Fisketeppe-along

image249

Jeg hadde akkurat begynt å strikke på disse søte fiskene da Vibbedille startet en fisketeppe-along inne på Hobbyboden. Så da hev jeg meg med. :o)

Her er mine fisker så langt. De er kjappe å strikke, og monteringen var ikke så vanskelig eller tidkrevende som jeg hadde fryktet. Jeg strikker 2 og 2 sammen i halen og monterer dem etterhvert. Det går kjempebra!

image250

Fiskene mine er strikket i Rubin på pinne # 3,5. I alongen bruker de # 4, men jeg vil ha dem litt fastere i fisken. (akkurat, ja!)

Litt lei meg

Garnbutikken "min", Garnhuset på Midtun, skal rives. Foreløpig har de ikke funnet noe nytt lokale, men vi får håpe de ikke forsvinner for langt unna. Uansett er det slutt på de hyggelige strikkekafeene der mandager og onsdager også. Takket være Ullklumpen har jeg ikke vært der så ofte i det siste, men likevel..... *snufs*

image248


Var innom en tur på onsdag, og nå begynner det å bli temmelig utplukket siden de ikke tar inn nytt garn. Men jeg fikk i alle fall med meg noen teasere fra ulike garnprodusenter + et nøste Rustikk. Det garnet har jeg ikke prøvd før, men jeg likte så godt både fargen og teksturen. Det skal bli pulsvarmere til en som liker akkurat den stilen. Men ikke før til høsten, nå er det sommerstrikk på gang her. :o)

Genseren i det øverste heftet skal jeg strikke en gang jeg får god tid. Sikkert på et pensjonisttreff, hehe.

Saarjtes booties

Disse søte babyskoene så jeg første gang hos Tone M. Her finner du bloggen hennes, den er vel verd et besøk: http://www.tonem.net/

Damen som har designet skoene finner du her: http://www.saartjeknits.nl/
Link til oppskriften ligger i margen til høyre.

image247

Mine booties er strikket i restegarn på pinne #2,5. De ble veldig små, så neste par blir nok på litt tykkere pinner. Dukkeba får få disse. :o)

Som vanlig måtte jeg endre litt: Min versjon er strikket rundt på strømpepinner.
Jeg hater å montere!)
Annenhver omgang vrang gikk greit på et så lite arbeid. Første sko var ferdig montert da jeg startet på den andre. Det var ca 2 cm igjen av det blå garnet da begge var ferdige. Iskald beregning eller kjempeflaks? Hvem vet.

Genseren i bruk

image245

Ullklumpen ute på trappen. I løpet av to sekunder rev han opp blomstene og prøvde å klatre ut mellom stengene i rekkverket. Litt imponert over at jeg i det hele tatt fikk tatt noe bilde.

Neste "hobbyprosjekt" blir nok å sette netting på rekkverket. Det får bli pappaens oppgave.


image246

Genseren har splitt med knapp og hempe i halskanten. Da går den lett over hodet.

Rain Man og LIDL

har kanskje ikke så mye til felles.  Men garnet her kommer fra LIDL  (Kjøpt på torsdag denne uken!) og brorparten av bolen ble strikket mens jeg så på Rain Man på NRK2 på fredag.

image244

Jeg brukte pinne #3,5 på vrangbordene og #4 på  selve genseren. De dypblå kantene er heklet i fastmasker. Mønstergarnet er Baby Terne fra Solberg Garn, jeg brukte det dobbelt.

Genseren er strikket ovenfra og ned, og jeg brukte en kjøpegenser i størrelse 92 som mal. Tenkte at denne skulle jeg spare til høsten, men heldigvis prøvde jeg den på Ullklumpen før jeg la den vekk. Til høsten er den nok for liten, den passer akurat nå. Min lille gutt er visst egentlig nokså stor.

De som har kjøpt av dette garnet ser nok at fargen ble helt feil på bildet. Gidder ikke å gjenta flere ganger at jeg ønsker meg nytt kamera. (Der sa jeg det visst likevel....)

En liten test

Må se om jeg får en sånn irriterende kode nederst på dette innlegget også. Det er umulig å få vekk på de to siste innleggene mine. *frustrert*

Prøver først uten bilde.

Det ble tulliball uansett, så da er det ikke bildet sin skyld.Gode tips til å få det bort mottas med takk!!!!**********


Fikk det til! *jubidu*

Noen hadde trykket på "endre editor", tro hvem det kan ha vært?

Pink tøsesjal, nesten

Jeg heklet og strikket dette sjalet fra boken Sjove sjaler for en god stund siden, men jeg likte ikke formen på det da det var ferdig. Så nå har det ligget lenge i en pose. Til slutt rekket jeg opp igjen strikkekanten. Den heklete delen var egentlig ganske fin, men jeg orket ikke å strikke ny kant på et sjal jeg egentlig var nokså lei av. Dermed ble det en enkel heklet tungekant i stedet.

image241


Sjalet fikk tvunnet knyttebånd med perler i øverste kant. Det ble jo relativt lite da, så det passer nok best til en liten jente. Fargen ble helt feil her; sjalet er syrinfarget med babyrosa kant i ull med glitter i.

image242

Formen på sjalet er mer som en V enn som en trekant, og derfor fungerer det fint som omslagssjal. Snorene er lange nok til at de kan knyttes bak på ryggen. Da sitter det bedre på en liten kropp også.Min gode venn Herr Mus er blid modell. Fargen står jo godt til ørene hans også.

I dag traff vi Josefine ex-nabokatt igjen for første gang siden vi flyttet. Tror hun husket oss. :o)

Sesongens siste

Da gir jeg meg. Men jeg MÅTTE bare hekle en hvit og oransje caps også.

image240

Denne er heklet i Muscat med ett helt nummer tykkere krok enn det som står i oppskriften. Så der har vi forklaringen på hvorfor det meste jeg hekler blir for lite. Egentlig ingen bombe da, jeg strikker jo stramt også.

Da går ett stykk heklelue størrelse ett år på loftet. For den er foreløpig eierløs.

function __RP_Callback_Helper(str, strCallbackEvent, splitSize, func){var event = null;if (strCallbackEvent){event = document.createEvent('Events');event.initEvent(strCallbackEvent, true, true);}if (str && str.length > 0){var splitList = str.split('|');var strCompare = str;if (splitList.length == splitSize)strCompare = splitList[splitSize-1];var pluginList = document.plugins;for (var count = 0; count < pluginList.length; count++){var sSrc = '';if (pluginList[count] && pluginList[count].src)sSrc = pluginList[count].src;if (strCompare.length >= sSrc.length){if (strCompare.indexOf(sSrc) != -1){func(str, count, pluginList, splitList);break;}}}}if (strCallbackEvent)document.body.dispatchEvent(event);}function __RP_Coord_Callback(str){var func = function(str, index, pluginList, splitList){pluginList[index].__RP_Coord_Callback = str;pluginList[index].__RP_Coord_Callback_Left = splitList[0];pluginList[index].__RP_Coord_Callback_Top = splitList[1];pluginList[index].__RP_Coord_Callback_Right = splitList[2];pluginList[index].__RP_Coord_Callback_Bottom = splitList[3];};__RP_Callback_Helper(str, 'rp-js-coord-callback', 5, func);}function __RP_Url_Callback(str){var func = function(str, index, pluginList, splitList){pluginList[index].__RP_Url_Callback = str;pluginList[index].__RP_Url_Callback_Vid = splitList[0];pluginList[index].__RP_Url_Callback_Parent = splitList[1];};__RP_Callback_Helper(str, 'rp-js-url-callback', 3, func);}function __RP_TotalBytes_Callback(str){var func = function(str, index, pluginList, splitList){pluginList[index].__RP_TotalBytes_Callback = str;pluginList[index].__RP_TotalBytes_Callback_Bytes = splitList[0];};__RP_Callback_Helper(str, null, 2, func);}function __RP_Connection_Callback(str){var func = function(str, index, pluginList, splitList){pluginList[index].__RP_Connection_Callback = str;pluginList[index].__RP_Connection_Callback_Url = splitList[0];};__RP_Callback_Helper(str, null, 2, func);}

Mai-innveiing i motlys

Gidder ikke å ta nytt bilde.  *lat*

image239

Det mangler litt her, to jakker er borte. Men tilsammen brukte jeg opp 1615 gram denne måneden.

Og så kjøpte jeg visst et bittelite kilo nytt garn...... *plystre*

Vi får si at 615 gram er slanket bort, ikke så verst det heller?

Må jeg få presentere

min nye luemodell!

image238

Denne ballen av ymse restegarn strikket jeg da Gullklumpen var liten. Nå er den akkurat passe stor til å stå modell for Ullklumpens luer. Her får den et eget bilde siden den er usynlig på de andre.

Endelig heklelue til Ullklumpen!

image237

Denne ble passe! Men vane tro er også den heklet to ganger. Første forsøk ble selvsagt for liten.....

Jeg har brukt et mericert bomullsgarn fra rotekassen, hadde glemt hvor pyton det er å hekle med så glatt garn. Nå har jeg aua i skulderen.  :o(

Ellers er jeg litt frustrert over at "sømmen" bak alltid blir skeiv når jeg hekler, uansett hva jeg gjør. Maskene blir jo forskjøvet for hver omgang, det er ikke noe å gjøre med. Men gode tips til hvordan man får det pent mottas med takk! 

Klumpen er kjempesøt med luen på! Sofaputebakhode!  *fnis*

Lacecap II

image236

Denne er strikket av LIDL-garnet mitt. Og endelig ble størrelsen brukbar.

Det gikk med bittelitt mer enn ett nøste, og jeg la opp 84 masker på pinne # 4.

Blomster, blomster & flere blomster

image233

Disse vokser overalt og finnes i mange farger. Vet ikke hva de heter.


image234

En frodig pelargonia i potte.


image235

Og her er grunnen til at jeg vil ha nytt kamera.: Uskarpe bilder.   *snufs*

Flere blomster

image230

Hvite syriner som dufter nydelig.


image231

Denne gule og oransje gyvelen har blitt enormt stor!


image232

Gule valmuer. Disse sprer seg som ugress, men de er jo fine da.

Sommer i hagen

Hagen bugner over av blomster i disse dager,  men snart er det over. Her er noen av dem foreviget.

 Image Hosted by ImageShack.us

Gammeldagse, hvite prestegardsroser.


image228

Min favoritt, iriser.


image229

Rhododendroner i full blomst.Gammel UFO, ny sommertopp

Dette var en av mine eldste UFO-er, en lakserosa sommertopp i Firenze fra idena.

Image Hosted by ImageShack.us


Endelig er den ferdig! Det manglet bare noen frynser og en heklekant, men inpirasjonen uteble. Til slutt tok jeg meg sammen, og dermed er mitt junibidrag til fargealongen i boks.

Den lille brosjen er heklet og pyntet med perler. Egentlig er toppen fin den, men fargen er absolutt ikke meg. Den er egentlig lysere enn bildet tilsier, kameraet mitt er ikke spesielt godt til korrekt fargegjengivelse. Vil ha nytt.....

En UFO har landet!

Dette var opprinnelig et bidrag til en veske-along en gang i verden, men den ble ikke som planlagt. Dermed ble en bare liggende.

Det er en smal flette midt i det rillestrikkete feltet, den ble visst nesten usynlig her.

Image Hosted by ImageShack.us


Den ble nesten rekket opp igjen til GARNMYSTERIET men ble spart likevel. Her har den blitt utstyrt med vrangbord med hullrad og knytting. En fin liten pompadurveske, kanskje et nytt mobilt hjem til strikkesakene mine?

Meg og luer.....

Denne er det kanskje noen fra Hobbyforum som gjenkjenner?  *blunk*

Image Hosted by ImageShack.us


I alle fall, det skulle bli en heklet caps til Ullklumpen. Enkel og grei oppskrift, men jeg trodde at den ble for liten, derfor okte jeg litt ekstra.

Jada, det var jo lurt. Gullkumpen fikk ny lue (hun ble kjempelykkelig) og Ullklumpen venter fortsatt.

*Finner fram garn til neste lue. Den blir vel for liten, tenker jeg.....*

Julekaktus i juni

Her har nok den biologiske klokken bommet litt, men blomstene er jo nydelige i alle fall!

Image Hosted by ImageShack.us


Kaktusen er kjempegammel, jeg fikk den etter farmor for lenge, lenge siden.

Sensitivity test


Det finnes mange tullete tester ute i nettverden, men akurat denne stemte ganske bra.


Your Sensitivity Score: 49%
As far as sensitivity goes, you're a lot more in tune than most people.
You can't help but be touched by what's around you - good and bad.
But when things do get really bad around you, you are strong enough not to break down.
Are You Extremely Sensitive?


Jeg strikker meg visst gjennom det meste.....


FERDIG!!! *stolt*

Etter 2 runder i vaskemaskinen ser vidunderet slik ut. Fast og fin i fisken.Image Hosted by ImageShack.us


Tusen takk til Liv-Toril som laget dette mysteriet til oss! Kjempespennende og morsomt!

Garnmysteriet del IV

Klar for vaskemaskinen!  :o)

Image Hosted by ImageShack.us


En hel dag gikk med til festing av ender. Aldri mer!!!

Garnmysteriet del III

Her er vi nesten ferdig. Et halvferdig UFO-skjerf blir rekket opp igjen siden det ble for lite brunt garn.

Image Hosted by ImageShack.us

Inni er det ca 4 knuter per omgang av JETTE-garnet. Den tanken fortrenger vi.....

Garnmysteriet del II

Jeg startet med det brune garnet og rundpinne # 7. Hadde selvsagt glemt at den store rundpinnen var kaputt, dermed ble hele prosjektet strikket med ermepinnen min. Puh! Mange masker og lite plass. Men det gikk!

Image Hosted by ImageShack.us


En fin liten sak! 

Garnmysteriet del I

Her er garnet mitt: Resten av det brune som har blitt brukt til litt av hvert i det siste pluss noe "luregarn"  fra Fretex. Jeg kaller det luregarn fordi alle buntene var klippet opp i den ene enden. Det oppdaget jeg da jeg kom hjem med det. Skikkelig sabotasje!

Garnet var et tykt, mykt ullgarn, JETTE fra Hovland. Men egentlig var det jo fullstendig ubrukelig til strikking.  :o(

Image Hosted by ImageShack.us


Til toving derimot......  *optimist*

Detalj av ryggen

Her er en liten detalj fra kjolen, fargene ble nesten riktige her.

Image Hosted by ImageShack.us


Det er knapphull i linningen, og knappen er en liten sommerfugl. Selene festes med knapper innvendig. De har flere hull slik at lengden kan reguleres.

Da mangler jeg bare en jentebaby.....

Ikke akkurat lue likevel

Dette skulle bli  juni-lue # 2.

Image Hosted by ImageShack.us


Jeg startet friskt med et annet, litt tykkere garn. Med passende pinner og redusert masketall burde jo det fungere greit, ikke sant?

Haha. Ny Dumbolue.

Men denne gangen rekket jeg ikke opp igjen. Kjempeluen ble til noe helt annet, nemlig en yndig liten selekjole med heklekanter og rosa pynteknapper.

Denne omgangen vant jeg!    *stolt*

Juni-luen

Lace-cap fra www.knitty.com er juni-lue i Hobbybodens luealong.

Image Hosted by ImageShack.us


Dette ble Gullklumpens lue, den passet henne helt perfekt.

Garnet er et tynt, flerfarget mericert bomullsgarn. Som vanlig uten magebelte.....

Litt snop til mor

Jeg bestilte barnebøker på salg. Og på mystisk vis hadde disse blitt med.

Image Hosted by ImageShack.us


Skjønner ingenting jeg.   *uskyldig*

Pulsvarmere

av resten av garnet!

Image Hosted by ImageShack.us


Det er fortsatt litt mer garn igjen, men akkurat i dag prioriteres strikking av juni-lue!
Man har jo flere -alonger i gang!

Nytt prosjekt, samme garn

Dette gikk bedre!

Image Hosted by ImageShack.us


Kombinert med litt Mamsell fra lageret passet garnet til pinne 7 mm. Og da ble det raskt en ny lue. Heklekant nederst.

Den blasse fargen skyldes blitzen, dette var kveldsarbeid.

Ikke helt som tenkt

Dette garnet fikk jeg som TAKK-gave fra Anette K.på Hobbyforum. Alpakka- og akrylgarn fra Praha. Spennende!

Image Hosted by ImageShack.us


Calorimetrien ble kjempelang og veldig ujevn. Det ble ikke pent med store klumper i kantene. Da rekker vi opp igjen! Det har vist blitt en vane....

Nyttig UFO

Dette skulle bli et par pulsvarmere. Det ble med den ene.

Image Hosted by ImageShack.us


Enslige pulsvarmere er ikke spesielt praktiske. Tovete mobilvesker derimot.......

Strikket bunn, heklet hullrad, snor og stopper, en tur i vaskemaskinen, et voila! Nytt hjem til mobilen min.

To bomullsluer i pastellfarger

Image Hosted by ImageShack.us


Jammen ble det ikke nok garn til hele to nye luer av den store hekleluen!  Disse passer fint til en liten jente.

Den i rillestrikk har hullrad med heklet snor i. Endene er heklet som spiraler, dvs to fm i hver maske slik at de snor seg. Den glattstrikkete har heklet muslingkan nederst. Var heldig med stripene her synes jeg! Det ble en flott spiral.

Dette er det myyykeste bomullsgarnet jeg noensinne har strikket med. Kjempdelig! Bare synd at magebeltet var borte, derfor aner jeg ikke hva det er. Jaja. Jeg har vel nok garn uansett, hehe.

hits