Mot normalt!

http://www.youtube.com/watch?v=rHT_Lu0OoAI

 

 

Jepp, jeg er gammel nok til å ha vokst opp med lange-Leif som lørdagsunderholdning. Og i det siste har i alle fall VÆRET vært Mot normalt! her. Overgangen fra ullundertøy den ene uken til svette 27 grader i solen uken etter slo nok knock out på flere enn meg. Dessuten MÅ man jo ut når det er sommer i Bergen. Så da fikk bloggen ta seg en liten pause.

 

Det normale er jo normalt fordi det stort sett er slik det er. Og nå er ulltøyet på plass igjen. I dag har det til og med regnet en liten skvett. Så her er jeg tilbake igjen, hihi.

 

 

  

Ikke helt luevær, men nesten. Og strikke luer kan man jo hele året. Denne bare måtte jeg prøve meg på: http://www.ravelry.com/patterns/library/little-knight-newborn-purple-hat 

Det vil si, det var anjapanja sin versjon jeg falt for: http://www.ravelry.com/projects/anjapanja/little-knight-newborn-purple-hat-2

 

 

 


 

 

Jeg brukte pinne # 4 og knapt 50 gram ullgarn, tror det var Safir. Jeg la opp 80 masker og byttet ut kryssene på toppen av spissene med bobler. Laget en liten "tutt" øverst og avsluttet med å plukke opp masker og strikke I-cord-kant nede. Synes den ble søt jeg. Den passer nok best til en baby, rundt 6 mndtr vil jeg tro. Men mønsteret er lett å tilpasse med flere masker eller tykkere garn.

 

 

Neste lue er junimønster i luealongen på Hobbyboden: http://www.ravelry.com/patterns/library/funny-lace-hat-2

 

 

 

 

Den skal egentlig strikkes i tynt strømpegarn på tykke pinner, da blir det en luftig sommerlue. Jeg brukte to tråder sammen, en tråd strømpegarn/Babyull og en tråd ren ull type 100 meter/50 gram. Her gikk det med mange smårester i lilla/rosa/hvitt. Rosen hadde jeg laget fra før, og siden jeg brukte opp resten av nøstet den kom fra fikk den også være med. Tenker denne blir fin til en ung dame på Klumpen sin størrelse. Den ble tykk og varm, og vrangborden uten hullmønster dekker ørene.

 

 

 

 

Jeg har flere nesten-ferdige prosjekter liggende, så forhåpentligvis får jeg dem ut av sofaen og inn på bloggen i løpet av de nærmeste dagene. *kremt*

 

Ha en super torsdag! 

 


More About Love

 

 

Ny utgave av dette sjalet: http://www.ravelry.com/patterns/library/all-about-love

 

Denne gangen har jeg brukt Tulliball merino lace i sjøgrønne/blå nyanser. Et helt nydelig garn som dessverre ikke er så lett å fotografere. Garnet vant jeg i en Hemmelig Uvenn-konkurranse for lenge siden, men det har ventet på det rette prosjektet. Og det dukket jo heldigvis opp til slutt.

 

  

For å få sjalet passe stort måtte jeg opp i pinnestørrelse 5 mm. Lovlig tykk pinne i forhold til garnet, så for en gang skyld har jeg *gisp* strikket en prøvelapp. Det fantastiske garnet tålte det faktisk. Det ble fnugglett og lunt. Hele herligheten veier ca 50 gram.

 

  

Jeg gjorde akkurat som på det oransje sjalet; 5 mønsterrepetisjoner og I-cordkant øverst. Blokket det hardt og håpet at garnet tålte det. Selvsagt gjorde det det.

 

  

Sjalet har flyttet videre, det skal nemlig i bryllup sammen med Greta. Garnet ble plukket ut av husets fargekonsulent Frk.Tenåring, og det matcher kjolestoffet perfekt. Honoraret ble et skjerf resten av nøstet. Sånne eksterne konsulenter er jammen kravstore. Så da får vi lete fram et passende skjerf-mønster også.

 

  

Her kan du se sjalet i Gretas blogg: http://gretashobby.blogg.no/1337112688_sjalet_som_eg_skal_br.html#comment

 

Ha en flott dag i solen!  :o)


Flådd hare

Det er av sine egne man skal høre det, ikke sant?

 

Jeg falt for dette mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/berries-4  Fant restegarn på loftet og strikket i vei mens Miss Marple løste mordmysterier i prestegården. Det hvite aner jeg ikke hva er, bortsett fra at det er ull. Jeg hadde ca 1/2 nøste, og jeg økte bare til 16 masker siden jeg brukte pinne # 4. Det ble omtrent 6.5 cm bredt og halvannen meter langt. Da var alt garnet oppbrukt. Bærene ble heklet neste morgen av en rest Mimosa fra Dale. Der brukte jeg heklenål # 5.5 siden det var den jeg fant i farten. Det gikk ikke med mange grammene.

 

  

Syntes skjerfet ble fint jeg, og tok det straks i bruk. Så dukket Frøken Dings opp. Hun lurte på hvorfor jeg hadde en flådd hare rundt halsen???

 

 

 

 

 

Neivel da. Men jeg liker fortsatt Miss Marple-skjerfet mitt jeg. Eller hva man nå skal kalle det. Det aller greieste med det er faktisk at det kan strammen så kragen på jakken slutter tett rundt en vond hals. For vi har fått et nytt virus i hus nemlig. Så her hostes og nyses det mens vi knasker halstabletter. Men det går vel snart over får vi tro. Og i dag har det vært nesten sommerlig ute, så nå har jeg såre fingre og løvetannflekker overalt. Må huske hansker neste gang jeg luker ugress. Men det var deilig å kunne være ute uten tykke lag med klær. Tar gjerne noen flere slike dager.  :o)

 

Ha en fin søndagskveld alle sammen!

 

ps: blogg.no har hatt noe tull slik at det har vært problematisk både å skrive innlegg og å legge inn kommentarer. Tror alt er normalt igjen nå heldigvis.

 


 


Selbu Modern

Maimønsteret i Øverst og Nederst-alongenUformelt var Selbu Modernhttp://www.ravelry.com/patterns/library/selbu-modern

 

Denne luen har dukket opp i omtrent alle luealonger jeg har vært med på, uansett forum. Og jeg har alltid hoppet over den. Kombinasjonen av flerfarget mønsterstrikk, tynne pinner og formen på luen fristet bare ikke. Men før eller senere må man vel bare akseptere skjebnen. Så nå er den ferdigstrikket. 

 

 

 

 

Fargene ble i grunnen ikke så verst. Oransje Viking Sportsgarn og noe vellagret mørkebrunt ullgarn fra lageret på loftet.  

 

 

 

 

 

Luen ble enorm, så jeg håndtovet den med grønnsåpe før den ble blokket over en middagstallerken. Den er fortsatt litt stor, men den ble fin og lodden i alle fall.

 

 

 

 

 

Den observante leser har kanskje oppdaget at det er noe som ikke helt stemmer her. Viking Sportsgarn er ikke noe naturlig valg til pinne # 2 og 2.5 liksom. Det skyldes at jeg *kremt* ikke har brukt de oppgitte pinnestørrelsene. Jeg la opp 96 masker på pinne # 4 og strikket vrangbord 2 rette, 2 vrange. Økte til 144 masker og strikket 6 mønsterrepetisjoner istedenfor 8. For at luen ikke skulle bli alt for lang startet jeg på runde 11. Tror pinne # 3.5 hadde vært bedre, da hadde jeg sluppet å tove den.

 

 

Ha en fin lørdagskveld!

  

 

 

 
 

 

 


Kronen på verket

Jeg og Klumpen har hatt det litt morsomt i helgen. Og dette blir overlevert jubilanten i morgen. *fnis*

 

 

 

 

Mønster herfra: http://www.ravelry.com/patterns/library/felted-birthday-crown

 

Oppskriften stemmer ikke helt da, man må begynne fellingen på toppen av spissen, eventuelt strikke en ekstra pinne uten felling/øking. Jeg strikket fem spisser med dobbelt Ullteppegarn på pinne # 6.5. Etter to runder på 40 grader finvask hadde den passe størrelse = snart voksen dame med 50 lys på kaken.

 

 

 

 

Sånn blir det når de eneste som var villige til å stille som modell har for små hodre.  :o)

 

 

 

 

Denne blir nok perfekt til utendørs feiring, gjerne i kombinasjon med paraply, ullundertøy og votter, brrrr. Her i huset er både ulltøy og regntøy vasket og klart til en ny uke i barnehagen.

 

 

 

Klumpen har laget kort. Og tråden jeg brukte til å sy på 50-tallene fungerer visst bra som sladd også, hihi.

 

 

Ha en fortsatt fin søndag!

Ikke så ille likevel

Etter å ha irritert meg over det ufullendte sjalet i noen timer fant jeg ut at jeg ikke bare kunne gi opp sånn helt uten videre. Å mangle garn til de siste 4 pinnene ble for dumt. Og det ble ikke pent å avslutte midt i kantborden. Så da tok jeg sjalet med meg på loftet og gikk på jakt i poser og kasser. Jeg har masse smårester som jeg har "arvet" fra flere snille medstrikkere, og denne gangen var det en rest Regia Silk fra Magiske Pinnar som ble redningen. Noenlunde riktig tykkelse, og garnet var litt blankt pga silken. Nyansen var kanskje en anelse feil, men det ble faktisk ikke så ikke strikket opp.

 

Siden jeg hadde lest at garnet slapp mye farge bløtla jeg det i kaldt vann med masse eddik i. Vannet var like klart da jeg tok det opp igjen, så da var det ett problem mindre. Og så var det blokking på loftet. Mønsteret åpnet seg opp og ble faktisk finere enn forventet. Lykke!

 

 

  

 

Det blå lakenet forvrenger visst alle andre farger. Men mønsteret synes i alle fall.

 

 

 

 

Denne blå bakgrunnen liker jeg MYE bedre.  :o)

 

 

 

 

Deilig å se solen igjen.  :o)

 

 

 

 

Fargene går fra nøttebrun via rødbrun til en kald oker. Finere enn på bildet.


 

  

 

Tror jammen jeg må finne et mønster til det røde nøstet også, så jeg får brukt det opp. Blir ikke kjøpt flere nøster, men jeg synes ikke at det var SÅ ille som mange på Ravelry ville ha det til. Mulig mange runder med HUV-garn har herdet meg da, jeg har jo strikket av mye rart i min tid.  *fnis*

 

 

  

Men altså, jeg tror noen av de mest kritiske hadde prøvd å strikke sokker av garnet. Nokså logisk i grunnen, siden det faktisk er et strømpegarn. Jeg kan tenke meg at tråden må være et sant mareritt på strømpepinner # 2,5 eller 3, og at de ferdige sokkene neppe holder særlig lenge. Men til sjal er det brukbart. Det er mykt og fint etter oppskyllingen i eddik i alle fall, og det holder blokkingen helt perfekt. Kanten i REGIA Silk ble mye mindre synlig enn jeg hadde trodd. Så nå er i grunnen alt bare fryd og gammen igjen.

 

 

Ha en fin tirsdag.  :o)


Dårlig karma

Ting går ikke helt på skinner for tiden. I alle fall ikke på strikkefronten.

 

  

De nye raggsokkene mine er ferdige. De passer til min mann, sukk. Både for vide og for lange til meg, selv om det lot seg jukse litt til på bildet.

 

  

Det positive er at mannen har fått seg nye sokker da, han har alt tatt dem i bruk. Og jeg fikk utnyttet absolutt alt garnet. Var noen stumper på et par cm igjen, ikke nok til maskemarkører engang. Så får vi heller leve med at bråtene ble litt korte.

 

Det som virkelig irriterer er dette sjalet: http://www.ravelry.com/patterns/library/out-of-gas  Out of Gas ble til Out of yarn.  :o(

 

  

På prosjektsiden på Ravelry står det pinne # 3.75 og 440-460 yards garn. I oppskriften man laster ned står det pinne # 3.5 og 440 yards. Jeg hadde et nøste REGIA Hand-dye Effect på 420 meter/459 yards, så da regnet jeg med at det burde gå helt greit. Valgte pinne # 4 siden jeg strikker stramt, jeg pleier å måtte gå opp en halv størrelse for å få riktig strikkefasthet.

 

  

Halvveis i kantborden var det tomt for garn. Jeg visste at jeg hadde kjøpt to slike REGIA-nøster, men jeg hadde glemt at det andre var RØDT. Total fargekræsj. Så nå må jeg finne på noe annet lurt. Tror det blir å rekke opp igjen litt og prøve å lage en annen avslutning. For garnet er såpass spesielt både i farge og spinning at det er vanskelig å finne noe annet som kan fungere som kant. Og jeg gidder ikke å kjøpe et nytt nøste, for dette garnet var en stor skuffelse. REGIA har vanligvis veldig gode garn, men her har de bommet grundig. Sjekket hva som var skrevet om det inne på Ravelry, og der fikk det virkelig gjennomgå: http://www.ravelry.com/yarns/library/regia-hand-dye-effect/comments  Vondt å strikke med, delte seg lett, syntetisk følelse etter vask, ble fort slitt og stygt, mistet masse farge og falmet i vask. Jippi.

 

For å være litt positiv også: Mønsteret er veldig enkelt og greit å strikke, godt forklart og uten feil. Perfekt for nybegynnere eller TV-strikkere, hihi. 

 

Nå safer jeg og strikker noe kjempeenkelt: Ny Nøstebarn-kragejakke. Denne gangen til Klumpen.

 

Ha en fin ny uke!  :o)


Mimounas kragejakke

Jeg strikker fortsatt til meg selv jeg.  :o)

 

  

Siste prosjekt så langt er kragejakken fra Nøstebarn. Jeg har hatt noe mørkebrunt ullgarn liggende på loftet i bortimot 10 år. Men nå fikk det komme fram fra glemselen. Tenkte at denne ville bli god til høsten igjen, men det er stor fare for at den blir utslitt i mai. Jeg har nærmest bodd i den siden knappene ble sydd i. Nå har det sluddet/haglet/snødd i to dager til ende her, og det er KALDT. Brrrrr...

 

  

Jeg strikket størrelse S på pinne #4.5. La opp masker til størrelse M, men jeg økte bare 2 masker etter vrangborden. Strikket rett opp et stykke og svingte inn til livet. Regulerte størrelsen til S og fulgte den videre. Jakken min er en god del lengre enn i oppskriften, den går akkurat nedenfor baken.

 

  

Jeg brukte 11 knapper, litt av fangsten fra opphørssalget til Knapphuset. De er mørkebrune med et klart lag ytterst. Og i dette laget er det støpt inn strå. Egentlig ganske stilig.  :o)

 

  

Mine gensre og jakker pleier alltid å bli for store. Jeg har nok en tendens til å overvurdere mine egne proporsjoner, hehe. Så det var litt rart å få et plagg som - nesten i alle fall - passer perfekt. I tillegg er den lett og myk, jeg brukte knapt 9 nøster à 50 gram.

 

Til dere som lurte på hvordan jeg kunne dyrke tomater på denne årstiden: Planten er fra i fjor og har overvintret. Den har hatt gjesteopptredener her på bloggen med ujevne mellomrom, så skriv "tomat" i søkefeltet så kommer alt opp. I vinter produserte den hjerteformete tomater, nå er det visst gulrotformete som er tingen.

 

Den kommer fra en helt vanlig frøpose, kjøpt på dagligvarebutikken.

 

Ha en fin søndag.  :o)

 

 

 

 

 

Her finner du mer om jakken: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/1935-kragejakke-til-vaksne-i-dobbelt-2-trads-garn


Svampebob Firkant

Første mai-lue i alongen på Hobbyboden: http://www.ravelry.com/patterns/library/simple-fair-isle-hat

 

 

 

 

Jeg brukte pinne #5 siden mange av luene jeg så på Ravelry var veldig store. Og selv om jeg som kjent strikker stramt ble luen passe til meg. Litt ettersittende, men helt OK. Den ender opp i Klumpen sin luesamling, greit å ha noe nytt til høsten når han begynner på skolen.

 

  

 

Luen blir VELDIG firkantet, og på jakt etter et passende modellhode ble denne steinen bare for fristende, hihi.

 

 

 

 

Jeg laget en liten knute på toppen, det er ikke med i oppskriften.

 

 

 

 

Klumpen ble overbegeistret og tok luen i bruk med en gang. Akkurat det var jo litt kjekt.  :o)

 

Garnet er rester av Freestyle og dobbel Babyull. Tror kanskje jeg skal lage noen flere. Men da strikker jeg noen ekstra runder med den første fargen + en vrang omgang før jeg fortsetter med neste farge. Ellers ruller den seg sånn opp at det nederste glattstrikkfeltet forsvinner.

 

 

 

          Ha en super lørdag!

 

 


Dagens agurknytt 

 

Eller var det tomatnytt? I alle fall: 5. mai, med full snøstorm utenfor, ble nok en tomat høstet og fortært på kjøkkenet vårt. Trill rund denne gangen. Og som vanlig endte den i Klumpens mage.

 

Planten feirer ettårsjubileum i disse dager. Og nå tror jeg det har rablet helt for den. For bare se:

 

  

 

Nå har den produsert en mini-gulrot. Veldig spent på å følge utviklingen videre.

 

  

 

De tykke rosa pølsene i bakgrunnen er fingene mine. Dette er med andre ord ikke noen gigantisk sak.

 

 

Er ikke sikker på om dette her betyr at jeg er en veldig flink gartner eller kanskje akkurat det stikk motsatte?

 

 

 


Nøstebarn-hals

Jeg er inne i en Nøstebarn-periode ser det ut som. Så da måtte jeg prøve den berømmelige halsen også.

 

  

 

Jeg brukte et nøste Crazy fra idèna og pinne #3.5. La opp til voksen størrelse siden jeg syntes 80 masker på såpass tynn pinne hørtes lite ut. Og så strikket jeg til midt mellom størrelsene i lengde. Det ble passe stort til Klumpen på 6 år. Jeg måtte spe på med en rest Silja til rillekantene nederst, og da heklet jeg like godt en rad fastmasker rundt det hele.

 

Halsen rullet veldig, så den ble lagt til blokking sammen med sokkegarn-sjalet.

 

 

 

 

Her synes det godt at bakstykket er smalere og kortere enn forstykket.

 

 
 

Synes denne ble helt grei, men jeg har nok andre favoritter som har bedre passform. Nå har jeg prøvd ut mønsteret i alle fall. :o)

 

Fin fredag! 


Hvorfor sokkeskuffen min snart er tom

Jeg har produsert MANGE sokker i løpet av min strikke-karriære. Likevel er det merkelig tomt i sokkeskuffen min. Ting blir slitt ut, og andre ikke-strikkere i familien forsyner seg med det som måtte passe.

 

Planene var på plass da jeg hentet ned strømpegarn fra loftet: Lilla bunnfarge og striper i fargerikt restegarn. Jeg hadde til og med funnet fram dobbelt sett med strømpepinner slik at jeg kunne strikke begge to samtidig. Derrick på nett-TV og te i koppen. Klar til dyst.

 

Halvveis i mordgåten så jeg ned på det jeg hadde mellom hendene. Det var IKKE en sokk. *rødme*

 

  

 

Jeg vet neimen ikke hvordan dette skjedde jeg...

 

  

Pinne # 4.5 og to ulike lillafarger + gråblå Silja, to smånøster flerfarget Fabel (trur eg) og til slutt litt flerfarget Regia. Vips hadde et nytt sjal sett dagens lys. Jeg puttet på noen riller og hullrader her og der og avsluttet med en rillekant. På siste pinne før avfellingen strikker jeg *3 rette, kast* hele veien. Fikset det til så det ble likt på begge sider av midtmasken. Satte knappenålene i disse hullene da jeg blokket sjalet. Det ble temmelig stort.

 

 

 

 

To kofferter fulle av sjal og en seng full av garn i bakgrunnen. Dette skulle dere egentlig ikke se.

 

 

 

 

Fotografeing i det solen går ned. Magisk lys.

 

 

 

 

Vårens store prosjekt: Operasjon Trapp. Denne har stått fra 1927, men Bybane-sprengingene har endelig tatt knekken på den. Nå sprekker og smuldrer alt, sukk.

 

  

 

Har jeg snakker meg bort fra temaet nå? Men jeg HAR faktisk planer om å fylle opp skuffen igjen. Nå har jeg lagt opp til helt enkle raggsokker i grått og brunt. Det garnet er så hardt at det ikke fungerer til annet. Kanskje bortsett fra barnehagevotter da. Men den sesongen er over for i år. Så vi får se, kanskje det går bra denne gangen.

 

 

Uansett, ha en fin torsdag.  :o)


Siste lue-innspurt

Da gir jeg meg med Turn a Square-luene for denne gangen. Det ble 3 nye før jeg gikk tom for restegarn. Nå har jeg bare litt smårusk igjen som ikke passer sammen. Men det fylles nok raskt opp med nye garnrester.  :o)

 

 

 

Måtte lage en jentelue også denne gangen.

 

 

 

 

Det burgunderrøde er Heilo. Hadde bare litt av det flerfargete garnet. De siste stumpene ble til blomster. Her utnyttes alt, hihi.

  

 

 

 

To blåfarger og hvitt.

 

 

 

 

Dette garnet var tynnere og veldig mykt. Brukte pinne # 3,5. Har brukt # 4 på alle de andre.

 

 

 

 

Luene var ferdige i april, men det har vært SOL her, så da har vi vært ute i hagen. Får bli flinkere å blogge når regnet kommer tilbake. ;o) Da er det vel bare å sette i gang med mai-oppskriftene da.  :o)

 

 

Ha en fin onsdag.


 


hits