Et lite livstegn

Jeg strikker, altså er jeg.   :strikker:

 

Men varmen slo visst ut noen sikringer i øverste etasje. Mer enn 30 grader er levelig i sydligere strøk med svale hus og aircondition. I et gammelt trehus med skifertak blir det bakerovn. Har vurdert å flytte med meg sengen ned i vaskekjelleren, for på soverommet på loftet nærmer nok temperaturen seg 40 grader. Pust og pes! Da blir det dårlig med søvn. Og når hodet melder seg ut blir det dårlig med blogging. Men strikkepinnene går visst av seg selv uansett, hehe. Litt morsomt å se hvilke utslag varmen gjør der også. Tøflene som skulle bli størrelse 38-40 ble små til Klumpen. Strikkefastheten min med raggegarn i 30 grader er ekstrem! De tovet jo nesten fast til pinnene. Skal vise dem fram senere, når jeg har festet tråder og pyntet dem litt. 

 

De siste dagene har det vært litt mer levelig, i alle fall ute. Skiferen holder godt på varmen. Jeg klarte å spjære en jeksel, så da ble det et høyst uplanlagt tannlegebesøk i dag. Ble reddet av min søsters tannlege, for min egen er på ferie. Slike ting skjer jo alltid når det passer best. Var forberedt på krone og et dypt innhugg i lommeboken, så lykken var stor da jeg en knapp time senere svevde ut igjen på gaten med en ny fylling og fortsatt penger til is.

 

Det ble ikke is. Men jeg forbarmet meg over en pose restegarn på Fretex. 25 kroner for denne haugen:

 

  

Klarer jo ikke å gå fra noe slikt. Det hvite i midten er akryl, resten er ull. Og i ren galskap har jeg lagt opp til et par VOTTER. Det kremhvite garnet stikker, men en liten toveprøve så lovende ut. Så da blir det tovavotter i juli. Satser på at disse venter med å tove til de er av pinnene da. (Nøstet er STEINHARDT, det veier faktisk 82 gram. Så da bør det holde akkurat.)

 

Det skjer plutselig mye på en gang her, så vi får se når neste blogginnlegg kommer. Om et par uker er det jo skolestart igjen, så da normaliserer vel ting seg etterhvert.

 

 

Fortsatt god sommer til deg som titter innom!  :o)


Fremont Market

 

 

Nytt sommersjal.   :o)

 

I dag er det akkurat slikt vær jeg liker - rett over 20 grader, sol og litt vind. Da kan man jobbe i hagen uten å få solstikk. Så nå har jeg sørgerende under neglene og løvetannflekker på hendene. Men det er betraktelig mye mindre ugress. *fornøyd*

 

 

 

 

 


Etter noen dager med regn var det tid for ute-fotografering igjen. Så det nye sjalet fikk seg en tur ut i hagen.

 

Til dette brukte jeg pinne #4 og akkurat ett nøste Opal Cotton. Det ble et lite sjal, greit over en sommerkjole, eller som skjerf i halsen. 

 

 
 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/fremont-market

 

 

 

 

Fargene gjør mønsteret litt usynlig, men her er det altså riller, glattstrikk og ribbestrikk med løftede masker. Mange ulike teksturer med andre ord. 

 

  

Armene mine er fortsatt for korte, hehe. 

 

 

Da er det visst helg igjen, dagene går i ett her for tiden.

 

Ønsker alle en fin fredag!  :o)


Marius seleskjørt

 

 

Dette skal bli gave til en ung dame som liker lilla. Fargen er egentlig mye varmere, men lilla er vanskelig å fotografere. Hovedfargen er svart, og den andre mønsterfargen er lys grå. Syntes dette ble en fin og rolig kombinasjon. Størrelse 10 år. 

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/nr-16-marius-seleskjrt

 

 

 

 

Knappene har jeg hatt liggende lenge. De har helt lik farge til det lilla, og en liten gullring som dekor. Syntes de passet veldig bra. Siden de er litt store lot jeg være å felle ned til 13 masker på selene. Disse er på 14 masker, og knapphullene er 4 masker istedenfor 3. 

 

 
 

Forsøk på å redigere fargen, ikke helt vellykket. 

 

 

 

 

Baksiden. Jeg brukte mye mindre garn enn oppskriften sa. Hele kjolen veier 330 gram, og jeg har mer enn et helt nøste svart til overs. Brukte akkurat 50 gram grått, og mindre enn 50 gram lilla. Og da plukket jeg opp masker og strikket I-cord nederst på skjørtet også. Det brettet seg så fælt ellers. Strikket på pinne #3.5 og 4, siden jeg strikker stramt. 

 

Klumpen er omtrent samme størrelse som mottakeren, men en pen forespørsel om modelloppdrag førte nesten til sprengte trommehinner. Han sladret til og med til mommo:

- Hon ville ta på meg en JENTEKJOLE!!!


Ring barnevernet!

 

 

 

 

Heldigvis finnes det andre som er mer velvillig innstilt. Herr Mus er med på det meste. Ikke helt hans størrelse, men med litt dandering ble han jo riktig søt.

 

 

Her er det øs-pøs i dag, og temperaturen har tatt et dypdykk. Egentlig litt deilig, selv om jeg nesten ikke tør si det høyt. Siden solen visstnok skal dukke opp igjen snart nyter jeg inne-været. Tid til blogging og surferunde,

 

Ha en herlig sommerdag!  

 

 


Simply Seashells
 

Nytt sommersjal: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/simply-seashells

 

 
 

Pinne #4, og nesten et helt nøste (100 gram) tynt strømpegarn. 

 

 

 

 

Fargene er egentlig grønn-turkis-lilla, det er ikke blått i garnet. 

 

 

 

 

Jeg liker halvsirkelformen, det ligger pent rundt skuldrene.

 

 

 

 

Mamma stiller seg opp her i kroken uten et eneste spørsmål når jeg kommer ned med nytt sjal og kamera, hihi. 

 

  

 

Og her er garnet som ble igjen. Et bittelite søtt nøste.

 

De digre grønne bladene i bakgrunnen tilhører en avocadoplante. Den vokser snart i taket. Far i huset var kjempestolt da han fikk den til å spire. Entusiasmen dalte brått da han fant ut hvor stor den kom til å bli, og at det går ca 10 år før den bærer frukt. Så nå er det visst jeg som steller den. 

 

 

Her er det VARMT! Måtte en tur på biblioteket og posten, ellers holder jeg meg innendørs i dag. Har nettopp lagt et nytt tykt sjal til blokking. Det tørker jo før jeg får satt i nålene jo. 30 grader på kjøkkenet, og sikkert 10 grader mer på soverommet på loftet. *pes* I morgen skal jeg ut og danse i regnet! 

 

 

Fin fredag!  

 

 


Bomullskluter
 

Ekte arvegarn i veldig glatt, mercerisert bomull: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/sinkmates

 

 

 

 

Det hvite ble til to kluter. I-cord-kant av det lille beige nøstet. Som vanlig har jeg jukset litt, så mine kluter er strikket etter bildene i en kjøpeoppskrift. Jeg har jo strikket haugevis av slike dominukluter fra før, og I-cordkant er også en gjenganger. 

 

 

 

 

Duse farger, siden det var det jeg hadde for hånden. Men de blir flotte i sterke kulører også, så ta gjerne en titt på oppskriften: http://www.ravelry.com/patterns/library/sinkmates

Den koster bare 12-13 kroner, så det kan jo være en grei investering hvis noen vil fornye seg litt på kjøkkenet.

 

Resten av garnet ble en litt mindre klut, og her laget jeg kant rundt det hele: 

 

  

Den ble like pen på begge sider, et stort pluss. Og så er det supert å kunne trekke trådene inn i I-corden. Ingen umulige, glatte bomullstråder som løsner igjen. 

 

 
 

Her er det så varmt at vi kan steke fluer på veggene i dag. Lett overskyet, lummert og klamt. Nesten litt for mye av det gode, blir helt slått ut av slikt vær. Men vi skal vel ikke klage.

 

 

Ha en flott sommerdag der DU er!  :o)


Bestemor-pute

 

 

242 gram Fritidsgarn, mest rester. Jeg startet med de minste. Begge sider er like, og jeg heklet dem sammen til slutt. Puten måler 40 X 40 cm.

 

 
 

Fru Smart oppdaget først nå hvorfor det står "snu" i oppskriften på bestemorrutene. For de vrir seg jo når alt hekles samme vei. Det er ikke noe problem når de skal toves, men på en utovet pute synes det. Får blokke den litt og se om det hjelper. 

 

 
 

Jeg hadde bare en hodepute liggende, og den var jo alt for stor. Så her ser puten ut som en ballong. Skal kjøpe en litt mer passende innerpute etterhvert, men venter til jeg er ferdig med alle trekkene. 

 

 
 

Det er en åpning i bunnen, slik at puten kan tas ut. Har tenkt å sette i knyttebånd eller knapper så den holder seg lukket. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/granny-square-pillow

 

 

Dette ser ut til å bli en skikkelig varm dag, så da tror jeg at Fritidsgarnet får seg en pause. Det er seigt nok å jobbe med i utgangspunktet, i dag hadde jeg vel tovet det ferdig på pinnene, hehe. 

 

 

God onsdag!  :o)


Tress

Jeg måtte hekle et nytt sitteunderlag istedenfor det blå som ble mislykket. Og siden jeg bruker lager-/reste-garn, ble det litt andre farger. 

 

  

Jordbær, vanilje og sjokolade. *nam*

 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/0-840-seating-pad-for-easter-in-eskimo-3

 

 
 

Dette målte 43 X 43 cm før toving og 35 X 35 etter. En grei størrelse. Jeg hekler nok fast, og da krymper det mindre også. Så her nøyde jeg meg med tre ekstra runder. Det fikk rød kant ytterst, fordi jeg ikke hadde mer igjen av de andre fargene. Måtte spe på med noe ukjent arvegarn til den siste hvite runden. Det tovet litt mindre enn Cortina'en men det synes nesten ikke. Så dette regner jeg som et vellykket resteprosjekt. Det går superraskt å hekle slike sitteunderlag, så det er jo ekstra gøy. Mulig det kommer flere senere.  :o)

 

Her er solen tilbake igjen i dag. De som spådde en lang periode med regn tok heldigvis feil. 

 

 

Ha en flott tirsdag! 

 

 


Heklet sitteunderlag

Om sommeren får jeg en merkelig trang til å hekle. Så da ble det et sitteunderlag i Cortina Soft. Det skulle egentlig hekles i Eskimo på pinne #9, men jeg hadde ikke tykkere nål enn #7. Dermed måtte jeg hekle hele 6 ekstra omganger for å få et kvadrat på 46 X 46 cm.  

 

  

Grått, svart og hvitt.

 

  

Etter toving skulle det måle 31 X 31 cm, men mitt ble litt større, 38 X 38. En grei størrelse det, og det ble passe tykt også. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/0-840-seating-pad-for-easter-in-eskimo

 

 
 

Det ble en del rester igjen, og jeg hadde arvet en gigantisk hespe blått ullgarn som lignet på Eskimo. Så da heklet jeg underlag nummer to.

 

 
 

Dette målte 43 X 43 cm før toving. Men skrekk og gru - det blå garnet gikk i oppløsning i vaskemaskinen! Jeg plukket sikkert 1/2 liter digre lodotter ut av trommelen, og klærne jeg hadde puttet sammen med sitteunderlaget hadde fått blå pels. 

 

Det blå hadde ikke tovet i det hele tatt, og trådene jeg hadde festet hadde arbeidet seg fri igjen. Min første tanke var å kaste hele greien, men jeg dro det i form som best jeg kunne, og la det til tørk på badegulvet. Og etter å ha plukket av masse løse fibre ble det noenlunde brukbart. Det er ikke pent, for det bulker seg. Og det er masse blått tovet inn i de andre fargene. Men det gjør nok nytten likevel, i alle fall ute i hagen. Planen var jo å gi det bort, men jeg får heller hekle et nytt. 

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/0-840-seating-pad-for-easter-in-eskimo-2

 

 

Da var 1000-kroners-spørsmålet hva jeg gjør med resten av garnet? Tykt ullgarn som loer noe sinnsykt, og som ikke kan vaskes. Det er spunnet av superkorte fibre som bare detter fra hverandre. Nå ligger det pent i posen sin igjen, men jeg har fått en liten nøtt å knekke. For man KASTER ikke garn, og NOE må det jo kunne brukes til? Klør meg litt i hodet, og går videre til neste prosjekt mens underbevisstheten jobber. 

 

 

Dagens andre innlegg, tror jeg må "låne" lekekamerater til Klumpen oftere, hehe. I grunnen mye enklere med to unger enn bare en som kjeeeder seg. 


Hjemmebakt!

Jeg kan i grunnen styre min begeistring for ferdigkjøpte polarbrød. Alt for søte, og stappfulle av suspekte E-numre. Men kanskje det ble bedre å bake selv?

 

"polarbrød oppskrift" gav vanvittig mange treff på google. Så da var det bare å velge. Bakekonas versjon passet best til det jeg hadde på kjøkenet: 

http://bakekona.blogg.no/1367090964_oppskrift_p_grove_og_.html

 

  

Jeg liker ikke søtt brød, og Sukrin smaker blæh! Så jeg byttet det ut med 1 ts vanlig sukker. Tok i litt mer salt også, lapt brød er heller ikke noe godt. Fornøyd med smaken på denne ladningen.  

 

 
 

Jeg kjevlet deigen litt tynnere enn 1 cm, og brukte en kinesisk risskål som utstikker. Den hadde perfekt størrelse, slik at jeg akkurat fikk plass til 3 X 3 brød på hver bakeplate.  

 

 

 

 

Det ble 3 brett med runde brød, og en liten klump deig til overs. Den ble til små stjerner, stukket ut med en pepperkakeform. De gjorde stor lykke hos Klumpen, så neste gang blir det nok flere slike "småkaker" til å putte i matboksen. Stjernene smakte nemlig myyye bedre enn brødene. *fnis*

 

Litt usikker på om jeg skal teste ut flere oppskrifter, eller om jeg skal holde meg til denne her. De smakte definitivt bedre enn kjøpe-varianten, men de var ikke så fryktelig spennende at jeg falt pladask heller. Kanskje jeg må prøve lavkarbo-polarbrød også? De hadde nok falt i smak hos Klumpen, og litt ekstra proteiner i matpakken hadde ikke vært så dumt. 

 

Her er det skikkelig øs-pøs i dag. Og varmt! Klumpen har en klassekamerat på besøk, så dagen startet tidlig. Lenge siden jeg har våknet av vekkerklokken, hehe. Nå nyter jeg freden mens de bygger LEGO.

 

Ha en flott ny uke!  :o)


Sofastrikk - bokstavelig talt

Sofaen min ble kjøpt da tenåringen var ett år. Nå er hun 19. Så den rakk faktisk å bli myndig før den ble kastet ut av redet, hehe. Ikke mange andre som har en okseblodfarget buesofa tronende midt i stuen for tiden. Og yndlingsplassen er godt slitt, det er flere små hull i både setet og armlenet. På tide med en utskiftning, med andre ord. 

 

 
 

Ny grå hjørnesofa er bestilt og kommer i august. Og da vil jeg gjerne ha nye og freshe sofaputer også. Siden jeg ikke er så glad i å sy blir de strikket og heklet. 

 

 
 

Først ut ble en Mariuspute. Jeg strikket den minste størrelsen helt etter oppskriften, men siden jeg brukte et annet garn ble den en del større. Originalen er i dobbel Sisu på pinne #5. Jeg brukte samme pinnestørrelse, men strikket min versjon i Fritidsgarn. 280 gram gikk med, og vitale mål er 48 X 46 cm. (Den skulle egentlig bli 40 X 40.)

 

 
 

Å strikke mønsterstrikk med Fritidsgarn frister ikke til gjentakelse. Garnet er skikkelig trått og seigt, det henger fast på pinnene nesten som lanolingarn. Litt av en prøvelse å få et jevnt og pent resultat, og jeg ble ikke helt fornøyd. Garnet er supert til toving, da blir det mykt og pusete. Denne puten skal ikke toves, men jeg satser på at den likevel blir litt mykere i bruk. 

 

 
 

Etter oppskriften skal puten syes igjen i bunnen. Lite praktisk med tanke på vask. Så jeg plukket opp masker og strikket en liten klaff med knapphull. Det funket supert, og ble i grunnen pent også. Knappene er resirkulert fra min søsters gamle gardiner. Gjenbruk er kjekt! 

 

 


 

 

Forsøk på selfie m/pute. Ikke helt vellukka - puten var for stor og armene for korte. Men like blid for det!  :o)


 

Resten av garnet + noen andre rester er i ferd med å bli til en ny pute. Fortsettelse følger!  

 


Tante Floke

Jeg liker å strikke med bomullsgarn om sommeren. Og en haug nøster Paris kunne kanskje bli til et greit lite sjal?

 

  

Tja. Jeg var visst litt uheldig, for det var MANGE knuter i nøstene mine. Og å feste tykke bomulltråder pent er ikke lett. Så jeg passet på at alle trådskift kom i en av sidene. Det ble en skikkelig floke til slutt.

 

 

 

 

Jeg plukket opp masker langs den øverste kanten, og laget en 3-maskers I-cordavfelling hele rundt. Da var det bare å trekke alle løse tråder inn i I-corden. 

(Jeg plukket opp 3 masker per 2 riller)

 

  

Her ligger sjalet til blokking. Det brukte nesten 24 timer på å tørke, selv om det hadde fått seg en runde i sentrifugen. Dermed måtte jeg ta det løs før det var helt tørt, så det trakk seg litt tilbake. Men man må jo sove et sted også.  ;o)

 

 

 

 

Og sånn ble det til slutt. 210 gram tungt, resten av garnet er små stumper. Rimelig mye svinn. 

 

 

 

 

Den ene blomsterbrosjen min matchet perfekt!

 

  

Rimelig fornøyd med dette sjalet. Det ble i grunnen passe stort, og det ligger fint rundt skuldrene. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/no-fuss-shade-loving-shawl

 

 

Ha en god helg!  :o)

 

 


Alpakka-sjal

Sommer og blogging er visst ingen god kombinasjon, så bloggen min har gått inn i feriemodus. Men litt strikkes det i alle fall. Og så har jeg noen prosjekter på lur som må tas bilder av. 

 

Først ut er alpakka-sjalet som ble adoptert av frk. Dings da hun hadde halsbetennelse. Nå er det vasket og blokket, men eierinnen glimret med sitt fravær da bildene skulle tas. 

 

 

 

 

Mamma stiller alltid opp.  :o)

 

 

 

 

 Sjalet er strikket av 138 gram Sandnes Alpakka på pinne #4. Jeg fikk for lite garn til den siste stripen, så den ble kortere enn de andre. I-cord-avfelling som avslutning. 

 

 

 

 

Dette fungerer supert som skjerf rundt halsen, det ligger pent pga fasongen. 

 

 
 

Ingen blogginnlegg uten, sukk. Pus har blitt fast inventar.  

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/cascade-220-shawl

 

 

 

En typisk sommerting er å bli litt døgnvill, hehe. Men jeg trooor at det passer å ønske en fortsatt god tirsdag.  ;o) 


hits