4 6/7 ganger. Strikk så 2 omg rett. Her starter økingen til tommelkile. Høyre og venstre vott strikkes likt, men det er en liten forskjell på dame- og herrevotten.

Damevott:
Kast, 2 r, kast, r ut omg. En omg rett uten å øke.
Kast, 4 r, kast, r ut omg. En omg rett uten å øke.
Kast, 6 r, kast osv.

Fortsett slik til det er 16 m mellom kastene. Avslutt med en omg rett uten å øke. Nå skal det strikkes vrangbord over tommelmaskene. Neste omg starter slik:

2 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 2 r, ( = 18 m vrangbord) r ut omg.

Gjenta denne omg 3 ganger. Så skal tommelmaskene felles av:

1 r, fell av 16 m i vrangbordstrikk, strikk r ut omg. (Det skal nå være 10 m igjen på 1. pinne.) Strikk videre rundt i glattstrikk over alle maskene som er igjen. Etter 10 omg strikkes 3 omg 2 r, 2 vr. Fell av i vrangbordstrikk.

Strikk neste vott på samme måte.


bilde 050              bilde 051

Herrevott:
Denne strikkes som damevotten, men økingen til tommelkilen foretas på slutten av den SISTE pinnen. Pinne 4 strikkes altså slik: 10 r, kast, 2 r, kast. Øk til det er 18 m mellom kastene, strikk en omg r. Så skal det strikkes vrangbord over tommelmaskene. Pinne 4 strikkes nå slik:

11 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 1 r. Gjenta denne omg 3 ganger. Så felles tommelmaskene slik:
11 r, fell av 18 m i vrangbordstrikk, 1 r.

Strikk 12 omg rundt i glattstrikk over de resterende maskene. Strikk så 3 omg 2 r, 2 vr og fell av i vrangbordstrikk.

Neste vott strikkes på samme måte.

bilde 049

En sau blir født

Sauer har faktisk hals. De har det. Shaun også.

En liten fugl har kvitret om at det er hals med i den engelskspråklige versjonen av oppskriften. Tro hvor den ble av i oversettelsen? Den forsvant visst sammen med genseren.

I alle fall, se her:

bilde 042 bilde 043

Ikke store greiene, men FOR en forskjell! (Hvorfor fikk jeg assosiasjoner til Voss nå tro?)

bilde 044

Hah! *overlegen*

Dere visste det kanskje ikke, men sånne sauer er altså født blinde, akkurat som kattunger. Tipper han åpner øynene etter at jeg har vært på sybutikken på mandag.

bilde 046 bilde 048

Full av skjønnhetsfeil, men han ble ferdig! Puh!

Halsen ser litt tynn ut, men den i den engelske oppskriften var mye spinklere. Jeg laget min egen variant, så derfor tar jeg sjansen på å legge ut framgangsmåte her.

Jeg la opp 15 m på strømpepinner #3 og strikket 6 runder glattstrikk. Så felte jeg av de 4 første m og strikket ut omg. Derifra strikket jeg glattstrikk fram og tilbake. Jeg felte de 4 første m på tilbakeveien. På de neste 4 pinnene strikket jeg de to første m sammen, deretter felte jeg de resterende m rett av. Jeg sydde den skrå siden fast bak på hodet med "spissen" øverst, fylte den godt og festet den til kroppen med nåler. (au!) Tror plasseringen skal synes godt på bildene mine. Min sau har hodet litt på snei, men han er jo av den egenrådige typen da.

Siden han er nyklippet og det bare er februar er en genser på pinnene akkurat nå. Så det er nok meget mulig at det kommer flere bilder snart. Dere får stikke innom eller styre unna som dere vil, hihi!bilde 047 - Nå får det være nok, nå går jeg!

Designeralongen

designeralong

Bidraget mitt var forlengst ferdig, men det var jo leeenge til fristen, som er 1. mars 2008.

Men oj så fort tiden gikk, plutselig var vi langt ute i februar. Jeg fant fram notatene mine for å renskrive. En kjapp tur på kjøkkenet, og så var det gjort. Da jeg kom tilbake hadde Klumpen dynket arket (som er tett beskrevet på begge sider) i melk. Bitene som mangler tygget han på.

shocked

bilde 035

Her ligger restene til tørk. Får se om jeg klarer å redde stumpene. Hulk.

Nød lærer naken kvinne å spinne

eller i alle fall å utnytte de fibrene hun finner. Noen hadde klart å rive opp sømmen på denne stolputen. Så leit.

bilde 040

Vel, jeg skal fikse puten. Og det er sikkert ingen som merker at den har blitt litt flatere.

So far so good.

bilde 041

Så langt kom jeg. (De stygge øynene med tilhørende "pannelugg" er bare midlertidige altså, jeg måtte bare finne ut av plasseringen. Han skal få ordentlige kjøpeøyne.) Nå er jeg litt frustrert. For jeg klarer ikke å sy på hodet. Det ser rart ut uansett hvordan jeg gjør det, og "sy på hodet som på bildet" hjelper meg fint lite. Der ser vi ham jo forfra. Grrrr!

Jeg har aldri påstått å være noen kløpper med nål og tråd, men jeg får da vanligvis det meste til til slutt. (Er STA, sies det...) Men dette var vanskelig å få pent. At stakkaren ser ut som han har ødem i alle 4 beina er også mindre festelig. Takk og lov for at jeg strikker fast, ellers hadde han vel sett ut som en deigklump.

Nå legger jeg vekk hele sauen og finner på noe annet. Snøft.

Hjææææælp!

bilde 039

En ikke helt trygg situasjon for en liten sau det der. Ullklumpen er en beryktet opphøgger/i-fillebiter-river. Akkurat her er han heldigvis opptatt av å se Shaun-film på youtube. Og nå er stakkaren trygt tilbake øverst i bokhyllen.

Lille-Shaun måtte sitte modell under monteringen av Store-Shaun. Jeg sliter litt med sistnevnte. "Alle" kjøpte jo den pakken på SparKjøp, men hittil har det vært dårlig med ferdigstrikkede sauer å se. Jeg har googlet etter strikkede Shauner, men jeg får bare opp bilder av garnet og mønsteret eller av blogger der de planlegger å strikke ham. Disse innleggene er ofte gamle, men jeg finner ingen ferdige sauer noen steder. Eller jo, Mirrevirre ( http://mirrevirre.blogg.no/ ) har fullført sin sau. Men INGEN ANDRE??? Hvor er alle sauene tro?

Dette var mystisk. Og jeg jeg er veldig spent på hvordan min utgave blir til slutt.

To be continued........

bilde 038

Second time around

garnmysteriet3

Ikke så mystisk denne gangen, men her kommer i alle fall mitt andre bidrag til Garnmysteriet III.

bilde 037

Jeg brukte dobbel Safir og strikket en ekstra flette i høyden. Det gikk med nesten tre nøster.

Dagslys er det dårlig med for tiden, og å få til en morsom kameravinkel samtidig som luen synes men ikke ansiktet......  Vel, dere ser i alle fall ikke tørkestativet mitt.  :o)


Dementi

Jeg har fått kjeft.

Gullklumpen (som tydligvis finleser bloggen min, hmmm....) er djupt såra over at jeg kunne skrive at hun hadde sagt at februarluen min var stygg. Det var nemlig slettes ikke det hun hadde ment. Og nå syntes sikkert alle hobbydamene at hun var slem.....

Så da erklæres herved den kommentaren som død og maktesløs. (Er det ikke det det heter tro?)

Vel, vel. Vi kan vel alle enes om at luen ikke er det vakreste jeg har produsert. Men passformen er suveren, så den blir nok mye brukt uansett.

                               403Litt bloggtanker

Det er en laaang tråd inne på Hobbyboden angående hva som gjør at man synes en blogg er spennende å lese. Og folk har mange ulike meninger. Heldigvis.

Det gikk plutselig opp for meg at jeg faktisk har både blogget selv og surfet  på andres blogger i over 4 år nå. Noen blogger besøker jeg om og om igjen, mens andre forblir engangsbekjentskaper. Så her kommer en liten liste over hva JEG liker og ikke liker. Jeg besøker jo stort sett blogger med strikking da, men jeg synes det er spennende å se hva folk lager i andre teknikker også. Mye inspirasjon å finne rundt omkring!

Førsteinntrykket er viktig. Behagelig layout og farger som ikke skjærer i øyet. Grelle blinke-glitre-saker eller bakgrunn som gjør skriften bortimot umulig å lese får meg til å flykte ut igjen kjappere enn lynet.

Det øverste innlegget er ofte bestemmende for om jeg gidder å scrolle videre nedover. "Jeg har egentlig ikke så mye å si eller vise fram, men det er så lenge siden sist jeg blogget"-innlegg kan man med fordel spare seg.

Bilder er kjempeviktige! En litt artig oppstilling eller kameravinkel kan gjøre motivet mye mer spennende. Dårlige lampelys/blitzbilder med rot og tørkestativ i bakrunnen er ikke særlig stas. Vi med dårlige fotoapparat bør i alle fall utnytte dagslyset og velge nøytral bakrunn. (Sukk.) Utsnitt eller nærbilder av detaljer er alltid kjekt, slikt forsvinner lett på store oversiktsbilder. Bildene bør ha en viss størrelse eller kunne forstørres når man klikker på dem. Bilder som blir så "kunstneriske" at man ikke aner hva man egentlig ser på er ikke fullt så morsomt, med mindre de er ment som "tøysebilder" da, eller er av typen "gjett hva dette er?"

Lenker til hvor man kan finne mønster eller henvisning til hvilken bok/hefte det kommer fra er veldig greit. Info om  garn/pinnestørrelser, endringer man har gjort i forhold til oppskriften, eventuelle feil man har funnet osv er greit å få. Jeg pleier i alle fall å sjekke hvilke erfaringer andre har gjort hvis jeg vurderer å strikke et spesielt mønster.

Jeg liker blogger som er personlige uten å bli for private.  Det er kjekt å bli litt kjent, men alt egner seg ikke ute på nettet. Føler jeg meg som en kikker i andres privatliv kommer jeg IKKE på besøk igjen. Og masse familiebilder av folk jeg ikke kjenner er ikke særlig spennende. Liker blogger som er delt opp i hobby, familiebilder, matoppskrifter osv. Da velger man ut det som er av interesse selv. Hvis jeg må scrolle side opp og side ned for å finne noe hobbyrelatert gidder jeg sjelden å komme tilbake.

Det bør være balanse mellom tekst og bilde. Bare bilder eller bare tekst blir kjedelig. Og bruk AVSNITT! Kompakte blokker med tekst er tung kost for de fleste. Dårlig språk og masse skriveleifer er også slitsomt, de fleste pc-er har stavekontroll. (Det er vanligvis ikke så vanskelig å se hvem som sliter med dysleksi, så da legger man heller  godviljen til.) Det er fint når tekst og bilder utfyller hverandre.

Copy cats er ikke noe særlig. Det er greit å bli inspirert av andres blogger men ikke å kopiere til minste detalj. Hadde bilder av ranukler i krystallvaser på sølvplettfat langt oppe i halsen en periode....

Det oppleves gjerne som stort å få sitt første nøste med NORO eller Evilla i hus, men vi som har vært med en stund synes ikke det er like spennende med store bilder av fangsten, ei heller av esken med tilbudsgarn fra SparKjøp. Vent med å vise fram garnet til det har blitt til noe. Ting som "masseproduseres", slik som luer fra luealongen, garnmysteriet eller ting som "alle" lager gir sjelden mange kommentarer på bloggen.

Underveisbilder der man får følge med i prosessen er kjekke. Å se ting som IKKE ble som de skulle kan også være artig dersom de vises med litt selvironi og humor. Og så kan man jo unngå å gjøre samme feilen selv.

Jeg synes det er kjekt at det finnes så mange ulike blogger jeg. Det hadde vært kjedelig hvis alle var like.

                            584400x500

Tja.....

-"Mamma, den luen var STYGG!!! var Gullklumpens kontante kommentar da hun så prosjektet mitt i går. Og jeg som prøvde så hardt å overbevise meg selv om at dette ble bra....

bilde 033

Vel, nå er luen i alle fall ferdig. Ikke verdens vakreste nei. Og mønsteret ble nesten usynlig, selv om kameraet mitt nok gjør det verre enn det egentlig er da.

bilde 030

Men på den positive siden: Mønsteret var morsomt å strikke. Og luen passer perfekt til Klumpen. Den sitter godt på hodet og dekker ørene. Tykk og god ble den også.

Det holdt på å ikke bli noen lue i det hele tatt da jeg fant strikketøyet UTEN pinner i. Noen elsker nemlig å nappe ut strømpepinner. Og selvfølgelig var jeg midt i fellingen med kast i hytt og pine. Men jeg fikk da samlet alt opp igjen og fullført.

Det blir nok ikke flere slike luer. En kjapp tur på loftet avdekket at jeg ikke hadde mer garn i passende farger og tykkelse, og jeg kjøper ikke noe nytt nå. Så da venter vi på mars og ny oppskrift.

Hot hue

Tittelen referere verken til Lena Blidells bok Hotte Huer eller til strikketøyet jeg holder på med. Det er hodet mitt som gløder akkurat nå. Jeg strikker fellingen på februarluen med surklehoste, feber og hodepine. Venter bare på at minsteklumpen blir klar for luren sin, så kryper vi til køys begge to.

bilde

Det rare er at fellingen går som en drøm. Er kommet så langt at jeg må bytte til strømpepinner, men jeg orker ikke klirringen akurat nå.....
Lurer på om luen ser like perfekt ut når feberen er borte, hihi!

Det ble nok for liten kontrast mellom fargene jeg brukte, mønsteret forsvant nesten. Men ideen med melert bakgrunn og ensfargede kast ble bra, så jeg må nok strikke en ny lue med andre farger.

Hele familien har blitt syke i tur og orden, heldigvis er Gulklumpen snart bra igjen. Vi hadde en stri tørn med minsten i gårkveld og i natt, og nå venter jeg en syk mann hjem fra jobb. Jaja, da er vi jo snart ferdige med denne runden. Og heldigvis er det vinterferie og skolefri, selv om ikke akkurat dette var planen.

Hodebry

luer2008

Februarluen har virkelig sittet langt inne. Jeg har studert mønsteret, studert luene som dukket opp på visningstråden, studert mønsteret igjen....

Denne luen hadde jeg nok aldri funnet på å strikke av meg selv. Men er man med på en -along så er man med på en -along. Og da må man jo i alle fall prøve.

bilde 028

Flerfarget garn slo jeg raskt fra meg, det ble for rotete. Første forsøk ble derfor i to ton-i-ton grønnfarger. (restene fra Klumpens vest) Jeg hadde bare to små nøster igjen, så jeg valgte å strikke en omgang i hver farge. Det ble ikke noe fint, her ligger luen etter å ha blitt utsatt for pinne-utriving og annen mishandling vi ikke snakker om, hehe. *flau*

Neste forøk ble i dobbelt Ullteppegarn. Vrangborden og omgangene med vrangmasker/kast er strikket i grått, "bagrunnen" er strikket med en tråd grå og en tråd lilla. Denne tror jeg kanskje blir ferdig. Men jeg er fortsatt ikke fornøyd, mønsteret forsvant litt synes jeg. Jeg skulle nok ha valgt to farger med større kontrast. Men kanskje det blir bedre i dagslys? *håpefull*

I alle fall begynner mønsteret å sitte bra i fingrene etterhvert, så da bør det gå rimelig kjapt & greit å strikke luen når jeg endelig finner riktig garn og rette farger.

Selvfølgelig klarte jeg å strikke hull på pekefingeren også. Derav plasteret. Har notert flytende plaster på innkjøpslisten.

Flere pulsvarmere

pulsvarmeralong2008

Nytt februarpar til -alongen! Disse er strikket av ca 60 gram Topp't Tå fra Gjesdal og pyntet med Babyull fra samme produsent.

bilde 029

Et utrolig udrøyt garn med akrylfølelse selv om det "bare" er superwashbehandlet. Kjøper nok ikke mer av dette nei. Men denne gangen hadde jeg "arvet" restene fra mammas lueprosjekt.

Pulsvarmerne er strikket på pinne #4,5, og denne gangen la jeg opp 32 masker. Jeg strikket dem ovenfra og ned slik at jeg var sikker på å få nok garn. Det lille nøstet holdt akkurat til tomler.

De ble litt korte, så jeg heklet på en nederst. En picotkant hindret også at de ruller seg ned øverst. Tror det blir ribbekant på neste par. Hjulene er heklet og sydd på, hadde ikke noe mønster til dem, de ble til der og da.

Jeg har små hender, men disse ble litt trange til meg. De ender nok opp hos et barn, da er det sikkert like greit at de er superwash. Gullklumpens par trenger i alle fall vask & stell relativt ofte. :o)

Votteproduksjon

Her strikkes det votter så pinnene gløder! Må finne den beste oppskriften til parkbruk.

bilde 019

Her er første forsøk, Sideway Mittens i Babyull fra Dale på pinne #3. Alt for små, så denne ble kjapt opprekksgarn.

bilde 027

Her har det samme garnet blitt til No Swatch Mittens. Jeg droppet de stygge vrangmaskene i tommelkilen, strikket bråtet lenger og selve votten kortere. Å ja, jeg plukket opp masker til økningene også i stedenfor å strikke 2 m i samme maske. Men de LIGNER nå litt på originalen i alle fall.....

(De er like store selv om det ikke ser slik ut her.)

bilde 026

Nytt forsøk, denne gangen med Monty fra Dale på pinne #3,5. Disse passer såvidt, med de er veldig elastiske. Lurer på om jeg skal strikke en lite vrangbod på dem, de er litt korte. Men mønsteret er kjempelett & raskt å strikke.

Har lyst til å strikke et par store slike votter og tove dem, for fasongen er god.

Her finnes mønstrene:

http://photos.imageevent.com/jeansideaalbums/knittingprojects/NoSwatchMittenInstructionsJGifford.pdf

http://users.adelphia.net/~mariella46/Child%20sideways%20mittens.htm

Klipp & lim, jeg bruker fortsatt Mozilla. Snøft.

Tadaaaa!

garnmysteriet3

Da er vi i havn!

bilde 020

Løsningen på garnmysteriet er en Caps med fletter. Den kommer fra boka Stitch'n Bitch Nation, designer Shanita Williams-Alleyne og mønsteret heter "Headline News, Cabled Newsboy Cap". Liv-Toril har tilpasset originalmønsteret med litt småtteri her og der.

Luen passer akkurat til Klumpen, men han hater den visst. Snufs. Derfor ble det tekannen og et salathode som fikk æren av å stå modell i dag.

 


bilde 022

Plasten inni bremmen syntes gjennom de små hullene som kom der jeg hadde plukket opp masker, så jeg heklet en rad løsmasker som kamuflasje. I samme slengen heklet jeg en rad fastmasker rundt hele luen. Da ble overgangen mellom bremmen og resten av luen jevnere.

Klumpen har en blå jakke med oransje striper, så dette kan jo bli et fint sett. Hvis jeg får luen på ham da, sukk. Kanskje jeg strikker en litt større til storesøsteren, men hun vil ha en annen farge. Er det bare meg som likte denne fargen tro?

Tusen takk til Liv-Toril for nok et morsomt mysterium. Mange gjettet at det skulle bli lue etter del II, men denne løsningen var jo overraskende likevel. Gøyt prosjekt, og det går rykter om at Garnmysterie IV også kommer med tid og stunder!

 

 

 


Våren er på vei

Disse fant jeg & Klumpen da vi var ute på tur forleden dag. Og for en gangs skyld hadde jeg kamera med. (Nei, mobilen min er kun til å snakke i. ) Mye bedre å ta bilde enn å plukke dem, da kan flere få glede seg over å finne blomstene.

bilde 017


Sånn blir altså bildene mine utendørs i dagslys....

bilde 018

Måtte bare vise at Peruluen fra fjorårets luealong fortsatt er i bruk. Tror jeg skal lage knyttebånd, for den jobber seg oppover og blir "skorstein" på toppen av hodet. Har heldigvis mer garn igjen.

Bøllefrøet er uten votter. De jeg strikket fikk seg et bad i en søledam i går, og alt annet river han av seg og kaster. Tror jeg må strikke noen flere par, for neste måned begynner han i park. Da går det vel raskt et par eller tre per dag, i alle fall med det været vi pleier å ha her i byen. Får teste ut litt forskjellige mønstre, så blir det ikke så kjedelig å strikke. Det blir i alle fall superwash-garn. Hodeskallevottene mine ser ikke ut inni håndflatene, så det garnet (Safir fra Gjesdal) kommer jeg aldri til å strikke votter av mer. Det loer og nupper seg noe helt forferdelig. De små vottene av Smartgarn har vært utsatt for det meste, men de blir like fine igjen etter vask.

Garnmysteriet del II

garnmysteriet3

Da er del II også ferdig, og vi må vente helt til fredag på fortsettelsen. Jaja, jeg har jo flere andre prosjekter å aktivisere meg med så lenge.

bilde 016

Del II var flettestrikk, og nå ligner det veldig på en lue. Den kommer i så fall til å lyse opp i tilværelsen, hehe!

Claudia Hat

Dette blir visst en familiehatt, for den er så elastisk at den passer til alle. Men den var faktisk finest på Ullkumpen. Den blir spiss øverst når han har den på. Og så kan han bruke den resten av livet også, hihi.

bilde 011

Jeg brukte en tråd Dale Babyull og en tåd av noe tynt mohair-aktig garn fra loftet. Pinner
# 3,5 & 4.

Mønsteret var enkelt å strikke, men ubeskrivelig kjedelig. Her finner du det: http://www.exartstudent.net/?p=41

bilde 012

Detalj av det flettede nettverket.

Garnet lugget fryktelig slik at det gikk veldig tregt å strkke. Kjente det godt i armer og skuldre. Tror jeg må strikke en til i glattere garn, da trer mønsteret tydeligere fram også.

Nederst i bunken

under alt det rare som samler seg på spisebordet fant jeg en halv sau. Eller egentlig litt mer enn halv. Han manglet bare fire bein og en genser. Nå har han tre bein, og det fjerde er på pinnene. Så kanskje Shaun II blir ferdig likevel?

bilde 013

Jeg har visst sagt det før, men jeg likte bedre den lille versjonen. Store-Shaun blir liksom litt uformelig. Men siden det er Ullklumpen som skal ha ham spiller det kanskje ikke så stor rolle. Det viktigste er at han blir sydd godt sammen slik at bøllefrøet ikke river ham i stykker med en gang.

Vafler på en søndag

Ikke mye som minner om Blueberry Waffles her, men de er nå strikket etter det mønsteret uansett da.

bilde 007

Mor Aase raggegarn, pinne # 3,5 og 52 masker. Disse skal mamma få.  :o)

Pulsvarmere for februar

pulsvarmeralong2008

Da kan jeg endelig legge inn bilder!

Her er "de norske" pulsvarmerne mine:

bilde 003

Jeg brukte dobbelt Ullteppegarn fra Gjesdal og pinne # 4. 32 masker ble for lite, så jeg la opp 40. Jeg strikket også noen omganger ekstra på hver del. Vanligvis liker jeg ikke å brodere, men dette var jo gøy! Spørs om jeg tør å bruke dem da.....

bilde 004      bilde 002


Og her er "de engelske":

bilde 009

Vet ikke hva garnet heter, men det passet i alle fall til strikkefastheten på pinne # 4,5. Jeg valgte den minste størrelsen.  De ble litt harde, så jeg skal vaske dem og legge dem i balsamvann. Får håpe det hjelper litt.

bilde 008

Jeg må jo vise at jeg faktisk har strikket to, selv om det var fysisk umulig å fotografere begge i bruk.  :o)

Garnmysteriet mitt

garnmysteriet3

Her er del I ferdig. Knall oransje!

bilde 010

Jeg strikker med en tråd Mamsell og en tråd bomullsgarn. Det ble akkurat passe tykt.

Jippi!

Jeg har fått til å laste opp bilder på mannens laptop! Jubidu!

Riktignok får jeg ikke redigert dem, men pytt-pytt.

Her kommer først noe som ikke er hobbyrelatet, nemlig en filippine-eggeplomme. Det var to små eggeplommer i det ene egget da jeg skulle bake. (Og nei, matlaging er IKKE en av mine hobbyer. Men man må jo spise.)

bilde 001

Garnmysteriet III

tn

Da er vi i gang igjen! image380

Dette blir et lite mysterium,  vi trenger kun 100 gram av en farge. Jeg har valgt knall orange, så får vi se hvor lurt det var. Vel, jeg kan jo strikke flere hvis fargevalget er helt feil.

Jeg er fortsatt pc-løs, låner bare min manns laptop når han er på jobb. Utrolig så mye jeg får gjort av andre ting om kveldene nå, snodig det der......

Savner bare å få lastet opp bildene mine, men det blir vel en løsning på det også etterhvert. Samler alt som er ferdigstrikket i en pen liten bunke så lenge.

Ny måned med nye utfordringer

Da er jeg i gang med februarmønstrene i både lue- og pulsvarmeralongene.  :o)

pulsvarmeralong2008        

Her er det to mønstre denne gangen også, et norsk og et engelsk. Veldig ulike modeller, men fine begge to.

http://strikkepinnerogandrepinner.blogspot.com/2007/12/pulsvanter-mbroderier.html

http://www.knitty.com/issuespring07/PATTdashing.html

Litt morsomt å se hva som blir kalt "pulsvarmere", det er jo alt fra slike rillestrikkede håndleddsvarmere med perler til lange halvvanter som når opp til albuen. På engelsk har de mange flere betegnelser: Opera gloves, fingerless mitts, wrist warmers osv. (Der stoppet hukommelsen min)

Niesen min fikk et par halvvanter. (De med "pelskant" som jeg strikket i desember, du finner dem hvis du scroller.) I røykekroken utenfor univeritetet i Tromsø heter slike altså "uteliggervotter". Vel, vel.....


                  
luer2008

Februarluen må jeg visst fundere litt på. Vet ikke helt om jeg likte det mønsteret, men det må jo prøves ut. Har sett et par ferdige luer, og de jeg likte best var enten i flerfarget garn med duse ton-i-ton-farger og lange fargeskift eller i to kontrastfarger der de lange maskene hadde annen farge enn selve luen. Tror mønsteret lett ser rotete ut med for mange farger. Vi får se hva jeg finner på lageret.

Her er en "smaksprøve" fra oppskriften:

lake park hat

Og her finner du selve oppskriften: http://www.marniemaclean.com/patterns/lakepark/lphat.html


Luen har jeg ikke begynt på, men jeg er ferdig med begge pulsvarmerparene. Men det blir visst ingen bilder på en stund. Jeg "drepte" den stakkars laptop-en min med et glass vann, (hulk!) og den jeg  låner nå får jeg ikke lastet opp bilder på. Dumme maskinen her bruker Mozilla Firefox i tillegg, så da funker ikke linkene mine heller. Tilbake til klipp & lim.

Vel, det kunne ha vært verre. Og jeg skal nok få fikset det med bildene etterhvert også. Og så får jeg jo strikket masse når jeg er pc-løs.

hits