Teppe-dilla

 

Jeg får neller av slafsete kanter. Så etter å ha irritert meg i noen dager, gikk jeg på jakt etter et garn som kunne brukes til heklekant på Nøstebarnteppet.

 

  

 

Valget falt på Shetland Soft. Det kommer fra en 6-pakning med 25-gramsnøster jeg vant i lue-alongen i 2015. På tide å bruke det!

 

 

 


 

 

En runde fastmasker + en runde krepsemasker. Stødig og pent.

 

  

 

Mye mer fornøyd nå. Og siden jeg først hadde funnet fram de seks-pakningene, (jeg har to) startet jeg like godt på et nytt teppe. 180 masker denne gangen, og fortsatt pinne #5.

 

  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/rilleteppe

 

 

Ha en flott søndag!


Solnedgang

 

Ikke ofe jeg har blogginnlegg uten garn. Men denne gangen blir det fargeinspirasjon. Vi hadde en fantastisk solnedgang her i går, så da måtte jeg bare knipse noen bilder. Ble litt skuffet da jeg så dem på skjermen, for himmelen GLØDET. Det klarte jeg ikke å fange. 

 

 

 


 

Men de fargene! Fra flyende gull til dyp grålilla. Vakkert og dramatisk!

 

  

 

Tror jeg må strikke noe i de fargene!

 

  

 

Men vent nå litt! Roland Raccoon kom meg i forkjøpet, luringen. Han har jammen skaffet seg en lue i solnedgangsfarger. Nesten helt lik luen til det vennlige monsteret. Her skjer det saker og ting jeg ikke har kontroll på. Må visst låse inn garn og pinner.

 

  

 

Et siste bilde, så får det holde. Her er det langhelg og sol, så dagens prosjekt blir å lure Klumpen med ut på tur. Vi får se hvordan det går. 

 

 

Ha en fin helg! 

 

 


 


Sykkelverksted om våren

Nei, jeg klargjør ikke sykkelen for sesongen. Jeg beskriver en duft.  :o)

 

Beskrivelsen er lånt, jeg fant den i en blogg da jeg lurte på hvordan jeg skulle få spinnoljen ut av denne genseren: 

http://mimounashobby.sprayblogg.no/1428344636_arvingen.html  

 

 

  

 

Højlandsuld er et garn man enten elsker eller hater. Jeg har "arvet" noen nøster fra Erica, som nok tilhører den siste gruppen. De kom som en overraskelse i posten etter at hun hadde ryddet i garnlageret sitt. Tusen takk, Erica!  

 

  

 

Jeg kjente spinnoljen alt før jeg fikk av papiret og plastposen. Disse nøstene luktet faktisk mye mer enn det røde jeg har fra før. Men Zalo-trikset skal forhåpentligvis ordne biffen denne gangen også. 

 

  

 

 

Fine farger!

 

 

 

 


 

Det lå et påbegynt nøste Crazy Zauberball med i pakken. Det skal visstnok farge veldig av. Får se hva det kan brukes til. Må snakke litt med garnet og bli kjent med det, så forteller det nok hva det drømmer om å bli. Men det blå garnet ropte høyest, det ville bli genser. Så da er vi i gang! 

 

 

  

 

Højlandsulden er forøvrig slankende, til tross for all oljen. Har en sjokolade liggende, men etter at lukten av sykkelverksted har satt seg i nesen, fristet den ikke noe særlig. Fingrene blir fettete, og må vaskes grundig med såpe etter bare å ha tatt i garnet. Så det blir nok ingen småspising på en stund, hehe. 

 

 

Ha en flott torsdag!


Kalligrafens lunch

Da jeg gikk på barneskolen, fikk jeg alltid beskjed om å jobbe med håndskriften. Og nylig kom mannen hjem med en boks hakket tomat istedenfor kattemat. Han klarte ikke å lese handlelisten jeg hadde sendt med ham. I bokhyllen står en lærebok i kalligrafi, med tilhørende pennesett og inntørket blekk. Det ble liksom aldri noen scwung over bokstavene mine. Men så står jeg på kjøkkenet og prøver å skvise siste rest ut av en tube kaviar. Og hva skjer?

 

 


 

Historiens mest perfekte &-tegn. På brødskiven min. I kaviar. 

 

Ja, ja. Heldigvis så jeg det før det ble smurt utover og dekket med egg. Så nå er det bevart for ettertiden, tjihi. 

 

 

Tror jeg holder meg til garn og pinner likevel. Kaviar-kunst har for liten nytteverdi. 

 

 

God tirsdag!  :o)


Raske tøfler

Tidelibom! I dag våknet jeg til snø som hadde lagt seg i løpet av natten. Og det snør fortsatt. Håper det smelter utover dagen. Imens får jeg varme meg med te og tykt ullgarn.

 

 

 

 

Her har jeg strikket enkle tøfler i en tråd tykt, arvet strømpegarn (aner ikke hvillket) og en tråd Ida. Pinner #5.5, og 71 gram.

 

 


 

 

De er litt store til meg, så da passer de forhåpentligvis akkurat til mottakeren. :o)

 

 
 

 

Egentlig skal de strikkes fram og tilbake fra bunnen og sys sammen. Jeg startet på toppen, og strikket rundt. Dermed måtte jeg lese oppskriften baklengs, og øke istedenfor å felle. Ikke spesielt vanskelig, det er en enkel modell. Strikket dem sammen under foten også, så da ble det bare to tråder å feste. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/chaussons-pour-les-adultes---slippers

 

 

God søndag!  :o)


Flying Feet

 

 

Ankelsokker i selvlysende grønt! Et enslige nøste Regia 4 tråds har ligget til modning en stund. Nå fikk det følge av en liten rest selvstripene garn av samme merke. Sokkene er designet av Sylke/Lysstereif, og ligger nå ute som gratisoppskrift. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flying-feet

 

 


 

 

Hælen var ny for meg. Men det er ikke vanskelig, og så er det ingen masker å plukke opp noe sted. Sokkene sitter godt på foten, selv om du har høy vrist.

 

 
 

 

Jeg brukte 51 gram, men kunne sikkert klart det med 50, hvis jeg hadde droppet en omgang eller to. Da hadde det holdt akkurat med ett nøste til et ensfarget par. Brukte strømpepinner #2.5. 

 

  

 

Her synes hælen litt bedre. Ser jeg har en tilskuer på TV-benken, hehe.

 

 

Da var en litt kort uke nesten slutt, ha en fin fredag! 

 

 

 


High Hopes Socks

 

 

Dette skulle bli Augustsokker i sokke-alongen på Uformelt.net i 2015. (Forumet eksisterer nå bare som Ravelry-gruppe.) Etter den første leggen var nesten ferdig ble de glemt, men gjenfunnet nå i påskeferien. Da ble de endelig ferdige, 

 

Garnet er "arvet", og tysk. Mykt og litt glatt, så det var ikke det beste til strukturmønster. Men fargen er herlig solgul. Den heter da også "Sonne".

 

http://www.ravelry.com/yarns/library/supergarne-aktiv 

 

 


 

 

Enkelt mønster på skaftet, og glattstrikket fot. Grei TV-strikk. Men garnet var ikke noe særlig, det lugget og var vondt å strikke med. Så maskene ble irriterende ujevne. Håper det kommer seg litt etter bruk og vask. 

 

Det gikk med 72 gram på pinne #2.5. Garnet hadde 420 meter/100 gram, og var nesten for tynt til pinne #2.5, selv om anbefalt tykkelse er #2.5 - 3. 

 

  

 

Harry Sjiraff likte fargen!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/high-hopes-sock

 

 

Uansett kjekt med alt som blir ferdig, og sokkene går rett i sokkeskuffen. Greit med et ekstra tynt par også. Dessuten begynner det å fylles opp i strikkepinne-mappen min nå. Det var dårlig utvalg der av tynne strømpepinner, men nå har jeg frigjort flere sett fra diverse UFO-er. Har faktisk lokalisert nestemann, så da er det bare å strikke videre. :o)

 

 

Ha en flott torsdag!


Heklet kurv 

 

Den lilla HUV-hyssingen fra 2016 skulle bli kurv. Men det tok jammen tid. Fikk raskt vannblemme på en finger, så da måtte jeg ta en liten pause.

 

 


 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/heklet-kurv

 

 

Pausen ble visst ikke liten, den ble på over et år! Men så ble den påbegynte kurven gjenfunnet under en stabel med rot. *kremt*

 

  

 

Her er den ferdig. Akkurat passe stor til noen teposer. Den første har alt flyttet inn. 

 

  

 

Og man går aldri tom for te, siden den siste posen sitter fast.  :o)

 

Brikken i bunnen er også sydd fast. Den har jeg ikke heklet selv, den kommer fra en pakke med glassbrikker jeg kjøpte en gang for lenge siden. 

 

  

 

Da er det servert! 


En liten turvenn

Nevøen min hadde bursdag i påsken. Han har alt fått en Lothepus-lue, men vi måtte ha en liten ting å ha med i besøket også. Han liker å gå i fjellet, så derfor ble det Kvikk Linsj og Rett i Koppen. Og en liten turkamerat. :o)

 

 

 

 

En kjekk liten kar, strikket av garn fra restekassen min. Den første luen ble for liten, så han måtte få en ny. 

 

 


 


 

Jeg strikket luen før jeg syde på ørene. Da var jeg sikker på at de kom på rett plass. 

 

 

  

 

Jeg hadde bare ett øye igjen. Det passet jo bra til et lite monster. På den andre siden fikk han et kryss. Han smiler uansett.  :o)

 

 

  

 

Han liker visst å posere, han her også. 

 

  

 

Nyt den siste fridagen!  :o)


Enkle votter 

 

Og så skjedde det igjen: Datteren bestilte et par votter som skulle gis bort neste dag. Dermed hadde jeg kun ettermiddagen og kvelden på meg.

 

  

 

Det ble et par helt enkle i Østlandsgarn. Strikket i glattstrikk uten oppskrift. Og maaange timer med paskekrim-maraton.

 

Pinner #3, og 74 gram. 

 

  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/enkle-votter

 

 

God søndag!


Nøstebarn-teppe 

 

Datteren min ble født midt på 90-tallet, og utstyrt med tøybleier og ullbukser i lanolingarn fra Nøstebarn. Det ble diverse andre småplagg også, i totrådsgarnet deres. Ikke det helt store fargeutvalget, og et påbegynt hespe i turkis har bodd i en pose siden den gang. I løpet av årene har det samlet seg opp flere smånøster, og nå har de blitt til et teppe. Jeg er IKKE glad i det glisne, ujevne uttrykket man får med så tynt garn på tykke pinner. Men teppene blir jo supergode i bruk, og de trutner og jevner seg litt ut etterhvert. 

 

  

 

Jeg la opp 200 masker på pinne #5, og strikket 5 riller i hver farge. Kuttet tråden og tovet den sammen med neste nøste. Da blir det et par kantmasker som er melerte, men det går helt fint. Umulig å feste tråder pent på et slikt teppe. 

 

  

 

Teppet endte på 271 gram. Da hadde jeg 6 gram igjen. De siste stripene ble så brede som det var garn til, men hvitt og turkis hadde 5 riller hele veien. 

 

  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/1904-babyteppe

 

Teppet ble bredere enn det ble langt, men pyttsann. Det er luftig og lunt. :o)

 

  

 

Her henger det til tørk. Hadde et lønnlig håp om at det skulle strekke seg litt. 

 

  

 

Og det gjorde det jammen, selv om det trekker seg sammen igjen når det ligger. Stort og godt teppe, kanskje jeg skal beholde det?

 

 

Grå og våt påske i Bergen, med noen solgløtt innimellom. Bra man har garn og pinner.  :o)

 

 

 

 


Barnevogn-kjede


 

Jeg har (gisp!) fått min første hekle-bestilling, et slikt kjede med fargerike kuler som skal henge i en barnevogn. Mens jeg venter på garn og oppskrift, øver jeg meg litt.  :o)

 

 

 


 

Jeg la til en ugle for å bryte litt opp. Det som var mest arbeid, var faktisk å hekle snorene. Håper de er passe lange. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/barnevogn-kjede

 

  

 

Brukte rester av bomullsgarn og heklenål 3.5 mm. De tynneste snorene + de små ballene i endene er heklet med 2 mm heklenål. 

 

Syrinen ser ut til å være klar til en ny sesong!


Roland Raccoon

  

 

Nytt mysteriestrikk fra Stana's Critters. Liker at det er spennende helt til siste clue, for jeg ante virkelig ikke hva dette skulle bli. Bare at det startet på R.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/roland

 

 

 

 

Herlig fjes på denne luringen. Litt plundrete å strikke, men det gikk greit.Var heldig som hadde valgt et tweedgarn som hovedfarge, for all tvinning og tråder som syntes gjennom ble perfekt kamuflert. 

 

  

 

Jeg ble vekket klokken grytidlig av katten, og da jeg hadde fått ham ut, våknet Klumpen. Så jeg og Roland var ute i solen og tok bilder i sjutiden i morges. Helt stille og rolig, og jeg tok sjansen på å knipse noen bilder av naboens blomster. 

 

  

 

- Ah! sier Roland. - Jeg elsker våren!

 

 

Håper alle som titter innom også får en herlig dag!


En hel islandsgenser på en kveld

Det er vel ikke dårlig?

 

 


 

Mønsterstrikket bærestykke med tre farger, til og med.

 

  

 

Knis.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minilopapeysa-keyring

 

Montering og trådfesting tok lengst tid, det var et skikkelig pirkearbeid. Hadde nok vært enklere å strikke genseren ovenfra og ned også. Men den ble ikke så verst til slutt. :o)

 

 

Da er det helg igjen, og ferie for mange. Ha en fin lørdag!   


Kyllinger

 

 

En fargerik gjeng, heklet etter en gratisoppskrift på Ravelry.

 
 

 

Det går bare med noen meter garn til hver kylling, så her er et perfekt prosjekt for resteposen. Jeg brukte heklenål 4.5 mm. Egentlig skulle de ha små knapper som øyne, og broderte bein. Jeg tvinnet "dingle-bein", og broderte franske knuter. Enda litt mer restgarn brukt.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/kawaii-spring-chicks

 

 

Ha en fin torsdag!


Lisa Marie

Det måtte jo skje. Elvis og Priscilla har stiftet familie. De har fått en søt liten datter.  :o)

 

 

 

 

Nei, vent nå litt! Dette er IKKE babyen! Vi har visst fått en linse-muldvarp i tillegg til linse-pusen. Vi prøver igjen:

 

  

 

Her har vi endelig lille Lisa Marie. Storøyd og ny i verden.

 

 
 

Sammen med de stolte foreldrene. (Litt stor baby, kanskje?)

 

Kaninluen er foreløpig uten ører, for jeg gikk tom for garn. 

 

 

  

 

Men det meste ordner seg heldigvis. Jeg fant et nøste i nesten samme farge. 

 

  

 

Ferdig!  

 

Dette var en super oppskrift, med veldig gode og grundige forklaringer. Så den anbefales! Spesielt fornøyd med å ha lært å hekle øyne. Enkle, men veldig fine. De kommer jeg nok til å låne til andre prosjekter. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/my-first-weebee-doll-bunny-cal-5

 

  

 

Ser jeg har noen utfordringer med heklefastheten, alle tre fikk ulik størrelse til tross for samme garn og heklenål. Kaninluen ble for stor til Priscilla. 

 

 

Har alt funnet neste hekle-prosjekt, vi får se hvordan det går. :o)


En gjenganger 

 

Disse luene popper visst bare opp. Denne gangen byttet jeg ut blått og grønt med lilla og burgunder, ellers er den lik de to første. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/lothepus-damelue-3

 

 

 

 

 

Det begynner vel å bli litt for varmt nå, for håpe de er like populære til høsten og vinteren igjen.  :o)

 

 

 
 

 

Jeg strikket 22 omganger før brettekanten, da passet det å strikke den sammen på den siste lilla omgangen før det grå strukturmønsteret. 

 

 

Ha en fin ny uke!


Priscilla

Stakkars Elvis følte seg ensom. Så da måtte han få en venn. Eller kanskje en venninne?

 

  

 

Tro hvem vi har her?

 

  

 

Selvsagt! Det er Priscilla! 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/my-first-weebee-doll-bunny-cal-4

 

  

 

En ung dame som liker å posere.

 

  

 

Men hun NEKTET å iføre seg luen med kaninører som var med i oppskriften. Sukk. Da må jeg vel bare starte på dukke nummer tre, og håpe at den er mer samarbeidsvillig. 

 

  

 

Gjengen i sofaen ønsker alle en god søndag!


Lillian's Cowl
 

Det går fortsatt i halser. Denne heter Lillian's Cowl, og jeg har strikket den i grønn Sisik fra Dale. Det gikk med 66 gram på pinne #4.5.

 

  

 

Endelig litt sol, etter flere dager med tett tåke. Da fikk flere av strikkeprosjektene mine en tur ut i hagen. Nå regner det igjen. Vi får utnytte de fine dagene!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/lillians-cowl

 

 

 

 

Enkelt, men effektfullt strukturmønster. Eiffel-tårn?

 

 


 

 

Den ble stor og god.

 

 
 

 

Jeg gjorde visst om på det meste i oppskriften. Halsen skal strikkes i vrangmaker, med en enkel rettmaske over hullene. Jeg gjorde det motsatt, og vrengte den til slutt. Mye enklere! Dessuten stemmer ikke masketallet. Det står at man skal legge opp 110 masker, men det funker ikke når mønsteret må være delelig på 6. Jeg la opp 114 masker, men kunne nok heller ha lagt opp litt færre. Liker best tettsittende halser.

 

 

  

 

Ser fargen ble temmelig forskjellig på bildene. Som vanlig ble den mest korrekt på mammas kjøkken.

 

 

God helg! . 


hits