Darling Darling (Stay With Me) Shawlette

 

Jeg har vært så heldig å få være prøvestrikker igjen. Denne gangen er det Mona Mono som har laget et nydelig nytt sjalmønster. Monas eget sjal er strikket av håndspunnet hundegarn, mykt og varmt. Mitt er i Navia Duo, ren ull fra Færøyene. 180 meter/50 gram. Jeg brukte ca 1 1/2 nøste.

 

Mønsteret kommer i løpet av juli, da finner du det her: http://www.ravelry.com/patterns/library/darling-darling-stay-with-me-shawlette 

 

 

 

 

 

Etter å ha regnet bort i flere dager er det opplett og små gløtt av SOL her nå, hurra. Det første jeg gjorde da jeg hoppet ut av sengen i dagmorges var å sette på vaskemaskinen. Så nå er ikke tørkestativet ledig mer, fnis.


 

 

 

Her ligger sjalet til blokking. En knappenål i hver luftmaskebue, det tok litt tid å få det noenlunde jevnt. Men sjalet trengte absolutt blokking. Mona strikket sine sjal i tykkere og tyngre garn, og de faller pent uten noen etterbehandling. Inntrykket blir jo mye mykere og mer organisk da. Så nå planlegger jeg selvsagt et nytt sjal i et annet garn. Får se hva tiden rekker til, jeg har mange andre strikkeplaner også. Men det er jo gøy da.  :o)

 

 

 

Den obligatoriske skjønnhetsfellen er på plass. Tror hodet mitt har tatt sommerferie.

 

Jeg anbefaler forøvring å bruke MASKEMARKØRER mellom hver mønsterrepetisjon hvis du strikker dette sjalet. Mønsteret er enkelt på de første radene, og jeg suste i vei og tenkte at dette går bra. Men det blir fryktelig mange kast, SSK og to masker sammen etterhvert, og det er fort gjort å gjøre en liten feil som forskyver hele greien.

 

 

 

 

En motvillig modell. Sjal er nemlig kun for gamle damer på 30 eller mer. Blæh.

 

 
 

Ublokket versjon i blitzlys. Det så veldig lite og krøllete ut. Blokking er og blir MAGI, det er alltid spennende å se et mønster åpne seg opp og transformere til luftig lace. Sikkert derfor jeg kan vente i ukevis med å feste tråder på andre prosjekter, mens sjal blir vasket og spent opp straks de kommer av pinnene.

 

 

Da skal jeg ut og nyte - eh - ikke-regnet. Tar med meg en god ulljakke og et pledd, så holder jeg vel varmen også.

 

Ha en super torsdag.  :o)


Jeg øver meg

Jeg KAN hekle. Men derfra til å være FLINK til å hekle er det nok fortsatt et lite sprang. Så da øver jeg meg.

 

 

 

 

Mønsteret til dette lille pannebåndet fant jeg her:
http://tangledhappy.blogspot.com/2010/12/granny-stripe-headbandearwarmer.html

 

Det er superenkelt og raskt å hekle, og man trenger strengt tatt ikke å pynte det heller. Men jeg tror mottakeren av dette vil like blomsten.  :o)

 

 

Min lille venninne med paraplyen prøver så godt hun kan å skjerme både pannebåndet og eplene mot plaskregnet. Høst i juni, sukk...

 

 

 

Noen husker kanskje at jeg plukket med meg en pose rødt restegarn fra Fretex for noen måneder siden. Hele 5 kroner kostet den. Mye av garnet var bare korte stumper, men jeg fikk da laget meg et par pulsvarmere av det.

 

I samme pose lå et lite nøste tynt garn i en fin rødfarge. Herlig akryl viste det seg, men akryl kan da også brukes. Dobbelt garn og heklenål 5.5 mm ble akkurat nok til 3 rader med skjell. Og av de siste meterne fikk jeg heklet en blomst i enkelt garn. Perle fra roteskuffen. Og vips hadde jeg en fin liten gave til en ung dame som kler rødt veldig godt.

 

Jeg merker at jeg må øve mer på å legge løsere opp, oppleggskanten strammer litt. Så da får jeg vel hekle flere pannebånd da. Supre til halve nøster, og det er bare å legge opp passe maskeantall til å nå rundt hodet. Dermed kan alle garntykkelser brukes. Helt genialt med andre ord.

 

Ha en flott ny uke, og god sommer til de som har ferie.   :o)


Av tre nøster opprekksgarn

Jeg er langt fra noen proff med heklenålen. Jeg holder den visstnok helt feil også. Men noen ganger må man jo bare prøve likevel. Og etter suksessen med Elf Clobber'ne har jeg fått litt blod på tann. Det KAN jo gå veldig bra.

 

Dette sjalet var bare kjempenydelig, og selve strikkedelen var fot i hose. http://www.caron.com/projects/ss/ss_knit_crochet_shawl.html 

Dermed fant jeg fram tre nøster opprekket Smart-garn fra loftet. Det hadde passe tykkelse, og så var det ikke krise om resultatet ikke ble helt vellykket. Både strikkepinner og heklenål # 5,5.

 

 

 

 

Jammen klarte jeg det. "Intermediate" var mønsteret merket med. Jeg er visst forbi nybegynnerstadiet da.  *stolt*

 

 

Før jeg blir FOR kjepphøy får jeg vel komme med en liten tilståelse:

 

 

 

 

Det ble en liten feil, på strikkedelen til og med. Ser du den? Den er stor nok til at dette sjalet ender i lue- votte- og skjerf-kurven i gangen og ikke i gavekisten, sukk.

 

 Hageblomster og ugress i skjønn forening i et plaskrus, noen med to cm lang stilk. Klumpen mener i alle fall at det er sommer.

 

 

 

Og mammaen synes fortsatt at det er kaaaldt. Men den som ikke har verre ting å klage på enn været har det i grunnen ikke så ille.  ;o)

 

Ha en fin lørdag.  :o)


Korrekt antrukket

Det var midtsommer i går. I dag er altså sommeren på hell, og vi går mot høst igjen. Da er det jo passende med 9 plussgrader og øs-pøs-regn. Sukk.

 

Været gjenspeiles i strikkingen min for tiden. Det føles ikke det minste rart å gi pulsvarmere som sommeravslutningsgaver rundtomkring, de kan jo tas i bruk straks.

 

 
Disse bestilte Gullklumpen til en klassevenninne. Og de måtte våre BLÅ. Eneste nøstet jeg fant i riktig nyanse var Babyull, og dermed endte det som skulle være et kjapt pinne # 4,5-prosjekt opp med pinne # 2,5 og 3. Hadde ikke nok garn til å bruke det dobbelt. Men jeg må jo innrømme at det ble penere slik da. Merkelig nok er jeg inne i en periode der det er greit å strikke med tynt garn og tynne pinner. Vanligvis holder jeg meg langt unna alt under pinne 3,5 mm.

 

Tomatplanten er det forøvrig JEG som holder liv i. Resten av familien tror at det holder å putte frøet i en potte. Vanning og andre slike bagateller glemmes fort. Men det går jo an å leke gartner på bilde.  ;o)

 

 

 

Mønster her: http://www.ravelry.com/patterns/library/dr-horribles-sing-a-long-wristers

 

Jeg jukset og strikket rundt, så knappestolpen er bare til pynt. Knapper fra mammas syskrin.

 

 

 

Og så er Marius endelig klar til fotografering. Den brukte over et døgn på å tørke etter runden i vaskemaskinen.

 

 

 

Jeg byttet ut perlestrikken med vrangborder. Den i halsen er brettet dobbel.

 

Genseren ble litt stor; en smule videre enn ønsket + lang i ermene. Og det ble jo selvsagt VERRE etter vask, superwashgarn siger ut. Litt avveining det der - det er supert å kunne putte den rett i vaskemaskinen, men ubehandlet ull oppfører seg bedre i bruk.

 

 

 

Tror ikke den ble så verst uansett, og den er i alle fall varm og god. :o)

 

 

Ha en fin fredag, og kle deg varmt.  *fnis*

 

 

 

 


Striper i alle retninger

Restegarnsdilla har jeg vel alltid hatt, men nå har jeg visst fått stripesyke i tillegg. *kokko*

 

Resultatet av helgens regnværstrikking ble dette:

 

 

 

Mange snodige greier her ja. Tro hva alt kan brukes til?

 

 

 

 

De små paraplydamene i kjøkkenvinduet ble i alle fall lykkelige for nye ull-luer. De er ikke akkurat kledd for de juni-temperaturene vi har i år.

 

 


 

Kledelig og akkurat riktig størrelse.  *fnis*

 

Men jeg har andre planer med luene dessverre. Noen gjetter kanskje hva de EGENTLIG er? Hvis ikke - følge med videre. En dag får jeg sikkert monteringsånden over meg igjen.

 

 

Jeg har bakt i helgen også. Fougasse; franske olivenbrød med rosmarin og hvitløk fra Trines matblogg. http://trinesmatblogg.no/2010/06/fougasse/

 

Disse var superenkle å lage. Jeg tømte bare alt i brødbakemaskinen jeg, og så gjenstod det kun å forme brødene og å la dem etterheve. Men det var en lite drøy oppskrift altså. 5 minutter etter at jeg hadde tatt de to første ut av ovnen var de borte. De krympet nesten foran øynene mine mens jeg tok bilde...

 

 

 
Jeg er ingen matstylist, men de var knallgode uansett altså. Og det fine er at de er gode å spise som de er, helt uten pålegg eller annet tilbehør. Skal bake noen nye der jeg bytter ut hvitløken med soltørket tomat, da går de greit å ha i matboksen. Hele gjengen hadde nokså solid hvitløksånde etter å ha fortært disse, og det er nok ikke like poulært på jobb/skole eller i barnehagen.

 

Nammenam...

 

 

Da håper jeg at alle får en god ny uke.   :o)

 


Sommerlig og lett

Jeg pleier å bytte ut ullgarnet med bomull om sommeren. Det er mye bedre å strikke med i varmen. Og blir det veldig varmt blir strikkepinnene erstattet av heklenål. Man må jo ha et håndarbeid uansett.

 

I år er der neimen ikke noe problem med svette hender, her er ullundertøyet fortsatt i daglig bruk. Men sommer er det nå uansett da. Og bomullsgarnet er hentet ned fra loftet, så jeg bruker opp så mye jeg klarer. Bare man velger de riktige prosjektene er det faktisk ikke så verst å jobbe med, og så har det jo veldig fine, klare farger også.

 

 

Jeg har vært flink.  :o)

 

 

 

ALLE trådene er festet. Og det tok jammen sin tid. Å sy inn 6 trådender per blomst usynlig på noe som er så lite var litt av en prøvelse. Og så skulle hele rukkelet monteres pent...

 

 

 

Neste prosjekt var å finne en modell. I oppskriften poserer en søt liten jente med hvit blondetop. Slike er mangelvare her i huset. Dukkeba var rett og slett for liten, men smykket fungerte fint som blomsterkrans også.  :o)

 

Ingen av ungene var hjemme. Far sjøl tuslet forbi i hvit T-skjorte, men han nektet. Så dukket mamma opp, iført matchende lilla skjortebluse. Det måtte jo være skjebnen.  *fnis*

 

 

 

Se der ja. Skikkelig sommersmykke.

 

Dette lager jeg ALDRI flere av, det var utrolig mye tidkrevende småpirk. Tror nesten jeg henger det på veggen til pynt.

 

 

 

Det ble faktisk pent på baksiden også, men nå tror jeg at jeg har brukt opp billedkvoten min for dette innlegget.  ;o)

 

 

Jeg har strikket enda mer.

 

 

 

Gros Djevellue til en sommerbaby. Jeg brukte tynt bomullsgarn uten magbelte og pinne # 2.5. For å få passe nyfødtstørrelse brukte jeg oppskriften til størrelse ett år.

 

Det gule garnet er egentlig en syrlig gulgrønn farge, veldig fin faktisk. Jeg har jo oppdaget at nøytrale babyfarger ikke trenger å være ukledelige pasteller. Det finnes jammen mange flotte nyanser av både gult, grønt og turkis.

 

Fin fredag og god helg!!

 

 


Fargeglede

Ikke spør hvordan det gikk med trådfestingen på blomstersmykket mitt. Urk.

 

MEN - bordet bugnet plutselig av fargerikt bomullsgarn. Og minst like plutselig var jeg i gang med å strikke stripete grytekluter. Ett svart nøste + mange smårester, hundre masker og ermepinne # 3.

 

 

 

 

 

Og best av alt - da de var ferdige heklet jeg kant rundt og dermed var alle dumme trådender borte. Det var EN enslig løs tråd å feste til slutt.

 

 
 

Det var litt varierende tykkelse på smårestene mine, men det gikk greit likevel. De gjør nok nytten uansett. Og fargene er jo til å bli glad av.  :o)

 

 

  

En smak av sommer.

 

 


Satt på vent

SOMMEREN er defintivt satt på vent i år. I dag sendte jeg Klumpen i barnehagen med ullundertøy under regndressen. Jaja...

 

 

 

Mariusgenseren min har også fått seg en liten pause. Frøken Dings likte nemlig ingen av mønsterfargene jeg hadde tilgjengelig. Så nå ligger en hvit bol + ermer og venter på at hun skal finne seg en passende farge i garnbutikken. Men først er det muntlig eksamen.

 

 

http://www.petitepurls.com/Summer10/summer2010_t_knittedjewlery.html

 

Hele gårsdagen gikk med til dette. Skikkelig småpirk, og så alle de trådene da. Sukk. I dag skal jeg "kose" meg med å pusle alt sammen. Smykket er forøvrig med i max 20 gram-alongen.

 

 

Håper du får en fin onsdag.  :o)


Av et eneste nøste

Jeg må bare skryte av teppet mitt en gang til jeg.  ;o)

 

 

 

Nå har jeg tatt nye bilder utendørs, og de ble straks litt bedre.

 

 

 

Mønsteret kan kjøpes her: www.gretashobby.blogg.no

 

 

 

Det ble garn tilovers, flere nøster faktisk. Og jeg er litt sånn at jeg griper tak i det som ligger rett foran nesen min istedenfor å gå på loftet og lete etter noe annet. Så da ble et enslig nøste til hele 4 nye bidrag til max 20 gram-alongen.

 

  

 http://myknittingbasket.blogspot.com/2009/11/owl-coffee-cup-cozie.html

 

Kaffevarmer med ugler. Jeg brukte strømpepinner # 3.5. Siden ribbekantene ikke stemte overens med uglene strikket jeg en rille mellom dem. Da fikk de jo en kvist å sitte på også. 

 

 

 

Øynene er franske knuter, jeg fikk ikke lov til å "låne" flere perler av tenåringen. *snurt*

 

Jeg ble ikke helt fornøyd med denne. Garnet sèg ut, slik at glasset faktisk sklir ut av varmeren. Skummelt hvis det er fullt av varm kaffe da. Og så ble det ikke pent med de svarte trådene på vrangen.

 

Jaja. Kanskje den kan brukes på en liten blomsterpotte eller en penneholder eller noe annet som står i ro.

 

 

 http://carissaknits.blogspot.com/2007/06/basketweave-headband.html

 

Hårbåndet er strikket på pinne # 3, og jeg heklet en rad fastmasker rundt for å gi det litt stabilitet. Og så har jeg jo dette med pene kanter da, jeg bare MÅ fikse litt...

 

 

 

Det litt upraktiske er at dette visst er yndlingsfargen til en viss monster-kanin. Så hun tar det som en selvfølge at det bare er å forsyne seg. Her har hun gjort seg klar til å se på Karate Kid.

 

 

 http://www.ravelry.com/patterns/library/owls-two-ways-knit

 

Uglene er superenkle - bare en bunn, noen omganger rett opp og så sys de sammen i toppen. Rispose i bunnen + litt polyesterfyll. De likte seg godt ute i hagen blant mose og trestubber.

 

 

 

Vips var hele nøstet oppbrukt. Veldig kjekt!  :o)

 


Når solen ikke skinner

får man lage noen solstråler selv.  :o)

 

 

 

Babysokkene heter passende nok FROST selv om de er strikket i solgult garn. Det gikk med ca 50 gram Juvel på strømpepinner # 3.5. Mønster her: http://www.ravelry.com/patterns/library/frost-6

 

Disse er også med i max 20 gram-alongen, selv om de nok ble litt i tyngste laget.

 

Nå har jeg endelig festet trådene, og jammen kom solen fram til fotograferingen. Jippi!

 

 

 

 

Ha en fin mandag!   :o)

 

 


Max 20 gram-along

perjorun startet denne greie restegarns-alongen inne på HobbyBoden, og da måtte jeg jo bare henge meg på.

 

Link til along-tråden: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=70971

 

 

Vi får 10 ulike småprosjekter, ett hver dag. Eller fikk, ikke får. Jeg er litt sent ute, siden jeg var flink og strikket ferdig babyteppet mitt uten å starte på noe annet. *glorie*

 

 

Her kommer noen av mine bidrag, litt hulter til bulter:

 

 

  

Bittesmå babyvotter uten tommel: http://www.ravelry.com/patterns/library/blue-mittens-2

 

Disse er strikket fram og tilbake på pinne # 2.5 og 3.5. Blir det flere par bruker jeg heller strømpepinner. Men de ble jo søte da! De krevde bare et par gram Daletta, rester etter babysettet jeg nylig strikket. Så da ender de opp i samme gaven.

 

 

 

Olivia Kerchief: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/olivia-kerchief

 

En rest Silja på pinne #3. Ble litt rotete med flerfarget garn, men pyttsann. Dukkeba ble i alle fall fornøyd.  :o)

 

 

  

Jeg lærte en ny måte å få en fin kant på, så det var nyttig lærdom.

 

 

 

Envy Mitts: http://www.ravelry.com/patterns/library/mitt-envy

 

Disse brukte mindre enn et halvt nøste Fabel. Litt kortere en jeg pleier å strikke, men de ble ikke så verst likevel. Strømpepinner #3.

 

Jeg hadde virkelig flaks med mønsterrapportene på garnet - pulsvarmerne ble helt like. Og jeg startet bare rett på nummer to etter å ha felt av den første.

 

I oppskriften er det en bred flette, men det så bare rotete ut i et såpass mønstret garn. Så jeg rekket den opp igjen og strikket dem i vanlig glattstrikk. Jeg liker så godt fargene på Fabel, så da har jeg omdøpt disse til Fabelaktige pulsvarmere.  :o)

 

 

Flere prosjekter kommer snart! God helg til de som titter innom!

 

 


Rettest på vrangen

 

Da er teppet mitt ferdig! *stolt*

 

Vanligvis blir slike store prosjekter lett til UFO-er her i huset, men nå har jeg kun holdt på med dette siden onsdag i forrige uke. Mange masker, men heldigvis nokså tankeløs TV-strikk. Jeg har spøtet meg gjennom både "Nye triks" og "Inspektør Foyle", til tenåringes store fortvilelse. Hun får åndenød av engelske krimserier. Skal la være å si hva JEG får av alle vampyrseriene HUN glor på...

 

 

 

 

- DETTE må jo være rettsiden, påstod mamma. Hun syntes i alle fall at denne siden var finest. Det er nå uansett vrangen da. Men man kan jo ikke klage når mønsteret er pent på begge sider.

 

 

 

Jeg kan kanskje være litt enig med henne. Her er vrangsiden ut.

 

 

 

Og her er rettsiden.

 

 

 

 

Klumpen ville visst ikke ha koseteppe likevel. Det tok to sekunder før han oppdaget hva han hadde fått på fanget. Men da endte det raskt på gulvet.

 

 

 

 

Han her så litt mer fornøyd ut.

 

Harde fakta: ca 400 gram Modalin, et garn jeg ikke finner verken på Ravelry eller Google. Men det er laget av Almedahls for Knapphuset. 65% bomull, 35% lin. 110 meter/50 gram.

 

Jeg byttet alltid tråd i siden. Og fordi bomull er vanskelig å feste pent valgte jeg å hekle en runde med musetagger rundt hele teppet. Dermed ble alle de dumme trådene heklet fast.

 

Teppet er strikket på pinne # 3,5 og mønsteret er designet av Greta Buhagen. Det kan kjøpes her: http://gretashobby.blogg.no/

 

 

DA er jeg klar for nye eventyr!  :o)
Prioriteringer og et glimt av sommer

Jeg er fortsatt pc-løs, noe bloggen min lider under. Og med sommerferien rett rundt hjørnet og et gammet hus som skriker etter vedlikehold er nok ikke ny data til mor øverst på prioriteringslisten dessverre. Sukk. Så da humper og går det som best det kan.

 

Jeg STRIKKER i alle fall. To pinner og et garnnøste, så har jeg moro i timevis, fnis. Og akkurat nå holder jeg på med flere store prosjekter som tar tid. Ingenting ferdig å vise fram med andre ord. Men en liten sniktitt kan dere jo få:

 

 

 

Greta har laget mønster til et kjempeflott babyteppe, og jeg er så heldig å få prøvestrikke det. Det ser mye mer komplisert ut enn den er, dette er super TV-strikk.

 

Jeg bruker et annet garn enn det som står i oppskriften, og dermed blir teppet mitt nokså stort. Akkurat det er ikke så dumt, for da blir det Klumpen som får nytt koseteppe. Det er dårlig utvalg av babyer her for tiden. Garnet mitt er Modalin fra idèna, 65% bomull og 35% lin. Rett i vaskemaskinen hvis - eller rettere sagt NÅR - det får flekker.

 

Tireb/Heklejenta har ryddet i garnlageret sitt, og jeg har fått overta en god del som hun ikke hadde planer for. Jeg er helt overveldet av både mengde og kvalitet, så nå har jeg hodet fullt av nye ideer. Men jeg SKAL strikke ferdig ett prosjekt om gangen, ellers blir nok dette den store UFO-sommeren er jeg redd. TUSEN TAKK til snille Tireb, som forresten heter Berit baklengs.

 

 

Vi ble lovet full sommer denne helgen, men her er det vått & grått som vanlig. Vi fikk noen solstråler i går da, så da stormet alle ut i hagen. Og jeg fikk tatt bilde av spøtet mitt under syrinen, hihi.

 

 

 

 

 

Skal komme tilbake med flere detaljer når det blir ferdig. Eller så kan dere ta turen innom Greta og se originalen: http://gretashobby.blogg.no/1306335505_jippi_ftt_laga_min_fr.html#comment

 

 

Da ønsker jeg alle som titter innom en god helg!

 

 

 


hits