Dagen fr dagen

I morgen går startskuddet for Clapotis-alongen. Og jeg har fortsatt ikke funnet ut hvilket garn jeg skal bruke. IIIIK!

Det ble ikke noe garnbutikkbesøk i dag, i stedet har vi vært på desperat jakt etter ny komfyr. Den gamle sa pent takk for seg, og man vil jo gjerne ha varm mat.....

Da vi endelig fant en OK komfyr hadde de selvsagt ikke flere på lager. Den kunne leveres om 1 1/2 uke. Jadda! :o(

Stekeovnen virker i alle fall, så til kvelds har jeg spist varme ostesmørbrød og Gullklumpen har fått nystekte baguetter med ost.

Med avkommet pent i seng har jeg tenkt å vie resten av kvelden til UFO-ene mine. Jeg holder på å rekke opp igjen dette sjalet (grusomt dårlig bilde)


                                 


Det er strikket av en tråd sjokoladebrun Tøffe og en tråd multifarget Calypso. Sjalet har vært ferdig en stund, men jeg falt liksom aldri helt for det. Festet ikke trådene en gang. Nå blir Tøffe-garnet til nettponcho og Calypsoen til sjal i nettmønster. Egentlig ganske økonomisk å bruke garnet to ganger! :o)

Utover natten blir det vel desperat graving i rollerne etter Clapotis-garn tenker jeg. Eller så står jeg utenfor Garnhuset når de åpner på mandag.

I ellevte time

   Noen stresser med å få ferdig selvangivelsen i dag. Jeg oppdaget plutselig at jeg i all min iver over Clapotis og andre sjal helt hadde glemt at jeg hadde meldt meg på en ragg-along på Hobbyboden....                                      I ellevte time


Strømpepinnene mine gikk så det gnistret i gårkveld, og her er resultatet: Et par ragger størrelse 41-42. Aner ikke hvem som skal ha dem. Men slike sokker har en tendens til å bli adoptert ganske raskt, så de får vel snart et par føtter disse også.


Solsikke-konkurranse

Vi skal ha solsikke-konkurranse inne på Hobbyboden. Så da er det vel bare å finne fram frø og sette i gang! :o) Spennende å se hvor høye de blir.


solsikke


Clapotis-along p HobbyForum
Hurra, da skal jeg endelig få strikke et Clapotis-sjal! Har hatt lyst til det lenge. Og nå blir det altså en knit-along på det. Det ser ut som om vi starter 1. mai,  så jeg får vel holde meg i skinnet en stund til da.

Nå tenker jeg garn, må jo finne ut hva jeg skal bruke. Ser at de fleste bruker multifarget, heller nok mest mot det jeg også. Og så bør vel garnet være relativt glatt og blankt for å få den rette effekten av det flotte raknemønsteret. Må grave litt i rollerne, mulig dette kvalifiserer til nyinnkjøp også. *sjekker kjøpestopploven for smutthull*


Noen som lurer på hva i all verden Clapotis er for noe? sjekk her da:

http://www.knitty.com/ISSUEfall04/PATTclapotis.html

"Je suis belle et ce ne demande aucun effort."  Nåja....

Knute p trden :o(

Det har virkelig kommet en knute på tråden mellom meg og heklegarnet mitt.

For å nøste det hele opp fra begynnelsen av: Garnet er "arvet" og bestod av et lite og et stort nøste. Nøste nummer en (det minste) var greit. Men halvveis i nøste nummer to fant jeg en knute. Jaja, jeg heklet ufortrødent videre. I lampelys. Neste morgen oppdaget jeg at garnet før og etter knuten tydeligvis var fra to ulike innfarginger. Og det syntes godt!  Vræl!!!

Så nå ligger sjalet der. Fillegarnet skal IKKE vinne, jeg skal nok lure det til på et vis. Må bare tenke ut noe smart først.

Setter meg ut i hagen med et strikketøy mens den krative prosessen pågår! Hihi!

Heklerier som tuller seg :o(

Jeg er i heklemodus for tiden. Og startet friskt på en babygenser i tynt bomullsgarn med heklenål # 2,5. Frustrasjonen meldte seg nærmest omgående. Mønstertydingen gikk greit. Men filletråden delte seg hele tiden. Jeg rekket opp og rekket opp, men fant stadig nye steder derr bare halve tråden hadde blitt med. Ikke noe pent, og dessuten ble det svake punkter i arbeidet. Sukk og frustrasjon!

Jeg klaget min nød inne på Hobbyforum og fikk flere gode innspill. Så nå har jeg lært, tror jeg:

- Noen garntyper deler seg lett. Styr unna!
- Tråden deler seg ofte hvis heklenålen er for tynn i forhold. Bruk tykkere heklenål!

Så nå er elendigheten rekket opp igjen. Baby får ikke genser i det garnet. Siden hun ikke visste om planene likevel går det nok bra. Jeg finner vel på noe annet.Garnet er fint det, så nå blir det heklesjal av det. Med heklenål # 5,5 (!) går det rimelig bra.

Fortsettelse følger!

 

Blbryoghurt

Ha, jeg klarte jammen å få plass til et bilde til jo!  :o)


                                        Blbryoghurt


Jeg har fått fullstendig dilla på dette hullmønsteret.Og endelig føles pinne # 10 nokså behagelig å ha mellom hendene. Kosteskaft-følelsen er borte!

Dette sjalet er strikket av NAPOLI Exlusive fra Gjesdal. Det kan vel best beskrives som en veldig myk krysning mellom båndgarn og chenillegarn. Garnet er 100% polyamid, men pytt, pytt. Det faller tungt og fint, og jeg undrer meg fortsatt over at 100 gram av helt ulike garntyper med forskjellig løpelengde gir nesten identisk store sjal. Hmmm.....

Og fargen er.....nei det kan dere gjette selv!


Sjal i enkelt hullmnster

Disse 3 sjalene er strikket etter et mønster fra "Hendes Verden". Egentlig skulle  de strikkes på pinne # 15, men det hadde jeg ikke. Så da ble det pinne # 10. Det gikk raskt unna likevel!  Jeg brukte ca 2 dager per sjal, og da gjorde jeg andre ting innimellom også.


                            Sjal i hullmnster

Alle sjalene er strikket i myke "pusegarn", og det gikk med ca 100 gram per sjal. (ca 350- 400 meter garn)  Jeg har ikke prøvd å blokke dem ut, det blir neste prosjekt.


De to sorte sjalene skifter snart adresse, de skal bli gaver. Det beige blir foreløpig boende her. :o)


Gjett hva jeg holder på å strikke nå?


Vrens hekleluer

Jeg har fått alvorlige vårfornemmelser! Så i dag heklet jeg tre luftige  luer på rappen.


                             Vrens hekleluer

De orange luene, som egentlig er nesten neonfargete, er heklet i Cotton Sport. Den off-white er i Muskat. Alle 3 er heklet med heklenål # 5,5. Kjapt og greit!

Jeg fant ikke noe mønster jeg likte, så da heklet jeg like godt uten: Jeg la opp 6 lm i en ring og heklet 5 grupper á 3 st med en lm mellom på den lille luen og 6 tilsvarende grupper på de store. På neste runde heklet jeg 2 stavgrupper i hvert mellomrom, og på den 3. omgangen heklet jeg vekselvis 1 og 2 grupper i annenhvert mellomrom. Jeg heklet de doble stavgruppene på sidene, ikke i hjørnene. Da ble luen rund og ikke så kantete. Deretter heklet jeg videre på samme måte, men nå med 1 stavgruppe i hvert mellomrom. På de siste 3 omgangene før full lengde heklet jeg bare staver uten mellomrom. Jeg heklet 1 stav i lm mellom gruppene på den første av disse omgangene. Så avsluttet jeg med en picotkant.

Det gikk med ca 50 gram garn til en lue.

Nye pulsvarmere

Pulsvarmerne med pelskant har mamma bestilt, de skal bli gaver til to små jenter. De er strikket i ribbestrikk, 2 r, 2 vr, og er kjempeelastiske.

 

                                 Nye pulsvarmere

 

De grønne pulsvarmerne er de samme som på forrige "samlebilde", forhåpentligvis litt tydeligere denne gangen. Rysjene er strikket i glattstrikk, og som sagt strikkes det to masker i hver maske hele tiden. (strikk en maske uten å ta den av pinnen, strikk en maske til i bakre maskeledd på samme maske) De bølger seg helt av seg selv.


rekke opp igjen

Jeg strikker mye. Ingen bombe akkurat.....

Og jeg liker veldig godt å prøve ut nye mønstre. Ikke alt blir like vellykket.

 

                            rekke opp igjen

 

Dette blir snart "resirkulert":

 

Et forsøk på å strikke bølgemønsteret fra pulsvarmerne på grovere pinner ble sånn passe. Likte det ikke. Rett og slett. Så da blir garnet til noe annet.

 

Et sjal strikker i skjellmønster ble egentlig ganske OK. Men jeg kunne tenke meg å lage det i et annet materiale enn rødt LIDL-garn. Så da strikkepinnen ved et uhell ble trukket ut og alt begynte å rakne var saken klar. Det blir nok sjal i dette mønsteret en gang, men ikke akkurat nå. Mønsteret lagres til senere bruk, og garnet blir til noe annet.

 

To opprekksnøster og mange erfaringer rikere strikker jeg videre på nye prosjekter.

  


Som sagt s gjort!

Dette ble resultatet av gravingen i restegarnet:

 

                              Litt ymse

 

To påbegynte nøster i mellomtykt mykt ullgarn + en rest grønn Mor Aase ble en blåbær- og en jordbærlue. At jordbærluen ble rosa kalles kunstnerisk frihet! ;0)

 

Det var nesten et helt blått nøste igjen fra den grå og blå spissluen. Sammen med litt rødt ble det en ny liten spisslue. Denne fikk en heklet blomst som "dusk". Jegf er fortsatt like begeistret for denne luemodellen, men nå får det holde for en stund. Til høsten igjen....

 

Pulsvarmerne i Babyull er strikket i to grønne nyanser. Selve pulsvarmerne er ensfargede i ribbestrikk, men underveis strikket jeg to pinner vrang med den andre fargen. (Det må være litt avstand mellom vrangpinnene) Etterpå plukket jeg opp tverrtrådene på vrangpinnene og strikket rysjer: to masker i hver maske på annenhver omgang. Etter et passe antall omganger felles løst av. Disse passer flott til "Rufles-skjerfet"; et nytt prosjekt under planlegging. :o)

 

Det er forsatt masse smårester igjen. Men nå har jeg innvilget meg en pause for å strikke et stort deilig mohairsjal. Bilde kommer snart!


Ryddetid

Jeg ELSKER garn! Bare spør de jeg bor sammen med......  *rødme*

 

Til tider kan det nok bli vel mange nøster og halvferdige prosjekter som flyter rundt i heimen. Innimellom må det derfor ryddes! Og i helgen hadde jeg en grundig opprydning. Bedrollerene mine bar tydelig preg av å ha blitt gjennomsøkt på jakt etter garn til neste prosjekt, men nå er alt i sin skjønneste orden igjen. Ikke et eneste lite feilplassert nøste.

 

Etter endt dyst satt jeg igjen med en bærepose full av ubestemmelige smårester. Litt hummer og masse kanari. Denne posen står nå i stuen, mens det "ordetlige" garnet er pent stuet vekk. Jeg roter og graver i alle snånøstene men jeg venter på Den Store Inspirasjonen. Av en eller annen grunn er det myyye morsommere å lage noe av slike rester enn av nye, hele nøster.Da koser jeg meg virkelig! :o)

 

Det blir nok noen luer (surprise, surprise!), pulsvarmere og dukkeklær kan jeg tenke meg. Og så får vi se hva mer som dukker opp. Spennende!!!!


Nunnun for liten og Nunnun for stor...

Så ble det et par Nunnun-sjal til da. :o)

 

                    Nunnun for liten og Nunnun for stor...

 

Det store hvite er i LIDL-garn, heklenål # 4,5 og 14 mønsterrapporter i høyden.

 

Det lille blå er egentlig et eksperiment: Jeg fant et lite steinhardt nøste opprekksgarn i en pose med "arvegarn". Garnet var kjempetynt og litt hardt, og det fristet egentlig ikke til noe særlig. Men man kaster ikke garn!!!!   *gisper ved tanken*   NOE måtte det vel kunne bli?

 

Det var søndag, regnvær og jeg kjedet meg. Og så hadde jeg plutselig begynt på et bittelite Nunnun-sjal med heklenål # 3,5. Tenkte det kom til å passe til en dukke, men det ble faktisk mye større enn jeg hadde ventet, 7 mønsterrapporter rakk det lille nøstet til.

 

Dukkeba har veldig lyst på sjalet, men vi får se hva det blir til. Det kan jo faktisk brukes av en "ordentlig" liten jente også.

  


Lacecap

Denne luen fant jeg inne på www.knitty.com En super modell for dem som vil ha blondelue til sommeren men ikke kan hekle. Noen av oss må selvsagt prøve seg på begge teknikkene da....

 

                                    Lacecap

 

Min lue er strikket i et tynt glatt lysegult akryl/viscose-garn. Tror den neste blir i bomull. Kanten nede ruller seg opp på bildet, men det ordner seg når den er på et hode. :o)

 

Mønsteret er enkelt å strikke, men man må følge med for å få det rett. Jeg begynner å få sansen for engelske mønstre, de er veldig greie å lese når man først har knekket koden. Etterpå virker norske strikkeoppskrifter veldig omstendelige. ssk, YO, k1. Hihi!


Ullbukser

Ikke det mest spennende å strikke kanskje, men veldig varme og praktiske.

 

                                      Ullbukser

 

Ullbuksene er strikket av Askeladdens totrådete lanolingarn (fra www.nostebarn.no) Det gikk med 200 gram til størrelse 1 år. De er kjempeelastiske, så de vokser nok med barnet i lang tid framover.


Mest mulig p ett bilde

Med lite plass igjen er det om å gjøre å få mest mulig inn på ett bilde..... :o)

 

                                 Mest mulig p ett bilde

 

To nye trådponchoer: Den lyseblå og hvite er gave til Gullklumpens bestevenninne. Viktig med like ponchoer! Den multifargete er strikket av et tykt akrylgarn i alle slags nyanser av blått og brunt. Nydelige farger som selvfølgelig ikke kommer fram på bildet. :o( Tror faktisk jeg beholder den selv!

Og så har jeg strikket en ny spisslue i lyseblått og grått. Størrelse 2 år denne gangen. Siden jeg likevel måtte strikker rette og vrange pinner valgte jeg å bruke strømpepinner på spissen. Ikke noe lurt. Det var plundrete å strikke og "sømmen" bak ble ikke noe fin.


hits