Min tur i dag!

Ny pakke i posten, og en misfornøyd gutt måtte konstatere at den inneholdt garn og en bok, ikke LEGO. ALT kan jo ikke være til ham da!  *fnis*

 

 

 

Pakken vant jeg inne hos Jorunn: http://jorunnshobby.blogspot.com/  Hun gav bort flere pakker med garn og bøker, og denne var altså jeg så heldig å få. Tusen takk!  :o)

 

Bloggen hennes er vel verd et besøk. Hun lager kjempemasse fint i ulike teknikker og bruker mye restegarn og gjenbruksmaterialer. Inspirerende!

 

 

 

 

Må studere boken nærmere, kanskje jeg finner noen gode ideer? I alle fall får jeg veldig behov for å både vaske (hjelp!) rydde og pusse opp hver gang våren kommer. De første skarpe solstrålende setter ubarmhjertige spotlights på hver eneste lille støvkorn, fingeratrykk og fettflekk rundt omkring. Huff og huff!

 

Garnet er en tykk ull/akryl-mix, 30 meter på 50 gram. Fin lillafarge, mye varmere enn på bildene. Får tenke litt på hva det skal få lov til å bli.  :o)

 

Da er det jammen tirsdag alt. En snørrete Klump er hjemme fra barnehagen, så da kom liksom aldri uken helt i gang. Heldigvis er Spiderman en god avlaster, hihi. Han er nok morsommere å leke med enn en det jeg er.

 

Ha en fin dag!

 

 


God karma

To LEGO-innlegg på rad i en strikkeblogg er vel litt uvanlig. Men dette var jo bare helt utrolig da!

 

Klumpen fikk en Ninjago-figur for noen uker siden, og i pakken var det en liten konkurransefolder. Jeg pleier ikke å sende inn slikt, men denne gangen gjorde jeg det nå likevel.

 

I går kom det en hentelapp på posten. Siden det stod LEGO på den trodde jeg først at det var Spiderman, men han kom alene i en liten konvolutt. (De som leste forrige innlegg vet jo at han alt er trygt etablert i huset under sofaen.) I dag svippet vi innom postkontoret og fikk med oss en DIGER pakke.

 

  

Gjett hvem som er verdens lykkeligste 5-åring akkurat nå?

 

  

Mammaen sukker litt ved tanken på hvor trangt det blir under sofaen. Men aldri så galt, da må jo hybalkaninene flytte ut. Og ute på åpent gulv skal jeg nok få has på dem, hehe.

 

  

DA er det tid for strikking igjen. 

 

 

God helg!


Superhelter rydder ikke

De som har fulgt med her en stund har kanskje fått med seg at Klumpen er omtrent like glad i LEGO-klosser som jeg er i garnnøster. Og vi har nesten like mye...  *kremt*

 

Under sofaen vår er det en by. Husene blir stadig bygget om, både eksteriør og interiør endrer seg i takt med beboernes ulike behov.

 

 

 

 

Her har vi superhelt-huset.

 

 
Spiderman flyttet inn i går. Han kom alene med fly helt fra USA. Sånn går det nemlig når man lover bort ting som egentlig ikke finnes. Spiderman-LEGOEN gikk ut av produksjon i 2003 eller så, og figurene har blitt samlerobjekter for voksne. Priser deretter. Heldigvis fikk jeg god hjelp, netthandling fra utlandet er litt skummelt. Og det skal det få lov til å fortsette med å være. For ellers kan nok veien til "gode" garnkupp bli farlig kort...  *selvinnsikt*

 

 

 

 

Gutta Boys har garasje, verksted, stue, kjøkken, gang og loftsstue med TV. Og de ville IKKE rydde før jeg tok bilder til hjemme-hos-reportasjen. Autentisk skal det være! (Selv om jeg blåste bort en anseelig mengde hybelkaniner for å ivareta min egen ære som husmor.)

 

Blomster og rosa stoler myker opp interiøret litt.  ;o)

 

 

 

 

Han i bakgrunnen så ikke helt god ut, håper det ikke blir husbråk. Det var visst noe om hvem sin tur det var til å ta oppvasken...

 

Men det får i så fall Klumpen ta seg av. Hvis ikke nyinnflytteren fikser det selv da. Han heter jo tross alt Spiderman.

 

 

Ha en herlig lørdag!

 

 


Nesten glemte kunster

Jeg har strikket sokker! Helt streite raggsokker med 2 rette, 2 vrange i herrestørrelse. Det tok bare sånn ca et par måneder...

 

  

Ifølge prosjektsiden min på Ravelry strikket jeg forrige par i begynnelsen av mai 2010. Nesten et år siden med andre ord. Måtte jo stoppe opp og TENKE da jeg kom til hælen, et under at sokkene ikke fikk tommelkile istedenfor. *fnis*

 

I kassene mine på loftet har jeg fryktelig mange luer, en god del sjal, en passe mengde pulsvarmere + litt annet småplukk. Sokker har jeg derimot lite av. Til tross for at jeg strikket 52 par på et år er lageret skrapet, med unntak av noen par i heller ukurante størrelser. Og både gemalen og mamma har vært på forgjeves jakt etter nytt fottøy. Så jeg bør defintitivt komme meg i sokkestrikkemodus igjen. Hmmm...

 

  

Nå har jeg begynt på neste sokkepar, men jeg kom visst i skade for å starte på et nytt par Elf Clobber samtidig. Vi får se hvordan dette utvikler seg.

 

 

I dag våknet vi til SNØ igjen! Heldigvis smeltet den fort, og nå skinner solen her. Da blir det nok en

 

FIN FREDAG!

 


Vårblomster!

Jeg, mamma & Klumpen var ute på "befaring" i hagen i går. Bybanefolkene graver nemlig overalt, inkludert hos oss. Nå holder de på å sette opp ny stolpe til strømledningene midt mellom bærbuskene våre, sukk.

 

Det som var litt koselig var å se alle vårtegnene. Bittesmå grønne spirer overalt, og snøklokkene stod tett i tett i skråningen under plommetrærne. Så lenge det varte i alle fall.

 

-"Se de fine snøklokkene!" utbrøt jeg begeistret. Selvsagt med det resultat at Klumpen kom løpende for å se hva jeg hadde funnet og trampet alle blomstene paddeflate på veien. Jaja...

 

 

Vårblomster kan være så mangt. De kan jo strikkes også. Eller hekles. Eller begge deler.

 

 

 

 

Dagens Elf Clobber. Mulig disse utkonkurrerer diamantene for en stund, hihi!

 

Her har jeg brukt et nøste varmgult Østlandsgarn og strømpepinner # 4. Jeg la opp 40 masker og strikket 30 omganger ribb. Deretter heklet jeg etter oppskriften, men det ble en ekstra luftmaskebue. Helt perfekt størrelse! 

 

 


 

 

Aner ikke hva det hvite pusegarnet er, men det passet uansett fint til det gule synes jeg.

 

  

Bakgrunnen er tegnet med pastellkritt på gråpapir. Det hender innimellom at fruen håndterer andre ting enn strikkepinner. ;o)

 

 

Våren er på vei, nyt dagen!


Den som ikke gir seg...

Jeg kjøpte to nøster JADE sist jeg var innom SparKjøp. Siden flere har spurt om hvilket garn det er så ser det altså slik ut:

 

 

100 meter/50 gram, 70% ull og 30% alpakka. Pinne # 4 og 25 kroner for nøstet.

 

Garnet har veldig fine, duse farger. Men jeg må vel innrømme at jeg ble litt skuffet over det. Det kjennes ut som om de har puttet litt billig-alpakka inn i Safir-garnet. Det minner faktisk om Safir, bare litt løsere spunnet. Og så stikker det ut massevis av heller grove alpakkahår alle veier.

 

 

 

Første nøstet ble jammen til diamanter det også. Jeg fant ikke noe pusegarn som matchet brunfargen.

 

 

 

Men SÅ var det endelig full klaff!

 

Ved hjelp av ordliste og you-tube klarte jeg tilslutt å hekle dem helt etter oppskriften.  Skikkelig god følelse, det et så gøy å knekke nye koder og plutselig mestre noe man egenlig ikke trodde at man kunne. Disse ble da slett ikke så verst synes jeg. *fornøyd* "Puff stitchene" var slitsomme, det var vanskelig å trekke heklenålen gjennom alle 7 løkkene på en gang. Jeg satte meg stadig fast og måtte lirke løs kroken for å prøve på nytt igjen. Men øvelse gjør forhåpentligvis mester.

 

Men så er jeg jo som jeg er da, jeg bare MÅ tilpasse litt. Så neste par skal få lengre bråt + en ekstra bue på heklekanten. Maj sine har 6 buer, mine (og de i oppskriften) har 5.

 

Tror jeg skal prøve med tynnere pinner på bråtet og legge opp 40 masker. Da skulle det stemme med 6 luftmaskebuer. Trur eg. Det må jo testes ut først da. Super måte å bruke opp alle de små restenøstene mine med pusegarn, jeg har funnet mange fine farger som passer sammen.

 

 Gråværsbilder i vindusposten, fargene er varmere og litt duse.

 

 

Da håper jeg at DU får en fin dag i dag!  :o)

 

 


Pladask!

Der datt jeg! Se så FIIIINE!  http://www.ravelry.com/projects/Maj/elf-clobber

 

Disse er ikke mine altså. Men jeg vil også ha!

 

  

 

Mønsteret er gratis og finnes her: http://schnuddel44.blogspot.com/2010/09/elf-clobber.html

 

I denne tråden på HobbyBoden har Maj forklart hvordan hun heklet blonden. http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=69030&highlight=elf+clobber (Du må være medlem for å se den.) Og jeg har googlet "puff stitch" og funnet en grei video: http://www.youtube.com/watch?v=u0pHAP5R4PY Da burde vel dette gå som en drøm?

 

 

Jada. Her kommer mine: 

 

Hva sa du, ligner de ikke? Det var rart.

 

OK da. De endte opp som et nytt par med diamanter. Jeg har kjøpt inn JADE til disse pulsvarmerne. (70% ull, 30% alpakka) Men så  tenkte jeg at det sikkert var lurt å lage et prøvepar i restegarn. Det ble ikke fint. Dette er nok et mønster som bør strikkes/hekles ensfarget. Dessuten ble det plutselig FJORTEN tråder å trekke heklenålen gjennom samtidig siden garnet mitt var dobbelt. Bortimot umulig.

 

Heldigvis var det bare å rekke opp igjen heklekanten, strikke noen ekstra omganger på bråtet og vips! var jeg på trygg grunn igjen.  Det er samme maskeantall som på den minste størrelsen av diamantene. Tror til og med jeg vet hvem som skal få disse.  :o)

 

 

Gir jeg meg? NIX!!! Jeg SKAL få det til! Så det blir nok flere runder med disse. Mens dere venter kan dere jo beundre Maj sine, hun har flere gode tips i bloggen sin også. Og så har hun laget masse annet fint! http://majstrikker.blogspot.com/

 

 

Her plaskregner det i dag. Egentlig greit, for den siste snøen blir vasket bort. Og da må det jo bli VÅR etterpå? Dessuten kan jeg parkere i sofaen meg god samvittighet. Og så er jeg på etterskudd med bloggrunden min, og det må jeg jo gjøre noe med.

 

 

Ha en super ny uke! 

 

 

 


Garnslanking, lue-SUS og dagens nedsig  

En liten statusrapport så langt i mars. Det har blitt massevis av luer og pulsvarmere!

 

 

 

 

Her ligger et utvalg av VM-luene på kjøkkenvekten.

 

Da er tallene som følger:

 

820 gram hittil i mars.

2790 gram hittil i år.

8090 gram siden oppstart.  (september 2010)

 

Jeg tok en tur på loftet etter flere luer, så nå er 18 stykker pakket og klare til forsendelse.  :o)

 

  

Her kan du lese mer om lueinnsamlingen: http://luesus.blogspot.com/

 

Og så var det dagens lille nedsig da. Jeg fant en hel skål full av disse:

 

  

Ulike yrker på alle. Jeg plukket med meg en murer og en stillasmontør. Kjekt å ha. 

 

Med tanke på hvordan det går med Adecco for tiden så passet det vel i grunnen greit at kaffen var gått ut på dato.

 

 

Her er bakken utenfor dekket av tung, våt snø som falt i natt. Og stuegulvet er dekket av hybelkaniner blandet med LEGO-klosser. Tro hva jeg skal bruke dagen til?

 

 

Strikke? Ja, det var et godt forslag! Snøen smelter nok av seg selv uten måking, og hybelkaninene isolerer huset så strømregningen blir lavere. Dessuten skal man ikke forstyrre naturens gang.

 

 

Ha en fin fredag! 

 

 


Honeycomb

Fint ord, ikke sant? Synes det er et fint mønster også.

 

  

 

Her har jeg tatt utgangspunkt i diamantpulsvarmerne, men siden mønsteret trekker seg veldig sammen økte jeg ut til 56 masker etter bråtet. Likevel var jeg sikker på at de var for små til mottakeren da de endelig var ferdige. Jeg fikk dem akkurat på meg, men de er trange. Og jeg har små hender.

 

48 masker på pinne # 3 til bråtet, og så byttet jeg til # 3.5 på mønsterdelen. Garnet er Jaeger Pure Botany, jeg har brukt det trippelt. Rimelig tynt garn med andre ord! Men det var veldig mykt og fint å jobbe med.

 

 

 

 

Jeg var litt lei meg for at disse ble for trange. Men så var de visst ikke det likevel. De fungerte perfekt som "støttebandasjer" siden mottakeren har vonde hender. Så da var det nok meningen at hun skulle ha dem likevel.  :o)

 

 

Nå er det klart for nye utfordringer med garn og pinner! Jeg er faktisk alt i gang, hihi!

 

 

 God onsdag!  :o)


Finn feilen! 

Ja, jeg VET at det står 2010 på knappen. Men nei, det er ikke den feilen du skal lete etter. Prøv igjen!

 

 

 

 

Give a Hoot er et av marsmønsterne i Lille Rosins Hobbykalender 2011.


http://www.kelbournewoolens.com/giveahoot.html

 

Mine er strikket på pinne # 3,5 og 4 i Mor Aase Raggegarn. Akkurat passe til Klumpen. De bør holde ut sesongen. *lei av ihjeltovete ullvotter*

 

 

 

 

Fant du ut hva feilen var?

 

Her ble det sammenstimling rundt ulykkesstedet, et velkjent fenomen. Kiweke stod selvsagt framst i rekken, og som vanlig hadde hun noen oppmuntrende ord på lager.

 

 

Grått er en tilgivende farge, det sluker det meste av både feil og mønster. Og siden disse vottene egentlig skulle være med Klumpen på skitur i dag var jeg et øyeblikk fristet til å la den stakkars uglen forbli litt vanskapt. For selvsagt oppdaget jeg fadesen sent i gårkveld.

 

  

 MEN - er man perfeksjonist så er man perfeksjonist. Jeg hadde ergret meg hver gang jeg så dem. Så da ble det andre votter i barnehagesekken og opprekking i heimen.

 

  

 

Og her kommer beviset på at jeg ikke kan brodere, hehe. Attersting, kjedesting og franske knuter som ser ut som om Klumpen på 5 har sydd dem selv. Jaja. Hamaperler til øyne kompletterer jo det hele da.

 

  

Uansett, i morgen skal de i bruk. Og jeg skal strikke noe MYE kjekkere. Som innebærer noe annet jeg ikke kan. Men det kommer vi tilbake til.  ;o)

 

Ha en fortsatt god dag!

 

 

 


Variasjoner over et tema

Nye pulsvarmere! 

 

 

 

 

Grunnmønsteret er diamant-pulsvarmerne, men de har fått annen dekor. Her har jeg brodert en marihøne med maskesting på den ene og sydd på et strikket blad på den andre. Marihønen finner du her: http://www.errsieknits.com og bladet her: http://www.ravelry.com/patterns/library/just-a-leaf  Jeg brukte nøyaktig ett nøste Safir per par + noen smårester, strømpepinner # 3.5. Størrelse B og 30 omganger på vrangborden.

 

  

 

I dag ble det fotografering ute i snøen. Egentlig er snø super bakgrunn, fargene kommer så godt fram. Men jeg lengter likevel etter vår.

 

 

 

 

Biene fant jeg her: http://www.fortunecity.com/bally/cork/129/twbees.html Kronen er en bearbeidelse av et mønster jeg fant på nettet: http://storage.canalblog.com/39/37/172167/8289273.jpg

 

 

 

 

Her har jeg brukt favoritt-husrekken min.  :o)    (Den fra Reykjavik Hat)

Den rosa elefanten er intern.  ;o)

 

 

Disse parene er strikket over flere uker, parallelt med VM-luene. Så jeg SOVER om natten hvis noen skulle være bekymret, hihi! Kan ikke strikke HELE tiden. Bare nesten...

 

 

Ønsker deg en super dag! 

 

 

 


A girl's best friends

Det er jo diamanter, ikke sant?  Og diamanter av ULL er de aller beste!

 

 

 

 

De lilla er strikket av Safir. De grønne er strikket i Østlandsgarn. Begge merkene har samme løpelengde, men det var mange færre meter på nøstet med Østlandsgarn. Litt snodig, siden det jo er akkurat samme garn. (samme produset, ulikt magebelte) De grønne nøstene av begge merker har nøyaktig lik farge, så lik at det ser ut som om de kommer fra samme innfarging.

 

 


 

 

Resultatet ble at jeg fikk akurat nok garn til de lilla mens jeg måtte på jakt etter mer til de grønne. Litt irriterende, men pyttsann. Men jeg skal strikke et nytt par i Østlandsgarn for å sjekke om dette bare var tilfeldig eller om de faktisk er mer knipen på garnet. (Kjøkkenvekten min er ikke helt til å stole på når det gjelder små marginer.) 

 

 

 

 

Jeg fullførte den siste pulsvarmeren med Safir jeg. Og det er umulig å se noe skille, selv ikke utendørs i klart dagslys.

 

Denne gangen stod Shauleene for kvalitetskontrollen. Men hun var nok mest opptatt av å posere og å ta seg godt ut på bildet. Jaja...

  

Det har blitt noen dager med lite tid til strikking og nettsurfing, så i dag får jeg det travelt, hihi. Men det er kjekt å gjøre andre ting også.

 

 

Tror vi må ut i snøen også, for her laver det ned. Bedre å gå ut og ake enn å sitte inne og ergre seg over full vinter midt i mars.

 

 

Ha en god søndag!


Kvalitetssikring

 

Nummer 54!

 

  

 Ny grønn lue, denne gangen har jeg strikket Vivonne Bay Hat. http://www.ravelry.com/patterns/library/vivonne-bay-hat Jeg strikket den minste størrelsen på pinne # 5 med dobbelt tråd av Kina-garnet mitt.

 

 

 

 

For å sjekke kvaliteten på det vårgrønne hentet jeg inn en ekspert. For anledningen med lånt lue.

 

Godkjent under tvil, det hadde en anelse syntetisk pistasj-smak mente han. Jaja...

 

 

 

 

Dukkeba, inkognito for anledningen, hadde ikke så mye å si. Hun så vel heller litt mørkt på det hele. Og jeg ser at en avslørende trådende avdekker at jeg har sluntret unna med festingen. Huffda!

 

Nuvel. Da er alle chemo capsene jeg hadde på pinnene ferdige. Skal bare skylle dem opp, så er de klare til forsendelse.

 

I dag skal jeg strikke PULSVARMERE! Eller kanskje jeg heller skal måke snø, sukk.

 

 

Håper du også får en god dag!

 

 

 

 

 


En fornemmele av VÅR

Ja, ikke i luften da. Her er det sur vind og sludd. Men FARGENE på denne luen er jo vårlige likevel?

 

  

 

Vårgrønt gress, smeltende snø, blå himmel... Det er ikke lenge igjen å vente nå!

 

  

 

Jeg strikker fortsatt chemo caps. Veldig greit både å bruke opp garn og å strikke noe som skal ut av huset og ikke bare ende i en kasse på loftet. Jeg har rikelig til neste års messer uten å strikke en eneste ting er jeg redd. Dessuten er det morsomt å se hva det kan bli av alle smånøstene mine. Denne sammensetningen ble jeg glad av!

 

  

 

Lillebamse er så liten at han bare har ETT navn, hehe. men han vil gjerne være med likevel. Og det blå er IKKE en kjole hvis noen skulle tro det. Lillebamse er nemlig en GUTT. For det har Klumpen bestemt!

 

Luen fungerer utmerket som saccosekk bare man er liten nok.  :o)

 

  

Jeg fortsetter bare jeg. Luer er det kjekkeste jeg vet, og det kan jo bli morsomt å se hvor mange det blir fram til 26. oktober. Dette her er nummer 53. 

 

 

Da er det jammen onsdag og midt i uken igjen. Takk for mange koselige kommentarer på det jeg lager, det er DERE som gjør at det er kjekt å blogge!

 

 

Ha en herlig dag!

 


I MÅL!!!

     Da er jeg i mål med VM-alongen. *hipp hurra*

 

 

 

 

Og med Luegalskapen også.  To ting på en gang jo!

 

 

 52 luer er fullført siden 26. oktober i fjor. http://hobbyforum.no/tavle/index.php?topic=22321.0

 

 

 

 

Denne luen styrte jeg mye med. Jeg har vel rekket opp igjen like mye som jeg har strikket. Ikke så gøy når man har 120 masker på pinne # 3. Men den ble da ferdig til slutt.

 

Fortsatt ikke helt sikker på om fargesammensetningen er "sprek" eller litt for voldsom. I følge Gullklumpen passer den til en med rødt hår. Kanskje det. Hmmm...

 

(Fargene er varmere enn de ser ut til her. )

 

 

 

 

Lille Fnugg/GARNNØSTE har fått kritikk for å stikke seg for mye fram. Så nå har de mer erfarne tatt over. Nykommeren får opplæring i etikette hos Dyva mens Lille Snømann/Snømannen Kalle tar over dagens foto-oppdrag.

 

Jeg har fortsatt to halvferdige luer på pinnene. Dessuten kjenner jeg litt på følelsen fra fjorårets sokkealong; tenk om jeg har telt FEIL! Så det blir nok noen luer til for sikkerhets skyld, hehe.

 

Ha en fin tirsdag!


Luer på tur! Og noen som har stoppet litt opp.

 

 

Da er duskeluene endelig på skjermen!  http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/717732/ 

 

Oppdrag Sognefjorden startet i går på NRK. Luen som er med her en nok "førsteutgaven", den jeg fikk låne for å kopiere mønsteret. Artig å se den i bruk.  :o)  "Mine" luer har visst funnet seg noen hoder de også: http://madsb.net/tn/oransje-no

 

  

 

Mamma har IKKE vært på båttur altså, hun er fotografert trygt hjemme på kjøkkenet.

 

 

 

 

Ellers har jeg EN lue igjen før jeg er ferdig med luegalskapen. Og da begynte det plutselig å streke. Nå har jeg to halvferdige luer liggende her, og jeg er ikke helt sikker på om jeg liker noen av dem. Så kanskje jeg heller finner nytt garn og starter på en tredje.

 

 

        Så var det VM-alongen da.

 

Vi fortsetter en uke til vi, helt til skiskytterne også er ferdige. Så da rekker jeg nok flere luer. Bare jeg blir enig med meg selv om hvordan de skal være. Garn har jeg i alle fall nok av, hihi!

 

Ha en fin mandag og en god ny uke! Sååå trøtt!

         Helt i rute!  :o)

 

 
 

Dagens lue ble faktisk ferdig sent i gårkveld. Men å ta bilde av den viste seg å ikke bli så lett. Og denne gangen kan jeg ikke skylde på kameraet.

 

 

GARNNØSTE var ikke å se noe sted, men Snømus hadde lagt seg til å sove inni luen. Og han var IKKE innstilt på å flytte seg nei!

 

 


 

 

Omsider fikk jeg stablet ham på beina, men øyelokkene var så tuuuuunge...

 

 

 

Zzzzzzz....

 

Dagens faktaboks: Siste rest av rosa akrylgarn, dobbelt på pinne # 5. Det skulle egentlig bli en barnelue, men den passer til meg.

 

 

Og så har Guri med Hjerte Go'H Design giwe away i bloggen sin: http://hjertego.blogspot.com/2011/03/give-away-hos-meg.html#comments

 

 

 

 

Jeg var heldig og fikk en veldig fin premie forrige gang. Kanskje DU er heldig denne gangen?

 

 

Uansett, ha en super lørdag!  

Fredag igjen

         Ny dag og ny lue.

 

 

Jeg har gjort som skikøperne og tatt meg en hviledag. Det ble lite strikking i går, greit å gjøre litt annet innimellom også.

 

  

Akkurat denne var det litt rart å strikke. Barnelue i rosa og hvitt med pusekatt på - til kreftavdelingen. Men de trenger jo luer i alle størrelser. Sånn er det bare.

 

Pusekatten er gjenbruk. Den satt opprinnelig på en sparkebukse, men etter en runde i vaskemaskinen fant jeg den løs inne i trommelen. Og sparkebuksen hadde en fin pusekattformet limflekk som ikke gikk av, sukk. Gjett hvorfor jeg alltid SYR på strykemerker?

 

Uansett, tanken var jo å sy merket på igjen. Men nå er sparkebuksen borte og babyen min går i 10. klasse. Så da var det vel på tide at pus fikk et nytt sted å bo.

 

(Jada, jeg ER en samler. Men ting kommer jo til nytte før eller senere.)

 

  

 

Flere har spurt etter oppskrift på Lille Fnugg/GARNNØSTE. Jeg strikket bare i vei uten å notere, men nå har June lagt ut mønster på sin variant. Det finner du på bloggen hennes her:
http://junes.sprayblogg.no/1299096446_min_litt_rare_oppskri.html#comment 

 

Tusen takk June! 

 


Dagens lue og et lite "skuddårsprosjekt" ;o)

         Her går det unna!   *blid og fornøyd*

 

 

Lille luring poserer stolt med en lue han ikke har strikket en maske på. Men to nye restenøster er borte-vekk, så da er jeg fornøyd likevel jeg.

 

 

Og så var det "skuddårsårosjektet" mitt da. Siden jeg egentlig ikke hadde tid til dette sjalet så var det veldig greit at de innførte 29.-31. februar inne på www.uformelt.net . Jeg ble ferdig den 30. jeg, hehe. Sjalet er forresten med i tilbehørsalongen på samme forum.

 

 

 

http://www.ravelry.com/patterns/library/somnium

 

 

Et veldig morsomt sjal å strikke, for det har en temmelig uvanlig form. Det var spennende helt til siste dusken var på plass, for jeg var slett ikke sikker på hva jeg egentlig hadde laget.

 

 

 

Svart er jo håpløst å fotografere, grrr. Jeg synes dette ble mye finere på ordentlig enn på bilde.

 

Jeg brukte Sisik fra Dale, et garn som egentlig var alt for tynt. Synes det fungerte bra likevel, selv om sjalet ble en del mindre enn det i oppskriften. Akkurat passe til å surre rundt halsen. Jeg klippet duske-trådene i to slik at de ble halvparten så lange og dobbelt så tykke. Og så fant jeg fram garn i farger som matchet "dottene" i Sisik'en. Da ble det litt mer liv i sjalet.

 

 

 

Sjalet kan brukes som hette også! Det får en slags fordypning midt bak der den ene dusken henger. Litt liten til meg, denne ble mer i Dukkeba-størrelse.

 

Jeg synes sjalet fungerer flott som halsskjerf, men det falt ikke så pent som trekantsjal pga "bulken" og dusken midt bak. Det så nokså snodig ut faktisk. Prøvde å dandere det som på bildene i oppskriften, men akkurat det fungerte nok best på en prøvedukke uten armer. Men den hette-greien var slett ikke dum. Det hadde det nok vært lurt å fortsette litt med det siste mønsteret slik at den ble dypere. (Det står forklart i oppskriften)

 

Jeg brukte nøyaktig to nøster Sisik + noen smårester i andre farger til duskene.

 

 

Da er det onsdag, og en ny lue er alt på pinnene.

 

 

Nyt dagen!


En liten oppsummering

Da var februar brått over, og jeg har tatt en liten "vareopptelling" på det jeg har strikket i løpet av måneden.

 

 


 

Her ligger en liten ladning på kjøkkenvekten. Havskum-pulsvarmerne har pyntet seg med sommerfugler siden sist. Litt vårfornemmelser, selv om det SNØR i skrivende stund...

 

 

 

 

Nå begynner jeg å bli garnslank, altså!

 

 

Tilsammen siden start: (september 2010) 8090 gram

Tilsammen i år: 1970 gram

I februar: 640 gram

 

 

           Og så er nok en VM-lue klar. 

 

 

  

Den ble ferdig i går, så den er med i "regnskapet" over her.  :o)

 

 

Da strikker jeg videre, jeg holder nemlig på med et lite "skuddårsprosjekt".  *hemmelighetsfull*

 

 

Ha en strålende tirsdag!

 
hits