Blæh-votter

Aprilmønsteret i vått 2012Uformelt: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=13094

 

Egentlig er dette pulsvarmere, men det var fritt fram å lage votter. Og det gjorde jeg, siden jeg slapp opp for mønsterfargen og dessuten syntes det ble vel tykt med belegg i dette garnet.

 

Flere klaget over at de ble små, og jeg strikker jo i tillegg stramt. Så da valgte jeg Safir med en rest Heilo til mønster. Det var ikke så lurt. De ble store nok, men veldig stive på pinne #3.

 

Jeg er IKKE glad i mønsterstrikk på strømpepinner. Og da jeg var ferdig med begge og oppdaget at jeg hadde laget to helt like var jeg rimelig sur. Den ene fikk OXO på oppsiden, den andre XOX.

 

  

 

Etter å ha tatt bildet oppdaget jeg at det manglet en burgunder maske også, men det ble raskt fikset med et lite maskesting.

 

Disse ender nederst i kurven i gangen. Er jeg heldig blir de gjenglemt på Bybanen, grrr...

 

Heldigvis er det flere morsommere ting på vei da. Må bare vaske, blokke & knipse noen bilder først.

 

Ha en god ny uke, det er jo fridag igjen i morgen alt jo.  :o)


Hah!

Dere hadde selvsagt helt rett. Det VAR noe lureri.

 

Jeg fant en lærebok i hypnose under Kiwekes hodepute da jeg redde opp sengen hennes. Ikke rart jeg har følt meg så merkelig i det siste. Er helt utslitt etter å ha løpt rundt som en tulling for å oppfylle deres minste ønske. Men nå er det slutt. Tilbake til normalen, hvis det går an å kalle en sameksistens med disse utspekulerte pelsdottene for normalt da.

 

 


 

Men sjalet ble fint, det skal de ha. Vi får vel slutte fred da, og prøve å holde ut med hverandre.

 

 


 

 

Flinke til å blokke er de også. Se hva de gjorde:

 

  

 

De lange pinnene mine på 2 mm kom endelig til nytte som blokkestenger. I-cord-avfelling og ingen nåler i den øverste kanten. Det var rett og slett genialt, det må jeg huske til neste gang jeg skal blokke slike sjal.

 

 

 

 

At de hadde spunnet garnet selv av løvetann og gulrøtter og farget det med safran var selvsagt bare lureri. De hadde rappet hespen min med Tulliball Råkk farge sjølmål. Brukt opp nesten alt hadde de jammen også, bare et lite nøste igjen til meg. Eller, jeg fikk jo nytt sjal da. Ikke så dumt det heller. Fant en pinne # 4.5 under sofaen, regner med at det er den de har brukt.

 

 


 

Nydelig og deilig garn med et fargespill jeg ikke klarer å fange med kameraet mitt. Det er veldig elastisk, noe som gjør at det krympet litt igjen etter blokking. Så det kan sikkert være lurt å bruke pinner som er 1/2 nummer tykkere enn ellers. Det skal jeg prøve på det lille nøstet de lot være igjen til meg.

 

 

Da er det onsdag og midt i uken igjen. I dag er det vårfest i barnehagen, håper været holder.

 

Ha en fin dag du også.  :o)


Full retrett

Starter med en liten oppsummering:

 

Kiweke & co stakk av med premie-garnet mitt fra HUV. De var raske med å pakke det sammen da jeg kom, og da jeg dagen etter fikk døren midt i fleisen på vei inn på mitt eget soverom tenkte jeg at slaget var tapt. Kunne skimte at de holdt på med noe oransje da jeg kikket inn gjennom nøkkelhullet:

 

  

 

Jeg søkte hjelp og støtte inne på Uformelt, og dermed gikk alt fra vondt til verre. Mistanken om at Kiweke er leder for et internasjonalt kanin-nettverk har holdt meg våken de siste nettene: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?p=316130#post316130

 

I dag bad Kiweke meg om å komme ut på kjøkkenet, og jeg fryktet det verste. Men se hva som ventet meg:

 

  

 

De har strikket et helt sjal til meg, av gulrotfibre og løvetannblomster, farget med safran:

 

  

 

Jeg knakk jo selvsagt fullstendig sammen, og samvittigheten er svartere enn bek. Det blir ekstra forpleining heretter, mannen er sendt på butikken etter en sekk førsteklasses gulrøtter. Jeg har også gått med på å rive opp alle prydplantene i hagen for å så løvetann. Det er det minste jeg kan gjøre for dem.

 

Håper bare at de ALDRI finner ut at jeg har googlet "kaninstuing". Hvordan KUNNE jeg???

 

Jeg slår med dette full retrett og trekker tilbake alle ondsinnede uttalelser jeg måtte ha kommet med angående verdens snilleste, klokeste og mest noble skapninger.

 

 Hulk, hulk...

 

 


Smart hals

Klumpen hadde bestilt en Bandana Cowl lik pappaen sin. Men så fant jeg dette mønsteret på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/heartwarmer-4

 

 
 

Så en fin variant i Smart og tenkte at det var et greit garn. Dermed strikket jeg i vei i størrelse 5-6 år. Klumpen er 6 år og veldig lang for alderen, men han er tynn og smalskuldret også. Så jeg satset på at det skulle gå greit.

 

  

 

Halsen ble faktisk litt stor til ham. Og den rullet veldig da den var ferdig, så jeg var litt skeptisk. Men etter litt hardhendt damping + strategisk plassering av et strykemerke ble den raskt en ny favoritt. Han vil helst ha den på seg i sengen...

 

  

 

Jeg hadde hatt nok med ett nøste til den største størrelsen, men jeg ville ha litt bredere kant nede. Så da lånte jeg noen meter fra et nytt nøste.

 

Hvis jeg strikker flere vil jeg prøve å ha vrangbord øverst slik at den blir tettere rundt halsen. Ellers var det et supert mønster, godt forklart og greit å strikke. Og passformen blir veldig bra.

 

 

 

 

Tøffingen.  :o)

 

 

Må bare vise en annen hals også:

 

  

 

Denne strikket jeg til Frøken Dings da hun gikk i 5. klasse tror jeg. I 2004/2005, fant den ikke igjen på bloggen en gang. Mønster fra Garnstudio og deilig pelsgarn til pynt. Faktisk gikk resten av det med i siste HUV-runde, hihi.

 

Frøkna hadde vondt i halsen, og da ble denne gravd fram igjen fra dypet av klesskapet. Meget kledelig må jeg få si, kanskje spesielt til Katten uten støvlene.

 

 

Ny uke igjen. Ha en fin mandag.  :o)

 

 


Tulliball

Jeg er flink til å bekymre meg. Og de kaninene jeg bor sammen med setter grå hår i hodet på meg. *frustrert* Når de står i samlet flokk og tisker og hvisker kjenner jeg at alt stritter. For det betyr vanligvis at noe snart kommer til å skje. Og det er aldri noe godt.

 

 

 

 

I dag kom de slepende på noe innpakket i hvitt papir. Trodde et øyeblikk at det var en død fisk, men heldigvis...

 

Stoler ikke helt på den albino-peanøtten heller. Det er noe med blikket, og det at han alltid henger i nærheten av Kiweke. *grøss*

 

  

 

Et bilde sier mer enn tusen ord. Her har jeg visst noe tulliball i vente. Fikk med meg mumling om gulrot-fibre.

 

Ønsker dere alle en god helg og håper på det beste....Luer i lange baner

Jeg er glad i å strikke luer, og det blir fort en pen liten haug når jeg setter i gang. Alle disse kommer fra luealongen inne på Hobbyboden. Jaques Costeau Hat er fra mars, har bare ikke blogget den før. Lauren Hat og Turn a Square er april-luer.

 

 

 

Ca 1 1/2 nøste Vestlandsgarn gikk med til denne versjonen. Og jeg felte tettere helt på toppen for ikke å få en tutt. Spiderman var den eneste som ville stille som modell.  :o)

 

  

http://www.ravelry.com/patterns/library/jacques-cousteau-hat

 

 

Så var det Lauren Hat. http://www.ravelry.com/patterns/library/lauren-hat-2

 

 

 

Jeg brukte halvannnet nøste Merino Extra Fine og pinne #4. Strikket 40 repetisjoner av flettemønsteret og plukket opp 120 masker til toppen. Da ble luen litt posete. Nydelig farge til mamma, me fasongen ble helt feil til henne. Hun har relativt flatt bakhode, så da ser slike luer litt snodige ut. Jaja, hun har visst rikelig med hodeplagg fra før, så denne ender i kassen på loftet.

 

 

 

Her fikk jeg ryddet opp i restegarnet mitt av ren ull type 100 meter/50 gram. Brukte opptil 10 smånøster per lue og spit felted der det gikk.  Dvs jeg hadde ikke så lyst på hårball i magen, så jeg fant meg et glass vann til å tove med, hihi. Flusset opp trådendene, dyppet dem i glasset og rullet dem hardt mellom håndflatene. Sitter som et skudd det. :o)

 

 

 

5 luer så langt, flere under produksjon. Dette mønsteret er vanedannende. Finner stadig nye fargekombinasjoner jeg bare MÅ prøve.

 

Nå skinner solen her, deilig. Fin fredag.  :o)
Cable Juks Tunic

Noen som husker Cable Lux Tunic'en min? Jeg har i alle fall gjort mitt beste for å glemme den, hehe...
http://mimounashobby.sprayblogg.no/1199363141_cable_lux_along_2008.html#comment  Påbegynt i januar 2007... *flau*Ble litt matt av alle flettene, så den endte i en pose på loftet. Men jeg hadde jo lyst på tunika. Og halsen og bærestykket var nesten ferdig og i grunnen veldig fint. Så hva gjør vi da?Jo, vi strikker Cable JUKS tunika UTEN flere fletter. Kjapp og grei glattstrikk er tingen når man vil bli ferdig.

 

 

 

 

Plukket opp masker og strikket ferdig bærestykket i riller med økninger og tilpasset masketallet videre nedover. Innsvingning i livet og utsvingning igjen over stjerten. Riller nederst på ermer og bol. Og jeg husket selvfølgelig ikke å ta noteter underveis sukk. Men jeg prøvde den på og justerte på gefühlen.

 

 

 

 

Fotograferingen var heller ikke helt uproblematisk. Fint bilde av orkideen og alt rotet i bakgrunnen...

 

 

 

 

Rundfelling blir alltid litt posete øverst på meg. Mulig jeg er for flat, sukk. Men jeg liker denne tunikaen likevel altså.  :o)

 

  

Mamma måtte lokkes ut på trappen igjen, denne gangen på motsatt side av kameraet. Det gikk jo rimelig greit det. Solen tittet fram også, selv om det fortsatt mangler noen plussgrader på å være skikkelig vår ute. Det er is på sølepyttene om morgenen. Jaja, Fru Frysepinne trenger nok varme ullplagg i flere måneder framover uansett, brrrr...

 

Ha en god torsdag, snart helg igjen.  :o) 

 


All about Love

Jeg har jo helt glemt å blogge april-sjalet mitt.Tror det må ha vært kaninene som distraherte meg. Her kommer det i alle fall: http://www.ravelry.com/patterns/library/all-about-love Det var faktisk ferdig den siste dagen i mars, hehe...

 

  

 

Her finner du alongtråden: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=13093det  

 

Jeg brukte det entrådete lace-garnet som går fra rødt til sort. Siden det vrir seg sånn (har mye energi heter det visst?) brukte jeg det dobbelt. Da blir det jo litt melert, men det får stå sin prøve. Jeg strikket med begge ender fra samme nøste, det fungerte helt fint. Pinne #4,5 fordi jeg strikker stramt og fordi flere klaget på at sjalet ble lite. Det var nok lurt. Da det var felt av rullet det seg sammen til en pen liten pølse.

 

  

 

Hard blokking er tingen. Det ble mye større, og rullingen stoppet også. Jeg skulle nok ha tatt turen på loftet etter tykkere pinner til oppleggskanten, for den ble litt stram.

 

  

 

Jeg sliter litt med å dandere sjal med denne fasongen pent. Så i motsetning til de relativt spreke bildene i oppskriften endte mitt opp som noe en bestemor kunne elske. Jaja, bestemødre trenger jo også å pynte seg. Dessuten ville ingen av de faste modellene mine stille opp, så da ble det kleshenger og en gammel vinterkåpe.

 

 

 

 

Oldemors håndlagde sølje. Den har jeg nesten ikke råd til å bruke. Men den fungerer i grunnen best til sjal siden nålen er veldig grov. Ellers lager den stygge hull.

 

 

 

 

Da er vi midt i uken alt, her går det unna.  :o) 

 

 

 


Våren som ble borte

Snøen og minusgradene er heldigvis borte, men det samme er våren som så vidt hadde kommet i gang. Nå er det skikkelig høstvær her med regn og vind.

 

Et vårlig sjal burde vel hjelpe, om ikke annet så på humøret. Så da strikket jeg dette i Punto Color, et blandingsgarn med bomull og akryl. http://www.ravelry.com/patterns/library/lace-pattern-shawlette-in-dk-panda-silk 

 

  

 

Jeg hadde bare 3 nøster, så jeg strikket grunnmønsteret til garnet tok slutt. Droppet både kantborden, hullraden og belegget. Det hadde uansett blitt for tykt og klumpete i dette garnet. Måtte finne fram en liten rest av et annet bomull/akrylgarn fra resteposen min til avfellingen. Det ble i grunnen pent, for dette garnet var ensfarget og litegrann tykkere. Jeg felte av med heklenål og laget picoter på samme måte som på Monos pulsvarmere. Brukte pinne # 5.5. Det ble igjen ca 10 cm av Punto'en og litt mindre av avfellingsgarnet. Slikt liker man.  :o)

 

 

 

 

Blomsten er en favoritt som passer til mye.  :o)

 

 

 

 

Sjalet vokste ikke noe særlig etter blokking, men det sluttet i alle fall å rulle seg. Synes det ble litt søtt jeg.

 

 

 

 

Bildene ble tatt den siste dagen med sol. Heldigvis spirer og gror det overalt nå, så våren ER godt i gang uansett.

 

 

 

 

Ha en fortsatt fin uke, plutselig var det visst onsdag. Her går det unna, hihi.
 

 


If you can't beat them...

...join them.  :o)

 

Jeg klager over LEGO-klossene som flyter overalt i stuen. Andre familiemedlemmer klager over - tro det eller ei - at det er garn overalt.

 

Det finnes løsninger på de fleste problemer. Og Spiderman er en kreativ kar. Etter at han mistet bilen sin har han tatt opp igjen klatringen.

 

 

 

 

Herfra har man god utsikt også. Heldigvis ingen kaniner i sikte. Og han har visst fått seg noen skyteglade livvakter.

 

  

 

Han håndterer jammen den tynne tråden som en proff. *fnis*

 

 

 

 

Smarte superhelter bruker hjelm når de bestiger garnkoner. Det er langt ned og gulvet er hardt. Heldigvis er Oleana-garnet sterkt da. 

 

Kaninene glimrer faktisk med sitt fravær akkurat nå. Frøken tenåring ååååå-et og ooo-et da hun så dem, og plutselig var de adopert og hadde flyttet innpå rommet hennes. Vi får nå se hvordan DET går. Men de skal ikke fryde seg for tidlig, den unge damen laget nemlig nøkkelring av en liten plastdinosaur her om dagen. Den hadde hull gjennom ryggen og lang lenke før den visste ordet av det.  

 

 

Her er det sol nå, så da får vi vel tusle ut istedenfor å henge over pc-en. Ha en flott dag du også.  :o) 


Ja, hva skal man si?

Starten på påskeferien ble ikke helt som forventet. Kaninene kom nemlig tilbake lenge før jeg hadde fått tid til å savne dem. Og nå har den stolte mor gått til sengs med migrene. Ikke så rart kanskje.

 

 

 

 

Den minste er i grunnen den verste. Heldigvis så ikke Klumpen dette, da hadde det blitt panikk i leiren. Tror du ikke frekkassen stakk av i den nye LEGO-sportsbilen hans. Jeg måtte innkalle troppene for å få stoppet ham.

 

 

 

 

Heldigvis, puh... WALL-E tok grep på situasjonen.

 

 


 

 

Men det var visst slett ikke over. Det er TO av dem. Iiiiik....

 

 

 

Neineineinei... STOPP!!!

 

 

 

 

Det går visst ikke så bra dette her. Heldigvis hadde Spiderman hjelm på seg, men han slo seg stygt i ryggen. Snakker om superhelt, hmpf. Klarer ikke å hamle opp med et par kaninunger en gang. Her må nok mor sjøl brette opp ermene.

 

Nå gleder jeg meg til neste gang jeg kan poste et fredelig strikke-innlegg altså. Og i mellomtiden: Nyt ferien, men STYR UNNA KANINER.

 

 

 

 


Å gjøre det beste ut av det

Dywa er en foretaksom dame som ikke sitter lenge og sturer. Hun har vært ute en vinternatt før og lander som oftest på beina. Så da hun og ungene var borte da jeg våknet i morges ble jeg ikke så fryktelig bekymret. Og nå fikk jeg nettopp disse bildene på mail:

 

  

 

Den stolte mor har tatt med seg avkommet på høyfjellet og nyter sol og snø i fulle drag.

 

  

 

Mener å dra kjensel på både soveposen og luen, men jeg kan ikke helt huske hvor jeg har sett dem før. Fin farge i alle fall.  :o)

 

En fiks detalj med dobbelt lag over kaninørene på den luen. Alt som produseres nå for tiden. Men så er hun jo en dame med gode kontakter både her og der.

 

 

 

 

Får tro at hun har husket solkrem da, og solbriller. Det er skarpt lys på fjellet.

 

Da håper jeg at du har det minst like fint, ha en super påskeuke!


Såra og vonbroten

Stakkars Dywa er aldri heldig med herrebekjentskapene sine. Det måtte jo bare gå galt igjen. *snufs* I dagmorges fant jeg disse to små i et rede bygget av kjent materiale:

 

  

Snodig, de er blåspraglete. Og moren er jo blekrosa. Faren må ha dominante gener tror jeg.

 

 

 

 

Det tok ikke lang tid før de hoppet rundt overalt i huset. Hvor er hun som skal oppdra dem???

 

 
  

Der var hun visst, klar for dagens leksjon: - Stol ALDRI på kaniner dere møter på nettet barn. ALDRI!

 

  

 

Morsinstinktet er i alle fall på plass. Disse to skal nok klare seg. De har sikkert noen gener fra morssiden også frykter jeg. Og Kiweke har nettopp postet en konvolutt til bidragsfogden. Noen bør helst ha penger på bok. MYE penger.

 

 

De to bittesmå nøstene mine med lacegarn er sporløst forsvunnet, ikke en eneste liten stump igjen. I grunnen fornøyd med akkurat det.  :o)

 

 

Ønsker dere alle en fin helg. Her er det SNØSTORM, så kanske vi kan gå på ski midt i by'n i morgen? Vi får vente og se.  ;o) 

 


hits