Rosa prinsesse!

Til samme baby som skal få Yoda-luen. Håper hun ikke blir for preget av det, hihi. 

(Babyer bryr seg heldigvis fint lite om hva de blir kledd opp i, bare det er behagelig å ha på.)

 
 

Jeg brukte noe tynt, umerket ullgarn fra loftet. Luen veier bare 19 gram, så dette er lett og luftig. Fargen er nærmere gammelrosa, ikke så skarp som den ser ut til her.

 

  

 

Siden jeg strikker stramt la jeg opp til størrelse 3-6 mndr, men lengden er til 0-3 mndr. Strikket toppen av luen rundt. 

 

 

 

 

Hullmønster også i fellingen. Litt artig effekt. 

 

 
 

Blid og fornøyd modell.  :o)

 

Jeg synes luen ble litt stor i åpningen rundt halsen. Det løste jeg med å plukke opp masker og strikke I-cord. Startet med det ene knyttebåndet, strikket I-corden fast til kanten rundt, og sluttet med det andre knyttebåndet. Det ble bra. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/lilacs-for-lila

 

Ballongen ble lagt til side for å brukes om igjen når luen var vasket og klar for blokking. Men den ble visst utsatt for sabotasje:

 

 

 

 

 

 

Klumpen og sprittusj er en farlig kombinasjon, sukk. Tror ikke denne egner seg like godt til å vise fram søte babyluer nå. Jaja. Det er flere der den kommer fra. 


 

Og da ønsker jeg en fin TIRSDAG for andre gang denne uken, hihi.Og registrerer at ingen protesterte på at det var tirsdag i går.  ;o)


Grytelapper

Februar går fort. Ikke skuddår i år en gang. Så plutselig hastet det med å få ferdig alle along-bidragene mine.

 

Jeg plukket fram 4 smårester av Paris fra bomulls-rolleren på loftet. De stammer faktisk fra minst to ulike ladninger med arvegarn. Nå var det nok til et lite prosjekt.

 

 
 

I følge DROPS skulle man ha 4 nøster i ulike farger til et par grytekluter. Så mye garn hadde ikke jeg, så da strikket jeg domino-rutene omvendt: Jeg la opp 3 masker og strikket 3 masker i midtmasken på annenhver pinne.

 

 
 

Til tross for at jeg faktisk strikket dem STØRRE enn i oppskriften + heklet kant rundt, veier de bare 77 gram tilsammen. Så da blir det kanskje ett par til, jeg har fortsatt 64 gram igjen. Får se om jeg finner noe å blande inn så det blir nok, hvis ikke blir de litt mindre. 

 

  

 

Likte ikke dette garnet, det delte seg veldig lett. Kjennes som et slikt garn som fort ser slitt ut også. Men gryteklutene er tykke og gode, så de gjør nok jobben sin uansett. Og all erfaring tilsier at de fineste klutene ikke blir brukt, så da er det kanskje like greit med arbeidshester av restegarn. 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/0-828-pot-holders-with-domino-pattern-in-ice

 

 

Ha en fin tirsdag!  :o)


Alle meiser små de er

Meise-sjalet vokser jevnt og trutt innimellom alle de ande prosjektene. Så her kommer et lite underveis-innlegg.  :o)

 

Jeg strikker mye foran pc-en og her var det plutselig full match! Kan bruke gemalens skjermsparer til å strikke etter jo, hihi!

 

 
 

Vevstrikk tar jammen tid. Heldigvis har jeg slått over på autopilot. Sjalet blir tett, men likevel mykt. Snodig garn i grunnen. Både gemalen og mamma (som har fortid som "strikkemaskin" selv) knep på nøstene og lurte på hva slags garn det var. De trodde sånn passe på det da jeg sa at det var ull. 

 

 

 

 

Når hver pinne strikkes to ganger vokser det ikke direkte fort. Men nå har jeg rigget meg til med alle nøstene på et brett. Straks en farge er ferdigstrikket putter jeg den inn igjen i køen. Da er det bare å ta nærmeste nøste uten å tenke for mye. Omrokkerer litt innimellom, men stort sett går det uten for mye fundering på hvem som er nestemann. Dessuten er det såpass mange masker på pinnen nå at det blir mer flyt, jeg skifter ikke tråd annenhvert minutt mer. Jeg sorterte bort noen farger før jeg startet, i den tro at jeg uansett hadde rikelig til et stort sjal. Nå har jeg funnet fram igjen noen av de nøstene, for her går garnet unna! Litt redd for å sitte igjen med bare noen få farger på slutten, for flere av nøstene minker fort. Så nå gjelder det å fordele dem utover det hele, samtidig som jeg ikke må vente så lenge at de blir for små til en hel stripe à 4 pinner. Jeg er nok litt rar, for slikt puslespill synes jeg er gøy! 

 

  

Klasen i midten er de trådene som er for korte til en ny stripe.  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flickerl-free

 

 

 

 

Kameraet mitt lever sitt eget liv, tror jeg. For det dukker stadig opp bilder jeg ikke har tatt. Noen har glemt å rydde stuebordet etter seg, ser jeg. Og noen har visst glemt å rydde sofaen for garn også, hehe... Der ble jeg visst avslørt. 

 

 

Jaja. Med tett sludd og sur vind ute tror jeg at jeg parkerer i sofaen i dag uansett. Og da er det jo sjanse for at i alle fall et par av nøstene blir borte. 

 

 

Ha en deilig søndag!


Muse-invasjon!

Piiiip!

 

 

 

 

Joda, de ER søte. Men de formerer seg jammen fort!

 

 
 

Hvite mus med perleøyne.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/squeaky-mittens-3

 

 
 

Og grå mus med franske knuter. Begge er i omtrent samme størrelse som Klumpen sine. Men de er såpass elastiske at de nok passer lenge. De hvite veier 34 gram, de grå akkurat 30. Pinne #3.5 til begge. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/squeaky-mittens-4

 

 
 

En liten trådstump fra Wollmeise-sjalet ble øyne. Alt kan brukes!  :o)

 

 

 

 

På jakt etter et passe tykt grått garn fant jeg dette i en roller. Det fungerte perfekt, men jeg er bittelitt redd for å ha vandalisert et fortidsminne. Svanedal ble fusjonert med Sandnes for mange år siden, og Svanegarn er visst et klenodie. Men garn skal strikkes opp, ikke samles på. I følge info på nettet er dette 75% ull og 25% mohair, men det både ser og kjennes ut som ren ull. Det står ingenting på magebeltet. 

 

 

Et lite bevis på at der faktisk er to av hver, hehe:

 

 

 

 

Her er de vasket og blokket. Klare til å forlate redet. Men jeg er stygt redd for at det dukker opp flere snart. *fnis*

 

God helg! 


Yoda!

Fikk en litt vrien "bestilling" av tenåringen: Barselgave til en jentebaby der mammaen elsker rosa og pappaen er vill etter Star Wars. Heldigvis er den lille ikke født ennå, så jeg har litt tid på meg. 

 

Dette er visst drømme-babyluen til den vordende far: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/baby-yoda-hat

 

 

 

 

Yoda! *fnis* (Det kommer noe rosa snart også, altså!)

 

Grusomt bilde, luen er egentlig grønn. Jeg strikket den i en rest perfect på pinne #3.5. Og den ble nok litt i minste laget, så en ny er alt på pinnene. 

 

  

 

Mulle liker å tulle! Ikke helt rett modell til hans hodeform da. Men han hadde veldig lyst på en sånn lue. 

 

 

 

 

Litt bedre? Tjaaa...

 

 

 

 

Jeg "lånte" ideer fra flere ulike Yoda-luer på Ravelry. Så selve fasongen er jeg fornøyd med. Da gjelder det bare å treffe på størrelsen. 

 

Nå strikkes det på flere nesten-ferdige prosjekter her. Litt trådfesting, blokking +++, så er jeg i mål. Og sjalet i "godterifarger" vokser også. Men akkurat det fortjener bedre enn blitzbilder, så der venter jeg på skikkelig dagslys. Har nok en del arbeid igjen på det, for vevstrikk vokser langsomt. Jeg er visst bittelitt hektet på Wollmeise, fargene er bare så flotte! 

 

Ha en god torsdag!  :o)

 

 

 

 


Grått er flått!

Dagens staveleif er tilsiktet. Men grått ER faktisk flott! Og supert til å framheve andre farger. 

 

Dette var utgangspunktet for dagens innlegg:

 

 

 

 

 

En arvet UFO fra Annevenn. Vet ikke hvilket garn det er, men det er ren ull. Går fint å tove sammen ender, og det lukter skikkelig sau når det blir vått. 

 

Jeg startet med katte-pulsvarmere. Disse grønne knappene har jeg hatt liggende lenge. Aner ikke hvor de opprinnelig kommer fra. Og egentlig er de jo skikkelig stygge. Men både form og farge gjør dem til supre katteøyne. (Og den som sparer, den har! Sier hun som aldri klarer å kaste noe, hihi.)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/copy-cat-or-cat-copy

 

 
 

Pulsvarmerne ble litt store til meg. Men det var fortsatt mer garn igjen, og jeg fant i tillegg et lite nøste i posen. Så jeg startet på et nytt par. En tur på vekten viste at det burde holde akkurat. 

 

 


 

Så langt kom jeg. For det siste nøstet, som var identisk i fargen, var mye tynnere. Nå var rådyra gode. 

 

  

 

Tadaaa! Et annet arvenøste i sukkertøyfarger + en liten rest grått fra loftet fikset problemet. Ikke helt hva jeg hadde planlagt, men pulsvarmerne ble jo brukbare i alle fall. Kjekt! 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/change-of-plans-mitts

 

 

 

 

Og da var alt det grå (bortsett fra det for tynne nøstet) borte vekk. :o)

 

 

God lørdagskveld!  


Lørdagsgodt!

Helt fritt for sukker og kalorier, men med MASSE fiber! *heioghopp*

 

 

 

Wims hadde planer om å KASTE masse restegarn, så da måtte jeg jo redde de små nøstene. Nå skal de bli sjal før de returneres til sin rettmessige eier. Dette blir gøy! Garnet har så sterke, flotte farger, og det er faktisk godt å strikke med også. Ikke helt i min prisklasse, men nå får jeg i alle fall prøvd det. Koser meg med å sortere og organisere fargesammensetningene. 

 

 

 

 

Ble litt skuffet over bildene, for de yter ikke fargene rettferdighet. Men likevel - dette er snop!  :o)

 

 

Her kan du følge med på progresjonen hvis du vil:

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flickerl-free

 

Ha en herlig lørdag! 


Treppenviertel Cowl

Jeg liker best halser som er tettsittende, samtidig som de varmer litt nedover brystet. Da jeg så oppskriften på Treppenviertel Cowl var jeg solgt. 

 

 
 

Denne teknikken kjenner jeg fra før, blant annet fra pixie-luene, så jeg klarte meg fint uten å kjøpe oppskriften. Brukte pinne #3.5 og la opp 112 masker. Garnet er arvet fra Annevenn, og grundig pyro-testet under kjøkkenviften. Konklusjonen er bomull/ull-mix med en tynn syntetisk (polyester, vil jeg tro) tråd. Det gikk med 84 gram.

 

 

 

  

Halsen ble overlevert mamma, som faktisk likte den! Akkurat hennes farger, og så klør den ikke. Suksess!  :o)

 

 
  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/treppenviertel-cowl

 

  

 

Sånn ser den ut bak. Ingen økinger eller fellinger, det er rett- og vrangmaskene som gjør hele formingen. Litt kult, eller hva?  

 

 
 

Dette ble visst et nokså fargeløst innslag, men i morgen har jeg noe fargesprakene på lager. Så følg med!  :o)


Paddeflat

Etter vottene i forrige innlegg kvidde jeg meg lenge til neste Mariusprosjekt. Det viste seg å være helt unødvendig. 

 

 


 

 

Ipad-trekk er jo bare en liten pose uten fellinger eller sømmer eller noe annet guffent. Og på pinne #5 gikk det i en fei. La opp etter at Klumpen var i seng, og fullførte før lunch neste dag. Strikket sammen bunnen, heklet hempe og sydde i knapp, og dett var dett. 

 

 
 

Garnet er noe jeg har arvet. Det stod 50 gram blå Sisu i oppskriften, og jeg TROR dette var Babyull. Det gikk i alle fall akkurat, jeg hadde ca 10 cm igjen da jeg var ferdig. Det holdt til å feste tråden + til en maskemarkør. Fikk NESTEN høy puls. hihi. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/marius-trekk-til-ipad

 

 

Her drukner vi i dag. Sluddet pisker mot rutene. Så da kan vel selv en Ipad trenge noe varmt å krype inn i.

 

Fin fredag! 


Marius!

Har visst nevnt tidligere at niesen min kom med garn og laaang ønskeliste. På den var det flere Marius-prosjekter. Først ut var dette:

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/marius-lvott  

 
 

Det er gave til en av venninnene hennes. Hun hadde prøvd seg på mønsteret selv flere ganger, men fikk det ikke til. Jeg mumlet litt i skjegget da jeg fant ut av mønsteret måtte strikkes fram og tilbake, og at delene skulle sys sammen til slutt. Ikke det morsomste jeg vet. 

 

 

 

 

Foret har flere masker enn ytterdelen, og bunnen ble fryktelig spiss, synes jeg. Men, men. Den ser akkurat ut som på bildene, så da skal den vel være slik. 

 

  

Jeg brukte Safir og pinne #3.5. Glemte å veie dem, men det gikk med i underkant av 2 nøster blått + smårester i hvitt og rødt. 

 

 
 

Venstrevotten måtte jeg kreere selv, for å få dem til å se ut som de hørte sammen. Det gikk heldigvis rimelig greit. 

 

Da finner jeg loppekassen. Har vært på fotballtrening med Klumpen, utendørs i tett sludd og sur vind. Da hjelper ikke engang varm te og ullsokker, så nå kryper jeg under dynen, brrr! (Ungene holdt varmen, det var foreldrene på sidelinjen som frøs, hehe.)

 

God natt!  :o)


Hvite mus!


                 

 

 

Fant to nøster på tilsammen 87 gram Solveig fra Gjestal på loftet.  Arvet årgangsgarn, finner faktisk ingen info om det på nettet. Ren ull, og 91 meter på nøstet. (50 gram)

 

 
 

Jeg la opp på pinne #3.5 og byttet til #4 etter bråtet. Det ble en grei størrelse til meg. Strikket begge pulsvarmerne samtidig. Greit å slippe å lure på hva jeg gjorde på den forrige hver gang jeg kommer til en feil. Nå går det raskt unna, for jeg husker stort sett hva som ikke stemte i mønsteret. 

 

 
 

Jeg strikket halene med vridde masker, synes det ble finere. Og så økte jeg en ekstra gang til tommelen, slik at det ble 13 masker mellom merketrådene. Pulsvarmerne veier 54 gram tilsammen.

 

 

 

 

Tror jeg må lage noen flere mens jeg fortsatt har mønsteret i hodet. Får gå på jakt i lageret etter passende garn. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/squeaky-mittens-2

 

Men i dag er det rydde-dag! Her flyter det av klær, leker og *kremt* garn overalt, så det bør vel ordnes litt i sysakene. Og så skal jeg feire med et nytt spøt i kveld. For jeg brukte søndagen til å gjøre ferdig flere prosjekter som bare manglet bittelitt. Og noen av dem var ting som skulle ut av huset. Så nå er det gjort, da er det bare resten igjen. Hehe. 

 

Ha en super ny uke!

 

 

 


Tove, tove & tove

Tre sett med kaffevott + venstrevott i Fritidsgarn

 

 

 

 

Disse tovet godt! De ble så pusete at de var vanskelige å fotografere, de ser jo bare ut som noen tåketedotter.  

 

 

 

 

Speiltvillinger.

 

 

 

 

Den grå med sau på er til niesen min, de to brune har min søster bestilt. Jeg brukte denne oppskriften til den enslige venstrevotten. http://www.ravelry.com/patterns/library/felted-kureyon-mittens  Minste størrelse på pinne #6.5, siden Fritidsgarn er tykkere enn Noro Kureyon. Og så synes jeg alltid tomlene blir så enorme på tovavotter, så jeg har bare 7 masker istedenfor 9. 

 

  
 

Det tok flere runder med toving før de ble passe store. Eller passe SMÅ er vel riktigere å si. Pynten på sauevotten er montert etter toving. 

 

  

 

Mamma stilte som modell iført isbjørngenser. Den strikket jeg for en mannsalder siden, hihi. 

 

 

 

 

Ikke verdens beste bilder, det er tilbake til blitz og innendørsfotografering igjen. Men etter alle brannene er det kanskje like godt at det kommer litt regn. Eller MYE regn, som det pleier å komme her hos oss. 

 

 

Da håper jeg alle har en fin søndag!


Hva sier musen?

- Squeak! (I alle fall engelskspråklige mus, hihi.)

 

 

 

 

Er han ikke søt? Jeg falt pladask da jeg fant oppskrift på muse-pulsvarmere på Ravelry. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/squeaky-mittens

 

Garn og pinner ble sporenstreks funnet fram, og så var det bare å strikke i vei. Trodde jeg. For jeg tror aldri jeg har vært borti en oppskrift med flere feil. Rev meg i håret, og holdt nesten på å gi opp. For ingenting stemte uansett hva jeg gjorde. 

 

 
 

Men jeg VILLE ha disse pulsvarmerne. Så da strikket jeg ferdig etter bildene. Laget min egen versjon av ørene, og det funket supert det. 

 

 


 

 

Mønsteret er som sagt ikke helt godt. Blant annet har designeren glemt(!) tomlene. Det eneste som står er at tommelmaskene skal settes over på en tråd. Men det må jo legges opp 3 nye masker over tommelhullet. Dessuten er det greit å strikke tomlene ferdige til slutt, det ser litt dumt ut med maskene på en tråd. Så jeg plukket opp 5 masker i bakkant, strikket 2 omganger vrang og 4 omganger ribb. 

 

Musen er egentlig veldig enkel; en maske til hale, øking i begge sider av denne masken til ryggen blir bred nok, (7 masker) felling i sidene til 5 masker før halsen, som er en enkel fletting. To bobler/popcorn til ører, og så felles det i begge sider til spiss snute. Det er masse tull med feil masketall, så bare forhold deg til det du faktisk har på pinnene, ikke det som står i oppskriften. Pass også på å flette på hver 3. omgang, for der blir det også rot etterhvert. Øking til tommel på fletteomgangene. 

  

 

 

 

Pinne #3.5 og 41 gram Pickles Merino (trur eg, arvenøste uten etikett) Trange til meg, perfekte til Klumpen.

 

 
 

Dermed fikk de ny eier, sukk.

 

 

 

 

Herr Muldvarp, Mulle blant venner, vil også være med på bilde. Han har forøvrig bestilt et nytt skjerf, så vi får gå på jakt etter en garnrest som kan falle i smak. Blått er visst yndlingsfargen. Her i huset utstyres både to- og firbeinte med heimespøta, hihi.)

 

 

Fruen har fått musedilla, så neste par er alt på pinnene. Forhåpentligvis passer de bedre til meg. 

 

Kan noen værsåsnill komme og ta oppvasken? Har ikke tid... *strikkestrikkestrikk* 

 

 

 


Øreklafflue
 

Denne luen er genial i all sin enkelhet. Man legger opp alle maskene, strikker en liten rullekant, og så formes øreklaffene med forkortete rekker, en om gangen. Deretter strikkes den videre oppover som en vanlig lue. Den spisse, markerte fellingen er en artig detalj, det samme er den bittelille dusken i toppen. Ser for meg at starten på denne luen kan bli et greit utgangspunkt for mange forskjellige luer senere. Å strikke rillestrikk rundt er nemlig ikke det gøyeste jeg vet, og jeg liker nok best rundere fellinger. Så her blir det sikkert litt eksperimentering. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/garter-ear-flap-hat

 

Jeg fant et gult nøste i en av posene fra Malsen. 48 gram, mykt og godt, men uten magebelte. Garnet er litt tørt å ta i, samtidig som det har lange, bløte hår. En eller annen mix, ikke sikker på av hva. Aner ikke hvor mange løpemeter det er heller. Men jeg la opp 92 masker og strikket luen på pinne #3.5. Det ble sånn ca 3-4 års størrelse, vil jeg tro. Luen en jo superelastisk i alle retninger. Trodde først at jeg hadde feilberegnet og ville få for lite garn, men det ble faktisk mer enn 10 cm igjen . *glis* Den stumpen ble snor i merkelappen. Alt kan brukes!  :o)

 

 
 

Luen min så rimelig kantete ut da den var ferdig. Så den må skylles opp og blokkes. Den sitter veldig godt på hodet, selv om Dukkeba nok skulle hatt den et nummer eller to mindre. Tror jeg må prøve meg igjen med dobbel Babyull, det passer fint til pinne #4.5, som er det som oppgis i mønsteret. 

 

  

Ha en flott torsdag!


Restegarn er gøyest!

Sildre fra Gjestal var et nytt bekjentskap. Og siden det har gått ut av produksjon blir det nok ikke noe varig forhold. Men garnet var helt OK det, og en grei tykkelse til pulsvarmere. 

 

 
 

Nalu Mitts har jeg strikket før. Da strikket jeg den minste størrelsen i Rauma Tretråds, og fikk pulsvarmere som passet gemalen. Derfor satset jeg på at Sildre ville gi en grei damestørrelse. Brukte pinne #3 på vrangbordene og #3.5 på resten. Det ble relativt små, de sitter som støpt på mine hender. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/nalu-mitts-2

 

 
 

41 gram, og 8 gram igjen. (Nok et arvenøste som manglet bittelitt garn.) Jeg fant to smårester Sildre i brunt, og plutselig hadde jeg hele 36 gram. Satset på at det var passe til et par barnepulsvarmere. Planen er nemlig å strikke slike som bursdagsgaver til Klumpens kompiser i år. Nå har visst bortimot alle pannebånd, hehe. Morsomt å se dem i bruk, det flyr rundt mange sinte fulgler i skolegården. 

 

  

 

Pulsvarmerne er elastiske, jeg får dem fint på meg jeg også. Så da varer de nok et par år. De veier bare 30 gram, hvilket vil si at jeg har litt brunt igjen. Det grønne er fullstendig borte-vekk, fikk akkurat nok igjen til å feste endene. De brune smårestene ender på loftet, for det var to hele nøster brun Sildre i posene også. Så da legger jeg restene sammen med dem. To hele nøster er ikke rester i min verden, så de går i rolleren med strømpegarn enn så lenge. 

 

 

 

 

Fargene er en varm, mørk brun og mosegrønn. 

 

 


 

 

Nå har jeg noe SKIKKELIG gøy på pinnene. Og en smule utfordrende, siden oppskriften viste seg å være full av feil. Men det vil helst gå bra.  :o)

 

Ha en morsom onsdag! 

 

 


Man finner ALT på Ravelry!

Et arvenøste på 22 gram rowan scottish tweed, hva kan det bli tro?

 

Svaret finnes selvsagt på Ravelry. (dagens reklame;) Søk på garntype, løpelengde og ønsket type prosjekt, og vips dukker det opp masse gøy. Jeg krysser også alltid av for "free", det er haugevis av gratisoppskrifter å velge mellom.

 

Dermed ble disse til: 

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/estonian-lace-wrist-warmers

 

 
 

Jeg strikket fra begge ender av nøstet, slik at de ble like lange. Og det ble såvidt nok garn til avfellingen, jeg måtte strammer de siste maskene for å få en trådstump å feste. 

 

Mønsteret vrir seg litt, men det får så være. Kunne sikkert ha blokket dem, men da hadde de nok blitt litt for store. Dessuten tror jeg ikke det ville holdt særlig lenge, for måten de er strikket på gjør at de får litt spiralform. Synes i grunnen ikke at det gjør noe. Kanskje ikke en helt perfekt garn/mønster-match, for hullmønsteret forsvinner litt i tweeden. Men de er varme, myke og lette, og akkurat passe lange. Så disse går i gavekassen på loftet. 

 

 

Ha en fin tirsdag!  :o)


Chipmunk hat

Første februarlue i alongen på Hobbyboden. (Jeg ER flink, om jeg så får si det selv. Bare EN lue i januar, og den var også til alongen. Ikke et eneste lite sjal hele måneden heller. Pulsvarmere snakker vi ikke om. Kremt...)

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/chipmunk-hat

 

Jeg startet med å prøve å hekle pulsvarmere av det gule Svale-garnet jeg fikk fra Malsen. En av utfordringene i pulsvarmergruppen på Ravelry er nemlig å prøve teknikker du ikke kan fra før. Og jeg fikk det jammen til! Jeg gjorde noen feil i starten, og både garnet og størrelsen på heklekroken ble helt feil. Men jeg fant ut av teknikken! *kry*

 

 
 

Pulsvarmeren ble rekket opp igjen, og garnet fikk bli en liten lue istedenfor. Jeg endret på det meste her: Strikket rundt istedenfor fram og tilbake, og beholdt den glattstrikkete siden som utside. Dessuten la jeg opp 96 masker på pinne #3 for å få en større lue. Med blomsten veier den 58 gram. 

 

 
 

Kaninen er visst av det fremmelige slaget, og litt av en linselus. Får levere ham til Kiweke for oppdragelse, tror jeg. 

 

 

Ha en god kveld! 


Frosken Fred

Vi har hatt et skikkelig tullete nett i helgen, supertregt eller helt borte i lange perioder. Men da blir det jo mer tid til andre ting, så aldri så galt.  ;o)

 

Familien utvides stadig, siste skudd på stammen er Fred. Da jeg så Chawo sin innså jeg at jeg virkelig trengte en flat frosk jeg også. Og restegarnet etter gulrotåker-gryteklutene lå beleilig til på kjøkkenbordet. Dermed ble Fred født, en stormfull og regntung lørdagskveld. 

 

   

 

- HÆ???

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fred-the-frog

 

 
 

Bomullsgarnet mitt var nokså tynt, så jeg gikk for pinne #3. Kompenserte for det med 5 ekstra omganger på magen. Ellers er han strikket helt etter oppskriften. Dvs, noen små endringer gjør jeg visst alltid, hehe. Jeg plukket opp masker og strikket brein og armer fast på kroppen, synes ikke det blir så pent å sy dem på til slutt. Og så fikk han google eyes istedenfor de kulerunde strikkete. Droppet å brodere flue på tungen også. Jeg forstod nemlig ikke hva den svarte flekken var før jeg leste det i oppskriften. Og da så jeg ikke helt poenget i å lage den. Nok tråder å feste uansett. 

 

 

 

 

Mulig han heller burde hett Magunus, siden han åpenbart er intresessert i sjakk. (Å å følge en sjakkmatch uten bilder var omtrent det kjappeste pc-en mestret den kvelden, sukk.) 

 

Fred forble ikke min særlig lenge.

 

- Ååååh, en FROSK! Den vil jeg ha! sa Klumpen. Trygg på at det bare var å forsyne seg. Men et minne fikk jeg beholde - grønne fingertupper og negler. Garnet tørrfarget av, og ikke snakk om at det lot seg vaske vekk. Så her måtte det eksperimenteres med diverse skrubbekremer, og til slutt måtte jeg ta en større oppvask for å få det bort.

 

Nå skal jeg ta meg en liten blogsurferunde og se hva som har skjedd siden sist.

 

Ha en fin mandag!  

 

 

 

 

 

 


Grytlelapp- og klut-alongen 2014

Jeg glemmer jo helt å blogge ting som forlengst er ferdige jo. Nå er der februar alt, og januarkluten ligger pent og venter på litt oppmerksomhet. Her er den:

 

 
 

Deilig å bli kvitt et gammelt arvenøste i knusktørr bomull. Denne tror jeg kommer til å suge vann som bare det. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/double-bump-dishcloth

 

Den veier 44 gram, og jeg har ett gram igjen. Så da var nok nøstet påbegynt fra før. Heklet en rad fastmasker + en runde picoter rundt for å få pen kant. 

 

 

 

 

Et enkelt og greit mønster, så får vi se hvordan kluten er i bruk. 

 

Da får det holde med innlegg for i dag, hihi!

 

Fortsatt god helg!  

 


Trøbbel i gulrot-åkeren!

Første bidrag til grytelapp og klut-alongen: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/carrot-field-potholder

Disse har ligget i Ravelry-køen min en god stund. Men så har det vært så mye annet spennende å strikke. Da passet det bra med en slik along! 

 

 

 

 

Men vent nå litt! Mangler det en gulrot???

 

  

IIIIIK!!!! Jeg har fått kaniner i gulrotåkeren min! Ille nok med Kiweke & co innomhus. Hva gjør jeg nå da? Dette var IKKE bra.

 

  

Vel, vel. Det er slikt som skjer. Her er i alle fall litt facts om gulrot-produksjonen: 

Jeg brukte pinne #3 og to nøster arvet Mandarin Naturell i fargen "julegrønn". Det oransje + bladene på gulrøttene er strikket av smårester uten magebelte. Kjekt å få slanket rolleren med bomullsgarn.  :o)

 

Jeg liker å sy minst mulig. Derfor strikket jeg grytelappene rundt. Dermed ble de ensfargete grønne. (de er IKKE grå altså) Baksiden har rillekanter, men er ellers i glattstrikk. Jeg la opp 90 masker = 44 masker på hver side + 2 kantmasker til å brette og hekle i. For å få dem litt større, og for å bruke opp alt garnet, strikket jeg noen ekstra omganger. Det er til sammen 40 riller i sidene, inkludert de 3 rillene oppe og nede.

 

 
 

Gulrøttene er strikket rundt på 3 strømpepinner. La opp 12 masker for å få dem litt større. "Duskene" strikkes slik: Legg opp 6 masker, fell av 5. Legg opp 5 masker, fell av 5. Legg opp 5 masker, fell av 6. Etter at alle gulrøttene var monterte heklet jeg en picotkant rundt hele grytelappen. Egentlig skal den være åpen i bunnen slik at den fungerer som en slags grillvott, men jeg synes ett lag er alt for tynt. Vil ikke ha svidde fingre heller. Så jeg laget vanlige grytelapper. 

 

  

Da jeg sydde fast gulrøttene på den siste grytelappen manglet det plutselig en. Etter en liten leteaksjon møtte jeg denne karen: 

 

 
 

Han var ikke helt villig til å gi slipp på kamuflasjetrekket han hadde funnet til hjelmen sin, og virket faktisk litt truende. Heldigvis løste situasjonen seg til slutt. 

 

Dette er ikke de mest praktiske gryteklutene pga at de blir litt klumpete med alle gulrøttene. Jeg har tenkt å bruke mine mest som dekor. (Nåde den som svir dem eller sauser dem inn med pizzafyll, grrr!) Jeg brukte polyesterfyll i mine gulrøtter, men det kan nok være lurt å fylle dem med noe som ikke kan smelte. Restegarn for eks? Det er ikke så mye som skal til, det blir penest hvis de ikke er overstøffet. 

 

Klumpen har alt oppdaget både kaninen og den løse gulroten, så det kan hende alt løser seg likevel, hehe. 

 

 


 

 

Ha en fin lørdag!  :o)

 

 


hits