Det gikk!

Det ble faktisk noe brukbart av det alt for vide sjalet mitt. Her viser Herr Mus fram resultatet.

 

                 Image Hosted by ImageShack.us

 

Nå skal jeg bare vaske det og se om det trekker seg litt sammen. Og så skal jeg strikke et nytt etter oppskriften. Med mye tynnere pinner. Vi får kalle dette en litt stor prøvelapp....


Kreativ strikking

Det fine sjalet mitt med kuler i kantene blir ikke et fint sjal med kuler i kantene likevel. 

 

Jeg var visst delvis bevisstløs i gjerningsøyeblikket da jeg startet på prosjektet. For jeg leste feil og strikket kulene altfor tett = ca dobbelt så mange kuler = dobbelt så mye arbeid.

 

Vel, etter 48(!) kuler gikk jeg endelig i gang med spiralmønsteret. Ca 10 cm senere innså jeg at dette ble alt for vidt. Garnet jeg valgte er super-U-elastisk og trakk seg ikke det minste sammen til tross for vrangbordstrikk. Men rekke opp igjen alle kulene? ALDRI!!!

 

Nå er en mini-poncho/halskrage med kuler snart ferdig. Jeg felte litt hist og her, og nå holder jeg på med halsen. Den skal få kuler som avslutning. Spent på hvordan den blir til slutt.

 

I grunnen kan "misslykkede" prosjekter være vel så morsomme som de som går på skinner. Litt gøy å tenke ut kreative løsninger og få noe brukbart ut av det likevel!

 

Så da strikker jeg lystig videre!      


Aibhlinn

Ja, den heter faktisk det denne modellen. Et helt enkelt tubesjal med knuterad øverst og nederst. Selve  tuben er i et enkelt spiralstrikket vrangbordmønster. Men så var det de hersens kulene da. Jeg har strikket 4 stykker og er alt grundig lei av dem. Ja, ja, bare noenogførti igjen nå, så er resten plankekjøring og et utmerket TV-arbeid. Helt til neste knuterad. Men da er jeg jo ferdig.

 

 

                 

 

Mønsteret (på engelsk) finner du her: http://knitty.com/ISSUEwinter04/PATTaibhlinn.html

 

Originalen er strikket i bomullsgarn, men jeg bruker Pompei fra Sandnes: 40% bomull, 40 % ull og 20 % lin.


Bjrner & spindelvev

Bamsefar har endelig fått fart på modellkarriæren igjen! Han og Herr Mus går visst ikke spesielt godt sammen....

 

      Image Hosted by ImageShack.us

 

Her viser han fram mitt nyeste hullmønstersjal. Totrådet lammeullsgarn fra http://nostebarn.no og pinne  # 4,5. Det ble spindelvevslett og luftig!

 

Sjalet ble til av restegarnet fra ulltrøyene og Bånsulljakken. Egentlig hadde jeg tenkt å strikke det større, men det ble liksom for dumt å bruke nesten 100 kroner på en ny garnhespe for å fullføre et restegarnsprosjekt. Så da ble det et mini-sjal av det. Tenker det blir en meget ung dame som får nytt halstørkle til høsten.  :o)

 

Gullklumpen min vokste opp med hjemmestrikket ullundertøy, det samme gjorde sønnen til venninnen min. Og lillesøsteren hans på 4 måneder fikk sin første ulltrøye på klinikken og har "bodd" i dem siden. I følge min mann er det barnemisshandling. Han påstår nemlig at lammeullsgarnet klør! Er det rart at jeg har gitt opp å strikke noe til ham. Sukk.


Tilbake til start

Det blå sjalet mitt ville jo ikke bli blokket, men det ble da i alle fall relativt flatt etter vask og strekk.

 

Det var i går. I løpet av natten har det tatt tilbake sin gamle form. Nå er det like "bulkete" og lite som da det kom av pinnene. Det ender vel som "varmekilde" i TV-stolen tenker jeg.

                                                          

 

Jeg har funnet fram et Nunnun-sjal til svigermor. Man har da heldigvis lager! Det rosa FB-sjalet får nok et nytt hjem etterhvert det også.

 


Et Flower Basket-sjal og en erfaring rikere

Da var FB III ferdig. Strikket på pinne # 7 av LIDL-garn. (100 % akryl)

 

         Image Hosted by ImageShack.us

 

Sjalet ble mykt og fyldig, og det former seg fint rundt skuldrene. Det som IKKE ble så vellykket var blokkingen. Da jeg tok bort knappenålene nærmest spratt sjalet tilbake til slik det så ut i utgangspunktet. Det nekter å la seg strekke i fasong.

 

Dagens lærdom ble altså at akrylgarn ikke egner seg til plagg som skal blokkes. I alle fall fungerte det ikke med dette garnet. FB III er absolutt brukbart, men det fikk et helt annet uttrykk enn de to foregående. Det ble mye mer tett og kompakt fordi det ikke lot seg strekke ut.

 

Da har jeg strikket FB i ull, bomull og akryl. Mohair neste? Eller kanskje en liten pause....


Svigermors sjal?

Tror jeg bommet med fargen. Dette ble liksom veldig ungpikeaktig. Selv om jeg likte rosafargen kjempegodt.

 

          Image Hosted by ImageShack.us

 

Sjalet er strikket av 150 gram Tucan på pinne # 5. 10 rapporter av Lower Basket.

 

Det jeg IKKE liker med modellen er at "snippene" blir så lange når man strikker ekstra rapporter. Det vokser dobbelt så mye i breden som i høyden per rapport. Prøver å kompansere litt for dette under blokkingen, men jeg kan jo ikke dra sjalet helt ut av fasong heller.

 

Det blir nok et nytt sjal i en litt mer "voksen" farge tenker jeg. Men ikke akkurat nå. Jeg trenger en liten pause fra mønsteret.

 


Litt svinn

Da ligger Flower Basket II til blokking. Og # 3 er påbegynt. Sistnevnte strikkes av det blå garnet jeg først startet med men på tykkere pinner. Det ser ut som om pinne # 7 passer bra. Og da vokser det jo kjappere også!  :o)

 

Det som imidlertid bekymrer meg litt er at jeg har så voldsomt svinn på knappenåler. Og snart er det leggetid......


Flower Basket II & kunsten strikke baklengs

Jeg har startet på Flower Basket II. I blekrosa Tucan fra Dale, 90 % bomull og 10 % alpakka. Et av mine yndlingsgarn som dessverre har gått ut av produksjon. Heldigvis har jeg fortsatt litt på lager! Dette sjalet skal svigermor få. Tror jeg. Men jeg er litt usikker på fargen. Jeg har sjokoladebrun Tucan i en av rollerne mine. Kanskje det passer bedre til svigermor?

 

Garnet passer (i alle fall etter min mening) perfekt til formålet. Og det var veldig behagelig å strikke med. Bruker pinne # 5 på dette sjalet også. 

 

  Image Hosted by ImageShack.us

 

Jeg startet på sjalet i går. Trygg på at jeg etterhvert hadde mønsteret inne strikket jeg i vei med et halvt øye på TV-en. Slikt straffer seg. Nå har jeg brukt en times tid på å "strikke baklengs" for å få rettet opp en idiotisk feil laangt nede på strikketøyet.

 

Å strikke baklengs betyr å pirke opp igjen en og en maske. Det tar minst like lang tid som å strikke men er langt fra like morsomt.  :o(  Å trekke ut pinnen fra et slikt blondemønster er nærmest selvmord. Så da må det ordnes the hard way.


Blonde luer

Neida, det skal være blonde luer og ikke blondeluer. Sjekk kanten nederst da!  :o)

 

     Image Hosted by ImageShack.us

 

Og hvem har sagt at Herr Mus ikke egner seg som luemodell? Han kan jo vise fram to luer på en gang jo!

 

Den gråblå luen er heklet av tynt ullgarn. De blonde luene er strikket i hvitt ullgarn med blank glittertråd. Og kantet med pelsgarn.


Clapotis-galleriet

 

 

Neida, jeg har IKKE strikket flere Clapotiser. Men jeg ville bare fortelle at Clapotis-galleriet stadig blir oppdatert. Spennende å se hvor forskjellig resultat man kan få av ett og samme mønster. Masse fine sjal!  :o)

Her finner du dem: http://park.poppyfield.net/hobby/clapotisgalleri/index.htm


Hektet

Det strikkes Flower Basket-er i hopetall rundt omkring for tiden.

 

Jeg skulle bare strikke ett slikt sjal jeg. For det å sitte med nesen i et diagram hele tiden er ikke helt min greie. På slutten var jeg rimelig lei av hele mønsteret.

 

Nå henger det et spindelvevlett sjal her på stolen ved siden av meg. Må bort for å ta litt på det og studere det sånn innimellom. Tenk at den skrukkete greien jeg strikket ferdig i går ble så luftig og delikat. Blokking er rene magien! Og Kool Aid ligger ikke langt etter. Kjempespennende å farge med! Til og med min ikke-så-glad-i-strikke-greier-mann ble litt beundrende i blikket. Og sa at sånnt sjal kunne jeg godt lage til hans mor også. 

 

Jeg tror kanskje at jeg må strikke et sjal til jeg. I dag! Men da må jeg til garnbutikken først. Det er jo lov å kjøpe nytt garn når man skal strikke sjal til svigermor. På oppfordring!

 

Ikke sant?  


Forvandlingen er komplett!

Her ligger Flower Basket til blokking. Hun vokste veldig, men jeg kunne nok tenkt meg at hun var enda litt større. Jaja, jeg får vel strikke en til da. :o)

 

Image Hosted by ImageShack.us 

 

Jeg ble veldig fornøyd med fargen. Og mønsteret ble veldig delikat når det ble strukket ut.

 

Sjalet er strikket av 100 gram Ida-garn fra Europris. Jeg brukte pinne # 5 og strikket en ekstra rapport av lower basket-mønsteret.


Dagens rett....

....var kjøttkaker i brun saus.

 

   Image Hosted by ImageShack.us

 

Men dette er Flower Basket som svømmer i Kool Aid.  :o)


Man tager to poser saft...

....og rører dem ut i masse lunket vann i en stor panne.

 

                               Image Hosted by ImageShack.us


Flower Basket

Da er Flower Basket ferdigstrikket. En krøllete liten sak som skal bli et stort, flott spindelvevaktig sjal.

 

Håper jeg.....

 

   Image Hosted by ImageShack.us


Rekke-opp-igjen-dag

I dag rekker jeg opp. Og rekker opp enda mer. Ingenting blir som jeg hadde tenkt.

 

Jeg begynte friskt på en bolero fra http://garnstudio.no.html  men fikk ikke strikkefastheten til å stemme med garnet mitt. Så den ble alt for trang.

 

Deretter startet jeg på et nytt Flower Basket-sjal. Jeg fullførte upper basket-diagrammet før jeg fant ut at garnet ble for tynt i forhold til pinnenstørrelsen. Det ble liksom litt for glissent.

 

I morgen skal Gullklumpen få kose seg; hun ELSKER å rekke opp. Det gjør IKKE jeg!!! God natt!!

                                                         


Her kommer Eureka!

Her kommer endelig Eureka! :o).

 

Eureka er en krysning mellom Clapotis og det formstrikkete V-sjalet mitt. Det er travle tider akkurat nå, så hun er fortsatt ikke blokket. Det får bli en annen dag.

 

 

  Image Hosted by ImageShack.us

 

Det tok litt tid å finne ut akkurat hvordan hun skulle strikkes. Først prøvde jeg å strikke Clapoptis-mønster etter samme lest som V-sjalet. Jeg la opp alle maskene med en gang og hadde tenkt å strikke halve sjalet som de rette omgangene og deretter felle/øke omvendt. Det ble ikke bra, sjalet rullet seg opp, og dessuten ble begynnelsen ikke noe pen. Et par andre løsninger fungerte heller ikke særlig godt. Det ble for eks ikke noe vellykket med skrå raknemaske-striper bak. Det ble bare skjevt og rart.

 

Enden på visen ble at jeg startet som på Clapotis men strikket mange flere masker på økeomgangene. Deretter delte jeg maskene i to og strikket hver del ferdig for seg. Felling inn mot midten og øking ytterst på begge sider. Deretter felte jeg av alle maskene etter Clapotisoppskriften. Det ble rette kanter nederst foran, ikke spisser som på V-sjalet.

 

Eureka fikk en heklet kant rundt hele seg av en omgang fastmasker + en omgang krepsemasker. Da ble hun stødigere og jevnere. Satser på at hun holder formen enda bedre etter blokking. Et øyeblikk vurderte jeg dusk bak. Men det ble liksom helt feil. Så hun forble duskeløs.

 

Ellers er Eureka strikket på pinne # 5 med blått LIDL-garn. Siden jeg var usikker på utfallet brukte jeg et billig garn som tåler å bli rekket opp igjen. Får se om hun får en litt mer eksklusiv slektning med tiden.


Eureka er ferdig!

Da er Eureka III er faktum!  

 

Vidunderet er ferdigstrikket og trådene festet. Nå mangler bare blokkingen. Men siden vi har tenkt å sove i sengen i natt må det vente til i morgen. Jaja.

 

Vet ikke helt hva jeg synes om den ennå. Men jeg fikk det i alle fall til. Får se hvordan den blir etter blokkingen.

 

Da kaster jeg meg over nye prosjekter!   :o)


Tatt p fersken!

Herr Mus har fått seg en beundrerinne!  *fnis*

Da jeg kikket inn på barnerommet satt han jammen med nabokatten på fanget.

 

                         Image Hosted by ImageShack.us

 

Josefine Nabokatt var kjapp til å komme seg unna. En litt pinlig situasjon for en kattefrøken det der.......

 

Herr Mus har arvet Gullklumpens fravokste pysj og Fana-kofte. Sistnevnte strikket av hennes mor for maaange år siden.


Eureka III

Da er jeg i gang med Eureka III. Er behersket optimist i forhold til hvordan det går denne gangen. Dette blir siste forsøk; ender jeg opp med nok et opprekksnøste tror jeg at jeg bare stille og rolig

                


Lurer p...

hvor vi skal sove i natt.....?

 

         Image Hosted by ImageShack.us

 

For Clapotis breier seg over hele sengen! Og hun er langt i fra tørr.

 

Gulp!


Flower basket

Flower basket er navnet på et nydelig sjal i blondestrikk. Det er flere på både Hobbyboden og Hobbyforum som har strikket det, og nå måtte jeg også prøve meg.

 

Dette ble til i gårkveld. Helt feil både garn og pinner, men jeg måtte bare teste ut mønsteret. Jeg er ikke vant til å strikke etter diagram, og begynnelsen var litt spesiell. Men det gikk overraskende fort og lett, jeg strikket hele upper basket-diagrammet og en rapport av lower-basket før jeg gav meg.

 

                              Image Hosted by ImageShack.us

 

Jeg skal strikke dette sjalet i et litt tynt loddent garn på tykke pinner. Snart!


ClapotisIII

Jada, nå er det nok!

Dette skulle faktisk ikke bli en Clapotis i det hele tatt. Det er egentlig et "frustrert-nyoperert-rekke-opp-igjen-det-jeg-egentlig-skulle-strikke-prosjekt".  Og de blir gjerne sånn....

 

                                        Image Hosted by ImageShack.us

 

Det gikk med 6 nøster raggegarn(!) på pinne # 4 1/2. Nå er det nyvasket og skal blokkes. Så kommer nytt bilde.  :o)


Av restegarn

Alt på bildet er strikket av restegarn. Jeg fikk en stor pose assorterte rester av Renate på Hobbyforum. Kun ett lite nøste hadde magebelte. Så først var det et lite detektivarbeid å finne ut hvilke garntyper det var. Masse småtråder ble klippet av, brent under kjøkkenviften, snust på og studert. En ren vitenskap det der!  :o)

 

 

     

 

Luen med blomst ble strikket av diverse lilla smånøster. Tre tråder om gangen, og nytt nøste når det ene tok slutt. Litt akryl og mest ull. Blomsten har en lilla perle i midten.

 

Den gule og hvite hekleluen er i akryl, det samme er luen i to blåfarger og grønt.

 

Den brune luen er heklet i tynt ullgarn og tovet.

 

Så var det pulsvarmerne: De helt blå er strikket i noe som kjentes som Babyull. De har fått en helt enkel rad sølvperler langs kantene. De stripete ble til av resten av det blå nøstet + et lite nøste flerfarget garn (Regia?) De har heklet picotkant nederst.

 

Luen med hullrader er et lite mysterium. Garnet luktet brent hår, men det er absolutt ikke ull. Etter lukten og asken å bedømme tipper jeg på en blanding av bomull og råsilke. Garnet er veldig matt i fargen og "tørt" og ta i slik som råsilke er. Men jeg er ikke sikker. I tillegg var det litt ujevnt både spunnet og farget. Hmmmmm.....

 

Nå ligger resten av garnet i sofaen som inspirasjon for meg og frustrasjon for de andre som bor her. Tror jeg skal rydde....


Eureka II

Da er også Eureka II rekket opp igjen.

 

Sikkert ikke det lureste å prøve seg på kreative innfall som krever avansert matematikk et par dager etter en bihuleoperasjon. Jaja....

 

Jeg gir meg IKKE så lett, Eureka III kommer! For hver opprekking kommer jeg et skritt nærmere målet. Nå strikker jeg Clapotis III av opprekksgarnet!


Mer glitter & stas

Her kommer nok et Hollywood-sjal. Dette er i blått og ble litt mindre enn det andre. Jeg hadde bare knapt 100 gram av denne fargen. Akkurat passe stort til Gullklumpen.

 

               


Hollywood

Noen som husker dette garnet?  Hollywood fra Knapphuset, deilig glorete 80-tallsgarn. Pusete og med små "bomber" i turkis og lilla og laaange blanke glitterhår. Nyt materialsammensetningen: 21% mohair, 13% ull, 44% akryl, 15% polyamid og 7 % viskose.

 

          

 

Dette sjalet ble til av drøyt 100 gram fra restekassen. Og jeg synes faktisk at det ble stilig! :o)


hits