Klar for en påske(pea)nøtt?

Lille Snømann har fått en beundrer.

Jeg siterer: - "Den lille albinopeanøtten! Kjærlighet ved første blikk. :-) "
og -"Jeg vil også ha albinopeanøtt med rosa skjerf."  

Hmmmm....Lille Snømann
tilhører Klumpens gjeng. Å sende ham bort er derfor utenkelig. Så da ble en lillebror født. Nå har Lille Snømann II fått et lynkurs i livets viderverdigheter hos Kiweke før han flytter hjemmefra. Da burde han være skodd for det meste. Legg merke til at han alt har fått BLIKKET.Av mangel på mer Jumbo Mohair er snømannen strikket av det siste bittelille hvite ullnøstet fra uvennpakken. Det rosa skjerfet er laget av  bomullsgarnet fra Felisi. Det begynner å minke på det nå gitt.

Når samme person som drømmer om albinopeanøtter skriver at: -"Hvem andre enn mimouna kunne fått fire cm gul akryl og likevel funnet noe å bruke det til?" ja, se DA skjer det merkelige ting oppe i Mimounas hode. Hehe...

Jeg hadde jo fortsatt et knøttlite nøste signalgult bomulls-uvenngarn. Og jammen fant jeg  gul akryl også. Dermed tok det helt av. Først fikk min kalde venn en påskelilje-aktig blomsteroppstats til å stå i. Kan også brukes som hatt.  :o)

      

Eller kanskje som eggeglass?

  

Han er nemlig alt for rulten til å stå uten støtte. Og så ble antrekket komplettert med heklet kylling-toupè og løsnebb. Skal det være så skal det være! Nå ser han nesten helt tidsriktig ut. *fnis*Noen kan glede seg til pakke i posten!!!  *søtt smil*Hvem bor i huset?

Husker du bildet jeg fant på Fretex en tid tilbake? Ikke det? Vel, her er historien: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1241289206_barndomsminner.html

Bildet har flyttet på seg siden sist, nå henger det under mormors gamle veggur. Litt farmor og litt mormor på samme vegg, det ble bra.  :o)

Klumpen er stadig borte og titter på bildet, han lurer nok også på hvem som bor der. Eller kanskje ikke. Jeg tok ham nemlig på fersk gjerning stående på tå på en stol.LEGO-mannen! Selvsagt.Litt frustrasjon fordi han bare falt ned, men han fikk i alle fall sett seg litt rundt. Så nå har han noe å fortelle de andre LEGO-kompisene sine når han treffer dem igjen.

Det skjer stadig spennende eventyr rundt om i huset vårt. Og Ridder Ranke er hovedperson i mange av dem.Lurer du på hvordan DEN historien ender så får du lese Prøysen.  ;o)Ingen strikking i dag, fingrene mine er helt håpløse. Jeg har sprekker og sår på nesten alle knokene og i leddene. Så nå går det i håndkrem og masse vann. Vannet DRIKKER jeg, det skal visst hjelpe mot tørr hud. Skjønnhet kommer innenfra, hehe. Ikke at det hjelper så mye akkurat. Sukk.

Jaja, det blir tid til andre ting da. Får finne meg en bok og parkere i godstolen kanskje. (Husarbeid??? Hørte ikke?)

Ha en fin lørdag! 

Jeg hadde en planDet er bare drøyt to måneder igjen av 52 pair plunge iii, og jeg mangler fortsatt 15 par. Iiiiik!

Så hva gjør Mimouna når hun ser at det begynner å haste med å bli ferdig? Jo, da strikker hun herresokker. Laaange herrsokker. Det lureste ville vel ha vært å strikke små barnesokker, eller hva?

Men jeg hadde faktisk en plan. 

Jeg har uhorvelige mengder av ragger i størrelse 37 og 24. Hvorfor det tro? Jo, det er fordi jeg akkurat klarer å tyne et par sokker i 37 ut av to nøster og et par i 24 av ett nøste. Da blir det nix rester, og slikt liker vi. Men hvem trenger alle disse sokkene? Ingen hos oss bruker de nevnte størrelsene. Jeg har riktignok en venninne som gjerne tar imot damesokkene, men selv hun må jo ha skuffen full snart. Så da må man legge om strategien.

Som sagt så gjort. Alt raggegarn ble samlet og tømt i sofaen. Garnet det var mest av kunne bli til herresokker med smårester som striper. Herresokker er det rift om, de forsvinner fort ut. Deretter tenkte jeg at litt mindre rester skulle få bli til damesokker i størrelse 38/39. Slike er også etterspurte. Og alt som blir igjen ender som fargerike stripete barnesokker. Lurt, ikke sant?Så langt funker planen sånn passe. Det første paret med herresokker var alt ferdig da jeg ble innhentet av Den Store Raggsokk-strikkesperren. Det blå paret som lå henslengt i sofaen tok jeg meg sammen og fullførte. Det endte opp i strørrelse Gullkump, i grunnen en grei størrelse.( Bortsett fra at hun ikke ville ha blå sokker. Vel.vel...) Og nå lar jeg raggegarn være raggegarn og går over til å strikke babysokker. Kjapt og greit, og det dukker alltid opp nye små verdensborgere rundt omkring. SÅ kan jeg begyne på mer spennende ting. Jeg har liggende et halvferdig skjerf til Lille Rosin sin along, og så var det Wollmeisen jeg hadde en avtale med...15 par i minus er resusert til 13, og strikkeframtiden ser straks litt lysere ut. :o)

Naboene kunne godt RYDDE forran garasjen sin altså. Det blir jo ROT på mine fine vinduskarmbilder. Hmpf. (Ikke så veldig ryddig foran vår garasje heller da, men det kan jo ikke dere se. Hehe...)

Håper DU får en fin dag i dag!  :o)

Ps: For de som synes at raggsokk-innlegg er (gjesp) kjeeedelige: Det kommer snart noe MYE sprekere.  *klukker*
Strikkevegring, en ny heltinne og en bitteliten tilståelse. Eller kanskje to...

Jeg kjenner plutselig på at jeg IKKE har lyst til å strikke flere sokker akkurat nå. Spesielt ikke siden jeg MÅ for å komme i land med 52 pair plunge'en. Dessuten blør jeg stadig på fingrene, og jeg glemte selvsagt å kjøpe plaster i dag igjen.Parallellrestegarnraggsokkestrikkeprosjekt parkert i nittitalls-skinnsofaen min. (Lurer på om den holder lenge nok til å bli moderne igjen?)

Raggsokkstrikking er jo vanligvis avslapningsøvelsen min, jeg har alltid et påbegynt par i vesken. Men hastestrikking er ikke noe kjekt.  :o(Det fiiine uvenn-premiegarnet mitt har Frøken Dings anektert. Hun siklet nesten på Tulliball-nøstet, og nå funderer hun på hva fint jeg skal få lov til å strikke til HENNE av det. Hmpf. WM-en har jeg gravd ned i raggegarnposen så lenge. DEN får i alle fall ingen andre få ta! *paranoid*

Og så må jeg nok en gang få anbefale en blogg som bare er helt herlig: http://sjuskelines.blogspot.com/

Frøken Tenåring var ille berørt over sin mor som satt tvekroket og fniste over lap top-en. -"Du er PINLIG mamma! Hva ER det du ler av???"  Vel, finn ut av det selv. Antall lesere av denne bloggen har nærmest eksplodert de siste dagene, og på diverse forum står nå både den ene og den andre fram som skap-sjusker. Fantastisk! *gapskratter igjen*

Jeg har noe å tilstå jeg også. Jeg har blogg-surfet i dag UTEN å gjøre ferdig oppvasken først.Den står faktisk slik fortsatt fordi jeg plutselig måtte løpe til bussen for å hente Klumpen i barneparken.

Og så har jeg funnet igjen fjernkontrollen som forsvant på fredag. Den lå i vesken min. Jeg hadde tatt feil av den og mobilen i farten da jeg løp ut døren. Men de ligner jo LITT, ikke sant? Bare så vanskelig å skifte kanal med mobiltelefonen...Puh, det var godt å få det ut.

Så en siste lille tilståelse: Det jeg EGENTLIG har lyst til er å forvandle denne gjengen til fargerike luer. Det er enda flere kolører under overflaten, jeg har nemlig sortert litt.Det var alt for i dag folkens. Hvem vet hvordan dette ender?
*fnis*

For ordens skyld: I tiden mellom at dette innlegget ble skrevet og publisert har jeg både fullført oppvasken, laget middag, hjulpet med lekser, fått unger i seng +++ Så jeg har nok et bittelite husmor-gen likevel. :o)Kortvarig lykke - opptil flere ganger

Vi har hatt over NITTI dager med snø i Bergen. Så da himmelens sluser endelig åpnet seg og sendte ned vannmengder på størrelse med Niagarafallet var jeg for en gangs skyld uforberedt. Hvor i all verden var Klumpens gummistøvler og regntøy???Helt underst på en knaggrekke som bugnet av pardresser, boblebukser og annet tykt vintertøy fant jeg det endelig. Gummistøvlene måtte tømmes for hybelkaniner, LEGO-klosser (de finnes OVERALT i huset, tror de vokser her) og en og annen halvdød edderkopp. Men så var vi klare for barneparken! Trodde jeg...Avkommet har jammen VOKST i vinter. Er det ikke om sommeren de skal skyte i været da? I alle fall, 113,5 cm nybakt fireåring passet absolutt ikke i regntøyet fra i fjor. Alt for kort på ermene, og med strikk under støvlene kunne han ikke bøye seg. Litt upraktisk. Hmmm....

Så tentes lyspæren. For hadde jeg ikke kjøpt nytt regntøy på salg i fjor høst? Hvor var nå det lagret da? *tenke tenke*

Bingo! Det var på loftet over soverommet! Da var det bare å rydde unna en stol med klær på, diverse klær på gulvet + noen poser med garn. Ned med loftsstigen og opp med meg. På veien registrerte jeg at beholderen med rottegift var tom. Uffda! Men det får vi bekymre oss over senere. Etter intens leting fant jeg mye rart og til slutt en pose med nytt regntøy i. Eureka! Men nei. Settet var i størrelse ett år. Det var nemlig det jeg kjøpte og ikke fant igjen da han var baby...

Vel-vel. På'n igjen. Og til slutt bar mine anstengelser frukt. En HEL POSE med for store klær som var lagt på loftet til modning. Jippi!Avkommet ble på nytt iført flere lag hjemmespøta ull, og så var det tid for regntøyet. Nedtur IGJEN. Det var størrelse 110, akkurat litt for lite. Men en etterhvert desperat mor stappet ungen inni og nedi. Heldigvis kunne de alt for korte bukseselene kneppes av.  Og med votter under fikk det gå at ermene var bittelitt i korteste laget.Nå skal jeg tømme resten av posen og se om noe annet fortsatt kan brukes. Faren er vel overhengende for at flere plagg har modnet for lenge og er for små uten å ha blitt brukt. Men først en stor kopp te. Det synes jeg at jeg fortjener. Og så får jeg stille meg i kø sammen med resten av Bergen bys foreldre og håpe på å få tak i nytt regntøy i passende størrelse. Sikkert til full pris. Jaja...

Ha en fortreffelig tirsdag!

Mer uvenngarn!Litt mer eksklusivt enn du er vant til å se hos meg kanskje? Vel, alt har en forklaring:

Jeg vant Hemmelig Uvenn-konkurransen!  http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=56195&highlight=vinner+HUV  Veldig gøy, både å være med og å vinne. Og siden dette jo strengt tatt ER uvenngarn har jeg tenkt å bruke det. Snart. Det skal ikke engang få komme i nærheten av rolleren der alpakkaen, Noro-garnet og andre for-fine-til-å-brukes-nøster ligger og drømmer om en plass i solen.

Fargene er kjempeflotte, men det ser jo ut som GARN. Spent på å få spesielt Wollmeisen på pinnene, kanskje den store aha-opplevelsen kommer da? Vi får se. Egentlig likte jeg best Tulliball-garnet jeg, det var akurat passe fluffy. Mulig det blir et nytt Citron-sjal. http://www.knitty.com/ISSUEwinter09/PATTcitron.phpKjøkkenvinduet er visst det beste stedet for tilnærmet riktig fargegjengivelse. Men jeg måtte tørke støv først, hehe. Det henger en urgammel panelovn rett under vinduet altså. Den er storprodusent av både støv og hybelkaniner. Men nå er den endelig avslått, det er jo VÅR i luften!  *lykkelig*

Apropos støv så har jeg endelig funnet den PERFEKTE interiørbloggen: http://sjuskelines.blogspot.com/
Ta turen innom og få deg en god latter. Og kanskje litt bedre samvittighet. For de fleste av oss kan nok kjenne oss bittelitt igjen...

Og så må jeg bare si tusen takk til Kaos som både arrangerte Uvenn-alongen og som stod for premien.  Helt supert begge deler!  :o)

Bamsen som ble singel eller hvorfor Mimouna ikke syr

Klarte ikke helt å velge tema for dagens innlegg så da ble det jatakk begge deler. *fnis*

- "Mamma, strikk en sånn til meg!" krevde lille herr leseoverskulderenpåRavelry. http://www.ravelry.com/patterns/library/bear-christmas-tree-decorations

Bamsene var supersøte og dessuten perfekte til alle smårestene mine. Så da var det enkelt å være snill mamma. Jeg fant fram "skattekisten" og plukket ut garn til en hel bamsearmè.- "Jeg vil ha en GUTTEbamse! Er DET DER en GUTTEbamse?"

- "Jada, ser du ikke at han har blå kj... genser?"

Fornøyd (og heldigvis lettlurt) fireåring dro med seg bamse for å treffe nye venner.Noe tvilsomt selskap for en som er ny og lettpåvirkelig. Vi får håpe det går bra.

Men jeg har visst ikke skrevet noe om hvorfor bamse forblir singel. Det er i alle fall ikke på grunn av garnmangel. H*n var bare så utrolig kjeedelig å strikke og montere. En masete gutt som hang over meg gjorde det ikke bedre, men uansett ble det for mye småplukk. Jeg jukset som vanlig og strikket rundt på strømpepinner, men likevel... 

Og så var der forklaringen på hvorfor jeg ikke kan sy for tiden.Hele sybordet mitt er okkupert! Og denne gjengen tør jeg ikke engang prøve på å vise bort. Bare se blikket på de kaninene. *grøss* Den stripete i høyre hjørne er heller ikke helt å stole på. Han demonterer det meste på et blunk og hadde nok elsket fotpdalen. Bånn gass!

Tenker jeg heller finner fram raggegarnet og gjør min plikt i 52 pair plung-en jeg.   
 
Ha en fortsatt fin søndag!


Hva ER det med grønne votter?

http://mimounashobby.sprayblogg.no/1228234669_den_grnne_votten.html#comment

Nok et par grønne votter har fått en kort karriære. Den ene forsvant i barneparken, og det ble lett høyt og lavt. Men borte var den og borte ble den.På leit etter garn til grønne-Totoro fant jeg jammen flere nøster i samme nyanse. Så da fikk den enslige votten en ny partner. Litt ulike i farge og størrelse siden den første er brukt og tovet i snø og søle, men det jevner seg vel raskt ut. Så får vi se om vi plutselig har 3 votter når snøen smelter. Hvis ikke en sau på avveier har spist denne også da.Siden det endelig har begynt å regne tror jeg at jeg får begynne på gullfiskvottene mine. *fnis* De har stått på vent lenge. http://www.ravelry.com/patterns/library/goldfish-mittens


Totoro-to

Eller Totoro II om du vil.  :o)Jada, han ER grønn. Mottakeren ønsket seg den fargen og var visst ikke åpen for diskusjon. Så da så.

Jeg har gjort noen små justeringer fra forrige gang og har skrever ned det jeg gjorde underveist. Er mer fornøyd med denne utgaven, ullgarn er definitivt bedre å strikke med. Det er mer føyelig og resultatet blir jevnere og penere.

Hvis du vil strikke deg en Totoro etter mitt mønster er det bare hyggelig. Hvis du vil gi bort noen er det også helt greit, men jeg vil IKKE at du masseproduserer og selger dem på messer ol. Er vi enige da?  ;o)

Hvis du finner feil eller uklarheter i mønsteret så gi en lyd.Her kommer en slags oppskrift:

Strømpepinner # 5.5. Du kan gjerne bruke tynnere eller tykkere garn og pinner, men Totoro må strikkes fast for å holde fasongen. Det er ikke pent hvis fyllet synes gjennom maskene heller. Du trenger også et plastlokk ca 10 cm i diameter og masse fyllvatt. Jeg slaktet en stolpute igjen. *fnis*

Jeg strikker 2 vridd rett sammen som SSK, dvs ta en og en maske løst vridd av pinnen og sett dem tilbake igjen slik. Strikk dem så sammen gjennom BAKRE maskeledd. Du kan også ta en maske løs av, strikke den neste og trekke den løse masken over.Denne Tototoen er strikket i dobbel Mor Aase og ble litt mindre enn den blå. Han måler ca 22  cm i høyden. Hvor tykk han blir kommer an på hvor mye du fyller ham. Jeg brukte drøyt et nøste grønt garn, en rest hvitt  til mage og øyne og svart til fjeset. To sorte perler til pupiller. Vil du ha ham like stor som den i forrige innlegg kan du prøve med tredobbelt garn og pinne # 6.5 ellet 7.

Kropp:
Legg opp og strikk som i lue-mønsteret mitt til du har 56 masker. Her finner du det: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1265313819_p_oppfordring.html#comment
Strikk så 12 omganger rett opp. Nå starter fellingene.
Første felleomgang: *5 rette, 2 rette vridd sammen* ut omgangen. Strikk 4 omganger rett.
Andre felleomgang: *4 rette, 2 rette vridd sammen* ut omgangen. Strikk 7 omganger rett.
Tredje felleomgang: *3 rette, 2 rette vridd sammen* ut omgangen. Strikk 3 omganger rett.
Fjerde felleomgang: *2 rette, 2 rette vridd sammen* ut omgangen. Strikk 3 omganger rett.
Femte felleomgang: *1 rett, 2 rette vridd sammen* ut omgangen. Strikk 1 omgang rett.

Du må huske å putte plastlokket nedi før åpningen blir for trang. Det er lurt å fylle ham etterhvert også. Prøv å forme ham slik at han blir rund og fin.

Ører:
Strikk de neste 6 maskene. Sett resten av maskene på en tråd eller på en ledig rundpinne. Det skal strikkes rundt på 3 pinner. *1 rett, kast* ut omgangen. Strikk 6 omganger. (Kastene strikkes vridd.)

Felling: *1 rett, 2 vridd rett sammen, 2 rett sammen, 1 rett* to ganger. Strikk en omgang.
*2 vridd rett sammen, 2 rett sammen* to ganger. Klipp av tråden, trekk den gjennom de 4 maskene som gjenstår og fest godt. Strikk neste øre på samme måte. Det skal være 4 masker mellom ørene, to på hver side. Disse maskes sammen til slutt, så la trådenden være lang nok til dette. Du må nok sy et par sting hist og pist også for å unngå hull.  Putt litt fyll i ørene og sjekk om det trengs ekstra justeringer andre steder før du masker sammen.  

Mage:
Strikk som lueoppskriften, men med enkelt garn på pinne # 3. Start med 8 masker for å unngå "navlebrokk". Vil du ha det ekstra flatt og fint bruker du midlertidig opplegg som beskrives litt nede på siden her: http://docs.google.com/View?docid=dctqn9j6_58db4dqj Jeg økte til jeg hadde 80 masker og felte løst av. Snurp sammen hullet i midten og sy magen fast på kroppen.

Pynten er sydd på med enkle kjedesting etter at magen er montert.

Armer:
Legg opp 12 masker og strikk 10 omganger. Felling: Strikk 2 masker sammen ut omgangen, klipp av tråden og trekk den gjennom de siste 6 maskene.

Hale:
Legg opp 8 masker, strikk første omgang slik: *1 r, kast* (= 16 masker) Strikk 8 omganger. Fell av slik: *1 rett, 2 rett vridd sammen, 2 rett, 2 rett sammen, 1 rett* 2 ganger.  Neste omg: *1 rett, 2 rett vridd sammen, 2 rett sammen, 1 rett* 2 ganger. Siste omgang: *2 vridd rett sammen, 2 rett sammen* 2 ganger. Klipp av tråden, trekk gjenom de siste 4 maskene og fest godt.

Ansikt:
Øyne: Lag en løkke rundt fingeren og hekle 1 lm, 12 fm i løkken. Fest med en lm. Stram stråden slik at løkken snurpes sammen. Sy fast med litt mellomrom.

Brodèr nese og munn med plattsøm og værhår med 3 lange sting slik som på bildet. Munnen er bare en liten prikk.Totoro-to fikk ikke bli ordentlig kjent med oss før han flyttet videre. Så kanskje det kommer flere. Sånne skapninger har det med å formere seg så snart de kommer i hus, hehe. Og kanskje får vi se andre slektninger poppe opp rundt omkring hvis noen prøver oppskriften? Det hadde vært kjekt. To gode naboer.  :o)

Klar til forsendelse!

Da er luene mine til St. Olavs Hospital klare til å dra. De er skylt opp i Milo og har fått på seg lapper med "innholdsdeklarasjon" og vaskeanvisning. En tur på vekten ble det også.

Her kommer link til innsamlingen nok en gang:
http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=48176  Er du ikke medlem på HobbyBoden så gi en lyd hvis du vil bidra. Da kan jeg formidle kontakt.  :o)Ca 850 gram. Et par av bomullsluene er fortsatt litt fuktige, så de endte tilbake på tørkestativet. Skal se om jeg får sendt haugen min i morgen.Et par nye luer ble det også, tilsammen har jeg strikket  18 stykker. Det er en liten konkuranse om hvem som lager flest, og denne gangen blir jeg GLAD hvis noen andre vinner. Det er flere som har strikket veldig mange. Men vil du sende en lue eller to er kjempefint det også. Det kommer inn mange ulike luer i forskjellige farger, modeller og størrelser. Så da burde det finnes noe til de fleste hoder. Ser det fortsatt er mest dameluer, det ble visst overvekt av slike i min bunke også. Så hvis du vil strikke herre/guttelue(r) så er det fortsatt litt tid igjen.

Du kan se alle bidragene her etterhvert som de kommer fram til Trondheim: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=55785

Ha en fin tirsdag!  :o)

Min nye nabo

heter Totoro.  :o)

Han er strikket av et nøste Cotton Big Sport fra Idena. Garnet er fra opphørssalget på Garnhuset (snufs) og har bodd på loftet i lengre tid. For hva strikker man av 80 meter supertykk bomull/akryl-blanding?

Jeg prøvde først å finne et OK mønster på Ravelry men likte ikke noen av dem. Så prøvde jeg å strikke ham etter monsterkanin-mønsteret med hjelp fra Kiweke.  Det ble alt for stort. Til slutt laget jeg min egen versjon basert på luemønsteret(!) mitt. Det ble bra.
 
(Siden flere har spurt etter monsterkaninmønsteret legger jeg ut linken her: Men OBS! Kaninene tar fort kontroll i heimen, så vær forsiktig!!!  http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=39442&highlight=monsterkanin )Min store lille nabo er strikket med strømpepinner # 5.5. Det gikk jo kjapt da, men han ble nokså grov i teksturen. Det gjorde at det var vanskelig å brodere alle smådetaljer pent. Ikke 100% fornøyd.Øynene er heklet og sydd på med perler i midten. Det hvite feltet på magen er også strikket separat i tynnere garn.Etter å ha tatt en haug med bilder oppdaget jeg at jeg hadde glemt noe. Men nå skal alt være på plass.  :o)Her har han erobret utkikksposten i kjøkkenvinduet. Kiweke er ikke spesielt fornøyd med akkurat det. Hun hadde nok helt andre planer. Vel, sånn kan det gå.Totoro har flyttet inn til frk. tenåring. Og hun har lovet vekk en maken til venninnen sin, så da får jeg vel strikke en til da. Skal prøve å notere ned en slags oppskrift, legger den ut her hvis det blir forståelig. Nå må jeg telle masker og fellinger på den første, men det tror jeg skal gå greit.

Ha en fin søndag!

En ny favoritt

Minner på innsamlingen av luer til kreftavdelingen på St. Olavs Hospital:
http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=48176 Fristen er i slutten av mars, så det er fortsatt tid til å strikke en lue eller to.  :o)

Jeg falt helt for dette mønsteret: http://www.amandaruzin.com/2010/02/gehry-pattern-available-for-download/ Gratismønster, og du trenger for en gangs skyld ikke å være Ravelry-medlem for å laste det ned. Det er superenkelt å strikke, en lue tar et par timer. Og jeg synes det blir veldig fint. Har du ikke strikket fletter før er dette et supert første prosjekt. MYE enklere enn det ser ut til!Jeg startet relativt sent mandag kveld og fikk ferdig en og en halv lue. Siste halvdelen ble strikket før Klumpen gikk i barneparken i dag. Rimelig kjapp med andre ord.Første lue ut er i tredobbel lyseturkis Mam'sell Effekt. (akryl og viscose) Den passer perfekt til Klumpen, så det er nok en barnestørrelse. Den gule er strikket i to tråder tynt mykt bomullsgarn av ukjent merke + en tråd Babyull.  Jeg strikket begge luene på pinne # 6,5. På bråtet har jeg vridd de rette maskene. Nå strikker jeg stramt, så jeg må nok gå opp minst en pinnestørrelse for å få en voksenlue av dette her. Luen skal være litt vid, det blir ikke pent hvis flettene blir dradd ut i bredden.Begge luene er strikket av "arvegarn". Det var ørten smånøster, så jeg hadde litt av en festejobb etterpå. Men det greie med å strikke med flere tynne tråder istedenfor èn tykk er at det blir mye enklere å feste pent og usynlig. For jeg skjøtet bare en tråd om gangen.

Da gjenstår det bare å skylle dem opp før de er klare til å pakkes ned. Skal se over haugen min og få sendt den snart tenker jeg. Tror det kommer MANGE luer til slutt, blir spennende å se alle på ett brett.  :o)

I siget
Det er lov å ombestemme seg, ikke sant?  

Jeg har lenge hamstret flerfarget tynt strømpegarn. Syntes det var for fint til å strikke strømper av, så det ble liggende i påvente av Det Rette prosjektet å bruke det til. Og der ble det liggende. For jeg orker ikke å strikke store plagg på tynne pinner, og dessuten har jeg ikke så mye av hver sort. Pulsvarmere og små skjerf har jeg i hauger og lass, de fleste ligger pent innerst og nederst i skap og skuffer.

Så nå strikker jeg faktisk strømper. For de blir jo brukt. Jeg har gått med hjemmestrikkete tynne sokker hele vinteren, og det er tusen ganger bedre enn ferdigkjøpte. Med enkel vrangbordstrikk, som i grunnen er det som blir penest når garnet har så mye mønster i seg selv, går det kjapt på autopilot foran TV-en. Kanskje tilfeldig, men jeg har vært mindre forkjølet i år enn jeg pleier, til tross for en lang og kald vinter. Varme føtter har nok litt å si vil jeg tro. For jeg lurer meg fortsatt unna tranen, æsj!Jeg fikk to nøster Fagstrikk fra Rauma fra Mirrevirre. Det ene nøstet var rekket opp igjen, men det kjentes ut som om alt garnet var der. Så da satset jeg på at det holdt til et par sokker i min størrelse. Tror jammen jeg skal fylle opp sokkeskuffen min med resten av 52 pair plunge iii-sokkene. For mens kjøpe-ullsokkene mine blir rappet vil verken far i huset eller tenåringen ha fargerik hjemmestrikk. Så de får jeg beholde, hehe.Tadaaa, ferdige! Og jeg har fortsatt et lite nøste igjen. Nok en grunn til å lete videre etter den perfekte tå-opp-oppskriften. Veldig greit å strikke til alt er brukt opp.

Det blir ikke BARE sokker på bloggen framover altså, jeg må ha litt variasjon. Neste innlegg tror jeg blir noe helt annet. :o)

Piratsokker og Badegakk-votter
Jeg har endelig kommet i gang med sokkestrikkingen igjen. Her er mitt 35. par i 52 pair plunge iii.Fargene er fine, men øynene mine går i kryss når jeg strikker med dette garnet. Totalt bortkastet vaffelmønster, neste par blir i vanlig ribbestrikk. Har brukt pinner # 3 og ca 1 1/2 nøste. Egentlig er ikke Labbetuss så billig med tanke på at det trengs to 100-gramsnøster til et sokkepar i voksenstørrelse. Synes at tykkere pinner enn # 3 blir veldig slimsete og slites fort.

Klumpen mente at sokkene trengte litt piratpynt.  :o)

Og så har jeg endelig fått nye votter. Disse passer til dunjakken min, selv om begge deler fikk helt feile farger på bildet.
Mønsteret hetet Wilhelmina og er laget av Frk. Badegakk. Jeg strikket tupp og hele tomler selv om det egentlig er pulsvarmere. http://frkbadegakk.blogspot.com/2009/04/wilhelmina-pattern.htmlHer ble visst fargen riktigere. Pinner # 3,5 og flerfarget Safirgarn.

Savner uvennalongen jeg, kjenner at jeg blir mer kreativ av litt motstand. Får lete opp noen poser med rare rester fra loftet tenker jeg.  ;o)

Ha en fin søndag!  :o)

Det foreskjer Sachen & Dinge

Jeg har litt bloggtørke for tiden. Strikker faktisk ikke så mye som jeg pleier heller. Vårfornemmelser kanskje? For jeg har begynt å VASKE og rydde i huset. Solstrålene avslører ubarmhjertig støv og flekkete vinduer.

Velvel, fra imorgen skal det etter sigende regne i en hel uke. Da faller jeg nok tilbake i kjent mønster er jeg redd.

Men noen andre har tatt opp strikkepinnene. Da jeg kikket inn i stuen møtte dette synet meg:Kusinene har slått seg sammen med Bolla. Litt urovekkende, spesielt siden det virker som Kiweke leder an. Stoler absolutt ikke på den kaninen!

Denne snodig utseende saken fant jeg også:Det kan visst lønne seg å følge med framover. Vet ikke om jeg liker dette her...

hits