Svarthyllsaft og hele familien i arbeid

Her saftes det!  :o)

043

Begge ungene var ivrige deltakere. Blomsterklasene ble plukket og ristet frie for innsekter før de endte opp i mormors bakebolle sammen med sitronskiver og vann. Der skal de få godgjøre seg i to dager før de siles, kokes opp og tilsettes sukker og sitronsyre.

svarthyll3    sitron2

Oppskriften fant jeg her:  http://www.hagepraten.no/viewtopic.php?f=4&t=22216 Jeg brukte den som er litt ned på siden, den starter med 50 blomsterklaser. Syntes det var greit med en oppskrift som skulle kokes. Jeg har laget dette flere ganger før sammen med en bosninsk venninne, og saften er helt nydelig. Og tenk så hadde vi visst svarhyll i hagen!  :o)

Frøken Dings tok flotte nærbilder av blomster & sitronskiver.

047

048

046       045

Da gleder vi oss til å smake!

Pulsvarmere for juni

puls2

Med ca 30 grader ute er ikke strikking det mest fristende å aktivisere seg med. (Tenk at JEG skriver noe slikt da, hehe..) Men nå er i alle fall pulsvarmerne for juni ferdige, to par til og med. De var raske og lette å strikke begge to.

003

http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=260496.0

Her brukte jeg en rest som var igjen fra ugleluen og uglepulsvarmerne. Jeg måtte spe på med en annen liten rest i matchende grønnfarge. Strømpepinner # 4,5, jeg valgte å strikke rundt. Og så fikk de en liten tommelkile også. Det var ca 8 cm igjen av hovedgarnet etter at trådene var festet. Slikt liker jeg!  :o)

005

Hagen bugner av roser nå, i alle slags farger og størrelser. De hvite og rosa dufter nydelig, de er avleggere av gamle busker fra hytten. Moderne roser er visst luktfrie, det er litt synd.

006

http://susaninstitches.blogspot.com/2008/03/free-pattern.html

De lilla pulsvarmerne er i Vikingggarn. Det gikk med knapt 50 gram på pinne # 4, men jeg måtte strikke 6 spisser for å få dem passe vide.

004

Og så et bilde med alle på for å vise at det faktisk er par og ikke single pulsvarmere. Sånn er det når man fotografer på egenhånd. Hun som skulle ta bilder for meg ble visst borte-vekk.

007

Et par sokker ble det jammen også. Her gikk det fort og gæli på pinne # 5,5. De passer nok best som tøfler, de er litt tykke til å brukes i gummistøvlene. En tråd raggegarn og en tråd av noe tynt akrylgarn. Passer til meg.

008

Woody skjekker ut kvaliteten. Sikkert varmt & klamt med cowboy-boots i dag.

God sommer til alle som titter innom!  :o)


Noa, Noa, Noa & Noa

Det var sommeravslutning i Klumpens barnepark i dag, og jeg hadde tenkt å lage noen små gaver til "tantene". Siden vi nærmer oss juli måtte det bli noe sommerlig, en liten utfordring for en notorisk lue- pulsvarmer & sokkestrikker som meg. Valget falt til slutt på en gammel kjenning, Noe Noa. Dette skjerfet var et av alternativene i skjerf- og hals-alongen for juni også, så her ble det opptil flere fluer i en smekk.  :o)

005

Fire skjerf ble heklet i løpet av noen dager og lå klare til fotografering og innpakning. Så kom Frøken Kritisk forbi.

- "Du skal vel ikke gi det rosa til en VOKSEN???" 

004

Hmmm,  kan jeg ikke det? Da er det vel bare å hekle et nytt da. Eller vent nå litt.....
Man har da LAGER. Det grønne skjerfet i LIMA fikk nye blomster for å matche de andre et voila:

006

Å fotografere skjerf som blafrer i vinden er visst utenfor mitt kompetanseområde, dessuten ble plutselig tiden veldig knapp. Her gjaldt det å få pakket dem inn og rekke bussen!

009

Heldigvis har man metoder for å få dekket behovet for mer solide saker med strikkepinner og ullgarn. Disse går rett i Klumpens sokkeskuff, klare for høstsesongen.  :o)  Raggegarnrester, pinne # 3,5 og ca størrelse 27.

Da kaster jeg meg over de siste alongene mine, denne måneden ligger jeg etter skjema!

Ny mus i huset

Det har blitt lite håndarbeid denne helgen, og grunnen til det er nokså liten.

For å starte med begynnelsen: For en drøy uke siden ble jeg vekket av en hysterisk fjortis fordi noe krafset over hodet hennes inne i sengen. Hun har loftsseng, så da er det ikke mange cm opp til taket. Heldigvis gav det seg, men noen dager senere var det voldsom romstering rett over sengen vår. Neste morgen gikk fruen på jakt, og fangsten ble ett stykk istykkertygget plastpose som hadde inneholdt hjemmelaget play-dooh. Deigen var spist opp og gjesten(e) hadde kvittert for seg med å legge igjen mange små bæsjer, omtrent som svarte riskorn. IIIIIK, MUS!!! Og jeg som trodde kaninene var ille.

mus

Nå er ikke jeg den som hopper opp på bordet hvis jeg ser en gnager, men jeg vil ikke ha dem løpende rundt i huset. Etter en rask rådslagning med mamma falt valget på rottegift. Guffent med halvdøde mus i feller, usj. Rottegift er litt mer renslig, selv om det uansett er ekkelt å skulle ta livet av småkrypene.

Rottegiften ble plassert ut, og jeg sjekket daglig om den var spist. Etter en knapp uke pustet jeg lettet ut - musene hadde nok dradd sin vei. Bortsett fra den salte play-dooh-en fantes det ikke noe spiselig der oppe. Kanskje var den salt nok til at de hadde strøket med  før de rakk å smake på de giftige havregrynene?

rottegift

Haha. I dagmorges fant jeg skålen tom og massevis av nye "riskorn". Og det var bæsj på noen klær som lå like ved. Tenk om de laget seg bol i kleshaugen! Min søster fikk  vintertøyet de lagret på loftet sitt ødelagt av mus for noen år siden, de hadde gnagd hull i omtrent alt. Men mine strikkeplagg skulle de ikke få! Dermed var det bare å brette opp ermene og sette i gang med å rydde. Loftet vårt var et salig kaos av ting som var stappet opp der uten mål og mening. Det vil si, meningen var å organisere og sortere alt senere en gang. Vel, i dag var dagen kommet. Jeg har sortert, pakket om, stablet, kastet og plassert ting & tang pent inntil veggene. Nå går det faktisk an å finne igjen det man måtte være på jakt etter, og jeg fant flere ting jeg helt hadde glemt at jeg hadde. Kjekt!

Ryddeprosjektet tok hele dagen og fortsatt er det mer å gjøre. Tenker støvsugeren skal få seg en tur opp dit også. Men nå er det tid for loppekassen. Må bare strikke et par omganger på en sokk først, hihi!

52 pair plunge iii eller 52 par sokker på ett år

Det blir gjennomsnittlig ett par i uken det.  :o)

52parsokker

Galskapen foregår på Ravelryhttp://www.ravelry.com/groups/52-pair-plunge-iii

Startdato 1. juni i år, sluttstrek 31. mai 2010. Siden jeg startet min egen lille sokkestrikkefest i mai får de 6 første parene mine ikke være med. Jaja, det går nok bra likevel.

Par # I (ferdige 4. juni 2009) Størrelse 38/39.

001

Par # II (ferdige 11. juni 2009) Størrelse 38/39.

006

Par # III
(ferdige 16. juni 2009) Størrelse 37.

009

Slem kanin m/sokk på hodet.

002

Alle sokkene er strikket av raggegarnrester, pinne # 3,5.

You can keep your Kap on

Nytt junibidrag til HobbyBodens luealong: http://www.berroco.com/exclusives/kap/kap.html

Denne har jeg styrt mye med å få til! Selve luen var strikket på noen timer, men så var det monteringen da. Den ble liksom rar uansett hvordan jeg sydde bremmen på, og kanten nede rullet seg innover. *frustrert*

004

Etter mange forsøk endte jeg opp med å hekle en rad lm rundt hele luen, bremmen heklet jeg fast samtidig fra baksiden. Deretter heklet jeg en rad fm rundt hele luen inkludert bremmen.

006

Den trenger nok litt damping, men resultatet ble noenlunde OK til slutt.

Garnet er Topp't Tå, knapt to nøster. Jeg brukte liten rundpinne + strømpepinner # 6,5. For å gjøre det litt enklere strikket jeg altså rundt, 12 rettmasker + 1 vrangmaske. Jeg kuttet ut de to kantmaskene som var til å sy i. Til slutt vrengte jeg luen.

Så var det sokkene da. Det begynner å bli lite raggegarn igjen, så det blir noen kreative løsninger. Jaja.

009

Disse er ca størrelse 37, litt små til meg. De ender nok opp hos en venninne.

Studie av en blomst

Gullklumpen har fått nytt kamera, og det må jo testes ut. Vi brukte litt tid på nettet for å lete etter det rette til hennes bruk og vår lommebok, ganske greit at slikt går an. I butikker blir jeg alltid usikker og snakket rundt til å kjøpe noe dyrere enn jeg egentlig hadde tenkt. Nå kunne vi velge i ro og mak, sammenligne og studere. Da valget var tatt gjenstod det bare å dra til butikken der det var billigst og kjøpe det utvalgte. Hun fikk faktisk det siste de hadde inne. :o)

Her har en flott oransje blomst blitt fotografert fra diverse vinkler og avstander. Synes ikke det ble så verst til å være tatt med et kompaktkamera?

nora sine bilder 018

nora sine bilder 021

nora sine bilder 020

nora sine bilder 024

Bildene er ikke redigerte på noen måte.

Frøken Dings har alt erklært at hun kan fotografere for meg heretter, for hennes kamera er MYE bedre enn mitt. Og jo, det er det absolutt. Hun får mye skarpere bilder, speseilet nærbilder. Så da får vi se om det blir standardheving på bloggen min etterhvert. rosasmil

Ha en god mandag!

Mange luer små...

luerligger09   http://grosblog.wordpress.com/2007/01/18/her-er-den/

Gros djevlelue
var et av alternativene for juni i Luer for huer. Nå har jeg jo alt strikket en juni-lue, men jeg tenkte at denne var grei til å bli kvitt litt restegarn.

Som tenkt så gjort. Siste rest grå Babyull + rosa Sisu fra uvennpakken min ble en søt liten lue i størrelse ett år. En enklel blondekant gjorde den mer feminin.

001

Luen var kjapp & morsom å strikke, så to smårester Babyull i litt mørkere rosa nyanser ble en ny lue i størrelse 2 år.

002

Jammen ble det rester igjen etter restegarnsluene også, så da ble det en tredje lue. Forstsatt har jeg litt igjen av de to lyseste rosafargene.

004

Men så kom jeg til å tenke på at dette faktisk er en GUTTELUE. Da måtte jeg jo lage en i guttefarger også.

005

Størrelse 2 år denne også. Vet ikke om jeg er helt fornøyd med fargene, men jeg fikk brukt opp flere smårester. Synes forresten at luene ble veldig små, så jeg er litt usikker på størrelsene. Jeg ville nok heller sagt at den minste var nyfødtstørrelse og at de største var 1/2 - 1 år. Jeg brukte oppgitte pinner. (# 2,5 & 3)

Kiweke poserer ved siden av luene. Det hun svarte da jeg spurte pent om jeg kunne fotografere henne ikledd lue kan jeg ikke skrive et sted barn leser. Slem kanin!

Tror kanskje det blir flere av disse. (Det sier jeg visst om mye, hehe....)

006

Og så var det sokkene da. Disse ventet bare på å få festet ørtenogfjørti tråder. Jeg har fortsatt sår og sprekker på fingrene så jeg har raggegarnpause for tiden. Men disse kommer det garantert flere av!

Det ble visst veldig synlig her at restene har ulike innfarginger. Jaja, sokkene er varme likevel de. :o)

Søndagstur på Smøråsfjellet

Jeg har sett fine bilder fra Smøråsfjellet på andre blogger. Og endelig somlet jeg meg avgårde på tur selv. Dette var fast turområde da jeg var liten, men der vi pleide å gå er det tettbygd nå. Så det ble en oppdagelsestur for meg også. Veldig flotte turstier de har laget til og mye spennende å se på veien.

Ungene løp nesten hele veien, spennende hva som ventet rundt neste sving! Minsteklumpen var blitt fortalt at det fantes både troll og all verdens rare dyr som ventet på ham.

tur p smrs 001

Vi glemte visst nesten å ta bilder, men dette trollet ble i alle fall foreviget. Er det ikke et strikketøy han har hengende rundt det ene øret tro? Et strikketroll!

Denne karen satt musestille i grøftekanten og håpet nok på å ikke bli oppdaget. Planen slo feil, han ble både sett og fanget.

tur p smrs 002

Vi fant flere frosker og massevis av rumpetroll. Dessverre (eller heldigvis?) hadde vi ikke noe å ha dem oppi, så de fikk bli der de var.

tur p smrs 006

- Er du en prins kanskje?

tur p smrs 007

Nja, ikke så fristende å teste ut. Spesielt ikke siden han satt midt i en hestepære.

tur p smrs 004

- Best å komme seg unna!

Vi må visst ta denne turen flere ganger, den var akkurat passe lang for Klumpen. Og så var det veldig motiverende med alle de små opplevelsene underveis.

Desperate metoder

Hva gjør man når man har strikket TO hull i samme finger og strikkepinnen hele tiden setter seg fast inni plasteret?

003

Riktig svar:

005

Er man desperat nok prøver man å strikke med gummihanske.  blushing

Det fungerte selvsagt ikke i det hele tatt, hansken hadde så mye friksjon at garnet satt bom fast. Så nå tar jeg en bloggrunde før jeg finner loppekassen. Kanskje det gror i natt? *håpefull*

Ha en suveren fredagskveld!  :o)

Baby Leaves Baby Hat

luerligger09

Denne måneden kunne vi velge mellom flere babylue-oppskrifter. Jeg startet med denne: http://www.ravelry.com/patterns/library/baby-leaves-baby-hat

Garnet er sølvgrått LINEA fra idena, 54% bomull, 25% lin og 21% silke. Strømpepinner # 3,5, og bare se HVILKE strømpepinner! Jeg strikket med hjertet i halsen og la spøtet fra meg på steder der jeg håpet at det var trygt. De fine fargene er en skikkelig Klumpen-magnet, og i hans hender hadde nok ikke pinnene blitt gamle. Det gikk heldigvis bra, puh!

001

Luen ble veldig liten og kort. Uten en god vrangbord nederst tror jeg neppe den sitter lenge på hodet. Jeg heklet i tillegg en picotkant som avslutning.

003

Blomsternålen er en liten gave, heklet av smårester av ullgarn. Den har sikkerhetsnål på baksiden og en liten perle midt i hver blomst. Mønsteret fant jeg her: http://www.yarncat.com/LeafedRosePin.html Gøy å klare å hekle "på engelsk", selv om dette ikke var så fryktelig avansert da.

004   007

Luen var ferdig om formiddagen 1. juni. Det tok bare noen få timer å strikke den, selv med mange avbrytelser. Men så var det det lille løftet jeg hadde gitt meg selv da - ingen blogginnlegg uten et par raggsokker. Vræl! Sokkene tok to dager, inspirasjonen var ikke akkurat på topp. Men her er de:

008

Klar for neste utfordring! (og sokkepar) 

hits