Mimounas gi-bort

eller give away som det heter på godt norsk. For i dag føler jeg meg plutselig litt snill. :o)
Jeg reiser på ferie i morgen og blir borte i to uker. Vet godt at man ikke skal oppgi sånt på nettet, men jeg tror ikke så mange skumle innbruddstyver leser bloggen min. Dessuten er det folk i huset når vi er borte, så det går nok bra.

Hvis du har lyst på jordbærsjalet mitt så legg inn en kommentar til dette innlegget. Og vil du doble sjansene dine kan du linke til gi-bort'en min på din egen blogg. Skriv det i så fall i kommentaren.Som trøstepremier gir jeg bort noen par pulsvarmere også. Trekningen blir når jeg har kommet hjem igjen og har fått pakket opp, hihi.

Du finner mer om både sjal og pulsvarmere hvis du scroller litt. ;o)

Da logger jeg av for en stund, selv om jeg kanskje snuser innom hvis jeg skulle snuble over en pc med nett på min vei.

Ha en fin sommer!

Sommerfest med varmkilder

I dag er det bikkjekaldt; kraftig vind og tett, vannrett regn gir ingen sommerfølelse akkurat. Likefullt er det sommerfest og avslutning i barneparken. Vi takker for oss etter to år, litt rart og vemodig.

Jeg har strikket pulsvarmere til "tantene" + at jeg har funnet fram noen av de 52 sokkeparene mine. De fikk bokstavelig talt bein å gå på, men det var heldigvis fortsatt noen igjen. Så da ble det varme avskjedsgaver. Noen av dem ble straks tatt i bruk, hehe. Eller kanskje heller brrrr...Bildene ble tatt i full fart i dagmorges, og fargene ble helt feile. De lyselilla er egentlig gammelrosa, så er det et par svarte, et par mosegrønne, et par grå og et par gråblå. Det ble veldig blåskjær på fotoene, fargene er egentlig nokså varme.

Garnet fikk jeg av snille Mirrevirre for en stund siden. Har fortsatt noen smårester som nok også skal få bli til noe.Gullklumpen er faktisk litt brun, selv om hun ser blåfrossen ut her. Dumme kamera.  :o( 
(Eller er det fotografen som ikke er så god til å stille det inn? Kremt.)

Garnet er Peruvian Highland Wool, og jeg har brukt pinne # 4.5. Da la jeg opp 22 masker og strikket 14 repetisjoner av mønsteret. Det ble akkurat nok til tre pulsvarmere av ett nøste, så to nøster rekker til tre par.

http://dodergok.blogspot.com/2007/11/muddar-med-spets-i-silkealpaca.html 

Da får jeg finne fram regntøyet og gå på sommerfesten. Ulljakke har jeg på meg alt.   :o)

Ha en fin fredag! 

Lyst på noe godt?

Gulrotsuppe høres kanskje ikke så spennende ut, men denne er nydelig! Dessuten kan de fleste spise den; den inneholder kun vegetabilske ingredienser og ikke melk, gluten, egg eller andre "skumle" ting. Jeg fikk den servert med en klatt crème fraîche, men det går det jo greit å utelate. Ingefæren gir en frisk, spennende smak.Jeg smakte suppen i et besøk og har prøvd å gjenskape den hjemme uten oppskrift.
Så dette er hva JEG puttet i min suppe:

GULROTSUPPE MED INGEFÆR
1 liter grønnsaksbuljong (jeg brukte vann + terninger)
1 liten eller 1/2 stor løk
hvitløk  etter smak
2 store poteter
ca 1/2 kg gulrøtter
4-5 cm ingefær
en skvett olivenolje

Skrell og del i grove biter. Kok alt mørt i buljongen. (Ikke kok for lenge, det kan godt være litt "sprett" igjen i gulrøttene". Mos alt til en jevn suppe med stavmixer eller i en kjøkkenmaskin, gi et nytt oppkok. Smak eventuelt til med litt salt. Er ingefæren veldig grov kan den med fordel raspes opp for å unngå fibre i suppen. Og ikke bruk alt for mye, det blir sterkt!

Synes fargen er så nydelig, deilig sommersuppe dette her.  :o)Suppen blir nokså tykk. Servèr med en klatt crème fraîche, godt brød og smør. Bon apetit! 

                                           


Rørte jordbær

Nytt Arrowhead Shawl.Nå sitter mønsteret i fingrene, trenger bare såvidt å kaste et lite blikk på diagrammet innimellom. Så da tenker jeg at det er like godt å "strikke meg ferdig"  med disse sjalene før jeg kaster meg over et nytt mønster. Køen på Ravelry begynner å bli LANG, det er så mye fint... http://www.ravelry.com/people/mimouna/queue?page=8

Sjalet er lett og luftig, og jeg danderte og styrte på ute i hagen for å vise det skikkelig fram. Men uansett hva jeg gjør blir bildene flate og kjedelige. Jeg får ikke fram verken farge eller tekstur skikkelig. :o(  Må nok vri lommeboken for å få meg et bedre kamera etterhvert. Eller så får jeg la være å sammenligne meg med alle de fantastisk dyktige fotografene som legger ut bilder på Ravelry, sukk. En fotomodell som ikke maser om at -"E du ikkje fææærdi snart?" hvert 3. sekund hadde nok også gjort seg.Gullklumpen likte visst dette. Hun syntes det så ut som jorbærsyltetøy. Og ja, jeg får også assosiasjoner til rørte jorbær. Det er rette rødfargen, med noen tynne, hvite "hår" innimellom. Så da ble det sommerlig likevel da. Jordbærrødt, ikke julerødt. :o)

Noen fant ikke fram til mønsteret på linken jeg la ut. Du må altså logge inn, og så må du laste ned filen som heter "Seven FREE knitted lace patterns". Sjalet ligger sånn ca midt på, så du må scrolle litt for å finne det. http://www.knittingdaily.com/free-lace-knitting-patterns-collection/Klumpen tisset i sengen vår i natt. Så da nytta mor høvet mens overmadrassen var borte. Den rutete rammemadrassen var jo perfekt til blokking. Og ingen krise om noen nåler lurer seg unna heller; de blir i så fall godt emballerte før noen skal sove i sengen igjen.

Garnet er Mini Butterfly, forgjengeren til Kitten Mohair. De er omtrent identiske, bortsett fra at dette ble produsert på det glade 80-tallet. Det gikk med nøyaktig to nøster, da strikket jeg to ekstra mønsterrepetisjoner. Pinne # 5.5.Her er garnet som ble igjen. Som vanlig bare noen få meter. Gullklumpen kastet et blikk på mini-nøstet mitt og ristet på hodet. - "Bare ikke SI noe, mamma."

Faktisk var jeg litt i tvil om det kom til å gå denne gangen. Men siden jeg hadde et ekstra nøste på lur tok jeg sjansen. Fordi jeg VISSTE at jeg hadde mer garn på loftet fikk jeg ikke høy puls en gang. Kjedelig. Neste gang får jeg nok strikke uten sikkerhetsnett. Man må da ha LITT spenning i livet, hehe.

Da er det noe helt annet som står på programmet en liten stund. Tid for sommeravslutninger både her og der, så da blir det strikkete smågaver. Og så jakter jeg på neste sjalmønster så lenge.

Ha en fin kveld!

Fra kaos mot orden

Så var det vasen uten blomster da.  :o)Man tømmer en pose full av - eh- fugleredemateriale? utover gulvet.Sortere sortere. Noen nøste-lignende greier og mange dukker ull-brodèrgarn. Mest anchor tapisserie wool, men også litt CEWEC ZEPHYR. Møllsikkert og fargeekte i følge magebeltene.Ser man det. Dette kan kanskje bli til noe? Fine farger, men kun 13,5 meter i hver dukke. Dvs i de HELE dukkene, for mange er brukt av. Hmmm...

Og så gikk det noen dager...La du merke til de små garnrestene øverst i venstre hjørne på samlebildet? De ble akkurat nok til en liten lue. Garnet er Gullgarn fra SparKjøp, men en eldre utgave enn det som selges nå. Dette garnet er tynnere og består av 47% ull, 47% akryl og 6% SYNTETISKE FIBRE. Ikke dårlig det vel?  ;o)Skikkelige Klumpen-farger. Og "bombene" er ikke bare til pynt: Garnet, spesielt det grønne, var gnagd på slik at det bestod av mange korte tråder. Noen steder var tråden flusset opp men ikke røket. Så de siste trådstumpene ble brukt til å hekle små kamuflasje-lapper. Nå skal luen bare få seg en vask, og så ender den i barnehageposen til høsten igjen.

Jeg har saumfart innholdet i posen på jakt etter glupske insekter eller larver, men heldigvis uten å finne noe. Derimot fant jeg masse kattehår, så da satser jeg på at det er Pus som har prøvesmakt garnet.Og så var det brodèrgarnet. De som liker å brodere får holde seg for øynene nå, for jeg har heklet opp nesten alt sammen. De ble et OK stor barneskjerf, nå gjenstår det bare å heke en kant rundt for å slippe å feste alle trådene. Hvitt var ikke helt vellykket, så det rekker jeg opp igjen. Får gå på jakt etter noe mer passende på loftet.

Det gråblå nøstet sånn ca midt på samlebildet er i ferd med å bli lue det også. Fortsettelse følger, dette er gøy!

Ha en super helg!Med pil uten bue

Vi hår fått ny nettleverandør, og det har ikke gått helt knirkefritt for seg. Faktisk har vi vært utestengt fra Den Store Verdensveven siden fredag formiddag. Nå er vi endelig på nett igjen, men ikke trådløst så langt, til diverse yngre familiemedlemmers store fortvilelse. Kun surfing på denne pc-en som er forsynt med navlestreng rett til dingsen i  veggen. (Jada, den har sikkert et navn. Modem?) Nix mer I-pod med fjesbok i sengen, hehe.

Det som skremmer MEG litt er hvor mye jeg har fått gjort i helgen. Husarbeid, hagarbeid, strikking, TV-titting... Jammen ble jeg ikke sittende med spøtet og se på en dokumentar på NRK om dypvannsfisk. Sært.  

Men så var det pilespissene mine da. De strikkete. For nå er begge sjalene ferdige og blokket og vel så det. Se bare her:Det hvite er strikket av Rauma tretrådsgarn, to bunter à 100 gram. Vellagret garn med andre ord, det selges kun i 50-gramsnøster nå. Frøken Dings valgte garnet, og jeg var ikke helt overbevist om det ble bra før det var ferdig blokket. Men det ble mye luftigere etter nærkontakt med først Milo og så spisse knappenåler. Ikke noe sommersjal kanskje, men noen sommer ser det jo uansett ikke ut som vi får i år likevel. Jaja, vi har jo litt sol og temperaturer som innimellom nærmer seg 20-tallet. Enn så lenge.Og så var det det grønne. 100 gram Milk & Honey fra Vikinggarn. Skikkelig sigegarn, men akkurat her var det nesten en fordel. Sjalet vokste veldig i blokkingen, og nå er det lett og luftig.Fint som halstørkle også.Siste rest av garnet ble hekleblomster med nål på baksiden. Jeg fikk bare noen meter igjen av ullgarnet også nemlig. Strikket 3 ekstra rapporter før kantborden. (En rapport er på 12 pinner hvis noen lurer. Og de pinnene er laaange på slutten.) Begynner å tro at jeg er nokså god på å beregne garnmengde, så jeg går vel på en skikkelig smell snart er jeg redd...Stort og godt sjal og surmulende fotomodell. *fnis* Ikke noen tenåringsdrøm dette her visst.

Til de som skrøt av sjalet i forrige innlegg: Det var verken meg eller mitt sjal altså, det var et bilde lånt fra oppskriften. Det kom visst ikke klart nok fram.

Men snart kommer noe som VIRKELIG er meg:Jeg har "arvet" igjen. Tenkte å kalle bildet "Vase uten blomster".  *kunstnerisk*

Moren til venninnen min ville kaste en pose med diverse smårester. De ble reddet i siste sekund; - "Mimouna kan SIKKERT bruke det til noe. "  Ja, kan hun det tro? Følg med, følg med! Og ha en fin tirsdag så lenge! :o)

Å leve på kanten

Har aldri sett på meg selv som særlig spenningssøkende, heller tvert imot. Trives best i sofaen med strikketøyet og tekoppen, helst også med pc-en og fjernkontrollen innen rekkevidde. Men HELT daff kan man jo ikke bli. Så innimellom bedriver fruen høyrisikostrikking, bare for å få opp pulsen litt.Ser du det bittelille grønne nøstet og trådstumpene på bildet? (Selvsagt gjør du det. Tullete spørsmål.) Det er alt som ble igjen etter at jeg hadde felt av Little Arrowhead Shawl. Jeg strikket nemlig en ekstra repetisjon av mønsteret for å få brukt opp alt garnet. Og det kan man jo trygt si at jeg klarte. Restene er ikke nok til en eneste ekstra pinne. Trenger jeg å si at jeg strikket ekstra fort på slutten? Det er nemlig den mest effektive måten å komme vel i havn på. Man må strikke fort før garnet tar slutt. *erfaren*

Lyst til å se bilde av det ferdige sjalet? Det har jeg også. Men en av oss må blokke det først. Vil DU?

Her er i alle fall sånn det ser ut i oppskriften. Jeg har laget spisser på mitt, synes det ble penere enn å felle rett av.Du finner oppskriften her: http://www.interweaveknits.com/freepatterns/wraps.asp  Den er gratis, men du må registrere deg for å få tilgang. Mye annet fint der også, så det kan være greit å ta en titt.  :o)

Da kommer det forhåpentligvis snart et nytt innlegg med ferdigblokket sjal. Ha det fint så lenge! 

Ps: Det hvite på rundpinnen er sjal nummer to. Fargen på dette ble nemlig ikke godtatt av Frk. Tenåring. Så da må jeg strikke et nytt. Heldigvis finnes det andre som kler grønt, så dette får nok en ny eier snart likevel.

hits