Passe leiSynes du det er nok sokker nå? Det synes i alle fall jeg!  Akkurat nå er jeg faktisk møkkalei av dem. :o(
Par # 46, 47 og 48. Bare 4 par igjen, og det er fortsatt noen dager igjen av april. Så jeg kommer nok i mål. Et par Kerttu, et par sjokoladevafler og et par helt enkle sokker av alle restene. Alle tre i damestørrelse med ekstra bredde.

Sokkene er strikket i dobbelt garn, pinne # 4 til Babyull-sokkene og # 4.5 til de i Silja. Og de skal avleveres i morgen. Kjekt å ha en mottaker i alle fall. Disse regner jeg med at blir brukt.

Jeg LIKER egentlig å strikke sokker. Men 52 par på et år ble litt vel mye. For jeg har måttet legge omtrent alle andre prosjekter på is for å komme i havn, og akkurat nå kjenner jeg at det ikke frister noe særlig å plukke opp strømpepinnene. Men man gir seg jo ikke like før målstreken!

Siste gang jeg hiver meg på en slik along. Trur eg... For jeg blir visst lett revet med. Og det er faktisk en del sokkemønstre jeg har lyst til å teste ut. Men når kvantitet er det viktigste blir det lett å ty til autopilotstrikking på tykke pinner. Og da blir det kjedelig.

Kanskje sitter jeg og klør meg i hodet og lurer på hva i all verden jeg skal begynne på når trådene er festet på par # 52? Eller kanskje ikke. Jeg tror jeg har en plan, hihi!

Skjerpings!

TO vasketragedier på to dager, det er for mye.  :o(

Det tok noen sekunder før jeg forstod at den skrukkete p-gule saken jeg dro ut  av vaskemaskinen hadde vært Klumpens limegrønne ullgenser. 60 grader sammen med håndklær og sokker + en god dæsj tøymykner hadde drept den fullstendig. Snufs.Dagen etter fikk den oransje tripp-trapp-luen seg en runde på 40 grader. Det hadde nok gått bra hvis den ikke hadde endt opp sammen med mannens jobb-bukser. Borrelåser, aaargh! På uforklarlig vis hadde luen hengt seg opp i borrelåsene på BEGGE beina. I tillegg til å være skikkelig oppflusset var bråtet dobbelt så vidt og bølgete. Det hjalp ikke å prøve å dra den i fasong igjen heller. Skal vaske den på nytt og se om den trekker seg litt sammen. Hvis ikke får jeg prøve å sy opp bråtet eller kanskje hekle en rad fastmasker for å stramme det litt. Æsj!

For å komme over frustrasjonen måtte jeg bare begynne på et nytt strikketøy. Et arvenøste fra Mirrevirre har ligget og ropt på meg lenge nå, det hadde så lyst til å bli til en lue. Så da har jeg tatt en liten pause fra sokkene. Min vanlige ovenfra-og-ned-oppskrift på pinne # 3.5. Tutt i toppen for anledningen. Og garnet er så fint! Rolige overganger i rødt, rosa, oransje og gult. Denne blir nok gave til en liten frøken.Jeg tror garnet tror er ONline Supersocke 6-ply. Heklekant nederst. Uten oppbrett blir luen litt posete. Tenker den passer til en to-tre-åring.Vi trenger jammen både ullundertøy og luer her fortsatt. I dag lagde vi snømann i barneparken, og i skrivende stund er det en voldsom haggelbyge utenfor. Brrrr! 

Om å gjøre det komplisert for seg selv

Det er jammen meg tredje gangen disse sokkene blogges!Først ble de blogget fordi jeg hadde funnet en ny og spennende tå-opp-oppskrift på norsk. ( http://www.solhag.blogspot.com/ ) Arve-restegarnet mitt holdt ikke til et par sokker, men jeg var heldig og fikk tak i et ekstra nøste.

Da garnet kom i hus så det nokså likt ut, men vårlig dagslys avslørte at det var rimelig stor nyanseforskjell likevel. :o( 
Nuvel, jeg skal uansett bare bruke sokkene selv, og nedi støvlene plages ingen av ulike partinumre.

Praktisk anlagt som jeg tror jeg er fant jeg ut at et helt nøste på 125 meter var litt vel mye til to bråt. Så da strikket jeg et par babysokker først. Og fikk for lite garn til bråt nummer to. Haha.På loftet fant jeg en nøste lilla Juvel, det har samme strikkefasthet og antall løpemetre. Og siden det er superwash tåler det samme behandling (maskinvask) også. Et par striper et voilà!   :o)

Sokkene ble litt store til meg, men de er myke og gode og klør ikke. De fikk musetagg-bord øverst fordi det ikke er så pent med vanlig avfelling. Orket ikke å styre med italiensk avfelling på et sokkepar som uansett ikke var helt vellykket. Men nå har jeg i alle fall prøvd mønsteret og vet hva jeg skal gjøre neste gang. Da blir det nok litt færre masker både her og der, spesielt på hælene.

  Ferdig med 45 par! Jippi!


Par # 46 er alt på pinnene, jeg har nemlig alltid et buss-strikketøy i vesken. Og babysokker var jo kjekt, tror noen smårester skal få bli flere slike par. Dette går visst bra likvel jo.  Hurra!


Uventet garnpremie og påfyllingsrunde

Jeg har vunnet mer garn jeg! En rødlilla Wollmeise dumpet ned i postkassen min i går. Så nå har jeg to.  :o)Ser ikke ut som om de kan brukes sammen da, nykomlingen er tynnere enn den jeg hadde fra før. Heldigvishar den ikke Gullklump-farger, så denne får jeg kanskje beholde selv.Hvorfor jeg vant den? Jo, jeg hadde visst strikket flest luer til St. Olavs Hospital. Eller egentlig hadde Wims laget flest da, hun bidro med hele 52 hekleluer. Bare se her: http://truddedu.blogspot.com/2010/03/52-luer-pa-vei-til-st-olavs-hospital.html Imponerende! Men siden hun var en av arrangørene stilte hun altså utenfor konkurransen. Det var faktisk hun som sendte meisen til meg.  :o)

Det var to premier, og Lise H vant den andre. http://lisesin.wordpress.com/ Gratulerer Lise!  :o)

Luestrikkingen er absolutt ikke avsluttet, for nå samler Margot inn påfyllingsluer til SUS: http://luesus.blogspot.com/ Det blir nok en påfyllingsrunde til St. Olavs Hospital med tid og stunder også. Så det er bare å produsere luer og sende dem avgårde! Det trengs til både menn, kvinner og barn, helst i mykt garn som ikke klør. Tilbakemeldingen fra SUS var at luer i mørke farger var mest populære, men jeg vil tro at lyse farger også er greit nå når våren og sommeren kommer. Forrige innsamling var jo i september -09.

Da er det bare å kvesse strikkepinnene!


Duften av vår

...er sure ullsokker. Blæh!Ullkumpens Ullvangsokker luktet ferdigkompostert da jeg dro av ham vinterstøvlene. Ferdig utspedd med sånn ca et halvt kilo sand etter ivrig lek med bøtte og spann. Her trengtes det nytt fottøy! Og det fort!

Lett panisk lette jeg gjennom skosamlingen som hadde overvintret. Alt var selvsagt to nummer for lite. Jeg så for meg en dyr tur til skobutikken da jeg kom til å tenke på at vi faktisk har et loft. Hadde jeg ikke sett noen sko der da jeg lette etter regntøy sist?

Fangsten ble hele FEM par!!! Ett par kopi-Clogs, to par sandaler, ett par joggesko og ett par tøysko. Noen (jeg???) hamstret visst på salg i fjor høst. Og når samme noen åpenbart har dårlig hukommelse bringer jo slike glemte skatter stor lykke når de gjenoppdages. Jeg trenger faktisk kun å hamstre kjøpe bomullssokker, og de er heldigvis i en helt annen prisklasse, puh!Slutten på ullsokker og støvler byr på flere utfordringer. For jeg har nærmest BODD i mine heimespøta strømper hele vinteren. Nå må jeg igjen begynne å tenke på finne sokker som matcher resten av antrekket, jeg pleier å ha et par skikkelige mismatcher hver vår før jeg husker at sokkene SYNES når man går med sko. Sukk.Ellers er det jo deilig med vår da. Så lenge det varer. Til helgen er det meldt snø...
http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Trodde-du-vinteren-var-over-1065927.html

Piratsokker

Renate har laget kjempetøffe piratsoker, og da måtte jo Klumpen få et par.

Ravelrylink:
http://www.ravelry.com/patterns/library/pirate-socks-for-kids
Direktelink: http://docs.google.com/fileview?id=0BwGP_y1egUmfZGI4OWZlM2YtYmFkYS00OTQ4LWJlOGQtY2JhN2I1MTdiNzky&hl=enJeg har strikket dem stripete, rød og blå Mor Aase Raggegarn + hvit Bravo Sportsgarn fra Svanedal. Sistnevnte kommer fra mammas garnkurv og er nok gammelt. Pinne # 3.5.

Klumpen er høy over vristen, så flerfarget mønster på sokkeskaftet var nok ikke ideelt. De var litt trange å få på, selv om jeg strikket ekstra løst for å få dem mest mulig elastiske.

   Par # 43.   :o)

Arriba arriba - igjen
Her går det plutselig unna! Par nummer 42 er ferdig, "bare" 20 sokker igjen. Jippi!

Arribasokker herfra:
http://iloapp.spinnstrikk.no/blog/www?ShowFile&doc=1252842547.pdfHer fikk jeg jammen med solnedgangen og påskekaktusen min også.  :o)

Sokkene er kjempeenkle å strikke. Det er faktisk den første tå-opp-oppskriften jeg prøvde meg på. Har laget et nesten identisk par tidligere, men der startet jeg ribbestrikk rett etter hælen. Det glemte jeg visst denne gangen, så da ble det bare en liten vrangbord øverst. Fint det også.  :o)Sokkene er uten kile, men det luftige hullmønsteret er såpass elastisk at det går greit likevel. Her er det første paret:
http://mimounashobby.sprayblogg.no/1256293194_arribasokker.html#comment Ser at jeg skrev feil på mønsteret. Det skal være *kast, SSK* og *2 rett sammen, kast*, altså motsatt av det jeg skrev.Her finner du mønsteret på Ravely:
http://www.ravelry.com/patterns/library/arribasokker

Ser ut som om det bare er meg som har strikket dem så langt? Det er en grei oppskrift, så bare prøv den. Jeg bruker akkurat to nøster raggegarn til et par i størrelse 38, veldig greit. Pinner # 3,5 og 48 masker blir passe.

Lurer på hva slags sokker Speedy Gonzales bruker?  *fnis*

Da er helgen snart over og en ny uke venter. Nyt våren!  :o)

Lykken er...

...å finne en halv bunt strømpegarn på loftet, rester fra Klumpens alt for korte yndlings-ullbukse.Buksen er strikket i oktober 2005 og ble tatt i bruk da han var knapt året. Godt slitt og falmet, men pyttsann. Med noen ekstra cm varer den nok minst en sesong til. På bildet er den dradd i, etter litt lek var den rett under knærne. Rart å tenke på at jeg nesten brettet beina doble i starten.

...å finne garn til ny vårlue på loftet OG strykemerke som matcher.Det DRYPPET av Klumpens nakkehår da jeg tok av ham Spidermannluen i ull. Og siden bomullsluene fra i fjor slutter midt på ørene måtte det strikkes nytt. Den unge mannen valgte ut garn selv, ikke overraskende var det oransje nøstet det første han plukket med seg. Garnet er fiesta fra Sandnes, strikket på pinne # 4.5 og 5. Jeg brukte min vanlige fra-toppen-og-ned-oppskrift, startet med provisorisk opplegg og avsluttet med italiensk avfelling. Synes det blir penest på tykk bomull.

Luen ble litt stor, så jeg fant ut at jeg skulle strikke en ny og mindre. Måtte gjøre om på stripene siden jeg bare hadde litt brunt igjen. Det ble IKKE godkjent. Så nå har vi en ekstra lue til å gi bort. Greit det også. Bill fikk bo på klumpens lue og en liten apekatt på den andre.  :o)

Jammen matcher luen Klumpens Kool Aid-fargede arvegenser også, hehe.

... å få tak i det siste nøstet Viking Sportsragg i riktig farge på den eneste garnbutikken i mils omkrets som selger dette garnet.Sokkene i arve-restegarn er snart ferdige. Reddet av mamma som svippet innom den bittelille garnbutikken på LAGUNEN. Der lå det et enslig nøste igjen. Ikke samme partinummer men likt nok. Puh!

Trodde Viking-garn var billig jeg, men 20 kroner for et 50-gramsnøste raggegarn med bare 60% ull var da ikke så mye å skryte over? Det er jo faktisk samme mix som Labbetuss, og det koster 15 kroner for 100 gram. 

Tror Mor Aase gikk seirende ut av denne runden også ja.

...å ha to votter som er like igjen.Etter en runde i sølen er den nystrikkete votten akkurat like skittengrå og tovet om sin noe eldre partner.

Vottene var så stive at de stod som to tinnsoldater på bordet, og vaskevannet så ut som kokekaffe med grut. Sånn kan det gå, sukk. Nå er de i alle fall nyvasket.

Da var det fredag og helg igjen, håper du får noen fine fridager. :o)


Back on track
Etter å ha tullet og tøyset bort en hel dag på albinopeanøtter og annet dill-dall er fruen tilbake på sporet igjen. Ah!Haugen vokser sakte men sikkert, dette skal nok gå bra. Dette er STORE sokker altså, jeg strikker til garnet tar slutt. Sånn ca størrelse 39-42 på denne gjengen.Par # 39, 40 og 41.  *fornøyd*  Da gjenstår bare trådfesting.

Gjett hva som er mitt favoritt-raggegarn?

Jeg har forresten funnet en grei tå-opp-oppkrift på norsk. Eller det er vel mer en formel enn en oppkrift, den kan tilpasses alle garntykkelser og størrelser. Smart! Tusen takk til Solveig som deler: http://www.solhag.blogspot.com/ Du finner oppskriften som pdf i margen under "Mine egne oppskrifter".Jeg startet på et prøvepar i en rest Viking Sportsragg som jeg hadde fått av Mirrevirre. Skikkelig mykt og deilig garn!  Er dette holdbart og slitesterkt også blir det nok en sterk konkurrent til Mor Aase, litt lei av såre fingre nå. Det eneste minuset var veldig mange skjøter på garnet, men det kan jo være tilfeldig. Litt imponert over at garnet var SPLEISET, de hadde ikke bare laget knuter. Men det blir jo klumper i strikketøyet uansett da.

Som du ser kom jeg ikke så fryktelig langt,  jeg må nok kjøpe et ekstra nøste. Men både kile og hæl er strikket og godkjent. Fin passform og enkle å strikke, det kommer nok til å bli flere av disse. 

Dette har ikke vært historiens morsomste påskeferie, så jeg er ikke så veldig lei for at den er over. Det blir nok noen ekstra "fridager" hjemme med en syk fireåring er jeg redd. Men men, sånn blir det noen ganger.

Litt romantikk ble det jammen også, for se hva Gullklumpen fant i fruktskålen:Appelsin med hjerte på skallet. Det ser visst ikke like "hjertelig" ut på bilde, men det SÅ faktisk ut som et lite hjerte på ordentlig. Praktisk som jeg er spiste jeg straks opp appelsinen så den ikke skulle bli ødelagt. Brune flekker på frukt er jo vanlgvis ikke så kjekt da.

Håper du og dine har hatt noe fine fridager og er klare til å ta fatt på en ny uke.  :o)hits