Nytt opprekksprosjekt

Her blir nok en heklet kjempelue rekket opp igjen for å bli en strikkelue. Kanskje lurt å sjekke størrelsen litt tidligere? Det har blitt mange misslykkede prosjekter i det siste.

Image Hosted by ImageShack.us


Garnet er tykk, myk bomull, med det består av ørten tynne tråder som deler seg hele tiden. Kjempeirriterende!

Jeg ha bestemt meg for å fullføre alle disse små halvferdige prosjektene mine før jeg begynner på noe nytt. Vi får se hvor lenge jeg holder ut.....

Ullklumpens nye solhatt og et lite hjertesukk

Her er Ullklumpen iført pyjamas :o) og ny solhatt av opprekksgarn.

Jeg rekket opp igjen rullekanten ytterst på bremmen, den ble for tykk og klumpete i dette garnet. Dermed fikk jeg akurat nok  garn til øreklaffer. Jippi!

Garnet går i mange ulike lyseblå/turkise sjatteringer, egentlig veldig pent. *fornøyd*

Image Hosted by ImageShack.us


Det er neimen ikke lett å ta bilder av en liten kropp i stadig bevegelse, dette var det beste jeg fikk. Mange av bildene mine inneholdt bare fartsstripene etter ham.....

Så da kommer hjertesukket: Jeg vil ha nytt digitalkamera! Det jeg har er ett og slett for tregt. Det er OK til ting som ligger i ro, som strikkeprosjektene mine. Men til å ta øyeblikksbilder med er det udugelig. Gullklumpen tar bedre bilder med mobilen sin.

Jeg har et veldig godt "gammeldags" fotoapparat, men det er jo håpløst å vente på å få filmen fremkalt. Og ikke minst KJEMPEDYRT!!!  Sukk.

Hund & katt

Image Hosted by ImageShack.us

Gullklumpen leker seg med tegneprogram på PC-en, og disse to skapningene syntes jeg bre riktig så sjarmerende.  :o)

Flere UFO-er i farta!

Image Hosted by ImageShack.us


Den andre kjempeluen min blir også ny solhatt. Jeg gir opp heklingen, så nå strikker jeg tråden sammen med en tråd hvitt bomullsgarn. Her rekkes det opp etterhvert, jeg gidder ikke å nøste opp.

Faktisk ble kombinasjonen av de to garnene fin, jeg skal ta et bedre bilde når luen er ferdig. Denne er like stor som den rosa, men i en farge som nok passer Klumpen bedre.  :o)

Rosa solhatt

Image Hosted by ImageShack.us


Denne er strikket etter oppskriften på Ullklumpen solhatt, men den er litt større. Og rosa.  :o)
Jeg økte en ekstra gang, striket den et par cm lenger og plukket opp 15 m til øreklaffene. Her har jeg festet den opp med en nål på den ene siden slik at øreklaffen synes.

Hvis noen husker de kjempestore luene mine fra en tid tilbake så er altså dette den ene. Jeg rekket den nesten helt opp igjen, det var bare toppen som fikk være med videre.

Litt stolt over at dette ikke ble en misslykket UFO i en pose!

Hevnen er søt!

Image Hosted by ImageShack.us


Hagen vår er nesten overgrodd av hanefot . (skvalderkål) Ikke før har vi slått gresset så spretter det opp nye. 

Så var Hobbyvenn så snill å dele oppskrift på hanefotsuppe. Lett skeptisk  gikk vi ut for å plukke det forhatte ugresset, og i rett i gryten bar det. Gullklumpen var hjelpsom assistent.

Suppen ble nydelig den! Til og med mamma, som var særdeles skeptisk, måtte innrømme at den var god. Så den blir nok lagert flere ganger. Råstoff har vi rikelig av!!!

Her er bloggen til Hobbyvenn hvis noen andre vil smake: http://hobbyvenn.blogspot.com/

Sånn gikk det!

Image Hosted by ImageShack.us


Frosken ble jammen til en prins! Og like blid som før!

En forhekset prins

Image Hosted by ImageShack.us


Han her har satt seg godt til rette i Tripp-Trapp-stolen i håp om mat.

Ikke helt som planlagt

Dette skulle bli piratsokker. Nå blir det opprekksnøster.

Image Hosted by ImageShack.us


Jeg startet med rullekant øverst og fortsatte med tofarget vrangbord. Denne vrangborden fortsatte gjennom og etter "skalleborden".

Det var et pirkearbeid som tok lang tid. Helt bortkastet. Vrangborden ble så uelastisk at den var helt ubrukelig til sokker. Det visste jeg egentlig fra før, bare jeg hadde tenkt meg litt om. Jaja....

Måtte bare vise fram før jeg rekket opp igjen. Skallene var jo litt kule, eller hva?

Brun & rosa

Image Hosted by ImageShack.us


Samme modell, men med 3-dobbel tråd Tucan fra Dale. (90% bomull og 10% alpakka) Behagelig garn som dessverre er gått ut av produksjon. Heldigvis har man lager!

Her har jeg byttet ut vrangbordene med 3 riller. Og så har den fått knyttebånd i halsen.

Begge de to siste jakkene er strikket på pinne # 6.

Da satt den!

Image Hosted by ImageShack.us


Jeg har strikket noen av denne modellen nå, men ingen er helt like. Denne er jeg mest fornøyd med så langt.

Det gikk med akkurat en pakke (6 nøster) av bomullsgarnet fra LIDL. Dobbelt garn og pinne # 6. Jakken er i glattstrikk, og jeg laget en hullrad innenfor de to rette kantmaskene. Da brettet ikke kanten seg inn ved bruk.

Jakken fikk litt lengre ermer, slik at den kan brukes utenpå en T-skjorte. Og så strikket jeg videre nedover til garnet tok slutt. Veldig greit!

Beaufort II

Image Hosted by ImageShack.us
Denne er litt større enn den første og strikket på pinne # 3,5. Jeg brukte bare 25 gram av et tynt, mykt garn fra Phildar som het Alpalima. 60% alpakka og 40 % akryl.

Så fikk jeg vist fram Flittiglise og litt av utsikten samtidig.  ;o)

To be or not to be...

Image Hosted by ImageShack.us


Sorry, ble bare revet litt med av bildet....

Dette er altså min første Beaufort hat, strikket i Safir på pinne # 4. Ca størrelse 2 år.

Mønsteret er nydelig og overraskende lett å strikke. Og ballonger er perfekte prøvehoder. De blåses bare opp til passe størrelse. At jeg ikke tenkte på det før.  :o)

Kreativ hekling

Image Hosted by ImageShack.us

Min kjære husbond har fått seg pocket-PC. Panikken var stor da Ullklumpen demonterte den lille pekestokken som hørte til. Men heklenåler kan brukes til så mangt!  *fnis*Nøstebarn

dandert & fotografert av Gullklumpen.

Image Hosted by ImageShack.usLurer på om det ligger et skjult budskap her?   Hmmm......

FroskelueIkke lett å lure dere!  Det er en froskelue, ja.

Image Hosted by ImageShack.us


Her er den fotografert fra en litt annen vinkel.

Oppskriften er fra Dalegarn, men jeg strikket den i Rubin fra Sandnes. Den minste størrelsen passer akkurat til Ullklumpen, men jeg tror jeg strikker en til som er litt større. Han vokser så fort, og så har han jo alt et par (kremt) luer som passer akkurat nå.

Jeg synes luen er morsom, og i tillegg sitter den godt på hodet. Det eneste som irriterer meg litt er at den midterste "tåen" på øreklaffene bretter seg oppover. Jaja, frosker er vel litt egenrådige.

"Vortene" skulle broderes med franske knuter. Jeg liker ikke å brodere. Derfor gjorde jeg det ekstra tungvindt for meg selv og strikket dem i stedenfor. Da var liksom luen ferdig når den var ferdig. Ellers hadde den potensiale til å bli en halvbrodert  UFO. *anfall av selvinnsikt*

Dette er en av mai-luene, den er grønn, (mai-fargen i fargealongen) og den har slanket bort ett og et halvt garnnøste. Skikkelig Kinderegg!  (eller kanskje froskeegg?)

Hva i all verden

er dette????

Image Hosted by ImageShack.us


Lyseblå barnelue

Det vokser mye rart i hagen for tiden.   :o)

Image Hosted by ImageShack.usDette skulle bli en liten heklet sommerlue til minstemann, og den passet helt perfekt på hodet hans. Den er heklet i stavgrupper med hullrad mellom. Men både pappaen og storesøster mente bestemt at slike luer bare var for jenter. Så nå har den fått picotkant nederst og ligger i sekken på loftet og venter på bedre tider. Kanskje den skal få en liten blomsterpynt også, da blir den skikkelig jentete.

Jeg får STRIKKE ny lue til Klumpen da. Men jeg er ikke så glad i å strikke med bomullsgarn. Det siger veldig ut av fasong også. Akkurat dette nøstet var en blanding av bomull, lin og akryl, og av erfaring vet jeg at akryl hjelper litt til å holde på passformen. Så vi får prøve. Har mer på lager av det samme garnet. Deilig ujevnt spunnet 80-tallsgarn!  :o)

Karse

Image Hosted by ImageShack.us


I går var utsikten fra kjøkkenvinduet mitt en frodig blomstereng full av karse og løvetann.
Nå er det en striglet gressplen. Jaja......

Ungene koste seg med å plukke blomster først. Ullklumpen smakte på sine før han rev dem i stykker og kastet dem. Men Gullklumpen laget denne fine karsebuketten.

Tøff strikkebok!

image225

Denne hentet jeg på biblioteket i dag. Måtte bare se hva det var, men forventet ikke det helt store. Men boken var OK den. Se bare her:

image226

Flere av disse var jo faktisk fine. Selv om jeg ikke ser for meg at gemalen kommer til å strikke dem.

Min strikkepinne-personlighet

What kind of knitting needles are you?

You are bamboo.Warm, cozy, and thoughtful, you take your time and enjoy how things feel, smell, and taste. You love the craft and beauty of traditional things, and you value the comfort and experience of knitting as much as the results. But while you are reveling in your warm cozies, don't get stuck. Warm is wonderful, but so is the whole wide world!
Take this quiz!

Quizilla | Join | Make A Quiz | More Quizzes | Grab Code

En liten forelskelse

Jeg har forelsket meg i et luemønster!  :O)

Beufort Hat av Angela Khan er nydelig og kjempemorsom å strikke. Mønsteret så jeg første gang i Bente B sin blogg. Hun lager mye fint og er veldig flink til å finne lekre mønstre på nettet. Her er link til bloggen hennes, et besøk anbefales!  http://www.bentemor.com/blogg/?cat=47

Og så var det luen da. Her finner du den: http://ahknits.typepad.com/knititude/2006/06/beaufort_hat.html

Den skal egentlig strikkes i et tykt bomull/microfibergarn på pinne # 5, men jeg likte mønsteret bedre på tynnere pinner. Har strikket en versjon i Rubin på pinne # 4, da ble den største størrelsen passe til Ullklumpen på 14 måneder. (reduserte lengden da) Nå strikker jeg en i et tynt alpakka/akrylgarn fra Sirdar. Har lagt opp 108 masker og satser på at det blir voksenstørrelse.

Ingen bilder, og linkene mine virker????

Jepp, Opera er byttet ut med Explorer, i alle fall midlertidig. Og man får tydeligvis ikke i både pose og sekk. Men bildene kommer snart!!  :o)Hvis dine ører henger ned

Image Hosted by ImageShack.us

Sånn ser luen ut på. (Hvis du har eggeformet hode da....)  Ørene vil ikke stå opp, men de er jo søte når de henger også. I følge Gullklumpen ser det ut som en liten Nasse Nøff. Jeg hadde tenkt meg en liten kanin jeg da.....

Luen er strikket i den nest minste størrelsen og er alt for liten til Ullklumpen. jaja, det er vel helst en jentelue.

Jeg har faktisk holdt meg til oppskriften denne gangen, bortsett fra snorene. To laaange I-cords på pinner # 3 er til å få magesår av, så mine er tvunnet. 8-tallsopplegget på toppen gikk faktisk ganske greit, tror det skal testes ut på andre ting også.
Her er en grei link: http://www.helloyarn.com/wp/?p=390

Mai-luen

Image Hosted by ImageShack.us

Denne gangen var det mange luer å velge mellom i lue-alongen.
Jeg har sett på denne, Top Down Bonnet With Anime Charakter fra Helloyarn mange ganger, 
men jeg syntes kanskje at ansiktet var litt skummelt.
Var også usikker på om passformen var god. 

Vel, her er luen ferdig. Den er faktisk veldig god i fasongen, takket være et innsnitt bak.
Og ansiktet droppet jeg ganske enkelt.  :o)

Her er mønsteret: http://www.helloyarn.com/topdownbonnet.htm


Mammaen til Dumbo

kan kanskje bruke disse luene. Den rosa hadde nok vært riktig så kledelig.Nå kjenner jeg ikke så mange elefanter, så jeg rekker dem heller opp igjen. Så får kanskje ungene mine nye sommerluer til slutt likevel. 

Noen garn er OK å "nyte to ganger", men ikke bomullsgarn. Det er på ingen måte min favoritt å strikke med. Jaja, sånn går det når man sjanser på strikke/heklefastheten. 
 
Image Hosted by ImageShack.us

Et skremmende syn

Image Hosted by ImageShack.us

Ullklumpen har "ryddet". Muligens har han fått litt hjelp av pappaen også.

I dette kaoset befinner flere av mine strikketøy seg, grundig surret inn i hverandre. Får finne fram saksen, tenker jeg. Snufs.

Garnmysteriet på Hobbyboden

Image Hosted by ImageShack.us

Da har visst fruen meldt seg på enda noe nytt....... *kremt*

Dette blir et garnslankingsprosjekt på tykke pinner, og vi får info flere ganger underveis. Så langt vet jeg at jeg trenger strømpe- og rundpinner # 8.

Spennende!

TAKK-gave

Image Hosted by ImageShack.us

Denne boken dumpet ned i postkassen min i går. Tusen takk til Marita/Pixeline!

Kjekt med en heklebok, det har blitt masse strikking i det siste. Greit med litt forandring. Har alt funnet fram heklenålen.  :o)

Gullklumpens jakke

Image Hosted by ImageShack.usJada, her kommer # 3. Men nå tar jeg en pause. Denne ble nemlig godkjent!  :o)

Jeg har brukt gråblå Cotton Big Sport og pinner # 7, som er anbefalt pinnestørrelse til garnet. Det var kjempeforskjell mellom glatte metallpinner # 7 og treeege plastpinner # 8, 
så det blir nok disse jeg kommer til å bruke mest framover. Mye mer behagelig å strikke med. 

For å få litt variasjon i arbeidet er denne jakken strikket i rillestrikk.
Midtmasken i raglanøkningen er i glattstrikk,
og jeg laget en liten flette innenfor de to kantmaskene foran.

Himmel og hav!

Image Hosted by ImageShack.us


Her er nesten hele aprilproduksjonen min: 1850 gram. Det gule smetteskjefret fant jeg ikke, tipper det veier rundt 75 gram. Jeg blir jo snart undervektig på denne måten....

Siste prosjekt i april

Image Hosted by ImageShack.us

Ny mini-jakke, denne gangen brukte jeg opp alt jeg hadde av Tucan fra Dale (90 % bomull, 10 % alpakka) 
i en pudderrosa farge. Det gikk med ca 4 nøster, og jeg strikket med tre tråder. 

Jeg hadde tenkt at Gullklumpen skulle få denne, men nei. Hun likte ikke fargen. 
Så da ender den i sekken på loftet.

"Slipset" inni er den grønne Calorimetrien som jeg endelig har fått fatt i.
Måtte tjulåne den fra skolesekken hennes.

Gammelt båthus

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg ble så fascinert av dette gamle(?) båthuset med torv og trær på taket. Nydelige brunsjatteringer i treverket.
Men det så ut som om noen hadde gjort hærverk der, det var svartbrent på noen av plankene under.


En strikkefri dag

Image Hosted by ImageShack.us

1. mai pakket vi mat & bleieskift og dro på dagstur i det fine været. Et sted mellm Voss og Dale fant vi en fin rasteplass nede ved vannet. Her går avkommet seg en liten tur mens vi lager til middagen. Laksekoteletter på engangsgrill.....   :o)  Og frisk frukt til dessert!

Ser nå at Ullklumpen var kledt i skikkelige maifarger, det var utilsiktet faktisk. Hehe...
Hjelp så STOR han har blitt, i fjor på denne tiden var han jo nyfødt. 


hits