Konza Mitts

 

 

Dette er samme mønster som de rosa pulsvarmerne, bare at disse er stikket slik som de egentlig skal være, med tomler. Jeg brukte 48 gram grå Silja på pinne #3.

 

  

 Juksefletter på oversiden

 

 
 

og glattstrikk inni hånden. Jeg strikket en ekstra repetisjon øverst, siden jeg syntes de ble litt korte. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/konza-mitts-2

 

 
 

Enkelt og greit mønster å strikke, men tommelkilen blir veldig vid. Tror jeg skal øke litt færre ganger på neste par. 

 

Merker at det er skoleferie nå, det blir mindre tid til både blogging og strikking. Men det er vel sånn det skal være.  :o)

 

 

God søndagskveld!

 


Bølgesjal

Jeg liker store sjal, spesielt når jeg strikker med litt tykt garn. Så da tok jeg sjansen på å strikke dette sjalet på pinne #7 med Karaoke, selv om det egentlig skulle være pinne #4 og mye tynnere garn. Oppgitt garnmengde var 400 meter, og med 6 nøster à 100 meter burde det jo holde i massevis. Trodde jeg. 

 

I oppskriften står det angitt ca hvor mye garn man har igjen etter hvert mønster. Da jeg egentlig skulle ha brukt opp halvparten hadde jeg knapt 2 nøster igjen. Auda. De siste pinnene spiste utrolige mengder med garn, så jeg måtte felle av etter den nest siste borden. 

 

 
 

Sjalet ble vasket og blokket sammen med et annet sjal. Og sengen på 150 X 200 cm var litt i minste laget, hehe. Sjalet går godt nedenfor stjerten bak, og "vingene" er snubleside. Faktisk kan snippene knyttes bak på ryggen, slik som på gammeldagse "kjerringsjal". 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/waves-of-love

 

 

 

 

Pus stilte som vanlig opp for fotografering. 

 

 
 

- Hmmm, hva er nå dette da?

 

  

- Katteteppe, selvsagt! 

 

 


 


- Næææsj, ikke min farge. Jeg bare går. 


  

Et morsomt sjal å strikke, for det var hele tiden noe nytt. Blant annet disse "hestene" (De kaltes "white horses" i oppskriften)  Jeg synes de ligner litt på edderkopper jeg, eller kanskje flått.  *grøss*

 

 

 

 

Da var det jammen sommerferie også! Her startet den litt dumt, for Klumpen våknet med feber og vond hals. Så da ble det Paracet og kamillete med honning istedenfor avslutning på skolen. Får håpe det går fort over. Får ta noen rolige dager hjemme i starten.

 

Ha en fin fredag! 


Sommergaver

I fjor fikk alle lærerne/SFO-ansatte i klassen til Klumpen raggsokker til sommeravslutningen. I år ble det pulsvarmere. Her ligger 7 par klare og venter på å bli avlevert. 

 

  

Inspeksjon!

 

 
 

- Blæh, ikke noe spiselig.

 


Jeg har brukt flerfargete strømpegarn av ulike merker, pinne #3 og egen oppskrift. Det gikk med knapt et nøste per par, supert til de enslige nøstene mine. 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sommergaver-2

 

Den observante leser teller kanskje 8 par, så jeg har fortsatt ett i reserve. Klumpen bestemte hvem som skulle få hvilke pulsvarmere, så vi får håpe vi traff sånn noenlunde med farger. Uansett, nå er de gitt bort.  :o)

 

Alle parene ble strikket i april/mai, men jeg kunne ikke legge dem ut da. Vet aldri hvem som leser bloggen min, hihi.

 

Ha en fin torsdag!


Pudder-rosa tvillingpulsvarmere 

Samme opprekksgarn som jeg brukte til heklekant på "puse-pulsvarmerne". (Tukan fra Dale, 90% bomull og 10% alpakka) Pinne #3, 48 masker og juksefletter. Brukte bråtene fra disse her: http://www.ravelry.com/patterns/library/konza-mitts

 

 
 

Jeg hadde 3 smånøster + noen lange tråder igjen, 44 gram tilsammen. Det første paret veide 21 gram. Så da satset jeg på at det var nok til ett til. Det gikk akkurat det, for mye garn gikk bort til skjøting. På den siste pulsvarmeren var det 10 tråder å feste på innsiden. Men jeg kom i mål! Ett gram trådstumper blir spart til senere, hihi.  

 

 
 

Siste rest av det uvennlige pusegarnet ble snorer i merkelappene. Da var det brukt opp også.  :o)

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/konza-mitts

 

Ha en fin søndag! 


Echo 

Nye pulsvarmere i "undervurderte oppskrifter"-alongen på Ravelry: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/echo

 

 


 

 

Mamma er håndmodell. 

 

  

 

Garnet er arvet, så jeg vet ikke hva det er. Tynn superwash-ull av noe slag, tre påbegynte nøster som lå sammen i en pose. Syntes fargene var fine sammen, så jeg la inn en kontraststripe midt på tommelen. 

Pinne #3, og jeg har tilpasset mønsteret nokså mye. Fornøyd med hvordan de ble til slutt.   :o)

 

 
 

Man må jo ta noen bilder ute også, siden alt blomster i hagen nå. Dessuten blir vanligvis fargegjengivelsen bedre utendørs.

 

 


 

 

Akkurat ja. Det burde jeg jo ha forutsett.

 

 


 

 

- Sniiiille pusen, kan jeg få ta noen bilder av pulsvarmerne også?

 

 

 

 

Du verden!

 

Her synes det at alle knappene er ulike, dvs de er like på begge pulsvarmerne. Jeg plukket fram treknapper jeg hadde to av, og som hadde noenlunde like farger. Alle stammer fra det gangen jeg syntes det var kjempelurt å bestille en stor pose resteknapper på nettet. Veldig billig, og et hav av knapper det var en, to eller tre av. Ikke så praktisk i grunnen, men fryktelig gøy å sortere og studere. Og nå er 10 av dem brukt også. *fornøyd*

 

Ha en flott lørdag!Enkel klut 

De siste 31 grammene av Bomull Sport ble til en enkel klut i dominostrikk. Startet med 3 masker og økte på begge sider av midtmasken på annenhver pinne. Heklekant rundt, og blomst av den aller siste resten. Eller ikke HELT aller siste da. Jeg fikk nok til en maskemarkør og en snor i merkelappen også. *fnis*

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dishcloth-2

 

  

 

Da nærmer det seg helg igjen. Ha en fin fredag!


OpArt

Da har jeg faktisk brukt opp HUV-garnet mitt, men unntak av noen smårester. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/opart

 

Dette så ikke så fint ut da det kom av pinnene:

 

  

Bulkete i midten, og skikkelig vindskeivt. 


 


 

 

Her ligger teppet til blokking. Jeg strikket det i glattstrikk, orket ikke annenhver omgang med vrangt på et så stort og tungt prosjekt i stivt bomullsgarn. Brukte pinne #4.5, og hele herligheten veier 271 gram.

 

  

Jeg fikk litt for lite garn til den siste svarte stripen, så den fikk 13 omganger istedenfor 14. Pyttsann. Hadde ikke nok til en oransje stripe som avslutning heller, så da strikket jeg bare en enkel I-cord-avfelling med 3 masker rundt det hele. Det ble en stødig og pen kant. 

 

Litt usikker på hva jeg skulle bruke dette til. Det var for hardt til babyteppe, og jeg tviler på at en eventuell mottaker ville blokket det etter hver vask. Et alternativ var å fôre det med et stødig bomullstoff og bruke det som matte/leketeppe på gulvet. 

 

  

Løsningen kom av seg selv. Mulle flyttet rett inn, hehe. Akkurat passe muldvarp-størrelse, og den godeste Mulle liker sterke farger og kontraster siden synet ikke er helt skarpt. Perfekt!

 

I dag regner det, så jeg har tenkt å parkere i sofaen med et nytt sjal.

 

 

Ha en flott torsdag!  :o)

 

 Smygard møter minecraft

Frøken Dings liker visst best Smygard i Harry Potter. Og jeg øynet en mulighet til å få brukt opp siste rest av HUV-akrylgarnet mitt til enkle pulsvarmere. Sølvgrått sammen med smaragdgrønt burde jo bli bra, og jeg hadde faktisk litt grønn Mam'sell på lur på loftet. 

 

 
 

- HELT FEIL grønnfarge, den der er jo nesten mintgrønn! forkynte den utakknemlige.

 

- Åh, MINECRAFT-pulsvarmere! jublet Klumpen. 

 

(- Vi gjør dem BLÅ, bare for å forvirre, tenkte kameraet mitt, grrr!)

 

 

Jaja. Fortsatt litt grått igjen. Så da strikket jeg disse også:

 

 
 

Pinne #3 og 48 masker til begge parene. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/slytherine-meets-minecraft

 

 

 

 

Da var det unnagjort!  :o)  Eller nesten. Det ble jammen garn til et par snorer her også. 

 

  

Hvis noen lurer, så samler jeg på papp fra diverse emballasje. Disse merkelappene var en eske med teposer i i sitt tidligere liv. Og så bruker jeg en hullmaskin med tulipanmønster. 

 

 
 

Her har dagen startet med et forferdelig uvær. Lyn og torden som gikk i ett, og nesten helt mørkt midt på blanke formiddagen. Men nå klarner det opp, så da er det på med pc-en og av med alle lampene, hihi. Luften er så frisk etter en slik opprenskning, deilig. Og nå må vel alle plantene ha fått nok vann for en stund også. Håper ikke alt ligger flatt ute, må sjekke det når jeg går for å hente Klumpen. Er litt bekymret for rosene som blomstret så fint. 

 

Håper du har en fin dag der DU er i dag.  :o)


Det blomstrer!

Denne kaktusen har levd en kummerlig tilværelse i vinduet på loftet. Om vinteren står den rett over en gammel panelovn, og det kan gå lang tid mellom hver gang jeg husker å vanne den. Litt lite jord i potten også, ser jeg *kremt*

 

Naboene ser rett inn når gardinene er fratrukket, så derfor er de stort sett for. Så da tok det litt tid før jeg oppdaget en diiiger blomsterknopp som plutselig bare var der! Den sprang ut etter solnedgang, så jeg var rask med kameraet i tilfelle den var vissen neste morgen. Men dette var nok ikke en "nattens dronning", for blomsten sto fint i flere daget. Og den var helt uten duft. 

 

 
 

Nydelig sart rosa blomst. Jeg snudde forsiktig på potten for å se den bedre, for den vokste jo mot lyset ute. 

 

 


 

  

Nesten like fascinerende hva som skjedde etter at den visnet. For den store blomsten trakk seg sammen til nesten ingenting, en lodden tråd med en liten brun dusk i enden. Her er det nok en plante som er effektiv til å suge all næring tilbake etter blomstringen. 

 

  

 

Da var det slutt på finværet for denne gangen. I dag har luften vært så tung at den nesten kunne skjæres med kniv, skikkelig lummert hodepinevær. Nesten litt deilig da regnet kom og temperaturen sank. Satser på at solen kommer tilbake om ikke alt for lenge. 

 

Ha en fin tirsdagskveld!


Enkle pulsvarmere II

Her har jeg brukt garnet jeg nøstet bort da jeg strikket forrige par. Rimelig store kontraster i disse nøstene! Vet ikke om jeg synes disse fargene hadde blitt så pene sammen med rosa/lilla, men alene funker de greit. 

 

 

 

 

Fortsatt pinne # 4.5, og disse veier bare 37 gram. Jeg likte bedre å strikke riller med dette garnet. Det er livløst og uelastisk, så vrangbordene ble litt slappe. Dessuten blir 36 masker med så tykt garn veldig stort til en damehånd. Jeg måtte forkorte både tomlene og selve hånden, ellers hadde fingrene mine forsvunnet helt. Jeg la bare opp 1 ny maske over tommelhullet, og felte ned til 16 masker. 

 

 

 

 

Ikke det peneste jeg har laget, men de gjør vel nytten en kjølig dag. Og da har jeg to bidrag til alongen.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/worsted-fingerless-mitts

 

 

Nyt den siste fridagen! 


Enkle pulsvarmere

I juni er temaet i pulsvarmer-alongen på Ravelry "underappreciated patterns". 

http://www.ravelry.com/discuss/fingerless-glove-fanatics/2940037/51-75#74

 

Jeg startet med å gå gjennom alle oppskriftene som var registrert med 0 prosjekter. Der var det mye rart, og en del nokså håpløse og mindre pene saker. Men noen av mønstrene hadde potensiale. 

 

Et par "arve-nøster" med Karaoke, et entrådet, flerfarget kinesisk garn (50% ull og 50% soyasilke) hadde pulsvarmer-potensiale. Jeg brukte nøyaktig 50 gram på disse her. Da la jeg opp 35 masker på pinne # 4.5.

 

 
 

Garnet har flere farger, men siden den første pulsvarmeren ble helt rosa/lilla, nøstet jeg meg fram til samme farge på et nytt nøste. Og så nøstet jeg det om, slik at de ble speiltvillinger. Det funket ikke helt da, det er visst forskjell fra nøste til nøste. Men de ble i alle fall sånn noenlunde like. 

 

 

 

 

Jeg strikket dem sammen til slutt, men "sømmen" ble ikke så pen, synes jeg. Og den blir framhevet at at fargene ikke stemmer der. Så da  broderte jeg små blomster med litt av garnet jeg hadde nøstet av. 

 

 
 

Regnværsbilder, så fargene ble ikke helt riktige. Men her er de i alle fall bittelitt bedre. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/easiest-fingerless-gloves

 

Jeg likte dette mønsteret, og det ble pent med I-cordene som strikkes samtidig som pulsvarmerne. Tomlene ble litt trange, så strikker jeg flere par lager jeg nok et par ekstra pinner med "wrap&turn". 

 

 

 

Ønsker alle en fin søndag! :o)


Second Time Around Mitts

Noen husker kanskje de grå pulsvarmerene som måtte få kanter i regnbuegarn fordi det siste lille nøstet mitt viste seg å være feil tykkelse?

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/change-of-plans-mitts

 

 

I HUV-pakken var det et beige nøste ullgarn som kjentes ut som Safir eller noe lignende. 40 gram var for lite til et par pulsvarmere, men jeg hadde jo fortsatt mer av det regnbuefargete. 

 

 
 

Det ble jo akkurat nok det! *fornøyd!

 

 

 

 

Litt bedre fargegjengivelse ute i hagen. Og blå iriser er så flotte, fascinerende mønster inni blomstene. 

 

 

 

 

- Mjaaauuu, se på MEG da!!!

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/second-time-around-mitts

 

 

 

 

Og siste rest ble snor i to merkelapper. :o)

 

 

God helg! 


Uvenn-pulsvarmere

Den lille resten med fluffy garn i HUV-pakken min har blitt til pulsvarmere:

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/rosa-pulsvarmere

 

  

 

En helt enkel tube med 2 rette, 2 vrange, og heklekant av arvet opprekksgarn. Synes de ble litt søte jeg.  :o)

 

 

Her er det lummert og duskregn, med mørke truende skyer. Tenker det blir tordenvær snart. Jaja, godt for plantene, det var veldig tørt nå.


 

Ha en fin fredag!  :o)


Calais Shawl

Ny dag og nytt HUV-prosjekt. De to nøstene med gult garn viste seg å være veldig drøye. Litt usikker på om dette faktisk er Mor Aase Babyull, for det kjentes litt for tynt ut også. Og begge nøstene veide 51 gram hver. 

 

 

 

 

Jeg strikket noen ekstra repetisjoner av mønster A, siden jeg fortsatt hadde mye garn igjen og sjalet så litt lite ut. Det gikk NESTEN bra, mot slutten så jeg at det ble litt knapt. Så jeg spedde på med noen striper hvit Opal. Lykken er å sitte igjen med to stumper garn på en drøy meter tilsammen, hihi. Litt mer igjen av Opal-garnet da, det hadde nok nesten holdt til en pinne ekstra. *fnis*

 

 

 

 

Restegarn!

 

 
 

Sjalet ble rimelig stort etter blokking. Brukte pinne #4. Vekt ferdig er 110 gram. 

 

  

Uvillig fotomodell.

 

 

 

 

Og en litt mer samarbeidsvillig.  :o)

 

 

 

 

Da var det bare resten av HUV-garnet igjen. Det skal nok gå bra! 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/calais-shawl

 

 

Ha en flott tirsdag! 

 


Fred over minnet

Dagens innlegg ble litt annerledes enn planlagt. For midt i alle hverdagslige aktiviteter og bekymringer leser jeg at en god bloggvenninne og tidligere nabo har gått bort. Hobbyvenn må være det mest positive mennesket jeg har møtt. Uansett hvor tøft hun hadde det så beholdt hun humøret og optimismen, hun fant alltid noe å glede seg over. 

 

Jeg måtte sette meg ned og la det synke inn. Sjalet jeg satt oppe alt for sent i gårkveld for å få strikket ferdig får vente. Det kommer en dag i morgen også. Istedenfor tok jeg meg en tur ut i hagen med fotoapparatet. 

 

 

 

 

Hvite duftroser.

 

  

 

Og hvite syriner fra hytten.

 

 

 

Vi rakk aldri flere formiddagstreff med te, strikking og skravling. Hvil i fred, Sølvi. 

 

 


hits