Jukse-islandsgenser

Mønsteret er Aftur, men jeg har strikket genseren i Østlandsgarn på pinne #3.5 og 4. Brukte masketallene til størrelse XL, og det ble en helt grei størrelse S. (Jeg sammenlignet med Marius-mønsteret, som har 204 masker i S. Denne har 196 masker.)

 

  

 

Byttet om hvitt og svart i mønsterborden, ellers er den lik originalen. Det ble temmelig forskjellig likevel!

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/aftur-2

 

 


 

Ny genser til meg!  :o)

 

Jeg kom i skade (hehe) for å kjøpe 3 kilo ØstlandsgarnNille, til 196 kroner kiloet. Så nå har jeg garn til flere gensre, og kanskje til et teppe også. Sikret meg den siste posen med mørkeblått, og to poser koksgrått. Synd de ikke hadde flere farger. Eller kanskje like greit. ;o)

 

 

Det ser ikke ut som om regnet tar slutt med det første, så samtlige nystrikkete gensre er alt i bruk. Sånn er det med norsk sommer. Kjekt med ferie uansett.

 

 

Ha en fin onsdag!

 

  

 

 


Dropar

Ny islandsgenser, Dropar i Lopi. Skikkelig pyton prosjekt. :o(

 

 

 

 

Ikke mange garn som ender på hat-listen min, men Lopi-garnet nærmer seg farlig. Vondt å strikke med, stikkete, og vanskelig å få jevnt. En oppskrift med laaange trådsprang og tre farger på omgangen gjorde det ikke bedre. På slutten veide genseren et halvt tonn, og var omtrent umulig å håndtere.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dropar

 

  

 

Jeg har fortsatt en jakke igjen å strikke i samme garn. Må bare strikke noe annet i mellomtiden, så jeg ikke helt mister strikke-mojoen. Sjelden en knapp har sagt sannheten så tydelig som denne, hihi. Hadde det ikke vært for at disse plaggene er sterkt ønsket av mottakeren, hadde hele €%/&/# blitt slengt i femte veggen lenge før den var ferdig.

 

  

 

Jaja. Etter vask og blokking ble den ikke så verst. Og om 100 år er allting glemt.

 

Genseren er i størrelse S, og det gikk med 737 gram. (NESTEN et halvt tonn. ;o)  Pinner #4.5 og 6. 

 

  

 

Den blide modellen min glimret med sitt fravær, så da blir det kleshenger på hagemuren igjen. I grunnen en grei bakgrunn, om enn litt kjedelig.

 

 

Da er nok en uke snart over, og det ser ut som vi går en grå og våt helg i møte. Bra man har garn og pinner da. Nå strikkes det i Østlandsgarn, og det føles jo nesten som silke etter islandsullen, hihi. Maskene nærmest flyr av pinnene. Så kanskje det blir mer å vise fram snart.  :o)

 

 

Uansett - ha en fin fredag!  


Blomster i regnet


 

Da har jeg endelig fått kjøpt innerpute og sydd i knapper. Kjapp foto-økt i hagen mens det var opplett. Tilde ville være med.  :o)

 

  

 

Knappene er et gammelt ebay-kupp. Her passer de perfekt. Puten ble 40 X 40 cm ferdig blokket, en helt grei størrelse. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flowers-in-the-snow-2

 

 


 

 

Da ønsker Tilde og jeg alle en fin onsdag! 
 


Marius

 

 

Og da var Klumpens nye Mariusgenser endelig ferdig. Denne kunne faktisk jeg også brukt, hehe. Slutt på barnegensre, nå blir det minste voksenstørrelse, og gjerne noen ekstra cm på lengden også. 

 

 
 

 

Skikkelig 13 på dusinet-plagg, men greit nok det. Marius i de tradisjonelle fargene er fin, den. Og jeg er veldig glad for at han valgte rundfelling. Bare å feste tråder, skylle opp og ta på seg. 

 

  

 

Hagen bugner av blomster nå. Og disse dufter! Lyserosa knopper som springer ut og blir nydelige hvite roser. Rakk akkurat å knipse noen bilder før regnet kom. Det skal visst øse ned hele uken, så da blir det nok flest inne-dager framover. Men greit nok det, da får jeg unna flere store genserprosjekter. Tykk islandsk ull på pinnene nå, det vokser fort!

 

 

Ha en fin ny uke! 


Kronen på verket

 

 

Vi måtte ta bilder utendørs, lengst mulig unna Kiweke. Hulda har nemlig fått seg royal hodepynt. 

 

 


 

 

Det synes ikke så godt på bildene, men dette er skikkelig bling-bling. Ekte akryl med med metalltråder. Det ble kjøpt på ferie i Lübeck for noen år siden. Og så ble det bare liggende, siden jeg ikke ante hva jeg skulle gjøre med et nøste gullgarn på 45 meter. 

 

 
 

Jeg fikk brukt opp "hele" 19 gram, har fortsatt et lite restenøste igjen. Skikkelig guffent garn å jobbe med, for det var strikket som en tynn I-cord. Og endene raknet bare man så på dem. Måtte lage knuter for at hele greien ikke skulle gå i oppløsning. Så endene er ikke festet på vanlig måte, de måtte sys fast med sytråd til slutt. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/circlet

 

Oppskriften er veldig enkel, så kanskje jeg prøver igjen med et bedre garn. Da går jeg nok for flere masker og/eller tykkere garn og pinner også, så det blir mer som et pannebånd. Egentlig skulle kronen strikkes på pinne #3, men det ble veldig puslete og smalt. 

 

 

 

Ny sommerdag i Bergen, etter at det regnet i natt. Veldig praktisk ordning, akkurat det. Så fikk blomstene litt vann også.

 

 

Ha en fin torsdag!


Inspirasjon i varmen 

Jeg lærer visst aldri, for jeg prøvde å sette meg ut i solen med strikketøy og bok i dag også. Det er jo alt for varmt! Endte opp med å luke ugress i skyggen istedenfor. Men aldri så galt, det trengtes jo absolutt, det også. 

 

  

Stemorsblomstene stortrives, kan ikke huske at de har blomstret så villig andre år. Får prøve å redde noen frø fra disse her, og plante neste vår. 

 

Det blå spøtet er bolen til en Mariusgenser til Klumpen. Den gamle er nesten utslitt, den har jammen vært flittig brukt. Og så vokser jo gutter i den alderen som ugress. Størrelse xs med ekstra lengde, hjelp! Han er den høyeste av guttene i klassen, så han burde vel kanskje fått et nytt kallenavn. Eller nei, han ER klumpen min uansett.  :o)

  

 

Bøkene fikk jeg i gave. Lykke! Klompelompe-kalenderen har jeg sett på flere ganger, og lurt på om jeg skulle kjøpe. Og jeg er på jakt etter et nytt teppemønster, så da passet jo den andre boken også perfefekt. Skal bla grundig gjennom dem på jakt etter neste prosjekt. Må ha litt å variere mellom, er litt sulteforet på småprosjekter for tiden. Så kanskje det blir en lue mens jeg funderer på hvilket teppe jeg skal strikke. 

 

 

 

Nyt sommeren!  

 

 

 


Snø i juni?

 

 

Heldigvis ikke! Men det hekles fortsatt sirkler. Flere blomster i snøen!  :o)

 

Jeg holdt ut ca 10 minutter i solsteiken i en mørkegrønn stol. Så rømte jeg inn i skyggen. Men "heldigvis" kom det kjøligere dager.

 


 

 

Kan ikke si -Vips! Ferdig! om dette prosjektet, for det tok nesten like lang tid å hekle 72 ruter til en pute, som det tok å lage hele teppet. I alle fall når det gjelder antall dager. Det krevde jo betraktelig færre arbeidstimer. Men det var ikke like morsomt mer. Veldig klar for å finne et nytt mønster nå, kjenner jeg.

 


 

 

Samme kant som på teppet, men her heklet jeg den siste runden gjennom begge lagene.

 

  

Greit at begge sider er "forsider", liker best den varianten. Siden jeg hadde begrenset utvalg av farger igjen, heklet jeg begge samtidig. Da fikk jeg fordelt fargene noenlunde jevnt. Brukte opp alle smårestene fra teppet, pluss at jeg "lånte" litt fra noen større nøster. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/flowers-in-the-snow-2

 
 

 

Jeg lot det stå igjen en åpning nederst, der skal jeg sy i knapper. Heklet kantomgang på begge sidene der. 

 

 

Da gjenstår bare å vaske og blokke, og å kjøpe en innerpute. Det får bli til uken en gang. Nå tror jeg at jeg finner meg et bomullsnøste og strikker noe lite og sommerlig. En klut, kanskje?

 

 

 

Ha en fin søndag! 


Hanefot-suppe 

 

Solen og varmen fikk hanefoten til å skyte i været i rekordfart! Før gressklipperen gikk til angrep, plukket vi en liter av de minste og lyseste bladene. De endte i gryten!

 

  

 

Oppskriften kommer fra Hobbyvenn sin blogg. Vet ikke hvor mange av dere som har vært med lenge nok til å huske henne, men hun var en fantastisk person, og kjempedyktig med all slags håndarbeid, i tillegg til matlaging. Dessverre døde hun alt for tidlig, det er to år siden nå. Veldig rart å gå inn på bloggen hennes og lese nå i ettertid. 

 

  

 

Suppen er enkel å lage, og veldig god. Her ligger oppskriften, hvis noen vil prøve: http://hobbyvenn.blogspot.no/2007_05_01_archive.html

 

 

  

 

Middag! Og god helg!  :o)


Pelele a dos agujas de bebè 

 

Den spanske bleiebuksen er ferdig! Skal bare skylle den opp, så er den klar til bruk.

 

 


 

Knapper fra ebay, kleshenger fra barndommen.  :o)

 

  

 

God plass til en solid bleiestump i denne her. 

 

  

 

I følge oppskriften er dette størrelse 3 måneder. Men den er for stor til Dukkeba, som trekker klær i størrelse 9 måneder. Så kanskje den passer en ettåring? 

 

Garnet er noe arvet uten magebelte. Tynn, luftig ull som fyller godt. Jeg brukte 73 gram på pinne #4. 

 

 

 

I dag er det tykk tåke og kjølig. Egentlig litt deilig. Får finne meg et nytt spøt og innta sofaen. Hvis jeg ikke skal ta en kaninjakt under sofaen først. Vi får se. 

 

 

Ha en fin tirsdag!


¿Hablas español?

 

Jeg hadde faktisk spansk som linjefag på gymnaset en gang i filurtiden. Det meste har forsvunnet inn i glemselen, men litt kan man da fortsatt. Men å STRIKKE på spansk var en ny utfordring! 

 

Denne babybuksen var et av alternativene i SmåstrikkRavelry. Og den så jo enkel og grei ut. Men så var altså oppskriften kun på spansk. 

http://www.ravelry.com/patterns/library/pelele-mustard 

 

  

 

 

Jaja, da var det vel bare å prøve. Etter å ha fnist meg gjennom google translate sin engelske versjon, gikk jeg tilbake til originalen. Bildene er kjempegode, så man kan faktisk strikke hele greien nesten bare ved å se på dem. 

 

Det som slo meg ut, var varmen. Øverste etasje koblet seg mer eller mindre ut. Det startet med at jeg strikket nesten hele klaffen med 40 masker, selv om det veldig tydelig sto 30. Bare å rekke opp igjen. Og samtidig byttet jeg garn, siden dobbel babyull ble for tykt og stivt. 

 

  

Strikket glad og fornøyd klaffen en gang til, med for få riller mellom knapphullene. Rekket opp igjen. Strikket for tredje gang, og klarte å slippe ned en maske helt i begynnelse. Å fiske den opp ble ikke pent. Rekket opp og strikket for 4. gang, mens jeg så en spennende film. Da den var ferdig, oppdaget jeg at tråden nesten var røket av langt nede i strikketøyet. Det var bare noen få fibre som holdt den sammen. Jeg kunne jo ha prøvd å fikse det med noen maskesting, men det hadde nok blitt veldig synlig midt i fronten av buksen. 

 

Så hva gjør man da? Jo, dette her: 

 

  

 

Nå har jeg holdt på for lenge til å gi meg. Denne &%#?€ greien SKAL bli ferdig!

 

Fortsettelse følger! Forhåpentligvis. 

 

 

 

 

Ha en fin ny sommeruke!
 


Se opp for brenn-maneter!

De kan nemlig ligge på lur på de mest uventede stedene.  

 

  

Når du bøyer deg fram for å trekke inn duften av blomstrende syrin,

 

  

innimellom bregnene ved plommetreet,

 

  

tett inntil husveggen, når du kommer full fart rundt hjørnet,

 

  

til og med på rekkverket langs trappen. Skumle skapninger!

 

  

Andre lusker visst også rundt i hagen. Tro hva denne karen pønsker på? Han ser sånn passe fornøyd ut. 

 

 

Hvis du vil vite mer om skumle Medusozoa arbor, finner du dem her: http://www.ravelry.com/discuss/stanas-critters-etc/3432978/76-100#79

 

Og her er prosjektsiden min: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/molly-mystery-kal

 

 

 

Ha en fin søndag, og ikke bli brent! 

 

 

 


På den varmeste dagen

passer det vel med en tykk ullgenser?

 

 


 

En blid og fornøyd mottaker. Men genseren kom fort av igjen! 

 

  

 

Det gikk med 435 gram Lettlopi, 7 nøster av bunnfargen. Jeg vasket genseren med hårshampo, og den ble litt mykere. Men den stikker fortsatt. Får satse på at det stemmer at den blir bedre etter bruk og flere runder med vask. 

 

Det som irriterer meg litt, er at den vrir seg. Entrådet garn bør jo strikkes fram og tilbake, men alle islandsgenserne strikkes rundt. Dro i den og formet den mens den var våt, så det ble heldigvis ikke så ille. Det synes ikke i bruk, men den bør nok blokkes etter hver vask. 

 

  

 

Fine farger i mønsterborden. Alt i alt fornøyd med denne.  :o)

 

Et lite tips: Halskanten blir fryktelig trang! Det skulle være 62 masker på pinne #4 i størrelse S. Jeg droppet den siste felleomgangen, og har 90 masker. Det ble akkurat passe. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/aftur

 

 

Da ønsker jeg alle som titter innom en fin helg!


Tøfler i lange baner

 Noen som husker denne?

 

  

Vi FIKK varmere regn, hihi! Regn og tåke i dag også. Så da fortsetter jeg med genseren i tykk, islandsk ull. Imens kan dere få se alle tøflene mine. Det ble hele 6 par tilsammen. 

 

        

 

Jeg har brukt dobbelt strømpegarn på pinne #4.5, mest Silja.

 

 

 

 

En tråd rødt, og en tråd "klovnespy". Begge deler er Silja

 

 

 

 

Samme som paret over, men det røde er byttet ut med hvitt.

 

  

 

Her er det hvit Senja, flerfarget Sisu og brunrosa Robust. 

 

 

 

 

En tråd hvitt gjennom hele tøffelen, og smårester av svart, koksgrått og lys grått. Brukte opp alt, bortsett fra litt hvitt. Silja her også.

 

 
 

Svart og blåmelert Silja

 

Da tror jeg det holder for en stund.  :o)

 

 

 

Heldigvis har jeg noen fine solskinnsbilder fra tidligere dager. Får titte på dem og drømme litt. 

 

 


 

 

Syrinene blomstrer, og fyller hagen med søt duft. 

 

 

 

 

Og i krukker og kar blomstrer det så der er en fryd.
.

 

Ha en herlig onsdag!


hits