Pannebånd

To små pannebånd i rosa, som skal brukes sammen med boleroene jeg strikket.

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tora-headband

 

 
 

16 gram på pinne #3. Jeg strikket det smalere, og heklet picoter for å matche boleroen. Dette pannebåndet er genialt - det er kjempeelastisk, og dessuten kan det reguleres med knyttebåndet. 

 

  

 

Strikket to, for sikkerhets skyld. Dette er en DROPS-oppskrift, men jeg brukte mye tynnere pinner. Kuttet også en økning for å få det smalere, og laget knapphull istedenfor å sy det sammen. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/86-10-headband

 

 

 

 

Stjerneknapper bak, en liten hjerteknapp i blomsten.

 

  

 

 Ny dag, nye muligheter. Nyt våren!  :o)

 


Barselgave - igjen

Nå må noen snart få baby her!

 

 
 

Samme oppskrift som den rosa, men her har jeg brukt opp restene fra Nurmilintu-sjalet. Den veier fnugglette 27 gram. Jeg så nemlig at designeren hadde strikket en versjon i kasjmirblanding som veide 25 gram, så da satset  jeg på at det ble nok med de 27 grammene jeg hadde igjen. Det holdt akkurat, det. Jeg måtte rekke opp igjen picotkanten og heller hekle fastmasker, for jeg kom ikke helt rundt. Men den ble jo søt likevel.  :o)

 

 
 

Gjennomsiktige blomsterknapper med gull-glitter ble prikken over i-en.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/barselsgave---1250-2

 

 
 

Denne ble litt mindre enn den første. Men den vokste i vask, så lengden er noenlunde lik. Vil tro den kan brukes om sommeren også, for den er veldig lett og luftig. Likte dette garnet, og er superfornøyd med å ha fått både et stort sjal og en babyvest av to nøster à 50 gram. Tror jeg må lage noe av de andre Ramsmilla-nøstene mine også, har både ull/silke og ull/bomull på lager. 

 

Her har vi en rolig søndags ettermiddag. Klumpen har spilt fotballturnering, og har fått med seg fire årstider på noen timer. Så nå finner vi roen innendørs.

 

 

Ha en fin søndagskveld du også!


Vesica Piscis Hat

Tør jeg vise fram flere luer nå?

 

 

 

 

 

Dette er også en av april-luene i alongen på Ravelry. Strikket i rød og svart Rubin på pinne #3.5. 69 gram. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/vesica-piscis-hat

 

 
 

Denne slutter seg til gjengen med grafiske mønstre med skarpe kontraster.

 

  

 

Litt morsomt at folk opplever mønsteret ulikt. Klumpen så sommerfugler!

 

 

En våt og kald dag i Bergen, så jeg parkerer i sofaen med et nytt spøt. 

 

 

Fin fredag!


Dreiecke 

 

Ny lue i alongen på Ravelry. Dette er en "pirat-kopi" strikket etter bildene. Jeg brukte tynnere garn og pinner, så derfor er det flere mønsterrepetisjoner i vidden. Ingen endring i høyden, den ble mer enn lang nok likevel. 

 

 
 

Jeg laget min egen vri på fellingen, den ble litt sånn bob-bob. Men grei nok. 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dreiecke

 

 

Ha en fin torsdag!  :o)


Barselgave - uten baby

 

 

Denne ble til mens jeg ventet på sokkemønsteret. Kunne liksom ikke starte på noe stort, følte jeg. Men samtidig måtte jeg jo ha noe å strikke på. Og denne lille vesten var bare så søt at den plutselig hadde kommet på pinnene.  :o)

 

 

 

 

Mønsteret er gratis, og på dansk. Enkel og grei å strikke, det tok meg bare noen kveldstimer. Da må noen framskaffe en baby, hihi. For det mangler jeg. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/barselsgave---1250

 

  

Jeg heklet picoter nede og rundt ermeåpningene. Fastmasker rundt halsåpningen. Knapphullene blir små, men jeg fant to blomstrete porselensknapper som passet perfekt. Knappelager er gøy! Finner stort sett alltid noe som passer. 

 

Etter vask og blokking stemte målene på millimeteren. Det føltes godt, etter å ha fått en liten knekk i troen på egen strikkefasthet pga de berømmelige luene. 

 

Jeg lot vesten henge til tørk på en liten kleshenger, da fikk den fine, skrå skuldre. Festet knappenåler i sidene for å få en pen brett midt i rillestrikken.  (Jeg strikket rundt, selv om oppskriften så at den skulle strikkes fram og tilbake i to deler. Ingen grunn til å sy når det ikke er nødvendig. )

 

 

 

 

Mønsteret krever lite garn, og er perfekt til smårester i tynn, myk ull. Den blir nok fin i bomull eller blandingsgarn også. En grei oppskrift til restene av lekkert strømpegarn eller eksklusivt sjalgarn. Ser at noen har brukt så lite som 25 gram til vesten. Den kommer bare i størrelse nyfødt, men det burde være enkelt å strikke den større (eller mindre) ved å bruke annet garn pinner. 

 

Her er det i ferd å klarne opp nå, solen er visst på vei tilbake.  :o)

 

 

Ha en strålende onsdag! 


Alfa og Omega

Da tror jeg at jeg gir meg med dette mønsteret. For nå, i alle fall.  

 

 

 

 

To nye luer. Og for ordens skyld: Jeg strikket dem FØR Sock Madness'en.  ;o)

 

 
 

Garnet er Alfa fra Sandnes, og jeg har brukt pinne #5 til den turkise luen og #5.5 til den røde. Den turkise veide 90 gram etter avfelling. Den røde glemte jeg å veie, men det var i alle fall nok garn igjen til knyttebånd. Hadde to nøster.

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/viivin-and-vilman-palmikko-pipo---viivis-and-vilmas-hat-4

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/viivin-and-vilman-palmikko-pipo---viivis-and-vilmas-hat-5

 

Disse luene får helt perfekt passform uansett garntykkelse. Jeg har faktisk ikke gjort noen endringer, samtlige luer har 13 riller og 7 fletter i høyden. Må kanskje prøve å endre masketallet for å få en stor lue med tynnere garn, men det får bli en annen gang. 

 

Her var det slutt på finværet, vi våknet til grå himmel og regn. På med ullgenser og lue under regntøyet. Men det blir nok sol igjen snart, og våren fikk seg en skikkelig kickstart i helgen. Alt er grønt nå. 

 

Tenker jeg tar det rolig i dag, etter intermezzoet i går. Te og nettsurfing er en god start.  :o)

 

 

Ha en fin dag du også!  


Da var det over for min del :( 

 

Jeg gir meg. 

Det står at man skal strikke hællappen 2 1/4 tomme, eller etter ønske. Og så plukker man opp masker i sidene. Det det IKKE står er at man må plukke opp minst 16 masker for å få nok til den spesielle fellingen. Det oppdaget jeg etter å ha strikket hælen og en god del cm på begge sokkene. Siden jeg har spinkle ankler liker jeg ikke å få masse ekstra vidde over vristen.

Jeg gidder ikke å rekke opp igjen, så dett var dett. Litt surt å ryke ut pga en uklarhet i oppskriften, for jeg har virkelig anstrengt meg for å følge den til punkt og prikke. Ikke så veldig imponert over arrangørene. Flere rakk å strikke en halv sokk før det ble opplyst at man måtte strikke størrelse M eller L. Surt for dem som startet med en gang mønsteret ble publisert, og valgte størrelse S. 

 Da går jeg heller ut i solen. Ikke så dumt det heller. 


Fraværsmelding 

Mønster #4 i madness'en kom en uke før tiden! Her var planen å jobbe i hagen, siden vi endelig fikk fint vær. Og det er akkurat det vi har gjort. Jeg har saget, spadd, beskåret, raket, luket... Sitter her med gangsperr i armene og stikkelbærtorner i fingrene. Merker at jeg skjelver litt på hendene, er ikke vant til slikt hardt kroppsarbeid. Men nå skal jeg altså strikke sokker. Med perler og fletter, og en krativ hæl. Jippi! 

 

Jeg fant garn og perler i Norgesesken jeg fikk fra snille venner på Ravelry

 

 

 

 

Og så langt har jeg kommet:

 

  

 

Oppskriften ble publisert sent fredag kveld. De to første på gruppen min er forlengst ferdige. Og dette er et mønster som er krevende å strikke. Så vi får se om jeg kommer med videre. Orker ikke å stresse, det får gå som det går. Det blir for dumt å ofre mat og søvn for et par sokker. For ikke å snakke om husfreden.

 

Hvis noen savner meg de nærmeste dagene så er jeg altså opptatt med sokkegalskapen. Hvis jeg ikke er i hagen, da.

 

 

Ha en fin ny uke! 


Viivi's and Vilma's hat

Nye, flotte oppskrifter i luealongen hos Anonyme garnoholikereRavelry. En farlig along, for jeg klarer aldri å velge hva jeg vil strikke. Da blir det fort MANGE luer. 

 

Dette skulle bli en øreklafflue størrelse 6 år. Min ble babylue, selv om jeg brukte riktig pinnestørrelse (#4) og litt tykkere garn. Siden luen ikke var tiltenkt noen spesiell, gjorde det forsåvidt ikke noe. Den ble fin, og fikk perfekt passform. Sitter som støpt på hodet til Dukkeba, som trekker ca 9 mndr. størrelse. 

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/viivin-and-vilman-palmikko-pipo---viivis-and-vilmas-hat

 

 
 

Jeg brukte restegarn, en tråd melert og en tråd ensfarget. Brukte en av hver på rillene, og ensfarget på flettene. Det syntes jeg ble en grei effekt. Droppet knyttebåd, da de var helt unødvendige.  Denne sitter supergodt på hodet! 

 

 

 

 

Jeg måtte jo strikke en til, for å se om jeg fikk orden på størrelsen. Så neste lue ble i to gulfarger på pinne #4.5. Fortsatt dobbel Babyull. Luen ble litt større, vil tro den passer en ettåring. Hmmm... Kanskje pinne #5 er tingen?

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/viivin-and-vilman-palmikko-pipo---viivis-and-vilmas-hat-2

 

 
 

Jeg fant fram lyseblått restegarn, men tenkte at jeg skulle veie de ferdige luene før jeg startet, siden jeg ikke hadde så mye tråd. Det var nok lurt. Den rosa luen veide 48 gram, den gule 55. Og jeg hadde tilsammen 50 gram lyseblått. Så da ble det pinne #4 på denne også. 

 

 
 

Luen veier nøyaktig det samme som den rosa. Gikk tom for ensfarget, så da ble de siste omgangene i toppen melerte. 

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/viivin-and-vilman-palmikko-pipo---viivis-and-vilmas-hat-3

 

 
 

Tre nye babyluer til lageret er ikke dumt. Dessuten er mønsteret enkelt og kjapt å strikke. Men det irriterer meg at de blir så små. Må nok fortsette å prøve.

 

Fortsettelse følger!  :o)

 

 

 

 


Arvingen

Flere enn meg som har siklet på Gros lekre poncho-genser? 

 

 

 

 

Stor, tykk og melert. Og oppskriften finnes til salgs på Ravelry

http://www.ravelry.com/patterns/library/arvingen

 

 

Etter å ha brukt en evighet på mannes jakke fristet det med noe på tykkere pinner. Og dette var virkelig tykt: Pinne #7! Likevel gikk det ikke særlig fort. Genseren blir stor og tung, og det sliter på armer og skuldre. Så da må man ta mange og lange pauser. Men jeg fikk i alle fall et nytt TV-strikketøy som kunne bo i sofaen.  :o)

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/arvingen

 

 
 

Jeg brukte en tråd Sandnes Alpakka og to tråder Blackhill Højlandsuld. En grei kombinasjon, og genseren fikk et fint fargespill. Men Højlandsulden var full av spinnolje, og den måtte jo ut før genseren kunne tas i bruk. Google er min venn, så jeg søkte på "spinnolje" og "vask". Fikk opp flere treff på rett garn også, faktisk. Dette er åpenbart et garn man enten elsker eller hater. Og det ser ut som om noen partier har enda mer olje enn det jeg hadde fått, for folk klaget på fettflekker på klærne mens de strikket, og klissete hender. Noen hadde også opplevd at garnet ble hele 10% lettere etter vask. Da er det mye olje i det! 

 

Jeg fant et råd om å legge plagget i varmt Zalovann, ta det ut og la det avkjøle seg før det ble vasket med ullvaskemiddel. Det tok jeg sjansen på å prøve, og det ble faktisk et fettete skum i oppvaskkummen. Deretter fikk det en runde med Milo, og to skyllevann. Det siste vannet var nesten klart, det første så ut som ferdigblandet saft. Vurderte å bruke eddik, men fant ut at det ikke var nødvendig. 

 

 

 

 

I en blogg jeg var innom ble lukten av garnet beskrevet som "et sykkelverksted om våren". Treffende! Det stod også at det trenger flere runder med vask før lukten forsvinner helt. Det tror jeg på, for den sitter godt i. Men det ble bedre etter at genseren var tørr. 

 

 

 

 

Kjempefornøyd med det ferdige resultatet! Det er en blanding av genser og poncho, og den er veldig behagelig å ha på seg. Jeg lurte på om det ville bli vanskelig å bevege armene, men det går helt greit. Bortsett fra å strekke dem over hodet, da. Men det får jeg la være å gjøre når jeg bruker akkurat dette plagget.  ;o)

 

 

 

 

Her fikk den nesten riktig farge, burgunder med bittesmå hint av oransje og lilla. 

 

Den ferdige genseren ble tett, myk og jevn. Garnet fluffet seg godt opp. Og kombinasjonen av de to fiberne funket helt supert. Det er umulig å se at den er strikket med tre tråder, de smeltet liksom sammen. Jeg brukte nokså nøyaktig 7 nøster Sandnes Alpkakka, resten er Højlandsull. 

 

Vanligvis veier jeg bare det jeg strikker en gang, som oftest før vask. Greit å ha kontroll på hvor mye garn jeg har brukt. Denne genseren veide jeg to ganger. Og den ble faktisk 12 gram lettere. Den "slanket seg" fra 638 gram til 626. Så da forsvant en god del olje med Zalo-vannet. Bittelitt guffent. Men jeg bruker sikkert opp resten av garnkonen til noe annet senere. Veldig kjekt med garn som blomstrer etter vask. Kjenner at jeg blir mer og mer glad i slik tynn ull, og superwash blir nok kun kjøpt som sokkegarn heretter. Eller til barneplagg som må ofte i vaskemaskinen. 

 

 

Da er det jammen torsdag igjen, denne uken gikk fort! Har et nytt prosjekt på pinnene alt, så titt gjerne innom igjen snart.  :o)

 

 

Ha en super dag! 


1- april-sokker

Lei av sokker nå?  ;o)

 

 

 

 

Jeg har oppdaget at det å strikke enkle strømper på pinne #2.5 er veldig behagelig. De bare vokser fram av seg selv mens jeg ser på TV, hører på strikkepod'er eller prater. Det går i grunnen fort også, strikker fint et par på to dager uten å stresse. Og tar det lengre tid er ikke det noe problem heller. Nå ligger det alltid et påbegynt par i sofaen. Bare å plukke opp og strikke noen omganger når jeg har tid. 

 

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/plain-socks-2

Dette paret ble ferdig 1. april. Og det er helt sant!  :o)

 

  

 

Ravelry får alle morsomme hatter på 1. april. I fjor fikk Kiweke (som er min avatar) røde horn. Meget passende. I år fikk hun propell-lue, det ble ikke tatt vel imot. Langt under hennes verdighet, hun ville heller ha en tiara. Men sånn er livet. (Måtte bare ha med den stilige fez'en til Huldr også, hihi. Veldig kledelig!)

 

  

 

Siste rest av Opal-garnet holdt til et par sokker størrelse 1 år. Da måtte jeg klippe & lime litt, men de ble nesten helt like. 

 

 

 

 

Mor og barn-sokker, hehe.

 

  

 

Sa jeg siste rest? Det var ikke helt riktig. Jeg satt igjen med tre lange tråder på tilsammen 4 gram.

 

 
 

Sånn, DA er jeg ferdig.En bitteliten sokk. De siste 5 centimeterne ble til en maskemarkør. 

 

 

Den nye uken startet med snø. Vi får se hva som skjer videre.  :o)


Nurmilintu

 

 


Dette sjalet måtte jeg bare strikke! Garnet er Rasmilla Uld-Cashmere, 284 meter/50 gram. Garnet var godt å strikke med, og det fyller bra. Så det gikk helt fint med pinne #3.5. Jeg kunne nok ha gått opp til #4 også. 

 

 
 

Det første nøstet var nesten nok, jeg gikk tom 3 rader før avfellingen. Men jeg syntes det var litt kort, så jeg la til en ekstra mønster-rapport. Da gikk det med 73 gram. 

 

 

 

 

 

Fotografering på en regntung gråværsdag, derav lampelys, blitz og tykk villmarksgenser. Men man ser i alle fall mønsteret.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/nurmilintu

 

  

Jeg liker den organiske formen dette sjalet får, så jeg valgte å ikke blokke det med rette kanter. Istedenfor strakk jeg det bare i form etter vask. Det er såpass stort at det ikke trenger å blokkes større uansett. 

 

Ermet på boleroen snek seg visst med også. Her vaskes og blokkes flere ting samtidig når man først er i gang. Og siden vannet ikke blir skittent av slik oppskylling får noen plagg fra skittentøyskurven også en tur i Milo. Men tørkestativet får dere ikke se bilde av, hihi. Der henger sokker og en butikk-kjøpt ullgenser. 

 

 

Her duskregner det, og det frister ikke så veldig å gå ut. En fin strikke-søndag.  :o)


Baby-boleroer 

 

Bolero til en liten frøken som skal være brudepike i foreldrenes bryllup.

 

 
 

Mønsteret er fra Debbie Bliss, og min gullfiskhjerne hadde selvsagt glemt at hun er verdensmester i manglende kantmasker og knotete montering. Så det kom noen mindre pene gloser mens jeg strevde med nål og tråd. Selve strikkingen gikk heldigvis greit da. Det gikk med 75 gram mykt ullgarn på pinne #4.5 og 5.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/baby-shrug

 

 
 

Her ligger boleroen til blokking:

 

 
 

Den ble veldig søt, men jeg tror den ble for stor. Først etter å ha strikket ferdig begynte jeg å lese andres erfaringer med mønsteret. Det var kommentarer type - Strikket størrelse 9-12 mndr til toåringen min, likevel ble den i største laget. Jipp! 

 

Dermed ble det panikk-strikking av en annen oppskrift, denne gangen i dobbelt garn på pinne #6. Kjapt og greit mønster, men kanskje litt for røff til en finkjole? Uansett, begge er avlevert. Så får vi håpe at minst en av dem kan brukes. 

 

 
 

Denne veier 59 gram og er en god del mindre. Rakk ikke å vaske og blokke den før avlevering, så kantene ruller seg litt. Men det klarer de nok å fikse selv. Litt morsomt å strikke små plagg i rooosa. Blir ikke mye av det ellers her i huset.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/quick-knit-baby-shrug

 

 
 

Begge boleroene ligger som gratismønstre på Ravelry, så det er bare å følge linkene.  :o)

 

 

 

Da er det GOD HELG! 


California Dreaming

- All the leaves are brown and the sky is grey

 

Tenåringen gikk og sang på denne i helgen, og plutselig oppdaget jeg at jeg nok er en smule lettpåvirkelig. For søndagen var himmelen virkelig trist og grå, og pulsvarmerne jeg strikket med bladmønster hadde blitt - vel - brune.

 

  

 

Garnet er arvet, et litt stivt ullgarn. Det manglet magebelte, men var litt sånn tretrådsgarn-aktig å ta i. Det ble tett og godt på pinne #3.5. Jeg strikket den minste størrelsen, likevel ble de store og romslige. Litt for vide til meg, perfekte til mamma. De veier 48 gram, og jeg har bare et lite restenøste igjen. Det ender i "malerskrinet" mitt - en liten eske med ullgarn i alle mulige farger. Når den begynner å bli full strikker jeg stripeluer. Gøy! 

 

 

 

 

 

Det er en feil i mønsterer, det forskyver seg etter første runde på kantborden. Jeg strikker feil forrige gang, og jeg strikket feil denne gangen. Grrr! På begge to, for sikkerhets skyld. Etter å ha fikset den første strikket jeg samme feil på den andre. Og måtte rekke opp igjen istedenfor å feste tråder. Men de ble da ferdige til slutt likevel. 

 

Mønsteret er veldig enkelt, så du forstår hva du skal gjøre når du kommer til feilen. (Pinnene skal starte med ssk og ikke yo.) 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/leafy-cuffs-2

 

Jeg felte av vanlig og heklet picotene. Ellers synes jeg kanten oppe ble for slapp. Byttet også ut picot-opplegget med to omganger ribbestrikk. Liker ikke at kantene ruller/brettter seg. Nå skal disse få seg et bad i Milo med tilhørende tøymykner, og blokkes lett. Så får vi se om noen vil ha dem. 

 

 

Ha en fin fredag! 

 


Gjesp!
 

For å starte med det viktigste: Sokkene er ferdige!

 

  

 

Jeg felte av i sekstiden i gårkveld, etter å ha strikket hele dagen. Og halve natten. La meg 02.30, da klarte jeg ikke å holde øynene åpne mer. 4 1/2 timers søvn er IKKE tingen for damer i min aldersklasse, gjesp. Jeg slet virkelig utover dagen, og alt gikk i slow motion. Så jeg hadde nok vært mye mer effektiv med noen flere timer på puten. Humøret nærmet seg frysepunktet et par ganger også, og jeg glefset etter diverse familiemedlemmer som lurte på om jeg ikke hadde tenkt å gjøre annet enn å strikke. Å døgne for å strikke sokker er nok for spesielt interesserte, og høster rare blikk heller enn applaus blant "folk flest". (les familiemedlemmer) Heldigvis er det god stemning i Sock Madness-trådene både på Ravelry og Uformelt, så der får man i alle fall masse oppbacking. 

 

  

Gruppen min, team Tvåändsstickning, er helt utrolig. Den består stort sett av skandinaver med 4 armer og uten søvnbehov. I skrivende stund er det 7 ledige plasser igjen av 25. På de fleste andre gruppene er det ingen som er ferdige. Dette går hysterisk fort! Jeg kjenner at det går FOR fort for meg, det blir mer stress enn moro. Når man må droppe både nattesøvn og mat for å komme i mål blir det litt slitsomt. Men vi får se, det er to uker til neste runde. Og da er det bare 17 som kommer videre per gruppe. Mulig jeg har kommet til hektene igjen, og er klar til dyst da. Men til finalen kommer jeg ikke. De kjappeste poster ferdige sokker etter 7-8 timer. Da rekker de ikke do-pauser engang. 

 

 


 

 

 

Da sokkene endelig var ferdige streiket pc-en som har bilderedigeringsprogram. Så derfor er bildene ubeskåret og litt på halv åtte. I grunnen passende til dette prosjektet. Etter å ha lagt dem inn på Ravelry, sendt mail til arrangørene og postet et par skrytebilder på diverse fora, stupte jeg inn i dusjen. Da jeg var ferdigspylt var internett nede, og kom ikke igjen før sent på kvelden. Nokså vanlig her i huset, det skjer ofte om kvelden når det er stor traffikk på linjen. Hadde nok fått et lite hysterisk anfall hvis det hadde skjedd FØR jeg hadde fått registrert sokkene mine.

 

 

Jeg forstod at det kom til å bli en kjapp runde med en gang vi fikk oppskriften. Helt greie tå opp-sokker med short row-hæl og et enkelt hullmønster. Da ble det hurtigstrikke-konkurranse, siden det ikke var noen store tekniske utfordringer å bryne seg på. Her er et (obligatorisk) underveisbilde:

 

  

 

Jeg brukte 65 gram Fabel på pinne #2.5. Strikket den minste størrelsen, og de passer perfekt til mine føtter. Det ble et par småfeil underveis, og vanligvis hadde jeg nok fikset dem. Men i en konkurranse er det bare å kjøre på. Små skjønnhetsfeil er akseptert, dersom arbeidsmengden er den samme. Nå finner jeg dem ikke igjen, så da er det forsåvidt greit. Sokkene ble fine, de.  :o)

 

Fortsatt litt tung i hodet i dag. Og vondt i armene. Så det blir nok ingen store utskeielser de første timene. Får kanskje starte med oppvasken, og så fortsette med jakt på hybelkaniner. Det er rikelig med begge deler i området rundt sofaen, hehe. 

 

 

Ha en fin torsdag! 

 

 

 

 


Sock Madness runde 3! 

 

Da var det på'an igjen! Enkelt mønster, så da er det farten som avgjør. Det kan bli en lang natt! 

 

Wish me luck! 


Endelig!

Tenåringen strikker! 

 

Den unge damen ville strikke lue, så vi gikk på jakt i garnkassene etter noe som falt i smak. Der forsvant Noro-nøstet jeg har ruget på i årevis, hehe. Men nå har det blitt til en lue, og det er i grunnen mye bedre enn å bare ligge i en roller. 

 

 
 

Hun ville ha en litt posete lue, så da ble det svart vrangbord i Safir. Ett nøste Noro er litt lite til en stor voksenlue. Det svarte ble mixet inn i dusken også, og det var bare en liten trådstump igjen til slutt. Perfekt!

 

 
 

Jeg la opp, strikket vrangborden og fellingene på toppen. Frøkna strikket rundt og rundt i glattstrikk, og så laget hun dusken. 

 

Dette gav mersmak, så neste prosjekt er alt på pinnene: Et rillestrikket sjal i regnbuefarget Kauni på pinne #4. Vi skal tove det lett når det er ferdig. Jammen prøvde hun å strikke av med en av ullmeisene mine også, men der går grensen! De får vente til hun har lært å strikke vrangt, i det minste. 

 

 

Nyt siste fridagen! 


Tovete Marius-votter

April-mønster i vottealongen på Uformelt var tovete Mariusvotter. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/nr-93-marius-tova-votter

 

 

 

 

 

Her er mine før toving. Jeg strikket den største størrelsen, siden eneste forskjell på den minste og den største var 5 omganger på hånden etter mønsteret. 

 

 

 

 

 

Det står at de skal toves på vanlig 40-gradersvask. Min erfaring er at Fritidsgarn som toves så hardt kun funker til sitteunderlag/tippehøner. Så jeg gikk for finvask kortprogram, og de tovet mer enn nok. Måtte dra masse i dem for at mansjetten ikke skulle bli for trang. 

 

  

 

Sånn passe fornøyd. Tomlene ble alt for store, både i lengde og bredde. Ellers fikk jeg formet dem ganske greit mens de var våte. De er i alle fall tykke og varme. 

 

Her er det slutt på finværet, vi våknet til regn. Kaldt er det også. Da får det bli innendørs-kos i dag.  :o)

 

 

Ha en god søndag! 


Restegarns-sokker 

 

Jeg strikker fortsatt sokker på pinne #2.5. Og restgarn er som alltid favoritten. Her har jeg brukt tre ulike smårester; litt Fabel + to nøster uten magebelte. Har bare litt igjen av Fabel-garnet, de andre brukte jeg rubb og stubb av. Fornøyd med at sokkene ble nesten helt like, det krevde litt omnøsting, klipp & lim. 

 

 

 

 

69 gram, og de ble ca størrelse 38/39.

 

 

 

 

Sokkestrikkere har lov til å ha beina på bordet!  

 

Fastelavnsriset har fått massevis av små, lysegrønne blader. Så da får det stå en stund til. Det forrige fikk røtter, og ble plantet ut i hagen.  :o)

 

 

 

Her nytes de siste fridagene med sol og fint vær. Kos deg du også!  :o)


Endelig!

Hverdagsjakka er ferdig! Og det er ikke en aprilsnarr en gang!  :o)

 

  

 

Jakken ble superlett, bare 324 gram i størrelse L. Og da er den strikket litt ekstra lang både i bolen og på ermene. Pinne #2.5 og 3. Knappene kommer (som vanlig) fra ebay. Bestilte en pose med 12 knapper, de kostet ca 35 kroner. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hverdagsjakka

 

 
 

Garnet støvet og tørrfarget av mens jeg strikket, og vaskevannet ble nesten svart. Men etter et par skyllevann, det siste med eddik, ble det bra. Den ble tett og myk, nesten sånn at jeg må bort og klappe på den innimellom. Og det er masse garn igjen. Sikkert nok til en voksen jakke i motsatte farger, og kanskje en liten jakke til Klumpen også. 

 

Jeg trodde jakken ville trekke seg sammen i vask, siden jeg strikket rett fra konene. Det gjorde den ikke, den krympet ikke en eneste millimeter. Så da har han noe å vokse i, hihi. 

 

Fargene var vanskelige å fange, her er de nesten riktige. 

 

 
 

Jeg er visst den første som har strikket en herre-versjon av denne jakken, så det var jo litt gøy. Eneste endringene jeg har gjort er å droppe innsvingningen i livet, strikke kortere vrangbord nede, og å lage "herre-knepping". Ellers passer mønsteret like godt til begge kjønn, i alle fall etter min mening. Veldig greit med forming i halsen, liker at den er dypere utringet foran enn bak. 

 

Her er det full vinter igjen. Det har snødd flere dager på rad, men i dag er første gang det legger seg. Alt er hvitt utenfor nå, brrr! Men Klumpen har fått besøk av en god venn som har flyttet, og jeg har nytt spøt på pinnene. Så da blir det nok en fin dag innomhus.  :o)

 

 

Ha en god dag du også! 


hits