Hopp & sprett

Gullklumpen har fått trampoline.  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Gamlemor måtte også prøve, men det får dere IKKE se noe bilde av! *hehe*
Et lite øyeblikk glemte jeg at jeg snart er 40 og ikke har vært så fryktelig fysisk aktiv den siste tiden. Bortsett fra å føde Ullkumpen da......

I dag skal jeg & strikketøyet sitte og se på mens Gullet hopper. Hvis jeg kommer meg ned trappene da.

Ikke helt etter oppskriften

Grytelappmønsteret som skulle bli lue men som ble grytelapp likevel. Og gjestetøffelen som kunne være grei å ha hvis det kom en elefant på besøk. Det er vel prisen for å eksperimentere.

Image Hosted by ImageShack.us

Grytelappen ble alt for tynn til å kunne brukes. Og jeg kjenner ingen elefanter. Så nå er alt rekket opp igjen. Men da kan jo garnet brukes om igjen.  :o)

Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Jippi!

Her er gårsdagens fangst fra biblioteket:

To helt nye bøker: Strikk til småfolk og Fancy strikking. Og så har jeg fått tak i Marianne Isagers Strik a la carte.  *sikle*

Image Hosted by ImageShack.us

Strikk til småfolk hadde mye traust og tradisjonelt men også noe jeg ikke hadde sett før. Kanskje det blir et plagg eller to til Ullklumpen.

Fancy strikking inneholdt bare superenkle oppskrifter, men måten boken var laget på var genial. Gullkumpen og venninnen kastet seg over den. Kule illustrasjoner og friske farger gjorde boken artig å bla i, og man fikk lyst til å prøve seg på modellene. Veldig grei beskrivelse av teknikker bak i boken.

Og så var det Strik a la carte da. Den tror jeg faktisk at jeg setter på ønskelisten. Har ikke lyst til å levere den tilbake til biblioteket. Marianne Isagers modeller er så utrolig flotte og gjenomførte til siste lille detalj. Nå skal jeg jammen strikke noe til meg selv!

Marsipanroser

Neida, det er faktisk ordentlige blomster. Men de ser enda mer ut som marsipan i virkeligheten enn på bildet. Gullklumpen ville smake!

Image Hosted by ImageShack.us

Ute bøtter regnet ned, da er det godt med noe fint å se på innendørs. Og så koser jeg meg med kakao og er nytt spøt. Da er det ikke så ille likevel.  :o)


I fugleperspektiv

Sånn ble den andre luen. Den passer perfekt til Klumpen nå. Veldig god passform på disse luene. Og så er de superenkle å strikke.

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg må nok eksperimentere mer med denne teknikken, ja! Gøy!  :o)

Fleire trdar....eh,luar

For Ullklumpen må jo også få!

Image Hosted by ImageShack.us

Disse to er strikket av to nøster bomullsgarn. Ikke samme mønster denne gangen, men samme prinsipp. Har fått dilla på forkortede rekker for tiden.  :o)

Ullklumpens lue er større enn de to forrige; det er 4 riller mellom kontraststripene på denne utgaven.

Speiltvillingene

ble til av to nøster ullgarn. Det ble akkurat nok til to når jeg byttet om på fargene.

Image Hosted by ImageShack.us

Disse to skal snart ut på reise. :o)

Mønsteret? Frå Usynlege trådar, sjølvsagt!

Man kan jo ikke gjre forskjell

så nå har Gullklumpen på 11 år lik solhatt som lillebror på 3 måneder. Litt større da, og uten øreklaffer.

Image Hosted by ImageShack.us

Mammas Gullklump

har brodert denne puten på skolen. Egendesignet mønster. :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Synes hun er flink jeg!  *stolt*

Mammas djevlehue

Jeg har lånt mammas oppskrift + en umontert lue.

Siden dette er mammas spesialitet har jeg ikke strikket denne luen selv, men jeg har montert flere av dem. Oppskriften er haugggammal, så jeg regner med at det ikke er copyright på den. Jeg har i alle fall fått tillatelse av mamma!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Djevlehue
 

Legg opp 37 m, strikk de 35 første i glattstrikk og de 2 siste i rettstrikk til kanten. Fell 1 m først på rettpinnen og øk 1 m sist på rettpinnen. (før kanten) Strikk slik 23 pinner. Så 3 pinner glattstrikk, men med vrangen ut mot rettsiden av arbeidet. Deretter strikkes 23 pinner hvor vi bytter om på det hele: Strikk 35 m glattstrikk, 2 m rettstrikk som før, men nå økes det 1 m først på rettpinnen og felles 1 m sist på rettpinnen. (før kanten) Så 3 pinner glattstrikk med vrangen ut. Strikk igjen glattstrikk med fellinger først og økinger sist på rettpinnene, denne gangen 11 pinner.

 

Midt foran på luen: Strikk 3 pinner glattstrikk med vrangen ut, sett merke og strikk resten av luen speilvendt.(11 pinner glattstrikk med øking i begynnelsen og felling i slutten av rettpinnene osv) Avslutt med 3 pinner glattstrikk med vrangen ut = stripen bak i nakken. Fell av. Ay sammen i nakken og i toppen, sett i snorer og en pompong i toppen.


Jada, jeg VET at det er sommer

men ull-luer trenger man jo alltid. Denne blir god til Klumpen til høsten igjen.

Image Hosted by ImageShack.us

Jeg måtte bare prøve ut å lage en lue etter samme prinsipp som gjestetøflene. Og det gikk jo bra!  :o)

Gjestetflar fr fillehaugen

Neida, jeg har ikke gått over til å blogge på nynorsk. Ikke helt i alle fall. Men boken tøflene kommer fra er på nynorsk. Så da så!


Image Hosted by ImageShack.us

Tøflene ser nokså uformelige ut når de ikke er på foten. Men de former seg fint i bruk.

Artig teknikk, men siste gang jeg strikker tøfler på pinne # 2,5. Den siste var drøøøy!

Nissen med p lasset

Vi har flyttet fra Josefine Nabokatt. Forhåpentligvis har hun blitt godvenner med de nye beboerne. Men det er visst katter her også. Dette synet møtte meg da jeg skulle hente barnevognen i skuret bak huset.

Image Hosted by ImageShack.us

Vi hadde stablet stolputene i vognen for at kattene ikke skulle legge seg der. Haha. Katten på erten likte visst ekstra tykk madrass. Den var i alle fall lite interessert i å flytte seg.

Ikke akkurat skyggestrikk

....men nesten.

Image Hosted by ImageShack.us

Det jeg SKULLE vise fram var bøkene jeg hadde lånt på biblioteket i dag. Men jeg snek meg visst med på bildet selv også.

Litt om dagens fangst:

Gøy å strikke med tykke pinner
var litt for mye gammelt nytt for min del. Men sikkert en OK bok for nybegynnere. Ikke helt min stil eller mine farger.

Designerstrikk til barna var kjempeartig. Gullkumpen lurte veldig på hvordan de fikk til bildene. Jeg kommer nok til å stjele noen ideer derfra.

Kvardagsstrikk er forløperen til Usynlege trådar i strikkekunsten. For en gangs skyld var nok toeren best. Her var det bare historikk og ingen oppskrifter. De samme bildene og anekdotene var brukt i begge bøkene, det ble litt mye repetisjon for meg som nettopp hadde lest den andre. Pappa likte denne boken, selv om han ikke strikker!

God gammel aargang

Denne luemodellen har mamma strikket til Ullklumpen og alle andre guttebarn blant familie og venner de siste 50 årene. Oppskriften skrev hun av fra et ukeblad, og den bærer det kledelige navnet "Djevlehue".

Image Hosted by ImageShack.us

Eggkokeren min og Ullklumpen har nesten samme hodeomkrets. Veldig praktisk!  Tihi!

Et nytt skudd

på granhekken. Tro hva slags vekst dette er?

Image Hosted by ImageShack.us

Synlege trdar

Pulsvarmere fra boken "Usynlege trådar i strikkekunsten". Superenkle og raske å strikke.  :o)

Image Hosted by ImageShack.us

Mine pulsvarmere ble jo absolutt synlige da, der de pryder en av prydbuskene i hagen. Lurer på hva naboene tenker. Det henger ymse strikkesaker rundt omkring i busker & på kvister, og en rar dame spretter rundt med kamera.

Jaja, de venner seg vel til det. Det må de.  *fnis*

Naturens lille kunstverk

Sånn iblandt hender det at jeg steller potteplantene mine. Hehe...

I dag knep jeg av visne blader, og dette var på vei i bosset. Helt til jeg tilfeldigvis kom til å se nærmere på det.


Image Hosted by ImageShack.us

Det lille hullet nederst ved bladfestet var et perfekt hjerte. Det hadde til og med en brun konturstrek hele veien rundt. Nå ligger det i press og ikke i boss-spannet mitt. Kjærlighetesærklæringer skal man ta vare på! Selv om jeg kanskje ikke fortjente akkurat denne. Jeg skal bli flinkere til å både vanne og gjødsle. Kanskje til og med potte den om i ny jord en gang. Helt sikkert!

hits