Se så heldig jeg var!

Jeg la igjen en kommentar inne hos Pillen da hun hadde ettårsjubileum på bloggen sin. Og jammen ble jeg trukket ut til å få en overraskelse i posten. http://pillensblogg.blogspot.com/2009/07/vinner-og-sokker-igjen.html Kjempekjekt! Og se hva som dumpet ned i postkassen min:

003

De små grå jobber alt med hva garnet kan bli. SOKKER var min første tanke, men myk merinolull hadde nok ikke vart særlig lenge. Kanskje et sjal, og så lue av det grå? Frøken Tenåring lurte veldig på hva som var i posen, så nå har hun fått en innføring i strikkepinnerier for viderekommende. *fnis*

Pillen har en flott blogg med mange lekre strikkeprosjekter og deilig garn. Nesten helt utrolig at hun bare har strikket i et år. Ta gjerne turen innom og se selv: http://www.pillensblogg.blogspot.com/

Da kaller loppekassen. Jeg strikker med svart pusegarn og alderen har innhentet meg, snufs. Jeg ser ikke maskene i lampelys. Så da får gamlemor heller få seg litt skjønnhetssøvn.

God natt!

52 pair plunge iii - Broadripple

52parsokker

  http://www.knitty.com/ISSUEsummer03/PATTbroadripple.html

Disse likte jeg bedre enn Jaywalker'ne. Mønsteret er mer elastisk og har bedre passform. Morsommere å strikke var det også. Siljagarn, pinne # 3 og minste størrelse.

005

Garnet er - som vanlig - rester. Har du fulgt med her en stund kjenner du nok igjen fargene. Nå går Siljagarnet mot slutten, så da går jeg snart over til Sisu-restene. Haha. Må visst investere i noe nytt sokkegarn snart ja.

002

De tre stripene i kontrastfarge var ikke planlagt. Jeg brukte restene etter Simply Devine Socks til bråtene, men det må ha vært mer garn på det ene nøstet enn på det andre. I alle fall fikk jeg for lite til sokk # 2. Siden den første sokken nesten var ferdig måtte jeg finne på noe lurt. (Å kjøpe et nytt nøste klassifiseres IKKE som "lurt".) Dermed ble det tre kontraststriper på bråtet + tilsvarende på tåen på den andre sokken.  I følge avkommet så det teit ut. Jeg velger å se på det som en morsom detalj. I alle fall ble det da brukbare sokker og jeg slapp å rekke opp. Jeg heklet en picotkant øverst for å plukke opp igjen fargen på stripene på foten. Den ble godkjent av frøkna. *besvimernesten*

004

Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk stripene til på hælene også. :o)

003

- Mamma det er ikke LOV å stå på bordet!

Disse sokkene var faktisk ferdig FØR de i forrige innlegg. Jeg har bare ventet på "fotovær" - så for meg noen lekre bilder ute i gresset. Siden det er meldt regn i 8 dager til får dere nøye dere med ikke fullt så lekre ballanserepåkjøkkenbordetforåfåmestmuligdagslys-bilder. Sånn er livet.

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/broadripple

001

Nå har jeg to nye prosjekter på pinnene og ingen av dem er sokker. 2meditate

52 pair plunge iii pair X - Sunday Swing Socks

52parsokker

http://www.knitty.com/ISSUEsummer09/PATTsunday.php


006

10. par er ferdig! Og jeg har endelig funnet ut av hvordan man legger inn bilder på Ravelry. Det var jo enkelt jo. blushing  Grunnen til at jeg omsider satte meg inn i det er ganske enkel: Konkurranseinstinktet slo til:

Jeg pleier å sjekke andres erfaringer før jeg setter i gang med et nytt mønster. Dette sokkemønsteret ble lagt ut på www.knitty.com dagen før, og det var INGEN som hadde postet bilder av ferdige sokker. Da begge mine var fullførte var det fortsatt ingen ferdigbilder der, bare garn og et par påbegynte prosjekter. Jeg var visst først!

Dermed ble det blitzfotografering sent på kvelden, ikke akkurat de beste bildene jeg har tatt. Men nå ligger de pent på plass der de skal være: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sunday-swing-socks Jeg har faktisk så smått begynt å laste opp resten av sokkene + andre nye prosjekter.

003

Jeg har brukt Silja og pinne # 3 på disse også. Det er visst min skjebne å strikke av restegarn, sukk. For jeg har stort sett bare enslige eller påbegynte nøster. Her er det rester etter Jaywalker'ne pluss at jeg rekket opp igjen en alt for stor Blackrose Sock. Den grå fargen spiser opp alle mønstre, så den skal jeg styre unna heretter. Gråmelert er jo nesten verre enn svart!

001

I ettertid ser jeg at det fineste med sokkene nok var garnet originalene var strikket i. Bråtet var i korteste laget, mønstereret vrir seg og det burde dessuten ha vært speilvendt på sokk # 2. Pyttsann. Nå ligger de i sokkeskuffen min og blir nok brukt uansett. (Ser at en annen av Ravelry-damene har laget diagram for speilvending: http://www.ravelry.com/projects/libbilu/sunday-swing-socks) Sokkene er i alle fall raske & enkle å strikke, og tåfellingen ble fin. Tror jeg kommer til å bruke den videre, "grafted toe" passer ikke til mine føtter. Det blir finere med en jevn avrunding.

005

Det tok over et døgn før andremanndame la ut sine ferdige sokker. *barnslig kry* Lurer på om jeg burde melde meg på neste runde av Sock Madness?  Njaaaa......nei, tror ikke det.

Ellers er det absolutt ikke strikketid nå. Med to unger å underholde i regnværet blir det andre ting som står i fokus. Vi kjeeeder oss faktisk en smule, sukk.

52 pair plunge, pair IX

52parsokker


Henger du med på romertallene?

004

Dette er altså det niende paret mitt. Mønsteret er Simply Devine Socks, http://www.ravelry.com/patterns/library/simply-devine-socks-english Veldig enkle å strikke og MYE morsommere enn jaywalker'ne. Jeg brukte strømpepinner # 3 og Silja her også og strikket den minste størrelsen. Lyset begynner sakte men sikker å gå opp for meg nå, hehe. Vanligvis legger jeg opp 56 m til ragger på pinne # 3,5, så jeg trodde at samme maskeantall her ville bli for lite. Men forskjellen er jo at dette er rett-mot-huden-sokker som skal sitte litt stramt, ikke ragger som skal utenpå andre sokker. Disse ble helt perfekte i størrelsen, jippi! Deilige å ha på seg er de også. Gjett hvem som er klar for neste par?

002

Siljagarnet er billig, men jeg har hørt rykter om at det både siger og nupper. Så da er jeg forberedt på at de fine nye sokkene mine kanskje ikke forblir like fine så veldig lenge. Kanskje jeg rett og slett må snope meg noe litt mer eksklusivt garn etterhvert, vi får se.

001

Jeg byttet ut picotkanten oppe med en 2 r 2 vr-vrangbord. Det fungerte bra.

Bittelitt bitt av sokkestrikkebasillen jeg også muligens......


52 pair plugge iii, pair # VIII

52parsokker

Nok et par er ferdig! http://www.ravelry.com/patterns/library/jaywalker

001

Fruen har strikket Grumperinas Jaywalker, et mønster omtrent ALLE har strikket før meg. Jaja.

Jeg brukte Silja og pinne # 3, minste størrelse. De ble faktisk litt for store til meg, så de ender opp som gave.

003

Dette var KJEEEDELIG strikking. Mønsteret var enkelt og greit, uten noen form for utfordringer. Det var bare å strikke og strikke og strikke og strikke. Sokkene ble jo fine de, men jeg lurer seriøst på om de var verd alt arbeidet. Og jeg som sitter og ser på sokker på enda tynnere pinner, hjelp! 

002

Vurderer om jeg skal innse at jeg er en utpreget raggsokker-på-tykke-pinner-strikker eller om jeg skal prøve ut noen flere mønstre før jeg gir meg. Egentlig er jo tynne sokker veldig greie å ha i sokkeskuffen da. De gjør i det minste nytte for seg den tiden de varer i motsetning til alt det som ender i esker på loftet. Og 104 raggsokker er rimelig kjedelig å produsere det også.

Får finne en blomst jeg kan nappe kronblader av tenker jeg. - Strikker, strikker ikke, strikker....

Sommer i Bergen

Gullklumpen har kameraet med seg overalt. Og hun knipser faktisk en del bra bilder. Jeg er fortsatt imponert over hvor skarpe nærbilder det lille kompaktkameraet hennes tar. Men innendørs med blitz er mitt gamle treskverk bedre. Snodig.

Her kommer i alle fall mammaens lille utvalg av sommerlige bilder.  :o)

nora sine 019

nora sine 020

nora sine 021

nora sine 048

nora sine 054

nora sine 055

Ha en fortsatt god sommer!

Konkurranse hos UnePune

Her er noe spennende å vinne for scrappere:

unepunekonkurranse

Mye annet fint i bloggen hennes også, blant annet deilig morellsaft. *nam*

 
Tenker Gullklumpen hadde likt disse premiene. Ikke alle i familien strikker, hehe....

Juliluer

569631244732165134n500
http://stringinmotion.blogspot.com/2008/04/hurricane-hat-copyright-sunshineknits.html

Hurricane Hat
er en av juliluene på www.uformelt.no Lettstrikket og kjapp lue. Den ble strikket av opprekksgarnet etter Fountain Hat. Sistnevnte passet nemlig som genser til treåringen...

Jeg brukte Silja, dobbelt garn og pinne # 4,5.

038

Og så var det Fountain Hat da. http://www.ravelry.com/patterns/library/fountain-hat-2 Den var faktisk julilue i BEGGE alongene, så da måtte jeg jo bare strikke den også. Første forsøk ble som nevnt alt for stor. Neste forsøk fant jeg ut at jeg ikke likte fargen på. Tredje forsøk var i et arvegarn uten magebelte. Den så helt perfekt ut - passe vid og mønsteret kom tydelig fram. Men selvsagt fikk jeg for lite garn, sukk. Redningen ble topp i en annen blåfarge. Ikke helt fornøyd med det, men det får gå. Prøvde med en kontrastfarge først, men det ble for voldsomt.

037

Klumpen stod modell.  :o)

040

Rare farger, det ble inne-bilder med blitz siden det regner i dag. 

Dette innlegget er også sokkeløst. Men det strikkes! På relativt tynne pinner også faktisk.

52 pair plunge iii

52parsokker

Nytt oppsummeringsinnlegg.  :o)

Alle sokkene er blogget tidligere, men det er greit å samle og nummerere dem.

par IV (ferdig 24. juni 2009) størrelse ca 27

569611245873607309n400

par V (ferdige 29. juni 2009) størrelse ca 37

008

par VI (ferdige 05. juli 2009) størelse ca 27

006

par VII (ferdige 09. juli 2009) størrelse ca 38

004

Flere par under produksjon!

En forsiktig start

på å strikke mønstersokker. Disse var kjempeenkle: http://www.ravelry.com/patterns/library/easy-aran-socks#
Raggegarn og strømpepinner # 3,5 kjentes trygt og familiært ut, hehe. Jeg har brukt ny Tasseladd  fra PT, ca 2 1/2 nøste.

Her er originalen. Finn feilen da.  :o)

aransokk

Jepp, gjennomsiktige legger. Mine er også bleike, men det får da være grenser, hihi! Litt ufrivillig morsom billedredigering her ja.

004

Andre med bleike legger danderer buksebeina. :o)

005

Dette er egentlig ikke lov da. Bra ingen ser meg.

006

Lange, gode skaft. Det som var litt dumt er at lengden ikke kan reguleres, da stemmer ikke rapportene. Heldigvis passet disse.

Da er jeg klar for nye utfordringer!
Pulsvarmere i varmen

puls2   http://pulsvarmeralong.blogspot.com.html

Enkle, greie mønstre i pulsvarmeralongen denne måneden. Jeg startet med dette: http://dodergok.blogspot.com/2007/11/muddar-med-spets-i-silkealpaca.html

Jeg har (tenk det!) ofret et av nøstene jeg har ruget på lenge: Et enslig nøste ASIA fra Lang Yarns, 70% råsilke og 30 % polyamid. 68 meter garn rekker liksom ikke til all verden, og jeg ville ikke bruke det bare til tull. Nå har det blitt til disse:

003

Mine!

Garnet er uelastisk så det holder, så pulsvarmerne må dras i fasong og formes når de er kommet på. Men da holder de seg pent på plass. Og så LUKTER de silke. Jeg liker den lukten!

005

Jeg har brukt oppgitt pinnestørrelse til dette paret.

For en tid siden arvet jeg nok en pose restegarn fra moren til en venninne. (Det er der de fleste raggegarnrestene kommer fra.) Der var det også noen påbegynte nøster i ymse kvaliteter. BEVER er et "artig" garn - 53% akryl og 47% kunstfiber. Lurer på hva som kan være MER kunstig enn akryl? Det verste er nesten at det er godt å strikke med. Hadde jeg ikke visst hva det var ville jeg tippet superwash-ull. Bevere er selvsagt brune, hehe.

001

De oransje er strikket av Gullgarn, og det kjennes akkurat så halvsyntetisk ut som det er. (50/50 ull og akryl) Det både knirker og glitrer. Siden dette er gammelt garn har jeg altså avslørt at Gullgarnet de selger på SparKjøp slett ikke er nytt men et gjenoppstått 80-tallsgarn. Jeg brukte pinner # 3,5 på begge parene og la opp 5 ekstra masker.

002

Tenker at disse parene pluss noen raggsokker blir returnert til giveren av garnet. :o)

Hvis noen savner sokkene i dette innlegget så kommer de snart. Jeg har endelig kommet i gang med litt mer spennende saker enn vanlige ragger, så da synes jeg de fortjener sitt eget innlegg.

Juli-lue på HobbyBoden

clochette           http://www.practiple.com/sockpixie/clochette.pdf

Denne har jeg vært prøvestrikker for. Kjekt å være tidlig ferdig, hehe. Jeg er jo - kremt- med på noen få andre alonger også.

Det er en kjempesøt lue, men den blir kanskje litt vel varm i ull nå om sommeren. Derfor valgte jeg å strikke min i bomull. Majas garnoversikt  http://www.majas-design.com/Diverse/garnoversikt.htm er veldig praktisk, der fant jeg ulike garntyper med riktig strikkefasthet. (24 m/10cm) På loftet fant jeg et nøste Bomull Sport i lyseblått, så da ble det blåklokkelue.  :o)

Luen bør nok strikkes i litt fast garn for å få den rette "scwungen" nederst. Slappe spisser som henger rett ned blir ikke så lekkert. (Har solhatten min i friskt minne, sukk.) Den er stor og god i størrelsen. (Eller kanskje er det jeg som for en gangs skyld har overholdt strikefastheten? Man må jo være litt mer nøyaktig som prøvestrikker, så her har linjalen blitt funnet fram.)

Jeg strikket den største størrelsen, 1 - 3 år. Med pinne # 3,5 traff jeg strikkefastheten nokså nøyaktig. Synes forklaringen på spissene er unødvendig tungvindt, det er jo bare å legge opp 3 m og øke 1 m innenfor kantmaskene på annenhver pinne til man har nok masker. Jeg følte i alle fall ikke noe påtrengende behov for å knote med maskemarkører. Det ble litt stramt å plukke opp tverrtråden, i alle fall med bomullsgarnet, så jeg økte med kast på vrangpinnene og strikket disse vridd på rettpinnene. Det ble bra.

I oppskriften står det at det trengs 50 gram garn uansett størrelse. Nå vet jeg ikke hva løpelengden er på originalgarnet, men ett nøste á 50 gram/100 meter ble alt for lite til min lue. Det gikk med  ca 1 1/2. Men så fikk jeg da også en lue som var litt stor til MEG. Ikke akkurat det som var planen da, jeg tror ikke helt modellen kler meg....

Her er monsterluen under produksjon:

001

Etter å ha irritert meg noen dager rekket jeg hele greien opp igjen. Dvs jeg sparte nederste del av spissene og strikket den nest minste størrelsen. Da holdt det med ett nøste, jeg hadde faktisk litt igjen også.

Dukkeba har fått komme ned fra loftet for å være modell.

001

Klumpen var raskt ute og sikret seg en ny lekekamerat, så jeg måtte jobbe litt for å få tatt bilde bakfra.

002

- "Stå i ro litt da!"

003

Luen fikk tre blader, ett mer enn i oppskriften.

004

Dukkeba ble raskt ribbet for klær, deretter var hun ikke så spennende mer.

Og så var det grunnen til at bloggingen tok tid. Raggegarn er definitivt ikke tingen i 30 grader!

006

Smårester i rødt og grått, ca størrelse 27. Disse er til en liten prinsesse.  :o)

Tørsteslukker!

Det er så VARMT!!! Da er hjemmelaget hylleblomstsaft deilig å leske seg på. For saften ble god den!

004

I går ble blomster- og sitronvannet silt, kokt opp, skummet, silt igjen, kokt opp enda en gang med sukker og sitronsyre og til slutt fylt på rene syltetøyglass. Grunnen til syltetøyglassene ser du her:

029

Vi hadde vasket noen plastflasker som vi hadde tenkt å ha saften i. De SMELTET og varm sukkerlage rente utover kjøkkenbordet, ned på en stol og utover gulvet. Til tross for at jeg har vasket og vasket og vasket er det klissete rundt omkring fortsatt.

Saften kan tynnes masse ut, da blir den en frisk og leskende tørsteslukker. Jeg tror jeg brukte litt mye sitron, skal redusere mengden neste gang. Det ble nesten limonade med hylleblomstsmak.

005

De siste blomsterklasene er høyt oppe i et tre som står i en skråning full av brennelse. Vi får se om noen vil våge liv og lemmer for å få tak i dem.  Naboen har derimot et stort, fint tre midt på plenen. Lurer på om de snart skal på ferie...... rosasmilBevisføring i varmen

skerfalong

Jeg har ikke strikket sokker til dette innlegget, og skjerfet er ikke vasket og blokket. Grunnen til at jeg deler disse ikke helt mesterlige bildene med verden er at det er 1. juli i dag, og dette er mitt junibidrag i -alongen. Litt sent ute med andre ord. Men nå er jeg ferdig!

003

Mønsteret er pent men kjeeedelig å strikke. Og så har vi tropevarme her for tiden, ikke akkurat ideelt for aktiviteter med garn & pinner.

002

Dette får nok en ny sjanse uti neste uke når gjestesengen (= blokkematten min) blir ledig igjen. Knappenåler i vår seng er ikke trygt, Klumpen bruker den som trampoline. Sukk.

001


hits