Sjal m/innhold :o)

Her er sjalet mitt igjen.

 

Ikke alle fotomodeller er like enkle å samarbeide med. Dette var det eneste bildet jeg - under tvil - fikk lov til å legge ut på nettet. *fnis* Bilde forfra kom IKKE på tale!

 

 

 

Jaja, det gir i alle fall et visst inntrykk av hvordan sjalet ser ut. Og modellen har bevart sin anonymitet og har fortsatt æren i behold. Tror han....

 


Formstrikket sjal

Dette sjalet er egentlig genialt i all sin enkelhet:

 

Jeg la opp 50 masker på pinne # 8 og strikket rettstrikk. Samtidig økte jeg i den ene siden og felte i den andre på annenhver pinne. Etter at halve sjalet var ferdig gjorde jeg det motsatt. Et voila!

 

Sjalet ligger godt rundt skuldrene, og oppleggskanten og avfellingskanten blir "snipper" foran når man har sjalet på. En stor dusk i spissen midt bak gir tyngde og får det til å henge fint.

 

 

Sjalet mitt et strikket i Moskus. Fint garn, men tungt å arbeide med. Derfor tok dette litt tid. Måtte gjøre andre ting innimellom for å spare skuldrene. Det gikk med ca 7 nøster.


Kameraveske

Her er kameravesken min ferdig tovet. I full størrelse.

Skikkelig pønker-veske! Garantert ingen som har maken til denne!  *fnis'

 

 

                         

 

Det morsomste er å lage "frisyrer" på den. Frynsene kan ligge glatt og pent rett ned eller stå opp som to grønne hanekammer.

 

Tror jeg må utvide denne kolleksjonen. Kanskje en liten håndveske eller et mobiltrekk som matcher?


Kameraveske

Det nye kameraet mitt hadde ingen veske. Det måtte jo ordnes, så jeg fant fram strikkepinner og garn. Her er resultatet før toving.

 

                            

 

Bildet er tatt med det nye vidunderet. Litt av en overgang fra "gamle-kameraet" mitt, her går det jo an å telle maskene jo!  :o)

 

Nå ligger vesken til tørk. En flaske Organic Shampoo hadde akkurat rett størrelse til blokkingen. Så da får jeg vel bare vente til den er helt tørr. Har funnet en fin knapp jeg skal sy i også.


Rastls

Jeg kommer liksom ikke ordentlig i gang med noe disse dagene. :o(

 

Nå har jeg ørten påbegynte prosekter liggende rundt omkring igjen. Og ingen frister å fortsette på.

 

Jeg strikker et stort sjal i Moskus. Nydelig garn, men veldig tungt å strikke med. Så for å spare skuldrene blir det bare korte økter på akkurat dette prosjektet.

 

Så holder jeg på med to nye sjal i hullmønster. Men har egentlig gått litt lei av dem...

 

Jeg skal strikke meg en ny cape make til den Dukkeba fikk. Men ikke akkurat nå....

 

Og så var det Hemmeligheten min da. Første forsøk ble rekket opp igjen. Men nå vet jeg hvordan jeg må gjøre det. Trenger bare litt ro og konsentrasjon til oppstarten. Dette skal bli bra! En gang...

 

Jeg brukte en hel(!) time på å strikke trekk til det nye digitalkameraet mitt i dag. Sort og grønn Mor Aase som ligger i vaskemaskinen til toving nå. Deilig med NOE som blir raskt ferdig!

 

Den lille fyren under får være med fordi han ser like ubesluttsom ut som jeg føler meg akkurat nå. Og så har han akkurat samme farge som det grønne Mor Aase-garnet mitt!   *fnis*

 

                                              


Solsikken min

 

Her er solsikken min ute i hagen. Den bor fortsatt inne, men den får seg en luftetur av og til. :o)                              

 

                        

 

Nå må den bare vokse seg stor og sterk. Fort!!!


Fotoglede

Da er jeg kamera-eier igjen!

 

Min mann hentet kameraet i går. Og dette virker heldigvis!  :o)

Nå har vi knipset løs her, masse tullebilder som er slettet igjen. Jeg skal bare finlese brukermanualen, og så skal jeg ta "ordentlige" bilder. Tror Clapotisene mine skal få en ny sjanse; spesielt den i Mystic Strech var håpløs å få gode bilder av med Binders-kameraet. Nå blir det forhåpentligvis andre boller!

 

Jeg fant fram det "gamle" fotoapparatet mitt her om dagen. Det er fortsatt noen bilder igjen på filmen som står i. Men hjelpes så tungt det var og så gammelmodig å bruke! Egentlig er det et veldig godt kamera som tar knallgode bilder. Men akk så utdatert. Når man har blitt vant til digitalkamera er det helt håpløst å skule vente til filmen er oppbrukt og bildene framkalt.

 

Nå skal det fotograferes her!

 

 

 


Eureka!

Jeg har en idè!    

Og jeg tror den kan gjennomføres. Men foreløpig er det superhemmelig! Stay tuned!


Sjal opp & sjal i mente

Jeg har begynt på et nytt sjal. Best som jeg ikke aner hva jeg skal lage dukker det plutselig opp et mønster jeg bare MÅ prøve ut. Så nå strikker jeg et stort trekantsjal i Moskus-garn fra idena.

 

Sjalet er litt spesielt fordi det strikkes som en stor V. Det økes i den ene siden og felles i den andre, og når halve sjalet er ferdig gjør man det omvendt på den andre halvdelen. det gir en veldig god passform.

 

Skulle jo ha lagt inn bilde, men noen (IKKE jeg) har lagt inn en ny brannmur på PC-en. Og den lar meg ikke legge ut bilder. Må finne ut hvordan jeg kan "lure" den, får jo helt abstinenser her. :o(

 

Så nå føler jeg meg litt som han her:  Flakse, flakse.

Sukk. Og jeg som snart får det nye kameraet mitt og greier....


Cape

Her er capen min. Eller rettere sagt Dukkeba sin....

 

                              

 

Det er jo bare pyser som strikker prøvelapper, ikke sant? Og jeg er vel ingen pyse. Derfor fikk Dukkeba ny cape i gårkveld og ikke jeg. SUKK!

 

Jeg så nokså raskt at dette ble smått. Men jeg gadd ikke å rekke opp igjen mønsterborden, så da ble det en liten barnecape i steden for. Sikkert noen som kan bruke den også. Og det holdt i massevis med det ene nøstet mitt med Lidl-garn. Liker så godt den rødfargen. Jeg laget knapphull og sydde i knapp siden det ble et barneplagg. Litt skummelt å bruke nål/brosje i halsen på så små barn synes jeg. Så da fikk jeg brukt en fin metallknapp jeg bare hadde en av.

 

Jeg vil også ha cape. Satser på at det blir bra med tykkere garn & pinner. Har fått tilbakemelding inne på Hobbyboden om at andre også har fått alt for liten cape når de fulgte oppskriften. Så da må jeg vel i gang med å regne litt. Det ordner seg nok!


Clapotis-galleri

 

Marit på Hobbyforum har laget et galleri med bilder av alle Clapotisene våre. Det blir nok enda flere etterhvert som de blir ferdige.

 

Her finner du dem: http://park.poppyfield.net/hobby/clapotisgalleri/index.htm

 

                                                             


Bloggknappene mine

       

 

Jeg flytter disse opp så det blir lettere å finne dem for de som vil linke til bloggen min.

Den ene knappen er fra Hobbyforum (Mona) og den andre fra Hobbyboden (Mimouna).


Nytt prosjekt

Denne capen har jeg begynt på nå i kveld. Jeg tester ut mønsteret med det siste nøstet rødt Lidl-garn. Det skal holde akkurat til den minste størrelsen.

 

 

                  

 

Oppskrift finnes her: http://www.spunmag.com/article/050410vintagecapelet.html


Dukkeba

Herr Mus har visse begrensninger som luemodell. Heldigvis stiller Dukkeba fortsatt opp.

 

                                 

 

Her er blåklokkeluen ferdigtovet. Den holder fasongen fint etter å ha blitt formet & tørket. Det blir nok flere av denne, men kanskje det får vente til høsten.

 

Nettponchoen skal bli gave til en av Gullklumpens venninner. Den er strikket/heklet av ullgarn i mange nyanser av turkis & blått. Dobbel tråd og to ulike farger sammen.


Luemnster

Her kommer en liten forklaring på hvordan jeg har strikket blåklokkeluen min:

 

Legg opp 7 m, strikk rundt til snoren er lang nok til at den kan knyttes.

Strikk deretter 2 m i hver maske samtidig som maskene fordeles på 3 pinner. Strikk 1 omg rett. Neste omg strikkes *2 r, kast*. Strikk en omg rett. Deretter strikkes *3r, kast* en omg, 1 omg rett. Alle kast strikkes vridd på omg uten økninger. Fortsett å øke på annenhver omg med 1 m mer mellom kastene for hver gang. Når luen er passe vid til den som skal ha den strikkes det videre rundt uten flere økninger til luen når ned på  ørene. Del maskene i 7 deler og strikk hver del ferdig for seg. Spissene strikkes slik: strikk de 2 første m på hver pinne sammen til alle m er felt av.

 

Jeg strikket min lue i blått Sportsgarn på pinne # 4,5. Jeg økte til jeg hadde 84 m på omg. Det ble da 12 m på hver spiss. Etterpå heklet jeg en omg fm rundt alle spissene. Da ble de jevnere + at jeg slapp å feste så mange tråder. De forsvant inn i heklekanten. :o)

 

Spissene på luen ruller seg opp siden de er i glattstrikk. Dersom luen ikke skal toves må den blokkes i fasong. Luene på den amerikanske siden er stivet for å holde formen.

 

                                                           


Det er kaldt i dag!

Derfor har Herr Mus fått låne Gullklumpens fravokste anorakk. Og så har han fått et nytt nettsjal i ull/mohair rundt halsen.

 

                     

 

Dukkeba er iført mitt første forsøk på å strikke blåklokkelue. Den er strikket i blått ullgarn og ligger nå til toving i vaskemaskinen. Hjemmesnekret oppskrift følger!


Ny blklokkelue-modell

Denne luen fant jeg inne på en blogg. Mønsteret kan bestilles fra USA, men de krever 20$ bare i porto for å sende oppskriftsheftet til Norge! Så da får jeg klare meg UTEN oppskrift da. Det går nok bra.

 

                                    

 

Jeg strikker en lignende lue nå, men min er i blått ullgarn. Derav blåklokke-navnet. Originalen er en solhatt i bomullsgarn. Skal skrive ned hvordan jeg gjorde det når luen min er ferdig og eventuelle feil er luket ut av oppskriften.

 

For dem som vil ha den amerikanske oppskriften kan den bestilles her:

www.knittingatknoon.com/children.html

De har masse andre flotte oppskrifter også.


Solsikke

 

Solsikken min har kommet opp!

En liten grønn spire med frøskallet som hatt stakk hodet opp av jorden i dag. Og jeg som hadde begynt å tro at frøene mine var for gamle. Da er vi visst fortsatt med i konkurransen da! :o)


Eksperiment

                                                   

Det funket! Jeg klarte å legge inn en animert smily!   *VELDIG stolt!*


Clapotis II bakfra

Her er Clapotis II bakfra. Sjalet draperer seg veldig fint rundt skuldrene. Dersom man HAR skuldre da.....


                                   


Denne Clapotisen ble mye mindre enn den første. Jeg strikket faktisk to ekstra rapporter for å få den litt lenger. Det holdt akkurat med 4 nøster á 100 gram. Jeg hadde kanskje 10 meter igjen da sjalet var ferdig.


Bildene er tatt med mitt gode gamle Binders-kamera. Ser ut som det får gjøre nytten en stund til. Litt synd at de ikke blir skarpere, for det er veldig fin glans i garnet.

Clapotis II

 Her kommer bilde av min store lille venn iført Clapotis II.


                               

Han kler jo rødt, ikke sant?

Kortvarig lykke

Nå har jeg levert tilbake kameraet mitt.

Det var noe galt med åpne/lukkemekanismen som gjorde at kameraet slo seg av etter noen sekunder. Så da ble det jo litt vanskelig å få tatt bilder. Dvs jeg fikk noen blinkskudd av taket og nesen til min kjære...

Jeg skal få nytt kamera i slutten av neste uke, det var tomt  butikken.

SUKK!

Nytt digitalkamera!

Jeg har endelig fått nytt digitalkamera!  Jibudubidu!!!!

Her kommer bilde av vidunderet:                                       


HP Photosmart M307. Ikke verdens dyreste eller mest avanserte, men helt OK til mitt bruk.
Gullklumpen skal få arve Binders-kameraet mitt. Så da ble hun fornøyd også.

Nå gjenstår det bare å finne ut hvordan nyervervelsen fungerer da.

Min hemmelige hjelper

Møt min hemmelige hjelper:


                          


Min nye venn er ca 120 cm høy, myk og deilig. Og så er han superflink til å strikke! Her legger han siste pote på Clapotisen min.

Liten & stor

Her er jeg kommet til felleomgangene på Clapotis 2. Da jeg la det oppå Clapotis1 oppdaget jeg at det ble betraktelig mye smalere og kortere. Dette skyldes nok at  Mystic Stretchgarnet trekker seg en del sammen. Jeg liker det slik, men andre som vil ha  "standardstørrelse" på sitt sjal bør nok gå opp i pinnestørrelse.                                        


Sjalet ligger flott rundt skuldrene, det ble akkurat slik jeg ville ha det! :o) Nå skal det bare felles....

Clapotis i hagen

Jeg sliter veldig med å få tatt et godt bilde av Clapotisen min. Men her er i alle fall et noenlunde OK bilde tatt i hagen.                              


Sjalet er mykt og deilig, men jeg lurer veldig på hvordan man egentlig skal bruke det? Det er i alle fall for tykt til å tulles rundt halsen. Blir litt mer stola-aktig synes jeg.

Kanskje jeg må strikke Clapotis # 3 (hvorfor er det ikke romertall på tastaturet?) i tynt garn bare for å ha prøvd. Så en stilig "tynn" versjon i lin(?) og silke på en svensk blogg. Sånn vil jeg også ha!

Clapotis nummer 2

Da er jeg halvferdig med Clapotis nummer 2. :o)

Dette gikk mye raskere, både fordi jeg kjenner mønsteret og fordi garnet er mye bedre å strikke med. Det er tungt og blankt, og sjalet får veldig fint fall synes jeg. Dessuten går det som en drøm å slippe ned masker. De rakner av seg selv, i motsetning til det forrige sjalet der jeg måtte pirke opp hver eneste maske.


                         


Garnet heter "Mystic Stretchgarn" og kommer fra Gjesdal Spinneri. 92% viscose og 8% polyester, løpelengde 150 meter per 100 gram. Egentlig er det ganske dyrt, 48 kroner per nøste. Men SparKjøp slutter med dette garnet og selger det ut for 19,50. Og da MÅTTE jeg jo bare ha noe nøster......

Anbefalt pinnestørrelse for dette garnet er # 7. Jeg brukte pinne # 5 (som i oppskriften) og synes det ble bra.

Garnet lever virkelig opp til navnet sitt, det er masse stretch i det. Og maskene på sidene av raknemasken holder seg eksemplarisk på plass. Tror ikke det går å blokke dette sjalet siden garnet er så elastisk. Er egentlig ikke lei meg for å slippe den oppgaven.

Det eneste jeg er litt usikker på er om jeg skal korte litt ned på lengden. Jeg synes faktisk at det første sjalet ble litt vel langt. Og med et såpass tungt garn som dette siger det vel litt. Tror nok jeg strikker noen rapporter mindre, ja.

Blokking

Da er Clapotis ferdigstrikket!  :o)  Her ligger den til blokking i sengen vår. Hvis min bedre halvdel våkner med en gjenglemt knappenål i bakenden i morgen blir det vel mitt siste blokke-prosjekt....

Sjalet er ikke så kort og bredt som det kan se ut som, det skyldes nok vinkelen det ble fotografert fra.                                       


En nesten 15 år gammel UFO-genser har blitt forvandlet til et deilig varmt sjal. Jeg nøstet den ikke opp en gang, men rekket bare opp etterhvert som jeg strikket. Halvveis i prosjektet oppdaget Gullklumpen hva jeg holdt på med og jublet over den fine genseren jeg strikket. (trang, lang svart vrangbord og megavid multifaget flettegenser, skikkelig tidlig 90-talls) Hun ble mindre fornøyd da jeg forklarte at det nok ikke ble noen genser. Jaja, hun godtok da sjalet til slutt.

Nå er altså Clapotis ferdig og ligger til blokking. Siden den er strikket av opprekksgarn fikk den en skikkelig vask med Milo først. Håper den tørker raskt. Deretter blir det knappenål-jakt! Lure meg glemte å telle dem først. Satser på at ingen "stikker" av.....Gulp!

Ragg-along-sokker

Bente på Hobbyboden laget dette flotte samlebildet av alle sokkene fra  ragg-alongen vår!  


                  

Et fargerikt utvalg! Kan noen finne mine? :o)

P vrangsiden

Slik ser vrangsiden ut. Veldig lett å se hvilke masker som skal slippes ned.  Tror dette skal bli bra! :o)


                                 

Progresjon

          Så langt har jeg kommet i kveld. Nå begynner Clapotis å ta form.  Artig!  :o)                                         

Clapotis-garn

Her er garnet jeg til slutt endte opp med å bruke til Clapotis. Deilig og mykt!                                        


Etiketten ble uleselig, men for en gangs skyld stemmer faktisk fargene sånn noenlunde. WOW!

Brun nettponcho

Denne ponchoen ble til av det "resirkulerte" Tøffe-garnet mitt. Den fikk en liten heklet blomst med perle i halsen. (plagierer, hvem jeg?)                                Sauegenser

Ikke helt ny, men jeg måtte bare vise fram denne:

                          

Jeg likte så godt Lille-lam-genseren fra Dales babykolleksjon. Men Gullklumpen min var jo alt for stor. :o(

Vel, løsningen ble en hel saueflokk! Det er sauer på både ryggen og magen. De var greie å strikke, men det tok en kvart evighet å brodere på ullen.

Brunt sjal

                           Jubidu, jeg har lært meg å linke til bilder! 

Så her kommer altså bilde av mitt foreløpig siste sjal i hullmønster. Det er strikket av loddent sauebrunt ullgarn, og jeg brukte 3 nøster. Dermed ble det litt større en de foregående.


                                         

Endelig i gang!

    Da har jeg begynt!  :o)


Nettponchoen i Tøffe-garn har fått frynser og sofaen er ryddet. I tillegg har jeg dradd fram komfyren og skurt bakom den. Så nå er alt klart til den nye kommer på onsdag. Jeg har til og med vasket den gamle komfyren som skal i bosset. Kan jo ikke la noen hente en møkkete komfyr... Og så har jeg ryddet boden!  *stolt*
Så da fortjente jeg et par timer i sofaen med Clapotisen min synes jeg.


For å skryte av Virtuella igjen: Hun klekket ut den brilliante ideen å strikke maskene som skal raknes vrange på retten og rette på vrangen. Da trengs det ikke maskemarkører. Bare å strikke i vei! Og det er nettopp det jeg gjør. Den eneste nedturen var faktisk at mønsteret var så enkelt. Ingen store utfordringer, i alle fall ikke så langt. Men designen er jo flott da!


Sa jeg at jeg IKKE strikker i Fancy-Bouclé likevel? Jeg har ofret en gammel UFO-genser i et mulifarget italiensk garn som heter SOFFPRINT. 75% ull og 25% polyamid. Nesten samme farge som F-B-en, men med litt rødt og grønt i tillegg. Garnet er ujevnt og løst spunnet, men prøvelappen ble OK i rakningene. Faktisk ser sjalet ganske fint ut uten rakninger også, det blir jo en slags vrangbordeffekt av maskene som strikkes motsatt.


Fortsettelse følger!  :o)

Operasjon Sofarydding

Jeg hadde opptelling i sofaen i går. Resultatet har jeg IKKE tenkt å offentliggjøre, men det er en av hovedgrunnene til at jeg ikke strikker Clapotis nå.....

Litt kan jeg vel røpe: Det kan se ut som om sofaen vår er burgunderrød. Hadde nesten glemt det.
Nå er ca 2/3 ryddet for garn, strikkeprosjekter, oppskrifter og skarpe strikke-og hekleredskaper. Jeg strikker ferdig prosjektene etterhvert. Faktisk er det bare 3 UFO-er igjen i toseter-delen.

I morgen skal jeg fullføre en nettponcho og strikke ermer på en babyjakke. Og SÅ skal jeg begynne på Clapotis. Den siste UFO-en skal få modne litt til. Det er det dobbeltmisslykkede heklesjalet mitt i bumullsgarn.

Nytt av gammelt & nytt av lnt

Her er skjerfet jeg strikket av Calypsoen fra det opprekte sjalet mitt. Det er strikket i nettmønster på pinne # 10 og ble mykt og deilig. Fornøyd med det! :o)                                          Fargekrsj


Den rosa luen er heklet av Babyull med heklenål # 3. Garnet "lånte" jeg fra naboen min: Jeg skulle hjelpe henne med å strikke babybukse, men hun har jo blitt altfor flink og klarer det meste selv med litt veiledning. Å sitte med hendene i fanget og se på en som strikker går bare ikke an. Så da forsynte jeg meg av garnet hennes og laget en lue.

Jaja, babyen hennes skal få luen. Så da så.


Jippi!

Da ser det endelig ut som om jeg har funnet et passende garn til Clapotis. Valget falt til slutt på Fancy-Bouclé fra Idena. 6 nøster lå pent i en bedroller og ventet på å få bli til noe. Med 90 meter per nøste bør vel det holde akkurat.


                            Jippi!


Garnet er et multifarget bouclé-garn med små løkker. Og som vanlig er fargegjengivelsen perfekt. Haha! :o(
Vel, forestill deg alle slags sjatteringer av blått, brunt og lilla. Så er du i alle fall i nærheten.

Tenker jeg starter opp i morgen. I kveld har jeg tråder å feste!


Garnslanking og sikringskost

Det er mange skumle damer inne på både www.hobbyforum.no og www.hobbyboden.com
Quiltedamene går jo på stoff (!) og vi andre finner på de underligste unnskyldninger og begrunnelser for hvorfor vi bare MÅTTE kjøpe mer garn. Flere opplever til stadighet garn som roper på dem fra restekasser og hyller eller som rett og slett bare hopper opp i handlekurven. Merkelige greier det der.


Garnslanking er det store for tiden. Det er IKKE en torturdiett der man spiser garn. Det går rett å slett ut på å bruke opp mer garn enn det man kjøper og således redusere lageret. For noen av oss gjør slikt fysisk vondt. :o(

Jeg har kommet fram til at jeg er en jojo-slanker når det gjelder garnet mitt. Og lageret vokser stadig. Så derfor adopterte jeg raskt

Virtuellas sikringskost for garnslankere:
- Regelmessig handling.
- Store mengder.
- Sammensatt fiberinnhold.
- Dessertgarn hver gang.


Dette kan jeg leve etter!  :o)
Dersom du ikke forstår hva dessertgarn er er du ikke en ekte garnoholiker. Så det så!

Virtuella har forresten en kjempefin blogg her: www.virtuella.blogdrive.com  Et besøk anbefales!

Strikkestrikkestrikke


Jeg er i strikkehumør i dag! 

Clapotisen får vente, nå skal jeg først fullføre det jeg holder på med. Tror kanske ikke jeg blir sistemann ferdig i Clapotis-alongen uansett.....


Siden jeg er såpass usikker på garn har jeg skumle planer om å snike litt på hvordan det går med de andre. Har mest lyst på et sjal som ikke ruver så mye og som ikke blir altfor tungt. Snuser litt på Brilla eller Cotton Viscose. Ser at flere av de andre har valgt disse garntypene, så da følger jeg spent med.

                                                           

hits