Skyggestrikk

pulsvarmeralong20081205318722

Da er det andre juniparet også ferdig, strikket i Babyull på pinne #3.

003

Raske og morsomme å strikke, men jeg savner tommelen. Synes liksom det er lenge siden jeg sluttet med å bare lage hull i siden......

002

Jeg plukket opp masker langs oppleggskanten og strikket dem sammen fra vrangen.
Mønsteret ble jo morsomt på baksiden også.  :o)

001

I oppskriften stod det at 16 fargete mønsterstriper på pinne #2,5 skulle passe rundt hånden. Jeg strikket 20 slike striper på pinne #3, og likevel er de litt stramme rundt overarmen.

Ny Ullklumpgenser

Jeg "arvet" to poser deilig åttitallsgarn på onsdag. Deriblant fant jeg noen nøster akryl/viscose-blanding i en fin blåfarge. Garnet var mykt og godt å ta i, ikke knirkete som akryl ofte er. Så da fant jeg ut at jeg ville prøve å strikke en liten genser av det. Jeg startet i går ettemiddag og festet trådene for et par timer siden.  Og her er den:

003

Litt Cobblestone-inspirert men strikket på min egen måte. Jeg strikker konsekvent raglangensre ovenfra og ned, det er mye enklere å regulere størrelsen da + at det er lett å forlenge bol og ermer senere.

004

Genseren min har fått en liten vrangbord med rullekant i halsen. Bærestykket er strikket etter samme prinsipp som alle raglangenserne mine, men jeg økte 16 masker jevnt fordelt på hver 4. omgang. (= annenhver rille) Og så har jeg laget rillestrikkete striper i sidene på bolen. Jeg strikket IKKE forkortede rekker etter bærestykket, så da fikk jeg ikke den fine overgangen som originalen har. Men genseren ser helt OK ut på likevel.

005

Aner ikke hvor garnet kommer fra, men teksten på bandolæret er i alle fall fransk.  Oppgitt pinnestørrelse var #3-4,5. Jeg brukte #4,5 og kunne nok ha brukt tykkere pinner enn det også.

Ganet var faktisk behagelig å strikke med, og genseren ble myk og lett. Nå skal den få seg en tur i vaskemaskinen, det er en stund siden 80-tallet.....

Junipulsvarmere

pulsvarmeralong20081205318722

Da er to junipar ferdige.  :o)

Siden mønsteret er så luftig og sommerlig prøvde jeg først med bomullsgarn. Det ble fryktelig slaskete og stygt, så da måtte jeg finne fram ullgarnet.

008

De helt hvite er strikket i dobbel Babyull på pinne #4 og de ublekete er strikket i Safir på pinne #4,5. Begge parene har fått en liten heklet picotkant rundt mansjetten.

006

Disse skal snart ut på reise.   :o)

007

Paret i Babyull ble litt trange til meg, de passet bedre til Frøken Trettenåring.

Her finner du mønsteret: http://www.purlbee.com/pretty-lace-handwarmers/2008/3/22/pretty-lace-hand-warmers-the-pattern.html

Og her er linken til bloggen med alle pulsvarmerne i: http://pulsvarmeralong.blogspot.com/

Avslutninger og begynnelser

Den siste uken har vært noe av det tøffeste jeg har opplevd. Alt skjedde på en gang, hele uken har gått i ett uten pusterom. Alt det praktiske som skulle ordnes i forbindelse med begravelsen kom samtidig med avslutning i både Klumpens barnepark og på Storesøsters skole. Parken legges ned, så der var det avslutningsfest for store og små på torsdag. Storesøster skulle ta farvel med lærer og klassekamerater etter 7 år på barneskolen. Og så var det foreldremøte på ungdomsskolen der hun skal begynne. Masse praktisk som skulle ordnes, beskjeder og informasjon som skulle både overbringes og mottas og selvsagt var det  mange følelser oppi det hele. Fredagen kuliminerte det hele med skoleavslutning om morgenen, deretter begravelse og sammenkomst her hjemme. Nesten helt uvirkelig.

Men så var plutselig alt over. Alt det jeg hadde gruet meg til var bak meg, og jeg henger fortsatt sammen. Jeg har klart det jeg måtte klare. Det er en liten seier i det.


sti


I dag våknet jeg til første dag i sommerferien. Vi har ikke kunnet planlegge noe pga pappas sykdom, men nå kan vi faktisk reise hvis vi vil. Vi må planlegge ferie jo! Og til høsten starter Klumpen i ny park og Storesøster på ny skole. Nytt og spennende for begge to (og for mammaen også!) Ny start på mange ting.

Pappa er borte, det endrer seg ikke. Men etterhvert som sorgen blekner kommer forhåpentligvis alle de gode minnene tilbake. Jeg tror det.

Strikketerapi

Det ER faktisk god terapi i et håndarbeid. Den siste uken har vært tung, og jeg har vært sliten og lei meg. Men når kvelden kom og det ble stille i huset  var det  vanskelig å finne roen, og da  var det godt å ha noe å henge fingrene i. Dermed ble det både Garnmysterium og junilue.

Jeg hadde tenkt å lage personlige gaver både til Klumpens parktanter og Storesøsters lærer. Det fikk de.  :o)

Trettenåringen valgte ut et sjal til lærerinnen sin og så kjøpte vi en fin nål til. Og parktantene fikk noe de sikkert kommer til å trenge til høsten igjen. To nye vennskapsugler ble det også en sen kveld.

bilde 003

Junilueluer20081199190335   http://www.headhuggers.org/patterns/kpatt18.htm

Da er junilue #2 også ferdig. Jeg har bare strikket den ene nå, den andre laget jeg til Gullklumpen for lenge siden.

e5eff5e0187448619080344d26ca9210

Den oransje luen er altså junilue-bidraget, strikket i favorittgarnet mitt for tiden.  :o)
I bakgrunnen skimtes neste prosjekt.

Det er ikke så lett med billedredigering, jeg prøvde  å fikse fargene på dette bildet. Siden det var umulig å få dem riktige begynte jeg å leke litt:

165f1a4b04154e91829192f001e2b7b3

1b364cf408e243e2ac739e1acdbb5d17

609d242557ea4b82a71579ea3ff3a7ba

Plutselig hadde jeg MANGE luer!  *fnis*  Ikke alle fargene ble like fristende da......

Jeg brukte gratisversjonen av www.photoshop.com/express Ikke det mest avanserte da, men det er jo ikke jeg heller.

Garnmysteriet

garnmysteriet

Her kommer mitt bidrag. Det har vært ferdig en stund, men jeg fikk ikke sydd på reimen før i dag.

bilde 004

Siden vesken min ble ensfarget valgte jeg å markere alle "sømmene" med kjedesting i brunt + at jeg heklet rundt  kantene. Blomsten er brodert på frihånd med kjedesting.

En runde på 60 grader holdt i massevis; vesken krympet til ca 1/3 og ble tykk og stiv. Jeg kjenne det godt i fingrene etter å ha sydd på reimen....

bilde

Reimen ble veldig stiv, jeg vurderer å lage en ny. Får se hvordan den er i bruk først.

Her finner du designeren bak vesken: http://www.nonipatterns.com/collections.php 
Hun lager utrolig mye fint!

Og her er originalen:

diagonalbackpackscoversized

Litt snodig, for "Mysterie-veskene" ble speilvendt av denne.

Dette var et morsomt mysterium, gøy at spenningen varte helt til den siste delen kom.

Tusen takk til Liv-Toril!


Veien går videre

Takk til alle dere som skrev hilsener og gode ord i det forrige innlegget mitt. Slikt varmer.  

Det er 5 dager siden pappa døde, men det føles mye lengre. Verden begynner sakte men sikkert å falle på plass igjen og vi finner tilbake til hverdagen.

Pappa døde hjemme og han lå her et døgn før han ble hentet. Jeg trodde det skulle være skremmende, men det føltes godt og riktig. Det var her han hørte til og her han ville være. Hagen bugner av blomster nå, og jeg plukket hvite, duftende prestegårdsroser til ham som han fikk med seg.

Vi har begynt å rydde ut av rommet hans - den tomme sengen, oksygenpumpen, alt det som hører til når noen ligger alvorlig syk. Det føltes så  vondt og rart å gå inn der og se den nakne sengen, pyjamasen på krakken, medisinglassene og vannflasken på nattbordet. Og hva sier man til en liten gutt som forvirret løper rundt og leter etter morfar?

Dagene går på et vis, med småbarn i huset blir det aldri rolig. Klumpen krever sitt og holder høyt tempo fra han står opp til han legger seg. Dessuten er det mye praktisk som må ordnes. Men om kveldene har det blitt stille i huset. Da har det vært godt å ha noe å henge fingrene i. Garnmysteriet mitt er ferdigtovet, det var et akkurat passende prosjekt nå i helgen. Jeg har vært litt på nettet også, men jeg er ikke i humør til å være sælig aktiv.

Livet går videre, det må det.


dsc0019 


Pappa

Du sovnet stille inn i dag, i det samme huset og i det samme rommet der du ble født for 81 år siden. Det ble et langt liv pappa, og bortsett fra det siste året tror jeg det var et godt liv.

Vi visste denne dagen ville komme. De siste månedene har vært lange og tunge. Du har kjempet en hard kamp som du ikke kunne vinne. Og jeg har sett min store, sterke, trygge pappa bli redusert til nesten ingenting. Jeg har sett deg kjempe for hvert åndedrag, jeg har sett at du har vært redd og at du har hatt det vondt. Nå er det over.

Du sov da jeg gikk for å hente Klumpen i barneparken. Da jeg kom tilbake var det over. Du hadde sovnet inn med mamma ved siden av deg. - "Mosse sover." sa Klumpen.
Ja vennen, mosse sover nå.

Takk pappa.


picture014ev1

Blomster, regn og syke barn

I am a
Snapdragon

What Flower
Are You?"Mischief is your middle name, but your first is friend. You are quite the prankster that loves to make other people laugh."


Tja, var dette helt meg tro?   *søker selvinnsikt*


Ellers så plaskregner det her i dag, og det har det visst tenkt å fortsette med.  Bare 13 grader ute, brrrrr! Nesten så jeg trenger varmen fra det etterhvert enorme Garnmysteriet i fanget. Jeg tilbrakte tydeligvis årets sommer innendørs med sykt barn. Jaja....

Klumpen er fortsatt syk. Søndag var endelig feberen borte, og vi pustet lettet ut. Om kvelden kom utslettet. Hele ungen var rødprikkete! En kjapp telefon til legevakten (de var veldig hyggelige og hjelpsomme faktisk!) kom vi fram til at han nok hadde fått "Den fjerde barnesykdom". Det var typisk med flere dager med høy feber, og så får de utslett når feberen er over. Vi fikk beskjed om at han ikke var smittsom og kunne gå ut hvis han ellers var i fin form. Det er han ikke, han har fortsatt ørebetennelse og surklehoste. Så da får vi holde oss inne noen dager til. Sukk.

Da blir det Postmann Pat-filmer for Klumpen og sofa-strikking for meg. (Jeg skal SITTE i sofaen altså, ikke strikke en sofa. Tror jeg. Mysteriet er vel på størrelse med en toseter snart, hihi!)

014

Modellen min likte visst IKKE å bli iført strikket telt.....

Om avhengighet og mysterier

Denne la Ann-Kristin inn på HobbyBoden for noen dager siden.  Hun hadde funnet den på en engelsk side og oversatt og omarbeidet den litt. Utrolig hvor mange som kjente seg igjen. (Ja, ikke jeg da, selvsagt. Jeg er da ikke SÅ ille? Ikke har jeg hamster heller...... *lister meg vekk*)


                                    lilleoma    lilleoma    lilleoma
Du vet at du antagelig er avhenging av garn:

- Når du har din favorittgarnbutikk som kortnummer på telefonen din.

- Når det første babyen din sa var alpakka.

- Når du skal på ferie, og du bruker den minste bagen din til klær, og den største til forskjellige håndarbeidsprosjekter og garn.

- Når besøkende kommenterer hvor søte hunden, hamsteren, katten og mannen din ser ut i matchende gensere.

- Når navnet på barna dine er Aran, Chashmir, Silke og Mohair.

- Når du ikke kan telle sauer hvis du ikke får sove, fordi all ullen gjør det så opphisset.

- Når du er så god til å gjemme halvferdige prosjekter rundt om i huset at du ikke finner dem selv engang.

- Når eieren av den lokale garnsjappa sender deg et "God bedringskort" når du ikke har vært innom på noen dager.

- Når du har greie på alle finessene på de fire strikkemaskinene dine, men ikke har funnet ut hvordan du stiller inn klokken på dvd-spilleren din.

- Når Hobbyboden er startsiden på datamaskinen din.

- Når du planlegger ferien din ut ifra hvor det ligger garnbutikker du har lyst å besøke underveis.

- Når du ankommer en ny by, det første du gjør er å sjekke gule sider for å finne ut hvor alle garnbutikkene er.

- Når du ikke husker ordene i nasjonalsangen, men vet når alle mønsterheftene til Sandnes ble utgitt.

- Når du ber om regn når du er på hytta, slik at du kan sitte inne å strikke.

- Når mannen din klager over støle muskler,  og du automatisk ber ham om å prøve et pinnenummer mindre.

- Når garnlageret ditt er så stort at det kan stilles som sikkerhet for et banklån.

- Når damen på nabobordet ber deg om å slutte å stirre på mannen hennes, og du svarer at du faktisk stirrer på genseren hans, for å prøve å huske mønsteret, slik at du kan tegne det av når du kommer hjem.

- Når du lever etter det gamle jungelordet: du kan aldri ha for mange mønster, for mye garn eller for mange prosjekter på en gang.

Og selvfølgelig helt tilslutt: du forstår at denne listen er helt unødvendig, fordi strikking ikke er en besettelse, men heller en nødvendighet her i livet.

God strikking!!
   


garnmysteriet Og så er jeg ferdig med del 3 på garnmysteriet! 

Jeg fikk en dårlig start med sykt barn, i tillegg har det vært varmt nok til å steke fluer på veggene her den siste uken. Men nå er det meste i rute igjen: Klumpen er endelig feberfri, solen er borte, og i dag har det regnet. Faktisk litt deilig -  temperaturen er behagelig og plantene trengte sårt litt (eller mye) vann.

Jeg valgte å strikke mysteriet mitt ensfarget i Ulla fra Dale, det var akkurat passe tykt. Siden jeg bare hadde en kort rundpinne # 8 ble det til at jeg brukte # 9. Jeg strikker stramt, så det går nok bra. Men det er litt av et slit å strikke med dobbelt ullgarn på seige, trege plastpinner.  Bra det skal toves, for dette blir ujevnt og fælt, jeg må dra maskene av pinnen.

im000732

Og i morgen kommer neste del!   :o)

Litt om alt

Det blir ikke mye strikking for tiden. Lilleklumpen er skikkelig dårlig, vi var på Barneklinikken med ham igjen i dag. Etter snart en uke med feber er både han og vi slitne. Men det er visst en virusinfeksjon, så da er det bare å ta tiden til hjelp.

bilde 002


Storesøster har blitt tenåring, og i dag var det hageselskap med alle jentene i klassen. Mor startet bakingen klokken 8 i morges, på menyen stod ostehorn, pizzaboller, småboller, muffins, sjokoladekake og is. Bortsett fra isen laget jeg alt selv. Det var 30 grader på kjøkkenet mens det stod på som verst, pust og pes! Men det ble en ubetinget suksess da, heldigvis. Ostehornene og pizzabollene forsvant som dugg for solen. Kake var ikke like populært i varmen, kanskje ikke så rart. 

                                                       images


Jeg var nummer 2000 som la igjen hilsen i bloggen til Ronille, og derfor fikk jeg en koselig "premie": To strikkete kluter i fine farger, kaffe og et fint kort. Tusen takk Ronille!   http://ronille.wordpress.com/

bilde 036

"Sommertåke" og sommerinfluensa

Det er så utrolig mange flotte sommerbilder rundt i bloggene nå! Jeg blir jo kjempeinspirert til å prøve å forevige noe av blomsterprakten her i hagen også. Så i gårkveld snek jeg meg ut med fotopparatet.

Her er resultatet:

bilde 031

Årets første jordbær. Det ble fortært av Gullklumpen 2,7 sekunder etter at bildet ble tatt.

bilde 033

En krukke full av snille stemødre.


Resten av bildene ble så dårlige at jeg ikke kunne bruke dem. Og nei, det var ikke tåke ute. Jeg har bare et kjempesuperelendig kamera.  :o(

Ellers er lille-Klumpen syk på 5. døgnet nå. Han har fått seg en skikkelig sommerinfluensa. Stort sett har jeg en syk og sutrete gutt på fanget, så det blir ikke mye strikking. Ikke kan vi være ute heller, kombinasjonen av vind og skarp sol er ikke tingen akkurat nå.  Så nå går det i Paracet, nesespray og store mengder drikke. Lite søvn blir det også. Jaja, sånn er det bare. Vi får håpe sommeren varer en stund til.

Men jeg har i alle fall fått bloggsurfet litt, Klumpen liker også å kikke på bilder. Hvis noen har lyst på "besøk" så gi en lyd! Prøver å legge igjen spor etter meg rundt omkring, synes selv at det er kjekt å få kommentarer og hilsener.

Grunnoppskrift hånddukke

Siden flere har spurt etter oppskrift på hånd-dukkene (eller hånd-hundene) skal jeg prøve å forklare hvordan de er laget.

Utgangspunktet er Nikki, som jeg altså ikke har strikket selv. Historien hans kan du lese her: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1210831711_nikkien.html#comment

Fifi ble laget med Nikki som modell, men de er ikke helt like.

bilde 016

Det viktigste er snuten, den må passe til hånden.  Jeg har brukt pinne # 4 og relativt tykt grått"pusegarn" til Fifi.

Snuten: Jeg strikket to like trekanter i rillestrikk slik: Legg opp 4 m, strikk 1 omg rett. Deretter økes en maske i begynnelsen og slutten av annenhver pinne til du har 20 masker. Strikk 2 riller uten å øke. Deretter  settes trekantene sammen og det strikkes videre rundt over alle maskene. (dvs 1 omg rett, 1 omg vrang) Hvis du ikke vil strikke vrangmasker kan delene strikkes fram og tilbake og sys sammen i siden. Fifi måler ca 5,5 cm fra spissen av snuten og fram til der delene strikkes sammen. Hele hunden måler ca 40 cm i lengden og er ca 13 cm bred.

Innsiden av munnen: Denne strikkes på samme måte som snuten, men i ett stykke. Etter at halve er strikket felles det i begynnelsen og slutten av annenhver omg til det gjenstår 4 masker.  Fell av. Munnen er strikket i litt tynnere garn slik at den blir mindre enn snuten, det blir finest når den monteres. Jeg heklet delene sammen med den grå tråden. Et par sting i munnvikene gjør at munnen går innover og ikke utover når du putter hånden inni. 

"Hår": Legg opp 17 m med hvitt, strikk 11 riller. Deretter felles 1 maske i begynnelsen og slutten av annenhver pinne 4 ganger. Fell av. Putt hånden inni dukken og plasser "håret" slik at det kommer oppå knoken. Sy det fast med små kastesting, putt inni litt (ikke for mye) fyllvatt slik at det står litt opp. Snurp kantene litt sammen når du syr det på slik at det buler opp.

Ører: Legg opp 15 masker og strikk ca 9 cm i rillestrikk. Skift farge, strikk 2 riller. Fell deretter som på snuten, men fortsett fellingen til det bare er 1 m igjen. Sy ørene fast kant i kant med "håret".

Bein: Legg opp 16 m, strikk ca 20 cm i rillestrikk. Skift farge og strikk 4 riller. Deretter strikkes det 2 riller med rosa. Strikk så 2 m sammen ut pinnen, klipp av tråden og trekk de gjennom de resterende 8 maskene. Sy beina sammen og fyll dem lett. Sy dem fast i sidene et stykke bak ørene.

Nese: Strikkes på strømpepinner med tynnere garn på pinne # 3 eller 3,5. Legg opp 6 masker og fordel dem på 3 pinner. Øk 1 m i hver maske ut omg. Strikk neste omg og annenhver omg videre vrang. Strikk 1 r, øk 1 i neste m ut omg. Strikk 2 m, øk 1 m i neste m ut omg. Strikk 4 riller. Strikk 2 m, 2 m sammen ut omg. Strikk 1 m, 2 m sammen ut omg. Fyll nesen med vatt. Strikk 2 m sammen ut omg. Klipp av tråden og trekk den gjennom de resterende m. Sy nesen fast ytterst på snuten.

Øyne: Disse er heklet med nål # 3,5. Lag en løkke rundt pekefingeren, hekle 8 fm rundt løkken. Stram tråden slik at hullet i midten lukkes. Neste omg hekles med blått, vekselvis 1 og 2 fm i hver m. Siste omg hekles med hvitt, 1 fm i hver m. Knytt alle trådendene sammen og putt dem inni øyet. Sy det fast med hvit tråd.

Disse dukkene kan varieres i det uendelige, jeg vurderer å prøve meg på en Shaun-hånddukke etterhvert. Vil gjerne se resultatet hvis du bruker denne oppskriften! 

Dame Edna, eller var det Axl Rose?

luer20081199190335

Nei, Edna Rose var det visst.  (Det er VARMT i dag altså, og jeg er innendørs på 3. dagen med syk unge. Derav humoren...)

Vel, Edna er blokket, og kantene ble borte-vekk de. Mønsteret kom også mye tydeligere fram etter blokkingen. MEN - luen kan brukes til handlenett hvis jeg lager håndtak. Jeg har strikket den på pinne # 3,5, og jeg strikker stramt. Så de som vurderer å bruke bomullsgarn på denne bør være obs på størrelsen. 120 masker på pinne # 4 i uelastsk garn bli SVÆRT etter blokking, og denne luen bør absolutt blokkes.

bilde 028

Jeg valgte å blokke UTEN å bruke knappenåler denne gangen.  :o)

Nå lurer jeg på hva jeg skal gjøre, vurderer å lage en heklekant nede for å stramme den inn, eventuelt lage snor til å trekke gjennom vrangborden. Selve luen er fin når den er litt posete, det er vrangborden som er problemet.

bilde 027

Det ble en liten stjerne i toppen, ikke så lett å se med en hvit ballong inni riktignok....

Kanskje dukker Edna opp igjen når jeg har funnet ut hva jeg skal gjøre med henne. Hun ble jo fin, bare veldig stor.


Edna Rose

luer20081199190335

Da er den første juniluen ferdig. Det er denne: http://thecompletefabrication.blogspot.com/2008/03/edna-rose.html

Luen er strikket i hvitt bomullsgarn, en tråd Bambino Bomull og en tråd av det evigvarende heklegarnet mitt fra SparKjøp. Jeg brukte pinne # 3,5 og strikket 4 mønsterrepetisjoner før fellingen.

bilde 020

Mønsteret var greit å strikke, men fellingen ble ikke fin. Den ble veldig kantete og snurpet luen sammen på en lite elegant måte. Skal prøve å vaske & blokke luen for å se om det bedrer seg litt, men jeg har ikke så store forhåpninger. Hadde det vært et tynt, mykt ullgarn hadde den nok formet seg finere, men dette er tykk, uelastisk bomull.

bilde 022

Her er luen tredd utenpå en høy boks, den ser ikke fullt så ille ut på hodet. Det er bare fellingen som ødelegger.

Skal uansett oppdatere etter at den er vasket og blokket, så får vi se.

Fornem fransk frøken

Nikki'en har fått seg en liten venninne.  :o)

bilde 016

Vel, så helt liten er hun kanskje ikke da, hun er faktisk større enn ham. Fifi heter hun og er en fransk puddel.

bilde 017

Her er hun sammen med Ullklumpen, som er en stor toåring. Tror de to er i ferd med å bli gode venner.

bilde 012                       bilde 015

Damen var visst ikke spesielt fotogen, spesielt ikke siden jeg måtte være dukkefører og fotograf samtidig.

bilde 018                       bilde 014

Her har Klumpen overtatt den ene jobben. :o)

Fifi er strikket av dobbelt boucle-pusegarn med akryl som hovedinnhold. Tungt og aldeles grusomt å jobbe med, spesielt etter at gradestokken begynte å krype oppover. Men hub ble jo søt til slutt?

En strikkefri helg

Jeg har knapt tatt i strikkepinnene mine i det siste. Det er så VARMT (Jeg klager ikke altså!) at det ikke er noe gøy å jobbe med  klamt og svett ullgarn. Og så holder vi på å rydde opp i den jungelen utenfor som visstnok egentlig er en hage. Puh!

Her er noe garnfrie aktiviteter:

bilde 011

-"Komme da, tippe-høne!"

bilde 010

Laksepølser, ørretkoteletter, paprika eg aubergine på grillen. Og er jeg flink til å anonymisere folk på bilde eller? Hvem trenger sladd når man har bjørkeløv?  *fnis*

Legg merke til hvem som stakk av med posen med iskjeks....

hits