Hol schon mal den Wagen, Harry!

Både Harry og jeg ble i fyr og flamme da vi så puten i et butikkvindu. Dessverre for Harry var det ikke ham det gjaldt. Og jeg, som blir mobbet for min 80-talls München-aksent (og ordforråd, ingen andre snakker om "Rausmittelabhängige") fikk vondt i lommeboken av prisen.

 

  

Harry fant noe annet også:

 

 

 

En artsfrende! Med en prislapp på ca 4000 kroner. Trur'kje det, nei. EN sjiraff får holde, så vi gikk tomhendt videre. Jaja. Vindusshopping er jo også gøy.

 

Så nært, og dog så fjernt, sukk.

 

Ellers er vi tilbake i heimen nå. Ankom Flesland i natt, og er fortsatt litt i svime. Jeg gav opp nettet på hotellet, så nå har jeg mye å oppdatere meg på. Dessuten har visst Harry flere bilder han vil vise fram. Tenker jeg får redigere dem litt først, så ikke noen pådrar seg nakkeskader. 

 

 

Heldigvis fredag og helg, så da blir det noen rolige dager før hverdagen slår inn igjen. :o)


Sjal til Harry 

Alle trådstumpene fra klutene mine holdt akkurat til et lite halstørkle til Harry. Godt å ha når man har en lang hals!

 

Sjalet er strikket som begynnelsen av Nirmilintu. Felte av da det grønne garnet tok slutt, og heklet kant i ubleklet.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/harrys-sjal

 

  

- Se så fin jeg ble! 

 

  

- Lille speil på veggen der...

 

 

Da drar vi og Harry ut på søndagstur. Vi får se hvor vi ender opp.  :o)

 

 

Fortsatt god helg!


Siste rest av bomullsgarnet

I alle fall av det jeg hadde med meg.  :o)

 

  

Dobbel tråd til denne også, og mønster finnes her: http://www.hildursbarnbarn.se/produkter/monster/manadens-disktrasa-2015/januari-disktrasan-rut/

 

  

 

Kjapt og greit mønster som er lett å memorere.

 

  

Nettet blir visst verre og verre, i dag har vi ikke kommet inn i det hele tatt.

 

 

Jaja. Litt shopping i dag, så får vi se hva morgendagen bringer.


Travelling Dishcloths

God morgen!

 

Her våknet vi til overskyet og regn. Satser på at det klarner opp snart, for planen er en tur til dyrehagen. Paraplyene ligger igjen hjemme. (Selv om jeg ALDRI reiser noe sted uten i det minste en regnjakke. Du kan ta jenten ut av Bergen, men aldri Bergen ut av jenten.  ;o)

 

Leilighet uten TV, og med elendig internett = rolige kvelder. Klumpen på ni år styrer showet, så da skjer alt av utendørsaktiviteter på dagtid. Medbragte bøker og strikketøy er gull verd. En klut per dag ser ut til å være akkurat passe. Og jeg er halvveis i en spennende bok som faktisk lå på stuebordet her da vi kom. Vi har et lite mini-bibliotek på flere språk, det meste tipper jeg er gjenglemt av tidligere beboere.

 

 

Siden det er en rolig morgen og nettet virker, kommer det et nytt blogginnlegg nå igjen. Jeg har strikket en ny klut i samme design, og her kommer en liten oppskrift.  :o)

 

 

 lYV

 

Nå skal jeg ikke påstå at jeg har oppfunnet hjulet, men her er min versjon av dominorute-kluten.

 

Du trenger bomullsgarn + rundpinne og heklenål som passer til. Vil du ha en gryteklut så bruk tykt/dobbelt garn og en pinne som er litt mindre enn det du vanligvis ville ha brukt.

 

  

Med heklenålen: Hekle en rad luftmasker, så lang som du vil ha hempen. Flytt siste maske over på rundpinnen, legg opp en ny maske. Plukk så opp en maske i den første luftmasken du heklet. Pass på at snoren ikke er vridd. Du har nå tre masker på pinnen. Strikk disse.

1. pinne: Strikk to masker i en maske, plasser en maskemarkør, strikk to masker i neste maske, strikk en rett.

2. pinne: Strikk alle masker rett.

3. pinne: Strikk til en maske før maskemarkøren. Strikk to masker i neste maske, flytt markøren, strikk to masker i neste maske. Strikk rett ut pinnen.

 

Gjenta pinne 2 og 3 til kluten har ønsket størrelse, fell løst av. IKKE KLIPP AV TRÅDEN. Hekle en rad fastmasker rundt hele kluten, det gjør den stødigere. En fastmaske i hver rille/avfellingsmaske. Hekle i bakre maskeledd på hempen.

 

 

Da er det visst tid for frokost. Ha en fin dag!  :o)

 

 


Resteklut i bomullsgarn 

Denne ble til på hotellrommet. En tråd Solberg-garn og en tråd tynt restegarn. Startet med det minste nøstet, og strikket til hver farge var brukt opp. Jeg startet med 3 masker og økte midt på. Heklet en runde med dobbelt Solberg-garn til slutt.

 

  

Sorry, glemmer meg hele tiden. Men kluten matchet jo lampen! *fnis*

 

 

Ha en herlig torsdag!


Vente-klut 

Denne kluten ble fullført på Flesland, en time før flyet skulle gå. Ikke helt godt planlagt. Heldigvis har man bok med også.  :o)

 

 

 


 

Siste rest av det turkise fra forrige klut, pluss et restenøste i lysere nyanse. Brukte opp alt.

 

 

 

 

Utålmodig venting.
 

 

  

Heldigvis er Harry enkel å more. Første flyturen hans!  Harry-tur! :o)

 

 

Ingen grytelapper på kjøkkenet i leligheten. Sånn flaks at man har medbragt! 

 

Hvis noen har fått vondt i nakken av å lese dette innlegget, beklager jeg. Pc-en min er igjen hjemme, og jeg får ikke redigert bildene på mannens. (%&#?& Linux!) Dessuten tar det en kvart evighet å lastet opp bilder, nettet forsvinner hele tiden. Dere får snu skjermen sidelengs så lenge, hihi.

 

Har gått over til å kun ta bilder i breddeformat, så neste innlegg fører forhåpentligvis ikke til behov for kiropraktor.

 

So long!  :o)

 


Ut på tur!

Harry har dradd på tur! Det har visst vi andre også. Men sjiraffen reiser uten billett, godt gjemt i vesken min. 

 

  

Vi får se om han får sendt noen bilder hjem. Det kommer nok mest an på nettforbindelse på hotellet. Men i alle fall ønsker både han og jeg alle som titter innom GOD SOMMER! Så dukker vi nok opp igjen etterhvert. :o)


Heldige meg!

Jeg vant garn i luealongen på Ravelry. Nå igjen!  :o)

 

  

Tusen takk til Siw, både for supre luemønstre og flotte premier!

 

Og til de som kjenner meg godt: Ja. jeg HAR sett at jeg har møtt min nemesis igjen. Regia Hand-dye Effect er et garn jeg har kjempet flere harde kamper mot tidligere. Nydelige farger, grusomt å strikke med. Men jeg har en plan! Med butte pinner #4.5 skal den onde bindetråden beseires. Dette skal gå bra!

 

 

Ha en super dag! 


Ny kjøkkenklut

Ny kjøkkenklut, denne gangen i en ukjent bomullsgarn jeg har fått av Strikkepanja. Pinne #4 og42 gram.

 

   

Mønsteret finnes gratis her: http://www.hildursbarnbarn.se/produkter/monster/manadens-disktrasa-2015/mars-disktrasan-birgit/

 

  

Og her er min klut: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/kjkkenklut-2 

 

  

 

Grei bakside på denne også.  :o)

 

 

 


Goat Willow 

Fint ytenlandsk navn på selje.  :o)

 

  

Bitta lager mange fine klutmønstre, og endelig har jeg kommet i gang med bomullsgarn. Så da blir det nok litt fornyelse på kjøkkenet. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/goat-willow-selje 

 

  

Mønsteret ser veldig ulikt ut fra forskjellige vinkler. 

 

Jeg brukte pinne #3 og dobbel tråd Solberg 12/4, et årgangsnøste etter magebeltet å dømme. Ubleket, og forhåpentligvis med god sugeevne. Greit med garn som kan vaskes på minimum 60 grader. Kluten veier 34 gram. 

 

 
 

Fin på baksiden også. Akkurat det synes jeg er veldig greit, for en klut har jo faktisk to sider. 

 

I dag plaskregner det, etter at vi hadde en nydelig sommerdag i går. Ser ut som om sommeren kommer i små porsjoner i år, men vi får ta det vi får.  :o)

 

Ha en god lørdag!


Marius-pute i grått

Min fjerde Marius-pute, denne gangen i dobbel Sisu på pinne #5. 

 

  

Harry likte visst denne.  :o)

 

  

Riller med knapphull som lukking på denne også. Jeg starter med halvparten av maskene, og øker ut etter at klaffen er ferdig.

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/marius-pute-4 

 

  

7 tinnknapper fra lageret. Og en veldig plagsom sjiraff. Han har blitt VERRE enn pusen. 

 

232 gram garn tilsammen, da brukte jeg opp alt det grå fra IKEA-kassen. Det må vel kunne kalles å rydde i lageret?  ;o)

 

 

I dag er det sommer i Bergen, deilig!

 

 

Fin fredag, og god helg!

 

 

 


Stripete topp

En liten gave til en ung dame på 10 år. Garnet er Kauni og Finull, og noen husker kanskje stripene fra et tidligere innlegg. 

 

  

 

Jeg tok utgangspunkt i denne kjolen: 

http://www.ravelry.com/patterns/library/regnbuekjole 

La opp og strikket halskanten som i oppskriften, men byttet deretter til pinne #3.5. Strikket to ekstra striper før jeg felte av til ermene. Ellers fulgte jeg oppskriften, økte ut til samme masketall som på kjolen. Men dette ble jo en topp/tunika, siden mottakeren er mye høyere enn en fireåring. 

 

  

Halskanten ble alt for vid og slaskete. Strammet den opp med en rad picoter, og gjorde det samme med de andre rillekantene. Brukte pinne/heklenål #3 til hals og ermer, og #3.5 nederst, så den ikke skulle stramme. Det funket bra. 

 

  

 

Toppen veier 162 gram. Da hadde jeg en liten stump igjen av Kaunien, og et halvt nøste av Finullen. Heklet en liten rosett av Kauni-stumpen, og pyntet med en fin knapp. 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/regnbuekjole

 

  

 

Grått og trist vær i dag, så det ble innendørsbilder. Og da snek jammen Harry seg med også.  Er visst ikke bare katten som er linse-pus, vi har fått en linse-sjiraff også.  :o)

 

 

Ha en flott dag! 


Alpakka i juli

Noen som husker dette prosjektet?

 

  

 

Genseren min er ferdig! Nesten et halvt kilo Sandnes Alpakka gikk med. Størrelse S og pinner #3 og 3.5. Sitter som et skudd!

 

  

Håper garnet holder fasongen, jeg har ikke så mye erfaring med slike plagg. Og så må jeg visst spise i meg at jeg ikke liker alpakka. Det blir som å si at man ikke liker ull. Det finnes jo så uendelig mange ulike kvaliteter, alt fra grov og stikkete til supermyk og deilig. Og akkurat dette garnet liker jeg. Det klør ikke engang. 

 

  

Burgunder bunnfarge, kamel og lys gråbå som mønsterfager. Jeg valgte å bruke tre farger, selv om mønsteret sa to. 

 

Fargene ble riktigst på det øverste bildet med boken.

 

  

Genseren min ble litt ekstra lang. Jeg puttet på en bord nederst også, slik som på koften. (Genseroppskriften er en forenklet utgave av Slalåm-koften.)

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/slalam-senje-genser 

 

  

Ble i grunnen veldig fornøyd. Og er glad for at jeg strikket genser og ikke kofte. Garnet er veldig glatt, det frister ikke å klippe i det. Synes det var plundrete nok å feste trådene uten at de skulle kunne arbeide seg løs igjen. 

 

Genseren flyttet rett inn i klesskapet. Og der håper jeg at den blir liggende lenge. Alpakka er jammen varmt, og det er tross alt sommer! 

 

 

Ha en fin uke videre, og nyt dagene!

 

 

 


Ryddetid!
 

Jeg har jo fått nytt (arvet) garn i hus, og siden de jeg bor med ikke var helt fornøyde med en stor eske midt på stuegulvet, måtte jeg prøve å finne plass til de nye nøstene i kassene på loftet. Da var det bare å gå i gang med å sortere. Akkurat denne delen av ryddingen er gøy! 

 

 

 

 

Det viste seg å bli litt mer jobb å få alt på plass i lageret. Noen kasser var stappfulle, ikke sjans til å få mer nedi. Og noen var fulle av hummer & kanari. Så jeg tømte en og en kasse i sengen, sorterte og organiserte. Strømpegarnet byttet plass med alpakkaen, siden det hadde formert seg. Og de andre garntypene ble lagt pent sammen med venner av samme kvalitet. Nå er det bare å forsyne seg, uten å måtte lete gjennom ørten kasser og poser. Lykke!

 

Inspirert av diverse andre tenkte jeg å sortere ut garn jeg ikke kommer til å bruke. Så for meg en stor pose til SFO.

 

Haha. Jeg KLARER ikke å gi fra meg garn. For tenk om de som får det ikke er snille med det? Da mister jeg jo nattesøvnen. Så både 80-tallsmohair i grelle pasteller, akryl og diverse rare effektgarn ble lagt kjærlig på plass igjen. Den store SFO-posen min inneholder et par nøster klumpete bomullsgarn og et kjempenøste grusom akryl. Enten må jeg pakke det om i en litt mindre pose, eller så får jeg ta en ny runde om en stund. Fortsatt mye igjen av sommerferien, og jeg VET jo at jeg ikke kommer til å bruke alt det rare garnet mitt. Det blir for dumt å strikke i knirkete, ferskenfarget akryl når jeg har kassevis med deilig ullgarn å ta av.

 

Å gi bort noe som er ferdigstrikket koster meg derimot ikke en kalori. Da er jeg jo FERDIG med garnet, det er oppbrukt.

 

Det var dagens lille filosofering. Tror jeg tar en tur på loftet igjen, og prøver å skjerpe meg. Skal fylle den posen!

 

Trur eg.

 

  

Noe av arvegarnet er alt på pinnene. Kauni og Finull. Gjett hva det skal bli?  ;o)

 

 

Ny uke, og nye muligheter. Fortsatt god sommer!


I en kasse fra IKEA

er det plass til mye rart!

  

8 1/2 kg, for å være nøyaktig. *fnis* Denne dukket opp på et postkontor i nærheten av der jeg bor. 

 

Kiweke, som har ligget lavt i terrenget lenge nå, våknet plutselig til live. Lurer på om det gir grunn til bekymring?

 

  

 

Damen er nokså klar i meldingene sine. Far i huset, som hentet pakken på posten, bare dampet ut ørene. Selv var jeg rimelig svett etter å ha brukt en halvtime på å få av lokket. Noen må ha svart belte i teiping, hihi. 

 

  

Et lite hint om innholdet? En ledetråd, kanskje?  ;o)

 

  

Jaaa! Garn!  MASSE garn! 

 

 

Tusen takk til Erica! Og fortsettelse følger.  :o)

 


Litt trist

Håndarbeid/strikkeforumene på nett forsvinner, det ene etter det andre. Mulig det er sosiale medier som Facebook som overtar. Men jeg synes det er koselig med forum som er oversiktlige, der man føler at man blir kjent med folk, og der ting går i et tempo som det går an å følge med på. 

 

Hobbyforum er borte. På HobbyBoden er det bare noen få nye innlegg hver dag. Og nå legges Uformelt ned også. Grunnen er synkende aktivitetsnivå, pluss at plattformen forumet bruker legges ned. Her kan du lese mer: www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?21036-Obs-viktig-info-ang%E5ende-forumet 

 

 

 

En del av aktiviteten blir flyttet til Ravelryhttp://www.ravelry.com/groups/uformelt Det blir jo ikke helt det samme, men vi får håpe det går å flytte over alonger og slikt. 

 

Det er en liten sjanse for at forumet kan re-åpne på en annen plattform, men da trengs det noen nye, aktive, og datakyndige hjelpere. Så vi får håpe at noen dukker opp. 

 

 

 

 

I dag er det gråvær, noe som i grunnen passer greit. for jeg har planer på loftet. Fortsettelse følger.  ;o)

 

 

God helg!

 


Ny "hobby" + link party

I går regnet det. Og alle andre har visst reist på ferie. Så Klumpen kjeeedet seg. Og han er ikke den som lider i stillhet. Så da måtte mamma trå til. 

 

En ny, stor eske med LEGO creator burde vel holde ham aktivisert en stund?

 

 


 

 

Joda, planen funket, den. Hele formiddagen gikk med til å sette sammen klossene. Men å bygge LEGO alene er jo ikke noe gøy. Så da gikk MIN formiddag også med til konstruksjonslek. Når smertegrensen for slike aktiviteter ligger på ca 15 minutter, kvalifiserer det minst til en medalje. Men huset (og fjellet!) ble jo fint, da. Og det greie med denne pakken er at alt kan demonteres og bygges om til noe helt annet. Pappaen vet det ikke ennå, men neste gang er det hans tur! Da låser jeg meg inne på boden med øreklokker, bok og spøt. 

 

 

  

Sjiraffen min har meldt seg på link party hos Lunamonhttp://lunamondesign.blogspot.no/

 

 

       

 

Synes det er gøy å titte innom nye blogger, finner spesielt mye fint heklet der inne. Og hekling er jo sommerhobby. Så da er det kjekt med litt ny inspirasjon. 

 

I dag er det sol, men det blåser veldig. Dagens "hobby" bør vel bli hagearbeid, vi får se. 

 

Ha en super torsdag! 

 

 

 


Sjiraffen Harry  

Harry er en rund og god sjiraff som tror han er en sebra. I alle fall er han stripete. :o)

 

  

Garnet er gul Dale Babyull, beige Lanett og diverse smårester i Babyull. Dobbelt garn og pinne #4. Jeg strikket ham rundt, og plukket opp masker til armer, bein, hale og horn. Litt knotete, men jeg slapp å sy. Fyllet er en hodepute fra Jysk, de hadde ikke pakker med polyestervatt. Men en billig pute gjør samme nytten. 

 

  

Flekker foran og bak, og en snerten liten hale. Han var mer arbeidskrevende enn jeg hadde trodd, det var så mye småplukk. Men han ble jo sjarmerende til slutt.  :o)

 

  

Harry skal kanskje bli babyleke, så da fikk han heklede øyne istedenfor knapper. Skummelt med småtiing som kan gnages av og settes i halsen. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/harry-giraffe

 

 

Da vender jeg tilbake til genseren min. Ferdig med et erme, og bare litt igjen på det andre. Tenkte å bruke resten av garnet til å strikke bolen så langt det rekker. Vi får se hvordan det går. Tror det blir en grei lengde på den. Og så håper jeg at det blir LEEENGE til jeg får bruk for en så varm genser. 

 

 

Ha en super dag! 

 


Litt hull i hodet

Den første skikklig varme sommerdagen fant jeg endelig ut hva jeg ville strikke: en genser i alpakka. Veldig lurt, hihi. Men jeg er sta, så jeg la opp og strikket i vei. Måtte skylle hendene i iskaldt vann med jevne mellomrom, for garnet limte seg jo nesten fast til pinnen. Men genseren vokser jevnt og trutt, den. 

 

  

Jeg falt for Slalåm/Senje-mønsteret i Kofteboken. Bruker 3 farger, alt fra loftet. Pinne # 3 og 3.5, og Sandnes Alpakka

 

 

Det er ikke bare garnvalget mitt som er hull i hodet. Jeg fikk endelig modellhode nummer to i posten, og det hadde reist helt fra Kina kun iført en plastrpose. Ingen som helst form for polstring. Det gikk jo som det måtte gå:

 

  

Kraniebrudd og en most nese. Ikke så lett å ta bilde av noe i svart velour, men det er skikkelig kræsjet. Det er flere dype hakk på den andre siden også. Lurer på hva selgeren tenkte på (med) da dette ble pakket og sendt?

 

Jeg har klaget, og et nytt hode er på vei. Spent på hvilken tilstand det er i når det kommer. Men de er i alle fall kjappe til å prøve å ordne opp. Liker systemet til ebay, der man gir feedback. Ingen vil ha negativ omtale, så de gjør vanligvis sitt beste for å rette opp feil. De få gangene ting har vært ødelagt eller ikke kommet fram, har jeg fått pengene tilbake eller ny vare. 

 

Det største problemet er vel at det er alt for mye fristende, hehe. Og for en som er vant til norsk utvalg og prisnivå på for eks knapper er det jo som å komme til himmelen. En del andre ting har jeg litt mer varierende erfaringer med. "Bomull" på kinesisk et visst det samme som polyester. Uansett om det er garn eller T-skjorter. Jaja. 

 

 


(Bildet er lånt fra yr.no)

 

Her det regn og kjølig igjen. For andre gang på en uke forberedte vi oss på et forrykende uvær. Og for andre gang ble vi lurt. Ikke et eneste lite tordeskrall, bare noen puslete regnbyger. Men det var deilig at den trykkende varmen ble skylt bort. Nesten 30 grader og høy luftfuktighet er ikke tingen for meg i alle fall, da får jeg dundrende hodepine. Klesvasken som hang i solen hele dagen var fortsatt fuktig da jeg tok den inn om kvelden, så da ble det tørkestativ i stuen. Akkurat det har jeg ikke opplevd før, jeg så jo for meg deilig soltørket sengetøy. Sikkert bedre ved sjøen, da. 

 

 

Det er stille i bloggverdenen for tiden, men det kommer nok et innlegg i ny og ne fortsatt.

 

God sommer til alle som titter innom!


Aviatrix

Ny lue i alongen jeg deltar i på Ravelry. Denne har jeg strikket en gang før, men det er lenge siden. Den gangen var det et gratismønster, nå koster det penger. Det er mange størrelser å velge mellom, og tre ulike garntykkelser. 

 

  

Jeg strikket den minste størrelsen (0-3 mndr.) i sport weight på pinne #3 og 3.5. Den ble nok litt stor, kanskje mer 6 mndr? Brukte 37 gram DUO. To knapper, slik at stroppen kan regulerer i lengden. 

 

  

Luen ble litt snau til Dukkeba, men hun var eneste tilgjengelige modell. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/aviatrix-hat

 

 

Må bare vise den første luen jeg strikket: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/aviatrix-baby-hat

 

  

Godt å se at jeg har blitt bedre til å strikke wrap & turn. På denne luen heklet jeg blomster for å kamuflere noen mindre pene løsninger. Men modellen ser jo veldig fornøyd ut likevel.  

(Det er en babyleke som ruller av seg selv mens den lager en infernalsk lyd. Forsvant på mystisk vis fra lekekassen og ble aldri sett igjen.)

 

Her er det endelig sommer, litt rart og uvant. Men veldig deilig. 

 

 

Nyt dagen! 

 


hits