Restesokker

Et nesten helt nøste + to smårester selvstripende Fabel på tilsammen ca 50 gram fikk følge av litt grått garn av samme merke. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sokker

 

 
 

Sokkene ble nesten like, helt til siste del av foten. Da måtte jeg skjøte sammen smårestene på den ene. Synes likevel at de ble helt OK, og jeg fikk brukt opp smitt og smule av det selvstripende. Paret veier 64 gram.

 

  

 

Det er lørdag og helg. Kos dere!  :o)


Broken Seed Stitch Hat 

Jeg samlet sammen alle rester av Alfa, og fant ut at det burde holde til en lue. Jeg hadde nesten et helt nøste hvitt med glitter, litt rosa og litt turkis. Det grå holdt bare til en omgang, men det fikk være med likevel. En liten rest hvitt UTEN glitter ble vrangbord, jeg tenkte at det var best siden metalltråden kan stikke litt. 

 

 
 

Mønsteret er det samme som på sokkene, og her ble det full uttelling. Veldig enkelt å strikke, og veldig fin effekt. Jeg brukte pinne #5 på hele luen, så den er fast i fisken. De siste smårestene ble til dusk. Ikke en eneste liten trådstump igjen.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/broken-seed-stitch-hat

 

 

Da er det (nesten) helg igjen. Ha en fin fredag!  :o)


Broken Seed Stitch Socks

Restene av Fabel Spray Print fikk følge av et påbegynt nøste Fabel i brunt. Det ble et par helt greie sokker. Ikke stor nok kontrast til at mønsteret kommer veldig tydelig fram, men jeg synes de ble fine likevel. 

 

  

 

Sokkene veier 69 gram, og er strikket på pinne #2.5. Ikke mer igjen av det brune, men fortsatt en liten rest av det spraglete. Noen garn tar aldri slutt! 

 

 

 

 

En liten feil på den ene sokken, den oppdaget jeg først da jeg da jeg redigerte bildene. Jaja.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/broken-seed-stitch-socks-2

 

  

 

Det ble dårlig med utendørsbilder, det regner og regner og regner nesten hele tiden. Vel, da slipper jeg i alle fall å luke i hagen, hehe. Aldri så galt...

 

 

 

Ha en fin torsdagskveld!


Pus

Linse-pusen er med i mange av innleggene mine. I dag skal han få være hovedperson, helt alene.  :o)

 

 

En skeptisk katt sjekker ut forholdene i hagen. Han har tilbragt vinteren i sofaen, og eneste mosjonen har vært å tasse ut til matskålen. Noe som synes på figuren. Pus har fått kulemage! 

 

 

 

 

- Hmmm... Skal jeg våge meg en tur nedover her?

 

 

 

 

- Eller skal jeg gå den andre veien?

 

 

 

 

- Best å sette seg ned og spare på kreftene, tenker jeg.

 

Pus er satt på diett - slankefor + litt vanlig kattemat som "snacks". Det er han IKKE fornøyd med, så nå har vi en sur katt. Han løper ivrig til matskålen, og lusker slukøret vekk igjen når han ser innholdet. Men han spiser bare han blir sulten nok, og når han blir litt tynnere skal han få vanlig for igjen. Men det er det jo ikke så lett å forklare for en sulten pus som ikke liker det han får servert. Jaja. Han lider nok ingen nød. 

 

 

Og her er pus fra i fjor sommer, ca et kg lettere:

 

 

 

 

Gjensyn med to sjal ble det visst også.  :o)

 

 

 

 

Her ligger det an til en rolig dag. Det duskregner, så det blir nok ikke de store sprellene utendørs. Tenker det blir noen omganger på en sokk, og så trengs det visst en runde med støvsugeren. Hybelkaninene stortrives under sofaen der jeg sitter. Men det skal det bli slutt på! 

 

 

Ha en god dag du også!  


Restegarn er gøyest!

Jeg fikk en overraskende pakke i posten fra Felisi; et koselig kort og 4 nøster uten magebelte. To hvite nøster Cavalèr på tilsammen 46 gram, og to nøster av et  brunmelert blandingsgarn på tilsammen 99 gram. Pinne #3.5 og 96 masker. 

 

Cavalèr minner om Triplex, men er vaskeekte akryl. Jeg strikket en enkel lue med ribbekanter og vrangbord. Den er super-elastisk, og passer både små og store hoder. Men jeg tenker det ble en barnelue. Siste rest av garnet ble til dusk. Pinne #3.5 og 96 masker. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/rift-hat

 

 

Mønsteret var morsomt å strikke, så jeg brukte det til det brune garnet også. Men til denne luen la jeg opp 112 masker. Det ble en litt posete voksenlue. Den veier nøyaktig 60 gram.

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/rift-hat-2

 

33 gram igjen, hva skulle jeg gjøre med dem? 

 

 
 

Jeg fant et lite nøste pusete 80-tallsgarn i hvitt på loftet. Da hadde jeg akkurat nok til en enkel lue med striper. 96 masker og pinne #3.5 på denne også. 43 gram. De siste trådstumpene ble til en liten blomst. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/scrapyarn-hat

 

  

 

Fornøyd med å ha forvandlet nøstene til tre nye luer. Nå skal de få seg et Milo-bad, og så flytter de inn til artsfrendene sine på lageret mitt. Tenker de finner seg noen hoder til høsten igjen. 

 

Jeg rakk akkurat å få knipset noen bilder før regnet kom. Men da har jeg i alle fall fått litt sol i dag.  :o)

 

 

Ha en fin ny uke! 


Hermoine's Everyday Socks, take II 

Gammelrosa Opal funket bedre enn Fabel Spray Print. 65 gram på pinne #2.5.

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hermiones-everyday-socks-2

 

 

 

 

Mønsteret ble pent, men det var kjedelig å strikke. Så Hermine må nøye seg med ett par.  :o)

 

 

 

 

Samme sokker, men i et annet lys. Fargen er vel egentlig et sted midt imellom. Lengter etter sol og varme, kjenner at jeg blir tiltaksløs og slapp av alt regnet. En haug ferdige luer og sokker venter på foto-shoot ute i det grønne. Håper de ikke må vente altfor lenge. 

 

 

Ha en fin søndagskveld! 


Hermines Usynlighetssokker

 

 

Dette skulle egentlig bli Hermoine's Everyday Socks, men mønsteret og garnet gikk ikke spesielt godt sammen. De vrangstrikkete lusene ble bortimot usynlige, og jeg fikk vondt i øynene av å prøve å skille rett fra vrang. Det ble en del feil, og resultatet så bare rotete ut. Et i utgangspunktet superenkelt strukturmønster ble bare stress og frustrasjon. Så jeg rekket opp igjen alt bortsett fra vrangbordene, og strikket heller et enkelt flettemønster. Dvs, jeg "lånte" jukseflettene fra prinsesseluen. Det ble heller ikke noe umiddelbar suksess, for garnet sluker alt av mønster. Derav navnet "usynlighetssokker". Dette er verre en koksgrått jo! 

 

 
 

Men, jeg gadd ikke rekke opp en gang til. Og i riktig lys synes flettene litt, hehe. Uansett har jeg fått et par nye sokker. Og et nytt par Hermoine's Everyday Socks i ensfarget gammelrosa er alt på pinnene. Planen er å mixe restene fra de to parene til slutt. Så da blir det striper, tipper jeg. Men det får tiden vise. Sånne enkle sokker er greie å strikke, de vokser pent og rolig og har ingen hast. Kanskje blir det noen overskuddspar som kan ende opp andre steder enn i min egen sokkeskuff også. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hermiones-everyday-socks

 

 
 

Jeg brukte 57 gram Fabel Spray Print på pinne #2.5. La opp 64 masker. Sånne tynne sokker spiser lite garn, så egentlig er de jo mye billigere enn å kjøpe Silja og slikt på Spar Kjøp. Eller Mor Aaase raggegarn, for den saks skyld. Tre nøster Fabel er rikelig til to par sokker, det blir garn til overs til et par små barnesokker også. Akkurat nå har Garnstudio 35% avslag på alle ullgarn, så løp og kjøp hvis du trenger påfyll. Det varer ut mai. (Jeg skal prøve å holde meg langt unna selv, hihi.) 

 

 

Denne måneden har bare forsvunnet uten at jeg har merket det. Dagene suste avgårde, og plutselig er vi i slutten av mai! Det går fortsatt i luer og ullsokker, for varmen glimrer med sitt fravær. Kanskje ikke det verste som kan skje for en ivrig strikker, da. Selv om produksjonen ikke har vært av de største disse ukene. Men nå er jeg i alle fall tilbake på bloggen, så får vi se om det ikke dukker opp noen flere prosjekter etterhvert. 

 

Ha en fin torsdag! 


Cuba Street

Mange fine luer i alongen denne måneden også!  Cuba Street fristet med glade farger. At den er perfekt til små mengder restegarn gjorde den ikke minde attraktiv. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/cuba-street

 

 

 

 

Man kan mixe mange rare farger dersom det er smale nok striper. Her har jeg brukt rester av Jaeger Pure Botany, samme som til saueluen. Klok av skade brukte jeg tynnere pinner; #3 til bråtet og 3.5 til mønsterdelen. Det ble bra, og passe fast. 

 

 

 

 

 Luen ligger nå i haugen som ventrer på å bli vasket og blokket. Så den er litt "bulkete" i toppen. Men fellingen er fin, synes jeg. Det blir en stjerne i toppen. 

 

 

 

 

Fargene ble litt for kalde på bildene, hovedfargen er sjokoladebrun. 

 

Det blir nok flere av denne, for den var kjekk å strikke. Det eneste litt dumme var alle trådene. Men det gikk jo greit å feste dem også. 

 

 
 

Måtte bare vise fram de fine rosene mine. De har stått i godt over en uke nå, og er fortsatt like friske. Det må være nye rekord, synes ofte roser visner med en gang. 

 

 

Ellers startet uken med øs-pøs. Her var det på med ull under regntøyet. Men det blir vel sol igjen snart, får vi tro. Imens finner jeg roen med strikkerøy og varm te. 

 

 

Ha en fin mandag! 

 


Baby Converse III
 

 Baby Converse i dobbel Babyull på pinne #3.5 og 4. Disse skal til en baby i Sverige.

 

  

"Aldri mer!" sier jeg hver gang jeg har strikket et par av disse. Pirkearbeid med mange tråder å feste er ikke helt min favoritt. Men de blir jo søte, da. :o)

 

 

 

 

Smijernsrekkverket langs yttertrappen trenger nok en runde maling. Men det er jo litt fint som det er også. Like gammelt som huset vårt, fra 1927.

 

 

 

 

Pus stiller alltid opp når det er utendørsfotografering. Alt må inspiseres!

 

 
 

Tynne lille pusen har kost seg i sofaen i vinter, og plutselig oppdaget vi at han hadde forvandlet seg til en bowlingkule med pels. Så nå er det slankekur, noe han IKKE er fornøyd med. Det sier DUNK! når han hopper ned på gulvet, hehe. Ikke verdens mest grasiøse katt. 

 

 

Ha en fin søndag!


Holden Shawlette

Gjensyn med en gammel traver. Strikket forrige Holden Shawlette i 2010.

 

 

 

 

Dette er et klassisk trekantsjal med glattstrikket hoveddel og en bølgekant nederst. Det som gjør sjalet er picotavfellingen. Den tar en kvart evighet å strikke, men er vel verd arbeidet.

 

 

 

 

Blomstenålene ble kjøpt på salg for mange år siden, og flittig brukt. 

 

 

 

 

Sjalet er strikket på pinne #5, og veier 183 gram. Jeg brukte to tråder Superblød Lammeuld og en tråd tynn alpakka. Kanten er i tre tråder lammeull, jeg måtte spare litt alpakka til ermene på Arvingen. Men det ble jo en fin detalj. Nå har jeg igjen 20 gram av 500-gramskonen fra Garnudsalg, og ikke så mye som en trådstump av alpakkaen. 

 

   

 

Mamma i kjent positur.  Hun har visst hengt seg på trenden med godt voksne, gråhårete modeller, hihi. 

 

Var litt spent på hvordan dette sjalet ble etter blokking, siden genseren i samme garn krympet så masse. Det skjedde ingenting da jeg tok ut knappenålene, men det kan jo selvsagt hende at det trekker seg sammen litt etter litt. Uansett er det såpass stort at det ikke gjør noe. 

 

 

Dagens værmelding er solgløtt etter en våt og vindfull natt. Kanskje det blir en tur ut i hagen litt senere?

 

 

 

Uansett - FIN FREDAG!  :o)


Prinsesse-lue

Det tok ikke lange tiden før de første prinsesse-luene dukket opp på Ravelry. Samtlige "hjemmesnekret" etter bildene, og mer eller mindre like originalen. Jeg måtte prøve meg, og valgte en gratisoppskrift på norsk. (Ser at den koster penger nå. )

 

 

 

 

25 gram Babyull på pinne #2.5. Den passer til en liten nyfødt baby.

 

 

 

 

Jeg oppdaget raskt at noe ikke stemte, for mønsteret er jo opp-ned! Fletten kom på helt feil sted. Så jeg snudde luen og strikket ny løpegang langs siden med rillene. 

På kanten langs ansiktet felte jeg 10 masker jevnt fordelt for at den ikke skulle blir veldig vid. Kunne nok ha gjort det på løpegangen også, for den blir liggende i folder og klumper rundt nakke og hals. Er redd dette ble en lue som fort sklir av hodet, den har ikke spesielt god passform.,

 

 

 

 

Formen oppå hodet er veldig firkantet. Her burde det nok vært konstruert på en annen måte, kanskje med forkortede rekker?

 

  

Alt i alt ikke spesielt fornøyd. Luen skulle ha I-cord som snor, men det gadd jeg ikke. Det tar jo en evighet på tynne pinner, og når luen ikke ble vellykket uansett gikk jeg heller for den enkle løsningen: Tvunnet snor. Den ble litt lang, så jeg tror jeg stusser den litt. 

 

Originalluen er jo søt, så det dukker nok opp flere varianter med bedre passform etterhvert. Den som følger med får se. 

 

Her er det kaldt i dag, det blåser og regner. Brrr! Klumpen druknet nesten på fotballtrening i går, stakkar. Så i dag blir det ekstra varm te og ullgenser. 

 

 

Ha en fin torsdag!  


Arvingen II

 

 

Arvingen II er strikket av tre tråder Garnudsalgs Superbløde Lammeuld, 750 meter/100 gram + en tråd tynn alpakka. Sistnevnte vant jeg i en giwe away for flere år siden, men jeg har aldri funnet ut hva jeg skulle bruke den til. Her passet den perfekt!

 

 

 

 

Genseren ble lettere enn den forrige, bare 481 gram. Jeg strikket noen ekstra cm på bolen, så den var større enn forgjengeren før vask. Det var den fortsatt da jeg la den til tørk, for jeg målte dem for sikkerhets skyld. Men dette garnet trakk seg masse sammen i tørkeprosessen, og den fortsatte å trekke seg sammen i bruk. Så etter en dag var den blitt mye mindre enn den første, og ermene var for korte. Dumt, for genseren ble veldig fin ellers. 

 

 
 

Jeg hadde alt lagt opp til et nytt prosjekt med resten av garnet, så jeg ble litt usikker på hva jeg skulle gjøre. Valgte til slutt å strikke ferdig, og satse på at det ble litt tråd igjen til å forlenge ermene. Og det ble det. Jeg plukket opp avfellingen og strikket videre på vrangbordene, ca 6-7 cm. Da var det slutt på alpakkaen. Gidder ikke vaske genseren på nytt nå, så det synes at den er skjøtet på. Men det jevner seg vel ut etterhvert. Garnet blir mykt og deilig, og får enn litt tovet overflate etter vask. Det blir mye tettere også, liker det veldig godt. Men det var litt overraskende at 750-metersgarnet oppførte seg så ulikt det med løpelengde 500 meter. Jeg så jo at det var litt annerledes i spinningen, men tenkte ikke så mye over det. Jakken jeg strikket av det tykkeste garnet verken krympet eller vokste i vask, mens Arvingen krympet masse.Og den fikk ikke engang "Zalo-kuren", siden garnet ikke inneholder spinnolje. Den ble bare vasket forsiktig for hånd i kjølig Milo-vann. 

 

  

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/arvingen-2

 

 

Her regner det trollkjerringer i dag, skikkelig øs-pøs.  Så da er hageprosjektet satt på vent. Fikk luket omtrent alt av løvetann i går, så den jobben er i alle fall gjort. Da er det bare resten igjen. ;o)

 

 

Ha en fin onsdagskveld! 


Bæ bæ, lille lam 

Ny lue i alongen på Ravelry. Denne er gratis hvis du følger lenken: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/baa-ble-hat

 

 

 

 

Garnet er Jaeger Pure Botany, et mykt ullgarn som har gått ut av produksjon. Jeg brukte det dobbelt. Nøstene er små, 25 gram og 110 meter. Det er ikke merket med superwash, men jeg lurer litt på om det er behandlet likevel. For istedenfor å bli tettere ble luen slapp og mistet spensten etter vask. Litt skuffende, siden garnet er veldig godt å strikke med. Har noen nøster igjen på loftet. Da går jeg nok ned i pinnestørrelse, og velger oppskrifter som ikke trenger så mye stretch. 

 

 
 

Det synes kanskje ikke så godt på bildene, men dusken ble også litt pjuskete etter vask. Noe som forsterker superwash-mistanken, siden dusker i ubehandlet ull vanligvis puffer opp og blir lubne og tette etter en runde med Milo. Heldigvis kom den seg da den ble helt tørr og jeg fikk "frisert" den litt. Klumpen likte sauene, så da kan hende luen ender opp i hans etter hvert omfattende luesamling. 

 

  

 

Her regner det igjen, etter en helg med nydelig sol. Sånn er livet. 

 

 

Ha en fin ny uke!  


Tippehøne satt på gjerdet

Eller, egentlig satt hun i bokhyllen. Sammen med strikkebøkene mine, faktisk. Men hun var den første jeg fikk øye på da jeg gikk på jakt etter en modell til min tredje babyvest. Dukkeba ble for stor, den andre dukken vi har ble for liten. Men Tippehøne var perfekt!  :o)

  

  

 

Se se kry hun ble! Hun føler seg nok riktig fin i ny kjole. 

 

(At den ikke gikk rundt henne, men er festet med knappenåler på skuldrene, kan forbli vår lille hemmelighet.)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/barselsgave---1250-3

 

 

 

 

Denne versjonen fikk striper istedenfor hullmønster, men jeg beholdt feltene med glatt- og rillestrikk.Og jeg TRODDE at jeg hadde speilvendt overdelen, slik at den ble guttekneppet. Det hadde jeg absolutt ikke, den ble jentekneppet denne også. Så da ble det picotkanter og hjerteknapper for å feminisere den litt. 

 

Litt morsomt, for jeg sitter ofte og hører på Stickpodden mens jeg strikker mønstre som ikke er kompatible med TV-titting. Og svenskene er veldig opphengt i det der med at alt skal være kjønnsnøytralt. En av jentene fikk kjeft fordi hun mente at den rosa babytunikaen hun strikket nok passet best til en liten pike. Så jeg hadde vel blitt lynsjet for dette innlegget, hehe. Siden jeg vokste opp på 70-tallet er jeg absolutt ikke ukjent med kjønnsnøytrale farger og modeller, men alt med måte. Klumpen arvet rosa pyjamaser fra søsteren,  og han har brukt strikkejakker med "feil" knepping også. Men med mindre barnet selv ønsker det, går grensen ved plagg som gjør at man blir tatt for å være av motsatt kjønn. Synes jeg, i alle fall. En baby bryr seg nok ikke, bare plagget er behagelig å ha på. 

 

 

 

 

Garnet er et tynt, arvet ullgarn. Det kjennes litt sånn spelsau-aktig ut, glatt og en smule stivt. Der klør ikke, men det er ikke spesielt mykt heller. Jeg hadde håpet at det skulle jevne seg ut i vask, men det gjorde det ikke. Så denne vesten ble ikke like fin som de to første. Men den gjør nok nytten uansett. 

 

Jeg glemte knapphullene, så da ble det hemper til knappene. Like greit, det fungerer i grunnen bedre til formen på hjertene. 

 

Her er det nydelig sol i dag, men kaldt. Uansett er det deilig med fint vær, og luksus at det kom når det var langhelg. 

 

 

Ha en flott dag, alle sammen!  :o)


hits