RullelueNok en hot hue er ferdig. Denne gangen ble det rullelue.
Jeg la opp 80 masker istedenfor 64, og det ble akkurat passe til en herrelue. 

Luen er strikket med en tråd Sahara og en tråd Babyull, samme som alveluen. Denne kombinasjonen ble fasktisk veldig bra; fin tekstur og passe elastisk. Tror jeg skal bruke opp resten av dette garnet til flere luer.


Å hekle i Sahara er ingen spøk...i alle fall ikke i Sahara-garn fra Dale.

Jeg fant noen nøster på boden og tenkte at de kunne bli en ny pagodelue. Men garnet var umulig å hekle med og omtrent som utvasket billigfrotté å ta i. Tørt som....ja, du skjønner nok!

Men så lett gir jeg meg ikke! Lagt dobbelt med hvit Babyull og på pinne #5 ble det strikket alvelue av det gjenstridige garnet. Og Bamse stilte villig opp som fotomodell.

Nå har jeg bare 4 nøster igjen....

Bamse med alvelue

Alvelue


Nok en skatelueJeg har strikket nok en skatelue. Denne gangen i et melert, ujevnt spunnet ullgarn fra restekurven min. Fikk brukt opp alt! :-)

Digitalkameraet mitt er ikke snilt med farger i lampelys, og det regner ute i dag også. Trodde jeg var lur som dro med meg gyngestolen bort til den åpne terrassedøren. Tja, det var visst ikke helt vellykket. Luen er mye varmere i fargene enn dette.

Dagens lille sjokk var da jeg oppdaget at oppskriftene i boken hotte huer er fra 1994! Vi ligger visst litt etter Danmark, ja...


Ny lue-knit-along

Ny knit-along

Det må jeg jo selvsagt være med på!
Start 1.oktober.


Vel, vel...Hva skal man si. Ikke det mest vellykkede jeg har laget. Men varm og god, og jeg liker fargen.

Luen ble, for å si som Øystein Sunde, for lang og for trang på en gang. Jeg prøvde å forkorte den med en ekstra bise, men det ble ikke særlig vellykket. Så jden rekket jeg opp igjen. Med en liten oppbrett og fastsydde øreklaffer ble hatten, tja...


Hot hatt
Siste nytt

Dataen vår gikk til streik her om dagen, så alle programmer måtte legges inn på nytt igjen. Dermed har jeg vært uten digitalkamera noen dager. Dvs kameraet hadde jeg jo, men jeg fikk ikke lastet opp bildene. Så i dag kommer en hel haug!

I tillegg til dette har jeg nesten sydd ferdig et skjørt. Håper det ikke ender opp som UFO, skal prøve å få sydd resten i løpet av helgen.

Og så holder vi på å male badet. Pytonjobb! :-(
Masse kriker & kroker og fastmonterte saker & ting som helst skal males rundt....

Taket har fått to strøk, så nå gjenstår "bare" veggene...


Mimouna

Ny skatelueAuda, det bildet ble ikke så bra. Luen er strikket i hvitt, rosa & mint. Alle trådene er strikket sammen. Omtrent samme farger som på toalettvesken + hvitt.


Min første misykkede hotte hueDet måtte jo skje til slutt. Denne passer til en elefant....
Måtte bare ta bilde før jeg rekker den opp igjen.

Jeg er veldig fornøyd med fargen, som er satt sammen av 4 ulike brune garn i ull & bomull. Så det blir nok lue likevel!


TetrahøneTetrahønen er sydd etter et mønster jeg fikk fra Evike. Kjempeenkel å lage! Og nå vet jeg hvordan man syr trekanter! Nå mangler den bare øyne, jeg må lete etter posen jeg har et eller annet sted....

Hønen er fylt med ris. Jeg har tenkt å gi den til min søster, som er verdensmester i å krympe klær jeg strikker til henne og ungene. Tenker hun får seg en overraskelse hvis denne går på kokvask! (hehehe)

Hun finner garantert ikke denne siden, håper jeg....


Toalettveske av nylonsnorHva gjør man når man finner en pose med rosa- og mintfarget nylonsnor på boden? Jo, det blir en ny toalettveske!

Selve vesken er strikket i vrangbordstrikk (samme mønster og masketall som den hotte skateluen) og bunnen er en heklet oval i fastmasker. Øverst er det en hullrad med snor gjennom. Denne klarer jeg nok aldri å slite ut! Fikk gnagsår på fingrene mens jeg holdt på....

For at ikke endene på snorene skulle rakne, smurte jeg dem inn med lim.


Knappen min på Hobbyboden

Knapp 2

Da har jeg også fått knapper!

tusen takk til Anne Ruth som har laget dem til meg!

Mimouna


Min knapp på Hobbyforum

knapp

Her er knappen min på Hobbyforum.


Gympose til skolejenten minI dag har jeg sydd gympose til datteren min. Jeg har hatt dette Bamse-stoffet liggende lenge, fant det på tilbud en gang i tiden....

Jeg har laget sekk med løpegang og knyttebånd, og på baksiden har jeg laget bæreseler. Jeg broderte navnet hennes på et stykke bånd og sydde på. Frøkna er flink til å rote bort ting, men da er det større sjanse for at hun får den tilbake.

Mimouna


Gympose m/snørebånd
Gympose
Skateluen er ferdig!Dette er den rareste luen jeg noen gang har strikket! Den ser jo ut som en sekk! Ja, ja, det er ikke jeg som skal gå med den. Har jo forstått at disse er det store for tiden.

Luen er strikket i 4-dobbelt garn: 1 tråd Babyull, to tråder KH Bomuline (bomull, lin & akryl) og en tråd av et umerket garn som ser ut som ull/bomullsblanding. Den var rask å strikke, men det var litt styr å passe på at alle 4 trådene var med hele tiden.....

I morgen skal jeg sy! Trur eg...

Mimouna


Neste hotte hue
Pagodeluen er ferdig!I motsetning til de foregående pagodeluene er denne strikket i ren ull uten iblanding av andre fibre. Jeg har brukt Babyull nederst der den kommer i kontakt med huden. Kan ikke risikere at den ikke blir brukt fordi den klør!

Jeg har flettet snorer, og heklet pynt av samme garn som i luen.

Min mann var kjempesøt i den, men nektet å være modell! :-) Så da ble det bakebollen igjen...

Mimouna


Ferdig!
Scannet versjon

bedre fargegjengivelse

Scanneren var snillere med fargene, men de er fortsatt ikke helt riktige. Flere nyanser blir borte, og luen er egentlig friskere og klarere i fargene.


Da er luen nesten ferdigØreklaffene er på plass. Fargegjengivelsen her ble dessverre ikke særlig god, skal prøve igjen i dagslys senere.

Jeg vet ikke om det er jeg som hekler veldig stramt, men jeg måtte i alle fall øke mange flere masker enn i oppskriften for å få voksenlue. Ja, ja, det var jo egentlig ikke noe problem.
Nå gjentår bare snorer m/dusker i og noen biser på selve luen.

Det var egentlig ikke helt slik jeg hadde sett luen for meg. Jeg har fortsatt liggende mange blå nøster, hovedsaklig ulike nyanser av lyseblått og mohair/effektgarn. Syntes at det ble for rotete. Det røde var heller ikke meningen, men jeg fant ut at luen trengte et lite løft for å ikke bli for mørk og tung.

Nå kjenner jeg på armer og hender at jeg har heklet (for) mye. Så etterpå har jeg tenkt å finne fram symaskinen og lage en ny veske.Dagens innsats...Så langt kom jeg i dag. I morgen skal jeg hekle øreklaffene. Men nå vil jeg sove!

Mimouna


Hotte huer-along

hotte huer-along

I dag starter hotte huer-alongen på Hobbyboden! Det blir gøy!
Her er hotte huer-knappen

Mimouna

SOS Prosjekt

SOS-knapp

Her er knappen til SOS-prosjektet vårt.


Ferdig med alle BB-luene!

Nå ligger 8 små luer i en pen haug og venter på å bli sendt avgårde. 4 jordbærluer og 4 blånærluer. Det ble litt kjedelig å strikke så mange like, men nå er de i alle fall ferdige. Håper de faller i smak hos mottakerne!


Da er jeg klar for neste prosjekt: hotte huer-along. Jeg skal hekle en pagodelue med øreklaffer i blått restegarn. Må bare samle alt garnet sammen først.


Blåbærlue til Baby-bornDa var to blåbærluer ferdige. Bare tre igjen.... *pust*
Men de er jo raske å strikke, da. Og så går de til et godt formål!

MimounaMarkens grøde

markens grøde

I juni plantet datteren min 3 slappe poteter fulle av groer i en krukke i hagen. I dag høstet vi avlingen! De skal fortæres med smør og litt salt på!
heklet mobiltelefonveske

Jeg kan jo ikke bare lage luer! som avveksling har jeg heklet trekk til mobiltelefonen min.

Slik gjøres det:

Legg opp løsmasker ilsvarende bredden på mobiltelefonen. Hekl staver fram og tilbake til remsen er like lang som forside + bunn + bakside. Hekl noen cm til lokk og rund så av ved å hoppe over 1. maske på hver omgang. Hekl en runde fastmasker rundt hele stykket. Hekl hempe på lokket.

Hekl deretter to sidestykker slik: Legg opp løsmasker tilsvarende tykkelsen på telefonen. Hekl staver fram og tilbake til remsen er litt kortere enn lengden på telefonen. Hekl en runde fastmasker rundt hele stykket.

Hekl sammen sidestykkene med hoveddelen. Hekl en runde krepsemasker rundt alle kantene.

Dersom du ønsker det kan du lage beltestropp på baksiden:

Hekl stroppen på samme måte som sidestykkene. Hekl en runde fastmasker rundt og lag hempe nederst. Hekl krepsemasker rundt kanten, bortsett fra øverst. Sy den fast bakpå vesken. Sy i knapper. Jeg har brukt hamrede tinnknapper.


Mimouna
mobiltelefonveske bakfra
mobiltelefonveske
to tovede veskerLykken var stor da jeg for noen måneder siden oppdaget nettstedet Hobbyforum! Det første jeg fikk inspirasjon til å lage der inne var tovede vesker. Disse har det blitt en del av etterhvert, men her er de to første.


Kjøpestopp-loven

Vi er mange hobby-holikere som har selvpålagt kjøpestopp på garn. En diskusjon inne på Hobbyboden inspirerte meg til å forfatte denne:

Kjøpestopp-loven

§1. Kjøpestopp gjelder kun garn til full pris. Godbiter på tilbud skal alltid kjøpes dersom økonomien tillater det.

§2. Det er strengt forbudt å unnlate å kjøpe garn på tilbud dersom dette medfører at tilsvarende garn må kjøpes til full pris ved en senere anledning.

§3. det kan ved visse høve gjøres unntak fra §1 første ledd dersom det trengs garn av en viss type til et prosjekt og garn av tilsvarende kvalitet og farge ikke finnes i hjemmet.

§4. Kjøpestopp gjelder kun på stedet der du bor.

§5. I tvilstilfeller kan og bør man konsultere sakkyndige. Det må alltid utvises skjønn.

§6. Denne loven er begrenset til Kongeriket Norge. Utenfor landets grenser gjelder mindre restriktive importbestemmelser.

§7. Gjentatte brudd på forskriftene kan føre til midlertidig inndragelse av strikkelisensen. grovere brudd kan resultere i besøksforbud i garbutikken.

§8. Ferdigstillelse av større UFO-er kan ved visse høve føre til dispensasjon fra kjøpestoppen.

                                                              *

Denne kan nok overføres til de fleste andre hobbyartikler!

rød, gul og orange veske
min yndlingsveske!
Sophie-veske
puseveske
strikket pagodelueHer kommer bilder av luer jeg har heklet og strikket inspirert av boken hotte huer. Luen over er strikket etter en hekleoppskrift!

Vi starter med hotte huer-along på Hobbyboden på mandag, så det blir nok flere!

Mimouna


"Bløtkake-pagode"
brun pagodelue med gulltråd
pastellpagode
sydd veske og strikket jordbærlueDa klarte jeg visst å samle tekst og bilde!

Dette laget jeg i går. Vesken er et eksperiment, jeg sydde den uten mønster. Det var faktisk litt gøy!
Luen er den første av 8 luer til SOS-prosjektet.

MimounaNybegynnertabber...

...er vel obligatoriske. Teksten jeg skrev til jordbærlue-bildet ble visst borte vekk! Ja, ja, slikt skjer. Det jeg skrev var at jeg skal strikke 8 slike luer til SOS-prosjektet vårt inne på Hobbyboden. 4 er ferdige, og nr 5 er under produksjon. Tror de siste skal bli blåbær og ikke jordbær. Må ha LITT variasjon!

Mimouna


Jordbærlue til SOS-barneby
Ny hobbyblogg!

Da har jeg fått ny hobbyblogg!

En del av dere kjenner meg fra før som Mona eller Mimouna. Jeg har hatt en annen blogg tidligere, men ble ikke helt komfortabel med den. Derfor vil jeg heller prøve SprayBlogg. Jeg overfører ikke innleggene fra "gamlebloggen", så da starter jeg helt på nytt igjen.

Her kommer jeg til å skrive om hva jeg holder på med, og jeg vil også legge ut bilder av det jeg lager. Velkommen innom!

hilsen Mimouna


hits