I en tynn tråd

På et av forumene jeg pleier å være på går den en diskusjonstråd om garnvalg og økonomi for tiden. Og som slike tråder ofte gjør så utviklet den seg fort i flere retninger. Noen ganger er det litt skummelt hvordan ting kan ta en helt annen vending enn trådstarter har ment. For er man snobbete hvis man ikke liker Mor Aase men heller vil ha cashmere? Trenger man å forsvare dyre garninnkjøp ut i fra at andre har mye mer kostbare hobbyer, at man får eksem av "billig-garn" osv? Snodig hvordan både misunnelse og dårlig samvittighet stadig popper opp når vi jenter diskuterer noe. Det viktigste er vel at vi koser oss med strikkingen, ikke sant?

 

En fornuftig konklusjon var at tynt luksus-lacegarn i grunnen ikke er så dyrt når man tar i betraktning hvor lite et sjal veier og hvor lang tid det tar å ferdigstille. Mye moro for pengene med andre ord. Og jeg ble så revet med at det ligger 3 nyinnkjøpte hesper DROPS lace på bordet foran meg nå, hehe... Det var på tilbud ut måneden da, og når jeg får to sjal av 100 gram blir stykkpris ca 35 kroner. For 70% babyalpakka og 30% mulberry-silke er jo det ikke noe å si på. Et skjerf i Safir blir faktisk dyrere.

 

Og mye "moro" ble det jammen ja. Jeg brukte en hel kveld foran TV-en bare på å nøste opp den første hespen. Og etterpå hadde jeg så vondt i armen at jeg ikke kunne strikke. Buhu.

 

 

 

 

Her får både hespen og armen en velfortjent hvilepause sånn omtrendt midt i. Stolrygger er greie! Ellers henger hespen rundt knærne når jeg nøster. Litt skummelt siden dette garnet var såpass glatt, men det gikk heldigvis bra.

 

 

 

 

Resultatet av flere timers arbeid. En ball av sytråd...

 

 

 

Og da var vi i gang!  Den gamle PC-en er omdøpt til TE-C. Det fungerer nemlig helt greit å få opp mønster og slikt på den. Og siden den ikke kan brukes til å skrive på er det lite konkurranse om den for tiden.

 

Det var forresten veldig uvant å strikke med så tynn tråd på pinne # 4. Men jeg venner meg vel til det.

 

 

Noen som ser hva dette skal bli? 1984 andre har strikket det før meg. *hint hint*

 

 

Ha en kjekk torsdag!
Sommer sa du???

Det blåser trampoliner og hagemøbler forbi vinduene, og regnet er så tett at jeg må ha vindusviskere på brillene. Pulsvarmerne og lusekoften er på plass igjen også her hvor jeg hutrer ved siden av oljeovnen.

 

Lar man seg stoppe av slikt?

 

Å langt ifra! Man melder seg bare på en ny along, og straks blir livet litt lysere. *blid*

 

Vi starter nemlig med en ny sommer-along på HobbyForum! http://hobbyforum.no/tavle/index.php/topic,22643.0.html

Det finnes en egen along-blogg til og med:

http://samstrikk.blogspot.com/2011/05/sommer-along.html

 

 

Litt info:

 

Sommer-along!

Sommer-alongen er 2-delt.

Del 1: Lag hva du vil og vis frem med blogginnlegg eller i denne tråden på Hobbyforum.

Del 2: Fotokonkurranse:
Ta bilde av dine sommerprosjekter ute i sola i sommer, enten det er i parken, på en benk, i lysthuset, bålplassen, båten, stranda... Du bestemmer selv!. Fineste sommeridyll vinner en premie på slutten av sommeren, 31. august. Du kan legge inn så mange innlegg du vil i løpet av sommeren.
 
 
 

Bli med da vel!

 

 

  

Mitt første prosjekt er de beryktede bunadstrømpene. Litt uvær får man tåle, da blir det heller picnic på kjøkkengulvet. En vrengt bunadsparaply og en havarert sommergeorgine er flotte rekvisitter. Stakkars georginen er litt pjusk etter å ha blåst overende, og paraplyen trenger nok noen sting her og der. Men SÅ er vi klare for sommer igjen. Og imens kan vi strikke og drikke te. Eller jeg kan gjøre det. Georginen vil helst bare ha vann, hehe.

 

 

 

Da er jeg i gang med selve mønsteret på strømpene. Ikke så ille i grunnen, men det må telles hele tiden. Og så ser jeg at jeg strikker irriterende ujevnt på rundpinne 30 cm. Håper det jevner seg ut når jeg får skylt dem opp etterpå.

 

Dagens "gledelige" lille oppdatering er at den unge mannen slett ikke bruker skostørrelse 42 mer men 46. Jaja, det går vel bra det også.

 

 

Ellers røk Klumpen og hans tomat-dyrkende far uklare her forleden. Opphavet ville nemlig stikke disse ned i blomsterpottene sine:

 

 

 

 

Men neida!

 

-"Du kan ikkje ta mamma sine STRIKKEPINNAR! sa gutten. Så det så.

 

Tror ikke jeg skal ta ham med på kinarestaurant med det første, hehe...

 

 

Da ønsker jeg alle en fin blåsbortdag!

 
 

 

 
Et tappert forsøk

Noen UFO-er prøver jeg tappert å fortrenge. Bunadstrømpene til nevøen min er en av disse. De ble påbegynt i god tid, for mange år siden faktisk. Han fikk bunadskonto til konfirmasjonen men skulle vente med å få den sydd til han var ferdig utvokst. Så da hadde jeg jo laaaang tid til å fullføre mitt lille bidrag.

 

Nå er gutten myndig og vokser neppe mer. *kremt* Heldigvis er ikke bunaden ferdigsydd da, men det ble mer og mer ubehagelig å stadig finne posen fra Husfliden når jeg lette etter garn på loftet. En plagsom påminnelse om egen latskap. Huff! Så da fant jeg ut at det var like godt å hoppe i det sure eplet som å krype i...ettellerannet.

 

Jeg strikket like strømper til svogeren min en gang i tiden. Og jeg husket det som et langdrygt prosjekt med en uendelighet av fletter og mønsterstrikk. Pinne # 2.5 har helle aldri vært min favoritt. Med bange anelser åpnet jeg Panduros pose og tømte ut innholdet.

 

  

 

En påbegynt strømpe og litt av bråtet på den andre.  Tja, det var i alle fall en start. Og "alle" flettene viste seg å være en enkel flette midt bak. Ikke så skremmende det vel. Motet steg litt etter en kjapp inspeksjon.

 

 

 

Mønsteret var skrevet delvis på maskin og delvis for hånd. Sjarmerende! 

Søljene tilhører jentebunaden hvis noen lurte på det. Måtte bare ha med litt bling på bildene, hihi!

  

 

Da strikker jeg trøstig i vei, det skal bli godt å få disse unna. Og så er jeg fryktelig glad for at det ikke er JEG som skal bruke dem. Gammelserien til Rauma kløøøør! Lurer på om det er helligbrøde å strikke bunadstrømper i Regia eller noe slikt? Noen som har prøvd?

 

Da jeg prøvde Google billedsøk for å finne ferdige bunadstrømper fikk jeg to treff. Og det ene var hos kjentfolk, hihi. Så da kan dere få beundre Lise m/familie i fine bunader: http://www.lises.net/blogg/?p=528 Og så kommer det selvsagt bilder av mine strømper om ikke så alt for lenge. Trur eg...

 

 

Ha en god mandag og en fin ny uke!


Tålmodighetsprøve
Da er jeg endelig i mål med mai-prosjektet mitt.

http://www.scribd.com/doc/44693314/Pysselfarmors-dubbelflatade-muddar-med-virkad-och-broderad-blomma 

 

 

 

Jeg rakk akkurat å lese gjennom mønsteret før pc-en takket for seg. Så da strikket jeg etter hukommelsen.

 

Det gkk nesten bra. Jeg glemte å starte med en vrangbord, så pulsvarmerne fikk et lite "vippeskjørt" nederst. Men pyttsann. Jeg orket ikke å rekke opp igjen, så da avsluttet jeg heller med en vrangbord og brukte dem opp-ned.

 

 

 

Garnet er SMART, og jeg brukte akkurat ett nøste. Da fikk jeg nok til 10 mønsterrepetisjoner. Strømpepinner # 3,5 og 50 masker. De ble nok litt trange, så hvis det blir flere går jeg opp i pinnestørrelse.

 

Jeg er absolutt ingen flettestrikker. Det går for treigt, jeg blir utålmodig av slikt pirkearbeid. Og her var det ørten flettinger på hver 4. omgang. Syntes garnet delte seg veldig også, har ikke reagert på det tidligere. Kanskje akkurat dette nøstet var litt løst spunnet?

 

 

 

Uansett, de ble jo søte da. *smil*  Og jeg likte blomstene, til tross for at jeg måtte BRODERE en haug franske knuter.

 

 

Da ønsker jeg alle en god helg! 

 

 

 


Barselgave og tastatur-tull

Ped-lederen på Klumpens avdeling går ut i barselpermisjon snart, så da øynet jeg en mulighet til å strikke noe lite og søtt. Jeg prøvde først å fiske hos Klumpen for å finne ut av kjønnet på nykommeren.

 

-"Det è en JÆÆÆNTE-beibi!" forkynte han med en liten misfornøyd rynke på nesen.  

 

Aha! tenkte jeg, da er det jo bare å gå berserk i rosa og blonder og kjoler og...

 

-"Det è TO beibiar, hon har en på magen og en på ryggen, kunne det lille oppkommet av sannhet berette videre.

 

Akkurat ja. Muligens er det en sjiraff der inni også. Med et sukk byttet jeg ut de rosa drømmene med noe nøytralt i hvitt og gult. Men det kan jo bli bra det også.

 

 

  

Torunn Espes Nonstop-trøye (http://www.ravelry.com/patterns/library/non-stop-top) er kjempepraktisk og fin. Jeg strikket den minste størrelsen (0-2 år) i Daletta på pinne # 3.5. Som mange før meg har oppdaget er disse trøyene VELDIG små i størrelsene. Dukkeba tilsvarer sånn ca en halvtårsgammel baby, og hun var litt i største laget til å passe denne. Men til en nyfødt blir den nok grei.

 

 

 

Resten av garnet ble til en liten djevellue.

http://grosblog.wordpress.com/2007/01/18/her-er-den/

 

 

 

Her la jeg opp 97 masker og hadde 14 masker mellom økingene/fellingene. Den ble også nyfødtstørrelse. Nå skal settet bare skylles opp, så er det klart.  :o)

 

 

 

Jeg sitter med lånt pc i dag også. Vi klarte faktisk å få liv i den jeg tømte te i, men ca 1/4 av tastene virker ikke. Dermed er det umulig å skrive på den. Dessuten henger den seg stadig opp/slår seg av og gjør andre snodige ting. Men vi fikk i alle fall reddet ut skoleoppgaver og bilder og slikt. Puh!

 

Pussig hvor store forskjeller det kan være i fargegjengivelsen på to pc-er. På denne er alle bildene i bloggen min skikkelig skarpe og grelle i fargene. Håper ikke det er slik de ser ut der ute i blogglandia hos dere, de er jo redigerte på den te-drikkende laptopen. Og der så de helt OK ut.

 

 

Da ønsker jeg alle som er innom en flott torsdag. Og takk for mange kjekke kommentarer! Skal ta meg en lang og god bloggerunde når jeg er "ordentlig" på nett igjen.


Hurra for Ravelry!

Der har jeg nemlig full oversikt over alt jeg har strikket. Og der oppdaget jeg jammen at det var flere ting jeg hadde glemt å blogge. Det går jo ikke!

 

 

 

Det fargerike Labbetuss-garnet mitt er snart oppbrukt, men jeg fikk nok til et par små votter. Mønsteret er min absolutte favoritt; http://needlesnotesandnews.blogspot.com/2006/11/no-swatch-no-gauge-mittens-for-kids.html#links  Brukte pinne # 3.5, og de passer vel en 3-4-åring. Klumpen NEKTET å ta dem på seg, det var jo jentefarger! Fysj og fy!

 

 

Og så har designeren bak Elf Clobber kommet med et nytt mønster. Det måtte testes ut!

 

 

http://schnuddel44.blogspot.com/2011/04/flashing-rococo.html

 

Mitt par er strikket av restegarn, noe det også bærer preg av. De ble litt korte, og pusegarnet holdt bare til èn rysje. Det siste var egentlig like greit, for garnet var litt i tykkeste laget, slik at det hadde blitt klumpete med to. Pinne # 4, og de ble nok barnestørrelse. Litt trange til meg.

 

Det blir sikkert flere forsøk med dette mønsteret.

 

 

Det siste paret trenger vel ingen nærmere beskrivelse. *kremt*

 

 

 

Garnet er Mimosa fra Dale, og "skjørtet" er strikket i Fancy-bouclè fra Idena.

 

- "Fæl farge!" erklærte Gullklumpen. - "Og så finner du garantert ingen matcende farge som passer til rysjen. "

 

Da de var ferdige ble de grundig studert og faktisk godkjent likevel. Tenk det! *besvimernesten* 

 

 

Nå har jeg arkivert en nesten full bærepose med pulsvarmere i en av kassene på loftet, så da roer jeg ned litt. En del par forsvinner nok som avslutningsgaver før sommerferien, men det er neppe behov for flere med det første. Så da hiver jeg meg over nye prosjekter. Fikk en merkelig trang til å strikke STRØMPER, vi får se hvilke utslag dèt gir seg. Dessuten må jeg trylle fram barselgave til en baby som blir enten gutt eller jente. Her må det tenkes nøytrale farger og modeller med andre ord.

 

Ha en super mandag og en flott ny uke!

 


Out of my Head

Mono har designet dette flotte mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/out-of-my-head-shawlette

 

I oppskriften står det MINIMUM 330 meter garn. Jeg hadde 100 gram pt2, dvs 325 meter. Men så liker jeg jo å leve farlig da, hihi.

 

  

 

Pøh, garn igjen jo! Fikk ikke høy puls en gang. *tøff*

 

Her ser sjalet ut akkurat slik som jeg ville at Nessie skulle bli - organisk og levende.

 

 

 

Men dette skulle jo blokkes. Spennende form nå også!

 

 

 

 

Jeg ble ikke helt fornøyd med spissene, de ble liksom litt for - eh - spisse. Så jeg vurderte å blokke det om igjen. Men så skjedde det plutselig så mye annet, blant annet te i tastaturet. *snufs* Så sjalet ble bare liggende i noen dager.

 

 
Egentlig burde jeg vel tenkt meg til at det ville trekke seg litt sammen igjen når nålene var borte. Det ordnet seg helt av seg selv jo! Så da var det bare å komme seg ut i hagen mens det var opplett.

 

 

 

Syrinen ble fin bakgrunn, selv om fargen egentlig heller litt mer over mot gammelrosa. Dette ble jo slett ikke så verst det!  *fornøyd* Blir det flere velger jeg nok et litt tynnere og mykere garn enn pt2.

 

 

Sjalet var enkelt å strikke, men jeg gjorde det selvsagt vanskeligere for meg selv. Fant nemlig bare en ermepinne i størrelse 5 mm og hadde ikke lest langt nok i oppskriften til å få med meg at det var nesten 700 masker på de siste pinnene. DET ble trangt det!

 

 

Da er jeg klar for nye strikke-eventyr!  Ha en fin søndag!


Da var det trukket!

Pulsvarmerne er trukket. Jeg fikk 103 kommentarer, og med dobbelsjanse til de som linket ble det 120 lodd.

 

www.random.org sparte meg for å brette meg ihjel på papirlapper, helt genialt!

 

 

 

And the winners are:  *fanfare*


 

1. premie: Petrine, som får par nummer 8

 

2. premie: Greta, som egentlig ikke ville være med siden hun strikker like pulsvarmere selv. Telte deg likevel jeg Greta. Så da kommer det en overraskelse i posten som IKKE er pulsvarmere.  :o)

 

3. premie: fiolinn, som får par nummer 2

 

4. premie: Mari Lise, som får par nummer 4

 

5. premie: Iryl, som får par nummer 1

 

6. premie: Duvi, som får par nummer 9

 

Dessuten blir det en liten ekstrapremie til en av mine mest trofaste lesere som sliter litt med å få legge inn kommentarer her for tiden. Par nummer 12 går derfor til Stargirl/Blåfugl.

 

 

Veldig kjekt at ønskene var såpass spredd - bortsett fra Duvi fikk alle førsteønsket sitt. Hun fikk ønske nummer to. 

 

 

Da trenger jeg adressene deres jenter! Send dem på pm eller på mail (mimouna_andersen(alfakrøll)yahoo.no

 

 

Ellers ble det trekning på lånt pc i dag. Jeg har (hulk) drept min egen med varm te med melk og sukker i. Så jeg er nesten ikke på nett for tiden. Kommer sterkt tilbake når jeg har fått meg en ny laptop. Og den skal jeg prøve å ikke drukne...

 

 

Har flere nye prosjekter på gang, så de dukker nok opp litt etter hvert. Skal nok klare å sniklåne gemalens pc sånn innimellom.

 

 

Ha en super lørdagskveld! Og tusen takk for mange hyggelige kommentarer og hilsener!

 

 


Noe heeeelt annet

Som en avveksling fra alle pulsvarmerne har jeg strikket lue til Fnugg og poncho til Albinopeanøtt.

 

  

Søte, ikke sant?

 

 

 

 

HVA - ligner de på Elf Clobbere sier du? Det var da rart. Må ha vært underbevisstheten min som har jobbet her tror jeg.

 

 

 

 

Og så sannelig - de fungerer som pulsvarmere også. *fnis*

 

 

 

 

Her ligger visst den ene med sømmen opp. Jaja.

 

Frøken Tenåring er snurt over å ha blitt sitert, på bææærgensk til og med. Så nå snurper hun munnen sammen til en "ingen kommentar" når jeg spør om noe er fint. Men hun slapp av seg at TRE farger var en for mye.

 

Vet ikke helt hva jeg synes. Tror det kan bli bra hvis fargene matcher, ikke helt sikker på om de gjør det her. Men i alle fall er tre veldig små restenøster brukt opp, og det er uansett kjekt. De var for små til å bli noe på egenhånd.

 

 

Og så må jeg bare fortelle om en helt fantastisk og SANN historie som vel bekrefter at strikkere er en egen rase. Strikkelise fant en lue på gaten i Bergen og sporet opp den engelske eieren via Ravelry. Ikke dårlig! Du kan lese om det i bloggen hennes: http://strikkelises.blogspot.com/2011/05/luemysteriet-hat-mystery.html  Måtte le litt av konklusjonen til Alison , som hadde strikket luen og gitt den til sin mor:

 

"Some might say that this proves that no-matter-what, you can't get rid of an unwanted handknit - so let that be a lesson to all my family members who regularly receive handknit gifts!"

 

Jeg fikk en ny strikkepinne i går - tenåringen fant en enslig strømpepinne på veien hjem fra skolen og reddet den. Så det er håp for generasjonen etter oss også, hihi!

 

 

Fin fredag!

Die unendliche Geschichte

Gjett hva jeg har strikket i dag da?

 

  Jada. Et nytt par Elf Clobbere. Bombe!

 

Siden det begynner å bli en stund siden første par legger jeg ut mønsterlinken på nytt igjen: http://schnuddel44.blogspot.com/2010/09/elf-clobber.html

 

 

Denne gangen brukte jeg smårester. Jeg fant nemlig ut at det kunne bli fint med vrangbord i flerfarget garn og heklekant som plukket opp en av fargene. Jeg felte av med "heklegarnet", det ble penest. Syntes det ble litt voldsomt med to rader luftmaskebuer på disse, så jeg nøyde meg med en. Siden jeg bare hadde et bittelite nøste lyseblått pusegarn var i grunnen det et perfekt valg. Jeg hadde 40 masker på "skjørtet" mot 48 til vanlig, men det gikk bra det.

 

 

 

  

I dag var jeg for lat til å gå ut og ta bilder. Det er overskyet og kaldt nemlig. Man begynner å bli godt vant! Men jeg ser jo tydelig at utendørsbildene blir best. De får faktisk flest hjerter inne på Ravelry også. Ikke så rart kanskje. Der inne blir man bombardert med ufattelige mengder nye prosjekter hver dag, og da er det naturlig nok de mest iøynefallende man stopper opp ved. Så gode bilder er alfa og omega.

 

Nuvel. Har du først rotet deg inn hit får du nøye deg med stuebordet mitt som bakgrunn. *fnis*

 

  

 

Boken lå henslengt i sofaen. Tenåringer rydder nemlig ikke etter seg, grrr. Men jeg fant ut at både farger og tittel passet bra til pulsvarmerne mine. Forholdet mitt til Elf Clobber- mønsteret har visst utviklet seg til en uendelig historie. Og så var jo begge deler blå da. Og både Michel Ende og Kerstin Schnuddel (designeren) er tyske, derav overskriften.

 

Jaja. Det var dagens lille rare assosiasjon. Ha en herlig torsdag!
 


Ærlighet varer lengst!

Tur eg. Tenåringer er i alle fall brutalt ærlige når det gjelder hva som er hot eller not. (Og også når mammaer bruker tenåringsspråk uten å beherske det helt. Men det er en annen historie.)

 

Det er vår, solen skinner, og da må man ha iskrem!

http://northernpurlygirl.blogspot.com/2011/04/yum-ice-cream-in-sping-time.html 

 

Disse fine pulsvarmerne er med i tilbehørsalongen på www.uformelt.net i mai. Så jeg gikk på leting etter passende iskrem-garn på loftet. Der var det lite av både jordbær og sjokolade, men jeg fant til slutt noen smårester i rolleren med superwashgarn. Vaniljehvit Rubin, jordbærrosa Juvel og sjokoladebrun Mor Aase Superwash. En herlig mix med andre ord. En kule av hver takk!  ;o)

 

 

 

 

Jeg byttet om på fargene for å få utnyttet garnet best mulig. Likevel ble det raskt for lite vanilje, selv om jeg puttet på litt ekstra jordbær her og der. Rillestrikk spiser mye garn. Så da rekket jeg opp igjen.

  

Neste forsøk ble med samme stripemønster, men jeg vekslet mellom glattstrikk og riller. Og så strikket jeg vrangbord der stroppen skulle være, slik at det ble litt fasong på pulsvarmerne. Jeg felte av tommelmaskene istedenfor å sette dem på en tråd.

 

Resultatet ble - tja?

 

 

 

-" Synes du disse ble fine?" spurte jeg håpefult tenåringen som akkurat tittet opp fra tastatuet da jeg var ferdig. Jeg fikk et granskende blikk før hun svarte.

 

- "KOR ærlig ska' eg vere?"

 

-"Si ka du mener." oppfordret jeg.

 

-"OK. Di e GRUSOMT stygge!"

 

 

Jaja. De ble visst litt rare. Men de ender nok i kassen på loftet uansett. Størrelsen er vel sånn ca 10-12 år, og kanskje noen i den aldersgruppen liker dem? Jeg heklet picotkanter av de siste trådstumpene, og vips var det rosa og det brune helt oppbrukt. Nå har jeg bare et lite nøste hvitt igjen, så det går tilbake i rolleren.

 

 

 

 

Victoria-plometrærne blomster nå, er de ikke nydelige? Jeg har nettopp oppdaget at syltetøyet vi laget i fjor er deilig sammen med vaniljeis. Da gjør det ikke noe at det renner litt. Det blir mer Certo i år tenker jeg.


 

 

Og så var det neste prosjekt. Nye Elf Clobbere.  :o)

 

 

 

Disse er strikket i mørkeblå Safir. Jeg hadde funnet fram lyseblå mohair til rysjen, men det ble ikke godkjent. Frøken Dings stod på hodet i rollerne mine og kastet nøster rundt seg til hun dukket opp igjen med burgunderrød Kitten Mohair. Det ble faktisk ganske fint det. *fornøyd*

 

 

 

Jeg rakk såvidt å feste tråder og å takke fargekonsulenten for hjelpen før hun stakk av med pulsvarmerne. Det var altså en skummel baktanke med hjelpsomheten. Jaja. Har mer av garnet, så da får jeg vel lage et nytt par da. Men nå skal jeg ut og jobbe i hagen. Har fortsatt hendene fulle av vannblemmer, sprekker og sår etter forrige runde, men det er GØY å se at det faktisk blir fint der ute. Får investere i hagehansker, hehe. Ikke lurt å skade strikkefingrene. Men nå er i alle  fall rosene ferdig beskåret, det var den verste jobben. Fysj for noen digre torner!

 

 

Ha en fin vårdag du også!

 

 

 

hits