Hals/skjerfalongen for mai

logohals1

Kjapt lite prosjekt denne gangen, jeg ble jammen ferdig siste dagen i april jo.  :o)

002

Dårlig lys, fargen er riktigst på det nederste bildet. Men man må slå til når modellen er villig til å stille opp. (= håper på sponsing av kinobillett )

001

Av mangel på sjalnåler har jeg brukt en canavasnål. Lurer på å lage knyttebånd a la Bainbride Scarf, vi får se.

005

Mønsteret hadde jeg ikke prøvd på før, men det var enkelt og dekorativt synes jeg. Selv om garnet mitt er mye tykkere enn i oppskriften synes jeg det ble OK.

Garnet er siste rest av mohairen fra uvennpakken strikket sammen med en tråd rosa Sisu. Sistnevnte også fra pakken. Selvsagt.  :o)You can leave your hat on

På mystisk vis har jeg endt opp med TO luealonger. Tittei & Kiwa, som opprinnelig hadde luealongen på HobbyBoden, har flyttet inn på et nystartet forum og tatt alongen med seg. Så nå har Bai tatt over stafettpinnen på HB.
Luer for huer finner du nå her: http://www.uformelt.net/bakhagen/index.php mens den nye alongen på HB heter You can leave your hat on.

Jeg har vært prøvestrikker for den ene mailuen på HB,  Hermione's Cable & Eyelet Hat. http://jlyarnworks.blogspot.com/2008/07/hermiones-cable-eyelet-hat.html  Jeg brukte Safir-garn. Dette kan fint erstattes med mange andre garntyper med samme strikkefasthet. (23 m/10 cm og 100 m/50 gram)

003          004

Luen skal strikkes på pinne 3,75 mm. Jeg brukte 4 mm, det ble helt greit. Skulle jeg ha strikket en ny lue ville jeg gått ned til 3,5 mm på bråtet, det ble litt vidt i forhold til resten av luen der flettene trekker sammen.

Selve oppskriften har en mønsterrapport mer enn luen på bildet. Jeg fulgte mønsteret og fikk en veldig lang lue. Anbefaler å halvere antall omg på bråtet, da blir den mer passe. Jeg valgte å brette vrangborden dobbel mot vrangen og sy den til på min lue.

008

At luen har feil farge sier vel sitt om mitt forhold til Harry Potter & co. Den skal EGENTLIG være gråmelert.

Mønsteret var helt greit å følge og uten feil. Luen var kjapp og enkel å strikke, et fint begynnerprosjekt hvis man ikke er vant med fletter eller hullstrikk.

Da er pinnene kvesset og klare for neste lue som blir lagt ut ett minutt over midnatt.  :o)

Hagevandring

Jeg og kameraet har vært på oppdagelsestur i hagen.  :o)

001 
Blåbærris med blåbærkart!

002    003
Tulipaner og pinseliljer. Alle bildene blir store hvis du trykker på dem.

004 
Synes disse fylte pinseliljene i sart gult er så nydelige.

005 
Løvetann er jeg ikke fullt så glad i. Men de er jo i grunnen flotte de også.

Det er blomsterbilder på veldig mange blogger nå, og mine er vel ikke de mest fototeknisk avanserte. Jeg har nok ikke den flotteste eller mest velstelte hagen heller. Men jeg blir glad av å gå rundt og lete etter motivene. Og så kan jeg finne bildene fram igjen senere når blomstringen er over.  Og det er fint!  :o)

Nyt våren du også!
Å se

Jeg tar mange bilder. De fleste er av ting, ikke av personer. Når jeg skal blogge noe knipser jeg i ulike vinkler og med ulike bakgrunner, klipper og redigerer. Noen ganger blir jeg fornøyd, andre ganger ikke. Tlfeldighetene spiller nok relativt ofte inn, jeg er absolutt ingen mesterfotograf. Men jeg har lært mye om komposisjon, lyssetting og beskjæring gjennom prosessen. Og jeg har begynt å se på en annen måte. De spennende motivene er jo rundt oss hele tiden, det gjelder bare å få øye på dem.

005     006

007     008

009      Håndvask. Vann er gøy!


007       005

002  Klesvask og litt til. Klumpen vil gjerne hjelpe.

015

Etter å ha tatt og blogget noen bilder jeg egentlig ikke ble fornøyd med ble dette settet ryddet vekk fra bordet og endte lett henslengt i vinduskarmen. Plutselig så jeg at dette jo ble mye bedre.


001

002

Og så vil jeg dele denne buketten med dere. Plukket i dag av Klumpen og MED stilker til en forandring. *smil* Takker for mange kjekke kommentarer, det er dere som gjør at jeg synes det er gøy å blogge. En spesiell takk til Stargirl. Setter pris på de små "diktene" dine.  :o)

Da håper jeg alle har hatt en flott helg og at vi får en fin ny uke.


Strikketanker uten rød tråd

Det har gått noen spennende og interessante diskusjoner inne på HobbyBoden i det siste, blant annet denne om "trendgarn" : http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=39893&highlight=snobb (Tror du må være innlogget for å lese.) Dessuten er det veldig artig å være med på hemmelig-uvenn-produktkonkurransen på samme forum. http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=37613&highlight=uvenn  Begge disse trådene engasjerer åpenbart mange. Og man gjør seg jo noen tanker etterhvert. For her er det to ytterligheter: Garn som er så eksklusivt og vanskelig tilgjengelig at man må ha bekjentskaper for overhode å få tak i det og så garn som ingen vil være bekjent av å eie. Hvor befinner jeg og mitt garn oss på denne skalaen tro?

wolmeise

Nydelig håndfarget Wolmeise. Ikke så lett å få tak i.
( Bildet er lånt herfra: http://flickr.com/photos/strickwerk/2232706484/ )

Jeg er nok absolutt ingen garnsnobb. Jeg LIKER fint garn, men blir det for dyrt og eksklusivt får jeg prestasjonsangst og strikkesperre. Jeg gidder heller ikke å jakte på godbiter som koster en kvart dagslønn. Er nok mer man-tager-hvad-man-haver-typen. Halv pris (som på det tidligere mye omtalte opphørssalget hos DONNA DESIGN) kan få meg til å gå fra konseptene og hamstre, men har jeg BRUKT noen av de dyrebare nøstene jeg kjøpte? Kremt.... I ettertid ser jeg jo at jeg skulle ha rasket med meg de vanlige trauste garnsortene og ikke lassevis med alpakka og annen luksus. Vel, da har jeg lært noe og kan bruke nyervervet selvinnsikt ved neste anledning. Og så får jeg mote meg opp til å sprette det første alpakkanøstet.

For ikke så veldig lenge siden hadde jeg litt hobbytørke og fant ingenting jeg hadde lyst til å lage. Så meldte jeg meg på Hemmelig Uvenn, sendte avgårde en pakke med garn og fikk MASSE tilbake. Og vips var produksjonen i full gang igjen, til tider med dobbeltskift. Om jeg ikke er den som lager det beste uvenn-produktet så er jeg nok den som har laget mest. Og jeg koser meg! Jeg eksperimenterer og prøver meg fram, og blir det ikke perfekt så pyttsann. Hadde jeg ødelagt et dyrt nøste hadde jeg nok blitt lei meg, men her er det ikke så farlig. Blir resultatet ille nok kan jeg jo vinne hele konkurransen!  *glis*

funnygarn  Deilig syntetisk pelsgarn!

Mye av garnet som har endt opp som uvenn-garn har faktisk vært populært i en ikke alt for fjern fortid. Pelsgarn var jo for eksempel STORT det, men nå vil ingen være ved at de eier eller bruker det. Samme med mohairgarn. Registrerer at traust norsk raggegarn heller ikke er noe kult å eie eller å bruke. Vel, jeg er nok ikke kul, for jeg syns det var mye bra garn i pakken min jeg. Det gjelder bare å finne de rette prosjektene. Og DA er vi på min banehalvdel!

-"Du er nok ikke kunstnertypen du, du er mer.... håndverker. sa en av lærerne til meg da jeg gikk på Kunst & Håndverkslinjen.  Det var neppe ment som et kompliment, og akkurat der og da ble jeg faktisk litt lei meg. Men det stemmer jo. Jeg ER en god håndverker, i alle fall innen mitt "fag" som er strikking. Jeg har solide kunnskaper om materialer, redskaper og teknikker, jeg leser engelske oppskrifter ute å blunke,  jeg kan regne om strikkefasthet og kopiere ut fra et bilde, jeg kan lage egne mønstre osv. Jeg har også rimelig bra oversikt over hva som er i tiden av både garn og modeller. Og jeg synes det er en utrolig spennende verden som har åpnet seg med Ravelry. Jeg er en av dem som forsyner meg grovt med inspirasjon og mønstre, men jeg bruker garn som er lett tilgjengelig og ikke nødvendigvis så fryktelig eksklusivt. Men kunstner er jeg nok ikke. Funksjon er for viktig for meg, ting må kunne brukes.

Håndverkeren i meg ser etter mulighetene i materialet jeg har framfor meg. Hvordan kan jeg få fram det beste i det? Hva kan det bli som faktisk fungerer og kan brukes? Jeg har nok laget ting som har vært både stygge og upraktiske, men det har ikke vært med vilje. Reglene for hva som er stygt og fint har også endret seg med tiden. Pastellgul pusegenser i syntetmohair har jo vært ultramoderne i sin tid det også.

Forstår godt at man kan føle seg som en unge i en godtebutikk med alt det lekre garnet som plutselig bare en en korttransaksjon unna. Og har man lyst (og råd) er det jo bare å plukke fra øverste hylle. Jeg husker fortsatt følelsen første gang jeg så flerfarget garn på den lokale garnbutikken. Verden har snurret rundt noen ganger siden det!
Jeg opplever det ikke som snobbete å kjøpe dyrt "designergarn". Men det jeg synes er litt trist er når noen strikker nydelige ting og nesten unnskylder seg fordi de "bare" har brukt garn fra Gjesdal. Det er vel knapt andre enn meg som tør å legge ut noe strikket i akryl eller 80-tallsmohair på skryteveggen, kjenner at jeg gjør det nesten på f av og til.

For meg er et vellykket prosjekt noe som fungerer i bruk. Luen av restegarn og den tykke grå strikkejakken i akryl/ull som Klumpen har brukt hver dag hele vinteren er for meg særdeles vellykkede prosjekter. Det nydelige, florlette hullmønstersjalet som ligger ubrukt i skapet er en fiasko. For andre ville nok sjalet være mest verd.

jakke             uglelue
Jakken har fått knapper og luen øreklaffer siden bildene ble tatt.

Jeg tok en test en gang - hvilken type garn er du? Jeg ble dishcloth cotton. Egentlig ikke så dumt selv om det ikke er så spennende. Jeg liker best å lage praktiske bruksting. Og så er jeg en produsent. Jeg liker å strikke masse, og jeg liker at det går fort! Jeg er nok mer produktorientert enn prosessorientert også. Andre kan kose seg med å strikke nydelige hentesett i tynn babyull og etter mønster. Slikt får jeg magesår av. Tynne pinner + å kopiere noe som andre har laget er absolutt ikke meg. Jeg beundrer veldig de som strikker store, flotte plagg på tynne pinner og med sytrådtynt garn. Men jeg kommer aldri til å gjøre det selv. Har ikke tålmodigheten som skal til selv om det strikketekniske nok er godt innenfor det jeg mestrer. Jeg er en brukstingstrikker som av og til gir meg i kast med mer avanserte prosjekter fordi jeg blir fascinert av en ny teknikk. Men jeg ender alltid opp tilbake til det trauste og praktiske. Og da velger jeg garn deretter. Hadde jeg syntes det var lykken å bruke en måned på å strikke et spindelvevstynt lacesjal i silke/kasjmir hadde jeg brukt tid til å velge det perfekte garnet og også betalt det det kostet. Men kasjmirgenser til Klumpen blir nok ikke aktelt. Med mitt garnforbruk måtte jeg ranet en bank for å finansiere forbruket hvis jeg bare skulle velge eksklsive garnsorter. Så da er det bra at det faktisk finnes rimelige alternativer. Og gensere i Smart fungerer helt utmerket til en aktiv krabat som skitner seg ut igjen fortere en jeg rekker å vaske.

Etter all filosoferingen gir jeg meg i kast med neste uvenngarnprodukt. Kos deg med det du liker å holde på med du også! Og har du lest alt dette synes jeg at du fortjener en belønning. Så løp og kjøp noe du virkelig har lyst på! (Men kredittkortnummeret mitt får du ikke altså! Ikke garnet mitt heller!) 

Spor av liv

De fleste, inkludert meg selv, legger stolt ut bilder av ferdige prosjekter. Nyvasket, nydampet/blokket, pent dandert og fotografert for å ta seg best mulig ut. Og så hører vi ikke mer om det. Men det er jo nå "livet" til plagget starter. Og hvordan det fungerer i bruk og etter mange vask er jo minst like interessant.

Denne buksen strikket jeg til Klumpen da han var ett år gammel. Den tjenestegjør nå i sin tredje sesong. Tykk og god i Mor Aase raggegarn.

im000996zv2            

Her er spor av liv! Buksen har formet seg etter eieren og har fått både knær og rumpe. *fnis*

011

Små gutter vokser. Det gjør visst buksen også. Den passer fortsatt i vidden men begynner å bli litt kort i beina. Slikt kan man heldigvis gjøre noe med.  :o)

014

Jeg hadde et halvt nøste igjen av uvenn-raggegarnet mitt. Det burde holde til noen ekstra cm på beina. Buksen hadde tovet seg, så det var pirkete å rekke opp fellingen. Jeg registrerer også at fargen har falmet litt. Det nye garnet kjennes mye stivere ut enn den godt brukte buksen.

018

Da er buksen klar til nok en sesong. Forhåpentligvis forsvinner bleien snart, så da kan det hende den varer enda lenger siden Klumpen er lang og smal. Dette var faktisk et kjekt arbeid. En god ullbukse fikk forlenget levetid, bra for både miljø og lommebok. Ikke så spennende kanskje, men tilfreddstillende å gjøre noe nyttig.

Da synes jeg at jeg fortjener å starte på et nytt og morsomt prosjekt.  :o)

En rød tråd gjennom det hele

luerligger09                569651236028761015n500

Det røde garnet mitt vil visst ingen ende ta. Etter Koolhaas strikket jeg en aprillue med rullekant. Brukte  Waffle Hat-mønsteret og pinne #5.

001

Fortsatt mye garn igjen. Dermed ble det et nytt par Gentlemen's Cuffs også. Jeg byttet ut ribben med vaffelmønster og vips ble det et sett.

002

Begge deler ble dekorerte med røde knapper av ymse slag. En sommerfugl slo seg ned på luen.  :o)

004

Linker til mønstre:   http://knithats.tripod.com/id3.html
http://knitting-and.com/wiki/Gentlemen%27s_Cuffs:_an_Excellent_Pattern

005

Hvis du lurer: Ja, jeg har fortsatt litt mer igjen.

006

Cashmere Neckwarmer

Tadaaaa:

002

Neida, jeg har ikke gått av skaftet og handlet inn kasjmirgarn. Denne er strikket av nøster fra uvennpakken. Jeg gikk inn på Ravelry og søkte på "Ara". Da fant jeg en dame i USA som hadde strikket denne halsen av to nøster. Og siden jeg tilfeldigvis hadde akkurat to nøster var jo valget enkelt. Helt genialt - søke på garnet man har og se hva det kan brukes til. (Dette har sikkert alle andre Ravelrybrukere oppdaget før meg, hehe. Litt treg jeg, og lett å begeistre.)

003

Her finner du gratis mønster:  http://www.ravelry.com/patterns/library/cashmere-neckwarmer(Ravelry-link) Det burde ikke være noen heksekunst å kopiere den uten oppskrift heller. Jeg brukte pinne #8 og måtte legge opp 25 masker for å få oppgitt bredde. Strikket til garnet tok slutt.

Hempen skulle strikkes som I-cord. Etter å ha rekket den opp et par ganger valgte jeg heller å hekle den.

005

Synes garnet og det enkle mønsteret utfylte hverandre, det ble en veldig fin tekstur på halsvarmeren. Jeg var for utålmodig til å blokke den, så da dro jeg fram strykejernet og dampet  i vei. Det gikk overraskende bra, garnet er for klumpete til å bli flatt. Det ble litt tettere, noe som i grunnen bare var bra.

007

Og da var vi klare for nye utfordringer loppekassen.  :o)

Ringen er sluttet

En tid tilbake var jeg innom en blogg med massevis av bilder av visnende blomster. Bloggeren var så fascinert av forfallet og prosessen som skjedde. Ser for meg en vase full av avblomstrete tulipaner som hadde begynt å slippe kronbladene. Men jeg husker selvsagt ikke HVOR jeg så alt dette.

Uansett, det var ikke poenget. Jeg kjøper nesten aldri avskårne blomster, syns det er noe litt brutalt over de kuttede stilkene. Hos meg gå det derfor stort sett i potteplanter.

Amaryllisen min har levd et liv på bloggen en stund nå. Den startet som soveromsblomst: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1237805085_soveromsblomster.html

003

Så flyttet den ut i stuen og stod på stas:
http://mimounashobby.sprayblogg.no/1237894171_sm_gleder.html#comment

001

Men så startet forfallet.

014

Tunge, seige dråper med farge som gammelt blod dryppet ned på kommoden og gjorde at blomsten ble forvist til en krok på gulvet.

002

Nå er den tilbake til start bak gardinene på soverommet. En slapp stengel og en vissen, blødende blomst søker støtte hos sidemannen. Og om noen måneder gjentar det hele seg. Ringen er sluttet.

004

Fruen er visst i det melankolsk-filosofiske hjørnet i dag. Det duskregner ute og jeg har strikket hull på pekefingeren. Får ta en tur på loftet og kose med noen garnnøster, det hjelper nok. Hehe....  ;o)

En fransk kusine

Herr Mus har en stor og mangfoldig familie. Selv livnærer han seg som modell og designer, for tiden jobber han intenst med en leopardmønstret badedrakt- og badebuksekolleksjon. Hans franske kusine Musette startet nok sesongen litt tidligere enn han var forberedt på, så nå jobbes det på spreng for å redde familiens ære. Damen er nemlig noe storvokst.

mus

Bildet er lånt herfra: http://www.side2.no/livsstil/article2606805.ece og her kan du også lese mer om musefrøknas aktiviteter.  Takk til Bente som var oppmerksom og dro kjensel på damen.  :o) 
(Bentes blogg finner du her: http://bentesunivers.blogspot.com/ )

Koolhaas

Jeg er vel ikke akkurat førstemannkvinne som "oppdager" dette mønsteret. Men noen ganger må man bare prøve seg, selv om alle andre er ferdige forlengst.  :o)

009

Mønsteret er fra Jared Flood, strikkeguruen himself. :o)

Det kan kjøpes her: http://www.interweavestore.com/store/p/729-Koolhaas-Hat.aspx

Så var det det med strikkende menn da. Noen får masse oppmerksomhet uten å være spesielt flinke. Det holder liksom å være MANN. Og så har vi Jared. Han er mann. Og flink. Veldig flink. Gode, gjennomarbeidede modeller og nydelig fotografering. Man kan trygt starte å strikke uten å være redd for irriterende feil i mønsteret. Og det er ikke engang nødvendig å forbedre noe. (Selv om jeg nok tar meg små friheter her også da.)

Jeg kan strikke Turn-a-Square i søvne. Har muligens gjort det også. Det går greit å produsere flere slike luer på en dag. Koolhaas tok meg to dager. Ikke fordi mønsteret var vanskelig men fordi det var så gruselig mange flettinger. Med vridde rette masker og vrangmasker om hverandre valgte jeg å kjøre safe og bruke hjelpepinne. Puh! Men det ble jo fint da.  Jeg liker veldig godt teksturen på denne luen.

011               012

Prøvekluten min ble strikket i rødt uvenngarn. Det hadde passende tykkelse fant jeg ut. Modellen slukte mye garn, og 104 masker på pinne #5 ble faktisk ikke mer enn akkurat vidt nok. Lure meg fant ut at dameversjonen ble litt kort (liker ikke luer som slutter midt på ørene) og la til en ekstra mønsterrapport. Det ble for mye, men pytt. Den får bli som den ble, gidder ikke å rekke opp igjen.

003

008

Ikke verdens beste bilder, men de gir vel en ide om hvordan den ser ut. Rødfargen ble helt feil, den er riktigst på "koftebildene" i forrige innlegg om skjerfet. Og der er det altså meg som er modell og tenåringen som har tatt de fantastiske bildene. I tilfelle noe lurte...... ;o)

Det blir nok flere av denne med tid og stunder. Må prøve ut andre garntyper og farger. Men nå skinner solen og jeg skal ut i hagen for å hekle luke ugress. Ha en fin tirsdag!Her finner du Jared Flood sin hjemmeside, verd et besøk: http://brooklyntweed.blogspot.com/


Rivulet Scarf

logohals1      http://www.knitorknot.net/2008/05/12/introducing-rivulet/

Vi fikk aldri noe aprilmønster i hals/skjerfalongen. Og siden jeg har mer enn nok av uglehalser nå valgte jeg like godt en oppskrift selv.  :o)

Rivulet Scarf så jeg først hos Petronella: http://petronellas.wordpress.com/2009/04/17/natural-rivulet-scarf/#comments Syntes det var veldig pent, dessuten var det et enkelt men effektfullt hullmønster.

Jeg startet friskt på pinne # 4,5 med det røde uvenngarnet. Men jeg så raskt at her trengtes det tykkere pinner. Derfor rekket jeg det opp igjen og startet på nytt med pinne #6,5. Jeg reduserte også maskeantallet til 35. Og så strikket og strikket og strikket jeg. Mest om kveldene, det var for varmt å strikke ute på dagtid. Skjefet vokste raskt det, veldig raskt. Og garnet var ekstremt drøyt. Hele 215 cm langt ble vidunderet, og da var det fortsatt en liten rest igjen av det første nøstet.

002

Ferdig blokket og klart til bruk. :o)

Jeg vet ikke hva slags garn dette er, det kjennes ut som ull med noen lange hår i. Ikke syntet i alle fall. Og ikke superwash. Det stakk litt, men en omgang i Milo etterfulgt av tilhørende tøymykner hjalp godt.

003

Detalj av mønsteret.

006

Og sånn blir actionbilder når man har korte armer og lange skjerf.  *fnis*  Den lilla genseren var vel heller ikke helt perfekt bakgrunn. Pyttsann, skjerfet ble bra det. Og jeg tror det blir flere, det var gøy å strikke.

007    008

Noen Frøken-tenåring-har-kommet-hjem-fra-skolen-bilder. Litt halvhjertet fotografering kan man trygt si. En del andre ting ble visst også halve....  Ja, vi har både strykejern og batterilader. *fnis*

010

Sånn ja!  :o)

Koften strikket mamma til meg da jeg var tenåring. I fjor tror jeg det var.... *huskerikkesånøye*Agurk!

Ny utgave av luen fra forrige innlegg, også denne gangen strikket av uvenngarn. Jeg var så heldig å få et nøste agurk- flaskegrønn Mor Aase, 60% akryl og 40% ull. Dette var absolutt ikke noe godt å strikke med, jeg har tatt i ren akryl som har knirket mindre. Men nå er jobben gjort!  :o)

007

Mens luen i uelastisk lin/bomull/viscose-mix lå flatt og fint på bordet trakk denne seg sammen til - ja akkurat - agurkform. Men den er mer enn stor nok, faktisk passer den til meg. Den var ment som høstlue til Klumpen, derfor valgte jeg pinne #4 og la til enda et par cm. Krokodillesymerket var han også særs begeistret for. Men dommen over luen var klar:
-"VIL isse ha den mamma!"

Ja ja, det er lenge til høsten. Vi får lagre den i grønnsakskuffen så lenge.

Vi har helt fantastisk vær her i Bergen for tiden, nesten FOR varmt i solveggen ute. I alle fall for strikkedamer. Så nå hekles det.  Gjett hvilket garn jeg bruker?

Ha en nydelig søndag du også! :o)

Gooseberry Hat

"Gåsebær" er altså stikkelsbær. Så lærte jeg noe nytt i dag også.  :o)

stikkelsbr

Sånne har vi massevis av i hagen. Og i fryseren......

Mønsteret på denne luen fant jeg nokså tilfeldig, det var link til den på siden med Mesi-oppskriften. http://www.ravelry.com/dl/suvi-s-designs/2038?filename=Gooseberry_Hat_.pdf  Siden fargen på luen i oppskriften minnet om LIMA-garnet mitt var det jo et perfekt lite prosjekt. Mønsteret var til baby, men dobbel tråd på pinne # 3,5 gav akkurat passe størrelse til Klumpen. Han trengte en ny vårlue.

001

Bildene ble tatt i nattens mulm og mørke i gårkveld, derav den fantastiske fargegjengivelsen og billedkvaliteten.

003

Et lite stykemerke med togmotiv ble sydd på. Jepp, jeg SYR på stykemerker. *fnis*

004

Actionbilde fra busstoppet på vei til barneparken.

005

Akkurat passe stor lue. Jeg forlenget den med noen cm i forhold til oppskriften, fellingen er nokså kort.

Fornøyd med denne!  :o)

Plain and simple

Jeg hadde ørtenogfjørti ideer til hva det lekre akrylleopardgarnet fra uvennpakken kunne bli. De kokte nokså fort ned til veldig få.

003 
Vanskelig farge å gjengi dette her, det går egentlig i brun-orange/svart.

Elisabeth Augustas monsterkaninmønster var en av favorittene. Verdens skumleste kanin iført leopardskinn - nesten til å bli mørkredd av. Desverre var det umulig å få en så tett struktur på strikken av det gikk an å fylle det. Kanin med fiberfyll stikkende ut gjennom maskene ble litt VEL drøyt. Dessuten oppdaget jeg at garnet var umulig å rekke opp igjen. "Pelsen" datt av så jeg ble sittende igjen med spredte klumper på en tynn svart tråd. Leopard med skabb, æsj!

Eksperimentering var altså ikke tingen siden dette var et engangsgarn. Strikket var strikket og måtte bli som det ble eller bare kastes. Og kaste gjør man da ikke!

005

24 masker på pinne # 5,5, ribbestrikk 1 r 1 vr. Enkelt og greit. Dette kan faktisk risikere å bli brukt også, og det er jo litt av vitsen. Når det gjelder pels foretrekker jeg juksevarianten framfor ekte vare. Dette garnet er heller ikke det verste jeg har vært borti, det er mykt og mangler glitringen som fuskpels ofte har. Det kjennes nesten som bomull både å ta i og å strikke med. Det var forresten TUNGT å strikke med, spesielt fordi jeg måtte passe veldig på å ikke lage for store masker. Å stramme en maske etterpå var nesten umulig, da dro jeg bare av pels.

006

Ingen tvil om hvem som skulle være modell. *fnis*

Siden jeg var så "heldig" å få 400 gram av dette luksusgarnet har jeg fortsatt rikelig igjen. Så da jakter jeg videre på nye prosjekter.

001

Restbeholdningen. Det minker! :o)

007   (Trykk på bildet så blir det større.)

En dag i hagen

Kommentarer unødvendige!  :o)

001

002

003

004

007

008

010Rutinebrudd!

Jeg hadde et tilbake-til-hverdagen-etter-ferien-innlegg delvis klart i hodet. Jeg hadde til og med funnet en passende smiley som illustrasjon:  
     
Trodde jeg.

Dagen startet med at jeg ble vekket av en blid tenåring som hadde stått opp helt av seg selv FØR klokken ringte. Hun hadde alt dusjet og laget seg frokost. (hvor ble det av besvime-smilyen?) Og ute strålte en minst like blid morgensol.

Klumpen ville ikke sove i gårkveld, med det resultat at han måtte vekkes i dag. Slikt bringer vanligvis ingen god start på dagen, men jammen spratt han opp han også. På med klær og klar for barneparken! Eneste protest kom da jeg fant fram joggesko. Han ville ha gummistøvler! Utrolig hvor enkelt det er å kle på en unge når man kan droppet 17 lag med ull, parkdress/regntøy, skjerf, votter, lue +++. Avgårde med oss!

Nå er jeg hjemme igjen og litt forvirret. Vanlig rutine er frokost m/bloggsurfing, ristet brød og kakao. Deretter strikking og litt husarbeid. I dag fristet ikke kakaoen. Og man kan jo ikke sitte inne når det er sol! De tykke luene jeg hadde tenkt å strikke virket plutselig litt malplassert de også.  Hm.

Da tenker jeg at jeg heller tusler ut i hagen og gjør noe nyttig jeg.

Ha en strålende tirsdag!  :o)


solskinnResirkulerte Q-tips på tanntråd

sliter jeg!

Garnet jeg trodde skulle være håpløst å få noe vettugt ut av er oppbrukt. Men så var det dette da:

004

LIMA er forsåvidt greit nok, men det er veldig tynt og det er veldig mye av det. Her er det nok bare å ta tiden til hjelp.

Så var det COTTON FROTTÈ da - grøss! Garnet ser helt uskyldig ut, greie farger (sort og ubleket) og ren bomull. Første tanke var å strikke kluter. Problemet var bare at selve tråden var veldig tynn og klumpene veldig....klumpete. Jeg måtte bruke fryktelig tykke pinner for å få nevnte klumper gjennom maskene. Resultatet ble fiskegarn med - ja nettopp - klumper. Stygt og særdeles lite egnet til noe som helst. Jeg prøvde å strikke det sammen med en tråd LIMA, med to tråder LIMA, med TRE tråder LIMA....

003

Fargene ble ikke så verst, i følge min faste konsulent er pudderfarger tingen for tiden. Det hjelper bare så lite.

001

Dette blir nok også rekket opp igjen. Det ser faktisk ikke så verst ut når det ligger flatt på bordet, men løftes det opp henger det som en vridd vaskefille. Mønsteret jeg prøvde meg på heter Reversible Plaited Scarf http://www.ravelry.com/patterns/library/reversible-plaited-scarf  og er egentlig nokså fint. I et annet garn altså. 

Da har jeg brukt en hel dag på å strikke og rekke opp igjen diverse prosjekter i dette garnet.  (Vel, en stor del av dagen har blitt tilbragt utendørs da, det er nesten sommer i Bergen! Så jeg har i grunnen ikke brukt SÅ mye tid innendørs med strikkepinnene. Men man må jo ha lov til å beklage seg litt, ikke sant?)

Tenker jeg finner fram noe mer samarbeidsvillig garn og klekker ut nye planer imens. Dumme garnet skal IKKE vinne!

Fnugglett

Da er det lilla mohairnøstet borte-vekk. Jeg fikk såvidt en trådende å feste etter å ha felt av.

003

Sjalet er strikket på pinne # 12,5 og er lett som en sky. Hvis bunten i utgangspunktet var på 100 gram veier dette ca 40. Garnet er relativt tynt, så jeg er litt imponert over at det taklet såpass tykke pinner. Men det ble kjempemykt og faktisk varmt også. Jeg prøvde først å strikke pulsvarmere på pinne # 3,5. Det fungerte ikke, garnet lugget voldsomt og ble klumpete og stygt.

006

Det ble ikke så verst stort heller, det går godt ned på ryggen.

005

Jeg strikket kastene vridd, syntes hullene ble for store ellers. Bortsett fra to riller nederst er hele sjalet i glattstrikk.

Hadde det vært en litt annen farge hadde jeg ikke gitt dette fra meg. Men nå endte det hos mamma.

Bedre enn forventet

Dette "lekre" garnet var jeg i tvil om at kunne bli til noe som helst. Det så faktisk ferdigtovet ut der det lå som hespe. Men jeg tok mot til meg og startet transformasjonsprosessen.

Fargen er litt varmere enn jeg klarer å få fram her, kameraet mitt lager veldig blåskjær i bildene. Lilla er visst nesten like vanskelig å gjengi korrekt som turkis. Sukk.

006

Det loet en god del, men det gikk helt greit å nøste det opp. Det var en knute ca midt i, så jeg fikk to nesten like store lilla baller. Men selv i lampelys manglet det karakteristiske glitteret i nylonpelsen. Et lite eksperiment med en lighter under kjøkkenviften (med Klumpen som storøyd tilskuer) bekreftet mistanken: Dette var ekte vare. Det nektet å ta fyr og luktet brent hår lang vei. Ikke noe syntet her nei!

Jeg fant fram pinne # 6,5 (det var den som lå på stuebordet, hehe...) og startet på et nytt skjerf i rillestrikk. For å få litt variasjon strikket jeg et enkelt hullmønster.

- "Det ble fint!" erklærte Gulllumpen i forbifarten. Det ble jo faktisk ikke så verst?

005

- "Det var et stygt nøste, fæl farge." kommenterte samme frøken like etterpå om det andre nøstet som fortsatt lå i sofaen. Det måtte en del studering og sammenligning til før hun gikk med på at det var det samme garnet som i skjerfet.

006

Skjerfet ble skikkelig mykt, varmt og fluffy. Men det er absolutt ikke min farge, jeg kler ikke kalde nyanser. Til mammas snøhvite hår er det derimot  helt nydelig, så kanskje resten av garnet blir noe til henne. Det loet litt mens jeg strikket, men det ferdige skjerfet slipper nesten ikke noen hår. (Vi hadde lilla hybelkaniner og lilla hår i pizzaen i går, ikke så populært....) Garnet var godt å strikke med, det gikk til og med helt greit å rekke opp igjen.

002

Her er to som også likte skjerfet. Lurer på hva Shaun hvisker, Shauleene ser litt blyg ut....

Til de som venter på leopardgarnet: Det kommer! Jeg klarer bare ikke å bestemme meg helt for hva det skal bli. Har flere "gode" ideer, kanskje jeg må kjøpe noen ekstra hesper.....


Aprillue

luerligger09     http://50villapeikkoa.blogspot.com/2008/10/mesi_04.html

Denne luen så mye mer avansert ut enn den egentlig er. Hovedmønsteret strikkes med kun en farge om gangen, og mønsteret kommer av at masker løftes løst av.

Jeg har brukt dobbel tråd LIMA, et blandingsgarn bestående av lin, bomull og viscose. Det ble overraskende bra, garnet var godt å strikke med og ble jevnt og fin. Pinne # 3.5.

001

Garnet kommer (selvsagt) fra min hemmelige uvenn. Det morsomme er at jeg har hatt samme garn i samme grønnfarge liggende på loftet lenge uten at jeg har brukt det. Men når det dukket opp i uvenn-pakken var det liksom ikke noe å spare på. Jeg er visst litt rar sånn. Restegarn og "rart" garn går unna så det suser, dyrt garn har jeg liksom ikke råd til å bruke.....

- "Den er MIN!" erklærte Klumpen. Det var ikke helt  det som var meningen da, luen er i voksenstørrelse og passer nok bedre til meg. Men han dro den på seg og sitter nå og ser på frokost-barneTV iført lue og pyjamas. Jaja....

Ingen andre i husstanden ville ha luen, de ville ikke stille som modell engang. Så da får han vel få den da. Og fargen er omdøpt fra "pudder-rosa" til "pudder-beige". Selv om det egentlig ikke spiller så stor rolle.  :o)

Å ta bilde av en som ligger i godstolen med lue på var ikke så lett.

001

002

005

Kyla Mittens569651236028761015n500     http://www.box.net/shared/3amgt680bi

Andre bidrag til pulsvarmeralongen for april.  :o)

002

Garnet er grå Babyull fra min hemmelige uvenn. Jeg har faktisk ikke strikket av annet garn siden jeg fikk den pakken. Strømpepinner # 3. Det gikk med ca 30 gram.

Disse var litt mer plundrete å strikke enn jeg var forberedt på. Vridd ribb er KJEDELIG! Dessuten var det en del irriterende småfeil og dårlige forklaringer i oppskriften. Hvis du ikke er vant til å "strikke på engelsk" er nok ikke dette det rette prosjektet å starte med. Men jeg synes resultatet ble bra til slutt, og det var gøy da jeg kom skikkelig i gang. Heldigvis for det, for jeg må visst strikke et par til.  Mamma stakk nemlig av med disse.  :o)

001

Her ble visst fargen helt feil, den er riktigst på det øverste bildet. Måtte bare forevige harepus før Klumpen gjorde ende på ham...Fargetest

Your rainbow is shaded brown.


What is says about you: You are a deep thinking person. You appreciate the roughness of nature. You feel closer to people when you understand their imperfections.

Find the colors of your rainbow at spacefem.com.


Prøvde meg på en fargetest, men fargene ville visst ikke bli med over hit. Vel vel, her er i alle fall den dype sannheten om meg da.  :o)

http://spacefem.com/quizzes/rainbow/showrainbow.php?brown&i=2

Allting har en ende

men garnet har to. Minst.

002

Utpå kvelden i går begynte jeg å gå tom for gode ideer. Dermed ble det SOKKER av resten av akrylgarnet. Om de noensinne blir brukt gjenstår å se. Klamt og ekkelt i gummistøvler, men kanskje de kan fungere som nattsokker? De klør jo ikke, og litt varmer de nok.

006

Nøstene var egentlig ikke så veldig store, men de var fast nøstet. Volumet på de ferdige produktene ble mye, mye større. Hadde ikke håpet trodd de skulle holde til SÅ mye nei.

007

To nye hakk i revolverskjeftet mitt.  *blåser bort kruttrøyken*

007 

Trodde du vi var ferdige? Men det var jo mer igjen jo! Det ble til et fikst lite armbånd. Restene som NÅ er igjen tror jeg ikke kan brukes til stort, hehe....

Sitteunderlag

De festelige akrylnøstene jeg fikk var for sikkerhets skyld på 300 gram hver. Dermed rekker de til mye moro.

005

Her er et tykt og godt sitteunderlag, strikket dobbelt og heklet sammen. Jeg brukte mønsteret fra kluten min og passet på å få felleomgangene på motsatte sider da jeg monterte det slik at underlaget ble kvadratisk og fint. Pinne # 6.5.

007

Akryl varmer faktisk brukbart godt det, selv om det ikke når opp i samme klasse som ull. Til gjengjeld tåler det røff bruk og vask og er tørt igjen til neste dag. Greit når man bor i Bergen. :o)

008

Likt på begge sider. Og STORT! Rødfargen er faktisk ganske fin når den ikke blir blitzet ihjel.

Gjett om jeg fortsatt har mer av dette garnet???

Uvenngarnponcho

Må innrømme at dette garnet var en liten utfordring. Men jeg er rimelig bra fornøyd med resultatet. :o)

001

Ponchoen er strikket uten oppskrift og har fått heklekanter både oppe og nede. Vaskeekte akryl og pinne # 6 og 6,5.

Detalj av heklekanten:

003

Denne ender sansynligvis opp hos en liten venninne av Klumpen. Den burde tåle det meste av vilter lek og kan gå rett i vaskemaskinen på 40 grader når det trengs.

Det var noen gedigent store nøster jeg fikk,  så det er fortsatt mye igjen av begge fargene. Men det er nye ting under produksjon.  *hemmelighetsfull*

Frühlingsstrümpfeln

Lett inspirert av alt det flotte flerfargete tyske strømpegarnet som finnes i omløp laget jeg min egen lille versjon. :o)

007

To tråder uvenngarn på pinne # 5.5. Unnagjort på en kveld.

008

Disse får jeg nok ha i fred. Gullklumpen fikk nesten anfall og krevde at jeg skulle rekke dem opp igjen. Tenk å bruke det fine Lanett-garnet sammen med raggegarn! Beklager, i dag er jeg skruppelløs. *rå*

007

Sånn går det med uvenn-garnet. Nøstene med kryss på er brukt.  Har bare litt smårester igjen av noen av dem. Nå skal jeg finne meg et nytt prosjekt fra haugen.

Ha en fin fredag!

Gentlemen's Cuffs

569651236028761015n500  Første bidrag til pulsvarmeralongen for april:
http://knitting-and.com/wiki/Gentlemen%27s_Cuffs:_an_Excellent_Pattern

019

Speil er tingen når man skal ta bilde og bare har to hender.  ;o)

018

Garnet var et enslig nøste fra hemmelig uvenngarnet mitt. Aner ikke hva det er, men det kjennes ut som ubehandlet ull. Jeg strikket den minste størrelsen på pinne # 3,5.

015

De så litt snodige ut uten noe inni, ribben trakk dem veldig sammen. Likte fargen, kanskje jeg beholder disse.

Siden jeg bare hadde ett nøste strikket jeg begge samtidig. Tråden mellom pulsvarmerne er alt som var igjen da jeg hadde felt av. Rimelig fornøyd med det ja.  :o)Nytt uvennskjerf!

Jepp, her går det unna! *fnis*

010

Fargen er en litt ubestemmelig pudderrosabeige, faktisk nokså lik i virkeligheten som på bildet. Men garnet er mykt, fluffy og veldig drøyt; 225 meter/25 gram. To nøster ble et passe langt skjerf. Og det har alt fått en ny eier. Mamma er alltid varm, men hun er plaget at stiv nakke og skuldre. Bittelitt trekk så får hun vondt. Store, tykke sjal blir for mye, men dette her er fnugglett samtidig som det luner akkurat der det trengs. :o)  Siden det nok blir et sitte-i-godstolen-og-se-på-TV-skjerf har jeg ikke pyntet det så veldig, kun en enkel heklekant i hver ende.

009

Da er kid mohairgarnet i uvennpakken borte-vekk. Det vil si, jeg har noen smårester igjen som kanskje kan bli noe de også. Vi får se.

Ugler i mosen og aprilsnarrlue

Siden vi fortsatt ikke har fått skjerf- eller halsmønster for april strikket jeg like godt en ny uglehals jeg.  :o)

004

Denne er til Klumpen, så jeg valgte å bruke tynnere pinner og garn. Valget falt på en tråd  gråblå Juvel + en tråd multifarget Lanett fra Hemmelig Uvenn-posen min. Jeg strikket vrangbord 2 r 2 vr i 4 omg + 1 omg vrang på pinne # 6, deretter strikket jeg selve uglemønsteret på pinne # 7. Den eneste forskjellen er at jeg strikket kastene vridd for å ikke få huller og så laget jeg to ekstra riller med økninger nederst.

002

Uglene forsvant litt i det spraglete garnet, men de gjemmer seg nok bare litt i mosen. Kamuflasjeugler!  LOL De synes bedre "på orn'tli" enn på bilde da, selv om jeg også har prøvd meg med hvitt-håndkle-og-motlys-trikset. Man lærer så lenge man fotograferer, hehe....

Så var det aprilluen. Ved en "glipp" kom Tittei til å legge ut mønsteret en dag for tidlig. Eller gjorde hun det? For i dag dukket det opp et nytt mønster som både hun og Kiwa påstår er det riktige. Ble vi lurt i går eller blir vi lurt i dag? Og hvor er professor Drøvel? Det eneste sikre er at disse damene absolutt ikke er til å stole på. Hmmm....

Fortsettelse følger. Jeg har i alle fall strikket Waffle Hat i samme garn som halsen. En passende straff for luedamene er at de får se alle månedsluene i uvenngarn framover. Så kan de bare angre!  *slem*

005

Her er oppskriften hvis du også har lyst på vafler: http://knithats.tripod.com/id3.html  Hvis du vil ha ugler får du scrolle nedover noen innlegg. Der yrer det. 

hits