Breast Cancer Awareness Scarf

farger

Da var det rosa april-bidraget mitt ferdig. Det vil si, egentlig har det vært ferdig lenge, jeg har bare ikke blokket det.

Det er fortsatt ikke blokket, men i morgen er 1. mai. Så da får det være som det er.

bilde 005

Jeg liker fortsatt ikke brunsnegler, men store marihøner er i grunnen nokså søte. Denne her ser jo riktig vennlig ut.  :o)

Og for dem som ikke gidder å scrolle legger jeg ut link til mønsteret en gang til: http://www.classiceliteyarns.com/pattern_detail.php?patternID=30

Vil du vite mer om skjerfet mitt, slik som garn & pinnestørrelse, må du nok scrolle uansett. Jeg er også litt lat!

(OK, her er det: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1207048534_rosa_eksperiment.html )

På'an igjen - snegler!

Vi har hatt over en uke med sol og flott vær, deilig! I helgen har det regnet, men det er fortsatt mildt. På den daglige trilleturen til barneparken i dagmorges møtte vi på sånn ca en kvart trillion brunsnegler, de var overalt! Fra bittesmå til et par cm lange ekle, slimete småkryp. Grøss!  Det var umulig å unngå å trakke på dem eller kjøre over dem med vognhjulene.

iberiasneglet                 snegler

Jeg husker fortsatt hvordan det var i fjor, da gikk vi manngard gjennom hagen hver kveld utstyrt med plasthansker og tomme isbokser. Det var ikke få kilo snegler vi plukket, likevel klarte de å gnafse i seg mesteparten av grønnsakene vi hadde plantet. Tror rett og slett at jeg ikke orker å så noe i år, dette ser lite lovende ut. Jeg har ingen intensjon om å servere gourmetmat til de små eklingene. *sur*

Siden mordermarihønene også er på vei får vi visst heller satse på rosedyrking. Sneglene liker ikke rosetorner, og marihønene holder dem forhåpentligvis rene for bladlus, en annen gammel fiende jeg har kjempet hardt og innbitt mot.

datasnegl 

Disse sneglene er heldigvis snille, de kommer fra en Tilda-bok og har bodd hos oss i noen år nå. :o)

For mye av det gode

kan være rimelig stressende!

Biblioteket mitt har tatt inn en haug med strikkebøker fra danske Olivia Forlag . Og siden jeg forhåndsbestiller alt av strikke- og heklebøker fikk jeg hele denne stabelen med meg hjem samtidig:

56a1386a1b674d7a9f41ce28b6dcaedb

For å starte på toppen:

Spirrevipstrik er en herlig bok med massevis av fine og funksjonelle strikkeplagg i Ullklumpstørrelse. At mye strikkes på relativt tykke pinner er jo heller ikke noe å klage over. Herfra blir det nok strikket et plagg eller to, anbefales!

27 sjove strømper inneholdt egentlig ikke noe nytt, så den går i retur. Heldigvis! En helt OK bok men uten noe jeg bare MÅTTE strikke.

19 nydelige sjaler lever opp til tittelen. Har etterhvert sett MANGE flotte sjalmønstre, men det var et par her som fristet likevel. Akkurat nå har jeg ikke tid, så denne får jeg låne på nytt igjen senere.

Hotte huer til børn var OK om ikke så fryktelig spennende. Den går nok også i retur. Noen fine luer, mye gammelt nytt og noe litt for spesielt.

9788204140319

Denne fikk jeg også med meg hjem. Utrolig flott og inspirerende bok, men (heldigvis) ikke så mange aktuelle prosjekter. Denne er nok mest til å kikke i. Gullklumpen falt helt for boken, så vi får se hvilke utslag det kan gi.

Å ja, så har jeg visst kommet inn på Ravelry også. Har fått velkomstmail, så nå får jeg sette meg ned og stuidere dette litt. Mye å sette seg inn i.

Noen som har noen ekstra timer til overs som de kan låne bort? *svett*

What kind of knitter are you?

What Kind of Knitter Are You?


You appear to be a Knitting Guru. You love knitting and do it all the time. While finishing a piece is the plan, you still love the process, and can't imagine a day going by without giving some time to your yarn. Packing for vacation involves leaving ample space for the stash and supplies. It can be hard to tell where the yarn ends and you begin.http://marniemaclean.com
Take this quiz!

Quizilla | Join | Make A Quiz | More Quizzes | Grab Code

Jeg ble visst en strikkeguru. Så fint, da lar jeg oppvasken stå til noen andre.  :o)
Kan jo ikke kaste bort verdifull striketid!

Nattugler

Egentlig er det en VENNSKAPSUGLE da. Vi er en gjeng sprø hobbydamer på HB som samsyr ugler en sen fredagskveld. Siden en forkjølet liten Klump ikke sovnet før klokken ble over ti tok det sin tid før jeg kom i gang. Og uten symaskin tok monteringen litt tid den også. Derav nattugle. *smil*

En kjapp tur på loftet avslørte at jeg hadde massevis av tykt gardinstoff + en god del barnestoffer av typen store mønstre med biler og bamser og slikt. Heldigvis fant jeg en bit ubleket lerret og litt rester fra et gammelt sommerskjørt også. Så da ble det ugle, selv om jeg egentlig hadde tenkt meg helt andre farger. Man tager hvad man haver.

bilde 026

Her har han slått seg ned på lysestaken på kaminen. En kjekk mørk krok for store lyssensitive ugleøyne.

bilde 028

Her er det meste av kvelden sammenfattet. Vi har nå sett filmen om Lynet så mange ganger at jeg kan alle replikkene utenatt.

Det var Liv-Toril som arrangerte dette også, hun er kjempeflink til å finne på spennede aktiviteter. Tusen takk Liv-Toril! :o)

En fåret flokk

fantasi6

Da er vi i mål, en dag etter skjema. Dette tok UTROLIG lang tid med masse smått pirkearbeid. Og siden jeg ikke hadde noen oppskrift ble det en del tankearbeid, prøving & feiling.

Det begynner å komme en del bidrag på visningstråden inne på HB, mange kreative løsninger. Foreløpig har visst ingen andre tenkt i samme baner som meg. (Jeg er nok litt fiksert på sauer for tiden...)

Møt saueprinsessen og frierne hennes:

bilde 015

Sauene kan ikke stå. Jeg vurderte å stive av beina med streng eller noe, men da ville de ikke være egnet som leketøy etterpå. Derfor ble de som de ble med bein som spriker i alle retninger. Jeg droppet å lime på bevegelige øyne av samme årsak. Nå har de franske knuter som øyne, helt ufarlig for små "gnagere".

bilde 017

Gjengen er strikket i ullgarn og klærne er strikket i tynt heklegarn i bomull. De tok tid på tynne pinner, og så måtte jo hver sau få noe som passet til hans eller hennes særpreg. "Øltønne" fikk havskumkappe i særs passende farge, "Den bleke død" fikk flokkens mest fargeløse skjerf i nettstrikk osv. Tror det lykkelige paret må få et ekstra sett med tiggerklær også.

bilde 012

Noen sauer bød på ekstra utfordringer; "Krokete tre" var den jeg slet mest med, men han ble jo skikkelig krokete til slutt da. Og "nebbet" til "Trosteskjegg" ser mer ut som en kort snabel, men det får gå. Prinsessen skiller seg fra de andre ved at hun er de eneste som har hår. Hun har også påsydd hode mens de andre er strikket i ett stykke. Etter å ha montert diverse Shaun'er valgte jeg å gjøre det enklest mulig. Ale er strikket i glattstrikk/rettstrikk på strømpepinner.

Jeg hadde store planer om utendørs fotografering i det fine solskinnet i dag, jeg skulle bare levere Klumpen i parken først. Gjett hvem som endte opp som vikar?? Nå står middag på programmet og solen er vekk. Så da blir det (kanskje) sauer i det fri i morgen, de kom ikke helt til sin rett på gruppebildet.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


OK, det er fortsatt i dag. Men solen kom tilbake og vi (jeg & sauene) har vært ute i hagen. Det er bare å innse at det ikke er mulig å ta gode nærbilder/detaljbilder med kameraet mitt. Men sauene koste seg utendørs uansett de.

bilde 019

Her er det lykkelige paret. Sauen i bakgrunnen rødmer kledelig helt ut til øreflippene. :o)

bilde 020

Øltønne lurte på om blomstene var spiselige.

bilde 024

Alle frierne er gode venner og vel forlikte.

bilde 023

Happy end!


3D-strikk

Pulsvarmerne er ferdige, og jeg er kjempefascinert av mønsteret. Det gav en fantastisk 3D-effekt, bare se her:

bilde 005

Det er skikkelige "alligatortenner" langs sidene.

bilde 006

Jeg brukte pinne #3,5 og nokså nøyaktig ett nøste Safir. Det ble omtrent 2 meter igjen av garnet. 7 repetisjoner av mønsteret.

Pulsvarmerne ble litt små til meg, men de passet perfekt til frøken nesten-tenåring. Hun syntes de var fine men ville ikke ha dem fordi "tennene" laget bulker på genseren hennes når hun trakk ned ermene. Så høye og spisse er de altså. Kult! (synes mammaen i alle fall, det er delte meninger om slikt her i huset...)

bilde 004

Tommelen er i vrangbordstrikk og ikke i glattstrikk, NOE måtte jeg jo endre. *fnis*

Neste par blir nok på litt tykkere pinner, og så blir det flere tommel-endringer. Jeg tenker det blir med kile, jeg er ikke så glad i varianten med innstrikket tråd. Og så har jeg selvsagt noen ideer til hva annet dette mønsteret kan brukes til. Tid for å eksperimentere.

Men det blir i morgon og ikkje i dag, klokken tikker visst mot midnatt og vi skal tidlig opp.

Copy cat

eller hermegås om vi skal si det på norsk. :o)

Jeg klarer ikke å mobilisere noen sokkedilla. Det er vel riktigere å si at jeg har dilla på sokkeGARN, men til annet bruk. Pulsvarmere, derimot, er noe helt annet. Slike strikker jeg så pinnene gløder.

bilde 001

Denne linken fant jeg hos frkBadegakk: ( http://frkbadegakk.blogspot.com/ )

http://har-du-nu-koebt-garn-igen.blogspot.com/2008/01/alligator-mnster-til-pulsvarmere.html
Morsomt mønster, og pinne #3,5 var jo ikke avskrekkende. Noen dager senere så jeg dem ferdige hos ToneM, ( http://www.tonem.net/ ) og da klarte jeg ikke å holde meg mer. Nå ligger Ullklumpgenseren forlatt i sofaen...... *flau*

bilde 003

Den har vokst litt siden forrige gang den ble fotografert da. Den blir nok ferdig, den er grei "tankeløs strikking" foran TV-en. Og så haster det jo ikke, tipper den er ca størrelse 4 år.

ToneM hadde strikket flere andre flotte pulsvarmere også, disse frister det veldig å prøve:

http://web.archive.org/web/20060203033941/spunmag.com/article/050410handwarmers

Ellers har jeg filosofert litt rundt uttryket "Copy cat." Etter at Ravelry kom er jo et mønster kjent verden rundt 2,5 sekunder etter at det ble lagt ut på nettet, og noen mønstre går som de reneste farsotter. ALLE kopierer, det kommer bare an på hvem som var raskest ute. Så med mindre man designer alt man lager selv blir det mye likt. Vi som ikke er på Ravelry ligger nok et hestehode (eller kanskje en runde) bak teten.

Jeg synes fortsatt det er spennende å jakte på nye oppskrifter, men jeg har blitt vant til at det dukker opp ørtenogfjørti varianter av det samme rundt på andre blogger omtrent samtidig. Jaja, sånn er det. Det unike blir mer og mer sjeldent. Men det som er gøy er å se hvor ulike resultater man kan få av ett og samme mønster. I -alongene rundt omkring er det helt utrolig hvor forskjellige de ferdige produktene blir. Å bytte garntype, velge annen dekor eller gjøre små endringer i mønsteret kan gi kjempespennende variasjoner. Jeg finner masse inspirasjon på bloggsurferundene mine. Selv er jeg vel ikke akkurat kjent for å følge oppskrifter til punkt og prikke, håper noen kan få ideer av å kikke på mine ting også. Og det er vel egentlig slik det har vært til alle tider, man har "lånt" litt av hverandre og tilføyd sitt eget særpreg. Forskjellen er bare at verden har blitt så mye mindre takket være internett.

Da fortsetter filosofen med pulsvarmerne sine. :o)


I god tid

Høstfarger til neste høst. :o)

bilde 010

Fretexgarnet mitt er i ferd med å bli genser. Den strikkes litt stor, av en eller annen grunn har visst Klumpen rikelig med gensre som passer.....

Jeg syntes denne modeller er litt gammeldags og søt, og så strikkes den fram og tilbake uten klipping og montering. Det passer bra siden jeg ikke liker slikt arbeid + at garnet er litt tykt slik at den nok hadde blitt klumpete. (Jada, men jeg må jo strikke noe UTEN raglanfelling av og til da.) Garnet er helt tusset nøstet opp - 3 tråder i ulike farger er nøstet sammen. Så det er et svare strev å skille dem fra hverandre. Hver av trådene er såpass tykke at de passer til pinne #4.

Det fine er at alle fargene er ton-i-ton, jeg gremmes av og til når jeg ser fargekombinasjonene avkommet går med nå. Her skal det samkjøres! Bukser, gensre, vester og sokker i samme fargskala som kan kombineres i alle slags varianter. Skal det være så skal det være!

bilde 011

Mønsteret kommer fra denne boken som jeg har lånt på biblioteket. Enkle, praktiske modeller, mest søm. Siden jeg ikke syr blir nok genseren det eneste jeg lager. Egentlig er jeg ikke så imponert over strikkeoppskriftene i boken, de er veldig enkle i tillegg til at ingenting strikkes på rundpinne. Tenk deg en ensfarget, glattstrikket genser på pinne #2,5, DET er kjedelig å strikke det! *grøss*

For de som jakter på "retro-mønstre" til søm er boken super; modellene er tidløse og lette å tilpasse, de hadde nok blitt flotte i 70-tallssstoffer. For meg som nettopp har klart å rydde bort 70-tallet fra loftet er det litt rart å se at det blir populært igjen. Jeg har nok sendt mange skatter avgårde i containere til Polen og Romania. (og en god del til Rådalen også....) Får vente til 90-tallet blir moderne igjen jeg da.   :o)


Nuvel....

Skjerfet mitt i broken rib er ferdig. Og det RULLER SEG! *skrik!*

mus

Riktignok ruller det ikke like mye som skjerfene i glattstrikk, men så veldig mye bedre ble det ikke. Stor skuff!

Jeg liker teksturen på dette skjerfet, og så ble det litt tykkere og lunere. Det ble fint med rillestrikk på kontraststripene, det gjorde også at bølgedelen rullet seg litt mindre. Så alt i alt er jeg rimelig fornøyd. Lurer på om jeg skal prøve meg på et i perlestrikk?

Herr Mus likte i alle fall skjerfet. :o)

                                          €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Å ja, det er samme mønster, garn & pinner som de to andre skjerfene. Hvis du scroller litt finner du alt du vil vite, inkludert link til mønsteret.

Den som sover....

Ullegullet mitt er stor barnepark-gutt nå. Han storkoser seg utendørs i all slags vær, så da gjelder det å finne klær som passer til forholdene. Det går stort sett i heimespøta innerst og mest mulig vanntett ytterst, for poden ELSKER vann. Finnes det en bittelitten sølepytt oppdager han den. Og når han er ferdig med å plaske er vannet borte....

Stort sett tømmer vi ut imponerende mengder sand & vann hver dag når han kommer hjem. Og da er det godt å ha nytt, varmt ulltøy å ta på.  Her har han inntatt horisontalen i godstolen mens Lynet McQueen flimrer forbi på TV-skjermen. Sengen er nemlig for babyer, store gutter hviler middag i stuen. (med sutt!)

bilde 005


Nøstebarnteppet er fortsatt i bruk, likeså jakken jeg strikket. Litt kort på ermene etterhvert, tid for å lage en ny tenker jeg. Og under teppet skjuler det seg selvsagt ullbukse og sokker.

En av de eldre guttene i parken kaster lange blikk etter billuen, det er visst flere som liker den filmen. Kanskje jeg må strikke opp noen til?


bilde 006


Avkommet fra fugleperspektiv. Jeg savner de lange krøllene, men det ser ut som de vokser ut igjen heldigvis.

Trøst II

Som tidligere nevnt kom jeg meg ikke til Dale da de hadde lagertømmingssalg. Men for to dager siden var jeg innom Fretex. Fangsten ble en full bærepose med flott ullgarn i høstfarger til den nette sum av 100 kroner.

bilde 007

Vel hjemme veide jeg garnet, det var rundt 2 1/2 kilo! Ikke verst det vel. *smil*

Tipper dette blir nytt ulltøy til Klumpen, greit å planlegge neste sesong litt tidlig. Mesteparten av det han bruker nå er nok for lite til høsten. Jeg har sikkert nok garn til han begynner på skolen og vel så det, hehe. Men det er jo greit med farger som passer sammen da.

Garnet mitt kostet faktisk nesten det samme som en enveisbillet med tog til Dale. (OK; så har jeg ikke helt kommet over det likevel da. Snufs.)

Nearly Gloves

pulsvarmeralong2008 Første par i april er ferdige!

http://www.mlminspirations.com/patterns/NearlyGloves/Gloves.html

bilde 001

Kjempedårlige bilder, det røde & grønne i nederkant er Ullklumpen som dro og dyttet i meg under hele fotograferingen. Ikke lett å ta bilde med en hånd da. Og så MÅTTE jeg stå ved vinduet for å få dagslys, ellers ble fargene helt feile og mønsteret bare graut.

bilde 004

Pulsvarmerne er strikket i Lovikka-garn på pinne #8. Jeg strikket dem rundt, det gikk helt greit. Det fristet ikke å sy med det tykke garnet. Jeg strikket bare fram og tilbake der tommelhullet skulle være.

Første forsøk ble rekket opp igjen, jeg syntes ikke at fellingene ble fine. I oppskriften strikkes det 2 m sammen på begge sider, men det blir mye penere med ssk der fellingene heller mot venstre.

Det føltes litt rart med bare en stor åpning til tommel på så tykke pulsvarmere, så jeg plukket opp masker rund hullet og strikket picoter der også. Jeg plukket opp 7 masker på hver side og felte 1 m før jeg begynte på picotene. Da ble det 3 picoter på hver side. Likte bedre denne løsningen, selv om jeg nok ville ha laget en liten tommelkile hvis jeg skulle strikke flere par. Tro om jeg noengang klarer å følge en oppskrift uten å endre noe? Jaja...

bilde 002

Enda mer innpåsliten unge i bildet.... :o)

Aprilluen

luer20081199190335 Short Rows Wavy Hat ( http://leethal.coloredlights.net/zine/?p=38 )

Aprilluen er nok et eksempel på at man ikke vet om man liker noe før man har prøvd. For denne syntes jeg egentlig så litt kjedelig ut, men den ble jo kjempeartig!

bilde 004

Mitt første forsøk ble ikke bra. Jeg brukte et garn som var både melert og ujevnt, og da ble mønsteret helt borte. Her trengs det garn som får maskene til å tre tydelig fram. Valget falt til slutt på en tråd Impression og en tråd tynt effektgarn fra Patons, begge lyngfarget. Det gikk bedre.

Luen så bulkete og rar ut mens jeg strikket, og "båndet" midt på snurpet den litt sammen. Jeg vurderte faktisk å strikke den ferdig bare for å ha gjort det og så rekke den opp igjen. (Garn er resirkulerbart nemlig!) Men akkurat den snurpingen gav luen en veldig fin fasong da den kom på hodet. Den ble liksom litt posete på toppen.

Gullklumpen er modell her, men luen ble litt stor til henne. Den passet bedre til mitt kålhode. :o)

bilde 003

"Dusken" er en strikket kule, det første jeg strikket fra den nyinnkjøpte boken min med skjerf. Det kommer nok flere slike kuler etterhvert, men da skal de bli noe helt annet. *hemmelighetsfull*

Rosa skjerf

farger

April er rosa. Jeg har ikke vært med på fargealongen på noen måneder, men akkurat denne gangen passet det bra med et prosjekt jeg planla.

Her er Breast Cancer Awareness Scarf på pinnene.

http://www.classiceliteyarns.com/pattern_detail.php?patternID=30

256 wbbscarfsm

Det skjedde noe snodig med kameraet mitt, blitzen ville visst ikke. Men her er i alle fall et underveisbilde av skjerfet. Det er strikket på pinne #5,5 og 4,5 med en tråd Babyull og en tråd tynt bomullsgarn i samme nyanse. Jeg strikker med begge endene fra begg nøstene, og så skal skjerfet sys sammen midt bak til slutt. Det går egentlig greit, men det er litt styr med tråder som floker seg. Skjerfet blir ikke så langt, for jeg har bare disse to nøstene. Vi får se hvordan det blir. :o)

Ingen spøk

pulsvarmeralong2008

Da har jeg sydd på alle perlene. 78 stykk tilsammen faktisk.

bilde 087

smockiesnorsk http://www.bentemor.com/free/smockies/smockies.pdf

Smockies''ene ble søte de. Men det blir ingen flere her i huset. Perlesyingen ble utsatt til siste sekund (i natt, faktisk) og jeg var SUR hele tiden mens jeg sydde. Hadde det ikke vært for at de var med i pulsvarmerealongen hadde de nok endt opp som evige UFO-er.

Vel, her er de altså. Strikket i Ullteppegarn på pinne #2,5, og jeg gjorde det ekstra tungvindt for meg selv på alle måter. For små ble de også. Men anyway, de er ferdige og nå skal jeg rydde resten av perlene så godt bort at jeg aldri mer finner dem igjen.

hits