Livstykkehjelm

Denne så veldig søt ut på bildet i oppskriften: http://www.geilsk.dk/fileadmin/Arkiv/Dokumenter/Opskrifter/Livstykkehjelm.pdf

 

Så da måtte jeg jo prøve. Første variant i Mimosa fra Dale endte som UFO. Jeg hadde mindere garn enn jeg først trodde, og dessuten var det grusomt å strikke med på pinne # 3. Dermed fant jeg fram et nøste Trysil Superwash Ullgarn og pinne # 3.5. Det gikk bedre. Jeg brukte minde enn et nøste, og luen var lett å strikke. Men den så unektelig noe snodig ut:

 

 

 

Etter vasking og blokking ble det straks litt bedre. Den satt faktisk godt på hodet uten knyttebånd også.

 

 

 

 

Laget bånd likevel jeg.  :o)

 

 

 

 

Og så irriterte jeg meg over Mimosa-luen som bare lå der nesten ferdig. En liten rest BabySilk ordnet den biffen:

 

 

 

 

Topp, heklekant og knyttebånd i brunt. Ikke helt som jeg hadde tenkt meg, men luen er i alle fall ferdig og brukbar. Den ble for liten til Dukkeba og for stor til denne dukken. Tipper den passer en nyfødt.

 

 

 

 

Her regner det i bøtter og spann, og temperaturen frister til å fyre opp i ovnen. Bra man har garn og pinner da.  ;o)

 

Ha en fin søndagskveld!
Isdronningens sjal 

Endelig ferdig med et sjal jeg strikket i mai. Det gjenstod bare å lage en rosett og å ta bilder. Men jeg var ikke helt sikker på om jeg likte sjalet, og så var det så mye annet som kom foran i køen.

 

Vel, i dag har jeg vært flink.  :o)

 

 

 

 

Sjalet er egentlig fra denne mini-alongen: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=13669&highlight=hitchhiker

 

  

Jeg gjorde feil og felte av 4 masker på hver 5. rille istedenfor på hver 4. Det gjorde faktisk STOR forskjell, sjalet fikk en helt annen form. Det ble omtrent symmetrisk, bortsett fra at den ene siden har tagger og den andre er rett.

 

 

 

 

Pinne # 9 og mange hvite restenøster i ulike kvaliteter. Endelig forsvant det siste HUV-nøstet også, resten ble en lekker liten "pelsbrosje" med perle i midten.  :o)

 

 

 

 

Litt morsomt, for jeg oppdaget plutselig at jeg visst speiler meg i perlen. Rød genser og grå joggebukser. *fnis*

 

 

 

 

Da var det nesten helg igjen.

 

Fin fredag!

  

 

 

 


Derecho - rett fram

Jeg trengte noe enkelt og tankeløst å strikke. Og så snublet jeg over dette mønsteret på Ravelryhttp://www.ravelry.com/patterns/library/derecho

Kjøpemønster, men som vanlig strikket kun etter bilder. Og (nesten som vanlig) klarte jeg å speilvende det. Pyttsann.

 

 

 

Pinne # 4.5 og rester av Ullteppegarn. En skikkelig fargeklatt.  :o)

 

 

 

 

Bare rillestrikk, og så laget jeg en I-cord-avfelling rundt det hele. Den tok laaaang tid, men det ble mye penere.

 

 

 

 

Det ble faktisk nokså stort også.

 

 

 

 

 

Her gikk det unna mange rester. Det lyseblå er fra en babyjakke jeg strikket da jeg var gravid med Klumpen. Han blir skolegutt til høsten. De andre fargene skulle bli ammegenser. Det trenger jeg nok ikke mer. Og de svarte nøstene har jeg "arvet".

 

Godt med små pauser fra regnet slik at man får tatt bilder. I dag har jeg faktisk dristet meg til å henge ut klesvasken!  *tøff*

 

Ha en fin torsdag!


Og sånn går no dagan...

Sommeren ble visst avlyst i år, i alle fall ble badetemperaturen kraftig nedjustert. Så da får vi finne på noe kjekt innendørs mens regnet plasker. Iskremen er byttet ut med te og kakao, og de planlagte bomulls-hekleriene i solveggen er erstattet med ullgarn i sofaen. På strikkepinner.

 

Alle figurene jeg har laget, bortsett fra (merkelig nok) Kiweke og Dywa, har flyttet inn i Klumpen sin seng. De to bistre damene må sitte på sofaen sammen med Bolla Pinnsvin. Sistnevnte ble nemlig også kastet ut fra det gode selskap grunnet omfangsrik og noe stikkende pels.

 

 

Vi har fått to helt nye tilskudd til husdyrfamilien. Hils på herr og fru Mus:

 

 

 

 

 

To nysgjerrige småtasser med lange, rosa haler. Herr Mus stammer nok fra den omfangsrike husmus-familien, mens fruens hvite pels tyder på at hun har aner fra nærmeste sykehuslaboratorium.

 

 

 

 

De var merkelig interesserte i laptop-en min.

 

 

 

 

Selvsagt. Datamus bruker jo Skype. Her er visstnok en fetter fra Moskva.

 

Men så var de brått borte. Jeg fant dem faktisk ikke igjen før det var tid for kveldsmat. Noen hadde kommet meg i forkjøpet til osten.

 

 

 

 

De løp jammen fort, og jeg trodde at jeg endelig var kvitt dem. Men neida, de var bare ute i hagen og plukket jordbær til dessert. Og de som vi hadde ventet så lenge på at skulle bli modne. *hulk*

 

 

 

 

Mmmmmmuse-kjærlighet!

 

  

- Min kjære, du er som en duggfrisk rose!

 

 

 

 

De er jo litt søte da.  *smelt*  Bare de kan holde seg unna kjøleskapet mitt.

 

Har DU lyst på smågnagere i huset kan du ta en titt her: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/toerag-the-tube-mouse

 

 

Må bare vise verdens SØTESTE frimerke som jeg fant på Google:

 

 

 

 

Ha en fin tirsdag!


Nesten like

Det var jo en "voksen" hals jeg egentlig skulle strikke. Så da prøvde jeg meg med pinne #5 og Nepal. Likte i grunnen garnet bedre til småprosjekter. Første forsøk ble Hearthwarmer med ribbestrikket hals. Jeg strikket forhøyningen bak ETTER ribbestrikken. Deretter fulgte jeg oppskriften. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/heartwarmer

 

 

 

 

Nja. Den rullet seg veldig og ble liksom for smal over skuldrene.

 

 

 

 

Den rullet like ille bak. Jeg kunne selvsagt ha dampet/blokket den flat, men passformen var ikke god. Den hadde nok vært finere rundt Klumpens smale skuldre, men til en voksen fungerte det ikke.

 

Masketallet var det samme som på halsene i forrige innlegg. Hmmm...

 

 

 

 

Kjapp gjenbruk. Jeg beholdt ribbestrikken opp rekket opp igjen resten.  :o)

 

Halsen ble fin den, men kanskje litt vel bølgete til å brukes under en ytterjakke siden den ble såpass tykk. Så da ble det nok en, denne gangen med 6 rillestrikkete kiler istedenfor 8. For å få det til å gå opp måtte jeg ha 84 masker på ribbestrikken og og 14 masker mellom økingene.

 

 

 

 

Ser du forskjellen?

 

 

 

 

Synes i grunnen den første ble penest, men den siste ligger flatt og fint rundt skuldrene. Jeg brukte opp alt garnet, lykke! Det holdt akkurat til 2 riller som avslutningskant. Og så har jeg to små garnstumper som jeg sparer til "stoppegarn" til kragejakken. Vips var Nepal-lageret mitt borte-vekk.

 

 

 

 

I dagmorges virket det som om vi var midt i en ny syndeflod, det var en vegg av vann utenfor vinduet. Merkelig nok klarnet det opp mellom bygene, så jeg fikk tatt noen ute-bilder også.

 

 

 

 

- Hagen er ikke overgrodd, den er frodig, stod det i en kommentar til et tidligere innlegg. Det hørtes mye koseligere ut, selv om det første nok fortsatt er nærmere sannheten. Det gjelder å velge ut de rette stedene til fotografering. ;o)

 

Noen som har oversikt over hvor mange halser jeg har strikket for å kunne gi bort EN? Jeg tør ikke telle. Det verste er at jeg har begynt å bli usikker på fargen. Den er jo veldig...GRÅ. Kanskje jeg skulle finne noe litt friskere? Det er nok overhengende fare for at jeg fortsatt strikker 5 minutter før vi skal gå i barnehagen for siste gang, hihi.

 

God søndagskveld!  


Another Neckwarmer

Neida, jeg har ikke begynt å blogge på engelsk. Men oppskriften heter nettopp Another Neckwarmer: http://www.ravelry.com/patterns/library/another-neckwarmer

 

Jeg var egentlig på jakt etter en passende oppskrift på hals til en voksen. I-siste-liten-avskjedsgave til en av de ansatte i barnehagen, Klumpen blir jo skolegutt til høsten. Og pussig nok har de visst alt fått både pulsvarmere, sokker og litt til ved tidligere anledninger, hehe. Så da var en hals det som manglet.

 

Etter en kjapp leting gjennom favorittene mine satt jeg igjen med et par alternativer. Men så dukket det opp en uventet bursdagsinvitasjon også. Så da strikket jeg først en barneutgave.

 

 

 

 

Punto fra Schachenmayr, 55% bomull og 45% akryl .Kjøpte noen nøster på det ofte omtalte opphørssalget til Knapphuset og angrer på at jeg ikke kjøpte flere. For dette garnet er godt å strikke med, det har nydelige klare farger og blir veldig pent og jevnt. Jeg brukte et helt nøste flerfarget og ca 3/4 av det ensfargete. Pinne #4, og de eneste endringene jeg gjorde var å droppe brettekanten og å strikke to ekstra økerunder. På siste runde strikket jeg *10 rette, 15 vrange*, men jeg droppet å øke. Avsluttet med 3 riller før avfellingen.

 

Da halsen var ferdig var avkommet alt på vei til besøket med et pent innpakket rosa sjal. Det falt forøvrig godt i smak. Så halsen får vente på en annen småjente.  :o)

 

  

 

Jeg hadde blått garn i samme kombinasjon, så da måtte jeg jo prøve med på et i den fargen også.

 

 

 

 

Fortsatt veldig jentete. Men jeg liker mønsteret bedre og bedre. *forelsket* Det er kjempeenkelt og raskt å strikke og får en søt rysjeeffekt. Så da måtte jeg bare fortsette da. :)

 

 

  

 

Et rosa arvenøste uten magebelte lå beleilig til på loftet. Tynt, mykt og kløfritt garn av ukjent opphav.

 

 

 

 

Dobbelt garn og fortsatt pinne #4. Jeg hadde ikke nok til dobbel hals, gamblet på å få akkurat nok når jeg forkortet den. Det holdt nesten. Jeg fikk to riller, så var det slutt på tråden. Redningen ble et annet lite ukjent nøste i mørkere rosa. Sistnevnte tror jeg er noe strømpegarn. I-cord gir en pen avslutning på mye synes jeg.

 

 

 

 

Vi har gammeldagse roser som dufter. Klumpen må alltid stikke nesen inn i en rose eller to på vei forbi. - De lukter SNOP! forkynte han fornøyd.

 

Det rosa garnet måtte også gjennom pyro-testen. Jeg vil gjerne merke tingene mine med fiberinnhold og vaskeansvisning. Det ville ikke brenne, men det smeltet i flammen fra fyrstikken. Til slutt hadde jeg en myk, plastisk klump som stivnet og ble hard da den kjølnet. Så vi snakker nok syntetisk her også. Microfiber-polyester kanskje? Litt imponert over en del slike garn, for de minner lite om gammeldags knirke-akryl. Dette kjennes omtrent som ull/bomull-mix å ta i. Bra at det ikke ville brenne i alle fall.

 

Trodde du at jeg var ferdig med dette mønsteret nå? Langt ifra! Bare vent til neste innlegg.  *fnis*

 

 

Ha en god søndag. Her regner vi bort, det er reneste syndefloden utenfor. Men inne-søndag er ikke så verst det heller.  :)
 


hits