Etterlysning: Camillia, hvor er du???

Jeg har fortsatt et par pulsvarmere igjen etter give-away'en min. Camilla, hun som vant dem, ønsket seg akkurat et slikt par. Så da er det jo dumt hvis hun ikke får dem.Alt jeg har er navnet, så jeg får ikke gitt beskjed på noen annen måte. Håper du titter innom bloggen min igjen da. I så fall trenger jeg en adresse å sende dem til.

Dane Shawl - en liten tragedie

Og da har jeg visst produsert nok et sjal, hehe...http://www.ravelry.com/patterns/library/dane-shawl

4 nøster Mor Aase kampanjegarn på pinne # 6.5.

Dette skulle liksom ble et luftig lace-sjal. Og det VAR luftig og fint helt til jeg puttet det i vaskemaskinen. Tenkte at det ble mykere etter en runde med MILO + tøymykner, og det ble det jo forsåvidt. Men det tovet og krympet en masse også.  :o(Mor Aase har lenge vært et favorittgarn her i heimen. Raggegarnet er hardt å strikke med, men det mykner i vask og gir tette, varme og holdbare sokker. Dvs det GJORDE det før. Nå er garnet tydeligvis endret, slik at de siste sokkene jeg strikket tovet, krympet og i tillegg nupper masse i bruk. Det er tydelig forskjell på 2010-garnet og de gamle nøstene jeg har liggende.

Det burde jo har ringt en liten alarmklokke når raggegarnet er såpass endret i kvalitet. Men jeg har strikket masse av det rene ullgarnet fra Mor Aase også, og det har gått rett i maskinen på 40 graders ullvask. Supert til barnehageklær som blir skitne og må vaskes relativt ofte. Dermed tenkte jeg at det nok gikk greit å hive sjalet på 30 grader. Det var vamt i været, så forskjellen på vaskevann og uoppvarmet skyllevann ble ikke så stor.

Når det henger slik at solen skinner gjennom det ser man hullene. Når det ligger flatt eller man har det på seg blir det nesten helt kompakt. Dessuten er det så loddent at det meste av mønster blir utvisket. Det synes best hvis man myser (eller tar bilde) fra riktig vinkel. Litt slitsomt kanskje? *gremmes*

Jaja, det er min egen skyld. Jeg burde ha vasket det for hånd. Og det hadde vært verre om jeg hadde gitt det bort og det ble ødelagt i første vask. Jeg stolte for mye på egen erfaring, for det står jo på banderolen at garnet egner seg for toving. Tidligere har jeg måttet opp i minst 60 grader for å tove det, på 40 grader har det kommet ut igjen uforandret. At det skulle tove på bare 30 grader når det IKKE skulle toves viser jo i grunnen bare at ull er et levende materiale og kan oppføre seg annerledes enn forventet. (Eller at produsenten har endret på garnet uten å opplyse om det, grrr...)

Anyway, gjort er gjort og tovet er tovet. Sjalet kan brukes likevel, det er tykt og varmt. Og jeg har alt noe nytt og spennende på pinnene. 

Ha en fin ny uke!


Scallo-pie

http://www.ravelry.com/patterns/library/scallo-pieDette barneskjerfet har vært i Ravelry-køen min lenge. Og plutselig passet det med et kjapt lite prosjekt. Raskt og enkelt å strikke, og "heklekanten" er også strikket. Artig teknikk, men jeg kommer nok til å bruke heklenålen neste gang. Synes dette var litt knotete + at det ble ujevnt. Det kan jo skyldes at jeg brukte opprekksgarn da, så jeg får vurde å prøve en gang til. Men nå drar jeg videre til andre beitemarker, hehe.

Garnet er en umerket rest opprekksgarn. Arvet - selvsagt. Pinne # 4,5, så det ble litt større enn originalen.Dukkeba trodde at hun hadde fått seg et nytt tilskudd til garderoben. Men dengang ei.- "Akkurat min farge!" sa Kiweke.

Og sånn ble det. Man diskuterer ikke med royale kaoskaniner.  *klokavskade*

Ha en fortsatt fin tirsdag.  :o)


Påfyllingsluer til SUS

For snart et år siden samlet Margot/Virtuella inn luer til kreftavdelingen ved Stavanger Universitessykehus. Luene har vært en suksess, og nå er de nesten tomme. Så da ble det en påfyllingsrunde!
Her kan du lese om innsamlingen og se alle luene som har kommet inn: http://luesus.blogspot.com/ 
(Bildet over her er lånt fra luesus-bloggen.)

Jeg startet på flere luer før ferien, men så skjedde det plutselig så mye annet. Med avslutninger både her og der ble det mange små og store gaver som skulle produseres. I går fant jeg fram lueprosjektene mine igjen. Flere var nesten ferdige, så i løpet av noen timer hadde jeg plutselig fire stykker klare til forsendelse. Kjekt å få frigjort noen strikkepinner også.De to midterste er strikket av siste rest Peruvian Highland Wool. Da er alt som var igjen etter pulsvarmerne brukt opp. Garnet er såpass mykt at jeg håper det går bra og ikke klør. Den ensfargete er strikket av noe tynt superwash-garn uten magebelte, og den siste er i tykt bomullsgarn. Alt garnet har jeg fått eller "arvet".

Siden jeg har et ikke helt lite luelager på loftet plusset jeg på med noen derfra også. Så nå går det snart en pakke i posten. :o)Har DU lyst til å bidra med luer finner du all info du trenger i luesus-bloggen som jeg har linket til tidligere i innlegget. Det pågår innsamling til andre sykehus også, Pringeling samler inn luer til UNN Tromsø. Her finner du info om den: http://luertilunn.blogspot.com/ De har en egen facebook-gruppe også: http://www.facebook.com/group.php?gid=119724908048451

Da ønsker jeg alle en god helg!  :o)

Haruni


Er ikke dette helt nydelig?http://www.ravelry.com/patterns/library/haruni (Bildet er lånt fra oppskriften.)

Jeg er altså ferdig med et nytt sjal som ble påbegynt i Paris. Sjalet har egentlig mønster over det hele, men jeg valgte å bare strikke bladene nederst. Da var resten greit reisestrikk. Glattstrikkdelen gikk kjapt og greit, selv om det ble varmt og klamt etterhvert. De siste dagene hadde vi godt over 30 grader i skyggen, og da var strikking uansett ikke aktuelt. *svett*Jeg økte til 249 masker før jeg startet på borden. Dette er ikke min ide, flere har strikket sjalet på denne måten før. Uten grunnmønsteret kommer de fine blomstene nederst enda bedre fram. Jeg droppet dessuten luftmaskebuene nederst og felte rett av. Strikket to pinner ekstra for å få helt spsse blader, det plukket jeg opp hos Mirrevirre.Garnet er pt2 i en nydelig aubergine-farge. Ikke så mykt akkurat, men jeg satset på at det kom seg etter vask. Dessuten hadde jeg ikke noe annet garn med meg, så da hadde alternativet vært å leve uten strikketøy. IKKE aktuelt.  *risterpåhodet*
Pinne # 4.5 og ca 150 gram.

Tenåringen er bortreist, så jeg har verdens greieste blokkebrett for tiden, hehe. Og det er ingen krise om det ikke er tørt ved leggetid. Håper bare hun ikke får en knappenål i stjerten når hun stuper i seng igjen ettet 5 dager på fjelltur.

Sjalet var rimelig bulkete da det var ferdig, og jeg tenkte at dette ble litt av en jobb å blokke. Men det gikk jo som en drøm. EN liten knappenål i hver spiss, og det var det. Ædda-bædda til de som måtte feste nåler i hver eneste lille løsmaskebue. Juks lønner seg! (av og til i alle fall...)Da tar jeg en liten sjalpause og strikker noen luer. Jeg har nemlig strikket feil på sjalet jeg holder på med og er ikke i baklengsstrikk-modus akkurat nå. Da er luer tingen.  :o)

Ha en god torsdag!

Spiderman og elgen

En fornøyd fireåring kom hjem fra Paris med ny Spiderman-sekk. (Og det meste av andre Spiderman-effekter som er i salg også, sukk.) Glad og fornøyd dro han på besøk i barnehagen med flaske og matboks i nyervervelsen.

I garderoben hang snertne tursekker på rekke og rad, og stakkars Spiderman falt rask gjennom i det selskapet. Han hadde verken brystreim eller hoftebelte. Så da var det ut på shopping igjen.

I" gamle dager" ville jeg ha gått til nærmeste sportsbutikk og bedt om råd. Men nå er det 2010, så fruen dro rett hjem og slo på pc-en. Der ble det raskt klart at det var en ELG vi trengte. Best i test omtrent alle steder. Så elg ble det. Etter å ha sjekket på nettet hvilken butikk i nærheten som hadde den inne, selvsagt.Foreløpig lever de to i hamoni. Den ene blir nok tursekk mens den andre får være til-og-fra-sekk.

Rart hvordan internett styrer flere og flere avgjørelser i dagliglivet. Vi vekslet jo ikke et ord med noen i butikken, valget var gjort på forhånd. (like greit egentlig, siden de fleste var tenåringer med sommerjobb og heller tvilsom kompetanse på det de solgte) For meg, som er oppvokst med Bergans på ryggen, ville nok ikke denne ha vært førstevalget uten at jeg hadde vært på nettet og sondert terrenget først.

Det samme gjelder de fleste områder, også på håndarbeidsfronten. Knitpicks-pinner, lace-garn og engelske oppskrifter eksisterte ikke i min verden for bare noen få å siden. Fagkunnskapen i spesialbutikker blir erstattet med nettsøk og gjerne også med netthandel. Bra på mange måter men litt trist også.

Før jeg blir alt for filosofisk må jeg bare vise en tegning Klumpen produserte like før ferien. Fra skeive hodefotinger gikk han plutselig over til å tegne figurer med litt flere kroppsdeler. Synes denne ble litt sjamerende jeg.  :o)

Himmelblått

Irenesol ( http://irenesol.blogs.no/ ) hadde strikket dette lekre sjalet, og entusiasmen hennes for mønsteret var særdeles smittende. Spesielt siden det visstnok skulle være superkjapt å strikke, ca 4 timer. Og så trakk det bare knapt 200 meter garn. http://www.ravelry.com/patterns/library/198-yds-of-heaven

Som den svake og lettpåvirkelige sjelen jeg er (når det gjelder strikking altså) kastet jeg Haruni i en krok og løp på loftet etter garn. To hele nøster + en liten rest Superwash Sport fra Gjesdal fikk æren av å være prøvegarn. 50 gram og 100 meter på nøstet. Jeg valgte å bruke tykkere pinner enn i oppskriften siden sjalet egentlig var veldig lite.Her henger det på tørkestativet i hagen. Fargen er kongeblå, men mønsterer kommer i alle fall tydelig fram på bildet.Sjalet så knøttlite ut da det var ferdigstrikket, men etter en nokså brutal blokking ble det rimelig stort.Det funker som skjerf også, men jeg synes mønsteret forsvant litt for mye da. Men muligheten er der i alle fall.
(Noen har puttet reservebatteriene i brystlommen ser jeg. Ikke så pent på bilde.)

Og så en liten advarsel angående garnmengden: Det gikk med ca 105 gram garn på pinne # 6.5. Det hadde muligens gått bra med bare to nøster på pinne # 6, men jeg er ikke sikker. Så beregn litt mer enn 200 meter hvis du går opp i pinnestørrelse. Ellers skal det gå greit å legge til en eller flere repetisjoner av mønsteret før kantborden. (Da trenger du selvsagt enda mer garn.)

Nå driver jeg og strikker baklengs på sjal nummer to. Ikke lurt å strikke mønster med en masete Klump hengende over seg. Så neste sjal tar definitivt MER enn 4 timer. Rart hvordan det å rekke opp igjen tar mer tid enn selve strikkingen.

Ha en fin søndag!

Tamtaratam!

Da er sjalet og pulsvarmerne trukket. Her gjøres det på gamlemåten: lapper med navn på i en skål. Gullklumpen klippet, jeg skrev og hun trakk.                                             

                           

Sjalet flytter til Artinreality.

Et par sorte pulsvarmere går til Cetes.

Et par gammelrosa pulsvarmere går til Else-Marie.

Det andre paret med gammelrosa pulsvarmere går til Camilla.


Da trenger jeg adressene til vinnerne!  :o)

               

Stormsky over Paris

Jepp, jeg er tilbake.  :o)

Vi landet trygt i gamlelandet på søndag faktisk, men ting har gått i ett siden vi kom hjem. Tre tonn skittentøy er vasket, tomme kjøkkenskap er fylt opp igjen, Klumpen har hatt besøksdag i den nye barnehagen, vi har brukt noe tilsvarende bruttonasjonalproduktet i et lite land til å kjøpe inn utstyr til tenåringen som skal gå fra hytte til hytte i Stølsheimen...

To uker på hotell midt i Paris med en fireåring, en femtenåring og en tilhørende pappa har vært...... interessant. Og morsomt, slitsomt, utfordrende, varmt, sammensveisende, øredøvendre, klaustrofobisk +++ Vi har trasket og gått, tatt buss og metro, besøkt Disneyland, shoppet, spist is, plastret gnagsår... Første dagen var det bikkjekaldt; sur nordavind og regnbyger. Deretter ble det bare varmere og varmere, på slutten hadde vi godt over 30 grader i skyggen. Litt temperatursjokk å komme hjem igjen til hutrevær ja. *vondtihalsen*

Garn og pinner var selvsagt med i kofferten. Jeg la opp til et Storm Cloud Shawlette før vi dro, og det ble strikket ferdig på hotellrommet. Vi fikk jammen se stormskyer over Paris, det var flere dager med skikkelige sikksakk-lyn og tordenskrall like over hodene våre. Heldigvis varte uværet bare et par timer i slengen, og alt tørket fort opp igjen. I grunnen deilig og forfriskende, i alle fall så lenge vi kunne holde oss innendørs mens det stod på. Sjalet mitt et strikket av et nøste Mini Butterfly på pinne # 5.5. Kjapt og greit strikketøy, et godt tips til de som liker Citron  (http://www.knitty.com/ISSUEwinter09/PATTcitron.php) men ikke orker alle vrangpinnene. Formen er nokså lik.
Her ligger det til blokking. Jeg strakk det mye i bredden og laget rett kant oppe, men jeg har sett det blokket rundere også. Da ligger det veldig fint rundt skuldrene. 

Oppskriften: http://www.ravelry.com/patterns/library/storm-cloud-shawletteTenåringen er ikke hjemme, så jeg måtte lure Klumpen til å være modell.

- "Se den fine Batman-kappen. Vil du prøve den?"- "Det skal være sånne vinger som går ut."Hehe. Blinkskudd til slutt.  *slem mamma*

Og så var det trekningen av jordbærsjalet og pulsvarmerne da. Størsteklumpen har laget lapper, men vi rakk ikke å trekke før hun forsvant ut dørene. Så da blir det nok i morgen kveld en gang når hun returnerer til hjemmebasen. Det faller neppe i god jord hvis jeg gjør det uten henne.
 
Derfor: SISTE FRIST HVIS DU HAR LYST PÅ SJALET ELLER PULSVARMERNE! Skriv i såfall en kommentar til forrige innlegg.

Ha en fin helg alle sammen!


hits