Le mort de Monsieur Poirot

Snufs. Ingen bombe akkurat, bøkene ble jo skrevet for en kvart evighet siden. Men etter 25 år med David Suchets herlige Hercule Poirot var det likevel trist å ta farvel. 

 

Da passet det jo med et svart strikketøy, ikke sant? 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/shawlcowl-pullover

 

  

 

Jeg fikk to nøster Mystic Stretchgarn fra Gjestal. Husker sist jeg hadde det garnet i hus, da slet jeg med å finne passende prosjekter. For garnet minner om gummistrikk, det er kjempeelasisk og må strikkes på tykke pinner for å ikke bli for kompakt. Det er vanskelig å holde jevn strikkefasthet, og blokking er bare å glemme. 

 

  

 

Det funket i grunnen greit til denne sjal-halsen da. Strikket på pinne #6, oppskriften sier #5. Men det er jo med et helt annet garn. 

 

Mamma er både modell og ny eier. 

 

 

 

 

Veldig grei fasong, selv om jeg ville ha byttet til tykkere pinner på bølgekanten hvis jeg hadde strikket flere. Et supert plagg for dem som liker skjerf i halsen. Her slipper du knute i nakken, og modellen krever lite garn. Jeg brukte ca 120 meter til størrelse S/M. 

 

 

Hverdagen er tilbake, og regnet. Så da er det vel tid for en liten vår-rengjøring innendørs. Får starte med å samle sammen LEGO som flyter overalt, hehe. Og sortere ut de verste hybelkaninene. Det er full fart med skole igjen, og med en russ og en "fotball-gutt" i huset er det visst nok å gjøre. Første seriekamp i helgen, så da får mor stille på sidelinjen med et passende spøt. Eller kanskje med paraply. Vi får se.

 

 

Ha en fin torsdag!

  


Påskegodt!

 

 

En kake med tynt strømpegarn i bomull/ull i skikkelige sukkertøyfarger, hva i all verden kunne det bli til? 

 

Jeg trengte noe enkelt å strikke, og da ble det barnepulsvarmere. 40 masker på pinne #3, ingen oppskrift. De to første ble veldig ulike. Så da strikket jeg en til. Tja... 

 

 
 

Nummer fire ble identisk med nummer en. Og da ble jo nummer fem lik nummer to, og nummer seks lik nummer tre. Vips 3 par ferdig! Og jeg har ikke klippet bort så mye som en cm av garnet, bare fortsatt der jeg var i fargerapporten. 

 

 
 

Parene veier 20 gram hver, og jeg har 36 gram igjen. Ikke helt sikker på hva det skal bli. Hvis jeg jukser det til får jeg nok et par til, men da må jeg klippe bort en del for å få dem like. Kanskje jeg heller skal strikke en liten lue? Vi får se. 

 

 


 

 

 

På tide å begynne å luke i hagen, sukk. Løvetannen begynner å titte fram.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/candy

 

 

 

Nyt den siste fridagen!


En ny favoritt! 

Samme mønster igjen.  http://www.ravelry.com/projects/mimouna/treppenviertel-cowl-3  Fargen er dyp rød, uten rosaskjær. 

 

Jeg "arvet" to påbegynte nøster Merino Silk fra Hjertegarn. Mykt og deilig, men veldig "dødt" å ta i. Prøvde først å strikke et sjal, men likte ikke hvordan det ble. Så da endte garnet som en ny Trappeviertel Cowl. 

 

 
 

Denne gangen la jeg opp 136 masker på pinne #3.5. Det gikk bare med 64 gram, og da strikket jeg noen ekstra omganger ribb øverst. 

 

 
 

Det blir tverrstriper på nedbrett-delen på halsene strikket etter oppskriften. Litt usikker på om jeg liker min egen versjon bedre, synes det er penere når hele den øverste delen er i ribb. Forskjellen er at jeg strikket to runder rett, to runder vrang, mens oppskriften sier tre omganger av hver. Det blir nokså ulikt resultat. Ser på Ravelry at i alle fall en person har startet med 3 omganger, og så gått over til 2. Mulig jeg må prøve det også, hihi. 

 

  

Garnet er et kapittel for seg selv. Det loer og støver helt forferdelig! Og det flusser seg veldig lett opp, slik at det ser slitt ut. Opprekksgarn er nesten bare å klippe av og kaste, fordi det blir så stygt. Så jeg er spent på hvordan halsen fungerer i bruk. Den er i alle fall myk og kløfri, og fargen er pen. Tror kanskje halser og luer er det dette garnet er best egnet til, siden de ikke får så stor bruksslitasje. Ville ikke brukt det til barneklær eller annet som må vaskes ofte. 

 

 

Her er der nydelig sol, og jeg har en åtteåring som kjeeeder seg og IKKE vil gå på tur mer. Så vi får prøve å finne på noe lurt. Tror vi begge er veldig klare for hverdag og skole igjen, håper bare finværet holder en stund til. 

 

God søndag!  


Treppenviertel Cowl

Ny versjon av denne halsen, nå i Lanett på pinne #3.

 

 

 
 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/treppenviertel-cowl-2

 

 

 

 

 For en gangs skyld har jeg fulgt oppskriften til punkt og prikke.  *glorie*

 

 

 

 

Halsen fikk en mye mer markert spiss enn den jeg strikket etter eget hode. Det står at man hvis man vil kan strikke til ønsket lengde etter at alle maskene er konvertert til ribb. Men da vipper spissen oppover siden den er for smal til å gå utover skuldrene. Det hele er jo egentlig et langt rør. 

 

  

 

Sånn blir den bak. Det blir tverrstriper på delen som brettes ned.

 

 

Denne halsen er super TV-strikk, så neste er alt på pinnene.  :o)

 

 

Ha en fin helg!  

 

 


Franken-mitts II

Vi er godt i gang med årets bursdager. Og pannebånd som gave er "oppbrukt". Så da måtte vi finne på noe nytt. 

 

Klumpen elsker morsomme pulsvarmere. Og Frankenstein-varianten er en klar favoritt. Så da ble et nytt par til av diverse superwash-garn. Her er det Babyull, Silja og Sisu Fantasy i herlig blanding. 25 gram tilsammen.

 

 

 

 

Skumle?

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/franken-mitts-ii

 

 

 

 

To enslige knapper fikk bli øyne. 

 

 

 

 

Klumpen nektet å være modell, så det ble tenåringen som måtte stille opp. Litt små til henne, men akkurat passe til en nybakt åtteåring.  

 

  

 

Det blir nok flere slike par. Enkle å variere med diverse strømpegarn også, så det ikke blir forveksling i garderoben. Gøy å se "mine" pannebånd i bruk, det flyr mange sinte fugler rundt på skoleplassen for tiden. 

 

I dag er det skikkelig øs-pøs ute. Så det blir nok en rolig dag innomhus. Og så kan vi være glade for at vi er hjemme og ikke på fjellet i dårlig vær. Her bor jo GARNLAGERET, hihi. Og alle lekene og filmene til Klumpen. 

 

 

Ha en fin dag!  :o)


Klar til fjelltur!

Gave til nevøen min. Sitteunderlag, koppvarmer og Kvikk Lunch. 

 

 

 

 

Koppevarmeren er strikket i Fritidsgarn, sitteunderlaget i Cortina Soft. Samme oppskrifter som tidligere. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/kvikk-lunsj-koppvarmer

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sitteunderlag-3

 

Trenger visst noe varmt denne påsken, for her er det surt og kaldt i dag også. Men det er fint strikkevær da.  ;o)

 

 

Ha en god onsdag! 


Å strikke seg ned igjen

Hva gjør man etter å ha strikket opp masse deilig luksusgarn i superfine farger?

 

  

Jo, da strikker man ferdig luen i tynn akryl. 54 gram er redusert til 3, og luen har alt fått en eier. 

 

  

 

Den er egentlig marineblå, strikket på pinne #3. Knirk, knirk. 

 

 

 

 

Blid modell som har tatt oppdrag for meg før også.  :o)

 

  

 

Da er rundpinnen frigitt til neste prosjekt. Det er den beste "3-eren", for den er såpass butt i endene at jeg ikke st(r)ikker meg til blods. Og etter å ha fullført denne luen føles det "vanlige" garnet mitt riktig så luksuriøst igjen. Har helt glemt hvordan det var å strikke med Wollmeise, hehe. 

 

 

Ha en fin tirsdag!  :o)

 


Stripesjalet er ferdig!

 

 

Da er sjalet i vevstrikk endelig i boks. Det tok jammen sin tid! Jeg strikket et par striper hver dag, likevel føltes det nesten ikke som det vokste i det hele tatt.

 

 
 

Fiiine farger gjorde det til et morsomt prosjekt tross alt. Spennende å velge ut nytt nøste for hver 4. pinne.  

 

 
 

Men til slutt var det bare noen få farger igjen. Da hadde jeg brukt opp 218 gram. Det ble ikke så verst stort da jeg felte av. 

 

 

 

 

Fargerikt avklipp etter at jeg hadde trimmet frynsene. Klippet bort hele 3 gram!

 

 

 

 

En liten pause i regnet ble benyttet til fotografering. Min faste modell stilte som vanlig opp.  :o)

 

 

 

 

Det var flere som viste interesse for sjalet. Nabokatten BET faktisk mamma da hun prøvde å løfte ham ned. Slem pus! 

 

 

 

 

Synes vrangsiden ble fin også jeg.  :o) 

 

 

Hvis du vil se flere bilder ligger sjalet her på Ravelry:  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flickerl  

 

Ha en fin ny uke!  


Pinlig

Sjekk det lilla nøstet fra forrige innlegg: 

 
 

Nesten samme farge som de Kool Aid-fargete pulsvarmerne mine, og samme melerte effekt. Bare at dette kjentes ut som bomull. Det fikk samtlige varsellamper til å blinke: Du kan fint farge bomull med Kool Aid, men fargen forsvinner igjen i første vask med mindre du finner en måte å fiksere den på. 

 

Garnet ble grundig snust på, men jeg kjente ikke så mye som et snev av syntetisk drue. Så klippet jeg av en tråd og vasket den. La den til tørk på hvitt papir, og fargen holdt helt fint. Ingen avsmitting. Dermed la jeg fornøyd opp til et sjal, og fant fram noen matchende bomullsnøster til å supplere med. Tenkte å bruke dette garnet til rillene, og så strikke stripete vrangbord. Det burde jo bli et supert sommersjal?

 

Siden planen var å ha dette som mellom-strikk, og å fullføre påbegynte prosjekter som hovedaktivitet, la jeg det pent til side. Og grep posen med Wollmeise som lå og ventet på å bli striper på sjalet i vevstrikk. Rakk faktisk å strikke nesten en hel stripe før lynet slo ned. Dette var da fryktelig likt???

 

Måtte sammenligne, og det VAR likt. Det "hjemmefargete bomullsgarnet" mitt er visst Wollmeise. *rødme*

 

 

 

 

Da må jeg revidere planene litt. Tenker jeg strikker ferdig stripesjalet først, og så får vi se.

 

 

Ha en fin onsdag!

 

 


Knitting is the new yoga

Har fått noen kommentarer på at jeg er så produktiv for tiden. Har strikket sånn ca et par pulsvarmere per dag i en periode. Det er så mange flotte mønstre at jeg blir helt gira! Men jeg merker at jeg ikke slapper helt av med strikkingen mer. Finner liksom ikke roen, for jeg har alltid neste prosjekt i hodet mens pinnene går. Og det er KRISE å plutselig være uten noe arbeid, så jeg legger hele tiden opp til noe nytt. Kan ikke legge meg om kvelden før jeg har garn & pinner klare til neste dag, og helst skal jeg ha lagt inn det nye spøtet på Ravelry også. 

 

På en bloggrunde fant jeg et innlegg som fikk meg til å stoppe opp litt.

 

Knitting is the new yoga

 

 

 


Bildet er lånt herfra: http://www.behance.net/gallery/Illustration-for-exibition-Leisure-with-Pleasure/1493927

 

 

Det blir jo helt feil at jeg strikker med høy puls. Så nå har jeg funnet fram garn og lagt opp til et sjal. 

 

 
 

Ja, jeg vet. Men jeg vant oppskriften inne på Stitchnerd sine sider for Quaker Yarn Stretcher'en min. Og jeg som ikke visste at det var en konkurranse en gang, hehe. Hele sjalet strikkes i rillestrikk, med en ribbestrikket kant nederst. Samme mønsterrad som gjentas og gjentas og gjentas.... I følge prosjektsiden oppleves det nesten meditativt å strikke det. Så nå skal det få bo i sofaen. Og så har jeg lagt opp til en ensfarget ribbestrikket lue på pinne #3. Den bor i vesken min.

 

 

 
 

Ingen grunn til panikk neste gang jeg feller av et par pulsvarmere, med andre ord. Jeg har TO ventestrikketøy. Så nå skal jeg fullføre alle de halvferdige prosjektene mine, og strikke litt sjal og lue innimellom. Det er jo egentlig ikke strikking, det er YOGA! 

 

 

Ha en flott ny uke! 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 


Barne-pulsvarmere

Fant et bittelite nøste nydelig merino-garn i en arvepose. Har vært flink til å rydde på plass alt garn med magebelter i rollerne på loftet, og så ligger det "rare"  garnet igjen i sofaen. (kremt) Der er det fullt av halve nøster av ukjent merke, og diverse annet gøy. Så nå har jeg ikke helt kontroll på hvor alt kommer fra mer. Hvis noe kjenner igjen noe så gi en lyd!

 

Men altså, det var dette nøstet på 21 gram da. Ligner på Tulliball Råkk, men jeg er ikke sikker. Uansett måtte det jo brukes! Og jeg er fortsatt i pulsvarmer-modus. Så da...

 

De fleste pulsvarmere starter med bråtet, og så strikkes tommelkilen og selve hånden. Ikke så praktisk når man har begrenset med garn og gjerne vil bruke alt, men helst ikke vil få for lite. De få pulsvarmerne jeg har funnet som strikkes motsatt vei er enten uten tommel, eller så strikkes det inn en tråd som på en del votter. Jeg vil helst ha tommelkile. Så da laget jeg mitt eget mønster.

 

21 gram er ikke så mye, så jeg gikk for barnestørrelse. 40 masker på pinne #3. Målte på Klumpen sine pulsvarmere, og la opp nye masker til tommelen. Så laget jeg kile ved å felle istedenfor å øke. (Har skrevet ned framgangsmåten på Ravelry.)  Strikket og strikket, og fant til slutt ut at bråtene var mer enn lange nok. Da var det fortsatt 3 gram igjen. De blir nok en heklet blomst eller noe senere. Utrolig drøyt garn med andre ord! Og veldig elastisk, jeg får pulsvarmerene på meg jeg også.

 

  

 

Jeg heklet kanter i grå Babyull.  Fornøyd med disse, de ble søte synes jeg. Nydelige farger, her servert med den vanlige blåskjæret, grrrr.

 

 


 


 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/a-childs-mitts

 

 

Finværet skal vare til fredag, da kommer regnet tilbake, sies det. Så da satser jeg på å være mest mulig ute. Bytur i morgen, og så gjenstår det visst biiittelitt å gjøre i hagen. Kremt...

 

 

Ha en flott onsdag!

 


Å finne den rette

Det er ikke lett. 

 

 

 

 

Nå snakker jeg om STRIKKEOPPSKRIFTER selvsagt. 

 

Stephen West er en snodig skrue. Har visst skrevet om ham før også. Men denne gangen viste han seg faktisk å være rett mann til rett tid.

 

La oss ta det fra begynnelsen. Jeg fikk to nøster særs merksnodig garn i posene fra Annevenn. Så snodig at det bare var en liten håndfull prosjekter i det på Ravelry. Hva i all verden kunne dette bli da? Klumpete bouclè med 50% ull og 50% akryl. Og noe spesielle farger.

 

Så fant jeg denne:

 

 
 

Jammen, det er jo GARNET MITT!

 

Det var det selvsagt ikke, han hadde brukt restegarn i ulike kvaliteter sammen med en tråd svart. Men det så fryktelig likt ut. Og mohairrester til stjernene hadde jeg også. Snakk om flaks!

 

 

 

 

 

Jeg endte opp med 72 masker på pinne #4. Og så økte jeg til 79. Med oddetall er det bare å strikke perlestrikk rundt og rundt og rundt og rundt... Ingen steder der det blir to rette eller to vrange ved siden av hverandre. Snodig at en designer ikke har tenkt på det?

 

Ferdig strikket veide luen 67 gram. Kunne jeg få et par pulsvarmere av restene tro?

 

 

 

 

Det gikk akkurat det.  *fnis*

 

 

 

 

De ble litt ulike, selv om jeg delte opp nøstet for å få det ensfargede feltet fordelt på begge to. Men de er fortsatt ikke ferdige. Det skal jo hekles stjerner!

 

  

Tadaaaa!

 

 

 

 

Og så var det luen:

 

 

 

 

Siden jeg hadde brukt opp alt garnet er dusken i mohair + en tråd svart Babyull. Et skikkelig hårete prosjekt å klippe opp og frisere. *atchooo*

 

 
 

To tråder å feste på hver stjerne i tillegg til alle på selve luen og pulsvarmerene. Og det så ut som om noen hadde ribbet påskekyllinger på kjøkkenet da jeg var ferdig. Lange, fargerike mohairhår som fløy overalt! Det ble nok ekstra fiber i middagen den dagen, hihi. 

 

 

Dette var skikkelig gøy! Hvor pent det ble kan diskuteres, men jeg liker det. Fargene er skikkelig klare og sterke, mye finere enn på bildene. Jeg har begynt å hate blåskjæret i kameraet mitt, klin umulig å redigere bildene også. Da blir de for røde eller for gule, sukk. 

 

 

 

 

Tok masse bilder, og har skrevet litt om prosessen på Ravelry. Her finner du luen:

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/starry-eyed-slouch

 

Og her er pulsvarmerne:

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/starry-eyed-slouch-2

 

Da var det vær så god neste. Det bør vel bli et av prosjektene som ligger halvferdige i sofaen. *kremt*

 

 

God tirsdag!

 

 


hits