Trøst

Dale har lagersalg på garn denne helgen. Flere av damene på Hobbyboden har alt vært der og har kommet tilbake med containerlass med garn og stjerner i øynene. 50 kroner kiloet/2,50 for et nøste. Til å få magesår av, hulk.

Jeg vurderte å dra med meg ungene på en kombinert buss- og togtur men besinnet meg. Det ble dyrt og ville i tillegg ta mesteparten av dagen. Så da får jeg klare meg uten. Så nært og likevel så fjernt....dobbelthulk!Vel, jeg har jo bittelitt garn på loftet da. Og så kom det en kjekk pakke i posten:

bilde 085

Jeg bestilte noen bøker fra Capris en sen kveld, og i går kom disse to. Flotte bøker, slike man kan bla i bare for å kose seg. Knitting Nature er helt nydelig. Jeg vet ikke om jeg kommer til å strikke så mye fra den, men det gjør egentlig ikke noe. Av og til trenger man litt eye candy også. Og prisene på utenlandske strikkebøker er absolutt hyggelige sammenlignet med hva tilsvarende norske bøker koster.

Det finnes mange flotte strikkebøker som er scannet og lagt ut på Picasa, den med skjerfene i har jeg sett der. Men det er mye kjekkere å ha boken i hendene, og så er det helt lovlig også. :o)
Siden jeg er inne i en skjerfperiode blir det nok produsert en del fra den boken etterhvert. Artige teknikker som må prøves ut, selv om noen av modellene ikke ser så veldig praktiske ut.

Da skal jeg prøve å glemme at Dale selger ut resten av garnet i dag og at det plaskregner ute. *overbevisende*

                               403

Iskremskjerf

Bente B ( http://www.bentemor.com/blogg/ ) har en flott blogg med mye inspirasjon. Hos henne fant jeg et nydelig skjerf fra Marianne Isager. Jeg har masse bomullsgarn liggende men finner skjelden noe å bruke det til. Så dette var jo perfekt!
Liselotte ( http://www.slagtenhelligko.dk/2007/09/12/halsstriber/ ) har laget et nesten likt gratismønster. Enda mer perfekt!

Jeg hadde et lite lager av Tucan fra Dale på loftet, og sammen med litt rødt og pistasjfarget bomullsgarn ble dette til. Nesten til å spise opp! *fnis* Det minner om slik trefarget is vi hadde til søndagsdessert da jeg var liten.


bilde 081


Jeg forandret litt på mønsteret, det ble ikke så fint med bare to store bølger på "Feather and Fan"-blonden nederst. Derfor endret jeg det slik at jeg fikk 4 bølger, det gikk også opp i masketallet. Siden jeg hadde startet med en blonde måtte jeg plukk den av og strikke en ny nedover, men det gikk greit. Jeg fant også ut at det ble penest når blonden ble strikket i tykkere garn enn selve skjerfet, så her har jeg brukt dobbelt garn.


bilde 082


Gullklumpen ville også ha skjerf men i andre farger. Luret på om det finnes turkis iskrem? I alle fall, her er begge ferdige. :o)


bilde 083


Flere sjal er underveis, dette var grei TV-strikk pluss at jeg får brukt litt av garnlageret mitt til noe jeg faktisk tror vil bli brukt. (Bomullsklutene jeg strikket ligger pent til pynt, jeg kan jo ikke VASKE med dem!) Skjerf #3 blir strikket i "broken rib" (=en pinne rett og en pinne en rett, en vrang) Da ruller de seg ikke sammen til en pølse to sekunder etter blokkingen.

Den aller minste sauen

Lille-Shaun har fått en enda mindre lillebror.

bilde 072

Her står han oppå et kubbelys i vinduet. Han klarer faktisk å stå helt av seg selv, selv om beina går litt i kryss av og til. Men slik er det vel for alle nyfødte sauer om våren. :o)

Nykommeren ble så liten fordi jeg ikke husket at jeg brukte tykkere pinner enn oppgitt til den første sauen. Denne er strikket på pinne #3. Er ikke helt fornøyd med øynene, pupillene var litt for små. Får se om jeg finner noen andre senere.

bilde 079

Her har han endelig lært å strikke etter kyndig veiledning fra litt-større-Shaun. Ser ut som om de har fått en god dialog, hehe. Og siden han skal bo hos en som heier på Brann var fargene på spøtet selvsagte.

Ullklumpens sokker med Estisk Spiral

Ullklumpen ELSKER vann, såpass mye at han tilbringer det meste av tiden i barneparken på jakt etter noe å plaske i. Og siden vi bor i Bergen finner han vanligvis det han leter etter. Resultatet: Veldig vått!

Enten må vi kjøpe våtdrakt eller vadere, eller så blir det mye tøyskift. Foreløpig byttes det regntøy og støvler etterhvert som det begynner å surkle. Og da trengs det massevis av ullsokker! Med tykke ullsåler + raggsokker holder han seg faktisk varm på beina selv om han blir våt.

Jeg er rimelig lei av å strikke vanlige raggsokker, så da er et nytt mønster veldig velkomment. Her er jeg i gang med en estisk spiral, en veldig enkel men effektfull "juksevrangbord". "Jukset" er at det ikke er en eneste vrangmaske, bare rettmasker og kast. Spiralen sitter godt rundt ankelen, men den trekker seg mer sammen enn en vanlig vrangbord slik at det trengs flere masker.

bilde 071

Slik strikkes det:
Legg opp et maskeantall delelig med 6 og strikk rundt.

*2 r, kast, 2 r, 2 r sm* Gjenta ut omg.

Gjenta dette 2 omg til. (dette blir 4 omg med oppleggsomg inkludert) Strikk kastet fra forrige omg vridd, ellers får du et lite hull der! Med oppleggsomg inkludert har du nå 4 omg. Skift farge. Fortsett med mønster og bytt farge etter hver 4. omg.

Ullklumpens Estiske spiralsokker:

Garnet jeg har brukt er Raggegarn fra Nille. De hadde fått inn nye(?) fine tweedfarger som jeg bare måtte prøve. Det blir med prøven, garnet var grusomt å strikke med. 40% syntetiske fibre bidro ikke akkurat til å rette opp inntrykket heller, så jeg anbefaler å bytte det ut med noe annet som har samme strikkefasthet. (50 g/100 m og anbefalt pinnestørrelse #3-3,5) Men jeg liker fortsatt fargene da. Det trengs ett nøste av hver farge, rødt og grått. (Du bruker ikke opp alt.)

Mine sokker er strikket til Ullklumpen som bruker størrelse 24/25. De kan lett tilpasses større eller mindre føtter.

Legg opp 48 m med grått på strømpepinner #3,5, fordel m på 4 pinner og strikk rundt i spiralmønster. Etter den 4. røde stripen strikkes det hæl slik: Skift til grått garn. På de to neste pinnene strikkes det mønster, men uten kastene. Dermed reduseres masketallet fra 12 til 10 m per pinne. Heretter strikkes det glattstrikk fram og tilbake over disse 20 m. 1. maske i hver side tas løst av. (Det er greiest å ta alle m inn på en pinne) Etter 18 pinner formes hælen: Strikk 11 m, 2 r sammen, 1 r, snu. Ta 1. m løs av, strikk 3 m vr, 2 m vrang sammen, 1 vr, snu. *Strikk til 1 m gjenstår før "hullet", strikk m før og etter hullet sammen, 1 r, snu.* Gjenta dette til alle m er strikket med, siste pinne er fra vrangsiden. Du skal nå ha 12 m igjen. Klipp av tråden. Heretter strikkes det rundt igjen. Fortsett med rødt garn der tråden henger på siden av hælen. Plukk opp 9 m opp langs hælkanten, strikk 6 m fra pinnen. Skift til en ny pinne, strikk de resterende 6 m, plukk opp 9 m nedover den andre siden. De to neste pinnene strikkes i mønster men uten å lage kast. La være å strikke sammen de to siste m på den andre pinnen. Nå skal det felles til kile etter hælen: *1 r, strikk de neste to vridd samme gjennom bakre maskeledd, strikk r ut pinnen. På neste pinne strikkes det til 3 m gjenstår, 2 r sammen, 1 r.* Gjenta disse fellingene på annenhver omg til det er 10 m på hver pinne. Oppå foten strikkes det nå "vanlig" vrangbord med vrangmasker: Strikk 2 r, 2 vr, 3 r, 2 vr, 3 r, 2 vr, 3 r, 2 vr, 2 r. Det skal være 11 masker på den andre av disse to pinnene, det var derfor de to siste m på forrige omg ikke skulle strikkes sammen. Strikk til sokken dekker lilletåen til den som skal ha den. (På mine sokker er det 30 omg mellom der det ble plukket opp masker langs hælkanten til der tåfellingen starter) Strikk de to siste m på pinnen med 11 m sammen på siste omg. Skift til grått garn. Tåfelling: *2 r sammen, 3 r* ut omg, 3 omg rett. *2 r sammen, 2 r* ut omg, 2 omg rett. *2 r sammen, 1 r* ut omg, 1 omg rett.*2 r sammen* ut omg.Klipp av tråden, trekk den gjennom de resterende m og stram godt til. Fest alle tråder. Strikk en sokk til.


bilde 073 bilde 075


Jeg prøvde å strikke spiralen motsatt vei på den andre sokken, men det gikk ikke. Dvs det gikk jo, men de ble ikke like. Jeg strikket mønsteret "baklengs" slik:

*1 r løst av, strikk den neste m, trekk den løse m over, 2 r, kast, 2 r* Gjenta ut omg.

bilde 078

Det ble fine skrå ruter, men "vrangmaskene" ble borte, det så ut som vanlig glattstrikk. Sikkert greit til andre prosjekter, kanskje det må testes ut senere. Men sokkene bør jo helst stå i stil med hverandre da. :o)

Våryr

Èn dag med sol var alt vi fikk. Men det var nok til at fruen fikk vårfornemmelser og dro fram rolleren med bomullsgarn. Klumpen trengte jo en ny og lettere lue!

bilde 070

Man tager hvad man haver, og jeg hadde et kjempenøste tynt rødt heklegarn + noen smånøster i blått & hvitt. Jeg startet på toppen, og mønsteret ble til etterhvert. Det er nok sterkt inspirert av at filmen "Biler" har surret og gått på DVD-spilleren de siste dagen. Ullklumpen er helt oppslukt av Lynet McQueen og gjengen, Mummitrollet og Postmann Pat kan visst bare gå hjem og legge seg. 

H&M fant jeg noen stilige sy-på-merker med de populære bilene. (takk til Lise for tips!) Jeg hadde tenkt å sy dem på luen, men der ble jeg visst nedstemt. Både husbonden og Gullklumpen mente den var finest uten, (de som aldri pleier å ha noen meninger om mine strikkerier, hmmmm) så da ble jeg litt i tvil. Men tofelts motorvei uten biler på ser da litt rart ut? Her ligger Lynet oppå luen, får se om jeg ikke syr ham fast likevel.

Pinne #3, dobbelt rødt heklegarn og enkel tråd av de andre to fargene, hullrad til å brette i nederst. Et voila.

Kong Trosteskjegg

Da har vi fått temaet for Fantasialongen VI. Vi skal lage noe utifra eventyret her. Teknikk og materialer er valgfritt, og det er ikke lov å diskutere eller legge ut bilder før 15. april.

Spennende oppgave, må visst fundere litt på dette her.

fantasi6

TEMA: Kong TrosteskjeggDet var en gang en konge som hadde en datter som var så overmåte vakker. Men hun var så stolt og hovmodig at ingen frier var god nok for henne. Den ene etter den andre viste hun bort og gjorde dessuten narr av dem. En gang stelte kongen i stand til fest og bød inn alle giftelystne menn fra fjern og nær. De ble ordnet på en rekke etter rang og stand. Først kom kongene, så hertugene, så fyrstene, grevene og friherrene, og til slutt adelsmennene. Så ble kongsdatteren ført forbi rekken, men hun fant noe å utsette på hver og en av dem.

En var for tykk. "Øltønne!" sa hun.

Den andre for lang: "Lang som en stang."

Den tredje var for kort: "Tykk og kort, send ham bort".

Den fjerde for blek: "Den bleke død!"

Den femte for rød: "Rød av skam!"

Den sjette var ikke rakrygget nok, "Krokete tre gir dårlig ved!"

Og slik hadde hun noe å utsette på hver enkelt av dem, men hun gjorde seg ekstra lystig over en snill konge som stod helt øverst og som hadde en stor, krum hake.

"Hei," utbrøt hun og lo, "haken hans ligner et trostenebb."

Men da den gamle kongen så at datteren bare gjorde narr av alle frierne som stod der, og forsmåtte dem, ble han rasende og sverget at hun skulle gifte seg med den første og beste tiggeren som stod foran døra hans.

Et par dager senere begynte en spillemann å synge under vinduet for å tjene et par almisser. Da kongen hørte han, sa han:

?La han komme inn.?

Da kom spillemannen inn i de skitne, fillete klærne sine. Han sang for kongen og datteren hans, og da han var ferdig, bad han om en liten gave. Kongen sa:

"Jeg likte sangen din så godt at jeg gir deg datteren min til kone."

Kongsdatteren ble forferdet, men kongen sa:

"Jeg sverget på at jeg skulle gi deg til den første og beste tiggeren, og det skal jeg også."

Ingen innvendinger nyttet, det ble sendt bud på presten, og hun måtte gifte seg med spillemannen med det samme. Da det var gjort, sa kongen:

"Det sømmer seg ikke at du er i slottet mitt lengre som tiggerkone. Du kan reise videre med mannen din." Tiggeren tok henne i hånden og førte henne ut, og hun måtte dra bort sammen med ham til fots.

Da de kom inn i en stor skog, spurte hun:

"Å, slik en vakker skog, hvem eier den?"

"Kong Trosteskjegg er eieren, hvis du tok ham, var skogen din."

"Jeg stakkars jomfru, så ulykkelig det går an. Kong Trosteskjegg skulle vært min mann."

Så gikk de over en eng. Da spurte hun igjen:

"Hvem eier den vakre, grønne enga?"

"Det gjør Kong Trosteskjegg. Hvis du tok ham, var enga di."

"Jeg stakkars jomfru, så ulykkelig som det går an. Kong Trosteskjegg skulle vært min mann."

Så gikk de gjennom en stor by, og da spurte hun igjen:

"Hvem eier denne vakre byen?"

"Det gjør kong Trosteskjegg. Hvis du tok ham, var byen din."

"Jeg stakkars jomfru, så ulykkelig som det går an. Kong Trosteskjegg skulle vært min mann."

"Jeg liker ikke at du hele tiden ønsker deg en annen mann," sa spillemannen. "Er jeg ikke god nok for deg?? "

Endelig kom de til et lite hus, og da sa hun:

"Å, Gud, så ille dette huset er, kan noen bo i fattigdommen her."

Spillemannen svarte: "Det er ditt og mitt hus, der skal vi bo sammen."

Hun måtte bøye seg for å komme gjennom den lave døra.

"Hvor er tjenerne?" sa kongsdatteren.

"Hvilke tjenere?" svarte tiggeren. "Du må selv gjøre det du vil ha gjort. Gjør opp ild og sett over vann, så kan du koke mat til meg, for jeg er veldig trett."Men kongsdatteren visste ikke hvordan hun skulle gjøre opp ild og lage mat, og tiggeren måtte selv gripe inn for at det skulle gå tålelig bra. Da de hadde spist den enkle maten, la de seg. Men om morgenen jaget han henne ganske tidlig opp fordi hun skulle ta seg av husholdet.

Et par dager levde de på denne måten og spiste opp forrådet sitt. Da sa mannen:

"Det går ikke lenger at vi bare spiser uten å tjene noe. Du må flette kurver."

Han gikk ut, og skar vierkvister som han tok med hjem. Så begynte hun å flette, men de harde kvistene stakk de sarte hendene hennes til blods.

"Jeg ser at det ikke går,? sa mannen. Det er bedre at du spinner. Kanskje du er flinkere til det."

Hun satte seg ved rokken og prøvde å spinne, men den strie tråden skar henne snart i de myke fingrene så hun begynte å blø.

"Der kan du se,? sa mannen. Du duger ikke til noe arbeid. Deg har jeg vært uheldig med. Nå vil jeg prøve å handle med krukker og kjøkkentøy. Du skal sette deg på markedsplassen og falby varene."

- "Å, tenkte hun, hvis det kommer noen fra min fars rike til markedsplassen og får se meg sitte her og fallby varer, kommer de til å gjøre narr av meg!" Men det hjalp ikke. Hun måtte føye seg hvis hun ikke ville dø av sult. Første gang gikk det fint, for folk kjøpte gjerne av henne fordi hun var så vakker, og de betalte det hun forlangte. Ja, mange ga henne penger og lot henne beholde krukkene.

Nå levde de av det hun hadde tjent så lenge det varte, da kjøpte mannen på nytt inn en mengde kjøkkentøy. Hun satte seg med varene i et hjørne av markedsplassen og falbød dem. Da kom med ett en full husar ridende inn i krukkene, som gikk i tusen knas. Hun begynte å gråte og ble så redd at hun ikke visste hva hun skulle gjøre.

"Å, hvordan skal det gå med meg!" ropte hun. ?hva kommer mannen min til å si!?

Hun løp hjem og fortalte han om ulykken,

"Hvem setter seg i hjørnet av markedsplassen med krukker og kjøkkentøy!" sa mannen. "Hold opp å gråte, jeg ser at du ikke kan brukes til noe ordentlig arbeid. Jeg har vært på slottet til kongen vår og spurt om de ikke trenger en kjøkkenpike, og de lovet at de ville ta deg til det. Du får gratis mat for arbeidet."

Nå ble kongsdatteren kjøkkenpike og måtte gå kokken til hånde og gjøre det tyngste arbeidet. I begge lommene hadde hun en liten krukke. I dem tok hun med seg hjem det hun fikk av restene, og det levde de av.

Det nærmet seg tiden da bryllupet til den eldste kongssønnen skulle feires. Da gikk den stakkars kvinnen opp og stilte seg ved døra til salen, for hun ville se på. Da lysene var tent, og den ene vakrere enn den andre trådte inn og alt var bare prakt og herlighet, tenkte hun med bedrøvet hjerte på sin egen skjebne og forbannet sin stolthet og sitt hovmot som hadde fornedret henne og kastet henne ut i en slik stor fattigdom. Tjenerne kastet av og til biter til henne av de kongelige rettene som ble båret inn og ut og som sendte så gode lukter opp til henne. Hun puttet bitene i de små krukkene som hun skulle ta med hjem.

Plutselig trådte kongesønnen inn i salen. Han var kledt i fløyel og silke og hadde gullkjeder rundt halsen. og da han fikk se den vakre kvinnen i døra, grep han henne i hånden og ville danse med henne, men hun takket nei og ble forskrekket, for hun så jo at det var kong Trosteskjegg som hadde fridd til henne og som hun med hån hadde vist fra seg. Det gjalp ikke at hun satte seg imot, for han trakk henne inn i salen. Da røk båndet som holdt krukkene på plass i lommene hennes, og de falt ut så suppen fløt og matbitene fór utover. Da menneskene så det, begynte de å le og gjøre narr, og hun var så skamfull at hun ønsket seg tusen favner under jorda.

Hun løp bort til døra og ville rømme sin vei, men på trappen nådde en mann henne igjen og trakk henne med tilbake. Og da hun så på ham, oppdaget hun at det var kong Trosteskjegg. Han snakket vennlig til henne:

"Vær ikke redd, jeg og spillemannen som har bodd med deg i det usle huset, er den samme. For din skyld har jeg forkledd meg slik, og jeg var også husaren som red gjennom krukkene dine så de ble knust. Alt skjedde for å bøye stoltheten din og straffe deg for hovmotet du hånte meg med."

Da gråt hun bitterlig, og sa:

"Jeg tok feil og er ikke verdig å være din kone."

Men han sa:

"Gråt ikke mer, de onde dagene er over. Nå skal vi feire bryllup."

Da kom kammerjomfruene inn og kledde henne i de vakreste klærne hun hadde sett. Og faren hennes med hele hoffet kom, og ønsket henne tillykke med kong Trosteskjegg. Først nå tok den riktige gleden til. Jeg skulle ønske at du og jeg også hadde vært der.


Kjapp hekling

pulsvarmeralong2008

Da var det heklete mars-paret også ferdig! Det tok rundt en time, og jeg er absolutt ikke noen racer med heklenålen. Veldig enkel oppskrift selv om den var på engelsk. (Jeg TROR i alle fall jeg gjorde det rett,  og de ser nokså like ut som de i oppskriften.)

bilde 069

Garnet er OPULENZ Fra Gedifra, og jeg brukte heklenål #7. Å starte med 16  luftmasker ble bittesmått, så jeg  la opp 20. Det ble akkurat passe til meg.

bilde 068

Jeg syntes pulsvarmerne trengte litt pynt, så jeg laget to snorer av garnet som ble til overs. De tredde jeg gjenom den siste omg før økingene startet og laget sløyfe på. (Det synes visst ikke så godt på bildet da, garnet er veldig spraglete.)

link til oppskrift: http://www.innerchildcrochet.com/patterns/files/feminine_wristwarmers.pdf

Barnepark-strikk

pulsvarmeralong2008

Da er Klumpen ferdig "innkjørt" i parken. Og jeg har bedrevet utendørs parkstrikking i noen dager før han kom så langt.  :o) Her er resultatet:

bilde 066


Gullklumpen er modell, men de ble nok litt store til henne. Mønsteret er Galcial Gauntlets of the Wolf, link finnes her: http://wolfandturtle.net/Yarnpath/index.php/Yarnpath/galcial_gauntlets_of_the_wolf/

Originalmønsteret er isblått med perler og visstnok inspirert av The World of Warcraft. Jeg er litt mer fredelig av meg (hehe) og dessuten hadde jeg ikke noen perler som passet. Dermed ble de perleløse. Jeg laget en hullrad nederst og trakk gjennom et tynt silkebånd. De ble jo riktig søte med sløyfe, synes jeg.

Jeg brukte ca 40 gram av Rauma 2-trådet Gammelserie og strømpepinner # 3. Synes de er kjempedeilige å ha på, og så har jeg lært et lurt triks for å ikke få en stor slapp maske der de strikkes sammen igjen etter tommelfellingen. Smart!

bilde 064                         bilde 067

Da var det tilbake til Smockies. De ligger her og venter.  :o)


...om ikkje så brått

så blir det mars-pulsvarmere etterhvert.  

bilde 063

Det var tre mønstre å velge mellom denne gangen, to strikkete og et heklet. Tynt garn og perler er vanligvis ikke mitt førstevalg, men nå er jeg i alle fall godt i gang med Smockies. Jeg måtte bare prøve å sy på noen perler for å se hvordan det ble, og jeg synes de blir søte. Men de tar jo litt tid da. Egentlig skulle de strikkes med vrangen ut, slik at det ikke ble så mange vrangmasker.  Det oppdaget jeg selvsagt etter at jeg hadde strikket vrangborden med vridde rette masker. Lurt å lese gjennom hele oppskriften før man begynner, jeg vet det.....

Vel, da var det bare å fortsette med 4 vr 1 vridd r da. Med trege metallpinner og garn som deler seg er den en ren fornøyelse. Not. Men jeg skal nok fullføre. Har begynt på pulsvarmer nummer to faktisk.

Den aller første blomsten

Ullklumpen har plukket blomst til sin mor. *smelt*

bilde 062

Den var litt slapp, stakkar. Og rett etter overrrekkelsen prøvde den glade giver å spise blomsten og tømme ut vannet. Men likevel....  Det er noe spesielt med den aller første blomsten man får. Lillegutt begynner å bli stor!

Det gikk bra!

Luen tovet helt perfekt jo!

bilde 061

Jeg har strikket mye med Ullteppegarn, men det er faktisk første gang jeg prøver å tove det.  Siden garnet er kjent for å tove lett prøvde jeg først for hånd. Etter mye gnikking og gnuing i godt varmt grønnsåpevann var luen STØRRE enn da jeg startet. Dermed fikk den en tur i vaskemaskinen sammen med 40-gradersvasken min.Jeg brukte Milo og skyllemiddel, og det gjorde susen. Luen krympet til ca halvparten, men den var fortsatt elastisk og lett å forme. Rillestrikken ble boucle-aktig og fin, og luen tovet helt jevnt. Veldig gøy, spesielt siden jeg var forberedt på at dette kunne gå helt galt.

Knappene jeg først hadde tenkt å bruke så alt for store ut etter tovingen, så jeg fant noen litt mindre. Synes den ble fin jeg!  Skikkelig fargerik ble den i ale fall, hihi!


bilde 060

Siden denne ble så ulik inspirasjonskilden legger jeg like godt ut hvordan jeg gjorde det:

Mimounas tovede lue med knapper

Luen er strikket av rester av Ullteppegarn fra Gjesdal Spinneri. Jeg har brukt garn i ulike farger bundet sammen med striper av koksgrått. På denne luen har jeg strikket 3 striper av hver farge, men det kan tilpasses garnet man har. Jeg brukte 7 farger + grått.

OBS: Det hvite (ikke det ublektete) Ullteppegarnet tover ikke!

Jeg la opp 62 m på pinne #3,5 og strikket ca 2 cm vrangbord med 2 r, 2 vr med farget garn. Deretter strikket jeg riller med forkortede rekker for å forme toppen. Jeg startet med en grå stripe. Alle stripene starter på toppen av luen.

Grå Striper:
1. pinne: strikk alle m rett
2. pinne: strikk 52 m, snu
3. pinne: strikk tilbake (52 m)
4. pinne: strikk alle m rett.

Fargete striper:
1. pinne: strikk alle m rett
2. pinne: strikk 42 m, snu
3. pinne: strikk tilbake (42 m)
4. pinne: strikk 52 m
5. pinne: strikk tilbake (52 m)
6. pinne: strikk 42 m
7. pinne: strikk tilbake (42 m)
8. pinne: strikk alle m. rett

Strikk annenhver grå stripe og annenhver farget stripe til du har 20 fargete striper. Avslutt med en grå stripe + 2 cm vrangbord. Fell av og sy avfellingskanten sammen med siste omg av den første vrangborden. Snurp luen sammen i toppen med dobbelt grått garn.

Tov og form luen, vær obs på at garnet kan tove kraftig, så prøv først med lav vasketemperatur. Sy på knapper gjennom begge vrangbordene.

(Utovet lue finner du bilde av to innlegg videre nedover hvis du scroller litt.)


En "ja!" og en "tja..."

Jeg har fått to nye bøker av Erika Knight i hus. Hun har en del fint, men jammen lager hun mye rart også.

Boken "Strik til mor og barn" (Jeg har den danske utgaven) er nydelig! Nesten så jeg blir litt smådesperat over å verken være gravid, ammende eller ha barn under ett år.

Se på denne da:  bca9l0mcxcafwzjlfca8gmw70ca4pv4gfcaeg8rl6cawk80u3c                                         

Supernusselig babylue, kanskje jeg må strikke den bare for å ha gjort det. Jakken på forsiden er kjempeflott og forseggjort, og mamma-tøyet er bare lekkert. Det er plagg som kan brukes ETTER fødeselen også, uten å se bumsete ut.

Denne boken er absolutt JA! Mye fint til både mor og barn. 

6can3c2etcatpr5incamc2vyccar02bz8cazyby7rcaxprniuc                               ncaceh4grcayqaea3cadb0aeucad8ftelcatsvaqlca8843vlc 

Her kommer så TJA-boken. "Glamour-strikk" inneholdt mye fjas som jeg aldri ville ha funnet på å strikke. Ikke en eneste liten oppskrift som fristet det minste. Genseren på forsiden var forsåvidt OK, men den tåpelige halsringningen (eller rettere sagt mangelen på halsringning) gjorde den også uaktuell. Heldigvis er det biblioteket sin bok og ikke min, så den går rake veien tilbake.

Nå skal jeg kose meg med mor & barn-boken en gang til.

            


Restegarns-eksperiment

Det er lenge siden sist jeg tovet noe. Har ikke blitt helt fortrolig med hvordan den nye vaskemaskinen min tover, så det blir jo spennende å se. For nå skal denne kjempeluen ut på svømmetur.

bilde 056          bilde 057

Den er strikket i Ullteppegarn på pinne #3,5. Og inspirasjonen fant jeg her:

tifinstripes

Jeg likte så godt vrangborden med mange ulike knapper. Min lue blir jo veldig ulik da, egentlig er det bare vrangborden og knappene jeg har "lånt". Og det gjenstår å se hvordan den blir etter svømmeturen.

Originalluen er veldig lik Thycus fra www.knitty.com, bare uten oppbrett og med den alt omtalte vrangborden.

Her kan du kjøpe mønsteret: http://www.redlipstick.net/webshop/rhb/index.html (selv om bildene er så gode at den er enkel å kopiere uten mønster da)

Småstrikk

Inspirasjonen er temmelig fraværende for tiden. Jeg kommer liksom ikke skikkelig i gang med noe. Men litt har jeg da strikket:

bilde 058            

    Ny Shaun!  :o)

Dette var absolutt ikke planen, men noen hadde så veldig lyst på en sau...

Denne er strikket etter den engelske oppskriften fra Woman's Weekly. ( Jeg måtte jo få tak i den for å få mønster til genseren) Men jammen var det stor forskjell! Det oppdaget jeg underveis; toppen på hodet er mye mindre, det samme er halen. Ørene er også forskjellige. Og bakbeina er mye kortere enn forbeina. Jeg strikket dem like lange, synes det ble finest. Spent på hvordan denne blir når han er ferdig stoppet ut og sammensydd.

Jeg sliter med å få tak i øyne, har bare funnet slike som må limes på, og det vil jeg ikke ha. Stor fare for at de blir spist av en glupsk Klump. De  sy-på-øynene jeg har funnet i riktig størrelse har vært blå eller brune, og det går jo ikke. Så Store-Shaun er fortsatt blind, stakkar. 

Vel, fortsettelse følger. Å strikke sauegenser blir neste utfordring. TO sauegensre faktisk. Tror jeg trenger Wallaces knit-o'matic nå......
  

Ny quiz

Og denne gangen var det ikke mulig å ende opp som "Dishcloth Cotton".  *flau*

Link: http://www.randomhouse.com/crown/pottercraftnews/fiberquiz/index.html

Og her er det jeg ble:    mohairsmall  Ikke verst det vel!

Du vet at du burde ha blitt hjemme

når du må bruke alle krefter for å dytte vognen NEDOVER bakkene. *stønn*

Det snødde lett da vi gikk til barneparken, men da vi skulle hjem igjen var det full snøstorm. De bare fortauene var ikke bare mer men dekket av bortimot ti cm tung, våt snø. Hjulene på Klumpens vogn gikk ikke rundt engang, jeg måtte bare dytte den gjennom de kompakte snømassene. Nesten flaut å måtte ta pustepauser på flatmark....

Til slutt gav jeg opp, parkerte vognen i et buss-skur, tok ungen under armen og kjempet meg videre hjemover. Mens mormor ovetok avkommet var det bare å returnere etter vognen, den slepte jeg etter meg resten av veien. Følte meg som den reneste polfareren, svett og anpusten og med blodsmak i munnen. Brukte vel bortimot en time på en strekning som vanligvis tar drøyt 20 minutter.

Vel, nå sover en liten Klump med røde eplekinner. De våte klærene henger til tørk på badet og vognen står trygt i boden. Og jeg har funnet roen med pc-en og en kopp kakao....  :o)

Sånn er det når det en sjelden gang snør i Bergen.  bilde 055

Utsikten fra vinduet vårt.

Før jeg fikk postet dette begynte det selvsagt å REGNE. Et par minusgrader til natten, så blir det gøy i morgen.
Tror vi blir inne med strikketøy og DVD-spiller da. Har ikke lyst på noen tur til legevakten. Sukk.

Robin's Egg Blue Hat

luer2008

Da har jeg jammen strikket BEGGE marsluene i løpet av -alongens første dag. Kjappe & greie modeller på tykke pinner, så det gikk jo radig unna da. Men jeg har lært at det lønner seg å vente på dagslyset for å få noenlunde brukbare bilder. Helt utrolig hva blitz og gult lampelys kan gjøre md en farge.... :o(

bilde 054

Her har jeg brukt en tråd Mini Butterfly (som er "forgjengeren" til Kitten Mohair) og en tråd tynt strømpegarn. Siden jeg strikker stramt og ofte ender opp med bittsmå luer brukte jeg pinne #7. Det gikk bra, luen ble bittelitt vid til meg men helt OK.

Denne luen måte liksom strikkes i blått med det navnet. Og jeg ble veldig fornøyd med fargen, gråblå mohair og stålgrått strømpegarn smeltet fint sammen.

Link: http://racheliufer.blogspot.com/2007/10/robins-egg-blue-hat.html

Og siden jeg har Explorer i dag og kan legge inn linker (jubel & glede) kommer den andre marsluen som bonuslink: http://www.knitonthenet.com/issue2/patterns/handmadehat/  Tror denne skal få dusk, men i dag har jeg andre planer enn strikking. Vi få se til kvelden.  :o)

Designeralong-bloggen

designeralong

Da er bloggen publisert og åpen for alle. Her var det mye fint! Bare sjekk: http://designeralong.wordpress.com/

Jeg skal i alle fall strikke de fine sokkene med hjerter på.Mars-alonger

Denne måneden var det jammen mye å velge mellom!  
             
pulsvarmeralong2008                      luer2008

Det er tre mønstre på pulsvarmeralongen og to på luealongen.

Jeg har alt strikket denne: http://www.knitonthenet.com/issue2/patterns/handmadehat/

bilde 052

Jeg er ikke helt fornøyd, for luen ble veldig lang i forhold til vidden. Dermed blir den ikke posete men står rett opp som en "skorstein". Ikke noe pent. Lurer på om jeg skal rekke opp og forkorte den litt. Alternativt kan jeg kanskje lage en tung dusk, da legger jo toppen seg ned.

Fellingen ble veldig markert, men jeg regner med at det er meningen. Vanligvis ville jeg ha felt på 8 steder og strikket en omgang mellom, da blir det jevnere. Nå ble toppen på luen litt røff og kantete.

Hand Made Hat er strikket av dobbelt ullteppegarn, jeg fant igjen posen med den mislykkede ammegenseren min i. Og der er der rikelig med garn å ta av, hehe.

hits