Oppbyggelig litteratur

Lenge siden sist jeg blogget bøker. I alle fall bøker uten strikkeoppskrifter i, hehe. Men av og til dumper man over små godbiter. Disse to valgte de søte små ut helt uten min hjelp. Kanskje er jeg i ferd med å lykkes med oppdragelsen likevel?  *optimist*Klumpen EEEELSKER superhelter. Men han her er visst ikke helt A4:Han har nemlig heldekkende strikkedress med kyse! Sånn går det når man har strikkende bestemødre.Litt detaljer så du slipper å myse. Sjekk de to nederst i hjørnene da!  *skratter*Garn kan brukes til mye det. Her ofres dressen for å redde noen skjeer. Bestemor er visst ingen kløpper på trådfesting.Hehe.Mer gjenkjennelse. OTTO LIKTE GODTERI

Jeg: -" Hvem er det som BARE vil ha sjokolade hele tiden da da?"
Klumpen: -"JEEEG!!!"
Jeg: -"Der ser du hva som kan skje. Vil du ikke heller ha en gulrot?"
Klumpen: -"NEEEEI!!!"BRITT SOM IKKE VILLE RYDDE ROMMET SITT

Tenåring i huset. Trenger jeg si mer?VIDAR SOM SKREK FOR Å FÅ SJOKOLADE

-"Hvem ligner HAN på da?
-"MEEEG!!!"

Ha en oppbyggelig lørdagskveld du også!

- "Hva vil De, Vivaldi?" Et litt sutrete innlegg
Jeg fryser. Nå er det ikke gøy mer. Jeg har funnet fram igjen ullsokker og støvletter, og jeg kaster lengselsfulle blikk mot dunjakken hver gang jeg må ut. Kanskje den skal få forlenget sesongent, jeg er lei av å hutre i for tynne klær bare fordi det liksom snart er sommer.

Yndlings-"vitsen" til musikklæreren på ungdomsskolen får være med fordi vi har De Fire Årstider daglig her nå. Ikke bare i løpet av en dag, men gjerne i løpet av en time. Da noe hvitt kom flagrende i barneparken i går måtte vi sjekke hva det var. Heldigvis var det heggeblomster og ikke snø...(Bildet er lånt herfra: http://nrkbeta.no/2008/10/27/vaer-saa-snill-aa-kopiere-meg/ )

Vel, man har da NOEN mottiltak. Jeg strikker tykke ulljakker i høyt tempo. Greit å ha klart til høsten, og det er jo greit å slippe å svette på hendene mens man spøter. *knis*
- "EN TIL blå jakke?" undret Klumpen da han så hva som lå i fanget mitt. Jada, min venn. Du får varme klær når mamma fryser. Det er nemlig sånn det fungerer.

I dag har det forresten vært LITT bedre; vi har sett solen selv om det ikke akkurat har vært temperaturer å skrive om. Kanskje sommeren er på vei likevel?

Da avslutter jeg sutringen for i dag. For egentlig har vi det jo ikke så verst likevel. I morgen lurer jeg på om jeg kanskje skal ta sjansen på å henge ut en klesvask. Men det er kanskje å friste skjebnen? Vi får se hvor modig jeg er. *fnis*

Ha en god torsdagskveld!

- "Kutt ut, mamma!"

Ny Scrap Cardigan til Klumpen. http://www.ravelry.com/patterns/library/scrap-cardigan

Her går det i opprekksgarn for tiden. Dette startet som en UFO-damejakke som jeg fikk i oppdrag å fullføre. Men delene passet ikke sammen, og ryggstykket var alt for smalt til forstykkene. Dessuten var det ikke nok garn til å fullføre selv om jeg rekket opp igjen ryggen og prøvde å trikse og fikse litt.

Man KASTER jo ikke garn, så dermed startet Operasjon Garngjenvinning. Litt av en jobb, for garnet var loddent og floket seg. Tråden ble nokså klumpete, men jeg fant ut at det kunne bli en barnepark-jakke. De får vanligvis såpass hard medfart at litt ujevnt garn ikke er det største problemet.Jeg gadd ikke å nøste opp men rekket opp og strikket etterhvert. Gjett hva som tok lengst tid?  *mumle*

Harde fakta: Dobbel tråd Amour fra Svanedal. (67% ull og 33% akryl) Pinner # 4,5 og 5. Jakken er tung og tett, har ikke veid den. Men jeg brukte opp alt garnet. Garnet er ikke så skinnende som på bildene. Fargen er rktigst på det lille bildet med elefantene, bare litt mørkere.Da jakken var ferdig strikket (den er nøyaktig like stor som den oransje) hadde jeg bare et par meter garn igjen. Ikke nok til en eneste pinne med dobbel tråd. Jeg hadde beregnet avstanden mellom knapphullene slik at det skulle passe med de 7 knappene jeg hadde på lager, og det ble helt perfekt. Og så fikk jeg endelig brukt det fine elefant-symerket jeg kjøpte på et opphørssalg for flere år siden. Stolt viste jeg fram resultatet tilmin førstefødte, og fikk som svar at - "Kutt ut, mamma! Du får jo ALLTID akkurat nok garn. Da er det jo ingen som gidder å bli imponert."

Neivel da. *sutre*  Men jeg er nå litt fornøyd likevel jeg. En tykk, varm og helt OK jakke av opprekksgarn + knapper og pynt fra lageret. Jeg hadde planer om action-bilder i hagen, men både Klumpen og jakken var borte før jeg fikk sukk for meg. Og den kom hjem igjen flekkete og full av kvist og kvast, sukk. Men han vil i alle fall bruke den, og det er jo bra. Vi har en skuff full av hjemmestrikkede ullgensre som han plent nekter å ta på seg. Jakker er visst bedre. Og de trengs i aller høyeste grad fortsatt. I dag klaget guttungen over at han frøs på vei til parken. Han var iført langermet ullundertrøye og ullstilongs, en tynn og en tykk genser, hjemmestrikket ullbukse, regntøy, lue og Cherroxer. I slutten av mai...

Jaja, det kunne ha vært verre. Det har jo ikke snødd på minst en uke.

Ha en fin dag videre!  :o)

Baby it's cold outside

Nye pulsvarmere!Nå blomstrer endelig Victoria-plommetreet. To om ikke det er veldig sent? Men så KALDT som det er er det vel tvilsomt om det blir noen plommer uansett. Jeg hadde på meg tykk strikkejakke, likevel måtte jeg kjapt inn for å varme meg etter den lille fotoseansen. Kunne visst beholdt pulsvarmerne på...Garnet er siste rest av Labbtuss i blåtoner. Man er jo ferdig med sokkestrikking for en stund, hehe. Jeg brukte strømpepinner # 3,5, og det gikk bra. Men til sokker bruker jeg max # 3 til dette garnet.Heklede picoter langs alle kanter.

Mønsteret heter Fingerless Mitts og finnes på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/220-fingerless-mitts

Endelig vår!Klumpen feirer at vi har over 10 varmegrader med å våge seg ut uten yttertøy. Og for anledningen har han fått ny strikkejakke. I yndlingsfargen oransje. :o)Garnet er skarpt oransje, mye klarere enn på bildene. Denne synes i terrenget altså!

Mønsteret heter Scrap Cardigan. http://www.ravelry.com/patterns/library/scrap-cardigan (finnes bare som Ravelry-link)
Jeg strikket den på pinne # 3 og 4, og det gikk med nøyaktig 200 gram Sirdar Salsa DK. Å strikke raglan nedover er genialt, da er det bare å fortsette til garnet tar slutt.Jeg fikk garnet fra snille Lise en tid tilbake, og det var ingen tvil om hva det skulle bli. ( http://mimounashobby.sprayblogg.no/1261491329_snille_lise.html#comment) Klumpen ville gjerne ha dragene som dekor, men det ble litt voldsomt med rødt og gult mot den skarpe oransjefargen. Så da ble de byttet ut med bilder. Jeg kjøpte en pose med diverse kjøretøyknapper på Panduro. Kjempetøffe men totalt ubrukelige som knapper pga formen. Som dekor fungerer de imidlertid helt greit. Traktorknappen hadde jeg fra før. Lykke, for den hadde rett størrelse og gjorde at jeg kunne bruke de 7 brune knappene mine likevel. For det er 8 knapphull...
 


Lykken ble litt mer kortvarig enn forventet, for jakken er akkurat passe. Den holder nok ut sesongen, men jeg trodde den skulle være til å vokse i. Jaja, da trenger jeg ikke å lure på hva de 6 nøstene jeg har igjen skal bli, hehe.


Lille Mys flettegenser

Har faktisk ikke strikket en maske i dag jeg. Men jeg har ENDELIG fått bilde av Lille My i genseren jeg strikket i vinter en gang. Lille My er min søsters dachs og burde nok heller hett VILLE My. For stort sett ser man bare fartsstripene etter henne.

Genseren ble bestilt, strikket & avlevert i begynnelsen av mars. (Det VAR vinter i mars altså.) Og siden har de prøvd å ta bilde. Det ene kameraet deres ville ikke mer, det andre fant de ikke kabelen til. Og bildene tatt med mobilen ble uklare. Dette var det eneste som ble noenlunde OK, så nå har vi brukt et helt familiebesøk på å prøve å overføre det fra kusine Lenes mobil til vår PC. Etter en tur via mannes mobil og noen Blue Tooth-greier fikk vi det endelig til. Jippi!Duken som vovsen sitter på (gisp!) er noe av det flotteste jeg har sett. Nydelig arbeide i patchwork, med snorrette sømmer og perfect finish. Den er foret og stor nok til å fungere som sengeteppe også. Sydd av kusinen til mannen til min søster, en dame som er utrolig dyktig med hendene. Blir stadig like imponert over det hun tryller fram.Noen husker kanskje denne breiflabben? Den ble blogget her: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1267891262_det_foreskjer_sachen_.html#comment  Det var meningen å avsløre hva det var LITT tidligere enn 17. mai da, men sånn ble det nå. Vi får håpe genseren kan pakkes bort for sesongen snart. Men i dag har det vært surt og kaldt her, brrr! Mønster til genseren fant jeg i en dansk bok som heter "Hundestrik".  Jeg måtte bare forlenge den med et par meter, hehe.  Garnet er dobbel Labbetuss strikket på pinne # 7.

Da har freden senket seg her i huset, håper du også har hatt en fin dag.  :o)

Å strikke seg ned igjen

Par # 53.  *fnis*  Man kan jo ikke slutte av alt for brått.Disse var nesten ferdige da jeg skrev forrige innlegg. Labbetuss, pinne # 3 og ca størrelse 29. Alt gitt bort til en ung dame.Egentlig er sokkene bare en unnskyldning for å ta bilder i hagen. For våren har vært innom! Torsdag gikk vi tur over Smøråsfjellet, og i går hadde vi hageselskap. Til og med parasollen ble hentet fram, og vi holdt ut i over en time før vi måtte inn for å tines opp med varm te. Vi holdt delvis varmen med å løpe etter papptallerkener og annet som ble tatt av vinden da, hehe.Tulipanene er nesten avblomstret alt, synes de er så flotte når de åpner seg helt. Og hele hagen er full av blomster nå! (90% løvetann, men greit nok. De er fine de også.)

Jeg er NESTEN ferdig med et prosjekt som ikke kan brukes på beina. Kommer snart! For i dag er det regnvær og surt og kaldt igjen. Flott strikkevær. Og så er det jo greit med vår i små doser så vi ikke får klimasjokk. *fnis*

Ha en fin søndag!

eh...hurra...?
For jeg er visst ferdig. Jeg har hatt opptelling på prosjektsiden min på Ravelry, og resultatet ble til slutt 52 par.

Etter å ha kontrollert listen ørtenogfjørti ganger og fått ulikt resultat HVER &#@=? gang måtte jeg ut og lufte vetet litt. Og etter middag og en stor kopp te satte jeg meg ned med penn og papir. Hvert eneste lite sokkepar ble registrert og talt. Noen steder hadde jeg klart å stave 52pairplungeiii feil, og vips var DET paret ute av listen. (Prøv å stave 52pairplungeiii riktig 52 ganger DU da!) Og noen steder var det to eller tre par i samme innlegg.

Pffffff... der gikk luften ut av ballongen. Trodde jeg skulle juble nå jeg, men jeg føler meg bare litt - ja, nettopp; pffffff... Tre halvferdige sokkepar ligger i en haug i sofaen, tro hva jeg skal gjøre med dem? Får vel fullføre dem tenker jeg. For jeg trodde jo at jeg fortsatt manglet de to siste. Eller i det minste at jeg var i stand til å telle til 52. (Lei av det tallet nå? )Så var det alt jeg skulle begynne på etter at sokkene var ferdige. Noen som husker hva DET var? Litt tomt i øverste etasje nå.

  Jeg tror jeg har et lite strikkesammenbrudd jeg. Gisp!Det går nok over altså. En tur på loftet i alle rollerne + en kjapp gjennomgang av køen min på Ravelry får vel ting i gjenge igjen. Men det blir i morgon og ikkje i dag. Tror jeg finner loppekassen og håper jeg ikke kommer til å drømme om sokkepar som hopper over et gjerde. Eller som springer avgårde i alle retninger...

Det er slitsomt å telle altså!Skal, skal ikke...
Jeg hadde startet på par # 51. Tå opp og et spennende mønster, mitt første på tysk faktisk. http://anleitungen.bestrickendes.de/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=172&category_
id=14&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=128


Og så må jeg bare si ynnsjyll til alle glade 50-åringer: Neida, jeg tror ikke det er farlig å fylle et halvt århundre altså. Men alt til sin tid, tror jeg starter med førtiårene først og så kommer jeg etter.  ;o)
Garnet er gammelt; Kari fra Sandnes Kamgarn Spinneri. Har aldri vært borti det merket før, så jeg ble litt nysgjerrig. Sendte en mail til Sandnes, og de kjente heller ikke til det. Men de skulle undersøke med en pensjonsist som av og til var innom.Så nå sitter jeg her da, men en halv sokk, og lurer på om jeg skal fortsette eller ikke. For tenk om jeg strikker opp garn med antikvariske verdi?  *fnis* (Jeg har begynt på et annet par i nyinnkjøpt Viking-garn, så jeg er i rute likevel.)

Tror kanskje ikke at det er SÅ gammelt siden det er i 50-gramsnøster og ikke i bunter. Men det hadde jo vært artig å få det tidfestet likevel. Kjenner DU Kari så gi et lite pip!

Uansett, ha en god helg!

Mimouna runder 50

Ikke år heldigvis, men sokkepar!Arribasokker til meg selv igjen, denne gangen av en bunt grønt og hvitt raggsokkgarn fra A/S Sjølngstad Uldvarefabrik. Pinne # 3.5 og 48 masker.Disse er så kjappe og greie å strikke, selv om jeg begynner å bli litt lei av mønsteret nå.

http://iloapp.spinnstrikk.no/blog/www?ShowFile&doc=1252842547.pdf
Bare TO par igjen nå! *hopp & sprett*

Tell med meg!

Takk til alle som heier på meg i innspurten. Kan si det sånn at melkesyren forlengst har gjort seg gjeldene, men i mål SKAL jeg!

Så da presenterer jeg stolt par # 49!Labbetussgarn på pinne # 3, samme hullmønster som på Arribasokkene mine.2 r, 2 vr-ribb på baksiden og forsterket hæl. De sitter perfekt på mine føtter.  :o)De ser bare flekkete ut på bildet, men dette hullmønsteret gir en artig 3D-effekt som faktisk fungerte greit på dette garnet. Nevnte jeg at jeg la opp 56 masker?Siste bildet, jeg lover!

Siden jeg bare har strikket ETT par sokker trengs det mange bilder, det er jo logisk? Nå er mai i gang, og jeg har 10 dager per par igjen. Det bør holde.  5 dager per sokk.

Jeg SA jo at du skulle hjelpe meg å telle, ikke sant?

hits