Garnmysterium

igjen!  :o)

garnmysteriet  Vi starter i morgen kveld klokken sju. Spennende!Som vanlig er det Liv-Toril som arrangeres mysteriet, og det er veldig mange påmeldte.  Denne gangen skal vi visst strikke noe stort, jeg får ta en tur på loftet og gå på garnjakt.

untitled  Da er pinnene kvesset og klare!

Mailue

luer20081199190335

Her kommer mailuen! http://www.innerchildcrochet.com/patterns/nottingham.html

bilde

Garnet er det samme som jeg brukte til pulsvarmerne jeg strikket for en stund siden. Jeg strikket den største størrelsen på pinne #5, og den ble stor og god. Siden jeg hadde mye garn igjen startet jeg på en lue i barnestørrelse også. Den endte opp som pannebånd.  :o)

Dette garnet er bare herlig; fine farger, mykt og godt og veldig drøyt. Det ligner veldig på plategarn, men det er mye sterkere pga at det inneholder akryl og nylon. Jeg fikk lue, pannebånd og pulsvarmere av to nøster à 50 gram, ikke dårlig!

bilde 001

Pannebåndet fikk heklet picotkant både oppe og nede. Etterpå hadde jerg ca 2 meter garn igjen. :o)

Flettemønsteret var enkelt og kjapt å strikke. Det minner litt om fletten på pulsvarmerne, i alle fall nok til at de kan brukes sammen.

Ny favorittside

Se alt det fine denne damen har laget da: http://monika-freepatterns.blogspot.com/

Og best av alt: Hun deler oppskriftene med oss. Helt gratis!

Her har jeg begynt på Have a Hearth Scarf.


008

Garnet er Cotton Silk Look fra Idena og fargen er et sted mellom lime og eplegrønn. Det består av en tråd bomull og en tråd blank viscose og er aldeles grusomt å strikke med. Uansett hvor forsiktig jeg er så flusser viscosetråden seg opp.  :o(

Jaja, jeg strikker videre og ser hvordan det blir. Får bruke det selv, liker ikke å gi bort noe som ikke blir perfekt. Tror jeg skal strikket et til i ullgarn.


Snurpenett

Da er handlenettet mitt ferdig. Lenge siden sist jeg strikket noe skikkelig mislykket, så da var det vel på tide.

004

Det ser rimelig OK ut på bildet, men i virkeligheten er det fullstendig ubrukelig som handlenett. Selv om jeg rekket opp igjen I-corden øverst og strikket den på nytt med tykkere pinner ble den alt for stram. Åpningen passer dermed kun til innkjøp av pariserloff, agurk eller enslige appelsiner.

Her har jeg puttet oppi noen garnnøster,  slik oppbevasring er det er i alle fall brukbart til. Luftigere og penere enn alle plastposene jeg bruker nå.

Men jeg gir meg ikke så lett, jeg VIL ha handlenett. Så da får jeg starte på neste oppskrift, det er heldigvis flere modeller å velge mellom.

Nikki'en

Nikki har bodd mange år i Klumpens barnepark. Han ble i sin tid gitt til den ene av "tantenes" sønn da han var liten, så han er godt voksen etterhvert. Nikki'en er oppkalt etter en "ordentlig" hund med samme navn.

001

Jeg  spurte pent om å få låne Nikki for å lage en kopi, men jeg fikk hele vovsen til odel og eie. Parken legges ned neste måned (snufs) så da blir han uansett både hjemløs og arbeidsledig.

003

En slik hund med både historie og personlighet kopierer man ikke bare sånn uten videre, så det blir nok litt tilpasninger. Men ny hund blir det uansett. Og så lurer jeg litt om jeg klarer å omarbeide ideen til en sau, ser for meg en håndddukke-Shaun....... ( Er muligens litt sauegal? *flau* )

002

- "Hvis dine ører henger ned..."

Gamle Nikki skal få seg et bad og en omgang med stoppenålen. Så er han klar for nye eventyr, forhåpentligvis sammen med en  nystrikket venn.  :o)

Nesten gjenbruk

Dette sjalet strikket jeg til Gullklumpen for mange år siden. Det har ikke akkurat blitt flittig brukt, og for noen dager siden fant jeg det i en pose med avlagte klær.

Jeg har prøvd å forme det øverst med forkortede rekker, ikke helt vellykket akkurat. Det ble en liten "hump" midt bak i nakken. Man har heldigvis blitt mer avansert med årene, fnis!

004

Jeg fant fram heklenålen og laget picoter rundt hele sjalet. Et lite hull ble kamuflert bak en heklet blomst, og så laget jeg to ekstra blomster for å bruke opp det oransje garnet.

005

Det er fortsatt ikke verdens vakreste sjal, men nå er det i alle fall reparert og pyntet litt på. Siden det er i ren ull er det greit å slenge rundt skuldrene når man er småfrossen. Og så passer det til alle de oransje pulsvarmerne mine, heklepynten er i samme garn. Synes jeg ser meg iført dette mens jeg sitter i gyngestolen med spøtet til høsten igjen, hihi.

Svømmende alligatorer

pulsvarmeralong2008

Jeg fant mer av det oransje garnet på loftet. Det var heldigvis rikelig nok til to nye pulsvarmere. Gjett om jeg fintelte tenner og trippelsjekket at tomlene kom på rett side før jeg felte av denne gangen?

Garnet var fullt av støv, så da hev jeg like godt alle alligatorene i vaskemaskinen sammen med de fingerløse fra Seattle. Etter en runde på 30 graders ullvask  med mykemiddel så alle sammen mye bedre ut.

Her kommer derfor et tørkestativbilde. (slike jeg prøver å unngå, men akkurat nå passet det liksom, hihi! )

003

Da sier jeg meg behørig ferdig med maipulsvarmere!

See you later

......alligator! 

pulsvarmeralong2008

Siden disse dukket opp i pulsvarmeralongen måtte jeg jo bare strikke dem en gang til. Denne gangen brukte jeg litt av det oransje "Fretexgarnet" mitt.

005

Jeg så noen lignende pulsvarmere på bloggsurferunden min, og de hadde vrangbord nederst også. Jeg syntes liksom disse manglet noe, så da kopierte jeg den ideen.  Jeg la opp 44 m og strikket 6 omg 2 vr, 2 r (du må starte med 2 vr for at mønsteret skal stemme videre) Deretter strikket jeg to m sammen midt i mønsteret på den første omg.


003

Da de var ferdige og jeg bare skulle ta bilde til bloggen gjorde jeg en festelig oppdagelse. Kan du se hva jeg har gjort?

Siden jeg har festet trådene alt gidder jeg ikke å rekke opp igjen. Så da får jeg vel bare strikke to til da. Sukk.

Her er link til oppskriften: http://har-du-nu-koebt-garn-igen.blogspot.com/2008/01/alligator-mnster-til-pulsvarmere.html

Og her er det første paret jeg strikket: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1207861536_3dstrikk.html#comment Se så annerledes de blir uten vrangborden. De ser liksom litt uferdige ut.


Fingerless Gloves Seattle

pulsvarmeralong2008

Andre par ut!

http://gettingpurlywithit.wordpress.com/fingerless-gloves/seattle/

Disse er superenkle å strikke. Jeg strikket dem (selvsagt) på strømpepinner, det gikk grei å strikke fram og tilbake det lille stykket som trengtes til tommelhull. Jeg droppet kantmaskene som var til å sy i, så da la jeg bare opp 40 masker.

001

Garnet er fra Fretex-kuppet jeg gjorde en tid tilbake. Det er litt hardt, så jeg skal prøve å tove dem lett og se om de blir mykere. Kanskje spanderer jeg en skvett balsam på dem også.  :o)

Fargen er egentlig mye skarpere og klarere oransj enn på bildet,  men i dag var det slutt på sol og utendørsfotografering. Neste par er i samme garn, vi får se om de blir bedre gjengitt.

Takk-gave

Jeg har fått 3 fine nøster og et hyggelig kort fra StrikkeEli på www.hobbyforum.no  :o)  Tusen takk!

Her er bloggen hennes: http://strikkeeli.blogspot.com/

001

Jeg har ikke prøvd Vikinggarnet før, så det får nok ikke ligge lenge. Det ender snart opp som pulsvarmere,  jeg manglet faktisk noe passende garn til det ene paret i -alongen jeg er med på.

Alpakkaen må jeg visst ruge litt på. Foreløpig blir den bare klappet litt, den er så myk og god. Mulig den blir pulsvarmere den også, greit med en nøytral farge.

Sengetøyet det ligger på har jeg faktisk sydd selv en gang for sånn ca 100 år siden.

Spirogyra

pulsvarmeralong2008

Da er første maipar ferdig!  :o)

http://knitty.com/ISSUEspring08/KSPATTspirogyra.html

Disse hadde jeg veldig lyst til å strikke, så jeg kastet meg over garn & pinner rimelig kvikt. Men alt gikk dessverre ikke helt på skinner. Mønsteret er enkelt å strikke, men jeg vet ikke helt om jeg liker det likevel. De ser så flotte ut på bildet i oppskriften, men de ser ikke slik ut på min hånd.  Blir de bittelitt for vide "forsvinner" hullene fordi de trekker seg sammen, og blir de bittelitt for stramme forsvinner den tredimensjonale "skjelleffekten". Strikkefastheten bør altså passe perfekt til den som skal bruke dem, her er det nix slingringsmonn. Pulsvarmerne  ble egentlig litt for vide til mine små og smale hender. Derimot passet de pefekt til mamma. Kanskje det betyr at de får flytte inn hos henne.  :o)

011

Her er min verre halvdel særdeles uvillig håndmodell. *fnis*

Det var vanskelig å finne riktig garn, første forsøk ble rekket opp igjen. Tror de blir finest i veldig glatt og fast garn, lurer på om jeg skal prøve igjen med bomullsgarn.

I alle fall, dette paret er strikket av Ullteppegarn fra Gjesdal, jeg brukte strømpepinner # 3 og 3,5.

012

Ups, jeg glemte visst å feste trådene.......

Denne gangen er jeg selv modell. Mønsteret synes faktisk bedre på bildet enn "på orn'tli", snodig.

Her er link til bloggen med alle pulsvarmerne og oppskriftene: http://pulsvarmeralong.blogspot.com/
Det er gøy å se hvordan de samme mønsterne kan varieres, det er mange flinke strikkere som er med her.Fargetest

Jeg må jo bare prøve alle slags tullete tester jeg finner på nettet.  *flau*

you are mediumauqamarine
#66CDAA

Your dominant hues are cyan and green. Although you definately strive to be logical you care about people and know there's a time and place for thinking emotionally. Your head rules most things but your heart rules others, and getting them to meet in the middle takes a lot of your energy some days.

Your saturation level is medium - You're not the most decisive go-getter, but you can get a job done when it's required of you. You probably don't think the world can change for you and don't want to spend too much effort trying to force it.

Your outlook on life is brighter than most people's. You like the idea of influencing things for the better and find hope in situations where others might give up. You're not exactly a bouncy sunshine but things in your world generally look up.
the spacefem.com html color quiz


Dette er så avgjort ikke min farge, selv om den mulighens hadde stått godt til leggene mine, hehe...

Om beskrivelsen ellers passer får vel andre avgjøre.

En innholdsrik dag

Vi har hatt en nydelig, varm og sollfylt søndag her i Bergen. Nesten sommer!  :o)

Ullklumpen har hatt sin første tur ut uten bleie, det gikk greit en times tid i alle fall. Store gutter har selvsagt boxer med Tigergutt på, fnis.

Og så lurer jeg nok en gang på hvor babyen min ble av......
Hordamuseet lokket med Handverkssundag og åpen landhandel, så da måtte vi en tur innom.

011

På landhandelen solgte de spissposer med kandissukker. Ullklumpen var overbegeistret over de spiselige "steinene". Med tanke på at han i utgangspunktet mumser i seg store mengder sand og småstein hver dag i parken er jeg litt usikker på hvor smart dette var. Nå kommer han vel til å smake på alt han finner. Jaja....  

Både jeg og Gullklumpen ville prøve nålebinding, men minsteklumpen saboterte dessverre hele opplegget. Han stakk av med alle nålene og ble rasende da han ikke fikk ta garnet også. En hysterisk klump som skrek i fistel var ikke akkurat noe godt utgangspunkt for å lære en ny teknikk. Men det så spennende ut, så vi må nok prøve igjen senere.

010

Sauene var dagens desiderte høydepunkt. Vi lokket dem til oss med saftige løvetenner, det var visst favorittmaten til de store sauene. De små lammene ville bare ha melk. Klumpen gjorde store øyne da det trillet ut "perler" bak mens de gresset. Den ene tisset nesten på foten hans også.

Og så fikk vi erfare hvor lang tid det tar for en fremmelig toåring å klatre over et nettinggjerde. Ca 2 uoppmerksomme sekunder tok det. Heldigvis fikk jeg tak i buksebaken hans før han vippet over. Å henge opp-ned etter bukselinningen på innsiden av gjerdet skremte ham på ingen måte fra å prøve igjen. Vi skal nok få mye moro med han her framover ja.

Se, et fly! Nei, en fugl! Nei, et HANDLENETT!!

Da er vi i gang med en ny -along på HB: strikking og hekling av handlenett. Siden plastposen visstnok er på vei ut trenger vi et mer miljøvennlig alternativ. Det finnes alt en -along der de syr handlenett av gjenbruksstoff, men ikke alle er like gode venner med symaskinen. Så da måtte vi ha et alternativ for oss også.

Jeg fant fram et kjempenøste tynt heklegarn i bomull + et enda større nøste tynt akrylgarn. Dette burde jo være en super måte å bruke opp akrylgarnet på fant jeg ut. Mønsteret jeg bruker er dette:

Etter ca 10 cm oppdaget jeg at jeg hadde rotet litt med 2 m sammen og ssk-omgangene. Det gav skeive hull og ble ikke noe pent. Derfor rekket jeg opp igjen og strikket på nytt med 2 vr sammen, kast ut omg + en rett m til slutt. Ellers samme maskeantall som i oppskriften.

picture 001

Jeg danderte det halvferdige nettet pent over sofaryggen for å ta bilde. Det endte med et bilde av mye sofarygg og pute, litt nett og litt Ullklump som stakk av med hele spøtet.

picture 002

Nytt forsøk.

- "Stilig skjerf, kan jeg få det?" spurte Gullklumpen.

picture 003

- "Hvem strikker du babyteppe til nå da?"  lurte mamma på.

Vent og se begge to!

Ferdig med april!

Da er jeg endelig ferdig med alle aprilbidragene til -alongene mine. :o)

pulsvarmeralong2008

Disse var siste par ut: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=98&d_id=3&lang=no

PC-en tok bokstavelig talt kvelden da jeg hadde en halv pulsvarmer igjen. Litt stolt siden jeg strikket ferdig UTEN oppskrift. Printeren virker selvsagt ikke den heller. 

picture 004

Pinne #2,5 og jeg blir nok aldri godvenner, så jeg la opp 40 masker på pinne #4,5. Jeg droppet mønster 2 (den smale fletten) og strikket bare mønster 1. I tillegg strikket jeg ikke fram og tilbake men rundt på strømpepinner. Og så laget jeg viss en liten tommelkile også.....

Hihi, ikke mye som stemmer med oppskriften her.

Garnet er Oracolo fra Schachenmayr. Det gikk i ulike nyanser av blått, og det var mykt samtidig som det virket solid. Innholdet av akryl og nylon burde vel tilsi en viss slitestyrke. Jeg SLITER både votter og pulsvarmere inne i håndflatene, enten bærer jeg på noe eller så dytter jeg rundt på en vogn. Så her trengs det solide saker.

Tommelkilen er i glattstrikk, den fikk to riller øverst for å ikke rulle seg nedover. Jeg startet med kilen etter den første repetisjonen av mønsteret og økte ut til 17 masker. Hele pulsvarmeren består av bare to mønsterrepetisjoner, kjapt & greit. Og så heklet jeg kant øverst av samme garn, jeg er ikke så glad i Puddel.

picture 005

Gullklumpen stakk nettopp av med pulsvarmerne, sukk.....

hits