Kluter i mars også

Ikke mye liv i alongen vår, men jeg strikker nå videre likevel. Her er mars-kluten min: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/bangla-marie-klut

 

Strikket i Paris på pinne #4.

 

 
 

Litt usikker på hvor mange masker jeg skulle legge opp, og resultatet ble dermed en nokså liten klut. Men den er såpass tykk at den nok tørker greit likevel. Får teste den ut og se om det blir flere. Fargen er mosegrønn, ikke grå. Men det endrer seg vel etterhvert, hehe.

 

Lover at neste innlegg blir mer fargerikt da. Her strikkes det på mye rart samtidig for tiden. Et lite hint:

 

 
 

Flotte tulipaner som jeg fikk av den andre gjesten min på fredag. Måtte sette dem på gulvet, det ble rett og slett for mye lys og SOL på bordet. Det skjer ikke ofte! Så får vi se om dere er enige i at strikkeriene mine har noe med tulipaner å gjøre. Må bare feste en trillion tråder først. 

 

 

Ha en flott uke!  :o)

 

 

 

 


Masonry Mitts 

Mars-mønster i pulsvarmer-alongen. Som jeg såvidt rakk å strikke fordi jeg hadde så god tid.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/masonry-mitts

 

  

 

Disse hadde en artig konstruksjon, og de sitter veldig godt på hånden. Synes de ble litt trange, spesielt i vrangborden nederst, så derfor forkortet jeg dem. De skal egentlig gå langt nedover (eller oppover?) underarmen. 

 

Pinne #4 og bomull/ull-garnet fra Annevenn. Det tar visst aldri slutt, hihi. 

 

  

 

De ser litt snodige ut når de ikke er på hånden, for rillene trekker sammen den enes siden så de ser skeive ut. Ble overrasket over hvor fint de satt på hånden. De hadde nok fått enda bedre passform i et mykere og mer elastisk garn, men disse er helt greie de også. Begge strikkes likt, veldig praktisk. Og jeg liker tommelen. Så da blir det kanskje flere. En eller annen gang.  ;o)

 

Å ja, det skulle egentlig økes til tommel på hver 3. omgang, jeg økte på annenhver. Hadde det travelt og leste ikke oppskriften skikkelig. Men begge deler fungerer. 

 

 

Her ble det en tidlig morgen med en tett og snørrete klump. Nå er han parkert i sofaen med tegnefilm og kamillete med honning. Så får vi se hva dagen bringer videre. Synd å være inne i det fine været, så han får kle seg godt og bli med ut når solen begynner å varme. Har planer om å sage ned noen døde trær, og å rydde litt i bakhagen. Må ta det før alt begynner å vokse, da blir det en skikkelig jungel. Skal flytte en solbærbusk også, den står i skyggen og får nesten ingen bær. Og jeg vil ha litt solbær i rips-syltetøyet, det er obligatorisk! 

 

Ha en flott søndag du også!  :o)


Våronn

Vår betyr etterlengtet sol og varme, grønne spirer og fuglekvitter. Det betyr også at det er på tide å gjøre noe i hagen.

 

Familiedugnad = luking, klipping og rydding. Villnisset av bringebærkratt langs oppkjørselen er borte, det samme er masse vissent gress, et halvt tonn råtnende blader fra den store eiken, barnåler, kongler, mose mm. Jeg har vannblemmer, flis i fingeren og en bringebærtorn i håndflaten. Kjenner at jeg har brukt muskelgrupper som ikke er vant til å trimmes så ofte. Og det er fortsatt mye å ta tak i. Men det føles uansett godt å være i gang. Kanskje blir dette sommeren vi faktisk kan være ute i hagen uten paraply og ullsokker? Det er i alle fall lov å håpe.  :o)

 

 

I går hadde jeg to gamle skolevenninner på besøk. Vi bor langt fra hverandre og treffes sjelden, men det er veldig kjekt når vi får det til. Og jeg fikk en flott hjemmelaget oppsats, må bare vise den fram.

 

 

 

 

Finner jo litt tid til strikking innimellom også. Så her kommer en kjapp og enkel babylue.

 

  

 

Babyull på pinne #2.5. Den passer akkurat til Dukkeba, så da er den nok sånn ca 6-9 mndr. 

 

 

  

 

Dette var jo en superenkel, men effektiv måte å lage små øreklaffer på. Legg opp 20 masker mer enn du trenger til selve luen, og strikk sammen tre masker på annenhver runde der du vil ha knyttebåndene. Det blir fem felleomganger, deretter strikker du bare vanlig lue med den toppfellingen du vil ha. Sett i knyttebånd og ferdig! 

 

Dette er en kjøpeoppskrift, men jeg har som vanlig jukset.  ;o) 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sid-scrappy-hat

 

 

Ha en fin lørdagskveld!


Aua!

Prøvd å strikke med dobbel tråd raggegarn på pinne #4? Anbefales ikke! Men nå er det i alle fall gjort. Nesten to ganger.

 

Svigermor har slitt ut Himalaya-tøflene i Mor Aase Raggegarn. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dzonba---the-himalayan-slipper-4 Når jeg sjekker Ravelry, ser jeg at jeg strikket dem i 2010, så da er det vel uansett på tide med nye.

 

Har du ikke noe STERKERE garn, lurte gemalen på. Tja. Ullsokker blir jo slitt ut da, men med dobbelt garn holder de kanskje en stund lenger. Så jeg fant en DROPS-oppskrift beregnet på Eskimo på pinne #4. Det burde jo gå bra? http://www.ravelry.com/projects/mimouna/142-38-himalaya---slippers-in-eskimo En tråd Trysil Raggegarn og en tråd Labbetuss.

 

 
 

Syntes de så litt snåle ut, men det er som sagt en stund siden jeg strikket Himalaya-tøfler sist. Og jeg hadde mer enn nok med å konsentrere meg om å ikke stikke pinnen inn i sårene jeg raskt fikk på fingrene. Skikkelig AUA!-prosjekt, måtte ta pauser og strikke andre ting innimellom.

 

 Ferdig med 1 1/2 tøffel fikk jeg den brilliante ideen å PRØVE dem på.

 

 


 


 

Haha. Alt for små og alt for spisse. Måtte sjekke den "ordentlige" oppskriften, og der økes det jo på en helt annen måte. Da var det bare å rekke opp igjen. Beholdt rillekantene, for de var like i begge oppskriftene. Måtte bare legge opp en ekstra maske midt foran, så var jeg i gang igjen. Jeg burde jo etterhvert ha lært at "DROPS-kopier" av populære mønstre ikke er å anbefale. Passform er ikke akkurat deres store styrke.

 

 
 

Dette ble mye bedre, selv om de kanskje ble litt i største laget. Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men med mye tykkere garn og pinner ble de store. Vil tro de er ca størrelse 40/41, og svigermor bruker 39. Men hun skal vel ha tynne sokker nedi, og de sitter greit fast på mine føtter størrelse 38. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dzonba---the-himalayan-slipper-6

 

 
 

Teller på knappene om jeg skal strikke et nytt par, og gi disse til en av mennene i familien. Vi får se. Da blir det i alle fall i et annet garn, for hendene mine er helt ødelagte etter å ha strikket med dobbelt raggegarn på tynne pinner.

 

 

 

 

Ha en flott tirsdag! Solen skinner! :o)


Frosker!

Da er endelig våren tilbake! I dag er det nydelig sol! Det er vel snart tid for rumpetroll ute i naturen nå. Her har vi hoppet over det stadiet, og gått rett til froskene. ;)

 

 
 

Det er farlig å være med på en pulsvarmeralong på Ravelry. Mange deltakere fra hele verden, og klin umulig å ikke få med seg omtrent hver eneste nye oppskrift som dukker opp. Dermed finner jeg jo stadig par jeg bare MÅ strikke. De i barnestørrelse ender stort sett inne hos Klumpen. Han SAMLER på dem, men bruker dem ikke. Jaja. Jeg får leke meg med restegarn, og kanskje finner han ut at de er greie å bruke likevel etter en stund. Dessuten har jeg tenkt at pulsvarmere skal bli årets bursdagsgave, siden nesten alle guttene i klassen har fått pannebånd. Og da har jeg flere utprøvde modeller å velge mellom, + at Klumpen ikke stikker av med gavene når han har maken fra før.

 

 
 

Jeg fant fram smårester av strømpegarn fra loftet. Opal Prisma-garnet er umulig å bruke opp, dette er tredje paret av det restenøstet. Det lysere grønne er Regia 4 ply. Pulsvarmerne veier 38 gram.

 

Jeg strikket den minste størrelse med dobbelt garn på pinne #4. Hadde blitt advart om at det var en del feil i oppskriften, så jeg strikket mest etter bildene. Droppet strukturmønsteret på ryggen siden garnet var spraglete. Og så felte jeg bare av tommelmaskene, siden jeg hadde litt lite av Regia-garnet. Det var nok lurt, for jeg hadde bare en liten stump igjen til slutt.

 

 

 

 

Fortsatt mer Opal Prisma igjen!

 

Munnen er strikket i dobbel Babyull, og der gikk jeg ned til pinne #3.5. Funket supert, den ble fast og fin. Øynene er også heklet av Babyull. Har dårlige erfaringer med google eyes på ting som må vaskes, det er umulig å få ut igjen vannet etterpå.

 

Øyenlokkene var artige! Feil i oppskriften der også, så du må enten plukke opp 2 ekstra masker, eller hoppe over den første felleomgangen. Men de blir fine i fasongen.

 

  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/froggy-fingerless-mitts

 

Mulle ville også være med på bilde!

 

 

 

 

Den unge mannen kom rett fra fotballtrening, derav antrekket. 

 

 

Ha en flott vårdag!!!


Et bittelite sjal

Synes jeg er flink jeg, som ikke har strikket et eneste sjal på flere måneder. Og dette er så lite at det nesten ikke teller. ;o)

 


 

 

De to små harde nøstene holdt til et lite skjerf i halsen. Jeg synes det ble penest med en nål, men det kan nok knyttes/surres også. 

 

  

Fortsatt ikke klok på garnet. Det var helt greit å blokke, og det holder formen. Ingen utpreget ull-lukt da jeg vasket det, men så har jeg dett dese for tiden også. Så akkurat den sansen stoler jeg ikke helt på. Det er i alle fall naturfibre, ikke syntetisk, Råsilke/litt ull/bomull/viscose?

 

  

 

Her ligger det til blokking. Ikke noe problem å se hvorfor det kalles boomerang-sjal i alle fall.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/quaker-yarn-stretcher-3

 

  

Klarte ikke å bruke opp alt garnet denne gangen heller. *mumle*

 

 

Til slutt må jeg bare skryte av Stitchnerd/Susan Ashcroft sine mønster igjen. De er så godt gjennomarbeidet og får så flott finish at de er en fryd å strikke. Og nei, jeg blir ikke sponset. ;o) Jeg er nok uansett ingen god kunde, siden jeg aldri kjøper oppskrifter og stort sett strikker av arvegarn/restegarn. Kjøpeoppskriftene mine fikk jeg fordi jeg teststrikket. Og noen ganger legger hun ut nye mønstre gratis for en kort peride. Så det lønner seg å følge med!

 

 

Fin fredag!

 


Alle gode ting er tre?

Må vel starte med å si at jeg IKKE har sittet oppe i natt og strikket altså! Disse er fra den forrige "bloggpausen" min, og så ble de liggende fordi det hele tiden kom nye ting. Så da blir det tre ting på en gang i dag.  :o)

 

 

Frøkna "bestilte" et nytt par pulsvarmere i herrestørrelse. Så da fant jeg fram blå Safir (Marius-rester) og strikket disse: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/over-the-river-mitts Pinne #3.5 og 42 masker. De veier 59 gram.

 

 
 

- Njaaaa... liker ikke helt blåfargen. Og så er det mønsteret litt for feminint. 

 

??? Vel, vel. Jeg fant fram nytt garn og en velprøvd oppskrift: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/graffiti-on-the-metro-6

 

 
  

48 gram ukjent sokkegarn på pinne #3. Jeg måtte spe på med et helt gram Ida til tomlene, hehe. Kunne nok ha rekket opp en omgang eller to på hånden for å få nok, men siden det var samme blåfarge gikk det greit, og det synes ikke at jeg har "jukset". Strikket fra begge ender av nøstet, og pussig nok ble de nokså like, selv om den ene er opp-ned. 

 

- Fine farger, men de er liksom ikke helt HAM. Han liker ikke farger. Kan du strikke noe grått?

 

Grrr! 

 

Pulsvarmere til Fredrik, tagning 3: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/graffiti-on-the-metro-7

 

Grå & enda gråere Rubin, rester fra saue-flasketrekket. Pinne #3.5. 64 gram.

 

 
  

De ble faktisk ikke så dumme da. Og akkurat passe store visstnok. Modellen her er gemalen, som har relativt små hender. 

 

Så kom vi i mål til slutt, med ett par i gavepapir og to par på loftet. Jaja. I grunnen greit at pulsvarmer-lageret vokser, for det var nesten tomt. 

 

 

Her øs-pøser det ned 24/7 for tiden. De fine krokusene ligger flate utenfor huset. Litt trist. Men våren dukker vel opp igjen til slutt.

 

 

Ha en flott torsdag, uansett vær! :o)

 

 

 


Ugler!

Jeg falt helt for disse pulsvarmerne: http://www.ravelry.com/patterns/library/owl-mittens-3

 

 Bildet er lånt fra oppskriften. © Janette17

 

 

Jeg startet med å hekle uglene i rester av Babyull og strømpegarn. Hadde tenkt å hekle selve pulsvarmerne også, men jeg synes de blir for stive, og jeg liker heller ikke passformen de får. (Brettete grytekluter var vel en god beskrivelse Blåfugl, hihi.) 

 

 

 

 

Tadaaa! Ugle-party! Eller party-ugler.

 

 
 

I det barnslige hjørnet i dag, ser det ut som. *fnis*

 

 
 

Det rosa garnet er også en arvet rest. Tynn ull, aner ikke hvilken sort. La opp 40 masker på pinne #3, strikket 10 omganger ribb og 10 omganger glattstrikk før tommelkilen. Jeg felte av tommelmaskene istedenfor å sette dem over på en tråd. Enkelt og greit.  :o)

 

Disse ender på loftet så lenge. De er nok for rosa for Klumpen, hehe. Han har et helt lager av pulsvarmere på rommet sitt. Men BRUKE dem kan han ikke, de kan jo bli skitne eller forsvinne. Jaja. 

 

Neste par ut blir froske-pulsvarmere. De tror jeg det er større sjanse for at blir adoptert rett av pinnene.

 

Ha en god kveld!

 

 


Perlestrikkete pulsvarmere

Etter to par heklete pulsvarmere sprakk jeg. Tilbake til strikkepinnene!

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/seeded-mitts

 

 
 

Disse har jeg hatt planer om å strikke en stund, og da var det gjort.  :o)

(Favorittgenseren min. Gjett hvorfor? *fnis*)

 

  

 

Et litt klønete mønster som kunne ha vært gjort mye enklere. Men de ble da greie nok. Og så fikk jeg brukt noen av de fine treknappene mine. 

 

39 gram Gjestal Babyull på pinne #3. Litt store til meg. 

 

 

 

 

Ballongene fra Klumpens bursdagsbesøk. Og et par av gavene ligger fortsatt på spisebordet. Noen har visst glemt å rydde...

 

Jeg holder på å HEKLE et nytt par altså. Så jeg har ikke gitt meg. Men man kan jo ikke slutte å strikke sånn uten videre. Må jo holde ferdighetene ved like, hihi.

 

 

God onsdag!

 

 

 


Heklegalskap
 

Dumme meg spurte hva jeg skulle finne på etter å ha fått de 14 poengene mine i pulsvarmeralongen. 

 

- Kan du hekle? spurte en av moderatorene. 

 

- Tjaaa...


- Da kan du HEKLE 14 nye poeng. Og etter det begynner du med tunisisk hekling. 

 

 

Utfordringer kan man jo ikke bare stikke av fra. Så da var det å lete opp mønstre som mor selv kunne klare. Først ut ble Tiger Lily Fingerless Mitts: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/timber-lily-fingerless-mitts

 

 
 

Egentlig het de TIMBER Lily, men det oppdaget jeg ikke før de var ferdige. Og siden de alt var dedikert til Tigerlilje så beholdt de det navnet. 

 

Ikke verdens beste passform da, og for store til meg. Men de skaffet meg to poeng, ett for fastmasker og ett for gammelt arvegarn. Jeg brukte nesten et helt nøste brun Sildre + litt gammelrosa Robust til kantene. Sommerfuglknapper fra lageret. Heklenål 4.5, jeg hekler fast.

 

 

Så var det heklet lace. Hakket verre. Men jeg fant en grei oppskrift som skulle hekles fram og tilbake. Ny Disney-dame: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/cinderella-wristers

 

 
 

Vet ikke om Askepott ville ha brukt disse, men de ble ikke så verst til slutt. Heklenål 4.5 og en rest arvet tynt ullgarn. Vekt 28 gram, da var det slutt på garnet. Fikk akkurat nok til å sy dem sammen. 

 

  

 

Nå blir det verre og verre. Skal nok få til striper og knapper, men så var det fletter, bobler, flerfarget mønster og masse annet skummelt. 

 

 

Dette blir spennende!  :o)

Gjensyn med Kool Aid!

Noen som husker da Kool Aid-farging gikk som en farsott gjennom alle håndarbeidsforum? Det duftet herlig syntetisk på mange kjøkken, og resultatene ble både fargerike og morsomme. Fem minutter i micro'en, og du hadde garn i skikkelig herlige godterifarger, supplert med tilhørende duft. Og begge deler holdt! Lukten var omtrent umulig å vaske bort.

 

Siden disse saftposene er stappfulle av gufne syntetiske stoffer selges de ikke her på bjerget. Så alle som skulle på ferie over dammen shoppet det de var gode for. Nok til seg selv, til naboen, til søsteren til sjefen +++. Man tok opp bestillinger, byttet og solgte. Noen smaker viste seg å være fiasko, som sitronvarianten uten farge. Surt hvis det var den man hadde hamstret i store mengder. (Bokstavelig talt, hehe.)

 

Jeg brukte Kool Aid til å farge gulnet og flekkete ullundertøy. Spesielt de gul/oransje/røde fargetonene dekker mat- og tranflekker bortimot perfekt. Men så kom det nye diller, og de resterende posene ble gjemt og glemt. Helt til jeg satt og så på de nystrikkete pulsvarmerne mine. Hvite. Hmmm...

 

 
  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/leafy-cuffs

 

Etter noen timer der jeg stod på hodet i kasser, esker, poser og bokser fant jeg endelig Kool Aid'en.

 

- Åh, det er jo de posene som lå i det skrinet på loftet! kommenterte Klumpen da han så hva jeg kom med.

 

Tusen takk, den infoen kunne spart meg for mye arbeid. Og hvordan visste nå han det da?

 

 

Etter en lengre diskusjon om hvorfor JEG fikk farge garn med saftpulveret istedenfor at HAN fikk drikke det, bestemte jeg meg for at dette var et prosjekt det var greiest å gjennomføre uten tilskuere. Så da ble det utsatt til skoletiden neste dag. Jeg ville ha gradert farge, så jeg dyppet pulsvarmerne ned i fargebadet litt etter litt.

 

Jeg fant fram kameraet for å dokumentere, så da lar jeg heller bildene fortelle.

 

 


 

 

Kool Aid farger ANIMALSKE fibre/materialer. Dvs at fargen lett lar seg vaske bort fra bordplater, bomullsklær, kopper og kar. Men den sitter veldig godt fast på fingrene dine hvis du ikke bruker hansker. Du skal visst heller ikke bruke metall i kontakt med fargen.

 

 

 

 

Jeg løste opp en pakke i kokende vann. Hvor mye vann du bruker per pakke har ingenting å si, for når du er ferdig med prosessen er vannet helt klart igjen. Mener tommelfingerregelen var 2 pakker per 50 gram ull for sterk farge, halvparten for lysere farge. Pulsvarmerne mine veier 35 gram, og drue-fargen er veldig mørk. 

 http://www.ravelry.com/projects/mimouna/kool-aid-fun

 

  

 

Jeg la dem i bløt i lunkent vann mens jeg laget til saften. Deretter var planen å dyppe dem gradvis ned i fargen, slik at de ble graderte.

 

  

 

Plopp! sa det, og der mistet jeg begge nedi. Men jeg plukket dem opp igjen og hengte dem over kanten. Så var det inn i micro'en. 

 

  

5 minutter til sammen, og jeg puttet dem gradvis lenger ned i skålen. Til slutt lå de helt under vann.

 

 

 

 

Etter endt prosess satt jeg igjen med helt klart vann som duftet syntetisk drue.  Lurer på om smaken fortsatt var i vannet? Ikke så fristende å drikke noe man har kokt ull i, så akkurat det vet jeg fortsatt ikke. ;o)

 

 

 

 

Så var det bare å strekke dem i fasong og legge dem til tørk.

 

 

 

 

Fargen ble både gradert og litt melert. Lurte først på om garnet var en blanding, men jeg tror heller det skyldtes at pulsvarmerne ikke lå lenge nok i bløt før jeg farget dem. Det er en helt nydelig lillanyanse, mye finere enn på bildene. Så dette var gøy! Må prøve på flere Kool Aid-prosjekter! 

 

Ha en fin kveld!  :o)

 

 

 


Hvit som snø
 

Siden det fortsatt snør/sludder her passer det jo fint med hvite pulsvarmere. Jeg brukte dette mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/leafy-cuffs

Garnet er en liten rest fra Annevenn, et nøste på ca 38 gram. Pyro-testen sa at det var ull.

 

 
 

Jeg brukte pinner #3.5, og strikket begge samtidig. Fant ut at det ikke ble nok garn til den øverste kanten, så da improvoserte jeg litt. Uansett er det noe feil med oppskriften, for følger du den forskyver midtmasken seg. Så pass på at det midterste bladet treffer rett! Jeg strikket en rad med halve blader og avsluttet med noen riller + picot-avfelling. Satt igjen med 3 gram, men pga mønsteret måtte det bli sånn. Halve blader ser OK ut, 3/4 blader hadde nok blitt litt rart.

 

  

 Greit med pulsvarmere uten tommel også.

 

 
 

Da ønsker jeg alle en fin ny uke!  


En liten ombestemmelse

Utsikten fra vinduet mitt akkurat nå:

 

  

 

Jada. SNØ! Det begynte i gårkveld, og i morges var alt hvitt. Men siden det har duskregnet non-stop hele dagen, er det meste borte nå. 

 

  

 

I ren befippelse glemte jeg meg og la opp til et sjal. (Noe må man jo ha å skylde på, hihi.) Fine farger, ikke sant?

 

Garnet er to små harde nøster fra Annevenn. Det er det største jeg holder i hånden. Ca 90 gram tilsammen. Jeg er usikker på fiberinnholdet, garnet er tørt og uelastisk. Bomull/silke eller noe slikt? Jeg brente en liten tråd, og det ble en hard, mørk askeklump som knuste mellom fingrene. Luktet brent hår, men det kjennes ikke som ull. Får snuse igjen når jeg vasker det før blokking. Skal nok finne ut av det.  :o)

 

 

Ellers har jeg visst fått fullstendig dilla på pulsvarmere. Har fått "14 point badge" i alongen på Ravelryhttp://www.ravelry.com/discuss/fingerless-glove-fanatics/2802578/1-25

 

 

 

 

Bittelitt stolt av denne da. Selv om jeg misforstod og kunne fått flere poeng hvis jeg hadde lest reglene grundigere. Man kan få mer enn ett poeng for hvert par, alt ettersom hvor mange ulike teknikker som er brukt. 

 

Jaja. Pulsvarmere er gøy å strikke, jeg nærmer meg vel 30 par så langt i år. Har noen ubloggete på lager, så de kommer nok snart. Hverdager er greiest til blogging, ikke så mange som maser da.  ;o)

 

Ha en fin søndag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Garden Trellis Mitts

Har fått totalt dilla på pulsvarmere! Disse er strikket i samme garn som Trappenviertel Cowl. Et veldig enkelt og pent mønster.

 

 
 

De ble litt store til meg, og mamma (som er håndmodell) liker ikke pulsvarmere. Så da ender de på loftet enn så lenge. 

 

 
 

47 gram, strikket på pinne #3.5. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/garden-trellis-mitts

 

  

 

Fin fredag! 


Pixie Mitts

Plutselig hadde jeg masse ferdig, og bilder også. Så da kommer innleggene i stim, hihi.

 

Nye pulsvarmere. Her har jeg brukt restegarn fra Tippehøne og en av lyslyktene. Jeg brukte bare to farger, og dessuten strikket jeg rundt. Laget visst en tommel også. :)

 

 

 

 

Litt "rotete" garn blir bra til slike mønstre, det ensfargete roer inntrykket ned.

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/pixie-mitts

 

Synes de ble litt korte, men de gjør vel nytten.  :)

 

 

 

 

 

Striket inn en tråd til tommelen. Ikke det peneste jeg har sett, men det funker.

 

 

  

 

Her ble fargene bortimot riktige.

 

Ha en fortsatt fin torsdag!


Babysmekker

I dag er det vått og grått igjen. Men det popper opp blomster og grønne spirer overalt nå. Så da tåler vi en dag med gråvær innimellom.  :)

 

 

Den lille luen fra forrige innlegg trengte følge. Vanligvis strikker jeg sokker og lue i barselgave. Men Vipe var ikke akkurat egnet som sokkegarn. Så da måtte jeg finne på noe annet.

 

De som har fulgt meg en stund vet at jeg ikke er fryktelig glad i å strikke med bomullsgarn. Men må man så må man. Fram med rolleren på loftet. Fangsten ble et nøste på 92 gram, tykt og med klovnespy-potensiale. Fant oppskrift på smekke på Ravelry og satte i gang.

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/my-perfect-bib

 

Overraskelse! Garnet var behagelig å strikke med, og det ble jo fint også! Stilige striper og ruter som kom helt av seg selv.

 

Jeg hadde fortsatt 51 gram igjen, så da la jeg opp til en ny smekke. Strikket noen ekstra riller, og brukte opp de siste cm-ene på snorer. Akkurat nok tråd igjen til å feste. 

 

 

 

 

Denne fikk også mønster. Pooling er gøy noen ganger.

 

  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/my-perfect-bib-2

 

 

 

 

 

Dukkeba fikk prøve den ene smekken. Stor og god, tykk og myk. 

 

Nå lurer jeg på hvilket garn dette er. Noen som vet? 


Vår! Frühling! Spring! Printemps!

I dag bare MÅ jeg blogge to ganger, for jammen har våren kommet!

 

 

 

 

 

Bakken rett utenfor porten bugner av krokus.

 

  

Ikke så lett å ta gode bilder i solskinn, men åh! Det er VÅR!

 

  

 

Disse lyser skikkelig opp, blir glad av å se på dem.

 

 

 

 

Men vent nå litt, her var det noen underlige blomster? 

 

 

 

 

Akkurat ja. Nye pulsvarmere.  ;o)

 

 

 

 

Jeg fant et nøste i en arvepose, og kjente det igjen som Hacho fra Mirasol Yarn. Samme farge som jeg strikket Quaker Yarn Stretcher i en tid tilbake. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/quaker-yarn-stretcher-2

 

La opp 40 masker på pinne #4 og strikket sånn noenlunde etter oppskriften til Graffiti on the Metro. Økte bare til 13 tommelmasker, slik at det ble 18 masker etter å ha plukket opp de 5 i tommelgapet til slutt. Dette garnet er godt å strikke med, og det har helt nydelige farger. Men dessverre er det type klovnespy med veldig korte fargeskift. Jaja. Har en bitteliten rest igjen, skal bruke den til striper på noe tror jeg. Så får vi se hvordan det blir.

 

 

 

 

 http://www.ravelry.com/projects/mimouna/graffiti-on-the-metro-8

 

 

Nyt våren!!!


Sommerbaby

En venn av gemalen blir pappa til sommeren. Og de bor på litt sydligere breddegrader, så barselgave i ull er uansett ikke aktuelt. Da er det bare å grave fram bomullsrolleren fra loftet. Den tømmes med jevne mellomrom, men nå har det blitt fylt opp med diverse arvegarn. Og Vipe fra Dalegarn virket som en grei kanidat. 

 

 
 

Tja. Garnet var fint det, men vondt å strikke med. Mange sytrådtynne tråder som bare ville dele seg. Men lue ble det nå likevel. 

 

 

 

 

Fikk brukt opp alt det hvite til tynne striper. 

 

Jeg la opp 109 masker og satset på at det ble nyfødtstørrelse. Den er muligens litt stor, men heller det enn for liten. Vanskelig å treffe akkurat, babyer kommer i så mange ulike størrelser. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/norwegian-sweet-baby-cap---djevellue-13

 

 

Ha en fin onsdag! Her er det faktisk SOL i dag!


Kjøkkenklut

Da var jeg tilbake igjen! (Nok en gang, hehe...)

 

Bursdagsbesøket gikk knirkefritt. Alle oppførte seg pent, og huset står fortsatt. Tenker at denne gjengen er så innkjørt og vant til hverandre at det nok spiller en stor rolle. De er tross alt sammen på skolen og SFO mange timer hver dag. En fornøyd Klump tilbragte resten av helgen med å bygge LEGO, se nye filmer og spise seg kvalm på rester. Fortsatt mer sjokoladekake igjen, etter pizza og gele med vaniljesaus var det visst fullt i de fleste magene. Dagens lærdom: Besøk på lørdag formiddag krever en annen meny enn når ungene kommer skrubbsultne fra SFO på en hverdag.

 

Fruen selv gikk ned for telling søndag morgen. Hadde gått og hanglet litt hele uken, men fikk heldigvis besøket i havn før jeg ble skikkelig dårlig. Dumme bihulene igjen, min gamle erkefiende. Satser på at det roer seg av seg selv, ellers får jeg ta meg en tur til legen. Foreløpig går det i Paracet, nesespray og masse varm te.

 

Med bomull i hodet går der meste i slow motion, inkludert strikkingen. Heldigvis har jeg litt ferdig på lager da. Og dagens innlegg passer visst til formen: En forsinket VASKELKUT.

 

 

Her måtte jeg bokstavelig talt sette alle kluter til, hehe. For siden det var jeg som valgte februar-mønster til alongen hadde det jo vært litt flaut å ikke rekke å strikke kluten.

MEN JEG GLEMTE Å BLOGGE DEN! *flau*

 

 
 

Jeg fant fram to nøster LIDL-bomullsgarn, men det funket ikke. Garnet var alt for glatt og hardt, nærmest som nylonsnøre. Tror ikke det absorberer vann særlig godt heller. Så da rotet jeg fram to bittesmå nøster ubehandlet bomull i skarp gul og hvit. Skikkelig nysegarn, det støvet fælt mens jeg strikket. Ikke ble det særlig god kontrast i det ferdige arbeidet heller. Men kluten er FERDIG, og den ble såpass lite pen at jeg kommer til å bruke den uten større kvaler. Så aldri så galt...

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wahmingit-amber-perry-patterns-washcloth-dishcloth-3

 

  

 

Da skal jeg lage meg en stor kopp te, og se gjennom nye kommentarer her.

 

Ha en fin ny uke! 

 


Lilla Tippehøne

Hils på Tippehøne #17! 

 

 
 

Hun er strikket av dobbel tråd Safir på pinne #6, og veide 267 gram før toving. Etter det har hun fått knapper, nebb, øyne og lange bein. 

 

 
 

Denne tuppa har visst planer om å fly helt til Sverige. Med SAS. Hun har alt booket plass i kofferten. 

 

 
 

Perlemorsknapper i ryggen. 

 

Jeg bruker en mix mellom Sandnes sin oppskrift og min egen tippehøne-oppskrift. Liker best når de toves så hardt at de står av seg selv uten noe inni. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/4-hne-til-vinpose-3

 

 

Her har vi en nybakt åtteåring i hus, og på lørdag blir det besøk med 12 ville gutter. Så denne uken blir det litt annet fokus. Kjenner jeg har noen bittesmå sommerfugler i magen. Men det går nok bra. Og hvis ikke får vi bygge opp igjen huset, hihi. 

 

Ha en fin onsdag! . 


Tulipaner i mars!

Neida, SÅ langt har ikke våren kommet i Bergen. Eventuelle planter av den sorten kommer nok fra Holland via nærmeste blomsterbutikk. Men jeg har STRIKKET tulipaner. :o)

 

Jeg fant to nøster av henholdsvis Fame Trend og Mini Duett i posen fra Annevenn. Ulike produsenter, men garnet er identisk så langt jeg kan se. Samme løpelengde, fiberinnhold og tvinning. Og lange, rolige fargeskift. Helt nydelige farger, faktisk. 

 

  

 

Begge garnene er gått ut av produsksjon, og spesielt Fame Trend blir totalslaktet på Ravelry: Garnet lugger, deler seg, er ujevnt spunnet, ryker lett, har fæle fargeoverganger, er umulig å rekke opp, tover seg i bruk, blir slitt og stygt med en gang, nøstene har masse knuter med feil farge etterpå... Ikke måte på hvor grusomt det er. Men etter å ha strikket opp to nøster av Regia Hand-dye Effect var dette slett ikke så ille i sammenligning. Og jeg må ha vært heldig, for garnet mitt er helt jevnt og fint. Ingen knuter eller tykke/tynne partier. Og til pulsvarmere er det helt supert. (Ville ikke ha strikket sokker av det, de hadde nok ikke vart særlig lenge.) 

 

 
 

Jeg strikket pulsvarmerne i striper, og de ble nokså ulike. Men man ser da uansett at de er et par. Likte effekten jeg. Selv om blitzen drepte fargene, og en kjapp blokking nok kunne ha gjort seg. 

 

 

 

 

Huffda! Dette skal egentlig være varm sjokoladebrun, klar blå og turkis. Jeg prøvde igjen i dagslys, og da fikk jeg jammen tatt bilde av VÅREN også. Snøklokker og krokus rett utenfor hageporten. Herlig!  

 

 


 

 

Fortsatt for mye blåskjær, men bedre i alle fall. 

 

 


 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tulipan

  

Jeg brukte bare 21 gram tilsammen, så det er nok mulig det dukker opp flere prosjekter av disse nøstene.

 

 

 

Ha en fin tirsdag!  :o)


Madam Møllers babysokker 

 

Sokker i samme garn som luen. Babyen må jo matche!  :o)

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/1904-madam-mllers-babysokkar

 

 
 

Disse veier 15 gram, og er strikket med enkel tråd på pinne #3.5. Jeg hadde glemt hvor søte de er, og hvor kjappe de er å strikke. Så jeg rakk å planlegge masseproduksjon før jeg kom til sammensyingen. Der stoppet det opp. Jeg hater småting med plundrete sømmer. Derfor går jeg heller på jakt etter et monteringsfritt mønster til neste baby. Hvis det ikke går så lang tid at hukommselsen svikter igjen, hehe. Jeg har et nokså stort antall av Madam Møller-sokkene på samvittigheten fra gammelt. Kjøpte oppskriften på Nøstebarn da jeg ventet frk. tenåring. Og hun blir visst snart 19...

 

 

 

 

Vinterferie-uken gikk jammen fort! Med Klumpen til å aktivisere meg ble det dårlig med blogging. Men nå har jeg masse småting ferdige, så da blir det forhåpentligvis flere innlegg i uken som kommer.

 

Ha en fin søndag!


hits