Plategarn

Garnslankingen min har visst havarert......

To plater (heter det det?) plategarn ble plutselig med meg hjem.

image269

Garnet ryker bare man ser litt hardt paa det, men jeg fant en hespe tynt ullgarn i nesten identisk farge som jeg strikker sammen med det. Det fungerer mye bedre.

Her er et nytt Mimounasjal under produksjon. Garnet er uopprekkbart, derfor valgte jeg en enkel oppskrift. Sjalet ser lite ut her, men bambuspinnen min er 12 mm tykk. Veldig god, foresten, lett og behagelig i bruk.

Garnet er selvsagt superdrygt, det rekker nok til flere sjal. Den andre platen er lysere, kanskje jeg lager ett med striper.

Det blir IKKE mer slikt garn her i huset nei, dette var pyton. Jeg spleiser ender til den store gullmedalje.  Nysgjerrighet svarer seg ikke alltid.  :o(

I sitt rette element

Aldrimett har forlatt fruktfatet. Her bor han egentlig.

image268

Noen gjettet at han var en telefon, og det stemte!

Hvorfor blir tullebilder som dette kjempetydelige men ikke detaljbildene av strikkesakene mine tro?   *furt*

Den lille larven Aldrimett

har flyttet inn hos oss. Hjelp! Se den store munnen da. Den stakkars frukten min blir nok ikke gammel.

image267

Aldrimett blir borte hvis noen finner ut hva han EGENTLIG er. Hva tror du?

Min hatt den har tre kanter

Den klumpete fiskeluen fikk seg en tur i vaskemaskinen sammen med klesvasken min. Resultatet ble lett toving, det var nok for mye annet i maskinen. Heldigvis. For det hvite Safir-garnet tovet ikke i det hele tatt selv om det var ubleket. Hadde tenkt at dette skulle bli en hardt tovet fiske-twistskaal, men dengang ei.

image266

Vel, etter mye draing og blokking sitter jeg igjen med en tykk og god babyhatt. Bulkene her skyldes Pippis noe uregelmessige hodeform & tykke fletter.

Nye fisker produserers stadig, men de skal bli teppe. Jeg gir meg med lueprosjektet, i alle fall for en stund.


Et FABELaktig garn

Fristelsen ble for stor, dermed endte disse godbitene opp i heimen her. Ryktet sier at prisen snart stiger fra 19,50 til 25 kroner, da var det ingen tid a miste.

De blir neppe sokker, har planer om genser til Ullklumpen. Hun i butikken mente at 3 noster var nok (det var alt som var igjen i denne fargen nemlig) men jeg har mine tvil om det stemmer. Jaja, en vest rekker det vel til.

Pippi passer garnet og den nye 30-cm rundpinnen min # 3,5.  :o)


image265

Og siden fargegjengivelsen som vanlig er "perfekt" hentet jeg fargekart fra www.garnstudio.no


image263  Veldig spennende om det blir seende slik ut da!


Sjokolade-sokker

image262

Jeg hadde et halvt noste herlig tynt sjokoladefarget ullgarn. Det holdt akkurat til et par Madam Moellers babysokker.
Da trenger jeg bare en baby.....  *hehe* 


En ny investering

image261

"Alle" sokkestrikkere bruker visst 30 cm rundpinner for tiden. En tur til Husfliden resulterte derfor i en ny Addi-pinne # 2,5. Her har bunadstrompene flyttet over fra strompepinnene.

Men jeg vet ikke helt om jeg liker nyanskaffelsen. Den var ikke spesielt behagelig a strikke med, og det gikk mye tregere enn med 4 pinner. Mer ujevnt ble det ogsa. Satser pa at det blir bedre etterhvert, for jeg investerte selvsagt i flere tykkelser.....  *gulp*

(Skriveleifene mine skyldes at jeg ikke har norske bokstaver pa tastaturet for tiden. Irriterende! )

Min mann, hobbygartneren

har kjempet en lang og hard kamp mot glupske brunsnegler. De har mumset i seg det meste av plantene hans.

image260

Dette er den eneste overlevende squashen, den ble jo riktig stor og fin.  :o)

Enda mer tja

6 fisker på en snor. Eller rettere sagt på to rundpinner.

image257

Her har de blitt til noe uformelig noe.

image258

Og her har de blitt dampet ihjel uten at det hjalp noe særlig.  *snufs*

image259

Dette skulle altså bli en fiskelue til Ullklumpens fiskegenser. Det ble i alle fall en skikkelig klumpe-lue. Megatabbe å ikke dampe den FØR jeg strikket topp & rullekant. Etterpå var det helt håpløst. Dessuten ble den for liten.

Nå står den til tørk på eggekokeren. Egentlig en solid fiasko, men jeg har kanskje en liten joker i ermet denne gangen også. Den som ler sist.....

To be continued!

En tja-jakke

Ullklumpen har fått ny jakke. Og jeg er sånn passe fornøyd.

image255

Jeg gjorde et lite varp på Fretex igjen: 6 nøster Triplex for 25 kroner og 2 nøster Rauma 2-trådet ullgarn fra Gammelserien til 20 kroner. Jippi!

I begeistringen plukket jeg med meg noen nøster jeg trodde var sort og hvitt raggegarn. Det var det ikke. FUGA het garnet og var en blanding av akryl og viscose. Vel, vel.

Garnet virket ganske OK å ta i, og det klødde ikke. Så jeg startet på en jakke til Lillegull. Uten mønster, som vanlig. Den ble helt enkel i glattstrikk med 2 r, 2 vr vrangbord og med rett isatte ermer.

Jakken ble grei nok den, men garnet var litt stivt. Og vrangborden kryper oppover så han blir bar på magen. Dessuten var garnet sikkert feilvare, for noen partier  var veldig hardt tvunnet. Det kan ses som litt tåkete flekker på bildet her. Jaja, han får bruke den hjemme da. Og knappene er jo fine, det er små klokker. (Gav opp å ta nærbilde av dem, sukk.)

image256

Det er MYE lettere å ta bilde av denne karen når han sover. Jeg løp etter ham med dinosaur-kameraet mitt en god stund før jeg gav opp å få et våkent bide. Men han ligger neimen ikke mye i ro når han sover heller.

Juli-luen

"piggle" fra www.knitty.com

Denne luen hadde jeg nok heller aldri funnet på å strikke hvis den ikke hade vært med i knit-alongen. Vel har Ullklumpen fått lange krøller etterhvert, men lue med hull til musefletter blir likevel litt drøyt synes jeg.
:o)

image254

Her er altså luen, UTEN andre hull enn dem i mønsteret. Jeg blir stadig overrasket over hvor mange fine og forskjellige hullmønstre som kan lages med bare rett-og vrangmasker, kast og to masker strikket sammen.

Min versjon er strikket av Cotton Lux fra Knappehuset på pinne # 3. Jeg syntes luen i oppskriften var litt kort, så jeg tok sjansen på å strikke to ekstra mønsterrapporter. Det gikk akkurat, jeg hadde bare bittelitt garn igjen da luen var ferdig. Løpelengden på garnet mitt var 112 meter, altså litt mindre enn det som var oppgitt i oppskriften. Den passer både meg og Klumpen, så dette er en lue til å vokse i. Og så er den kjempesøt på med den lille tuppen øverst.

Luen var grei å strikke, men det var litt plundrete med mønster på 4 pinner helt på slutten. Kanskje det skyldes litt garnvalget mitt, som var glatt bomull. Men jeg er veldig fornøyd med resultatet!

Her ligger oppskriften: http://knitty.com/ISSUEwinter06/PATTpiggle.html


Fiskelykke

Det ble ikke noe teppe av fiskene mine. Det var heller aldri meningen.

Her kommer nemlig Ullklumpens nye fiskegenser:

image251

Ferdig dampet ble den flyndreflat og fin. :o)

Jeg har fundert en del på hvordan jeg skulle lage denne. Med 3 fisker i bredden ble den jo asymmetrisk nederst, men jeg fant ut at det egentlig var OK.

Neste utfordring ble ermene. Jeg måtte sy sammen en halv hale på den ene siden for å få dem like. Det synes på den blå fisken under venstre erme. Ermene er helt enkle i glattstrikk med vrangbord nederst.

Øverst laget jeg halsringning ved å droppe den midterste fiske på siste rad på framsiden. Og så strikket jeg to sorte fisker som skuldre. De er sydd sammen med fiskene på både fram- og bakstykket. Her ble det litt brudd i mønsteret, men det gikk greit siden ingen like fisker kom ved siden av hverandre.

image252

Her er et nærbilde av halsen før damping. Skuldrene så rimelig bulkete ut, men det rettet seg greit ut heldigvis. Jeg heklet 3 rader med fastmasker rund halskanten og helet sammen 3 m i de dypeste hjørnene = der to snuter møttes. Jeg heklet en sort fastmaskekant nederst på genseren også.

image253

Her er øverste del av ryggen etter damping.

Det er varmt i dag, så jeg hadde ikke samvittighet til å tre en nydampet, tykk ullgenser på en svett liten kropp. Så det blir dessverre ingen krøller denne gangen. Men det kommer nok flere små gensre etterhvert.

Garnet er Safir, tror jeg skrev Rubin i forrige innlegg. Og den gråblå er egentlig turkis. Sukk. Det hjalp ikke å fotografere utendørs heller denne gangen.

Fisker er gøy! Det var nesten litt trist å felle a den siste, så det kan nok hende at det kommer flere fiskeprodukter herfra. Time will show!

hits