Bomull!

Jeg har plassert rolleren med rent bomullsgarn midt på stuegulvet. Den skal slankes grundig før den får komme opp på loftet igjen. 

  

Bomullsluer var en slager blant gutta i huset. Nå vil gemalen også ha en brun 70-tallslue. Tror det skal være igjen nok Mandarin Petit hvis jeg lager litt flere eller bredere kontraststriper. Men jeg har fortsatt massevis av andre nøster i ulike tykkelser og kvaliteter. Da må jo KLUTER være tingen! Jeg lette etter oppskrifter på Ravelry og fant fram passende strikkepinner. Men nei. Jeg KLARER bare ikke å omforme forsvarsløse små nøster til noe man skal tørke opp kaffesøl og brødsmuler med. Dermed ble det en ny lue av to nøster ubleket patons Assuan

 

 

Luen er en strikke-etter-bildene-kopi av denne: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/chelsea-market-hat  

 

Tenåringen snappet den, men kastet den like fort fra seg. Bomullslue var æsj, hun vil bare ha ull. Jaja, da får noen andre få denne da. 

 

En venn av gemalen har blitt pappa til en liten jente, så da fikk jeg bruk for nok et lite bomullsnøste. Søt liten lue fra strikkekalenderen min:

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/frilly-top-and-tootsies-hat

 

Jeg brukte pinne # 3,5 for å få nyfødstørrelse. Og så strikket jeg den litt høyere, syntes den ble veldig kort i forhold til vidden ellers.

 

Babyteppe fra lageret, kjekt å ha litt ferdigstrikket på loftet.  :o)

 

Og når vi snakker om bomull: Aldrimett har forpuppet seg. H*n sluttet plutselig å spise og ble helt desperat etter å komme seg ut av glasset. Så jeg slapp stakkaren opp i den ribbete persilleplanten. Der pakket luringen seg inn i et av de få bladene som var igjen. H*n spant seg inn i noe hvitt fluff, og klarte selvsagt å lime seg fast til innsiden av glasset samtidig. Så nå tør jeg ikke å flytte på noe på kjøkkenbenken. 

 

 

Spennende dette her, lurer på hva som kommer ut av kokongen til slutt? 

 

 

Plutselig tar kameraet mitt skarpe nærbilder, aner ikke hva som har skjedd, hehe.

 

Da får det være nok bomull for i dag. Her har jeg vært hjemme med to halvsjuke unger etter tur i en ukes tid. Og halvsjuke unger ROTER. Maser gjør de også. Så i dag har jeg egentlig ryddedag. Både i stuen og i hodet. Deilig å være litt for seg selv igjen. Eller, det er visst jeg og en kvart million LEGO-menn utover hele stuegulvet, sukk. Men å skal det bli orden i rekkene. 

 

Ha en fin ny uke! 

 

 

 

 


I det grønne hjørnet

Her fikk jeg plutselig vårfornemmelser, og det med mange kuldegrader ute! Jaja, ikke det verste man kan få da. *smil*

 

Klumpen har bare sånn ca en full kasse med luer, så da trengte han selvsagt en ny. Og siden det SNART er vår gikk jeg for bomullsgarn. (Ikke helt sant, jeg fant ikke de rette fagene noe annet sted. Men det er alltid kjekt å få brukt opp litt bomull. ) 

 

Det ble dette mønsteret: http://www.purlbee.com/whitneys-70s-ski-hat/

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/whitneys-70s-ski-hat

 

110 masker til linningen på pinne # 4.5 hørtes enormt ut. Og vi har en del temmelig digre bomullsluer fra før. De siiiger ut til potetsekker etter kort tids bruk. Så da gikk jeg for enkel tråd Mandarin Petit på pinne # 3. La opp 100 masker og droppet fellingen. Ellers fulgte jeg oppskriften helt, eller nesten da. Jeg strikket luen ikke fullt 6 tommer lang, og så felte jeg av da det gjenstod 28 masker. Ville ikke ha den for spiss. 

 

 

Den passet forsåvidt, men den fikk ikke noen topp, bare to små "tutter" der fellingene startet. Ikke så pent. Da var det bare å starte på en ny. Denne gangen valgte jeg Cotton Lux og pinne # 3.5. Bortsett fra at jeg ikke hadde ekstra masker på linningen fulgte jeg oppskriften helt denne gangen, og den ble akkurat passe. Ble kvitt flere smårester til striper, veldig kjekt. Det lakserosa garnet er fra 80-tallet en gang. 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/whitneys-70s-ski-hat-2
 

 

Fargene er så dårlig match at det faktisk ble kult; flaskegrønt, skarp turkis, ubleket hvitt og lakserosa. Her snakker vi 70-tall! Klumpen fikk hikke over at det var en ROSA stripe i luen hans, men da herr Muldvarp hadde fått maken lue i løpet av natten (Tro hvordan DET skjedde?) var den plutselig godkjent. 

 

 

Frekkassen har faktisk tatt Klumpens lue i bruk som sovepose. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/herr-muldvarps-nye-lue

 

 

Men jeg har mer grønt å by på. Bare se på tomaten min: 

 

 

Den har gått fra knappenålshode til ert!

 

 

Frøken Dings fant en kald og forkommen liten åme i kjøleskapet. Den fikk flytte inn i en kopp full av diverse grønt. Siden vi ikke visste hva den egentlig hadde kommet i hus sammen med fikk den smake på assorterte godbiter: hodekål, isbergsalat, fenikkel, persille, karse, gulrot, eple, en ert og litt ruccula-salat. Noe ville den ikke ha i det hele tatt, persille var tydeligvis livretten. Helt utrolig hvor fort den gnager i seg maten. Og den gikk fra liten og tynn til DIGER og tykk på et par dager. Spent på hva den blir til slutt, den må vel forpuppe seg etterhvert? Sist vi hadde en Aldrimett i huset endte den opp som en svær hårete nattsvermer. *grøss* Får håpe denne blir noe søtere. Og at den ikke liker tomatplanter. For det er snart slutt på persillen min:

 

 

Nesten bare stilker igjen jo. Jeg napper av et par blader til den sultne gjesten hver gang jeg går forbi. Og de forsvinner som dugg for solen. Fikk visst med restene fra Klumpens frokost også, hehe. Tro om gjesten har lyst på et halvspist knekkebrød?

 

Ha en flott onsdag! 

 


Enklere enn forventet

Nok et par along-pulsvarmere, denne gangen designet av damen bak Elf Clobber. Disse er også en kombinasjon av strikking og hekling, men de var overraskende enkle og raske å lage.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/long-chart-mitts

 

Jeg brukte hvit Safir og pinne # 4. 44 gram totalt. De så rimelig snodige ut da de var ferdige:

  

Jeg heklet grå kanter på den ene siden og rosa på den andre. Siden de bare et to tuber kan de brukes begge veier. Så da kan man velge farge, eller kanskje ha en hver vei.

  

To Zalo-flasker ble brukt til blokkingen. Fant ut av de hadde grei fasong siden de smalner inn på midten. Funket supert det, men de ble for vide til meg. Lurte først på å blokke dem på nytt, men siden de passet perfekt til mamma lot jeg være. Hun er nok mer "normal" i størrelsen enn meg, jeg har veldig spinkle håndledd.

 

 

Mønsteret kom veldig fint fram etter blokking, og par nummer to er alt på pinnene!  :o)

 
Sol og litt snø. Men det er KALDT, brrrr...

 

 

Ha en god søndag! 

 


Nye pulsvanter og ny fotograf

Jeg er med på pulsvarmeralongen på Hobbyboden, og der var det hele 4 mønstre å velge mellom i februar. Da var det jo bare å starte et sted og strikke dem i tur og orden. Så får vi se om jeg trenger alle, hehe...

 

Det kjappeste paret heter Wynsome: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wynsome

Kjøpemønster, men såpass enkle å strikke etter bildene at jeg laget dem uten. Brukte en tråd Regia stretch color og en tråd Silja. Pinne # 4.5, og de virket først litt trange. Men etter et par timers bruk har de formet seg etter hendene mine og sitter perfekt. Supre innendørs-pulsvarmere, spesielt i dag. Vi har skiftet to vinduer, så det var bikkjekaldt i stuen. Tok den første pulsvarmeren på meg mens jeg strikket den andre. For lageret mitt av varmt tilbehør var selvsagt i skapet på soverommet der de jobbet. Bak stabelen av møbler og under en diger plastduk. Jaja. Nød lærer frossen kvinne å strikke.  :o)

  

Det er litt for mange bilder av enslige pulsvarmere både her og på Ravelry-prosjektsiden min. For å ta bilder av begge hendene sine er ikke helt enkelt. Så da grep jeg tak i gemalen og beordret han til å knipse løs. Ble litt frustrert over resultatet, men etter litt klipping og redigering ble to av dem nokså OK.

 


 

Jeg kutter nesten aldri motivet, men dette funket jo bra det. Fargene ble tilnærmet riktige også.

  

Og så tekoppen da. Den ville jeg nesten ikke slippe igjen etterpå, selv om det var gubbens te. Den var så varm og god å holde i. Så får det bare være med en rotete kjøkkenbenk som bakgrunn. Vafler er jo trendy for tiden, er det ikke?

 

Å ja, mens jeg husker det: Tomatplanten min har produsert et lite grønt knappenålshode, så kanskje de snart blir en ny moden tomat. Spennende å se hvor stor den blir denne gangen. *noterer plantegjødsel på huskelisten*

 

Fin fredag!

 


hits