HUVennlig opprekk og gjenbruk

Jeg kastet meg over resten av de magebelte-løse nøstene i uvennkassen. Tenkte å strikke to av disse luene: http://www.ravelry.com/patterns/library/rickety-rackety

 

La opp 96 masker og strikket vrangbord på pinne #3.5 før jeg byttet til #4 og selve mønsteret. Lur som jeg er la jeg opp til BEGGE luene samtidig.

 

 
 

Så langt kom jeg før jeg innså at dette ikke ble bra. De ble alt for trange, og vrangborden stod ut som et vippeskjørt nederst. Mønstereret er elastisk, men det ser ikke pent ut når man strekker det ut. Og jeg hadde selvsagt TO halvferdige luer på gang, grrr.

 

Elendet fikk ligge på stuebordet i en ukes tid mens jeg strikket andre ting. Og så kom jeg over denne luen: http://www.ravelry.com/patterns/library/kitimat 

96 masker på vrangborden, 10 omganger 1 r, 1 vr. Akkurat som på UFO-ene mine. Skjebnen?

 

 
 

I alle fall, begge luene ble rekket opp ned til bråtene. Og så var det bare å strikke i vei igjen. 

 

 

 

 

En i turkis og hvit

 

  

og en i to lillafarger. Siden mønsteret egentlig sier pinne #4,5 gikk jeg for den største størrelsen. Det gikk helt greit, luene passer til meg. 

 

 
 

To nye luer, litt ujevne siden de er strikket av opprekksgarn. Men det fikser forhåpentligvis en runde med vann og MILO.

 

De gjenværende smårestene ble til en stripete lue:

 

 

Jeg strikket til en farge tok slutt og begynte på den neste.  

 

 

Nå begynner det å bli tynt i rekkene i Norgespakken min, men det  er fortsatt nok til flere prosjekter. Oppgaven begynner å bli litt mer utfordrende, men det er jo (nesten) bare gøy.

 

 

God tirsdag!


Emerald City Shawlette

Dagens andre oppdatering. Kan jo ikke la grøsse-polyesterfluffet ligge øverst for lenge. Så her kommer et nytt lite sjal, selvsagt av uvenngarn.

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/emerald-city-shawlette

 

Jeg bruker søkefunksjonen på Ravelry aktivt for å finne passende mønstre til uvenngarnet mitt. Og fire nøster Smart var en perfekt match til et sjal som krevde 399 meter og skulle strikkes på pinne # 6.5.

 

Da det første nøstet var brukt opp hadde jeg alt kommet til kantborden. Litt skeptisk strikket jeg videre. Dette kunne vel ikke stemme? Men jeg hadde riktig pinnetykkelse, og mønsteret var skrevet ut rad for rad. Alt stemte. Bortsett fra at da jeg var ferdig var sjalet bittelite og veide 76 gram. Jeg hadde brukt 1 1/2 nøste av garnet, bare 150 meter.

 

Etter en grundig blokking ble det litt større, men likevel... Det er grenser for hvor mye man kan strekke noe som hovedsaklig er strikket i vanlig glattstrikk. 

 

 
 

Jaja. Det ble et lite kast til å ha rundt skuldrene, eller kanskje det kan fungere som skjerf rundt halsen. Synes fortsatt at det er et søtt lite mønster, og det er superenkelt å strikke. Perfekt som første sjal/lace-prosjekt eller TV-strikking. 

 

 

 

 

 

Fin farge til mamma. Men hun har nok sjal og skjerf sier hun. Merkelig. *kremt*

 

 

Ha en fin kveld!  :o)


Snøfnugg i juli

 

 

DISSE har blitt til DETTE:

 

  

JEG HAR STRIKKET OPP SNOWFLAKE-NØSTENE!!!Forhåpentligvis kommer jeg ALDRI til å treffe på dette garnet igjen. Men merkelig nok gikk strikkingen relativt greit. Sikkert fordi jeg var så innstilt på at det skulle være grusomt.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/snowflake-skjerf

 

Det jeg nå prøver å fortrenge er at det er de eksklusive nøstene som fortsatt ligger igjen i HUV-esken. DE skremmer meg egentlig mer enn polyester-fluffet...

 

 

 

 

Husets nye linselus. Han sniker seg med overalt og er nok mye lurere enn han ser ut til.

 

Ha en god ny uke!  :o)


Rosa blonder

Nytt sjal av Mor Aase Superwashhttp://www.ravelry.com/projects/mimouna/larch

 

 
 

Dette er et veldig enkelt mønster som kan brukes til det meste av garntykkelser. Jeg strikket på pinne #7, og da gikk det radig unna. Jeg hadde 48 masker på hver side av midtmasken da jeg startet på bølgemønsteret, og jeg brukte 122 gram.

 

 
 

Ferdig blokket ble det både stort og luftig. Alltid fascinerende å se hvordan helt ordinært og "kjedelig" garn kan blomstre.

 

 

 

 

Her er det torden i luften nå, egentlig litt deilig etter den voldsomme varmen. 

 

 

 

 

 

Fortsatt god søndag!  :o)


Sommer og sol!

Jammen kom solen til slutt! *glad*

 

Hagen hadde gått frå å være frodig til å bli overgrodd, så nå har vi hatt noen travle dager med luking og beskjæring. Men litt strikking blir det alltid tid til. 

 

 

 

 

Kiwi har lagt igjen luen og skjerfet inne, og nå inspirerer han blomstebedene. Gammeldagse roser med duft er best, det synes både han og jeg. 

 

Dette skulle egentlig bli sokker, men i farten tok jeg feile pinner. 52 masker på pinne #3 ble for trangt rundt anklene, men det ble perfekt til pulsvarmere. Og da er nesten alt det uvennlige raggegarnet borte-vekk. 67 gram stoppet vekten på denne gangen. 

 

 

 

 

Akkurat nå ligger de pent innpakket og venter på å bli gitt bort. Frøkna skal nemlig i bursdagsbesøk, og disse passet perfekt som gave. Og jeg er like lykkelig hver gang noe forsvinner ut døren istedenfor å ende i kassen på loftet. Da kan jeg strikke mer! *fnis*

 

Kos deg i solen! 

 

 


Blomsterlue og sovepose

Nøstet med Dale Babyull har blitt til en søt liten blomsterlue:

 

 
 

Mønsteret fant jeg på Ravelryhttp://www.ravelry.com/projects/TouchOfVanilla/blomsterlue-2

Fargen er en dus rød, men det er ikke fotovær her for tiden. Innendørs med blitz eller utendørs i duskregn og tåke. Pest eller kolera. 

 

 
 

Luen ble for stor til Dukkeba. Så da ble det ballong-hode igjen. Tipper den passer til en toåring. 

 

 
 

Det ble noen smårester igjen etter både luen og pulsvarmerne fra forrige innlegg. Lagt dobbelt ble de akkurat nok til en liten sovepose til Kiwi. 

 

 
 

Han er en ryddig liten fyr som legger klærne sine pent ved siden av sengen når han skal sove. Noe å ta lærdom av for diverse andre som bor her. 

 

 
 

God onsdag! 

 


Uvennlig opptelling

Far i huset har fått seg ny lue. 

 

 

 

 

Garnet kjennes ut som Smart, men jeg er ikke sikker.

 

Brukte denne oppskriften og pinne # 3 og 3.5: 

http://www.ravelry.com/patterns/library/icehouse-hat

Vekt 63 gram.

 

 

 

 

Her er Klumpen modell. Det greie med slike ribbestrikkete luer er at de passer de fleste.

Og denne hadde en litt fiks felling også. 

 

 

 

 

Pulsvarmere av noe jeg tror er strømpegarn. Pinne # 3, og mønster her: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/220-fingerless-mitts-3

 

 

 

 

Ikke helt mine farger, men varme og gode. 

 

 

Og så var det opptellingen:

 

 

 

 

Her har jeg satt røde kryss på garnet som er brukt. Fortsatt litt igjen!  

 

 

God tirsdag! :o)


Fellesferie!

Fellesferie = regntid. Glemmer visst det fra år til år, hehe. Godt at nettavisene kan bekrefte det jeg har på følelsen da - været VAR faktisk bedre før i tiden. Selv om de lange, varme barndoms-somrene uten en regndråpe på tre uker nok ikke er HELT autentiske. Jaja. 

 

Det tok litt tid å komme seg etter runden med magevirus, og vi var visst så "snille" å ta med oss litt hjem igjen også. Så matlyst og aktivitetsnivå er fortsatt ikke helt på topp. Heldigvis er det mye kjekkere å sløve hjemme enn på et hotellrom i en fremmed by. Her er det mer å ta seg til.  Så haugen med uvenn-strikk vokser jevnt og trutt.

 

 

 

 

Ny sorte raggsokker. Litt store til Kiwi kanskje...

 

 

 

 

Baby-solhatt i beige bomullsgarn uten magebelte. Pinne # 3 og minste størrelse av denne: http://www.ravelry.com/patterns/library/dear-liza Vekt 38 gram, inkludert silkeblomstene. 

 

 

 

 

Siste rest av bomullsgarnet ble trekk til dette glasset. Fint både til telys og blomster.  :o)

 

Pinne # 4.5. Jeg la opp 48 masker og økte til 56. 

http://www.ravelry.com/patterns/library/jar-candle-cozy---raised-eyelet-rib

 

 

Ha en fin ny uke! Og god ferie til de som skal ut på tur.  :o)


Klovnespy og frosne fugler

Sokkene er ferdige og tatt i bruk:

 

 

 

Denne gangen klarte jeg å få nok med to nøster. Irriterende å få en meter for lite på forrige par, så her kortet jeg ganske enkelt ned vrangborden med to runder, et voila. Enklere å telle masker på disse, siden de fikk "reptilmønster" med tynne striper. 

 

 

 

 

Frøken Dings ble fornøyd hun. Og siden jeg ikke klarer å bestemme meg for neste prosjekt la jeg like godt opp til et nytt par. Greit å ha som veskestrikk uansett, man vet jo aldri når man får bruk for et enkelt strikketøy. 

 

 
 

Mønsteret ble faktisk kulest under fotsålene. Ikke så lett å fotografere da...

 

 

 

 

 

Kiwi klarer ikke helt å omstille seg til bergenssommer og regn. Så nå har han fått et nytt skjerf også. Strikket av et bittelite nøste fra sekken fra Hobbyvenn. 

 

 

 

 

Jammen fant han seg en venninne med paraply også.  :o)

 

 

 

 

 

God onsdag! 

 


Fuglegalskap og andre ablegøyer

Tuppen og Lillemor har røket uklare. 

 

Men plutselig en dag kom de opp og slåss,
Nå får du aldri mere komme hjem til oss!

 

  

Lillemor har flyttet hjem til min søster

 

  

 

mens Tuppen får trøst av Mulle. Lurer på om den luringen har kastet bensin på bålet for å få tuppa for seg selv. Ikke godt å vite hva han er troendes til. 

 

 

 

 

Lillemor tok med seg denne luen også. Kopi av Klumpens sinte fuglelue, men i ull denne gangen. Det er visst flere som liker Angry Birds.  :o)

 

Luen ble strikket på en kveld midt i mai, men den måtte vente over en måned på å få ansikt. Ikke minn meg på vottene som fortsatt ligger og venter, sukk. 

 

 

Lille Kiwi har endelig fått seg lue, strikket av en rest tykt strømpegarn. Og med bjelle i toppen så han ikke går seg bort igjen. *fnis*

 

 

 

 

Pip-pipen er visst av det hardføre slaget. Etter en grundig omgang med såpe og vann er han i fin form, selv fløyten i magen virker like godt. (Akkurat det er nok Klumpen mer glad for enn resten av familien.) Kiwi har alt funnet sin plass i hiarkiet i heimen, og han er såpass søt og uskyldig at selv kaninbanden lar ham være i fred. Men Mulle ble misunnelig og måtte også få bjelle. I snor rundt halsen.

 

 
 

Det er visst enten flo eller fjære med oppdateringene herfra for tiden. Men plutselig var det gøy å blogge igjen. Så da dukker det nok brått opp mer!

 

Ha en fortsatt god kveld.  :o)

 

 

 

 

 

 

 

 


New kid in town

Tilbake fra første etappe av sommerferien. Og vi har fått et nytt familiemedlem. Hils på Kiwi:

 

 
 

Betraktelig søtere enn diverse andre beboere med lignende navn heldigvis.

 

Lille Kiwi ble reddet i en fotgjengerovergang i sentrum av Berlin. Så istedenfor å bli kjørt flat endte han opp som nyinnvandret bergenser. Han var ikke spesielt ren, så jeg må innrømme at første tanke var å la ham forsvinne diskret når Klumpen ikke så det. Men så oppdaget jeg at han var reparert. Bittesmå sting med hvit sytråd, både i nakken og oppe på hodet. Og han var skitten på en velbrukt måte, ikke ligge-midt-i-veien-skitten. Noen har nok vært glad i lille Kiwi! Men sjansen for å bli gjenforent med den tidligere eieren var ikke-eksisterende. Så nå bor han hos oss.

 

 
 

Kiwi er grundig vasket og stelt, og er nå trygt installert sammen med Herr Muldvarp. Og Klumpen er lykkelig over at sistnevnte IKKE fikk bli med på ferie men måtte bo hos mormor så lenge. Tenk om det hadde vært Mulle som ble mistet midt i et traffikert veikryss, eller som ble sittende alene igjen på en benk i en park, eller... 

 

 

 

 

Nykommeren må helt klart få seg en garderobe. Lue, skjerf og et lite koseteppe. Og egentlig trenger han vel regntøy og støvler også, for regnet hadde ventet på oss hele uken vi var borte, sukk. 

 

 

 

 

Jeg hadde tatt med det uvennlige klovnespy-raggegarnet i kofferten. Men siden vi var så heldige å få omgangsyke (Klumpen startet å spy i det vi skulle ombord i flyet, urk) ble dette prosjektet helt feil. Så da trøstet jeg meg heller med POLITI av Jo Nesbø. Noen ganger er lykken en bok, hadde nesten glemt det. Og takk og lov for at jeg alltid tar med for mye av både klesskift og tidtrøyte, for det ble mange timer å slå ihjel på hotellrommet. Er heldigvis på bedringens vei nå, men det er neimen ikke gøy å bli syk på reiser.  :o(  Jaja, det kunne vært verre. Og den siste dagen var vi til og med modige nok til å kjøpe oss hver vår is, hehe. 

 

Det første paret med uvennlige sokker ble ferdig før vi dro. Frøken Dings HATER stripete sokker, men dette grå-svarte melerte garnet var visst midt i blinken. 

 

 
 

Min første tanke var at garnet neppe ble noen ny favoritt. Fargen gjør det omtrent umulig å se maskene, og tråden er tynn og slimsete. Burde nok brukt pinne # 3 istedenfor #3,5, men gjort er gjort. Det minner i grunnen om Labbetuss-garnet fra EuroPris, like dødt og uelastisk. Og så deler tråden seg og flusser seg opp, grrr. Håpet bare at det stemte at det var slitesterkt da. Og det var det faktisk. Å overleve en uke på sommerleir med frøkna er intet mindre enn en bragd. Nå ligger de i skittentøyet og venter på en hardt tiltrengt vask. 

 

Den unge damen likte faktisk klovnespy-garnet også. Vi får se hva hun synes når sokkene er ferdige, de blir IKKE vakre. Og nå har jeg i tillegg strikket inn litt dårlige assosiasjoner i dem. Jaja, de blir vel brukanes likevel. 

 

 

Ha en fin tirsdag!  

 

 

 

 

 

 

 


hits