Vottene Kari Trestakk

Jeg trodde at vinteren var over, men der tok jeg grundig feil. Etter en  nydelig vårdag i går, våknet vi til SNØ i dag. Ikke bare et lett melisdryss, men skikkelig snø! Brrrr!

 

Vel, da passet det jo i grunnen bra at jeg fullførte disse her i gårkveld da:

 

 

 

Vottene Kari Trestakk. De har god passform og en enkel, men dekorativ mønsterbord. Oppskriften er gratis, og er designet av Pinneguri/Ann Myhre. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/vottene-kari-trestakk

 


 

Bortsett fra mønsterborden er alt strikket med 3 rette og 1 vrang. 

 
 

Jeg brukte rester av Tove og noe jeg tror er Finull eller pt2. Pinne #2.5, og vottene veier 45 gram. De ble litt små, så jeg strikker et nytt par på pinne #3. Disse ender nok som gave til et barn. Vil tro de passer til en 10-12-åring. 

 

 

Ha en fin torsdag! Vi skal ut i snøen nå. Plutselig ble det mer passende med vinterferie. 


Fargerike sokker 

Prøvstrikk igjen. Disse sokkene strikkes tå-opp med løftete masker som går i spiral rundt hele sokken. Jeg brukte dobbel tråd Fabel på pinne #4. 

 

  

Det strikkes inn en tråd til hælen, og så plukkes det opp masker som til en tommel.

 

  

Litt uvant løsning, men den funker greit.

 

 


 

 

Sokkene ble faktisk nesten like også. Bare hælene ble forskjellige, for da hadde jeg ikke så mye garn igjen. Jeg brukte 89 gram til dette paret. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/corkscrew-socks

 

Da er det NESTEN hverdag igjen. For i Bergen har skolene vinterferie denne uken. Sånn passe fornøyd med den sammenslåingen. Bare regn, regn, regn, og Klumpen begynner å kjede seg. Satser på at noen av kompisene er tilbake fra påskeferie, vi får ta en ringerunde. 

 

 

Ha en fin tirsdag!  


Vårfornemmelser!


 

 

Krokusen blomstrer! I går fikk vi noen timers pause fra regnet, og da tittet solen fram også. Og plutselig eksploderte det i farger innimellom gule gresstuster.

 

Klutene strikket av restegarn hadde jeg ikke trodd at det kunne bli noe særlig spennende blogginnlegg av. Men med rette bakgrunnen ble de jo slett ikke så verst.

 

 

 

Den mørkeste er strikket i Paris fra DROPS på pinne #4. Den veier 53 gram. Den lyse er i et spraglete arvegarn. Pinne #3.5, og 42 gram. Det viste seg å være opprekksgarn, og nøstene bestod av mange stumper. Tror jeg festet rundt 20 tråder på den. Paris-garnet bestod også av rester fra flere tidligere prosjekter. Nå er alt brukt opp.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/husmor-marias-kopptue-6

  

Denne hadde alt flyttet inn i kjøkkenskapet. 20 gram HUVennlig, tynt bomullsgarn på pinne #3, restene etter de to stripete luene.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/husmor-marias-kopptue-5

 


 

 

Det spirer og gror!

 


 

Krokuser i to ulike gulfarger.

 


 

Og noen lilla. 

 
 

Ikke mange blomster som får så mye oppmerksomhet som disse første som titter opp om våren. I dag bøtter regnet ned igjen, og krokusene har klokelig lukket seg. Men de ER der, klare til å blomstre igjen.

 

 

Ha en flott dag!


Småplukk. Eller kanskje småKLUKK?

Jeg har strikket opp enkle eggevarmere og småfigurer til strikkesøndagene på Hordamuseet. Alle oppskriftene ligger på Ravelry, og er gratis.

 

  

Denne er superenkel, bare et rektangel som brettes og sys sammen. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/easter-spring-chicken

 

  

Ikke så avansert denne heller, men det økes og felles litt underveis.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/easter-chick

 

  

Samme som den første. Denne ser litt skeptisk ut, hehe.Den lurer vel på hvem som kom først, den eller egget.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/easter-spring-chicken-2

 

 


 

 

Kanin av et strikket kvadrat. Denne syntes jeg var litt plundrete å få fin fasong på. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/knit-bunnies

 

 

I dag kom endelig solen! Så nå skal jeg bare få i meg frokosten, så er det ut på tur. 

 

Ha en fin onsdag! 


Kvikk Lunsj 

Vi er nok ikke på fjellet, men obligatoriske rekvisitter er framskaffet likevel.  :o)

 

  

Luen er strikket av dobbel Baby Bomull fra Gjestal på pinne #3.5. Vekt 81 gram. Den ble nok litt i største laget. Men Klumpen har uansett lagt beslag på den. 

 

  

Arne stiller alltid opp.  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/kvikk-lunsj-lue

 

 

Det finnes et "offisielt" mønster på denne lue, som selges som kit. Men jeg har brukt Berit sin oppskrift: http://min-hobbykrok.blogspot.no/2013/11/kvikk-lunsj-lue-mnstrene-flyttes-hit.html Fargene mine er nok ikke helt korrekte, men pyttsann. 

 

 

Det er rolige dager her hos oss nå. Regn og tåke gjør sofaen mer fristende enn fjellet. Men unsett er det jo VÅR. Deilig!  :o)

 

 

 


Swirly Hat II 

 

Lue som er strikket på en litt morsom måte. Nummereringen skyldes ikke at jeg har strikket to luer. Det er designerens andre variant av mønsteret. Lue nummer 1 snurrer motsatt vei.  

 

  

 

Garnet er et enslig nøste jeg fant på bruktbutikken. Overraskende nok finnes det ikke på Ravelry. Men det er ren, australsk ull, med samme tykkelse som Peer Gynt. Litt mer fluffy, men ellers nokså likt. Det hvite er en rest pt4.

 

  

To rullekanter

  

ble til en dobbel kant. Fikst!

 

  

Luen veier 54 gram, og jeg har en liten rest igjen av det grønne. Pinne #4.5.

 

Dette er nok et prøvestrikk-prosjekt, så mønsteret er ikke publisert ennå. Men denne designerern pleier å være kjapp, så det kommer nok snart. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/swirly-hat-ii

 

 

  

 

Motlys og lav sol, men jeg bare MÅTTE ha et bilde til med snøklokker.  :o)

 

 

Ha en herlig torsdag!


Snøklokker! 

 

Vi har nydelige solskinnsdager nå, selv om vi våknet til rimfrost denne morgenen. Lykke!

 

  

Noe med fargene fikk meg til å tenke på denne luen. Den hadde jeg jammen glemt å blogge! Umerket pusegarn fra loftet, grønt og to hvitnyanser. Innendørs så jeg ikke forskjell på de to hvite, så det ble en liten overraskelse da jeg kom ut i skarpt dagslys. Heldigvis hadde jeg strikket med en tråd av hver, så det ble melert. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/becloud-hat

 

 


 

 

Tror dette er ordentlig mohair, det er i alle fall ikke syntetisk. Etter at bildene ble tatt, fikk luen seg et MILO-bad. Dusken puffet skikkelig opp, og ser nå ut som en diger snøball. Som nesten ikke veier noenting. Hele luen veier 84 gram. 

 

Satser på at dette blir det siste bildet med snø på veldig lenge. 

 

 

 

Ha en fin onsdag!


Pute i lin 

Man får aldri for mange sofaputer. Og garn som ikke passer til noe annet, kan få sjansen til å vise seg fram som putetrekk. Lingarnet i HUV-pakken min hadde en nydelig lillafarge. Men alt jeg har sett strikket i lin har vært slapt og slaskete type potetsekk. Vanskelig å få jevnt og pent også. Et kjapt søk på Ravelry gav ETT mønster i tilsvarende garn, og det var et dansk kjøpemønster. Men man kan da strikke fra bildene også. :o)

 

  

Ruter med 8 rette og 8 vrange. Enkelt og greit. Og ett knapphull i hver rute nederst. 

 

  

Puten måler ca 40X40 cm. Og jeg brukte knapt 3 av 4 nøster. Så da blir det kanskje en klut eller to også. 

 

  

Treknapper fra ebay. De hadde helt perfekt farge. Kjekt å ha lager!  :o)

 

  

Zeke Zebra er i ferd med å danke ut Harry Sjiraff som linselus. Blir trangt i vesken min hvis begge skal være med på neste ferietur, hehe.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hrpuder-med-struktur

 

 

I dag er det vårlig, etter en fuktig og grå helg. Så nå ryddes det og tørkes støv. Utrolig nok har både støv og hybelkaniner i hele etasjen samme farge som puten. Skikkelig kraftig fargestoff! Ble bittelitt skeptisk, for en god del av det endte vel i lungene mine også da. Får bruke støvmaske når jeg strikker opp resten av garnet. Eller strikke utendørs. 

 

 

Ha en fin ny uke!


Pannebånd er vårtegn

Så nå har Arne & Hulda fått ett hver.  :o)

 

 
Knallgult til Arne.


http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wishbone-headband-3

 

  

Og beige til Hulda. Dette er siste rest av merino-garnet fra HUV-pakken. Det ble litt smalt på pinne #3.5. Til Arne sitt la jeg opp 4 masker ekstra, slik at det var 3 rillemasker i sidene, og 3 vrange mellom flettene. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/wishbone-headband-2

 

 

Fortsatt grått og vått ute. Men de som "kan" vær, lover jo at det snart skal bli bedre, og at vi går mot en rekordvarm sommer. Så da får vi vel tåle litt regn først. 

 

 

God søndag! 

 

 

 


Tøfler

Jeg får "bestilling" på tøfler sånn av og til. Så da ble det noen ekstra par av samme sort som i forrige innlegg.

 

Ikke noen kake i dag. Men vi har et fjell av appelsiner i gangen. Far i huset oppdaget nemlig at både Kiwi og REMA1000 solgte de oransje fruktene til under tre kroner kiloet. Det billige godteriet var utsolgt, kanskje like greit. Vi har uansett flere godteposer igjen fra bursdagsbesøket. 

 

  

Å ta bilder av egne føtter er ikke så lett. Får noen gigantiske fotball-legger! Og rosa strikkesokker inni var heller ikke noen vinner fargemessig. Men tøflene er supergode i bruk, og veldig enkle å strikke. Jeg strikker bakstykket fram og tilbake, og tåen på tre strømpepinner. Da blir det minimalt med montering. For å få masketallet til å gå opp, tar jeg første maske løst av på den første runden med ribbestrikk. Deretter 1 rett, 1 vrang. Da stemmer det med brettemaskene i sidene. Siste vrangmaske på tredje pinne strikkes sammen med den som ble tatt løst av. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/updated-parkspin-slippers-3

 

  

Jeg får i alle fall vist fram at jeg BOR i hjemmestrikkete ullsokker for tiden. :o)

 

  

Og sånn ser tøflene ut uten fot inni. Ikke spesielt elegante. Men de gjør nytten sin!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/updated-parkspin-slippers-2

 

 

 

Lørdag, og øs-pøs-regnvær. Men nå blir i alle fall den siste snøen vasket bort. Hadde tenkt å snikfotografere naboens snøklokker, men det er litt for vått ute nå. Men jeg ser dem fra kjøkkenvinduet.  :o)

 

 

Ha en super helg!

 

 


Enkel hverdagslykke

 

Sjokoladekake fra fryseren, en kopp te. Imponert over hvilke smaker som finnes. Flambert banan, wow! 

 
 

Og når kaken er fortært, fester man tråder. 

 

  

Og ender opp med nye tøfler. Ikke dumt det heller.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/updated-parkspin-slippers-4

 

 

Fin fredag!


Zeke, the baby zebra

 

Jeg har teststrikket igjen. Hils på baby-zebraen Zeke! 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/zeke-the-baby-zebra-2

 


 

Litt ustø på beina.

 
 

Men det kom seg fort. Nå er han klar til å utforske verden. 

 

  

- Hallo! Hvem er du?

 

 

Litt bekymret for at han skal snuble i egne bein når han bare titter oppover, hehe. 

  

 

Og sånn så han ut i et par dager før jeg fikk tak i nytt polyesterfyll. Har brukt opp alt av klumpete puter, så nå må vi nok på IKEA igjen snart. Begynner å bli noen kosedyr i heimen etterhvert. 

 

 

Så snøklokker i naboens hage i morges. Da nærmer våren seg!  :o)

 

 

Ha en fin torsdag!


Lue av "skolisser" 

I HUV-pakken fant jeg to nøster blankt "skolisse-garn" i polyester. Skikkelig lekkert! Men det måtte jo brukes. Så da strikket jeg en lue.

 

  

Tja. Arne klaget ikke. Eller, det gjør han jo aldri ellers heller. 

www.ravelry.com/projects/mimouna/ribbed-hat 

 

 

Ha en fin onsdag! 

 

 


Vinterlue i Sommergarn

 

 

Disse nøstene "arvet" jeg for flere år siden. Har brukt noen, men det var fortsatt over 100 gram igjen. Garnet er en mix av akryl, viscose og lin. 195 meter per 50 gram.

  

 

Pinne #8, firdobbelt(!) garn og 115 gram, inkludert den digre dusken. Da gikk det unna!

 

  

Synes strukturmønsteret er så fint. Tredje luen jeg strikker etter denne oppskriften. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/3-timers-lua-2

 

 

Nydelig vintervær (eller kanskje det er vår?) I Bergen. Vi har vært på tur, og en lykkelig nybakt 10-åring bygger LEGO. Han fikk nemlig stort sett penger i gave i går, og da kunne han kjøpe noen av de store pakkene. Suksess! Tror det er første året han er stor nok til å bli glad for konvolutter med penger i istedenfor "ordentlige" gaver. Bursdagsbesøket gikk kjempebra - alle ble mette, og huset stod etterpå også. Vi hadde nok pizza og kake til dobbelt så mange gjester, så nå gumles det rester. Og en god del endte i fryseren.

 

Ha en fin helg! 

 

 


The Girlfriend Hat

 
 

 

En tråd Sisu og en tråd tynn, rosa akryl fra uvennpakken. Tilsammen ble det en liten barnelue i ribbestrikk.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/the-boyfriend-hat-2 

 

 


 

 

Pinne #4, 96 masker og 63 gram. Jeg heklet en liten picotkant som pynt på oppbretten.

 

 

Dagen i dag blir nok langtifra rosa. Klumpen fyller 10 år, så her blir huset fyllt med viltre gutter. Pizza, is og sjokoladekake står på menyen, og jeg har vel egentlig ikke tid til å surre rundt på nett nå. Skal blåse opp ballonger, støvsuge og 1000 andre ting før det braker løs. Satser på at jeg overlever, men jeg kommer nok til å ligge i sofaen som en vridd klut etterpå. 

 

Jaja, Det blir sikkert kjekt. Jubilanten gleder seg! 

 

 

Fin fredag!  

 


Gule nøster 

Det klukker og piper overalt i heimen for tiden. Og se hva jeg fant!

  

To søte små gule kyllinger. Helt nyklekkete. *smelt*

 


 

 

Og til de som tvilte på at Tipphøne kunne verpe: Bildebevis!!! Her sitter den stolte mor med avkommet. 

 

  

Twistskålen kom endelig til nytte, den også. Perfekt rede. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/easter-chicken-pattern

 

 

Her våknet vi til nysnø, brrr! Satser på en fin dag uansett.  :o)

 

 

 


Angry Birds-lue

 

Jeg drømmer fortsatt om å bli flink til å hekle. Luene mine får alltid en skeiv "søm" midt bak, uansett hva jeg gjør. Så her har jeg prøvd å hekle rundt i spiral for å unngå problemet. Det funket forsåvidt, men Gullgarn, heklenål 7 mm og fastmasker gav en liten og kompakt lue. 

 

  

Den sinte fuglen er gjenbruk, reddet fra en hullete joggebukse som hadde blitt for liten til Klumpen. Det ble hull i fingeren min også, det var utrolig hardt å presse nålen gjennom merket, Men nå sitter det pent der det skal.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/angry-birds-lue

 

 

Ha en fin onsdag!


Ollie II 

Ollie har fått en venn! 

 

 


 

 

Ollie II er strikket av en rest Gullgarn fra loftet + grønt pelsgarn fra HUV-pakken. Sistnevnte ble brukt dobbelt, likevel er det mye igjen. Og jeg har fått grønne, glitrende hybelkaniner under sofaen, hjelp! 

 

Jeg gikk tom for svart garn, så han fikk litt kortere hode enn han skulle. Men pelsgarnet var superelastisk, så han strakk seg godt da jeg støffet ham. Jeg jukset litt også, og strikket sammen maskene øverst. Orket ikke å maske sammen svart garn i lampelys. Og jeg synes faktisk det blir finere, for ørene blir mer markert. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/ollie-ii

 

 

Ha en fin tirsdag!  :o)


hits