AU - farlig skuddårs-blokking

Jeg bruker pæreformede ballonger når jeg blokker luer. Dagens ballongoppblåsning gikk imidlertid ikke helt etter planen. PANG sa det etter to sekunder, og så smalt hele greien i ansiktet på meg. Rakk ikke å blåse den opp til barnehode-størrelse en gang. Så her sitter jeg med et stort rødt merke som svir på kinnet. Og vibrerende trommehinner.

Regner med at det var noe galt med ballongen. Hadde jeg bodd i USA hadde jeg vel holdt på med å ta bilder for å saksøke produsenten nå, hehe. Men ballongrestene endte i bosset, luen ligger til tørk med en ny ballong inni og jeg sitter med kald klut på kinnet.

Hvem sa at strikking ikke er en høyrisikosport?
 
 
 
Luen er forøvrig en ny Gehry. http://www.ravelry.com/patterns/library/gehry 
 
 
 
 
 
 
To par Klumpen-votter fikk bade i samme MILO-vann som luen. De ble skylt, vasket, skylt igjen og sentrifugert. Likevel drysser det stadig sand av dem, sukk.
 
 
Gehry er mitt siste februar-bidrag i luealongen på HobbyBoden. Jeg brukte pinne # 6 og 7, og fulgte mønsteret uten endringer. Garnet er rester, to smånøster rødt som ikke hadde nøyaktig samme nyanse. Men de var like nok til at jeg tok sjansen sammen med to tråder av lacegarnet etter Tornved. Det tynne garnet vridde seg veldig, men jeg satset på at det gikk bedre å bruke begge trådendene samtidig. Det funket greit det, men det var et strev å strikke med tråder som hadde så mye tvinn i seg. De surret seg fast i både seg selv og hverandre hele tiden.
  
 
 

 
 
Jeg strikket altså med 3 tråder, to tråder lace + en tråd ensfarget rødt i sportsgarntykkelse. Og til slutt heklet jeg en liten kant av de sise røde restene. Litt synd å bruke lacegarn til dette, men jeg har ikke lyst på flere vridde og vindskeive sjal. Resultatet se jo nesten ut som raggegarn, hihi. Ikke noen katastrofe når Mor Aase uansett er en av favorittene.
 
 
 
Da er vi midt i uken alt, det hjalp visst ikke å få en dag eksta. Men ha en fin skuddårsdag uansett.  :o)

Angry Birds-votter  

Hilde/Wildrose  hadde strikket slike votter, og de var så tøffe at jeg bare måtte prøve. http://hildeshobbyverden.blogspot.com/ 

 

Hun hadde strikket sine uten mønster, og jeg strikket mine etter bildet hun la ut her: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=76118&highlight=angry+votter

 

 

 

 

Restegarn fra loftet, tror det meste er Safir. Øynene er heklet i Babyull.

 

Disse skulle egentlig bli gave til en av Klumpens venner. Men som vanlig slo planen feil. Klumpen er nå eier av nok et par votter, og jeg panikkstrikket et nytt gavepar i timene før han skulle gå i besøket.

 

Strømpepinner # 3.5 og mitt eget vottemønster fra et par innlegg siden. Jeg byttet til gult garn etter to fellinger og fortsatte med en omgang mellom fellerundene hele veien slik at nebbet ble spisst.

 

Øynene er heklet med heklenål 3 mm. Pupillene er 8 fm heklet rundt en løkke som så strammes. Deretter heklet jeg det hvite slik: 2 fm i 1. fm, 2 fm i 2. fm, 2 halvst i 3. fm, 2 st i 4. fm, 2 st i 5. fm, 2 halvst i 6. fm, 2 fm i 7. fm, 2 fm i 8. fm.

Øyenbryn: Legg opp 18 lm. Start i 2. lm fra nålen. 7 fm, hekl 3 fm sammen, 7 fm. Det blir en fin vinkel.

 

  

 

Disse ser ikke sinte nok ut, i følge husets tenåring. Så jeg skulle nok ha sydd på øyenbrynene i en litt spissere vinkel. Det får bli på neste par, nå er alle tråder grundig festet.

 

 

Da er det jammen mandagskveld og en ny uke er i gang. :o)


Bare sokker. Eller kanskje ikke...

Lei av uvenn-prosjektene mine nå? Eller synes du det er nok sjal for en stund?

 

  

 

Slapp av. I dag har jeg bare et par sokker å vise fram. Strikket i Mor Aase og mitt foreløpig siste bidrag til EGO-alongen. Disse gikk rett i sokkeskuffen. 52 masker på pinne # 3.5 og blåbærvaffel-mønster med forsterket hæl.

 

 

 

 

Badegakk i hardplast fra 60-tallet,  tror jeg? Den ble i alle fall funnet på loftet da vi ryddet.

 

Garnet er IKKE fra uvennen min, men det er faktisk litt uvennlig likevel. Tråden er tynnere enn vanlig, jeg får nok til en hel sokk med ett nøste. Det er nok for mange løpemetre også, for vekten stemmer. Den ene tråden røk rett av mens jeg strikket, det har jeg aldri opplevd med raggegarn før. Så vi får håpe disse tåler vanlig bruk og ikke får huller med en gang. Uansett gidder jeg ikke å klage på garn til 5 kroner nøstet som ble kjøpt for flere år siden.

 

 

Jeg lovet visst mer enn bare sokker. Så her kommer to linker du kan kose deg med:

 

En dag du trenger å få utløp for litt aggresjon kan du prøve å TOVE AKRYL: http://knitting.livejournal.com/4055295.html

 

Veiledningen følges på eget ansvar, hihi.

 

 

 

Har du fortsatt ikke møtt prinsen på den hvite hesten så duger kanskje han her?   ;o)http://handmaderyangosling.tumblr.com/page/3

 

Sukk.

 

 

Plisk-plask-regn ute, men jeg er alene hjemme og det er kakao på kjøkkenet + garn på loftet.

 

 

Fin fredag.  :o)

 

 

 

 

 

 

 

 


Garnet som ikke ville bli strømper 

 

Dette startet som et nytt Dichotomy: http://www.ravelry.com/patterns/library/dichotomy

 

Jeg brukte smårester av strømpegarn, har et lite lager av slike. For pene til sokker synes jeg, og jeg er som kjent ikke spesielt glad i pinne # 2.5. Dessuten var det uansett for lite av hver sort til et helt sokkepar.

 

 

 

 

Jeg startet med det flerfargete i grønt, blått og oransj. Ikke sikker på hva det er. Deretter er det en stripe blå Opal, en stripe grå Austerman Step og en tynn stripe med noe umerket brun-oransje strømpegarn. Det ytterste kanten er i Sisu.

 

Selve sjalet er strikket på pinne # 4, men jeg brukte # 3.5 til kanten siden Sisu var tykkere enn de andre garntypene.

 

Samme designer har laget et sjal som heter Asymmetry. http://www.ravelry.com/patterns/library/asymmetry-5

Det er nesten likt, men hullmønsteret bytter side midt på. Jeg tenkte at det kanskje var lurt for å motvirke den skeive midtmasken. Haha.

 

 

 

 

Sånn så det ut etter at jeg hadde felt av. Akkurat da var jeg glad for at jeg ikke er noen sjal-novise. For da hadde jeg nok brutt sammen i krampegråt og kastet hele greien i ovnen. Sjal med brukket rygg, huff og huff. Nyt vinkelen der jeg byttet side på hullmønsteret.

 

 

 

 

Litt vann og en eske knappenåler fra IKEA. Og vips var misfosteret et stort og fint sjal.  :o)

 

Dette holdt fasongen også, her er det ull som er hovedingrediensen. Men å blokke en bein kant med knappenåler er ikke lett. Jeg jukset og heklet en rad fastmasker da det var tørt. Og så får jeg finne på noe annet lurt når det må vaskes. Den tid, den sorg.

 

 
 

 

De kom ikke med på bildet, men det vokser tre store tuer med snøklokker under buskene i bakgrunnen. Og krokusen blomstrer på plenen til naboen.

 

 

Kommer våren snart tro?  :o)

 

 


  

 

 


Himmelsk mohair

 

Sjalet 198 Yards of Heaven har jeg strikket to ganger før. Og jeg husker at jeg slet litt, det var et eller annet tull med oppskriften. Forrige utgave endte opp som 300 Yards of Purgatory, ikke så bra...

http://mimounashobby.sprayblogg.no/1283942633_300_yards_of_purgator.html

 

Men mønsteret er fint, og det siste nøstet med Mohair Lux hadde akkurat riktig antall løpemeter. Så da tok jeg sjansen likevel. Brukte pinne # 6.

 

 

 

Dette gikk jo som en drøm - mønsteret var revidert siden sist og alle feil og uklarheter var borte-vekk. Så sjalet ble ferdig kjapt og greit. Jeg fikk ca halvannen meter for lite garn til avfellingen, men heldigvis hadde jeg en liten rest igjen fra forrige sjal. Og da gjensto det bare å skylle det opp og blokke det.

 

 

 

 

Det svuppet litt tilbake da jeg fjernet nålene, ikke noe godt blokke-garn dette her. Men det holder nå fasongen sånn noenlunde. Og jeg kjenner at jeg ikke er helt ferdig med dette mønsteret. Det er lettstrikket og veldig pent, og i et litt bedre garn kan det bli nydelig. Fant et par skikkelig lekre eksemplarer på Ravelry.

 

  

Garnet er strikket opp, men vi er invadert av aggressive, rødhårete hybelkaniner for tiden. De er bortimot umulige å utrydde, de gjemmer seg og spretter fram igjen straks jeg tror jeg har fått has på alle. Og de er visst utsyrt med mothaker også, for de henger seg fast overalt. Finner røde hår i maten og i teen min, usj.

 

Det verste er den overhengende faren for at resten av familien oppdager det som Klumpen for lengst har funnet ut:

 

- Kaninene har samme farge som GARNET DITT mamma.

 

Det er nemlig et stadig tilbakevendende tema at vi har så mange lodotter som fyker rundt her, mens mamma i underetasjen nesten er forskånet for slike uvesen. Jeg holder klokelig munn og støvsuger når ingen andre er hjemme.


 

 


HUVennlige kreasjoner

Jeg var jo så "heldig" å få 3 nøster rosa Mohair Lux av uvennen min. 60%mohair og 40% dralon.  180 meter per nøste. Jippi.

 

De to første nøstene ble til dette sjalet: http://www.ravelry.com/patterns/library/dichotomy

 

 

 

 

Eller nesten i alle fall. Det er et helt standard trekantsjal med glattstrikk på den ene siden og hullmønster på den andre. Og jeg strikket som vanlig etter bildene siden det var kjøpemønster. To rette sammen og et kast, det er jo ikke så fryktelig avansert å kopiere da. Trodde jeg.

 

Finner du feilen?

 

  

 

Jupp. Hullene mine er på motsatt side. Ingen katastrofe akkurat, men det ble jo speilvendt da. *fnis*

 

 

 

 

Fargen ble faktisk ikke så rosa når jeg fikk strikket det opp, det går mer i rødt og lilla. Her er det som vanlig litt for mye blåskjær i bildet.

 

 

 

 

Da det kom av pinnene var sjalet helt skeivt. Hullmønsteret trekker midtmasken over til siden. Så jeg måtte blokke det nokså hardt, og likevel vrir det seg fortsatt litt. Det skyldes nok i hovedsak at det har såpass høyt innhold av syntetiske fibre. Håper blokkingen holder seg sånn noenlunde likevel. 

 

Resultatet ble i alle fall kjempestort, lett og luftig.

 

 

Mer kommer snart.  :o)


Back in business

Jada. Fortsatt NY-norsk. *fnis*

 

Men her er jeg altså igjen. Det ble en liten ufrivillg bloggpause. Først ble Klumpen syk, og så fulgte resten av husstanden etter i tur og orden. Lett mix av forkjølelse m/hoste og omgangssyke. Skal spare dere for detaljer. Selv gikk jeg ned for telling i helgen, og energien er fortsatt ikke helt på topp. Men jeg blogger, altså er jeg. *dyp*

 

Strikke kan jeg visst gjøre uansett. Men dette ble altså produsert FØR bassilluskene kom i hus. Det ble bare aldri lyst nok til å ta bilder. Så til slutt knipset jeg ivei under lysstoffrørene på kjøkkenet. Bedre enn ingenting.

  

 

 

Nye votter, ny frukt. :o)

 

Og disse mister han ikke, for de ligger innerst i skapet. Noen påstår nemlig at jeg blir så SUR når han mister ting at han ikke tør bruke dem.

 

Hva, jeg er da ikke sur? Bare bittelitt kanskje. Når NOEN mister de nye vottene etter to dager og ikke gidder å lete. *grrrr*

 

 

 

OK. Jeg BLE sur. Men nok om det. Samme mønster og garn, men disse ble blå og ikke grå-svarte. Og så strikket jeg 3 omganger mellom økingene på tommelkilen. Er fortsatt ikke overbegeistret, neste gang øker jeg nok en ekstra gang i tillegg, for tomlene er litt smale.

 

   

Han spurte ikke engang om hvorfor han måtte holde på en appelsin. Det er visst bare mamma som lurer på slikt. Kloke menn har lært seg at det lureste er å holde munn og gjøre som man blir bedt om, da blir man fortest ferdig, hihi.

 

 

Og så var det den siste Chess Play-luen min. Strikker i Safir på pinne # 3.5 og 4. 112 masker på bråtet, 120 på selve luen. Den ble nokså stor, herrestørrelse vil jeg tro.

 

 

 

Svart og hvitt er jo stilrent og pent da, men jeg tror faktisk jeg likte de to forrige bedre likevel. Uansett, nå vandrer jeg videre til et nytt mønster.

 

 

 

Ensfarget felling her også. Og så lurer jeg på om jeg skal lage en dusk. Vi får se.

 

 

Ellers går dagene med til HUVennlige kreasjoner. Uvenngarnet mitt er snart strikket opp, og jeg må stadig innom Uformelt for å se om det skjer noe nytt i tråden der: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=12213&highlight=uvenn  Nå har de fleste fått garnet sitt. Ikke titt innom like før leggetid hvis du er av den sarte sorten, her er det mye RART garn. Og en god del helt OK saker også da. En manns søppel er en annen manns skatt heter det vel.

 

Oppdatering følger snart, må bare få tatt noen OK bilder av alle kreasjonene.

 

Ha en fin tirsdagskveld, og så er jeg plutselig tlbake.  :o)


Mission acomplished

Hvorfor jeg skriver titler på ny-norsk for tiden? Tja, jeg må vel være litt inspirert av denne karen her da: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/822565/

 

Her skulle det liksom være et bilde, men det gikk visst ikke. Du får heller klikke på linken hvis du er nysgjerrig.  ;o)

 

 

Så til det som EGENTLIG er saken: Jeg har strikket opp alt akryl-uvenngarnet mitt.

 

 

 

En blid modell viser fram luen som spiste opp de siste stumpene. Rubbel og bit gikk med til dusken, her sparer vi ikke på noe.

 

 

 

Resten av det grønne garnet ble til en tvilling-lue. Og da jeg hadde strikket nummer to ferdig var det fortsatt litt igjen. Altså måtte det ha vært mer garn på det grønne nøstet enn på de andre. Eller enda verre, noen hadde brukt av det røde og hvite.

 

Min gavmilde uvenn ble konfrontert med dette pinlige faktum, brøt sammen og tilsto. HUN HADDE STRIKKET MED AKRYL. *sjokkert* Men bare et lite nisseplagg, og det var under tvang. Og siden det var bortimot to år siden må vel saken kunne ses på som foreldet.

 

 

 

6 luer av 4 nøster. Og siden jeg spedde på med litt grått fra eget lager kan jeg nå skryte av å ha tatt rotta på 400 gram akryl i løpet av et par dager. *kry* Opptil flere av luene er alt bortadoptert. Til og med tenåringen likte de grønne. Det mønsteret er supert, og luen hadde sikkert blitt fin i Freestyle eller et annet ullgarn også.

 

Da er det sjalgarnet som står for tur. Og polyesterpelsen.

 

God tirsdag.  :o)

 

 

 

 


Beauty and the Beast

Flere uvenn-luer.  :o)

 

Sorry Bella, men luen din ble beistet denne gangen:

 

 

 

 

Bella's Hat strikket i selvlysende hvit akryl. Det måtte jo bare bli grusomt. At den oransje ballongen skinner gjennom hjelper absolutt ikke heller. Denne ser faktisk enda verre ut i RL.

 

Jeg fulgte modifikasjonene jeg fant på Ravelry, men uansett er denne luen ikke noen ny favoritt. Den har dårlig passform, bråtet blir videre enn selve luen siden flettene trekker den såpass mye sammen. Jeg skulle nok ha brukt tynnere pinner i starten, men jeg gadd ikke å rekke opp igjen.

 

Med pinne # 4.5 ble luen passe til et barn på Klumpen-størelse. Garnet er tykt, men det fyller dårlig, så det ser glissent ut på pinne # 5.

 

Her finner du oppskriften hvis du vil prøve: http://www.ravelry.com/patterns/library/bellas-hat

 

 

Neste lue ble straks meget bedre: http://www.ravelry.com/patterns/library/winters-coming

 

 

 

 

Det grønne garnet var mykere å ta på, og denne fargen synes jeg faktisk er fin. Såpass fin at jeg ikke orket å ødelegge den med å mixe inn rødt eller hvitt. Så da fant jeg fram et tynt grått akrylgarn fra loftet som jeg brukte dobbelt.

 

Denne luen likte jeg. Rett og slett. Enkelt og pent mønster og god passform. Tror den ender opp hos svogeren min, han klør bare han ser en sau. Denne ble tykk og god over ørene der garnet er dobbelt. Tror jammen det blir flere slike.

 

 

Ha en fortsatt god kveld.  :o)

 

 


Let the fun begin

Da er jeg i gang med uvenngarn-strikkingen. *hopp og sprett* Det er jo bare det morsomste som finnes.

 

Legger inn igjen linken til HUV-tråden jeg: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=12213 Herlig lesning, og det har dukket opp en del - hmmm... la oss kalle det UTFORDENDE - garn. *glis*

 

Akrylgarnet jeg fikk var tykt, så det gikk heldigvis raskt å strikke opp. De to røde nøstene var nesten selvlysende og egnet seg ikke til mye annet enn nisseluer.

 

 

 

96 masker på pinne # 4.5. Felling på hver 8. omgang , I-cord og dusk. Denne ble romslig til meg.

 

 

 

Spikret op på veggen.  *fnis*

 

Klumpen ble helt vill og prøvde å stikke av med luen. Men den var alt for stor. Så da var det enkelt å finne ut hva det andre røde nøstet skulle bli.

 

 

 

80 masker og felling på hver 12. omgang for å få den like lang som de første. Og så vlle han ha rund, hvit dusk.

 

Genseren BOR han i, den har vært i daglig bruk siden den var ferdig. Veldig kjekt at den ble så populær. Og så prøver jeg å glemme at vi har en hel skuff full av gensre og jakker som bare ligger der...

 

Fargegjengivelsen ble litt for snill denne gangen, disse luene ser du på et par kilometers avstand. Men i dag regner det, så da blir det ikke utendørsfotografering.

 

Flere uvenn-prosjekter på vei.  :o)

 

Ha en fin ny uke.


Hemmelig uvenn

Eller HUV blant de innvidde.  *glis*

 

Det ble en ny runde inne på Uformelt, og da måtte jeg jo bare være med. http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=12213

  

I dag fikk jeg hentelapp, og da gikk veien rett til postkontoret. Hjertet sank litt da jeg fikk utdelt en Norgespakke. Men den var mistenkelig lett, og jeg har jo en del erfaring med å bære på stappa garnpakker fra før.  Derfor ble den åpnet på postkontoret, og inni lå denne:

 

 

 

 

Klumpen, som ELSKER pakker, har helt mistet interessen for de som kommer til meg. Han vet nemlig at de sjelden inneholder LEGO. *fnis*

 

 

 

 

Fire nøster akryl + litt pelsgarn. Og en oppfordring om å ta rotta på dem. Det skal nok ga bra.  :o)

 

Det mørke nøstet er grønt og ikke blått. Dagslyset var alt borte da vi kom hjem, så fargegjengivelsen ble så som så.

 

 

 

Tre nøster Mohair Lux og en hespe Tulliball Lace, muligens merino-alpakka.

 

Her ble fargen HELT feil på lacegarnet, det er egentlig gråblått med et hint av lilla. Og en lapp om at garnet hadde tovet seg under fargingen, så lykke til med oppnøstingen.

 

Tulliball-garnet skal til pers i kveld, det var ikke SÅ vanskelig å få det fra hverandre. Må vel bli et sjal dette her. Regner med at avsenderen skjønte at hun ville bli avslørt, for hun skrev både navn og adresse på pakken. Kjekt å ha til senere, hihi.

 

 

Det var visst mer i pakken:

 

 

 

Noen årgangsoppskrifter som  må studeres nærmere, en pose med strikkepinner og en enslig rundpinne # 2 i egen pose. Sistnevnte var visstnok å regne som krigsinvalid, bulkete og bøyd. Vel, den skal få rolige dager her i huset. Noe tynnere enn pinne # 3 blir skjelden brukt. Men de andre kommer nok raskt ut i aktiv tjeneste.

 

 

Da må jeg bare finne et passende TV-program til oppnøstingen. Ha en festelig aften.  :o) 
 


Stripe Study

Stripe Study er et av alternativene i sjalalongen på Uformelt denne måneden. http://www.ravelry.com/patterns/library/stripe-study-shawl

 

Det er et kjøpemønster, og jeg lever fortsatt nokså lykkelig uten noe kjøpe-ting-på-nettet-kort. Men siden gratis-mønsteret for februar krevde 1280 meter garn og involverte massevis av fletter og vridde masker måtte jeg finne på noe lurt.

 

Ravelry har mange gode bilder. Og jeg har vel kopiert fra bilder før et par ganger. Så da satte jeg i gang med striper, riller og forkortede rekker. Hvor vanskelig kunne DET være liksom? *optimist*

 

 


 

Sjalet mitt ble ikke prikklikt men likt nok. Og det tok en kvart evighet å strikke. Rillestrikk vokser saaakte. På siste pinne hadde jeg godt over 300 masker, da tok hver lille cm en kvart evighet. Som sagt.

 

Pinne # 4 og tynt ullgarn av ukjent merke.

 

  

 

Sjalet trengte blokking, og jeg hentet ned madrassen fra gjestesengen på loftet. For kaldt å blokke der oppe nå. Og jeg hadde dessuten en lur plan:

 

 

 

 

Jepp, tørkestativ og oljeovn. Vinkelen på bilde lyger, det er mer enn en halv meters klaring mellom ovnen og madrassen. Og huset brente ikke ned.

 

Jeg satte nålene innenfor den sorte kanten. Og jeg dro ikke sjalet så veldig ut, prøvde bare å forme det litt. Spissene endte opp under madrassen, dette ble STORT.

 

Mamma dukker opp mens sjalet lå til tørk. Og dermed utspant følgende lille dialog seg:

 

Mamma: - Herfra ser sjalet skjeivt ut.

 

Meg: - Skeivt?

 

Mamma: - Ja, det ser liksom ut som om stripene er smalere på den ene siden.

 

Meg: - Hmmm. Prøv å gå på den andre siden da. Ser det bedre ut?

 

Mamma flytter på seg, blir stående litt usikker.

 

Meg: - Ser det fortsatt skeivt ut?

 

Mamma gnir seg i øynene. - Njaaaa...

 

Meg: - Det ER skeivt. Det skal være sånn.

 

Mamma: - Jammen hvorfor det da?

 

Mamma tok en øyeoperasjon for et halv år siden pga en hinne som hadde vokst fast og gjorde at hun så alt i sikk-sakk. Hun oppdaget det da hun så at naboens flaggstang var helt krokete. Så jeg var kanskje litt slem som fikk henne til å tvile på sine egne øyne, hehe.

 

 

 

 

Jeg rakk akkurat å knipse noen bilder før solen gikk ned. Nå har jeg INGEN strikketøy liggende klare, der er bittelitt panikkframkallende. Får se om jeg kaster meg over en ny UFO eller startet på noe helt annet.

 

Ha en god torsdagskveld.  :)

 


 


Elskelige tomater og varme hender

Tomatplanten min står fortsatt i kjøkkenvinduet. Den ser rimelig pjusk ut nå, men hvem kan kaste noe som produserer slike:

 

 

  

Tre nye hjerteformete "ripsbær".  *smelt*

 

 

  

Og dette er vel noe bortimot det dobbelte av reell størrelse. Så tykke fingre har jeg altså ikke.

 

Lurer på om planten starter på nytt igjen til våren?

 

 

 

Strikke gjør jeg visst innimellom også. Her er noen nye Cafe au Lait Mitts. Jeg gav bort et par i gave og fikk bestilling på flere. Litt gøy at de falt i smak.

http://www.ravelry.com/patterns/library/cafe-au-lait-mitts

 

Disse er strikket av Mor Aase ullgarn. Siden oppskriften krevet litt mer en ett nøste laget jeg striper i en mørkere lillafarge. Hadde ca 4 cm igjen av hovedfargen da jeg hadde felt av, så da ble det en ny maskemarkør også, hihi.

 

 

 

Mamma er håndmodell. Hun nektet å gå helt ut på trappen, og hun lurte veldig på hva hun skulle med mandarinen.

 

Fanakoften strikket jeg på 80-tallet en gang.

 

 

Ellers går det i sjalstrikking. Jeg holder på med et stort sjal i rillestrikk, og det vokser saaakte. Vi tro det er omtrent like mange masker som på et Nøstebarnteppe, og de er jo evighetsarbeider. Jaja, det blir vel ferdig til slutt. Og så strikker jeg småting som avveksling innimellom.

 

Ønsker alle en god ny uke.  :)

 

 

 


 

 

 

 


Chess Play

Månedens luer i luealongen på HobbyBoden er gode, gamle Gehry + Chess Play av Po Lena. http://www.ravelry.com/patterns/library/chess-play 

 

Det blir kanskje en Gehry eller to etterhvert også, men jeg startet med det andre mønsteret siden jeg ikke hadde strikket det før.

 

 

 

Jeg brukte Punto fra Schachenmayr, kjøpt på opphørssalget til Knapphuset. 50% bomull og 50% akryl, 90 meter/50 gram. Det var omtrent det eneste de hadde igjen den andre gangen jeg var innom, og det kostet ikke mange kronene per nøste. Garnet var godt å ta i og hadde fine farger, så da endte det i kurven min sammen med en god dose knapper. Nå angrer jeg på at jeg ikke kjøpte mer. Det var godt å strikke med, perfekt til vår- og høstluer.

 

Jaja, jeg har vel nok av annet garn, trur eg. *kremt*

 

Den første luen ble i barnestørrelse. Jeg brukte pinne # 3.5 til bråtet og # 4 til selve luen. Og så laget jeg fellingen ensfarget, syntes det ble mindre rotete.

 

 

 

Den første luen fikk raskt selskap av en litt større. Fulgte mønsteret på begge, men denne gangen brukte jeg pinne # 4 og 4.5. Den passer til meg. 8 repetisjoner av mønsteret på den lille luen og 9 på den store.

 

 

 

Barneluen fikk dusk, det droppet jeg på voksenluen.

 

Fargene er mørk, varm "kokesjokolade" og flerfarget i sarte rosa- lilla- og beigenyanser. Synes det ble veldig pent i kombinasjon. Men jeg har lyst til å strikke en i sort og hvitt også. Da blir det nok ullgarn.

 

Her snør det tett i dag, men siden det er plussgrader går det fort over til sørpe. Det er planleggingsdag i barnehagen, så jeg og Klumpen har vært på biblioteket etter nye forsyninger. Nå går det i kakao og tegnefilm, strikketøy og LEGO her. Greit med en slik kosedag, selv om luringen av en eller annen grunn våkner ekstra tidlig når vi har fri. *gjesp*

 

 

Fin fredag.  :o)


Falt et lite snøfnugg 

Eller mange snøfnugg faktisk. Men ikke mange nok til å demme opp for mitt sjaldokumenteringsbehov tydeligvis. De hvite flekkene er IKKE rusk på linsen. De er flak av tung, våt snø. Selvmordsoppdrag for kameraet mitt, men jeg tror det overlevde.  Sjalet ble nydelig lett og luftig etter blokking, og dere vet jo hva blitz og lampelys gjør med slikt.

 

 

 

 

Kanskje jeg burde si noe om HVILKET sjal dette er, hehe. Begynnelsen er nesten alltid det beste stedet å starte.

 

En gang på det glade 80-tallet syntes undertegnede at skarp rosa var en herlig farge. Hun hadde faktisk en diger ribbestrikket bomulls-yndlingsgenser i akkurat den fargen. Med skuldre halvveis nedpå albuene og bråt som nærmet seg mer og mer knærne for hver vask. I et lyst øyeblikk plukket hun med seg noe fluffy ullgarn fra en kasse på Garnhuset. Og begynte å strikke.

 

Der stopper hukommelsen min. Garnet ble gjenfunnet som nøster av opprekksgarn. Og det var fortsatt like skarpt rosa. I et anfall av lager-redusering begynte fruen å strikke dette sjalet: http://www.krazyawesome.com/knitmonster/half-circle-shawl.html  Men så var det kanteborden som skulle strikkes på. Den ble utsatt og utsatt og utsatt...

 

Etter å ha strikket Lille Camomille fant jeg ut at slike border i grunnen ikke var så ille. Og dermed ble UFO-sjalet gitt en ny sjanse. EN DAG tok det, og så var det ferdig. Etter å ha vansmektet på loftet i nesten et år.

 

 


 

Garnet jevnet seg ut i vask, og blokking er og blir trolldom. Så i gårkveld ble sjalet pent stylet og hengt opp på en kleshenger, klart til dagens fotoseanse i hagen.

 

 

Resten vet dere alt. Grå himmel og våt snø. Så litt slukøret prøvde jeg å gjøre det beste ut av situasjonen.

 

  

 

Huffda. Naboens boss-spann kom også med for sikkerhets skyld.

 

 

 

 

Njaaaa....nei.

 

Men siden jeg begynte med slutten så vet dere jo hvordan det gikk. Og nå VIL jeg ha kakao.

 

Fortsatt god torsdagskveld. 


 


Så feil kan man ta

Jeg strikket et nytt Hitchhiker i rosatoner. Trodde jeg. For da jeg skulle legge inn bildene oppdaget jeg at de jo var lilla. Og så måtte jeg se på sjalet en gang til.

 

  

Vi starter på'n igjen. Jeg har strikket et nytt Hitchhiker i LILLA-toner. Sånn var det.

 

 

 

 

Heklekanter på dette også. Det binder fargene sammen og gjør kanten mer stabil. Denne gangen heklet jeg 1 fm, 1 stav, 1 fm i hvert hjørne.

 

Pinne # 3.5 og all verdens rester av strømpegarn i rosa/lilla. Jeg mixet og fikset for å få mest mulig umerkelige overganger og puttet også inn noen striper med ensfarget garn her og der. Har brukt Silja, Sisu, Ida +++.

 

Det blåser og snør, og verken jeg eller kameraet likte oss utendørs. Så nå blir det opptining med kakao før husarbeidet venter. Og så litt strikking hvis tiden strekker til.

 

Ha en flott torsdag.  :o)


hits