Junilue i mai

Dette er en av juniluene i luealongen på HobbyBoden. Siden jeg ikke er noen rutinert hekler pleier jeg å styre unna slike prosjekter, men i dag (eller egentlig i gårkveld) følte jeg meg modig.

solhatt   http://garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=99&d_id=23&lang=no

Garnet mitt var noe ukjent arvegarn i myk bomull. En god del tynnere enn Paris, som er garnet i oppskriften. Jeg prøvde først med dobbel LIMA men syntes det ble veldig stivt og klumpete.

Jeg endret litt på begynnelsen, startet med en løkke rundt fingeren og heklet 5 fm i denne løkken. 4 lm i ring og 5 st i ringen gav et rar liten tutt, min versjon ble flat og fin. Deretter fulgte jeg oppskriften pent og pyntelig.

Da jeg la meg sent i gårkveld så det særs lovende ut - hatten var passe vid til meg og mønsteret så akkurat ut som det skulle. (Nokså uvanlig når jeg hekler etter mønster altså) I dag heklet jeg bremmen, og deretter var vidunderet klart for prøving. Som en liten pynt heklet jeg en skjellkant nederst.

001

Tja. Den var vid og kort, og bremmen hang rett ned. Det skyldes nok at garnet er for tynt. Frøken Dings og venninnen hennes har hatt mye moro med den nå, kjekt med tenåringer som er enkle å more. *mumle*

Men vi gir oss ikke så lett. Jeg heklet en blomst og laget et knyttebånd for å ta inn vidden litt. Et voila, en søt solhatt i Klumpen-størrelse. Så da ender den vel opp hos en liten dame på samme alder.

002

Tøffe cowboy-treåringer stiller IKKE som modell iført lysegule solhatter, det får da være grenser.

Og jeg har ikke glemt sokkene, her kommer de:

003

Da får jeg strikke et nytt par så jeg kan begynne på juni-skjerfet. :o)

Luer til huer

Margot samler inn luer til kreftavdelingen på SUS. Her finner du link til innsamlingen og bilder av alle luene: http://luesus.blogspot.com/ Har du lyst til å bidra rekker du det fortsatt, innsamlingen avsluttes 31. mai. Info om hvilke luer de ønsker seg finner du på linken over her. Viktig at de ikke klør!

(Blir fristen for kort er det snakk om ny innsamling til sykehuset i Trondheim senere. )

Jeg tenkte jeg skulle strikke noen luer men fant ut at det kanskje var lurt å sjekke i ferdig-kassene mine først.  Det var nok VELDIG lurt. Nå er 12 luer sendt avgårde, og det synes nesten ikke at beholdningen har minket. Kjekt at de kommer til nytte og ikke bare blir liggende i en kasse på loftet mitt.

001

Jeg glemte visst å legge en lapp med avsender i pakken, men den kom i alle fall fram ser jeg.  :o)

215luerthumb

(Bildet er lånt fra luer for huer-bloggen. Ikke alle luene er fra meg.)

Greenbriar Hat

http://www.ravelry.com/patterns/library/90-greenbriar-hat

001

Luen min er strikket på pinne #4, så jeg trodde den skulle bli barnestørrelse. Men den ble visst heller liten damestørrelse. Mønsteret er litt vanskelig å regulere siden mønsterrapportene er på 20 masker. Det er nok lettest å endre størrelsen med garn/pinnetykkelse.

Det lyseblå garnet er ISTRA fra Rauma. Det er et garn jeg har vært nysgjerrig på en stund men ikke har fått tak i. Husfliden i Bergen selger det ikke i alle fall. Men så dukket det jammen opp et nøste i uvennpakken min.  :o)

Garnet var helt greit det men ikke noe jeg kommer til å stresse for å få tak i mer av. Jeg blandet det med hvit SAFIR, og det var egentlig ikke så veldig stor forskjell å merke på de to garntypene. ISTRA er bittelitt mykere og har 6 meter mer på nøstet, ellers var de nokså like å strikke med. Og SAFIR koster bare 7,50 når SparKjøp starter salget i juni....

Jada, jeg vet at ISTRA er kamgarn og sikkert av bedre kvalitet. Til et større plagg, som en kofte, ville jeg nok satset på et garn som holdt seg pent lenge. Til luer og barnepark-gensre er billiggarnet helt greit nok. Faktisk strikket jeg en Fana-kofte til pappa for bortimot 20 år siden av  Vestlandsgarn, den er like fin i dag.   Jeg så nok for meg noe Perlekepp-aktig da jeg leste "kamgarn", men ISTRA var jo helt vanlig spunnet. Sukk, Perlekrepp, DET var garn det!  *drømme* Jeg ruger fortsatt på noen nøster...

Og så var det raggsokkene da. Tre par er ferdige så langt.

006

005   004

Heretter skal det altså være minst et par sokker i hvert blogginnlegg. Ganske god motivasjon, nå strikkes det i full fart for å ha noen par klare til de nye alongmønstrene kommer  :o)

Å sprekke, sprekker, sprakk, har sprukket

Alle konkurranser er over, alle alongbidrag er forlengst i havn. Så da hadde jeg tenkt å være snill jente resten av måneden. Snille jenter strikker raggsokker til familiemedlemmer med kalde tær.

Noen år tilbake (før-hobbyforum-æraen) rygget folk når jeg spurte om de trengte flere raggsokker. Nå kan de angre, for nå må de MASE for å få noen. Hvis de er heldige.

For et par uker siden fikk jeg to bæreposer med restegarn fra moren til en venninne. En stor del av det var raggegarn. Massevis av smårester, ikke et eneste helt nøste, knapt et par halve. Garnet er nok akkumulert over flere tiår, her dro jeg blant annet kjensel på SparKjøp-garn fra 80-tallet.

001

Fangsten ble tømt i sofaen sammen med egne smårester. Og så var det bare å sette i gang. Med en fart på ett par om dagen burde det bli ca 10 par før 1. juni og nye alongmønstre.

De to første parene gikk greit. Men det er så usiiigelig kjedelig å strikke ragger. Så da endte jeg opp foran pc-en. (Ja, jeg KAN taste mens jeg strikker. Og omvendt.) Og så svippet jeg tilfeldigvis innom Ravelry.....

005

Denne luen MÅTTE jeg bare strikke. For Klumpen trenger nok helt sikkert en ny ull-lue, spesielt når det snart er juni......

Og se den fine nye Addi-pinnen min. Jeg fant Addi-rundpinner til 10 kroner stykket på Fretex, gjett om de fikk bli med meg hjem?  :o)

Nå har jeg lovet meg selv at jeg skal strikke og blogge ett par sokker sammen med alt det andre jeg produserer framover. Da blir det både topp og tå i neste innlegg. *smil*

Uvennlig oppsummering

Hemmelig uvenngarn-strikkekonkurransen er godt og vel over. Så da er det vel på tide med en liten oppsummering. Dette er noe av det morsomste jeg har vært med på av strikkekonkurranser, og responsen i visningstråden har vært helt fantastisk. Utrolig mange stilige, kreative, hårreisende, flotte, grusomme +++ bidrag. Mange som IKKE var med tittet også innom og la igjen kommentarer, noe som var ekstra kjekt. Alonger/konkurranser fenger skjelden andre enn de som deltar.

Vi var mange som strikket og heklet, og det var flere potensielle vinnere av - ja, hva var egentlig premien? Det vet vi fortsatt ikke. Men da DETTE kom var det ingen tvil lenger. Fullstendig utklassing!

(Bildene er lånt fra Hobbyugla. Her finner du flere:  http://hobbyugla.blogspot.com/2009/05/hemmeliguvennkonkurranse.html )

bilde072    bilde075

Dovarmer i gressgrønn 80-tallsmohair, kan det bli bedre? Dette er KUNST altså!  *beundrende* At doen måtte desinfiseres før hver runde med prøving er bare til å dø av......

Her finner du hele visningstråden, mye snadder her: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=37613&highlight=uvenn

Selv fikk jeg jo rikelig med garn, her ser du hvordan DET gikk:

007

Nøster med kryss på er brukt. Jeg har fortsatt har en full bærepose igjen.

Jeg sendte avgårde garn også, her er det:

012   013


015   014

Mottakeren har ikke brukt det, i alle fall dukket det ikke opp noe i visningstråden. Så kanskje jeg er en skikkelig slem god uvenn?  Jeg er litt stolt av akryl-sommerfuglene på kortet, hehe.

Det blir sikkert flere runder, en slik suksess må jo bare gjentas. Gleder meg!

(Alle bildene i dette innlegget blir større hvis du trykker på dem.)


Litt mitt og noe som kan bli ditt :o)

Da er det foreløpig siste skjerfet mitt ferdig. For de som måtte være bekymret lever Kiweke i beste velgående selv om garnet ligner på pelsen hennes. Dette er vaskeekte akryl-leopard, ikke kanin.

006

Mønsteret på skjerfet er veldig enkelt: Legg ogg 15 masker og strikk slik: *3 r, ta 1 m løs av med tråden foran*. Gjenta fra *-* til det gjenstår 3 m,  3 r. På neste pinne strikkes 1 r, *ta 1 m løs av med tråden foran, 3 r*. Gjenta fra *-* til siste m, 1 r. Disse 2 pinnene gjentas til skjerfet har ønsket lengde. Ønsker du et bredere eller smalere skjerf plusser du på/trekker fra et masketall delelig med 4.

Stubbetufsa har en blogg jeg ofte er innom. Hun er en kreativ dame som lager mye flott av gjenbruksmaterialer. Hos henne finner du både masse inspirasjon og forklaringer på hvordan ting kan gjøres. Absolutt verd et besøk!  :o)

img1970

Akkurat nå har hun en konkurranse der du kan vinne denne fine vesken hun har laget. Her finner du veien inn til henne: http://stubbetufsa.blogspot.com  Fristen for å bli mer er søndag 24. mai.

Denne har jeg også lyst på!  :o)

Uventet familieforøkelse

Det var mye bråk i stuen i natt, masse løping og kaving. Men jeg var for trøtt til å sjekke, og jeg begynner jo å bli vant til kaniner som tar seg til rette både i kjøleskapet og i fruktkurven. Men SE hva jeg fant da jeg snublet ut av sengen tidlig i morges:

001

Dywa har nedkommet med TRILLINGER! Ting skjer selv i de beste familier skjønner jeg. Kiweke har vært jordmor, hun var om mulig enda mørkere enn vanlig rundt øynene. Og jammen har de frekke kaninene gravd hull i stolputen min for å lage rede.
 
Jaja, teppet jeg strikket til Kiweke kom jo til nytte da. Og de ser jammen søte og uskyldige ut når de er så små.

004

Men hva gjør vi nå da? To kaniner er ille nok, men FEM....... *målløs*

Her må det tenkes, og det fort! Lurer på hvor faren er?

Regn, regn gå din vei!

Det bøtter ned ute nå, såpass mye at jeg tror Klumpen får bli hjemme i dag. Vi kommer vel til drukne på vei til parken ellers. Sukk.

Den unge mannen har funnet sekken med LEGO-klosser, i grunnen veldig kjekke leker når man ser bort fra opprydningen etterpå. Forhåpentligvis er han aktivisert en stund da.

Mor har strikket sokker.  :o)

Ett par i størrelse 37 og ett i størrelse 40.  Siden alle husets kvinner bruker størrelse 38 ender disse i gaveesken min. Erfaring tilsier at sokker forsvinner fort derfra.

003

Noen husker kanskje uvenn-sokkene mine i ulik størrelse som jeg ikke fikk fullført. I går dumpet en pakke med garn ned i postassen min, tusen takk til Pus. Takk til dere andre som har tilbudt dere å hjelpe også.  *klemmer*

Sokkene ble ferdige for sent til å være med på hemmelig uvenn-konkurransen, så da fikk de bli med på restegarn/UFO-konkurransenwww.hobbyforum.no istedenfor. Og det siste nøstet kom jo fra en venn og ikke fra en uvenn da.  :o)

Da er frokost neste punkt påprogrammet. Muligens etterfulgt av litt strikking, hihi!

Ha en fin tirsdag!

Skjerf til Klumpen

De to nøstene med sort og hvitt garn var en liten utfordring. Garnet var flekkete, dvs at det bare var noen få cm med grått, svart eller hvitt før det brått skiftet farge igjen. Dessuten var det veldig ujevnt i tykkelse. 70% akryl og 30% ull.

569611238274445195n500

To 50-gramsnøster à 90 meter burde holde til et lite skjerf, så jeg brukte samme mønster som på trioen i forrige innlegg. Men jeg la opp 27 m på pinne #6 og droppet rysjen. Det ble et barneskjerf, passe langt og bredt til treåringen min.

006

Lynet McQueen er fortsatt populær.  Heldigvis hadde jeg enda et strykemerke på lager.

004

Dette får bo i kurven i gangen fram til høsten tenker jeg. Eller kanskje det kan fungere som bilbane i mellomtiden. :o)

Misti Chunky Ribs & Ryffles Scarf

Superenkelt mønster som passet perfekt til de enslige nøstene med cool flamme fra min hemmelige uvenn. http://www.mistialpaca.com/downloads/ribs_ruffles_scarf.pdf

004

Pinne # 9 gav et smalt og akkurat passe langt skjerf. Jeg strikket bare i vei til garnet tok slutt. Synes det var veldig greit å få et pent lite pynteskjerf av det tykke garnet, det ble ikke så voldsomt og ruvende som et større skjerf ville ha blitt. Varmt og godt ble det uansett.  :o)

003

Det var så gøy å strikke at vips! så hadde jeg laget 3 stykker.  :o)

002

100 meter per nøste var helt perfekt. Garnet består av 51% ull og 49% akryl.

005

Tre skjerf av tre nøster. :o)

006

Jeg har dilla på skjerf for tiden. På Ravelry fikk jeg opp 476 sider med prosjekter da jeg søkte på "scarf", mange av dem var gratisoppskrifter. Så da bladde jeg meg bakover på jakt etter noe som passet til garnet mitt. Noen mønstre ble prøvd og rekket opp igjen, andre kommer jeg nok tilbake til. Men dette falt jeg altså for da.

Jeg er IKKE fornøyd!

Var den klare meldingen fra far i huset.

Kanskje ikke så rart. De to kanindamene hadde vaglet seg i go'stolen med fjernkontrollen mens de så på uanstendige program på Animal Planet. Selv ble han sendt på kjøkkenet for å hente flere gulrøtter.

010

Dywa har i tillegg brukt opp den dyre solkremen jeg kjøpte til ungene. Damene har nemlig tilbragt dagen med solbad i løvetannengen. Det var et mas uten like, jeg har løpt som en gal fram og tilbake med påfyll av gulrotjuice og nykålsalat. Dessuten måtte Dywas sarte hud smøres både titt og ofte.

004

Heldigvis ser det ut som om kusinene planlegger å dra på slektsstevne i Australia, det er visstnok der størsteparten av familien bor. Mulig det endelig kan bli fred og harmoni igjen her i heimen da.

001

Jeg måtte lage nye badelaken til begge to, de var ikke fornøde med kvaliteten på de jeg hadde. Dobbel tråd Bomull Frottè på pinne # 6 var en sann lidelse, jeg kjempet med hver eneste maske. Dessuten støvet garnet noe ekstremt,  jeg var tørr helt opp i bihulene og ned i lungene. Dywa ville ha et som matchet pelsen, Kiweke ville, ikke uventet, ha sitt i svart.

006

Heklekanter og blomster i restegarn av bomull. Jeg er rimelig fornød med å ha fått has på dette garnet, det var virkelig nummeret før jeg gav opp. Men jeg vant!  (At jeg fortsatt har maaange nøster igjen velger jeg å glemme akkurat nå.)

Dywa er en diva

Og da er damen i hus. Men FOR et styr! Hun laget stor oppstandelse på flyplassen da det ble klart at alle de 12 koffertene hennes hadde blitt borte på veien. Rene skandalen, har aldri vært med på et mer pinlig opptrinn. 

Vel, nok om det. De to kusinene er i ferd med å utforske lokalitetene, mye mumling i krokene her nå.

005

Utsikten studeres med kritisk blikk. Gjesten har alt lagt beslag på hodevsoverommet, så det blir vel sofaen på oss i natt.

Dywa er en renraset kinesisk nakenkanin, derav den rosa fargen og noe sparsomme hårveksten. Til gjengjeld eier hun store mengder pelsverk av ymse slag. Men alt befinner seg selvsagt i de bortkomne koffertene. Håper virkelig ikke det tar lang tid før bagasjen dukker opp. *stresset*

Som den divaen hun er nekter damen å stille til fotografering uten å få stylet seg først. Men jeg har sneket meg til noen knips i beste paparazzi-stil. Her sitter de i vinduet og skaffer seg oversikt over løvetann-åkeren. Snodig, for alle skruene var løsnet på gressklipperen vår. Sabotasje?

006

Jammen oppdaget jeg at frøkna hadde en snerten liten løvetann-tatovering. Det må være fra hennes utagerende ungkanintid.

Spent på hva de neste dagene bringer. Litt nervøs også.....

Kanskje til høsten.....

Noen som husker raggsokkene mine som fikk ulik størrelse?

569631241252055080n400   http://mimounashobby.sprayblogg.no/1241251032_auda.html

Å finne et nøste raggegarn eller to burde da ikke være noen heksekunst tenkte jeg og la i vei til nærmeste REMA1000. Men neida. Etter å ha trålet 3 REMA'er begynte jeg å forstå at dette kanskje ikke ble så enkelt likevel. Ikke et eneste nøste å oppdrive noe sted. Butikken på Wergeland hadde garn, men der var det bare brunt igjen. Eller vent nå litt...... Under trådhyllen, helt inne mot veggen, skimtet jeg noe rosa. Med en lett flau tenåring som dekke ålte fruen seg på mage mellom reolene og klarte å fiske ut et støvete nøste rosa og svart Mor Aase Raggegarn. Jippi!

Vel hjemme ble det minste paret fullført. Fangsten rakk til en halv sokk ekstra, men så var det bom slutt. :o(

004

-"Garn? Nei, det er bare sesongvare." fikk jeg beskjed om i dag etter å ha lurt gemalen til å kjøre til milevis til en REMA der de hadde hatt garn før. -"Men vi tar nok inn nytt til høsten."

Dette tar kaka altså! Jeg har brukt dagevis på å tråle butikker etter garn, jeg har krøpet rundt på skitne butikkgulv, og likevel ble jeg ikke ferdig.

Tror jeg trenger en løvetannsalat med ekstra gulrot for å komme meg etter denne påkjennigen. Puh!

Puseskjerf

001

http://mustaavillaa.blogspot.com/2005/12/helleborus.html


Yksi, kaksi......

Nei, jeg kan vel i grunnen ikke snakke finsk. Heldigvis er oppskriften oversatt til engelsk. :o)

002 

En heklet blomst med perle i midten og sikkerhetsnål på baksiden som detalj. Etter at den var ferdig hadde jeg 10 cm garn igjen. Tro hva det kan bli?

Jeg brukte ett nøste Kitten Mohair fra uvennpakken og la opp 30 m på pinne # 6. Resultatet ble et ca 150 cm langt skjerf etter blokking. Det manglet litt på nøstet, men det ble i grunnen langt nok likevel.

Fargen går mer over i det turkise, ikke gråblått som det ser ut som her. Egentlig en nydelig farge.

003

Å ta bilde med solen i ryggen kan gi uventede effekter, hehe... 

004

Fotografering med løvetann som bakgrunn var visst heller ingen genial ide. Burde jo ha forstått at det var der hun holdt til. I dag skal vi kjøpe ny gressklipper. Vil ikke ha slikt i hagen, usj!

Ganske mye Noa

Tre nye Noe Noa-skjerf av LIMA-garnet fra hemmelig uvenn-pakken.

Bente B er fortsatt damen bak oppskriften: http://bentemor.com/free/noenoa/Noe%20Noa.pdf Blomstene er egen design denne gangen. Ellers har jeg brukt heklekrok # 3,5 og ca 50 gram garn per skjerf. Laget de litt ekstra lange.

011

Jeg har heldigvis ikke sett noe til den plagsomme kaninen i dag, kanskje hun endelig har reist sin vei? Rykter vil ha det til at Dywa, Kiwekes noe mer glamorøse kusine, er i traktene. Vi kan bare håpe på det beste.

Ha en kaninfri god mandag!

Hva ER det egentlig du holder på med?

spurte gemalen da han kom inn i stuen og fant meg på gulvet med rumpa i været mens jeg fotograferte Kiwekes nye teppe. Uttrykket i ansiktet hans sa vel egentlig at han ikke trengte noe svar.....   *flau*

Vel, her er teppet:

002

Se så lykkelig frøken Kaoskanin ble.

003

Nevnte jeg at hennes største idol er Hufsa fra Mummidalen?

004

Det er kaldt i dag. Brrrrr.


Sånn ellers er teppet strikket av skikkelig uvennlig uvenngarn, dette sliter jeg med å bruke. En tråd Bomull Frottè og en tråd ekkelt syntetisk dottegarn strikket sammen ble aldeles grusomt. Kantet med gulrotoransje Mam'selle fra eget lager ble det fullkomment.

Jeg tror Kiweke har telepatiske evner. Jeg føler at hun tar over personligheten min.  *skremt*

En kaotisk hverdag eller kaoskaninens traumatiske liv

Stakkars Kiweke endte opp som ufrivillig kosekanin likevel. Klumpen har adoptert henne og drar henne med overalt. Hun har hatt en traumatisk dag, for bare se:

 009

Her prøver hun å rømme i lastebilen mens Woody får en støvel på hodet.           

010

Men den gikk ikke. - "Kol skal du, lille akkanin?"
  
011

- "Klappe pusen! 

015

Cowboy-kanin. (Hvis blikk kunne drepe...)

016

Og med et noe tåkete bilde av tannpuss-kaninen sier vi godnatt. Kiweke sover alt søtt i Klumpens armkrok og drømmer om hevn.  Hehe.....

Soga om Kiweke Kaoskanin

Det var ein gong.....

(Kom på at sist jeg skrev nynorsk var på eksamen i -85, så jeg tror jeg stille og rolig skifter tilbake til bokmål jeg. Har en mistanke om at det lusker norsklærere rundt på bloggen min....)

I alle fulle fall, slik gikk det til:

Det var en gang noen bunter leopardgarn som lengtet etter å få bli noe fint. To av dem ble til et lekkert skjerf som Herr Mus straks slo kloa i. ( http://mimounashobby.sprayblogg.no/1239701276_plain_and_simple.html#comment )
Men de to siste ble bare liggende. Badebuksekolleksjonen hans kokte desverre bort i kålen.

Så var det en kjekk dame som heter Elisabeth Augusta. Hun strikket en kul monsterkanin og la ut mønster til andre som også ville ha nye kosedyr. ( http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=39442 ) Alpakka og pinne # 2 mente hun ville bli bra. Noen fulgte oppfordringen, og slik ble Herbert og Ullbert til. Søte men kanskje ikke så snille. (De er strikket av Tittei http://www.tittei.net/?p=366 men bor hos Dyveke: http://mluni.wordpress.com/ og er hovedpersoner i opptil flere innlegg.)

Kaoskaninen Kiweke så dagens lys her i heimen. Pinne # 5 og akryl-leopardgarn ble muligens ikke så yndig da, men hun har i alle fall personlighet. Noe annet tør jeg ikke si, hun er nokså aggresiv. Faktisk har jeg plaster på opptil flere fingre og lett krampe i armene etter å ha hjulpet henne til verden.

005      006
- "Løvetann? Hvor da? Tror jeg blir lurt her!"

Det gikk med et rundt plastlokk og en halv stolpute for å fylle opp damen. Som fryktet tittet fyllet ut her og der, spesielt der jeg hadde felt masker. Garnet er umulig å stramme, da detter pelsen av i dotter. Så jeg måtte snurpe sammen med sytråd rundt omkring. Kiweke tålte behandlingen uten å kny. 

007

- "Høh. Kom ikke her!"

Halen hennes er strikket, garnet egner seg ikke til duskelaging. Med mindre man går for langtkommet-skabb-med-flekkvist-håravfall-looken da...

Snuten er brodert med de siste 10 cm av mohairgarnet mitt. Her utnyttes alt!  :o)

008

-"NEI! HJELP! Hva er nå dette? HJÆÆÆLP!!! 

Og så var HO utor soga.

Eller kanskje ikke......

004

Det er jammen meg fortsatt mer garn igjen. Ser ikke bort fra at det også blir brukt opp snart. Kaniner yngler som kjent. Den som lever får postei!  :o)


Kaoskaninen Kiweke

står i vinduskarmen og drømmer om saftig løvetann. Hun må visst få regntøy og støvler slik at hun kan gå ut.

001

Jeg KAN stave kosekanin altså, men Kiweke er ikke kosete. Hun er en kaoskanin. *nemlig*

Vil du se flere bilder får du følge med. Dette er langtifra slutten. :o)

Dr Horrible's Sing-along Wristers

569651236028761015n500     http://knerdyknitting.com/?p=89

Ikke vet jeg hvem Dr Horrible er, men Frøken Dings likte pulsvarmerne. Så da ble de strikket av noen restenøster Safir fra loftet.

004

Jeg hadde ikke så mye garn og måtte rekke opp de to øverste stripene for å få nok. (paralellstrikking er tingen) Dessuten jukset jeg litt og strikket rundt. Knappestolpen ble dermed bare dekor. Jeg la opp 40 masker for å få ribben til å stemme. Brukte strømpepinner # 4. Jeg strikket ribb på tomlene også, syntes det ble finest.

001

Knappestolpene ble svarte. Det røde tok brått slutt. Knappene kommer fra mammas syskrin, de er klippet av diverse kasserte plagg.  Noen store og noe små.  :o)

Disse tror jeg det blir flere av, de var morsomme å strikke og artige å se på. Fine gaver til frøknas venninner.

Hvite måker

569651236028761015n500   http://www.practiple.com/sockpixie/PixieWarmerspdf.pdf

Disse synes jeg er søte. Enkle og fine med måkeblonde (dårlig oversettelse av seagull lace, jeg vet det...) mot en bakgrunn av rillestrikk.

001

Lille speil på veggen der.....

003

Jeg hadde jammen nok et nøste hvit Safir på lageret. Pinne # 4. Det holdt til en og en halv hanske. Heldigvis fant jeg noen smårester i en pose så de ble ferdige.  :o)

002

De ble litt store til meg, jeg har små hender.  Så da får vi se hvor de ender opp. Må kanskje strikke meg et nytt par med litt tynnere pinner.

Utrolig nok er jeg ferdig med ALLE alongene mine for denne måneden og det er bare 5. mai. Det må være ny rekord. Men jeg har heldigvis rikelig å aktivisere meg med likevel, hehe...

Barndomsminner

Jeg svipper innom Fretex av og til. Som oftest går jeg tomhendt ut igjen (har blitt flink!) men noen ganger finner jeg godbiter som får bli med hjem. I dag var jeg på knappejakt. Det ble bomtur, jeg fant ingenting spesielt fint eller spennende i knappekurven. Men et lite utskåret bilde med kinesisk motiv fanget min interesse. Jeg TROR det var farmor som hadde et slikt. I alle fall kjente jeg igjen hver eneste lille detalj, husker at dette studerte jeg lenge og grundig mange ganger som liten. Fisken som henger i en snor, de små hønene på gulvet, sandalene på krakken..... En god følelse av gjenkjennelse. Nå henger det på veggen min. :o)

013

Bildet hadde ikke hengt lenge før en annen oppdaget det. Han fant seg en stol å stå på for å se bedre.

015

- "Se mamma, fisken!"

011

Må bare ta på.

012

Så fint!

014

Jeg viste bildet til mamma, og hun kjente det også igjen. Men hun husket ikke om det var farmor som hadde det. Egentlig ikke så viktig. Regner med at det er masseprodusert, så det er nok ikke min barndoms bilde som har dukket opp igjen. Så voldsomt flott utført er det vel heller ikke. Men nå går en lite gutt på oppdagelsesferd i det samme rommet, og det er kjekt. Lurer på hva som er oppi kisten? Jeg vet ikke. Hva tror du? 

Brainless

"Brainless" er egentlig navnet på noen tå-opp-sokker som strikkes på tynne pinner. De skal visstnok være så enkle at man nesten kan koble ut øverste etasje. Jeg hører ikke til dem som synes at slike sokker er lykken å strikke, men jeg har visst klart å lage min egen hjerneløse versjon.

Vi starter med begynnelsen:

Det var 4 nøster raggegarn i uvennpakken min. De to grønne har alt blitt brukt, hvis du vil se til hva må du lete selv. :o)

Men så var det de to rosa nøstene da. Jeg vurderte å strikke tykke sokker sammen med en tråd  SISU men ombestemte meg. Sistnevnte garn fikk en bedre (?) skjebne og ble skjerf. (to innlegg under her) Dermed ble det trauste, vanlige raggsokker på pinne #3,5. Av erfaring vet jeg at to nøster ikke er nok til et par i min størrelse, så da måtte jeg på leting i eget garnlager. Jeg fant en liten rest Svane Sportsgarn, arvet etter mamma. Tror hun strikket ullbukse av det på 80-tallet en gang. Det hadde samme tykkelse og fiberinnhold som raggegarnet og kjentes helt likt å ta i.

002  Mamma kaster heller ikke garn!  :o)

Sokkene har bodd i til-og-fra-barnparken-vesken min og vokste sakte men sikkert for hver busstur. Jeg strikket dem paralelt og var kommer til tåfellingen på begge da jeg satte meg ned for å fullføre i gårkveld.

001

Haha. Jeg har strikket en sokk med 56 masker og en med 48. *fres* Sånn går det når man strikker med autopiloten på. Jeg syntes liksom hælen så bredere ut på den ene sokken. Jaja......

Rekke opp en nesten helt ferdig sokk? Nja, tror ikke det. Det blir nok heller to nye nøster neste gang jeg går innom REMA1000. TO par sokker er jo ikke så dumt det heller. Tenker disse får bli med på UFO/restegarnkonkurransen på HobbyForum. Og så strikker jeg noe mer spennende i dag tenker jeg.

Andre er visst verre stilt enn meg Et google-billedsøk på "brainless" gav meg et par bilder av sokker og en mange bilder av denne karen:

hjernels

Han kan nok ikke strikke engang.

Luer og blomster og bier og sånn

luerligger09  Luer for Huer
http://www.ravelry.com/patterns/library/dean-street-hat (Ravelrylink)

Jeg valgte den kjappeste og enkleste luen denne gangen. Når første mai er en fredag og man er bortimot enslig mor i tre dager + har hus og hage som sårt savner stell er det nok det fornuftigste. Så får andre sprengstrikke bonusluen med masse mønster på tynne pinner.

003

Plommetreet vårt står i full blomst nå. Det gjør gjorde også et hav av løvetann. Nå er sistnevnte borte-vekk. Fruen har spadd dem opp nemlig. *flink*

Den lille honningbien min lufter seg litt og suger til seg blomsterduft.  :o)

005

To nøster Topp t'Tå fra min hemmelige uvenn ble til en barnelue. Jeg brukte pinne #6 på bråtet og #7 på selve luen. Den passer Klumpen i størrelse men er veldig elastisk. Bråtet er strikket med vridde rette masker.

Jeg likte selve luen men synes ikke fellingen ble så fin. Noen steder hadde det nok blitt bedre med SSK istedenfor 2 r sammen hele veien. Kommer til å endre på det hvis jeg strikker flere.

SprayBlogg tuller seg visst igjen, det går ikke å legge inn kommentarer på det forrige innlegget mitt. Håper det fungerer på dette.

Ønsker alle som er innom en god helg!

hits