Dobbeltgjenger

Klumpen fikk en Star Wars-lue for flere år siden som han nærmest BOR i. http://mimounashobby.sprayblogg.no/1293195771_may_the_force_be_with.html 

Det er så vidt jeg får lov til å vaske den innimellom.

 

 

For noen uker siden ble han invitert i Star Wars-bursdag, og bursdagsbarnet hadde gitt beskjed om at han ønsket seg en maken lue. Så da var det bare å finne fram garn og diagram.

  

Luene er ikke helt like, den nye er blå og har fått tekst istedenfor lyssabler. Men de var like nok til å skape full forvirring på SFO, hihi. Når nesten alle guttene løper rundt i identisk regntøy har luen vært et greit kjennemerke på Klumpen. Men plutselig var det TO av ham, og for sikkerhet skyld er de to guttene omtrent jevnhøye med samme hårfarge. Så da jeg kom for å hente var det en "Klump" på hver side av lekeplassen. Etter en liten oppklaringsrunde fikk jeg heldigvis riktig unge med meg hjem- *fnis*

  

Her har jeg brukt Smart og pinne # 3.5. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fairisle-patterns-from-the-movie-star-wars-3

 

 

Ellers er "Oleanna-sjalet" mitt ferdig:

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/pure-luxury-scarf

 

191 gram med femdobbel tråd på pinne # 7.

  

Det ble stort og godt, og det er kjempemykt og deilig. Denne avfellingen var perfekt for å få veldig elastiske kanter uten at de så slappe og slafsete ut: https://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CEwQtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DXuEvgZ69JeM&ei=FDN2UfKbKciL4gTBwoCwBw&usg=AFQjCNHxCH48ZK6xctlUsyD5ZTWQV11HTA&bvm=bv.45512109,d.bGE

 

Nå skal jeg bare skylle det opp i eddikvann, for bambuspinnene mine ble røde mens jeg strikket.

 

Mamma stilte som vanlig som modell. :o)

 

Ha en flott torsdag!

 


Tyttebær

Denne luen har jeg kikket på lenge: http://www.ravelry.com/patterns/library/lingon

 

Det er *kremt* godt over 100 luer i Ravelry-køen min. Men  plutselig var det visst tyttebærluen som stod for tur.  :o)

 

 

Å finne tyttebærfarget garn var ikke så lett. Dessuten ville jeg ha ubleket hvitt som kontrast. Men alt jeg fant i rollerne mine var enten for rødt eller for hvitt. Til slutt fant jeg fram en av de "eksklusive" kassene jeg skjelden graver i. Der lå Létt-Lopi i perfekt tyttebærfarge PLUSS ubleket hvitt. Akkurat passe tykkelse på garnet også. Lykke!

 

Jeg droppet å strikke dobbel vrangbord, fant ut at det bare ble klumpete. Dessuten var den så kort (3 cm) at den ikke ville ha dekket ørene uansett. Så da ble det vanlig vrangbord med 2 rette, 2 vrange. 

 

Garnet var stivt og stikkete å strikke med, det lugget og var vanskelig å få jevnt. Stor skuffelse, for det så jo så lekkert ut på nøstet. Men luen ble raskt ferdig, og passformen var super. Mamma stilte (nesten) frivillg opp som modell: 

 

 

Latvisk flette var jo lett som en plett, og jeg som alltid har styrt unna slik dekor. Synes den gir luen det lille ekstra, så jeg er glad at jeg ikke droppet den.

 

Hele luen veier bare 49 gram. Og etter vask ble den heldigvis litt mykere. Men dette er et garn jeg IKKE vil anbefale til luer, det er alt for grovt. Resten av nøstene mine skal få bli votter. Har nemlig lest at garnet blir mye mykere når det toves.Fargene er jo helt nydelige, så det fortjener å bli brukt. 

 

 

Her har kameraet tatt bilde helt på egenhånd mens det lå på bordet. Men det viser i alle fall hvor HÅRETE dette garnet er. Stakkars mamma kostet og kostet på genseren sin, den var dekket av lange hvite hår etter fotograferingen. 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/lingon

 

Jeg brukte pinne # 4 og 4,5, og bortsett fra at jeg felte litt raskere på slutten fulgte jeg oppskriften. Eller nei, jeg byttet visst til tykkere pinne FØR fletten og ikke etter. Var redd den skulle stramme ellers. 

 

Da ligger luen lageret i påvente av en mottaker som ikke er alt for sart. Mamma likte den, og hun syntes ikke at den klødde. Men i likhet med resten av familien har hun mer enn rikelig med luer fra før. Og bare ett hode å bruke dem på. Så hun takket pent nei. *fnis*

 

Jaja. Da får jeg vel bare finne meg et nytt spøt da. Tro hva det neste skal bli? Har vist fortsatt litt å velge i.  ;o)

 

Ha en super ny uke! 

 

 

 

 

 

 

 


Fredag to ganger denne uken

For jeg tok visst helg i går også jeg, hihi. Men i dag er det jammen fredag på ordentlig. 

 

Rottene formerer seg veldig. Disse to hadde et lite uhell på kjøkkenet.

 

 

Flate som pannekaker begge to. 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flat-rat-2

 

De heter Scabbers og Skorpus. Hvis du liker Harry Potter forstår du nok hvem de er oppkalt etter.  :)

 

 

Jeg flettet halene, og så plukket jeg opp 4 masker til ører. Strikket 3 pinner rett, deretter ssk, 2 rett sammen. Tok den første masken over den andre og strammet til. Synes det ble penere enn å hekle dem. Siden rottene er temmelig døde fikk de kryss istedenfor perleøyne. De veier ca 7 gram hver, inkludert polyesterfyllet i hodet. 

 

Dagens prosjekt er dette sjalet fra Pickles:  http://www.pickles.no/pure-luxury-scarf/2012/5/22/pure-luxury-scarf.html

 

Jeg fant fram Oleanna-garnet mitt som støvet ned på loftet. De som har fulgt bloggen en stund husker kanskje denne lille utflukten: 

http://mimounashobby.sprayblogg.no/1331381292_hvor_er_min_kone.html

 
Jeg startet optimistisk på en genser med alle tre fargene. Men det ble alt for mange tråder å holde orden på. Nå strikker jeg i ensfarget rødt, fem tråder på pinne # 7. Og det blir så fint! Garnet har nydelig glans og fall. Så da får jeg heller leve med at det går langsomt. Nøstene ligger i en salatbolle på gulvet, og jeg må forsiktig trekke ut litt og litt tråd for at ikke alt skal gå i surr. Er snart halvferdig med sjalet, og nøstene har omtrent ikke krympet i det hele tatt. Så det blir nok flere Oleanna-prosjekter framover. *lykke*

 

Og så må jeg jo vise fram treårs-jubilanten. Litt pjusk sett fra avstand:

 

 

Men hvis vi zoomer inn på den lille kvisten øverst ihjørnet:

 

 

Det blir nok tomater i år også. *optimist*

 

Får si GOD HELG nå da, siden det var "fin fredag" i går". Fnis...

 

 

 


Død rotte og litt fra arkivet

I det litt makabre hjørnet i dag.  ;o)

 

Dette mønsteret måtte jeg jo bare prøve: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flat-rat

  

Trodde jeg hadde fått meg et nytt bokmerke, men så oppdaget Klumpen hva jeg hadde strikket. Og vips var min flattrykte venn bortadoptert.

  

Jaja, to nye rotter er alt under produksjon. De er supre til smårester, her har jeg brukt Babyull og pinne # 3.

 

Jeg er visst inne i en stim av pulsvarmere også. Disse heter Vanilla Frappers Fingerless Gloveshttp://www.ravelry.com/projects/mimouna/vanilla-frappe-fingerless-gloves

 Litt feil vaniljefarge på mine riktignok, men de ble bra i lilla også. Superenkelt og elastisk hullmønster.

 

Her bøtter det ned utenfor, så det blir nok litt strikketid i helgen også. Regnvær og strikking passer som hånd i fingerhanske, hehe.

 

Ha en fin fredag!


Løve-ragg(er)

Søndag hadde jeg gleden av å tilbringe 2 1/2 time på Leos Lekeland. Klumpen var invitert i bursdagsbesøk, og med buss en gang i timen var det liten vits i å prøve å dra hjem og vente. Så da utstyrte jeg meg med en bok, strikketøy og litt frukt.

 

Det regnet vannrett den dagen, og derfor hadde visst samtlige av byens småbarnsfamilier bestemt seg for å dra på lekeland. Etter å ha sirklet ørten runder rundt lokalet klarte jeg til slutt å kapre en sitteplass i en klam skaisofa. Og der ble jeg sittende. Det var nemlig rikelig med andre sirklende foreldre som håpet på et ledig sete. Å strekke på beina eller gå på do var dermed utelukket.

 

Lesing var ingen glup ide. I så fall burde jeg nok ha hatt med både skylapper og ørepropper. Så da var det bare å fiske fram garn og pinner fra vesken. To nøster raggegarn og 9 strømpepinner # 3.5 ble til to bråt. Greit å strikke begge sokkene samtidig.

 

Vel hjemme oppdaget jeg at nøstene mine var fra helt ulike innfarginger. Det ene var rødt og lysegrått, det andre var rødt og mørkegrått. Grrr! Et dypdykk i raggegarn-kassen endte opp med et ekstra nøste av hver sort.

 

 

Vel, vel. Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Nå har jeg TO par nye sokker, og jeg ble kvitt rubbel og bit av det harde raggegarnet. Fikk unna to små restenøster også, siden jeg måtte spe på med litt annet garn for å få nok. Det første paret ble strikket på autopilot med skole-hæl og rundfelt tå. Neste par fikk forsterket hæl og flat tåfelling. Begge er størrelse 38/39. Og foreløpig eierløse.

 http://www.ravelry.com/projects/mimouna/lveragg

 52 masker og 2 rette, 2 vrange på bråtet og over vristen.

 

 

Marius-pannebåndet fra forrige innlegg ble godt mottatt, i alle fall av mammaen til bursdagsbarnet.  :o)  Det gikk heldigvis greit å blokke det flatt. Tror jammen jeg skal strikke flere, og da blir det på pinne # 3. Akkurat passe bredde, det i Smart ser jo ut som en lue med hull øverst.

 

Må bare vise fram et par enkle pulsvarmere også. Brukte opp noen rester av Smart, pinne

# 3.5. Passer til en litt stor jente, de er trange til meg.

 http://www.ravelry.com/projects/mimouna/girl-gift-mitts

 

Supre som gaver, og de kan enkelt pyntes etter smak og behag. Det er jo pulsvarmertid igjen nå - det er fortsatt for kaldt til å droppe vottene helt. Disse varmer akkurat passe.

 

Fortsatt god kveld!  :o)

 

 

 

 

 


Marius og valgets kval

Klumpen skal i bursdagsbesøk i morgen, og da må man jo ha en gave. Siden det er vår (krokus!) ble det pannebånd. Jeg strikket dette etter bildene: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/nr-7-marius-panneband

 

 

Smart, 108 masker og pinne # 3.5 og 4. Jeg kuttet ut noen omganger for å få det litt smalere, likevel ble det veldig bredt. Og det er mer enn stort nok til meg. 

 

Dermed la jeg opp til et nytt, denne gangen i Silja på pinne # 2.5 og 3. 126 masker.

 

 

Perfekt størrelse, og det er veldig fint på. Mottakeren er omtrent like stor som Klumpen. Men det ruller seg voldsomt, så nå har jeg skylt det opp og lagt det til blokking.

 

 

Håper det er flatt og fint når jeg fjerner knappenålene. Tror jeg starter på en alternativ gave sånn for sikkerhets skyld. Utrolig at jeg ALLTID ender opp med å nistrikke mot slutten, uansett hvor mange ferdigstrikkete ting jeg har liggende, sukk. Men i så fall får Klumpen dette her. Det passer fint til ytterjakken hans. 

 

God helg til deg som titter innom!  :o)


Det virket!

SE! KROKUS!  *hoppogsprett*

 

 

Det er fortsatt minusgrader om morgenen, og det ligger snø der solstrålene ikke når fram. Klumpen går på skolen med ullundertøy, votter og tykk lue. Men nå kan det ikke vare lenge før våren er her for fullt. 

 

 

Samme mønster som i forrige innlegg, men her har jeg brukt en rest Safir. Kronen veier akkurat 25 gram, så med litt flaks får man to av et nøste. 

 Og når vi først er i det lilla hjørnet: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/susie-rogers-reading-mitts

Pinne #3.5 og størrelse M. Jeg laget tommelkilen litt større, den ble for trang når jeg fulgte mønsteret. 70 gram Falk

 
http://www.ravelry.com/projects/mimouna/one-cable-mitts

Her brukte jeg en tråd Falk + en tråd Babyull. Pinne # 5.5, og jeg synes de ble litt små. Sitter som støpt på mine nokså små hender. Ville gått opp til pinne # 6 hvis jeg skulle strikke flere. 

 

Ha en fin onsdagkveld!  :o)

 


Bare på trass!

Klumpen spilte fotballturnering på lørdag. På Nymark-banene, rett ved Brann stadion. Mesteparten av tiden snødde det VANNRETT, og det var en iskald sjuåring som frivillig(!) løp i dusjen for å tine opp tærne da vi kom hjem. Det tok nesten to dager før fotballskoene var helt tørre. Brrrr!

  

Kalenderen viser 8. april, solen skinner, men det er minusgrader og is på alle sølepyttene. VI VIL HA VÅR! NÅ!

 

Bare på trass har vi startet opp våren innomhus. Ungene fant eplekjerner som spirte INNI eplene. Spennende, så vi måtte plante noen. Det tok knapt et døgn før de første bladene viste seg over jorden. Veldig rart, har aldri funnet så utviklete spirer inni frukt før. Og eplene var helt fine og spiselige.

 

 


 

Jeg strikker (selvsagt) fortsatt, men noen ganger blir det bare ikke tid eller overskudd igjen til bloggingen. Litt overraskende å se at det faktisk er temmelig mange daglige treff på bloggen min likevel. Blir helt matt av alt som ligger ferdig her, men vi får ta det litt etter litt. Først ut blir Dukkebas nye krone-pannebånd. Strikket i en rest Smart på pinne # 3.5 med 8 tagger. Pannebåndet er med i luealongen på Hobbyboden denne måneden, og mønsteret ligger her: http://www.klikk.no/foreldre/article561058.ece

  

 

Ha en fin ny uke! 

 

 


hits