Kjrlighet ved frste blikk

....det kan jo bare gjelde en ny strikkebok.   *fnis*

Image Hosted by ImageShack.us

Usynlege trådar i strikkekunsten av Annemor Sunbø, utgitt på Samlaget i 2005.

Jeg hentet boken på bibliotreket i dag og har sittet med nesen i den siden. Nix middag i dag med andre ord. 3-minutters nudler er jo også mat.....

I tillegg til historikken er det flere artige strikkeoppskrifter og beskrivelser av ulike gamle strikketeknikker. Gjett hvem som MÅ prøve seg på flere av dem, helst i dag?

Sov, Ullklumpen, sov! Mamma skal strikke!
Ullklumpens solhatt

Små ullklumper trenger også bomull iblandt. Og siden jeg ikke fant noe mønster jeg likte helt måtte jeg lage min egen oppskrift på solhatt.

Image Hosted by ImageShack.us

Man tager som følger: Tykt bomullsgarn passende til pinne # 4. Luen må strikkes fast for å holde formen.

Legg opp 8 m på strømpepinner # 4 og strikk rundt. På 1. omg strikkes det 2 m i hver m. Øk deretter 2 m på hver pinne annenhver omg. (strikk halvparten av m, øk 1 m, strikk resten av m, øk 1 m ) Når det er 64 m på omg avsluttes økingen, og det strikkes videre rundt til hattepullen måler ca 11 cm. Strikk så 2  riller. (= 1 omg r, 1 omg vr) Fortsett i rillestrikk, og sett 8 merketråder jevnt fordelt rundt arbeidet. På de rette omg økes det 1 m på hver side av merketrådene. Når det er 130 m på omgangen strikkes det  4 omg glattstrikk. Fell fast av. Rullekanten gjør bremmen mer stødig.


Øreklaffer: Plukk opp 12 m på innsiden av hatten der rillestrikken begynner. Det skal være ca 10 cm mellom øreklaffene midt bak. Strikk 12 pinner glattstrikk, men de ytterste 2 m i hver side strikkes slik: Ta 1. m vrang løst av, strikk 2. m rett på alle pinnene. Strikk så de 2 m innenfor kantmaskene sammen på annenhver pinne (rettpinnene) til det er 1 m igjen. (Det blir ikke kantmasker på de siste felleomg, men 1. m tas alltid løst av.) Bruk en heklenål til å hekle snor i den siste m.


Jeg vasket luen og blokket den i fasong.


Utgangspunktet for min lue var et stort nøste arvet opprekksgarn. Det dukket opp en del overraskelser underveis i form av flekker og knuter, men etter vask ble luen helt fin.


Hvis du vil ha luen større eller i et garn med annen strikkefasthet er det bare å fortsette å øke til passe hodeomkrets + å tilpasse høyden på pullen. Til større barn kan øreklaffene droppes. Garnet bør være fast, ullgarn blir nok for slapt til denne modellen.


Jeg vil sette pris på en tilbakemelding, gjerne med bilde, hvis noen bruker oppskriften. :o)

En vanntett ide! :o)

Husker du ullbuksene jeg strikket? Nå har de fått kose seg en natt i lanolinkur. Oog det funker som bare det! Ullklumpens seng (og min!) er tørr om morgenen selv om bleien er full. Og ungen er varm og god selv om han er våt. Siden han sover nesten hele natten nå er det deilig for oss begge at vi slipper å vekke ham for å skifte bleie.

Jeg skal kjøpe mer garn og lage flere bukser. Det billige garnet er helt topp det, bare det får litt lanolin. Det er ikke så mykt som Nøstebarngarnet, og jeg ville nok ikke brukt det til et tøybleiebarn. Men utenpå papirbleien er det helt OK.

Langtidsprosjekt

En helt enkel glattstrikket bolero strikket på pinne # 7 kan vel ikke ta så lang tid?

Image Hosted by ImageShack.us

Det var før det.

Denne har jeg holdt på med i noen uker. Selv om jeg har jukset og bare hengt hespen rundt en stolrygg.
Det sparer jo litt tid å ikke nøste opp.  :o)

Jaja, jeg har god tid. Det er jo uansett sommer (?) nå, så da trenger den jo ikke å bli ferdig før til høsten.

Som vanlig bruker jeg "feil" garn. Av en eller annen grunn er jeg ikke så glad Kitten Mohair, selv om jeg faktisk har noen nøster liggende. Så denne strikker jeg av noe finsk tweedgarn fra lageret mitt. Det er tykkere enn Kitten, så jeg måtte gå langt ned i pinnetykkelse. For en gangs skyld laget jeg prøvelapp,og det var bra. Ellers hadde det blitt tomannstelt!  :o)

Bittesmtt

Her er tre sett til Strikk for Livet-knit-alongen. De er så utrolig bittesmå, rart at noen kan bruke dem. "Kjempeluen" øverst strikket jeg til Ullklumpens hentesett.....

Image Hosted by ImageShack.us

Det ser ut som om de fleste strikker prematursett, så jeg tror jeg går over til litt større størrelser. De trenger luer, sokker, tepper mm til barn opp til 3 år.

Ny knit-along p HB

Det er en ny knit-along på www.hobbyboden.com nå. Vi skal strikke bittesmå luer og sokker til for tidlig fødte barn på et sykehus i Tanzania.

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg har massevis av babyullgarn, og slike småplagg er overkommelige og greie å strikke selv med Ullkumpen i huset. Dessuten føles det litt godt å lage noe som man vet kommer til nytte og ikke bare ender opp i en kasse på boden. Mine unger har mer enn nok av både strikkeplagg og andre klær.

Den første luen er alt påbegynt. Så bitteliten, samme masketall & pinner som jeg bruker til sokker. Det føles litt rart å strikke noe så lite.

Nostalgi II

Og her er sengen med innhold.

Image Hosted by ImageShack.us

Sengetøyet er også fra da jeg var liten. Mamma sydde det av de beste bitene av et gammelt dynetrekk som var blitt slitt. Det har blitt brukt av mange små siden den gangen.

Ullkumpen sovnet med Bånsulljakken sin på. Sommeren ble visst borte igjen, det var 17 grader i stuen i dagmorges. Brrrr!!!

Nostalgi

Denne sengen sov jeg i da jeg var liten. Jeg arvet den etter en kusine som i sin tur også hadde arvet den. Gammel og god med andre ord.  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Gullklumpen har også brukt sengen, men nå har den stått flere år i garasjen. Så jeg har vasket, sparklet og malt den til Ullkumpen. Klar til bruk igjen!

Og det er ikke jeg som har glemt å re opp sengen i bakgrunnen altså. Slett ikke!

Et eksperiment

Ullklumpen min er lang og tynn. Og veldig glad i mat. Dermed kommer det mye ut igjen også...


Image Hosted by ImageShack.us

Gullklumpen var tøybleiebarn. Men både bleiene og lanolinbuksene er for lengst gitt bort. Og denne gangen tenkte jeg å gjøre det enklere for meg selv og bruke papirbleier.

Haha. For han blir våt om natten likevel. Bleien lekker rundt lårene når han ligger på siden = når han får mat. I MIN seng, selvsagt. :o(  Så nå blir det ullbukser utenpå papirbleien.

Jeg er tom for Nøstebarngarn. Og så fant jeg en bunt billig ullgarn på Garnhuset som passet utmerket til formålet. Nå skal buksene bare få seg en lanolinkur, så får vi se hvor smart jeg har vært. I så fall har han fått to ullbukser for ca 10 kroner. Og det er kanskje nok garn til bukse nr 3. Hvis ikke blir det uansett greie varmebukser.

Jeg savner faktisk tøybleiene. Det hadde jeg aldri trodd. Men nei! Gitt bort er gitt bort.

Hvis Ullklumpen hadde vrt jente

hadde nok denne blitt sommerens slager. Nå ender den hos en liten prinsesse i stedenfor.

Image Hosted by ImageShack.us

Stakkars den katten som hadde rørt mine nøster forresten!

Det ligger til familien

 Noen som husker blomkålen og gulrøttene vi dyrket i fjor høst?

Image Hosted by ImageShack.us

Her er mammas påskeliljer.  :o)

Det må helt sikkert være noe rart med jordsmonnet i hagen, ikke sant? Alt blir jo mikroskopisk!

Gjødsel???? Å ja........

Det er sommer!!!

Det er jo sommer ute jo!                                 Image Hosted by ImageShack.us

Jeg & Ullkumpen har vært ute i hele dag, og han har fått så mye frisk luft at han har sovet nesten hele tiden. Deilig å slippe å pakke inn en hylende unge i masse klær, tepper og sovepose. I dag hadde han bare Nøstebarnteppet sitt i vognen.

Jeg har spist is, strikket :o) og jobbet i hagen. Masse å henge fingrene i; nå har vi stor hage og et stort gammelt hus. Litt av en overgang fra terasseblokkleilighet med "frimerkehage" utenfor. Men vi koser oss!

God sommer alle sammen!


En Ullklump og tre ulltryer

Ullundertrøyenefra Nøstebarn er kjempeelastiske. Og de fungerer helt supert som vest utenpå andre klær også. Disse tre har jeg strikket etter at Ullklumpen kom til verden. De er faktisk det eneste jeg har strikket disse to månedene. Tiden strekker ikke til, og andre ting har nok høyere prioritet akkurat nå.

Image Hosted by ImageShack.us

Den ferskenfargete trøyen er til en liten prinsesse som plutselig ikke er så liten mer. Hjelp som slike småtasser vokser!

Jeg har jukset litt med garnet; det er superwash og kløfritt. Ellers blir det ville protester hos mottakeren. Min lille Ullklump er foreløpig for liten til å protestere på noe som helst. Selv om han har lært å spytte ut igjen tranen.

Og så har jeg funnet ut at smågutter ikke er lekkasjesikre. Han sover søtt om natten, men bleien renner over. Derfor får han lanolinbukse til å ha utenpå Liberoen. Bedre enn å vekke ham for å bytte bleie.

Ny hobby

- Noen som vil passe Ullklumpen noen timer så jeg får strikket litt?

- Ikke det, nei?

Image Hosted by ImageShack.us

-Noen som har lyst på hjemmebakte boller da?
- OK, men da må noen passe Ullklumpen mens jeg er på kjøkkenet.


Baking er jo også en grei hobby. Hihi!  :o

(Og så kan man smugstrikke mens deigen hever...)

Et vemodig gjensyn

Er det noen som husker føljetongen min om larven Aldrimett? Han ble gjenfunnet da vi flyttet. Og endelig ble han fotografert også. Litt pjuskete var han blitt, og kålbladet var helt inntørket. Men her ligger han i alle fall sammen med puppen sin.

Image Hosted by ImageShack.us

Det kan hende det blir flere kapitler. Vent og se!

Her bor vi!

Dette bildet applikerte og broderte jeg da jeg gikk på lærerhøgskolen. Nå har vi flyttet inn i huset.  :o)

Image Hosted by ImageShack.us


Pappa ble født en måned etter at besteforeldrene mine flyttet inn i huset. Jeg ble født et par måneder etter at foreldrene mine overtok huset. Ullkumpen min hadde det travelt; han ventet bare en knapp uke etter at vi hadde flyttet inn.


Huset har vokst litt siden 1927, men inngangspartiet er fortsatt det samme.

Om flytting, fdsel & Telenor

Her er jeg igjen!

Det har skjedd mye siden sist, om enn ikke på strikkefronten. Vel vel. Her kommer en liten oppdatering.

Vi har flyttet. Deilig med større plass, men vi bor fortsatt i kasser og sekker. Egentlig litt greit å se hvor lite man faktisk trenger. Tror mange ting skal få lov til å forbli på loft og i kjeller. Mindre rot!

Det første jeg pakket ut var visst hobbybøkene mine. Og garnet. Da var det viktigste på plass.

Junior meldte sin ankomst en uke etter flyttingen. Han er et ordentlig Nøstbarn; lammeskinn i sengen, strikketepper og masse heimespøta tøy. Jeg får bare mer og mer sansen for både garnet og oppskriftene fra Nøstebarn, så han slipper nok ikke unna ullundertrøyer mm på en stund.

Her sover vidunderet på lammeskinnet sitt innpakket i det ene ullteppet. Og siden han har storesøster blir det litt rødt og rosa arvetøy på ham. pyttsannn, han protesterer ikke på det.

Image Hosted by ImageShack.us 

Så var det Telenor da. De skulle ha flyttet ADSL-abonnementet vårt til 1.mars. Haha.  *fres*
30. april fikk vi endelig internett. Og da ble det ISDN. Heldigvis er jeg for veloppdragen til å skrive alt det pene jeg tenker om det firmaet nå. Inkompetanse og arroganse satt i system er å si det mildt. Så sier vi ikke mer om det.

Og der våknet Ullklumpen min. Da får det holde for denne gangen.  :o)

hits