Sommer!

Dette våknet vi til i dag. BLÅ himmel med sukkerspinn-skyer!

 

  

Ikke noe regn, bare glitrende striper etter brunsneglene som hadde flyktet til steder der det fortsatt var fuktig. Klumpen gikk til siste dag på SFO uten Mariusgenseren under jakken. 

 

  

- Hva er nå dette? Skeptisk!

 

Sofa-pusen rullet seg på de varme steintrappene før han dro ut i verden på jakt etter eventyr. 

 

  

Rhododendronen trives med mye regn, den blomstrer så det er en fryd. Syrinene visnet uten å springe ut, de ble bare brune. Litt trist, for syrinduften som fyller hele hagen er en del av sommeropplevelsen. Men langs Bybanen har markblomstene fått vokse opp, tror ikke de store gressklipperne liker seg i regnvær. Så da trakk jeg inn lukten av varm, fuktig jord, rødkløver og diverse andre sommervekster på vei til SFO med Klumpen. Så at anleggsgartnerne var i ferd med å parkere bilen sin, så blomstene forvinner vel i løpet av dagen. Men nyslått gress dufter jo også sommer. 

 

Så var det det jeg EGENTLIG skulle blogge i dag - tvillingsokker.

   

Å strikke to like sokker er kjeeedelig. Å strikke FIRE like sokker kvalifiserer nesten til medalje for mot og utholdenhet. Heldigvis er disse små og kjappe. Jeg brukte restene etter jakkene og luene: Smart i off-white og brunmelert. 33 gram tilsammen. Jeg hadde bare litt igjen av det brune garnet, så da delte jeg tråden i fire deler. Det holdt akkurat til noen smale striper. 

 

 


 

 

Oppskriften er superenkel med wrap & turn-hæl. Ingen masker som skal plukkes opp. Grei fasong på dem også. Jeg kunne kanskje tenkt meg et litt lengre bråt, men siden jeg hadde begrenset med garn strikket jeg dem slik det stod. (2 tommer) Brukte strømpepinner #3.5. 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/ribbed-far-away-baby-socks-2

 

Da tror jeg at jeg tar med meg spøtet, og kanskje en bok, ut i hagen. Den er overgrodd av ugress, og "plenen" ser ut som en jungel. Men det får være som det er, i dag parkerer jeg i en hagestol og nyter varmen. 

 

 

Ha en fin sommerdag!

 


Arrows and Waves Hat  

Ny lue i alongen på Ravelry. Dette er egentlig en barnelue, men jeg brukte tykkere garn og pinner. Det svarte er dobbel Sisu, resten er dobbel Babyull av ymse merker. Pinne #4 og 4.5. Jeg brukte opp all Sisu'en, og luen veier tilsammen 81 gram. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/arrows-and-waves

 

  

Luen har en veldig fin felling, der lusene stemmer hele veien. Den forsvant visst litt i foldene her.

 

  

Akkurat her ble svart modellhode litt feil. Men ellers har jeg gjort noe jeg egentlig aldri gjør: Jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke! Til og med fargene er identiske med originalen. Angrer litt på at jeg tvinnet flerfarget snor til dusken, det hadde vært finere med svart. Men pyttsann. 

 

Her plaskregner det i dag, men det er litt varmere i luften. Satser på at sommeren er på vei. 

 

 

Ha en fin ny uke! 

 


Daisy Chain Cap

Strikker fortsatt i stereo, siden det plutselig er TO tvillingpar på mottakerlisten min. De store jentene blir 6 år i år, og jeg tenkte at da passet det med noen nye luer.

 

  

Siden kalenderen påstår at det er sommer, vurderte jeg å bruke bomullsgarn. Men det er jo fortsatt kaldt, da. Så jeg gikk for et lite kompromiss. Blanding av ull og bomull må vel være perfekt. Jeg fant noen nøster blå DUO pluss en rest pudder-rosa Lerke på loftet. Og så forelsket jeg meg fullstendig i dette mønsteret: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/daisy-chain-cap 

 

   

Ikke spesielt vanskelig å strikke, og veldig artig effekt av blomsterborden. Lurer på om jeg må prøve med et rent ullgarn også, tror det blir finere med et garn som har litt mer "sprett" i seg. 

 

 

Ha en flott søndag!


Lykken er...

pakke i posten. Og jeg får MANGE for tiden. Stort sett med kinesiske avsendere. Ebay er gøy! (Og bittelitt farlig.)

 

  

Perlemorsknapper, bittesmå knapper til dukkeklær, fotballknapper til Klumpen. Sistnevnte har sortert mini-knappene og festet dem på teip. Han har nok arvet noen gener etter sin mor, hehe.

 

  

Ikke fullt så morsomt; jeg måtte kjøpe møllkuler. Sedertre med kamfer og lavendel. Noen har SPIST på flere av nøstene mine på loftet. Men det skal det bli slutt på! Alle garnkasser skal endevendes, og så legger jeg et par kuler i hver. Tror jeg må strikke/hekle små poser så ikke oljen smitter over på garnet. 

 

  

Måtte fnise litt av navnet på avsenderen. Ding Dong! (De synes vel av VI har rare navn også, tipper jeg.)

 

 

Flere kjekke pakker, jeg fikk et modellhode som har stått lenge på ønskelisten. Det er isopor, men heldigvis sprayet med noe velour-aktig som gjør at jeg klarer å ta i det uten å grøsse.

 

  

Nå slipper jeg å jakte på mer eller mindre motvillige luemodeller. Hun her står pent i ro og er enkel å samarbeide med. Snart kommer vennen hennes i posten også. Barnehodene var litt skumle, så de sto jeg over. Dukkeba får gjøre nytten enn så lenge. 

 

  

De små kjolene mine har fått kleshengere. De er visst egentlig beregnet på Barbiedukketøy, men de passer greit i størelse. Veldig rosa, men pytt-pytt. 

 

 


 

Å ta bilde av sokker er ikke alltid så enkelt. Men nå har jeg fått to ekstra føtter. Trodde de var i isopor, men det var hul plast. Egentlig mye bedre, for de tåler røffere behandling. Litt mindre enn mine føtter, tipper disse er størrelse 36-37, men de gjør nok nytten. Sokkene er fra lageret, jeg har visst sluttet å strikke ragger. Får ta det opp igjen til høsten, da trengs det nok påfyll.

 

 

Da var det fredag og nesten helg igjen, tiden flyr! Ha en flott dag! 


Stavangerlua 

Fortsatt ingen sommer i Bergen, så jeg strikker videre med ullgarnet mitt. Ender visst alltid opp med nye luer, det finnes så mye gøy å velge mellom.

 

  

 

Her har jeg brukt en gratis lueoppskrift fra Pinneguri. Denne er designet spesielt til strikketreffet i Stavanger til høsten. Det kan du lese mer om her: 

http://strikkehelgstavanger.weebly.com/

 

  

Dagens fotomodell er niesen min. Synes luen satt fint på henne. :o)

 

Garnet er Pure Botany fra Jaeger, dobbel tråd på pinne #3. Luen ble akkurat passe posete og stor. Artig detalj med den skrå vrangborden. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/stavangerlua-2015

 

 

Tror det kommer flere luer før juni er omme, må bare finne en ny morsom oppskrift først. 

 

 

Ha en god onsdag! 

 


Nyfødt-luer

Alt blir visst for stort for tiden, selv med tynnere pinnere enn i oppskriften. Litt uvant for meg som strikker stramt. Men jeg har heldigvis lært å stole mer på egen erfaring enn på gratisoppskrifter fra Ravelry. Så da fikser man det til så det passer.  :o)

 

  

Nytt forsøk på å lage luer til nyfødt-jakkene: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-baby-beanie

 

  

Disse luene skulle ha 72 masker på pinne #4, og passe fra 0-3 mndr. Jeg legger opp 96 masker på pinne #3.5 til luer i Klumpen-størrelse. 

 

Jeg prøvde faktisk å strikke etter oppskriften. Og fikk en alt for stor lue. Tullete, jeg visste jo bedre. Rekket opp igjen og strikket med 60 masker. 

 

  

Fotografering i hagen. Det var hele 16 grader og opplett, jippi!

 

  

Utendørsfotografering betyr besøk av linsepusen.

 

  

Ikke verdens enkleste å ta bilder av. Skulle tro han saboterte med vilje,

 

  

- Mjaaaau, ikke forstyrr. Jeg bader!

 

  

Nabokatten betraktet det hele fra trygg avstand. Skeptisk!

 

I dag er det midtsommer, og foreløpig skinner solen. Men det blåser kaldt. Dagens outfit for Klumpen var Mariusgenser under dynejakken. Siste skoledag før ferien, men det blir nok SFO ut uken. De har flere morsomme aktiviteter han vil være med på. 

 

 

Ha en fin sommerdag!  :o)


Litt for store luer

Jeg tenkte å strikke luer til tvilling-jakkene i Smart, og da falt valget på en gammel kjenning:

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/viivin-and-vilman-palmikko-pipo---viivis-and-vilmas-hat-6

 

 

  

Strikket dem på pinne #3.5, og det ble en grei babystørrelse. Men de ble litt for store til nyfødte, tipper luene passer til en baby på rundt halvåret. Så da må jeg strikke et nytt par. Sender med disse uansett, unger vokser jo. Men jeg vil lage noen som kan brukes samtidig med jakkene også. 

 

  

Dukkeba er ca størrelse 9 mndr. Luene er litt trange til henne, men likevel. Her er det bare å finne fram pinnene igjen og strikke noe mindre. 

 

Her har vi SOL i dag. og vaskemaskinenjobber overtid. Det blir soltørket sengetøy i kveld, deilig!

 

God helg til deg også!


Travle dager

Litt dårlig med pustepauser for tiden, det går i ett med avslutninger både her og der. Dessuten er frøkna tilbake fra bartebyen, så da har jeg TO unger igjen. Det meste er jo koselig, men det blir travlere dager enn jeg er vant til. Litt rart at det er skoleferie neste uke, føles ikke helt slik. Men Klumpen er i alle fall klar for fri, og har nedtelling på dager med lekser.  :o)

 

  

Koppene med innhold er avlevert. Og ingen knuste på veien, heldigvis. Trodde jeg var lur som tok med brettet de stod i i butikken, men de gikk ikke nedi hullene med trekk og pose på. Så den planen falt i fisk. 

 

  

 

Brettet i bakgrunnen inneholder 12 nye kopper. En av dem er alt brukt, vi hadde faktisk en for lite. Så da ble det elefantkopp til sistemann: 

 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/elephant-cup-cozy

 

  

 

Telys, te, kaffe og kakao, pluss et kort. Ble i grunnen fornøyd med årets sommergave, så jeg håper de faller i smak. Og så har jeg et helt år på å tenke ut noe lurt til neste gang.  :o)

 

 

Siden jeg først var i gang ble det en ekstra trekk. Det står for øyeblikket "på lager". 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/elephant-cup-cozy-ii

 

Jeg elsker disse treknappene! Bestilte en pose assorterte på ebay, og de har fått bein å gå på. Farlig å rote seg inn på knappesidene der! Mange kommer i poser med 50 eller 100, så jeg har lært meg å være litt selektiv. Pakker med hummer og kanari er i grunnen greiest. For mange av knappene har en form og størrelse som gjør dem lite egnet til å kneppe igjen et plagg med. Og til pynt gjør de seg godt alene. 

 

 

Da er det tid for sesongens siste økt med lekser med en ikke helt motivert Klumpen. Akkurat leksene kommer vi nok ikke til å savne med det første.

 

Ha en fin torsdagskveld!


Tvillinglykke

De som har fulgt meg noen år husker kanskje at jeg innimellom strikker til et par tvillingjenter. Nå skal de unge damene bli storesøstre til et nytt tvillingpar. (Og jeg er lykkelig fordi det ikke er meg, hehe. En om gangen holder, ellers takk. Men å STRIKKE i stereo kan jo gå an.)

 

Tvillinger pleier ofte å være litt mindre enn "enebarn", siden de gjerne kommer før tiden. Så da satset jeg på nyfødtstørrelse. Synes ellers mange babyer passer i størrelse 3-6 mndr. med en gang de er født. Og av erfaring vet jeg at det er enklere å få tak i større plagg enn i mindre. Mange kjøpeplagg har jo 56 som minste størrelse. Litt kjekt at ungene ikke drukner i alt for store klær. 

 

Jeg lette lenge og vel etter den perfekte barselgaven. Hadde lyst til å lage noe jeg ikke har strikket 100 ganger før. Så disse babyene får IKKE Gros djevellue eller Madam Møllers babysokker. Istedenfor valgte jeg en liten jakke med en annerledes økning. 

 

  

 

67 masker på pinne #4.5 rundt halsen fikk varselklokkene til å kime. Det passet jo nesten til meg! Jeg så at mange hadde brukt pinne #4 og tynnere garn, så det gjorde jeg også. Dobbel Babyull ble forkastet til fordel for enkel tråd Smart. Det funket mye bedre. Grei størrelse på jakkene, selv om halsen fortsatt ble litt vid. Noterer tynnere pinne/færre masker til en eventuell neste gang. Økingene var enkle, og gav en veldig grei passform. Gøy å lære noe nytt!  :o)

 

 

  

De vet ikke kjønn, så da valgte jeg nøytrale farger: brunmelert og kremhvitt. Brukte litt over et nøste per jakke av hovedfargen. Og så strikket jeg ermene på strømpepinner for å slippe å sy. 

 

  

Jeg heklet en rad hvite fastmasker rundt kantene og langs halsåpningen. Fornøyd med effekten det gav. Brune treknapper fra et tidligere ebay-kupp. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/perfect-baby-boy-or-girl-top-down-dk-jacket

 

  

Lille Kiwi og Klumpens babyteppe fikk være med som statister. Lenge siden det har vært babyer her i huset! :o)

 

 

Mandag og ny uke. Men fortsatt ingen sommer. Leste at dunjakker var bestselgere i klesbutikkene denne sommeren. Både turister og fastboende fryser! Men det kan vel fortsatt bedre seg. Får vi i alle fall tro. 

 

Ha en god uke, uansett vær! 

 


Hun som ikke kan hekle

har visst gjort det likevel. Det startet med 10 sånne:

 

 

 

 

Enkle, hvite krus fra IKEA. Jeg hadde tenkt meg noen som var mer rett opp og ned, men det fant jeg ikke. Planen var jo å strikke trekk til dem, så jeg lette gjennom side opp og side ned med strikkete cup coziesRavelry. Mange fine, blant annet dem med ugler på. Men ingen som passet til mine kopper. De var for slanke nederst, og hanken kom for høyt opp. Flere forsøk på å tilpasse oppskrifter ble ikke spesielt vellykket. Så panikken begynte å stige. Måtte jeg ut på jakt etter 10 nye krus?

 

Jeg valgte å sjekke heklete trekk også, for sikkerhets skyld. Pleier å styre unna hekleoppskrifter, for der er jeg på litt gyngende grunn. Men kanskje et stødig hekletrekk kunne være tingen? Jeg fant mange fine, men ingen som passet helt. 

 

En liten halvtime i hagen ble løsningen. Jeg er nok alt for rastløs til å sitte tiltaksløs i en solstol, så da begynte de små grå å jobbe. Dessuten var det kaldt. Så jeg hentet en kopp te og en pose med Babyull-rester og heklekrok #3. Begynte å prøve meg fram med å hekle staver fram og tilbake mens jeg målte på koppen for hver rad. Avsluttet med en rad i hvitt, picotkant og hempe. Det passet jo bra. Som avslutning heklet jeg tre runder nederst, der jeg felte noen masker. Trekket satt som støpt! Lykke! Med en fargerik knapp og en karamell fra "godteposen" var det første trekket ferdig. 

 

 

 

 

Knappen kommer inni hanken, ikke over. Da blir det plass til å drikke uten å få ull i munnen. 

 

  

 Etter all prøving og feiling var jeg endelig i mål med mønsteret. Da var det "bare" å hekle ni stykker til. 

 

  

Det ble seks krus med karamell på. Ulik smak på alle.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/bonbon-cup-cozies

 

 

To kopper fikk bart:

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/cup-cozies-with-moustaches

 

 

 

Og til slutt to minions-kopper:

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/minons-cop-cozies

 

Da skal de bare fylles med noe godt, så er de klare for avlevering. Og jeg vender tilbake til strikkepinnene. Tre dager med hekling er visst ikke tingen for armene mine, jeg får vondter på rare steder. Sikkert mye fordi jeg holder heklenålen feil. Men hekle gjør jeg visst uansett. Gøy å få det til!  :o)

 

 

 

Ha en flott tirsdag! 


Godteri!

Sommer = hekling for meg. Nå har det ikke vært så mye sommer hittil i år, men jeg fant fram et påbegynt prosjekt fra i fjor: Heklet godteri.  :o)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/candy-applique

 

  

 Noen av disse er gitt bort, men en god håndfull lå på loftet og drømte om å få bli til noe.

 

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/daffy-taffy-twists

 

 
 

Planen var en skål full av kalorifritt godteri, men det ble visst bare to. Den ene er strikket, den andre er heklet sammen av to av karamellene over. 

 

Nå har alle sammen fått faste jobber. Resultatet kommer snart!  :o)

 

 


Ikke alltid det klaffer

Koppvarmer med ugle nummer to ble for liten til koppene mine. Skal visst ikke være lett, dette her. Heldigvis fant jeg et lite glass med lokk som passet til trekket. Laget hullrad øverst for å få det til å holde seg på plass.

 

 

 

 

En liten rest superwash-ull på pinner #3.5. Petrolfargete perler til øyne. Jeg fant noen trådstumper i blå-turkise farger som jeg flettet til snor. 

 

 

 

 

Ugler i mosen. Eller kanskje det var i bregnene. 

 

Her plaskregner det igjen. Men jeg har tatt hekleprosjektet mitt med meg inn i sofaen. Tror jeg blir ferdig i dag, så da dukker det nok opp på bloggen også etterhvert. Selv om det egentlig er bittelitt hemmelig. 

 

Ha en god søndag!  :o)


En smak av sommer!

I går og i dag har vi fått en liten smak av sommer. Ikke den helt store varmen, for det blåser surt. Men det har vært opplett med glimt av sol. Så fruen tok med seg heklenål, garn og te ut i hagen. Dagens outfit inkluderte ullsokker og strikkejakke, men likevel. Luksus! Jeg myste i det uvante lyset, og heklet i vei mens fuglene kvitret og klesvasken blafret muntert. 

 

Pus holdt meg med selskap, og vi ble litt ueninge om hvem som eide garnnøstet. En urettferdig match, siden en av oss har skarpe tenner og klør. Og jo mer jeg dro, jo morsommere syntes selvsagt han at det var. Fikk heldigvis reddet mesteparten av garnet til slutt. Fillekatt!

 

Glemte nesten å ta ute-bilder, men mitt (foreløpig) siste sokkepar fikk luftet seg litt:

 

 

 

 

Det ble dårlig med luking mens det regnet, så nå har løvetannen overtatt hagen igjen. Men den er jo litt dekorativ, da.

 

 
 

Sokkene er strikket av siste rest Fabel Spray Print og Opal, + grå Fabel som bunnfarge. Ingenting igjen av stripefargene, litt grått igjen som blir detaljer på neste par. Pinne #2.5 og 60 gram.

 

Nå skyet det over, og vinden ble så kald at jeg nesten hakket tenner. Så da var det godt å trekke innendørs igjen. Litt irriterende å måtte plukke ned garnet fra plommetreeet til stadighet også. Får satse på tykkere og tyngre tråd neste gang jeg hekler ute. 

 

Håper du også har sol i dag. God helg!  

 

 


Tippehøne # 21

Ny tuppe har sett dagens lys. Jeg har gitt opp å si at jeg ikke skal strikke flere, de bare popper opp uansett. 

 

 
 

Denne er også en mix mellom Sandnes sin oppskrift og min egen. Jeg liker ikke de spisse hodene, så jeg feller annerledes på toppen. Og så feller jeg 8 masker på hver 4. rille istedenfor 4 masker på annenhver rille. Gjør en del andre endringer også, har funnet min måte å strikke dem på. Men alle blir litt ulike uansett.

 

 

 

 

Nykommeren ble godt mottatt av Tippehøne #20. Hun har vært litt ensom siden søstrene hennes flyttet, så nå kakles det høylydt i bokhyllen.

 

 
 

Denne tuppen er strikket av drøyt 4.5 nøster koksgrå Cortina Soft. Hun fikk hvit kam og hvitt sjal. Måtte få litt rød pynt for å ikke bli alt for fargeløs. 

 

 

 

 

Sjalet er en mini-utgave av Scallo Pie, strikket av en rest Babyull

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/scallo-pie-3

 

 

 

 

Jeg jukset og heklet bølgekanten. Synes den strikkete versjonen blir for knotete og klumpete. 
 

 

 
 

Og her er tuppa før toving. Hun er et bestillingsverk, så derfor ble det hvit kam og lysegrå bein. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/4-hne-til-vinpose-7

 

 

 

Fin fredag!  :o)


Pulsvarmere på skrå

Tre juni-par å velge mellom i pulsvarmeralongen på Uformelt. Jeg strikket Passiflora, en enkel modell i riller. Istedenfor å legge opp og felle av laget jeg et provisorisk opplegg, og strikket sidene sammen til slutt. Det ble så godt som usynlig. 

 

 

 

 

Min faste modell.  :o)

 

Jeg brukte et lite nøste arvet restegarn på 23 gram. Selvstripende strømpegarn av ukjent merke. Delte det i to, og fikk to passe store pulsvarmere. Brukte opp absolutt alt. Heklekanten ble til av en liten rest Senja fra loftet. Tre gram Senja, for å være nøyaktig. 

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/passiflora

 

Ikke verdens beste passform, kanskje. Men enkle og greie, og de gir fargene i garnet god uttelling. 

 

 

 

Ha en god torsdag!  


Ny dille!

Inne hos Lunamon finner jeg masse inspirasjon. Hun har blant annet link party hver uke, der det er mye spennende å titte på. Finner ofte veien til blogger jeg ikke kjenner fra før. http://lunamondesign.blogspot.no/

 

For en stund viste hun fram noen nydelige broderte miniatyr-kjoler, og linket til denne bloggen: https://cindyricedesigns.wordpress.com/

 

Jeg falt pladask! Brodering er ikke min greie, men det måtte jo gå an å lage dem uten å sy så masse. Jeg fant fram en haug bittesmå rester av Babyull og strømpegarn. For første gang føltes pinne #2.5 for tykt, men jeg har ikke noe tynnere. 

 

 
 


 

Dette var gøy! Så den ene kjolen fulgte den andre. Trådstumper på knapt meteren fikk bli med, på kjolen med rød krage og grønn stripe var det 12 tråder å feste til slutt. Jeg lette fram perler, paljetter og noen bittesmå knapper. Et mini-nøste 80-tallsmohair ble til en glitrende ballkjole. 

 

 

 

 
 

De fem kjolene veier 28 gram tilsammen, inkludert perler og knapper. :o)

 

 
 

Dette var så gøy at det nok kommer mer. Tenkte å lage en "klessnor" og henge dem opp med mini-klesklyper. Et morsomt alternativ til disse vimpelgirlanderne mange pynter med. Men først har jeg noen andre prosjekter på pinnene. 

 

 

Ha en flott onsdag! 


Snøugler

Jeg tester ut oppskrifter på koppvarmere. "Vinneren" skal få pryde årets sommergaver til lærere og SFO-personale på Klumpens skole. 

 

 
 

Førstemann ut var en ugle-koppvarmer. Den skulle egentlig ha bunn, og så strikkes fram og tilbake med en eller to knapper under og over hanken. Siden mine kopper har hank høyt oppe, strikket jeg den rundt. Tenkte å lage åpning øverst, men jeg så raskt at dette ble alt for stort. Så da strikket jeg bare ferdig rundt på strømpepinner. Droppet bunn, siden det gjør koppen ustødig. Vil ikke ha noen søling med glovarm drikke!

 

 

  

 

Jeg brukte 18 gram hvit Free Style og pinner #4.5. Øynene er to lyseblå Hama-perler som jeg festet med heklenål. Veldig grei teknikk, de sitter fint fast, og jeg slipper å sy på øynene til slutt. 

 

Far i huset var fornøyd med å få trekk til glasset sitt. Så da kom "prøvelappen" til nytte. Hverdagsjakken i bakgrunnen er i nesten daglig bruk, og den har holdt seg like fin. Ingen nupping, siging eller krymping. Lykke, spesielt siden den tok såpass lang tid å strikke. 

 

www.ravelry.com/projects/mimouna/hoot-coffee

 

Da var det tid for å prøve ut tynnere garn og pinner. Skal nok få det til. 

 

 

 

Ellers er det vinter her i dag, vi har haglbyger så plantene ligger flate. Hurra for 1. juni og sommer, hehe. Men ikke så mye å gjøre med det, annet enn å kle seg godt, (hjemmestrikket ull!) fyre i ovnen og bøtte nedpå med te. Og før eller senere må det vel bli varmere?

 

 

Uansett - ha en fin ny uke! 


hits