Væravhengig hekledilla

Når solen skinner får jeg en merkelig trang til å bytte ut strikkepinnene mine med heklenål. Lueinnleggene under her sier vel sitt om været den siste tiden. STRIKKEluer....

Noe Noa-skjefene mine ble liggende umontert i regnværet. (De lå innendørs altså!) Men nå er de endelig ferdige.

Det hvite er heklet av ett nøste Bambino Bomull. Det ble faktisk noen meter igjen også. Heklenål #4,5.

Det ublekete et likt det forrige jeg laget, bare med brune blomster.

001

Jeg var innom Noa Noa-butikken på Lagunen i dag, og av ren nysgjerrighet lette jeg opp originalskjerfet. 299 kroner takk!  *besvim* Lurer på hva de som hekler dem får for jobben. Tipper lønnen utbetales i yen....  Men nå skal jeg prøve meg på et ordentlig lite plagiat; Gullklumpen vil ha et skjerf med slike små "utvekster" på.

Og så var det arvegarnet mitt da. Jeg har vurdert å lage skjerfet i ullgarn til vinteren, men her var det bare 80-talls-pusegarn. Vel, man tager hvad man haver.

Dobbel tråd Jumbo Mohair ("Hodet" fra lueinnlegget under) og heklenål  #5,5 gav et skjerf som ble en god del bredere og lengre selv om jeg brukte samme oppskrift. Som pynt brukte jeg små silkeblomster. Etter vask og en runde med tøymykner ble det deilig og mykt. Jeg har faktisk strikket minst 3 gensre av slikt garn en gang i min pure ungdom - burgunder til meg, grå til min søster og svart til en venninne. Ett nøste var nok, og det var oppskrift med flaggermusermer på etiketten.....  *mimre*

002

Et halvt nøste SISSY gav også mange minner. Deilig akryl/polyesterblanding, har strikket mye av det også for et kvart århundrede siden. Det ble nok til et lite skjerf, selv om jeg måtte improvisere litt med "tentaklene".

003

En del av disse helsyntetiske garnene var jo faktisk ganske dyre på 80-tallet, og ALLE strikket av dem. Vel, vel....

Handletur med forviklinger

Det er SALG (med store bokstaver ja) overalt, men vi begynner visst å bli litt mettet. To timers butikkjakt endte i alle fall kun med en ny pyjamas til Klumpen, og den trengte han sårt. Det er ikke så lett å stappe en drøy meter unge inn i pysjer størrelse 86....

004

Pyjamasen var tøff den, med biler og 70-tallsfarger og snitt og biler, og ja.....biler. Gjett hva avkommet har dilla på?

Mens mor betalte dusjet gutten. Et illevarslende MAAAAMMA! fra Storesøster fikk meg til å hive meg rundt akkurat tidsnok til å se gullungen tømme en hel flaske vann nedover seg selv. Kliss-klass unge og vogn. Jaja, bleien holdt det meste av vannet ute, og det var heldigvis relativt mildt vær i dag. Men genseren måtte jeg vrenge av ham og vri.

Et stativ med klær til 19 kroner like ved kassen ble redningen. Ett stykk knallgull genser med hunder på ble sporenstreks innkjøpt og dradd over hodet på den lille badeengelen. Størrelse 122 ble grei kjolelengde, hehe.

009

Den søte(?) lille vovsen som hang fast i merkelappen ble selvsagt straks oppdaget og revet av. Og nyervervelsen ble dekorert med rød saftis på veien hjem.

010I tillegg til å ligge godt over gjennomsnittshøyden for toåringer (han er på høyde med de fleste fireåringer faktisk) er lillegutt lang i ryggen. Siden han bruker bleie fortsatt har jeg vært på en desperat, men akk så håpløs, jakt etter store nok bodyer. 98 er det største jeg finner, og de stort sett i jentefarger. Ikke at det er så ille da. I nøden osv. En stolt storesøster fant disse sjarmerende klesplaggene på et stativ. STORE, rosa og med kaniner. De  ble med oss hjem. 

005

Den stolte far kommer til å besvime tenker jeg.  *glis*

007

Basic Fingerless Mittens

pulsvarmeralong20081205318722

Det er veldig gøy å oppdage at jeg faktisk klarer å hekle etter engelske mønstre, (selv om dette ikke er verdens mest avanserte da) jeg som strever med norske hekleoppskrifter. Disse likte jeg veldig godt, de var enkle samtidig som de satt godt på hånden. Synes effekten av fm i bakre ledd ble stilig også. Det skal ikke så mye til for å glede en uerfaren hekler da, hehe....

008

http://crochetme.com/patterns/basic-fingerless-mittens


Garnet har vel de fleste sett før.  :o)

Jeg trodde jeg hekler stramt, men her måtte jeg gå ned en halv størrelse på heklenålen.

Red Cherry Handwarmers

pulsvarmeralong20081205318722


Endelig kom jeg i gang med juli-pulsvarmerne. Det vil si, jeg har begynt på og rekket opp igjen både Twee og de heklede pulsvarmerne. Ble ikke fornøyd med noen av dem. Men denne oppskriften var enkel & grei.  :o)

Link til mønsteret: http://creativeyarn.blogspot.com/2008/01/cherry-red-handwarmerss-free-pattern.html
Denne damen har en del andre artige gratismønstre som kan være verd å ta en titt på også. Jeg tror jeg må prøve et av halssmykkene hennes!

009


Mine Red Cherry Handwarmers ble slett ikke røde men brune. Nok et nøste av det berømte Fretex-garnet har fått nytt liv. I oppskriften står det pinne #4, jeg plukket selvfølgelig med meg feile pinner i farten. Jeg hadde kommet godt i gang på pinne #3,5 da jeg oppdaget fadesen. Vanligvis er for tynne pinner katastrofe siden jeg strikker så stramt. Men heldigvis prøvde jeg de før jeg rekket opp igjen. De ble faktisk litt vide.....  Nettmønsteret er veldig elastisk, det burde jeg jo huske fra det begredelige handlenettet mitt.

Som vanlig har jeg strikket rundt på strømpepinner. Å sy blir aldri min greie. Jo mindre jo bedre.

Nå skal jeg gi meg i kast med de to andre oppskriftene igjen. Man gir seg ikke SÅ lett!

Juli-luer

Det har gått litt sport i å utnytte arvegarnet mitt nå, så alle juliluene er strikket av nøster fra de tidligere nevnte LIDL-posene. Dessuten har jeg fått inspirasjon fra Hemmelig Uvenn inne på Hobbyboden. Der sender man sitt verste garn til den hemmelige uvennen, og så er det om å gjøre å lage noe brukbart av det. Jammen finnes det mye rart garn!

Her er  Cherry Blossom Beanie:

006

Her har jeg brukt to påbegynte nøster uten magebånd. Nesten ingen av garnene hadde magebåndet intakt. Men dette kjentes ut som ren ull. Det var faktisk en del ull i posene, ikke bare syntetisk. Jeg brukte pinne # 4,5, og luen er vel ca størrelse 2 år. Et nøste Jumbo Mohair fikk fungere som "hode".

Link til mønsteret: http://pixiefarts.blogspot.com/2007/10/cherry-blossom-beanie.htmlNestemann ut ble Snowflake Hat:

007

Et halvt grått nøste + resten av det hvite og rosa fra forrige lue. Det ble for lite rosa, så toppen ble i en annen farge. Pyttsann! Av det hvite fikk jeg bare en liten stump igjen, så det var lovlig spennende på slutten. Samme pinnetykkelse som den første luen. Denne ender nok hos en liten dame på 3 år.

Her er oppskriften: http://newtonsknitting.blogspot.com/2007/09/snowflake-hat-pattern.html


Og så var det Sheep and Wool Hat:

008

Denne er strikket i 100% vaskeekte akryl! Det blå er fra LIDL-posen, det brune og beige kommer fra loftet. Sammensetningen er så grusom at den nesten blir litt kul.

Jeg gikk tom for garn etterhvert, så jeg måtte improvisere litt på toppen. Det ble knapt nok garn igjen til å feste endene. Ellers laget jeg vrangbord nederst i stedenfor brettekant. Slik sparte jeg garn + at jeg egentlig liker vrangbord bedre. Alle juliluene har 2 r, 2 vr-vrangborder selv om det ikke står i oppkriften. Jeg synes det sitter best rundt hodet.

Her er link til oppskriften:  http://emilysaid.blogspot.com/2007/09/new-pattern-sheep-wool-hat.html

Kanskje jeg strikker en ny av denne, da finner jeg nok fram ullgarnet mitt.


Her er arvegarnsprosjektene mine så langt:

011

Det kommer mer! Nå skal denne gjengen bare vaskes og blokkes/dampes først.

Gammelt blir nytt

De to LIDL-posene med arvegarn står fortsatt i stuen. Og siden lommeboken er slunken for tiden har jeg gravd litt i dem på jakt etter noe brukende.

To påbegynte nøster uten magebånd endte opp som denne luen. Det er ikke samme garn, det sorte er litt tynnere enn det brune. Dessuten kjennes det ut som ull mens det andre nok er mixet med akryl. Anyway, sammen med et strykemerke fra Cars ble det ny barnepark-lue til Klumpen.

010

Det ble rester igjen etter restegarnsluen, så  da begynte jeg på en ny i en annen modell. Den ble i glattstrikk, lurer på om strykemerket heller skal få bo der. Har ikke festet det ennå, så vi får se. Unge herr Rulle-i-søledammer trenger uansett mange luer. Mange og mye av det meste, faktisk....

009

Det ble bare noen stumper på et par cm igjen av det sorte og brune garnet. Et par meter hvitt, også fra LIDL-posen, og litt Mini Butterfly fra loftet, og vips hadde Klumpen nok en lue. Den er alt testet ut!  :o)

004

Noe Noa

BenteB har jeg visst nevnt før, men bloggen hennes er stadig en kilde til inspirasjon og hobbyglede. Denne gangen har hun vært så snill å dele oppskriften på heklede sommerskjerf. De er inspirert av Noa Noa-skjerfene, derav navnet.  :o)

Her er min versjon:

003

Og her er oppskriften: http://www.bentemor.com/blogg/?p=1154

Jeg brukte tykkere heklenåler, #4,5 til skjerfet og #2 til blomstene. Tror jeg hekler fast, det ble i alle fall OK. Det rosa er i Tucan fra Dale, det ublekete er i dobbelt heklegarn fra Gjesdal.

Skjerfene var kjappe å hekle, selv for meg som egentlig trives best med strikkepinner. Men blomstene tok tid, skikkelig småplukk med tynt garn. Fikk vondt i både hender og skuldre av dem. Og så var det alle  endene som skulle festes da, bomullstråd arbeider seg alltid løs igjen og flusser seg opp. Sukk. Men resultatet ble bra til slutt, ikke sant?

004

Disse to drar sin vei i morgen. Fant ut at slike er perfekte små sommergaver. Jeg holder på å sy blomster på skjerf nummer 3, og nummer 4 er også underveis.  

hits