Fremont Hat igjen

 

Liker dette mønsteret bedre og bedre. Denne gangen gikk jeg for en ensfarget variant. Garnet er kremhvit akryl, veldig likt Peer Gynt i utseense og tykkelse. 

Pinne #3.5 og 4, og 67 gram. Jeg la opp 101 maske til kanten, og økte til 112. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fremont-hat-2

 

  

Mønsteret går helt opp, og fellingen er fint tilpasset. 

 

  

Garnet holdt til to luer. Og siste rest ble nok til en stor dusk. Veldig kjekt å få brukt opp alt. Denne veier 76 gram. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fremont-hat-3


 

  

Februar går alltid så fort, men i år fikk vi jo en dag ekstra.

 

Ha en fin skuddårs-mandag!  :o)

 


Votter med fletter

En av oppskriftene i småstrikk-alongen på Ravelry var flettevotter. Jeg fant en årgangs-hespe Peer Gynt på loftet. Nesten litt trist å nøste den opp. Men den ble i alle fall dokumentert først:

 

 


 

 

Garnet veide bare 95 gram, så det må ha krympet mens det lå lagret. Eller så har vi veldig tørr luft. 

 

  

Vottene ble fine, men veldig smale. Det ordnet heldigvis blokkingen.  

 

(Og nei, det funket IKKE å blokke dem med oppblåste plasthansker. I tilfelle noen lurte på det. ;o)

 

  

Lengden er perfekt, og vottene sitter som støpt rundt håndleddet. Tommelkilen er også helt super. Og mønsteret er enkelt å følge. Mulig de hadde blitt mer elastiske med et mindre kompakt garn. Men 40 masker på pinne #3.5 til damevotter er lite, spesielt når det er flettemønster som trekker dem sammen. 

 

 


 

 

Fornøyd med sluttresultatet!  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sydanmaa-mittens 

 

 

 

Lørdag igjen, og jeg må snart en tur ut i snøen. Vi fikk visst skikkelig vinter i Bergen til slutt. 

 

 

God helg!


Ollie 

Prøvestrikk igjen! Og denne gangen tovet jeg sammen smårestene i flerfarget garn fra HUV-pakken. 22 gram tilsammen. Pinner #3.5.

 

  

Resultatet ble en ugle! 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/ollie-2

 

Jeg sorterte smånøstene slik at jeg fikk minst mulig brå overganger, Valgte vekk et par som skar seg helt, som skarp lilla og knallblå. 

 

 

Her skinner solen nå, FIN FREDAG! 


Favorittkluten 

Den hvite kluten i dette mønsteret er favoritten min. Men man trenger jo flere. Så et HUV-nøste på 26 gram ble en ny klut. Litt mindre, men den gjør nok nytten. Og fargen er hakket mer praktisk. Veldig greit å bare strikke til det er nok garn til avfellingen. Og blir det noen cm tilovers, hekler jeg hempe. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/husmor-marias-kopptue-4

 

 

 

Ha en god torsdag!


Stripete bomullsluer 

Denne ble strikket at to magebelte-løse bomullsnøster fra HUV-pakken. Startet på toppen, og begynte med striper da økingene var ferdige. 120 masker på pinne #3, og den veier 39 gram. Vårlue til mannen.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/stripete-bomullslue

 

  

Lue nummer to er strikket den "vanlige" veien. Begge har belegg som er brettet dobbelt mot vrangen. Denne veier 41 gram. Brukte pinne #2.5 til den nederste kanten. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/striped-beanie-3

 

Finner du feilen? Oppdaget den da alle trådene var festet. Mamma klarte ikke å finne den, så da gadd jeg ikke å rekke opp. Design-element!  ;o)

 

 

 

Full vinter i Bergen igjen. Alltid spennende å se ut vinduet om morgenen. 

 

 

God onsdag!


Raggsokker


 

 

Kan jo ikke bare strikke av HUV-garn, så da ble det et nytt par sokker.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/raggsokker-16 

 

 


 

 

Dagen i dag er en av dem man gjerne kunne ha hoppet over. Satser på at morgendagen blir bedre. 

 

 

Gi en klem til dem du er glad i! 

 

 


Wishbone Headband 

Jeg begynner visst å få vårfornemmelser. I alle fall strikker jeg mye i grønt for tiden. Og pannebånd er jo et nokså vårlig hodeplagg?

 

  

I en "arve-pose" fant jeg et lite nøste på 34 gram Cascade 220. Det har ligget på bordet en stund, i påvente av noe å bruke det til. Nå har det blitt pannebånd. Et enkelt, men pent flettemønster fra Ravelry. Pinne #4, og 19 mønsterrepetisjoner. Sitter som støpt på Hulda.

 

  

Det er alltid spennende å strikke når man har lite garn. Men her rakk jeg jo ikke å få høy puls engang. Det ble til og med garn tilovers, hehe. Så da fikk jeg meg en ny maskemarkør også. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wishbone-headband

 

Glad jeg ikke skal ut og kjøre i dag, skikkelig glatt. Men nå kommer solen, ser det ut som. 

 

 

Ha en fin ny uke!


Tuva 

I HUV-pakken min lå et enslig nøste limegrønn Tuva. Det er visstnok et supert garn til kluter. Men jeg hadde mer lyst til å strikke lue. Og bomull/akryl-blandingen holder formen mye bedre enn ren bomull. 

 

  

Jeg startet på toppen, og økte ut til 104 masker. Strikket vrange lus for å få litt tekstur. Selve luen er strikket på pinne #3.5. Gikk over til #3 på vrangborden. Det ble bare en liten trådstump igjen da jeg hadde felt av. Perfekt størrelse til Hulda.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tuva

 

 

 

Søndag, og våt snø ute. Strikkesøndag! :o)

 


Celeste


 

 

Jeg hoppet på et nytt mysteriestrikk, jeg. Lærer aldri, hihi. Men jeg sjekket designerens andre prosjekter først, og det var stort sett små og enkle saker. Så da tok jeg sjansen.

Det kunne brukes flerfarget garn, så da plukket jeg med meg to Sisu-rester som jeg strikket sammen. Strømpepinner #3.5. 

 

Bildet viser prosjektet etter første del. Det skulle være tre deler tilsammen.

 

 


 

 

Del to viste seg å være den siste. "Del tre" bestod nemlig bare i at mønsteret ble lagt ut for salg. Mysterie-strikket var gratis. En lur måte å få prøvestrikket på. Men dermed satt jeg pluiselig, og litt uventet, med nok en katt i fanget. 

 

Hils på Cesleste, the fat cat

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/celeste 

 

  

Klumpen kom hjem fra skolen akkurat da jeg festet den siste tråden. Han lever lykkelig i troen på at alle kosedyr jeg strikker er til ham. Så Celste flyttet rett inn til gjengen, hun også. 

 

Siden jeg var den første som fullførte, hadde jeg ingen bilder å se etter. Det stod så greit at man skulle sy fast ørene og brodere ansikt. Så det gjorde jeg jo. I ettertid ser jeg at min katt er ca dobbelt så tykk som alle de andre. Jeg har visst en tendens til å støffe dem godt, hehe. 

 

 

 

 

Lørdag og plaskregn. Planen er å rydde rommet til Kumpen, regner med at det kommer til å bli utfordrende på flere måter. For alle overflater er dekket av LEGO-kreasjoner som IKKE kan flyttes på, sukk. Får støvsuge med et sugerør. Eller kanskje sette Arne midt på gulvet, og ta av og på ham polyesterluen. Da kommer nok alle hybelkaninene hoppende. 

 

Blir nok litt terapi-strikking også, mellom slagene. 
 

 

 

God helg!


Tippehøne # 22


 

 

Tippehøne ble gjenfunnet i en pose da jeg var på jakt etter mer garn til sitteunderlagene mine. Det manglet bare å hekle kam og sy på vingene.

 

 


 

 

En kjapp runde i vaskemaskinen, så var tuppa klar. Eller nesten klar. 

 

 


 

 

Øyne, nebb og bein måtte også på plass.

 

 


 

 

Og knapper i ryggen. 

 

 


 

 

Fortsatt var hun ikke fornøyd. Så da ble det sølvrev-boa også. Av ekte syntetisk HUV-garn. Reven kler pelsen sin best selv. Selv om høne i revepels vel må kunne kalles passe ironisk, hehe. 

 

 


 

 

Nå klukkes det fornøyd. Og jeg håper på egg til frokost. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/4-hne-til-vinpose-8 

 

 

Fin fredag!


Ny pus i huset


 

 

Han her er også ment til strikkeopplæring. Men jeg er litt usikker på om det blir for mye montering. Katten strikkes som et langt rektangel, men så skal han sys sammen i sidene og i bunnen, det skal lages ører og broderes ansikt. Kanskje litt mye abeid, og plundrete å få pent. Så jeg vurderer å droppe akkurat dette prosjektet. Uansett har han blitt konfiskert av Klumpen. Nå er han Mulles katt, og sover i sengen sammen med resten av gjengen. 

 

 


 

 

Jeg strikket halen på strømpepinner, orket ikke å sy den sammen. Men det burde funke greit med I-cord-hale også. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/cats 

 

Pusen er strikket av HUV-garn, rester av det selvstripende entrådete, pluss litt hvitt ullgarn. Glemte selvfølgelig å veie ham før han ble støffet, men det gikk ikke med mange grammene. 

 

Fortsatt på jakt etter enkle og kjappe småprosjekter! 


3-timers-lua II 

Ny 3-timers-lue, denne gangen i riktig garn. Første møte med Pus fra Du Store Alpakka, og det var i alle fall mykt! Litt slapt for min smak, det var et veldig dødt garn. Men litt kult at det står hvilken alpakka garnet kommer fra på innsiden av magebeltet. Denne luen kommer fra alpakkaen med det kreative navnet Nummer 9. 

 

  

Ett nøste holdt fint, det. Luen ble supetøyelig i alle retninger. Mottakeren ville ikke ha dusk, så da endret jeg litt på fellingen. Synes ikke det blir fint med snurpe-felling uten dusk i toppen. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/3-timers-lua-ii 

 

 

Plisk-plask-regn i dag, men kulden har i alle fall sluppet. Blir nok en rolig innedag. 

 

 

 

 

 

 

 


Strikkeopplæring

Jeg er i ferd med å lage flere prototyper på enkle strikkeprosjekter. Dette skulle bli pulsvarmere med knapper. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/pulsvarmere-med-knapper

 

  

Tja. Tror de forrige med pels var bedre. Men nå har vi tre ulike modeller å velge mellom.

 

  

Pannebånd i riller er også enkelt og greit. Her er sømmen snurpet sammen og dekket av et lite bånd som er strikket motsatt vei. 20 masker på pinne #3.5 til pannebåndet, 6 masker til brettebåndet. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/panneband-i-riller 

 

 

Litt gøy å prøve å finne enkle ting å strikke, selv om jeg innimellom KLØR etter å legge til detaljer som hadde gjort det finere. Men nix, ingen vrangmasker, I-cords eller sammenstrikkinger her, takk. Bare rette masker fram og tilbake, felle av og sy sammen. 

 

 

Det er fortsatt kaldt, sliter med å få opp temperaturen i stuen om morgenen. 15 grader inne er ikke spesielt behagelig for en frysepinne, brrrr! Men snart kommer våren!

 

 

Ha en fin tirsdag!


Puselue 

- Mjau?

 

  

- Hva er nå dette da?

 

  

- Naaaa. Kjeeedelig. Men hva er det som lukter så spennende her borte, tro? 

 

  

Hulda har altså fått nok en lue. Her har jeg brukt opp to HUV-garn + litt pusete akryl og et lite nøste tykk, hvit akryl fra loftet. HUV-garnet var det hvite nøstet med SparGarn og resten av det rosa OnLine-nøstet. 

 

Vanligvis ville jeg vært superhappy over å ha brukt opp så mye grums og grams. Men jeg synes 3D-effekten i dette mønsteret ble så fin. Så jeg gremmes over at alt garnet er syntetisk. Egentlig skulle luen vært strikket i Pus fra Du Store Alpakka. DET hadde blitt lekkert! 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/3-timers-lua (link til gratis oppskrift på prosjektsiden.  :o)

 

  

Diger snøball-dusk!  :o)

 

Det var et mareritt å strikke med tre tråder som ikke ville holde seg samlet, så jeg brukte mer enn tre timer på luen. Dessuten gikk jeg tom for SparGarn før luen var lang nok. Så da måtte jeg være litt kreativ på toppen. Det synes heldigvis ikke. Men jeg er litt skeptisk til om ett nøste Pus er nok til en voksen lue, siden det også har en løpelengde på 100 meter/50 gram. Tror jeg ville kjøpt to nøster, og laget pulsvarmere, pannebånd eller noe annet av restene. 

 

Luen min veier 105 gram, og jeg brukte pinne #7. Den er litt liten til et voksent hode. Mønsteret trekker seg veldig sammen, så vær obs på det hvis du synes at 75 masker på pinne #8 høres mye ut. 

 

  

- Er du nå der med det kameraet igjen? Privatliv, takk! Mjau!


På pulsen

Jeg skal lage noen enkle oppskrifter som skal brukes til strikkeopplæring for barn. Vi har rette pinner og garn type Safir og Cortina. Så da bør det bli noe som ikke er for komplisert, som kan strikkes på relativt kort tid, og som de eventuelt kan klare å gjøre ferdig hjemme.

 

  

Enkle pulsvarmere er tingen. Her har jeg 16 masker på pinne #5. Strikker til passe lengde, feller av og syr sammen. 

 

  

Enkle og greie.  Og med litt pynt blir de riktig så fine.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/rillestrikkete-pulsvarmere 

 

  

Til neste par brukte jeg dobbel Babyull(?) fra HUV-pakken. 16 masker på pinne #4.5. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/rillestrikkete-pulsvarmere-frost 

 

  

Plukket opp 1 maske per rille med pelsgarn og strikket kant. Disse bør jo slå an hos alle Frost-prinsesser?

 

  

Tror pelsgarnet mitt skal få en ny sjanse.  Putter resten i en pose og tar det med neste gang.

 

Flere enkle prosjekter er på gang. Har DU noen gode forslag? Vi skal lage pannebånd, mobiletui og bamse også. Men noe som fenger guttene hadde vært kjekt. Gode ideer mottas med takk!

 

 

 

Her er det sol og barfrost. En nydelig vinterdag!  

 

 

 


Glitterlue 

Jeg fikk både SparGarn i ekte polyester, og et grått/svart stigegarn med sølvglitter i samme herlige, helsyntetiske kvalitet. Det måtte jo bli en lekker lue!

 

  

Pinne #3.5 og 4.5. Vrangborden er i enkelt garn, selve luen i en tråd av hver sort. Vekt 79 gram.

 

 http://www.ravelry.com/projects/mimouna/shiny-hat

 

Uvenngarnet tar visst aldri slutt. Men det er jo gøy også da! 

 

 

God helg!

 


Ikke ull alt som glitrer  

Men noe av det er faktisk ull. I herlig blanding med polyester-glitter og akryl. Jeg fikk nemlig to nøster (i full oppløsning) av Trendy Tweed fra Gedifra i HUV-pakken min. 

 

  

Først ut ble denne kreasjonen. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/trendy-tweed-hat 

 

Strikket vrangbord og laget dusk av Angorina Lyx fra loftet. Luen veier 54 gram. 

 

  

Hadde litt mer enn et nøste igjen, så da strikket jeg neste lue fra toppen og ned. Tenkte å eventuelt bruke en annen rest til vrangbord, men det ble ikke nødvendig. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/shiny-hat-2 

 

Begge luene er strikket på pinne #6 med 64 masker. Og alt garnet gikk med. Ferdig arbeid!  

 

 

 

Fin fredag til deg som titter innom!  :o)


Varme votter 

Jeg datt utpå med teststrikking igjen. Denne gangen ble det et par votter i islandsk Lett Lopi. Utrolig varmt og godt garn, selv om det klør litt. Liker veldig godt de melerte fargene. 

 

  

Jeg brukte 61 gram på pinne #4. Enkel og grei oppskrift. Det eneste jeg endret var å plukke opp to ekstra masker til tomlene.  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/not-so-shiny-mittens 

 

 

Ha en fin torsdag!


Bade-dag!

Små mullvarper blir gjerne skitne. Og Mulle er intet unntak. Så da må han bades!

 

  

Deilig varmt vann og sjampo i håndvasken på badet. MASSE skum! 

 

  

Auda! Kaffe latte? Eller Mulles badevann? Gjett tre ganger.

 

  

Litt ryggsvømming i siste skyllevann. Genseren hans fikk seg en vask samtidig. 

 

  

Et lite opprekksnøste av mellomtykt bomullsgarn ble en ny klut. Det trenger man jo når det er vaskedag. Denne veier bare 34 gram, og er strikket på pinne #4. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/husmor-marias-kopptue-3 

 

 

God onsdag!


Husmor Marias kopptuer

Disse klutene er supre. Like på begge sider, og veldig gode i bruk. Samme oppskrift som de som gikk i stykker, men det var jo ikke oppskriftens skyld. 

 

  

De to nøstene Paris kom i Hemmelig Uvenn-pakken. Pussig nok veide det ene 48 gram og det andre 55. Brukte alt garnet. Det gule holdt akkurat til avfellingen, på det grønne ble det en liten trådstump igjen. Den heklet jeg hempe av. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/husmor-marias-kopptue 

 

  

 

Klutene blir lagt til side så lenge. Greie smågaver å ha på lager. 

 

  

 

Ha en fin tirsdag!


En varm lue 

Jeg datt utpå med teststrikking igjen. Finner alt for mange morsomme luer!  :o)

 

   

Denne er tykk og varm, siden den strikkes dobbel. Belegget strikkes først, brettes og strikkes sammen med luen etter at mønsterborden er ferdig. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/a-hat-for-cold-days 

 

  

Jeg brukte Sisik fra Dale, 65.5 gram på pinne #3. Luen ble kanskje litt kort, men det er enkelt å forlenge den med noen ekstra runder før fellingen starter.

 

 

Ha en fin ny uke! 


En skikkelig UFO 

UFO-alongen på HobbyBoden gav meg inspirasjon til å ta for meg posene på loftet. Og i en av dem fant jeg denne luen. Den manglet bare dusk! 

 

Egentlig skal dusken være kjempediger, så jeg hadde begynt å surre den opp på den største "duskedingsen" min. Fant bare igjen den ene halvdelen med garn på. Den andre halvdelen var borte-vekk. Og garnet som var igjen var grundig vaset inn i flere andre prosjekter som lå i samme pose. 

 

  

Kort prosess: Jeg klippet av tråden. Nøstet garnet av den enslige halvdelen, og laget en mindre dusk av det. Dermed var plutselig en UFO fra 2012 ferdig!

 

  

 

75 gram på pinne # 5 og 6.5. Garnet er en tråd Silja og en tråd Mini Butterfly.  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/ariosa-pom-pom-hat 

 

 

Det var flere spennende ting i posen, så vi får se om jeg klarer å redde noen av dem. Skal ALDRI mer putte masse nøster og halvferdige prosjekter i samme pose mer, det tok timer å befri dem fra hverandre. Zip lock-poser fra IKEA er tingen. En til hver. 

 

 

Her er det en skikkelig regnvåt dag, og jeg stod opp i grålysningen for å sette en bolledeig. Skal på strikkesøndag på Hordamuseet litt senere, spent på hvordan det blir. 

 

 

 

Ha en flott søndag du også! 


Wurm 

Wurm er et mønster jeg har hatt liggende i favoritter på Ravelry i mange år, uten å strikke det. Men så kom det som januarmønster i luealongen på HobbyBoden. Det skjedde mye annet i januar, så luen ble stadig utsatt. Den kom  endelig på pinnene da det var 24 timer igjen av måneden. 

 

 

  

 

Jeg brukte mosegrønn og svart  Smart på pinne #3.5 og 4. Luen veier 98 gram. 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wurm 

 

  

 

Morsom konstruksjon! Likte ikke den brå fellingen, så jeg fordelte felleomgangene på de tre siste svarte stripene. Da ble det en jevn topp, istedenfor bare sammensnurping. 

 

Arne er fornøyd med den nye luen sin, og foreløpig får han beholde den. De fleste rundt meg har pussig nok mer enn nok luer fra før.

 

 

God helg til alle som titter innom!  :o)


Klumpe-sjal 

Siden vi er i gang med klumpete strikkeprosjekter.  :o)

 

Brukte opp hele bouclè-uvenn-nøstet på 102 gram, pluss 13 gram dobbel Kitten Mohair til heklekant. Sistnevnte fant jeg på loftet. Pinne #7.

 

  

Ikke verdens største sjal, mer et skjerf å ha i halsen. 

 

  

 

Hulda ble fornøyd! Sjalet er vasket og blokket etter at bildene ble tatt.  Det vokste litt, og ble jevnere. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/quaker-yarn-stretcher-boomerang-3 

 

 

 

Da var nok en snart uke over. Fin fredag! 


Strikkekatatrofe

I Hemmelig Uvenn-pakken min var det to nøster tykt bomullsgarn uten magebelte. Det lignet på Paris fra DROPS, og siden det var to Paris-nøster med magebelte i pakken, satset jeg på at det var samme sort. Det viste seg å bli fatalt. 

 

  

En stripete klut, akkurat passe stor og tykk. 

 

  

Klut nummer to fikk et par lilla striper den også. Superfornøyd med å ha brukt opp alt garnet!

 

  

Dette mønsteret gir kluter som er fine på begge sider. Perfekt!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/husmor-marias-kopptue-2 

 

 

Men så var det slutt på lykken. Garnet støvet noe helt enormt mens jeg strikket. Satt og så på TV, og tenkte ikke så mye på det. Men fingrene mine ble dekket av noe som så ut som kullstøv, og da jeg gikk på badet oppdaget jeg at jeg var svart i ansiktet også. For ikke å snakke om hva som kom ut da jeg pusset nesen! 

 

 

I dag, da dagslyset kom, oppdaget jeg det fulle katastrofeomfanget. Alt i en radius av et par meter fra der jeg satt og strikket var dekket av svart støv! Måtte fram med både støvklut og støvsuger. Et hvitt garnnøste som lå på stuebordet hadde blitt lysegrått. 

 

 

Trodde du det var over? Å neida! Klutene ble vasket for hånd i Milo, siden jeg uansett skulle vaske et sjal. Vannet ble ikke svart, men overraskende nok lilla. Selv etter flere skyllevann var det svart bunnfall i vasken. Og da jeg trakk ut proppen rente ikke vannet ned. Vasken var potte tett. Måtte stake den opp, og da kom det opp svarte klumper. 

 

  

Fortsatt ikke ferdig! For da jeg ristet ut klutene for å henge dem til tørk, gikk de i oppløsning!

 

  

Garnet løste seg rett og slett opp. Og fingrene mine ble dekket av svart pels nok en gang. DA holdt det! De gikk rett i bosset. 

 

 

Dagens lærdom: Det mest uvennlige garnet er ikke alltid det du tror. 


Klumpe-lue 

Denne er IKKE til Klumpen. Det er GARNET som er klumpete. Veldig vanskelig å strikke med, faktisk. For det gikk helt fra strømpegarns-tykkelse til lillefinger-tykt og tilbake igjen. 

 

  

Jeg fant et påbegynt arvenøste i tynn, myk ull. Det brukte jeg dobbelt til vrangborden. La opp 96 masker og strikket 10 omganger med to rette, to vrange. Deretter måtte jeg opp i pinne #6.5 for å klare å strikke med klumpegarnet. Det ble likevel stivt og - ja, akkurat - klumpete.  Og veldig stort. Så da rekket jeg opp igjen og reduserte masketallet til 44(!). Strikket en runde med klumper og en med det røde restegarnet. Det fungerte mye bedre. 

 

  

 

Siste rest av der røde, pluss en liten rest burgunder som tilfeldigvis lå på stuebordet, ble dusk. Luen veier 68 gram, og passer nok best til et barn. Hulda syntes at den var litt trang. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/klumpelue 

 

 

Den observante leser har kanskje fått med seg hva resten av klumpegarnet ble til?

 

  

Joda, det var badehetten/Twist-skålen som Tippehøne la sin elsk på. 

 

 

Her er det snøkaos i dag, det har lavet ned i hele natt. Håper det blir liggende noen dager, så ungene får seg noen turer i akebakken. 

 

 

Ha en fin torsdag!


Teppe til Pus 

Noe uvenngarn ER virkelig uvennlig. Jeg fikk tre nøster polyester-fluff, ferdig med nupper og det hele. Da må man jo bare ta utfordringen.

 

  

Heklenål 7 mm og samme oppskrift som sitteunderlagene. Garnet var helt forferdelig å jobbe med. Det lugget, og satte seg fast i alle småsprekker i den tørre huden min. Grøss! Men til slutt kom jeg i mål. 138 gram HUV-garn ekspedert!

 

  

 

Ord kan ikke beskrive hvor stygt det ble. Det klarte ikke kameraet mitt heller. Men Pus har tatt teppet i bruk, og klager ikke.  :o) 

 

 http://www.ravelry.com/projects/mimouna/teppe-til-pus 

 

 

Det ble et sent innlegg i dag, men det kommer mer i morgen.  :o)

 


Tovet Twist-skål, og hvorfor jeg aldri lager årskavalkader

Sannhetens øyeblikk: Ballongen jeg brukte til blokking skal fjernes. 

 

  

Og her er mesterverket ferdig. En Twist-skål!  :o)

 

 


 

 

Den tovet mindre enn forventet, sikkert fordi den var fast strikket i utgangspunktet. Så da kan Tippehøne fortsatt bruke den i dusjen. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tova-twist-skal 

 

 

Og så var det forklaringen på hvorfor jeg ikke lager årskavalkader. Vi har nemlig en regnskapstråd inne på gruppen Anonyme GarnoholikereRavelry. Og her er mitt januar-regnskap:

 

Januar:

 

Garn brukt
Raggsokker, 104 gram
Raggsokker, 126 gram
Sjal, 74 gram
Restegarnslue, 71 gram
Tovavotter, 98 gram
Tovavotter, 73 gram
Tovavotter, 85 gram
Boyfriend Hat, 78 gram
Votter i flettestrikk, 77 gram
Laurus Hat, 52 gram
Tykk lue, 76 gram
Sjal, 186 gram
Freemont Hat, 51 gram
Sitteunderlag, 232 gram
Sitteunderlag, 218 gram
Sitteunderlag, 200 gram
Kaffevott, 73 gram
Fargerik lue, 67 gram
Sitteunderlag, 221 gram
Votter, 91 gram
Buff, 46 gram
Lue, 57 gram
Lue, 57 gram
Glitter-lue, 79 gram
Katte-teppe, 138 gram
Klumpe-lue, 68 gram
Buff, 63 gram
Raggsokker, 113 gram
Votter, 61 gram
Glitterlue, 53 gram
Glitterlue, 54 gram
En veldig varm lue, 65 gram
Wurm, 98 gram
UFO-lue, 75 gram
Skolisse-lue, 68 gram

 

Totalt: 3348 gram

 

Garn kjøpt
150 gram

 

Garn fått
HUV-garn: 4687 gram
Garnpremie: 1000 gram

 

Totalt: 5687 gram

 

Garn gitt bort
HUV-garn: 1732 gram

 

Balanse
757 gram

 

 

En litt ekstrem måned, siden det gikk mye i Hemmelig Uvenn-garn på tykke pinner/tykk heklenål. Dessuten har jeg fullført en del store UFO-er. Men likevel. Jeg tror ikke jeg vil se hele årsproduksjonen min samlet. Det blir for skummelt, og litt for avslørende, hehe. 

 

 

Da ønsker jeg alle en god kveld. Ta en Twist!  :o)


Flerbruk!

Hva har jeg laget nå, da?

 

  

En kråkebolle?

 

  

Badehette til Tippehøne?

 

  

Sjøanemone med lange tentakler?

 

 

Den som følger med får se!  :o)

 


Strømpegarnsluer

Det går fortsatt i garn fra Hemmelig Uvenn. Noe er mer krevende å få brukt enn annet. Men det er jo der utfordringen ligger.  :o)

 

 

 

 

Arne har fått seg et nytt hodeplagg.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/scrapyarn-hat-ii

 

 

  

Det har jammen Hulda også.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/scrapyarn-hat-2 

 

 

Disse luene blir visst gjengangere, men det er en super måte å bruke opp rester av strømpegarn på. Og i HUV-pakken min var det fire strømpegarnsrester i grønntoner, noen små og noen litt større. De fikk følge av svart garn fra en opprekket, 15 år gammel UFO. 

 

Pussig nok veier begge 57 gram.

 

 

 

Ha en fin ny uke!


hits