Regn, regn...

          REGN

         (Sigbjørn Obstfelder)
       
          En er en, og to er to -
          vi hopper i vand,
          vi triller i sand.
          Zik zak,
          vi drypper på tag,
          tik tak,
          det regner idag.
          
          Regn, regn, regn, regn,
          øsende regn,
          pøsende regn,
          regn, regn, regn, regn,
          deilig og vådt
          deilig og råt!

          En er en, og to er to -
          vi hopper i vand,
          vi triller i sand.
          Zik zak,
          vi drypper på tag,
          tik tak,
          det regner idag.

 

 

 

 

Varmerekord, opp mot 29 grader, lovet værmeldingen. Sannheten er noe helt annet. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/--Vret-oppforer-seg-uvanleg-3605575.html

Det regner! Lummert, vått og grått. Så de fine bildene jeg skulle ta ute i hagen ble det ikke noe av. Da får man gjøre det beste ut av det innendørs.  :o) 

 


 

 

 

Ny genser på pinnene, Aftur i Lettlopi fra Island. Har strikket i dette garnet før, men kan ikke huske at det var SÅ grovt. Det stikker gjennom buksen når jeg har genserbolen liggende i fanget, og jeg plukker stadig ut kvist og kvast fra tråden. Innimellom må jeg reise meg og riste bort rusk og rask fra klærne, så hybelkaninene under sofaen ligger lunt og godt i islandsk høy. Det naturbrune var verst, de fargete nøstene er omtrent som Fritidsgarn, bare tynnere. 
 

 

 

 

På den positive siden går det kjapt på pinne #4.5. Snart ferdig! Og så får vi se om et Milo-bad og en runde med tøymykner kan utrette underverker. 

 

Det ligger visst noe under boken også. Tro hva det kan være?

 

 

Fortsettelse følger! Og nå klarner det visst opp ute også. En solstråle titter inn vinduet. 

 

 

 

Ha en fin tirsdag!


Enkle tøfler 

 

Disse tøflene var en av mai-oppskriftene i småstrikk-alongen på Ravelry. Så da måtte jeg jo strikke et par. :o)

 

 


 

Enkle og greie, med rillestrikk fram og tilbake, og framstykke strikket rundt på strømpepinner. Da blir det bare en søm midt bak. Jeg snurper sammen de 6 nederste maskene til en ring, slik at det blir en litt avrundet hæl. 

 

  

 

Jeg laget litt pynt med bånd og knapper. Dette paret skal bli en gave.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/simple-house-slippers

 

 

Sommer og sol ute, ha en fin fredag! :o)


Orker dere litt til?

 


 

Nå ligger teppet mitt fint brettet i sofaen. Det ble mykere og jevnere, og jeg må stadig klappe litt på det. 

 

 

 

 

Jeg måtte låne et stort laken fra mamma til å tørke teppet på. Dette ble spesialsydd til en diger vannseng på 80-tallet en gang. Godt brukt og lappet på midten.  :o)

 

 


 

Noen ble fryktelig nysgjerrig på det fargerike som lå på gulvet. 

 

  

 

Mulle trodde nok det gjemte seg meitemark under blomstene. Lett å ta feil når man er en nærsynt mullvarp.

 

 


 

Det er så GØY at alle de rare smånøstene mine ble til en blomstereng! 

 

 


 

Regnet ut hvor mange meter garn jeg har heklet opp. Hvis regner om alt til Babyull, (noe av strømpegarnet er litt tynnere, noe litt tykkere, så det går omtrent opp) tilsvarer 1733 gram 6065.5 meter. *gisp*

 

  

 

Man kan jo ikke hvile på laubærene, så nå strikkes det. Hva dette skal bli, får du snart se.

 

  

 

Uansett hvor mange ganger jeg kontrolltelte sirklene mine, klarte jeg ikke å få det helt riktig. Disse to ble til overs. Starten på noe nytt? Vi får se.  :o)

 

 

Vi har sol i Bergen i dag. Det blåser litt,så foreløpig er det ikke den helt store varmen. Men det er meldt sommer igjen, så vi får tro det blir bra. 

 

 

 

Ha en god onsdag!

 

 

 

 


Ferdigheklet! 

 

609 lapper ferdig montert. Jeg er i mål!!!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flowers-in-the-snow

 

  

Pussig nok ruller kantene seg. Trodde ikke hekleruter gjorde slik. Forhåpentligvis fikser blokkingen det.

 

  

 

Jeg brukte litt tid på å finne den rette avslutningen rundt hele teppet. Endte med  å hekle en rad med *2 staver, 1lm*. Deretter heklet jeg en rad med *1 fm, 1 stav, 1 fm* i hver luftmaskebue. Det ble en litt bølgete og pen avslutning. 

 

 


 

I hjørnene heklet jeg *2 staver, 3 lm, 2 staver* på den første omgangen, og *1 fm, 1 stav, 1 dobbelstav, 1 stav, 1 fm* i luftmaskebuen på den siste omgangen. 

 

  

 

Fornøyd med kanten. Og litt kry over at jeg fant på den selv. Jeg prøvde først en annen variant, men det ble ikke pent. 

 

 

Litt teppe-fakta:

Vitale mål: ca 135 X 190 cm. Teppet vokste ikke noe i vask, men ble heldigvis jevnere og flatere. 

 

Vekt: 1733 gram! Jeg strikker stramt, men jeg hekler visst superfast. Ikke rart at rutene ble små, hihi. 

 

 

Og hvis noen fortsatt lurer på hvor mønsteret kommer fra, ligger det på denne bloggen: http://solgrim.blogspot.no/2009/06/sirkel-i-kvadrat-circle-in-square.html

 

Gratis oppskrift, både på norsk og på engelsk. Og med veldig godt illustrerte steg-for-steg-forklaringer. Tusen takk til Solveig! 

 

 

Jeg skal ta flere (og forhåpentligvis bedre) bilder når teppet er tørt. Planer om både å støvsuge sofaen grundig for kattehår mm, og å ta teppet med ut. Men først må vi få litt sol, slik at det blir fotolys. Her våknet vi til nok en grå og kald regnværsdag. Da kan det jo bare bli bedre!  :o)

 

 

Ha en fin ny uke!

 

 


Jeg er her!

Litt lite liv på bloggen min for tiden, men jeg har ikke forsvunnet fullstendig. Det hekles fortsatt på teppet, men det ble liksom litt mye av det samme hvis jeg skulle blogge hver eneste rad som ble montert. Så da kommer jeg heller tilbake til det når det er ferdig. 

 

Jeg har strikket litt innimellom også. Designeren av dukken Jesse trengte teststrikkere til en ny dukke. Og da måtte jeg bare. Så hils på Tilde:

 

  

 

Hun er strikket i Safir/Vestlandsgarn, og det gikk med overraskende mye. Damen er nemlig laaang! Jeg startet med hodet, som er på størrelse med et egg. Og avsluttet med superlange bein. 

 

  

 

Her er hun klar til montering. 

 

 


 

Tilde har langermet genser og tights under kjolen.

 

  

 

Håret var en liten utfordring. Hun har midtskill, og to "ku-kaker" over ørene. Etter et par forsøk ble det heldigvis bra. 

 

 


 

 

Mary Jane-sko med rem og knapp.  :o)

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tilde-doll

 

Mønsteret er ikke publisert ennå, jeg er den første som er ferdig av prøvestrikkerne. Skal gi en lyd når det er klart. 

 

 

Tilde ønsket seg egentlig en photo shoot ute i hagen. Men der er det vått og kaldt for tiden. Så hun får holde seg i sofaen så lenge. 

 

 

God helg!


Bamselue 

 

Da er strikkeprosjektet fra forrige innlegg klart. Det ble en bamselue størrelse 9 måneder. Og denne gangen ble den passe til Dukkeba. Mister troen på egen strikkefasthet etter hver Pickles-oppskrift jeg bommer med, så det er godt å oppleve at kartet stemmer med terrenget igjen. 

 

  

 

Ørene skal egentlig strikkes i fire delers, sys sammen og festes til luen. Alt for mye montering for min smak, så jeg plukket opp masker og strikket dem rundt på strømpepinner. Litt plundrete de første rundene, men etter det gikk det kjapt og greit. 

 

  

Først strikkes det fram og tilbake, deretter rundt. 

 

  

Jeg strikket I-cord-knyttebånd, og strikket det fast langs åpningen nederst på luen.

 

 


 

5 maskers I-cord, siden garnet er såpass tynt. 

 

  

 

Fornøyd med denne! Og 38 gram vellagret garn er borte fra lageret. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/bearly-bonnet

 

 

Ha en fin søndag!


Brrr!

Det er nydelig sol ute, og jeg overbeviste meg selv om at det umulig kunne være SÅ kaldt. Det gjelder jo bare å kle seg godt. På med ullgenser og stilongs!

 

Etter ca 10 minutter innså jeg at finlandshette og votter også var påkrevet. Vinden er ikke så sterk, men den går gjennom marg og bein. Så nå har jeg søkt tilflukt i sofean med tekopp og ullgarn. Litt klønete strikking mens fingrene tiner. 

 

 


 

Garnet er vellagret - Monty fra Dalegarn. Kjøpt på opphørssalg på Stoffstuen en gang på tidlig 80-tall. 

 

  

 

Teppet mitt sniker seg visst med i alle innlegg for tiden. Men dette er vel den rette tiden å fullføre monteringen på. Et stort, tungt og varmt teppe i fanget er helt perfekt. Jeg har ombestent meg litt angående størrelsen, så nå blir det 21 X 29 ruter istedenfor 20 X 30. Jeg "stjeler" den siste raden fra lengden og putter den på bredden. Det skal bli et sofa/koseteppe, ikke et sengeteppe. Og med 29 ruter er det mer enn langt nok til meg, så da vil jeg heller ha litt mer bredde å pakke meg inn i. Må hekle noen ekstra sirkler for å få nok, men det skal gå bra. 21 X 29 blir 609, og jeg har jo alt 602.

 

 

Men så var det strikkeprosjektet mitt, da. Det var jo egentlig det dette innlegget skulle handle om. 

 

  

 

Ribbestrikk og riller på pinne #2.5 og 3. Kan du gjette hva det skal bli?

 

 

Fasitsvaret kommer snart! Og ha en herlig langhelg!  :o)


Målet i sikte!


 

Her ligger de siste 124 sirklene! Eller, faktisk er det 126 sirkler på brettet. Jeg kom i skade for å hekle for mange, hihi. Fort gjort!

 

  

Da gjenstår "bare" monteringen. Etter å ha puslet sammen en rad, trer jeg alle sirklene på en tråd i riktig rekkefølge. Da er det bare å ta løs en og en og hekle dem fast på teppet. Veldig greit om kvelden når det er dårlig lys, og jeg er trøtt. 

 

 


 

Jeg har ikke kastet en eneste liten trådstump. Så her er restegarnslageret av Babyull og strømpegarn for tiden. :o)

 

Noen av de fargerike trådene har blitt hale og man på enhjørningen min. (Du finner ham hvis du scroller noen innlegg nedover.) Og hvem vet, kanskje skjuler det seg flere småprosjekter i disse posene? Ull er gull! Det kaster man ikke. 

 

 

I dag har sommerværet tatt seg en pause. Solen titter fram innimellom, men det blåser iskaldt. Alle planer om å jobbe i hagen, eller kanskje til og med parkere i en av hagestolene med teppemonteringen, ble raskt skrinlagt. Dette blir en innedag. Så da får jeg ta meg av hybelkaniner, støv og brødsmuler som har fått formere seg fritt på gulvene i litt for lang tid. Det må jo være rent så jeg kan legge ut teppet og pusle på plass de siste radene, hihi. 

 

 

Ha en flott fredag!

 

 


Katt og kaniner, og en eng med løvetann


 

Sofadyret har blitt utekatt, og koser seg i solen. Han ruller seg i barnåler, vissent løv, mose og det som finnes av løst rusk og rask. Og drar alt med seg inn i huset om kvelden, sukk.

 

  

 

To litt betuttede kaniner har også funnet veien ut i den store verden. Liten tvil om hva denne duoen er ute etter. Løvetann!!!

 

  

 

På vei inn igjen støtte dronningene på en litt skummel fyr som gav "løvetenner" en helt annen betydning. 

 

 


 

 

Heldigvis stod ikke kaninstek på menyen i dag, så damene hastet inn døren og i sikkerhet. 

 

 

Hvis noen lurer på hva JEG bedriver, så kommer en kjapp oppsummering:

 

Jeg har flis i fingeren, vondt i skulderen, og løvetannflekker både her og der. Rød på nesen er jeg visst også. Og antall lapper jeg mangler til teppet har endret seg fra 40 til 39, hihi. Men hagen begynner å se bra ut! Monterer om kveldene, da. Så litt får jeg i alle fall gjort. Men nå trenger jeg et par dager med regn!

 

(Neida, vi vil ha SOL! Kjempelenge!)

 

 


 

 

Plommetrærne blomstrer, og himmelen er blå. Sommer i Bergen!  :o)


Lørdagsgodt 

 

Bedre med ull på pinnene enn hull i tennene. 

 

Og mer var det ikke å si om den saken.  :o)

 

  

 

Ha en fin helg, og nyt sommervarmen! 


Hjemme hos

 

 

Sånn ser det altså ut i mimouna-heimen for tiden. Enhjørninger og garn. 

 

Kunne vært verre.  :o)

 


 

 

Babyull og strømpegarn i skjønn forening. Jeg hadde begynt å bli litt bekymret fordi fargeutvalget stadig minket. Men så kom jeg plutselig på noe!

 

For noen år siden strikket jeg sjal av Wollmeise-rester. Og de alle minste restene ble lagt i en pose. Man kaster jo ikke slike skatter! 

 

 

 

 

Posen ble gjenfunnet på loftet etter litt febrilsk graving. Og her fant jeg gull!
 

 
 

 

Plutselig hadde jeg en helt ny pallett. Og da var det gøy igjen. Lykke!

 

 

Så stort er teppet nå:

 

  

 

Trodde jeg skulle gå lei, men dette er fortsatt kjekt.(Men for eventueller lesere som er litt lei av teppet nå, så har jeg en plan! Som involverer garn og strikkepinner. Så bare heng med! :o)

 


En liten utfordring

AnetteK viste fram strikkepinne-oppbevaringen sin, og utfordret andre til å gjøre det samme:

http://annetteksin.blogspot.no/2016/04/skal-man-strikke-trenger-man-pinner.html

 

Jeg har faktisk nettopp funnet den perfekte løsningen for alle pinner og strikkerelaterte småting som ligger og slenger. Så da passet utfordringen veldig bra. Her er min løsning: Verktøymappe fra Biltema!

 

  

 

Ideen har jeg fått fra Gretahttp://gretashobby.blogg.no/1458718185_strikkingbiltema.html

 

Mappene koster ikke stort, i alle fall ikke sammenlignet med "ordentlige" strikkevesker. Og de har rom til det meste! Jeg sendte gemalen på Biltema med beskjed om å kjøpe to stykker. Og det kom han hjem med. - En til deg og en til meg. forkynte han fornøyd. 

 

- Trur'kje det, nei! Begge er MINE!

 

  

 

Mange rom av ulike typer, og perfekt plass til strømpepinner. Jeg har alt fra #2 til #5.5 i den ene, og fra #5.5 og oppover i den andre. Det er ikke eget rom til hver størrelse av rundpinnene, men det går greit. Jeg puttet pinnemåleren i et av smårommene. 

 

  

 

Jeg skrev på pinnestørrelse med svart sprittusj.

 

  

 

Det er to store rom. I det andre bor heklenålene mine. De har foreløpig god plass. 

 

  

 

Fortsatt er det mange rom uten noe innhold. Så jeg får ta et raid på loftet og grave fram flere pinner og heklenåler. De har en tendens til å flyte rundt overalt. Snodig det der. 

 

 

Hvis noen flere vil adoptere ideen, har mappen det klingende navnet 20 601 Verktøyveske.

 

 

Håper alle får en fin søndag!  :o)

 

 

 


hits