Marihøne-tøfler

Disse søte tøflene er en av mars-oppskriftene i sokkealongen på Uformelt: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/marihnetfler---ladybug-slippers

 

 
 

Jeg brukte en rest grønn Nepal + litt ukjent restegarn i ull. Knapper fra ebay. Begynner å få et fint lite lager nå, det er så mye gøy! Snille priser også, så da er det lett å gå litt fra konseptene, hehe. 

 

  

 

Pinne #4.5, og de veier 33 gram. Jeg strikket den midterste størrelsen. Ikke verdens beste mønster, det var type "finn ut av det selv". Men etter vask og blokking ble de ikke så verst. 

 

Her snør det tett nå. Så kanskje det blir  bypåske med snømann og akebrett. Vi får se. 

 

 

Ha en fin uke! 


Mot abstinenser

Det er fortsatt leeenge å vente på neste madness-mønster. Denne runden ender 3. april, og på de andre gruppene er det fortsatt mange som strikker. 

 

Men jeg er i sokkestrikkemodus NÅ! Så da la jeg opp til et par enkle tå-opp-sokker i arvegarn. 87 gram Online 6 ply ble til et par Arriba-sokker. Brukte pinne #3, og fulgte masketallet for damestørrelsen. (56 masker) 2 rette/2 vrange oppå foten og på bråtet. Jeg valgte et slikt mønster fordi jeg var litt usikker på hvor langt jeg kom med nøstet. Desuten ville jeg gjerne få brukt opp alt. 

 

 
 

Sokkene fikk gode bråt, de. Det var akkurat passe med garn. Bare noen få cm igjen etter avfelling.  :o)

 

 

 

 

Jeg strikket sokkene samtidig, med begge ender av tråden. Det går helt fint med slikt spraglete garn. 

 

 
 

Dette er en superenkel oppskrift. Sokkene har ikke kile, så de passer best til dem som ikker er så høy over vristen. De sitter som et skudd på mine føtter. Dette er det 6. paret jeg strikker. 

 

www.ravelry.com/projects/mimouna/arribasokker-6

 

 

Mønsteret er gratis, og kommer i flere størrelser. Du finner det her: http://strikkespinn.files.wordpress.com/2010/10/arribasokk.pdf
Sender samtidig varme tanker til designeren, Edel Marie, som har det tungt nå. Livet kan noen ganger være vanskelig å forstå.
Ønsker dere alle en fin fredag!

Cable Madness

Den spede begynnelse:

 

 
 

Jeg strikket sokkene i Regia på pinne #2.5. Flettemønsteret var ikke tilpasset strømpepinner, da ble det mye flytting av masker fram og tilbake. Derfor brukte jeg heller to rundpinner. 

 

 

 

 

Det gikk med en del plaster også, jeg strikket hull i to fingre. Micropore var super til slikt bruk. Dagens anbefaling.  :o)

 

 

 

 

Og til slutt ble de jammen ferdige!  Lykke!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/cable-madness

 

 

 

 

Et pent mønster, men ikke akkurat sosial strikk. Her må hver eneste lille maske telles.

 

 

 

 

Sokkene passer akkurat til meg, så de er alt i bruk. Spent på hvordan garnet oppfører seg, om det nupper eller blir fort slitt. Disse bør helst vare LENGE, siden det var mye arbeid med dem. Får vel være litt snill med dem, da. 

 

 

Nå får jeg kanskje strikke noe på tykke pinner, så fingrene får gro. Har noen dype kutt som de tynne metallpinnene hele tiden finner veien inn i. Vondt! Kanskje en ny lue på pinne #4.5 er tingen? Vi får se. 

 

 

Ha en super tirsdag! 


En travel helg!
 

To ting skjedde samtidig: Tenåringen kom hjem fra bartebyen. Og mønsteret til den andre sokken i Sock Madness ble publisert. Ikke akkurat perfekt timing, men jeg har strikket litt innimellom. Faktisk stod jeg opp tidlig for å strikke før de andre våknet. Biiittelitt stresset!

 

Det er bare de 32 kjappeste på hver gruppe som går videre. På noen grupper er det fortsatt ingen som er ferdige. På min gruppe (Tvåändsstickning) ble det 15. paret postet i dagmorges. Ingen kjære mor, med andre ord. Her er det damer som mener alvor! 

 

Kjenner litt på om dette var så morsomt likevel. Når man strikker med høy puls, og bortprioriterer mat, søvn og andre "livsnødvendigheter", blir det litt heftig. Og det MÅ man, skal man henge med på denne gruppen. Satt i gårkveld og duppet og ville legge meg, men strikket videre på trass. 

 

Kanskje er neste par superfine og morsomme å strikke. Da gir jeg jernet. Er det et teit mønster med masse pirk tror jeg at jeg roer ned, og strikker i normalt tempo. Det kan bli gøy å strikke videre som "cheer leader" også. Det er en gruppe for dem som røk ut, men som fortsetter å strikke, og heier på de som fortsatt konkurrerer. Dessuten har jeg en lang liste med sokkemønstre jeg har lyst til å strikke. Er litt redd for å ødelegge den nyfunne gleden over å strikke sokker på tynne pinner. Har fortsatt 52 pair plung'en friskt i minne. Etter den brakk jeg meg nesten bare jeg så et nøste raggegarn. Vil IKKE ende opp slik igjen.

 

Siste frist for å fylle gruppekvotene i runde to er 3. april. Og så går det gjerne noen dager før neste mønster kommer. Så da er jeg kanskje restituert og fit for fight! Vi får se.  :o)

 

 Noen bilder fra helgen:

 

 
 

Her er sokkene halvferdige. I babyrosa. Har lært å det er lurt å velge en farge som framhever mønsteret. så de mørke fargene ligger foreløpig trygt i kassen. 

 

Beina med Squircle på er ikke mine. Tenåringen forsynte seg av lageret, så da kom luen i Kauni også i bruk. 

 

 

 

 

Frøkna er høy over vristen, så de satt bedre på hennes føtter enn på mine. Så da kom de vel til riktig eier.  :o)

 

Jeg tusler rundt i nye rosa sokker her nå. De skal blogges snart, må bare lande ordentlig først. For jeg kjenner at jeg fortsatt stresser litt. Ble småhysterisk da jeg ikke fikk lastet opp bildene, pc-en med billedredigeringsprogram er av det vrange slaget. Men alt gikk bra til slutt!

 

 

Ha en fin ny uke!  


En garn-elskers mareritt

må vel være MØLL! Tanken på å finne små forsvarsløse ull-nøster, eller genseren som tok en kvart evighet å strikke, oppspist av glupske møll-larver kan jo holde en stakkar våken om natten. Men her har jeg jammen fått noen store eksemplarer av arten på pulsvarmerne mine, UTEN å få høy puls. 

 

 
 

Mønsteret ligger gratis på knitty.com, og jeg strikket mine i lysegrå Safir på pinne #3.5. Brukte litt mindre enn et nøste per pulsvarmer. 

 

De er enkle og greie å strikke, selv om jeg måtte strikke nesten hele den første om igjen. Presterte å få møllen på innsiden, det var jo ikke så lurt. 

 

 

 

 

Hvorfor snur alltid katter rumpen til kameraet? Han her er i alle fall ikke særlig samarbeidsvillig for tiden. Akkurat i dag er han ekstra misfornøyd. Etter noen fine dager med sol er det øs-pøs igjen. Han koser seg i solen, og tilbringer timesvis på trampolinen. Der blir det vel varmt og godt, siden både den og han er svarte. Men nå er det tilbake i sofaen. 

 

 

 

 

Oppskriften har link til både provisorisk opplegg og sammenmasking. Opplegget var nytt for meg, og veldig enkelt. Det skal gjøres på dobbel pinne, eller på en mye tykkere pinne enn den man skal strikke med. Resultatet ble - i alle fall for meg - superstore, ujevne masker. Jeg måtte stramme dem grundig opp før de så noenlunde OK ut. Greit nok på et lite arbeid, men for mye styr på for eks en genserbol. Så jeg kommer nok ikke til å bruke denne metoden igjen. Det blir mye finere å hekle en lang kjedemaskerad og plukke opp masker i "bumpene" på baksiden. 

 

 

  

 

Jeg strikket i glade farger mens det regnet. Pussig nok ble det første solskinns-prosjektet grått. Jaja. Naboens krokus hjelper på inntrykket. :o)

 

Da var det tilbake til å sjekke mailen hvert 10. minutt for å se om sokkemønsteret er kommet. Grugleder meg, det blir tynt garn og fletter. Satser på at det går bra.

 

 

Ha en fin fredag! 


Da er vi i gang!
 

De gale sokkestrikkerne er delt inn i lag, og vi er mange! Jeg kom på Team Tvastickning, 

et lag fullt av superstrikkere. Minst 3 tidligere vinnere, gulp!  Her kommer det til å gå på to hjul i svingene. Det ser ut som om de raske er fordelt på flere lag, og at de har plassert oss førstegangs-reisende jevnt utover. 

 

Ingen nåde for nybegynnere, altså. Men vi får kvesse pinnene. Her står kassen med sokkegarn midt på stuegulvet, og strikkepinnene ligger klare på bordet. Frossenpizza i fryseren til de i familien som vil ha mat.

 

Let the game begin! 


Giacomo's babyhat

Ny along-lue. Denne er nokså liten, og passer vel til et barn på rundt året. 

 

 
 

Jeg brukte rester av Rubin, og var litt usikker på om fargekombinasjonen ble for mørk. Men jeg kom fram til at jeg liker den. Alt trenger vel ikke å være i sukkersøte pasteller, selv om det er til babyer. 

 

 

 
 

Ballongen var nok litt i minste laget, så luen ble nokså rynkte her. Skal skylle den opp og blokke den før den får ny eier. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/giacomos-baby-hat

 

Pinne #3.5 og 4, og jeg brukte 47 gram. Jeg laget en hvit dusk, men fikk ikke lov av Klumpen til å sy den i. Han mente luen var MYE finere uten. Så nå ligger dusken her. Vi får se hva det blir til. En hvit dusk kan jo uansett brukes til mange forskjellige luer, og det kommer nok snart flere av pinnene mine.  

 

 

Ny uke, nye muligheter. Ha en fin mandag! 


Columbia Socks

Her går det fortsatt i sokker! Trodde vi fikk nytt madness-mønster i morgen, men det gjør vi ikke. Så da må jeg fylle ventetiden med andre prosjekter. Har heldigvis noen påbegynte liggende, så da er det jo bare å strikke i vei på dem. 

 

Her kommer et marsmønster i alongen på Uformelt.net

 

  

 

Jeg har visst kommet i siget med sokker på tynne pinner. 76 gram gul Sisu har blitt til et nytt par. Pinne #2.5. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/columbia-socks

 

 
 

Sokkene har 64 masker på foten, men bare 60 på bråtet. Anbefaler å legge opp 65 masker istedenfor, og felle 1 før hælen. Ellers blir mønsterborden litt trang. 

 

Disse var enkle og greie, super TV-strikk. Og de ble tatt i bruk med en gang. Solskinn på føttene!  :o)

 

 

 

 

 

 

Du vet du bor i Bergen når pyntefigurene i vinduet bruker paraply. Men i dag er vi lovet sol, så vi får se. Foreløpig er det bikkjekaldt ute, og rim på gresset og alle bilene. Starter med en kopp te i et stille hus.  :o)

 

God helg!


En kjempeflott overraskelse!

Jeg fikk litt hetta da første par i Sock Madness'en ble publisert en søndag morgen, og jeg plutselig innså at jeg ikke hadde riktig garn! Jeg elsker flerfarget garn, mens det trauste, ensfargete får ligge igjen i butikkhyllene. Men ofte er det jo ensfarget man trenger. Det ordnet seg heldigvis, jeg fant noen nøster jeg kunne bruke. Og jeg hadde store planer om å hamstre ensfarget Fabel til neste runde.

 

 
 

Jeg trenger visst ikke kjøpe mer garn, for i går fikk jeg en STOR Norgespakke i posten! Masse sokkegarn i ulike kvaliteter, sendt fra en gjeng kjekke jenter i Oslo. De hadde ryddet lagerne sine, og sendt avgårde massevis av flotte nøster. Tusen, tusen takk til idamar, Erica, Siw, Doffen og bai. Dere er altså helt utrolige! Her er det nok garn til flere madness-runder, og jeg fikk til og med perler. Så da må jeg visst strikke det paret også.  ;o)

 

 


 

 

Se så mye fint! (Far i huset sukket dypt da jeg tømte det utover kjøkkenbordet, hihi.)

 

 


 

 

"Hvorfor kaste bort tid på å fly i butikken, når man kan strikke sokker i stedet?"

 

"anonym garnoholiker"


 

Nei, si det. *fnis* Blir ikke tid til så mye annet enn strikking hvis jeg skal bruke opp alt dette her. Det er mye tynt garn! Men jeg gleder meg til neste oppskrift blir publisert den 15. mars. Da skal jeg sitte klar med pinnene!

 

 


 

 

Sukkertøyfarget strømpegarn med glitter! Bedre blir det vel ikke?  

 

Her er noen flere bilder av herlighetene:http://www.ravelry.com/people/mimouna/stash/sokkegarn

 

 

I dag er jeg flink og strikker på hverdagsjakken. Og så har jeg en enslig pulsvarmer som venter på en partner. Men SÅ blir det nye sokker!

 

 

Ha en fin fredag!


Squircle Socks

 

 

Disse hadde så morsom konstruksjon at jeg bare måtte prøve å strikke dem. "Hælen" er bare en rillestrikket remse på 6 masker, og det plukkes opp masker langs sidene og felles til en kjempelang kile. Jeg rotet masse før jeg før jeg fikk det riktig, sikkert mye fordi det var en ukjent måte å strikke på. Det tok en stund før jeg forstod hva jeg gjorde feil, men da var det egentlig veldig enkelt. 

 

  

 

Det er noen småfeil og uklarheter i mønsteret, så les det grundig før du starter. Og jeg anbefaler å redusere de 20 "gusset stitch'ene" til 16, dersom du ikke har veldig høy vrist. De ble litt for romslige til meg. Ellers ble passformen på foten overraskende bra. For de ser temmelig snodige ut der de ligger flatt. 

 

 

 

 

 

Jeg lot være å ta 1. maske løst av på hælen, jeg plukket heller opp masker mellom rillene. Det ble penere, og jeg slapp klumpete "sømmer" på innsiden. 

 

  

 

  

 

Den observante leser ser kanskje at jakken ligger klar i sofaen. Den er innimellomstrikk, og vokser jevnt og trutt. 

 

  

 

Jeg er visst den første til å strikke et helt par av Squircle.Designeren selv strikket bare EN sokk før han (det måtte jo være en mann) publiserte oppskriften. Så en liten stund til kan jeg nyte å være den eneste i verden med slike sokker. 
Ikke rart sokkene ble store, da. Det er jo HERRESOKKER! Han har garantert strikket dem etter egen fotstørrelse, og så står det så greit at de "passer de fleste."
Her er det SOL i dag, herlig! Nyt onsdagen!  

Rillestrikka votter

I går fikk jeg vårfornemmelser av solen. Nå har vi blåsbort-vær med plaskregn igjen, blæh. Så da blir det et litt mer vinterlig strikketøy. Jakken har flyttet tilbake i sofaen, etter å ha vært forvist i noen dager. Så nå drives det vekselbruk med flere spøt. Ingen UFO-er for tiden, bare ting som er under produksjon samtidig. *stolt*

 

 

I mars er det tradisjonsvotter som er tema i alongen på uformelt.net. Jeg er ikke så glad i å strikke masse mønster på tynne strømpepinner, så jeg valgte det enkleste alternativet: rillevottene fra Nøstebarn. 

 

 
 

Jeg brukte pinne #3.5 og 4.5. Strikket den største størrelsen, som egentlig er damevotter. Men pga garntykkelsen passer de nok bedre til en mann. Det gikk med 80 gram, og jeg brukte en tråd Ullteppegarn og en tråd av et kamelfarget ullgarn uten magebelte. Det kjentes ut som Tove eller noe i den duren. Litt tykkere enn Ullteppegarnet

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/1938-rillestrikka-vottar

 

  

 

Det lyseste nøstet var ikke fullt, så jeg var litt spent på om det holdt. Hadde flere ideer til kriseløsninger hvis jeg gikk tom, men det gikk jo bra. Kunne ha strikket en ekstra omgang på vrangbordene med det lille restenøstet. 

 

Jeg glemmer alltid hvor inderlig jeg hater å sy i strikketøy. Men vottene ble ferdige likevel, og nå bor de i en av lager-kassene mine. Der ligger de nok trygt til neste vinter. Rillevottene er tykke, varme og supergode i bruk. Så får det stå sin prøve at de ikke er de vakreste å se på. 

 

 

Ha en god blåsbort-dag!

(Eller kanskje du er heldig og har sol?)


Amaryllis

Da var det mandag igjen, og ny uke. Klumpen fylte 9 år på onsdag, og på lørdagen var det barnebesøk med en haug ville gutter. En fornøyd klump har brukt resten av helgen til å sortere fotballkort og bygge LEGO. Og en litt sliten mamma er omsider i ferd med å komme til hektene igjen, hehe. Et helt år til neste gang. Puh! 

 

Jeg har strikket litt innimellom slagene. Det var mange fine luer å velge mellom i mars også, og denne kom først på pinnene:

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/amaryllis

 

 
 

Dobbel Babyull fra restekassen, lett blanding av Dale og Gjestal. Pinne #4.5. Den ble litt liten, men jeg liker ikke pinne #5 til dette garnet. Det blir for slapt. Dessuten er vel fargene mer passende til den yngre garde uansett. Jeg brukte 64 gram. 

 

Her skinner solen, og frokosten er fortært. Da får jeg vel finne på noe fornuftig.  :o)

 

 

Ha en god mandag!


Ting Tar Tid

Nemlig. For jeg strikket jakke til gemalen på pinne #3. Det tilsvarer vel #2.5 for "vanlige" strikkere, siden jeg strikker stramt. 

 

  

 

Jeg la opp til størrelse L, men strikkefastheten med dette garnet ble hel feil. Så da var det bare å fortsette å øke og øke og øke og øke... Endte opp med 450 masker før jeg delte av til ermer og bol. Og jeg har 284 masker på bolen etter å ha lagt opp nye under armene. Som sagt: Ting Tar Tid. Denne blir nok IKKE ferdig før Sock Madness'en. Men så trenger jeg vel ikke disse pinnene til å strikke sokker med uansett. Får vi tro. 

 

Garnet fant vi på Garnudsalg.dk. 100 danske kroner for en kone med 500 gram lammeull. Og det er virkelig tynt - 500 meter/100 gram. Fargene er skifer og mørk grønt, selv om det ser ut som skittengrått og grumsebrunt på bildene. Vi har som vanlig Bergensvær her, så da ble det blitzbilder under kjøkkenlampen. 

 

 
 

Mønsteret er Pinneguris Hverdagsjakka, og jeg satser på at det går greit med en manne-utgave. Dropper innsvingningene i livet, siden mannen svinger UT istedenfor. Tror den gir rom for alderstillegget. Lager bredere striper også, siden to pinner med hver farge ble litt puslete med så tynn tråd. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hverdagsjakka

 

 

  

 

Det er noen solide saker jeg strikker fra. Veldig greit med nøster som ikke triller inn under sofaen. Selv om jeg må ha stubbebryter for å flytte strikketøy og garn. Ikke noe man tar med i vesken, nei.

 

Garnet er mykt, og kjennes litt tørt ut å ta i. Spent på hvordan det oppfører seg i vask. Det har lite spenst, muligens fordi det er nøstet stramt opp på konene. Så jeg er forberedt på at det kanskje trekker seg litt sammen. Vi får se. Satser på at jeg får blokket jakken til rett størrelse uansett. Mulig jeg strikker noen striper ekstra, for å ha litt å gå på. 

 

Knapper er bestilt på ebay, og foreløpig ser det ut til at alt går på skinner. Dette blir en lett vårjakke. Og den kommer nok uansett til å vokse jevnt og trutt selv under verste sokkestrikkingen. Den har fått fast plass i sofaen, og er perfekt TV-strikk. Jeg kommer til å trenge avveksling fra intrikate strømper på tynne pinner.

 

 

Ha en god torsdagskveld!


Alohomora

       

 

 

Første  par i galskapen er ferdig!

 

  

 

Ser at mange sliter med at sokkene blir for store, selv på pinne #2. Jeg strikket mine på #2.5, og de passer fint. Bittelitt store, men ikke verre enn at de ender i sokkeskuffen min. Tror garnet var perfekt til dette mønsteret, siden det er stretch. I tillegg strikker jeg jo stramt. Dette var faktisk GØY, og jeg er kjempefornøyd. Selv om jeg har vondt i hendene etter tre dager med tynne strømpinner. Nesten to uker til neste runde, håper det også er et greit mønster. 

 

 

 

 

 

Fint strukturmønster, som kan brukes på andre ting også. Det blir likt (eller rettere sagt motsatt) på baksiden. 

 

 

 

 

Tåfellingen likte jeg ikke, den ble lang og spiss. Men de former seg vel etter foten i bruk. Kjenner jeg sliter bittelitt med at det er am striktestens verboten å endre så mye som en eneste liten maske i oppskriften. (Jeg vil ha en annen tå! Men det kan jeg jo strikke på neste par. )

 

 

 

 

Hælen var jeg heldig med - det er akkurat den jeg bruker til vanlig også. Så mye av sokken gikk på autopilot. Selv om det tok sin tid likevel, da. Eneste gangen jeg måtte rekke opp var etter å ha sett Anno med klumpen. Da var det plutselig to like ruter etter hverandre. Men ellers får jeg si som Enok. - Dette KAN eg!!!

 

 

 

 

Sokkene MÅTTE ha 6 ruter i foten, og ellers måle minst 9 tommer. Det gikk heldigvis greit. 

 

Den grå sofaen er visst en grei bakgrunn for å få fram farger. Blåfargen er pent melert, litt mer båbyblå enn den ser ut til her. Garnet er litt stivt, det har bare 70% ull, Men jeg leste om det på Ravelry, og det skal visstnok være "bullet proof" og tåle både bruk og vask uten å nuppe eller bli slitt. Får håpe det stemmer, og at det mykner etterhvert.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/alohomora

 

Da tar jeg en sokkestrikkepause, og kaster meg over månedens along-oppskrifter. 

 

 

Ha en fin tirsdagskveld!


Sokkegalskap!
 

Da er sokkegalskapen i gang! Første mønster ble lagt ut søndag formiddag. Og jeg kastet meg over kassene (jepp, jeg har to) med strømpegarn. Masse tynt, flerfarget garn. Og en haug mer eller mindre enslige nøster Sisu og Silja. Hjelp!

 

Mønsteret passer til ensfarget garn, eventuelt noe med rolige fargeskift, siden det er et strukturmønster. Masse farger og "bråk" ødelegger effekten. Jeg fant et helt og et påbegynt nøste gul Sisu, som kunne ha vært nok hvis jeg ikke hadde strikket gule detaljer på Rye-sokkene mine. (grrr!) Jeg tenkte at jeg kunne bruke hvitt til vrangbord, hæl og tå, men det var ikke lov å bruke flere farger. Så da gikk den planen i vasken.

 

Tre nøster svart Silja da? Jeg startet optimistisk, men innså raskt at det var umulig å se mønsteret. Dessuten ble sokken størrelse barnelue i vidden. Panikken steg, og jeg begynte å planlegge en utflukt til nærmeste DROPS-butikk mandag morgen. En hel strikkedag bortkastet!

 

Kassene ble endevendt nok en gang, og ut trillet to påbegynte og delvis opprekkede nøster Regia Stretch Color i melert lyseblått. De fikk en tur på kjøkkenvekten, og jeg fant ut at det kunne holde akkurat. I alle fall verd et forsøk. Så da nappet jeg ut pinnene av prøvesokkene og satte i gang. 

 

 

 

 

Foreløpig ser det lovende ut, og mønsteret er både enkelt og pent. O lykke! Da blir det i alle fall ett madness-par, og jeg får resten av oppskriftene. Så får vi se hvor lenge jeg henger med. Ca 14 timer etter at mønsteret ble publisert var førstemann ferdig, og siden har det dukket opp flere par i visningstråden på Ravelry. Litt tullete, etter min mening. For vi har to uker til å fullføre den første runden. Så hvorfor nistrikke uten tid til så mye som en tissepause da? Bedre å satse på Northug-metoden - ta det rolig og la de andre trekke. Og så setter man inn ekstragiret i innspurten. Kan gjerne sitte oppe og strikke hele nattet i en finaleomgang, men det er maaange par igjen før vi kommer så langt. Tviler uansett på at jeg henger med så lenge, det er for mange racere der ute. Dessuten er reglene nokså rare, (og urettferdige) etter min mening. Man blir delt inn i lag basert på hvor raskt man strikker. Så de som har vunnet eller kommet langt i tidligere runder kommer i "racer-gruppen". Og så graderes det nedover helt til "sneglefart-gruppen." Til slutt er det EN igjen i hver gruppe. Så det vil si at de fleste superstrikkerne har falt av lasset lenge før finalen, mens en av "sneglene" fortsatt har sjansen til å vinne. Dersom en som egentlig er rask klarer å "gjemme seg" i en treg gruppe er det jo bare å slå til på slutten. Så det er minst like mye taktikk som strikkeferdighet det handler om. Poster du første par samme dag som mønsteret kommer ut, får du beundrende kommentarer, men egentlig har du jo skutt deg selv i leggen. For da havner du i "racer-gruppen" og må holde samme tempo gjennom alle 8-9 parene for å ha en sjanse. 

 

 

  

 

Vel, vel. Jeg har tenkt å fylle sokkeskuffen, ikke å vinne noen finale. Og dette mønsteret kommer jeg nok til å bruke flere ganger. Minus en rapport blir det passe til raggegarn og pinne #3.5, som er litt mer min greie. Så da har jeg uansett fått noe bra ut av å melde meg på. Et nytt alternativ til blåbærvaffel-mønsteret er ikke å forakte, og dette er grei tankeløs strikking som funker både som medbragt veskestrikk og foran TV'en.

 

 

Da strikker jeg videre. Ha en fin ny uke!  :o)


hits